PREMIER LEAGUE 2022-2023
RESULTAT, MÅLSKYTTAR - SÄSONGEN 2022-23>

csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
11   Chelsea FC 28 sp 10 v 8 o 10 f 29 - 30 mål 37 p
1 april 2023

CSFCs spelarbetyg

CHELSEA    0 -

 

 

Aston Villa    2 - (0-1)

Aston Villas laguppställning

Martinez; A.Young, Konsa, Mings, Moreno; Kamara, Luiz, McGinn; Buendia, Watkins, Ramsey

avb: Sinisalo, Wright, Carlos, Traore, Chambers, Duran, Digne, Bailey, Dendoncker

Manager: Unai Emery

Målgörare

0-1
0-2

Ollie Watkins, 18
John McGinn, 56


CHELSEAS INSATS


6

Ingen svag insats från Chelsea i första men de fortsätter missa allt och gör avörande misstag som ger motståndarna mål. Inte minst för att spelare spelas i fel positioner.

Och när vi gör mål tar domarna bort det på mycket grumliga grunder.

Villa försvarade sig bra men det är ingen ursäkt.

Chelsea helt klart det bättre laget men förlorar ännu en gång på Potters plottrande, grova misstag och oförmågan att göra mål. Och låta bli att släppa in hörnmål, nio stycken nu.

Statistiken säger det mesta.


Bra i övr
    SPELARE OMDÖME

BETYG
1-10

1 Kepa Arrizabalaga Hans 100e PL-match. Inte mycket att göra på målet. Touch på andra så han inte nådde den. 6
26 Kalidou Koulibaly Fungerade inte i samspelet med Cucu, annars bra.6+
33 Marc Cucurella Han är ingen mittback i en fyrbackslinje och visade det med en jättetavla som gav Villa mål. En ren julklapp. Annars inte jättedålig men han kostade ett mål då kan betyget inte bli bra eller ens godkänt. 5
24 Reece James Är ingen dålig högerback men klassen bättre som wingback. Några ok inlägg. 6+
21 Ben Chilwell * Är ingen dålig vänsterback men klassen bättre som wingback. Framgångsrikare framåt då Villa inte hotade på hans kant. Gjorde ett mål högst tveksamt bortdömt. 7+
12 Ruben Loftus-Cheek Hade verkligen ingen bra första halvlek, tappade mest boll. En gåta att han inte byttes ut i halvtid. Också spelad i en fullständigt oklar position som väl skulle vara höger mittare men som vissa kunde tolka som en slags wingback.... eller vad var det. Förstår att han också var förvirrad.. 5
5 Enzo Fernandez * Klart bäst på mitten. Ändå hade Chelsea inte tillräcklig kontroll där. 7
8 Mateo Kovacic * Stod för ett av de mer vilsna skott vi sett men annars ok, men vi har sett honom bättre. För många riktigt dåliga försök mot mål. Han som gjorde två mål i landslaget i veckan. 6
15 Mykhailo Mudryk Har rmycket kvar att lära för spel i PL, framförallt defensivt men med tanke på hans svaga avslut även offensivt. Vi gillar dock viljan och energin. Men två sumpade stora chanser... 6-
29 Kai Havertz Kom inte till och fick väldigt lite att jobba med. Skapade ändå några möjligheter och räddningar. Klart bättre andra halvlek då han tog för sig mer. 6+
11 Joao Felix Kom inte till och fick väldigt lite att jobba med. 6
  ---    
7 N'Golo Kanté In för Loftus-Cheek. 57 Ett mycket bra inhopp, han var överallt i en offensivare roll än vanligt. 7-
31 Noni Madueke In för Mudryk. 57 Saknar det där sista. 6
10 Christian Pulisic In för Cucurella. 80 För kort tid för betyg. -
23 Cionor Gallagher In för Kovacic. 80 För kort tid för betyg, -
       
CHELSEAS BÄNK


Bettinelli, Badiashile, Kanté, Pulisic, Chalobah, Mount, Gallagher, Chukwuemeka, Madueke

* efter namnet betyder gult kort. ** två gula=utvisning. <*> utvisning, direkt rött
> före första namnet i varje lagdel indikerar siffermässig formation som vi tror, t ex 3-4-2-1, 4-3-3 etc

OBS. Detta är helt subjektiva åsikter och handlar inte om att hänga ut spelare eller tvärtom, utan ett försök att från en vinkel bedöma vad som syns och ses genom en tv-ruta där vissa delar av spelet aldrig kan bedömas på ett rättvist sätt. T ex hur spelare rör sig utan boll då kameran bara följer bollen, något som kanske straffar mittfältarna mest. Det är också en emotionell reaktion av en supporter i relation till de krav vi anses kan ställas på spelare av den kvalitet som konkurrerar i Chelsea.

 

Matchstatistik CHELSEA

motståndarna

Målchanser-Avslut 27 5
Skott på mål 8 2
Blockerade skott 4 0
Hörnor 13 2
Målvaktsräddning 0 8
Ribba/stolpe 1 1
VAR-Bortdömda mål/straffar 1 0
Utvisning - -
xG - förväntade mål 2,26 0,88

Bollinnehav %

69 31
Källa Flashscore

 

MATCHENS CHELSEA-LIRARE
Ben Chilwell

 

Manager Graham Potters INSATS

Gick tillbaka till sin älskade fyrbackslinje trots att Chelsea bevisligen spelat långt bättre med treback på sistone. Och det höll på att kosta redan från start. Vi ser inte Cucurella som en mittback i en frybacklinje! (skrivit dessutom innan hans jättetavla). Så varför spela honom i en roll han inte är van vid när det finns en bra mittback på bänken?

Vi har verkligen tröttnat på hans plottrande.

Att säga att vi vet vad Potter sysslar med, vore att ljuga.

 


KORT OM MATCHEN - skrivs live, vilket vi hoppas ursäktar felskrivningar. Korrläses inte.

Potter förnekar sig inte, efter att Chelsea spelat utmärkt med trebackslinje byter han tillbaka till fyrbacks och chansar med spelare.

James med helblont hår och mörkt skägg, hmm. Men det är inte hans frisyr som ska spela roll. Intressant att se Mudryk mot 15 åräldre Ashley Young. Det kan bli racerbil mot Volvo där. Eller rutin mot oerfarenhet.
Tipsarna är inte alls eniga men datorerna trot på 52% vinst för Chelsea.

***

3 Frispark för Villa i famnen på Kepa. Chelsea kontrar och Kamara kortas när han för ned Havertz. 4

5 Enzo knuffas omkull framför domaren och ingen åtgärd! Inte bara Enzo är förvånad.

5 Mudryk får chansen när han bryter ett utspel men skottet rakt på mv. Han hade kunnat passa 23-m till höger och Kai var sopren. Mudryk vill verkligen ha det där första målet, som han blev bortdömt för mot Leicester. men ändå... lite kallare måste han vara.

7 Jättechans till en helt ren Ollie Watkins, där var backarna mil från varandra. Som tur var sköt han fruktansvärt illa och missade mål ensam med Kepa. Men försvarsspelet!!!

9 Fyrbackslinjen har redan visat sig inte alls fungera. Kouli och Cucurella för långt ifrån varandra, Cucurella är ingen mittback. Kouli felpassar men Cucu är snabbt nog att reda ut det för honom.

13 Fruktansvärt billig rispark för Villa, vad sysslar domaren med! Skulle varit Chelseahörna.

14 Ramsey inlägg, Kouli rensar. Kova tappade boll på mitten och det blev farligt.

15 Bra kontring av Chelsea, Felix håller in och spelar Kai men bollen kommer lite sent och Konza hinner mellan. Hörna. Kova prövar en konstspark som nästan går till inkast men det blir offside på Chilly istället, han slog hörnan och kom alltså från offside. Det var en ordentlig snedspark av Kova.

17 McGinn i ribban när RLC tappar boll och bollen in till skotten som skjuter direkt.

18 Cucurella nickar fram (eller snarare bakåt) Watkins som är helt ren med Kepa och lätt kan lobba bollen in i mål. VILKEN TAVLA.

20 Jätteräddning av Martinez på Felix skott. Nere vid stolproten. Hörnan bort.

22 Hörna, såg faktiskt ut som det var RLC själv som tappade ut den men linjedomaren var mycket nära. Kort variant. James in och Enzo nickar utanför. Inte så långt borta.

23 Lång boll från James till Chilly som tacklas bakifrån på boxlinjen. Domaren friar otroligt nog. Ren och skär domartavla även om det kanske kan tolkas som det var utanför, men frispark var det absolut. Domaren har redan tappat kontrollenoch spelarna i båda lagen är djupt missnöjda.

27 Felpassa av Felix bakåt och James räddar honom genom att bryta i sista stund.

31 Bra försvarsspel av Kouli mot Ramsey. Chelsea kontrar och Mudryk får ett jätteläge som han bränner med ett svagt avslut som mv kan ta. Kova stod för passet.

34 Chilly från "omöjlig" vinkel sätter den i stolpen. Slutar med en hörna, den femte. Ny hörna. BNlir till skottläge för James, bollens vinklas av Kai men stoppas av Ramsey och sedan skjuter Chilly utanför. Nästa hörna i händerna på mv.

38 Chilly spelar in, men bollen kommer bakom Kai som var fri på sexmeterslinjen. Strax efter kortas Kovacic och ingen vet varför.

43 Kai skapar sig ett läge och via touch blir det väldigt farligt men Martinez räddar ännu en gång.

45+1 Chilly gör mål men domaren blåser av för knuff. Fjanteri, det är samma situation som görs varje match och godkänns. Backen slänger sig och domaren går på det.

Ingen dålig första halvlek egentligen av Chelsea men de kan ju inte göra mål hur bra chanser de än får. Medan grova misstag bakåt blir mål. Men spelar man spelare ur position hela tiden, vad väntar sig Potter? RLC och Cucurella måste av båda i halvtid då de har sådana där matcher då det är bättre att ta av spelarna snabbt.

Hur Chelsea kan undvika att göra mål så mycket som de gör är en gåta vi inte ens kan försöka besvara. Och när vi gör mål tar domarna bort det på mycket grumliga grunder.

ANDRA
Villa byter ut Kamara för Chambers men Potter plottrar vidare med spelare som borde fått vila. Som RLC och Cucurella. Villa går ned på fembackslinje.

46 Chilly testar skott och det touchar ribban. Men vi räknar det ändå inte som trävirkesträff då det var väldigt lite.

50 Chilly igen men något som ser ut som mellanting mellan skott och inlägg, ingen med på det som inlägg dock.

51 Felix försöker men blockeras, slutar med att Cucurella försöker från långt håll. Över.

52 Kai får en lång boll i ryggen. Chelsea dominerar totalt men så filmar Villa sig till en frispark igen. Domaren går på allt.

54 Chilly kortas efter kommit in lite sent. Sådana kortas inte Villa för.

56 Hörna Villa, kort och den hamnar till slut hos McGinn som skjuter från långt håll och en skymd Kepa når innte bollen precis vid stolpen. Ännu ett mål insläppt på fast situation. Det är en liten touch på bollen.

60 Kouli nickar en hörna över.

61 Felix skjuter, mv räddar. Chelsea anser det är hans på Mings på vägen mot Martinez. VAR kollar. Ingen straff. Vi tyckte det nog inte heller på den repris vi såg, tog för högt upp mot axeln.

63 Madueke i bra läge men lutar sig för mycket och skruvar den klart utanför.

64 Kai lyfter bollen till Chilly som lyckas hålla den i spel men sedan förlorar Felix den.

65 Kante snurrar och skjuter, någon deciemter utanför bortre stolpen.

67 Enzo sen, igen, nu blev det kort också.

68 Kante gång på gång Kante, han är överallt. Enzo lyfter en dålig boll mot Kai som inte kan få träff med nicken.

69 Usel frispark av Chilly, går förbi alla och ut.

70 Maduekes inlägg för nära mv som lätt plockar ned det och maskar en del, han gör ju så martinez. Kai tränger honom och går för nära så det blir frispark vid utsparken.

71 Ramsey tar sig nästan fri, Kouli i rygg. Ramsey faller väldigt lätt och domaren blåser oväntat nog inte straff.

Kan de göra en vändning som tjejerna. De skapar tillräckligt men ändå tror man inte för en sekund att Chelsea ska göra mål, så pessimistiska har vi blivit.

73 Chilly går ned i boxen. Såg billigt ut och det blir inget heller även om han vädjar om det.

77 Young simulerar skada och Chilly blir tokig då han inte kliver av så han kan slå hörnan. Domaren går mellan men låter Young hålla på.

79 Kante sätter upp Kova som sätter bollen ut mot Fulham Road.

80 Pulisic och Gallagher in för Kova och Cucurella.

84 Chambers maskar och vägrar ge tillbaka bollen. Kortas för det.

85 Kante och Gallagher kontrar men Gallagher tappar boll.

87 Villa maskar vid byte. Dendoncker in för Luis.

88 Villa kontrar och Madueke snubblar iväg en boll onödigt till hörna. Mål igen? Chelsea klarar ju inte hörnor. Nix.

89 Nytt byte. Moreno av för Digne.

90 Pulsiic skjuter ur vinkel och mv räddar ut till hörna igen. Bort av Chambers

Fem minuter tillägg. Vi har redan gett upp, vi tror inte alls på Potters Chelsea längre. Men försöker tro på dem i Champions League.

90+2 Pulisic inlägg touchas och rakt i händerna på mv.

90+3 Madueke kapas bakifrån. Digne kortas. Frispark bredvid boxen.

90+5 Frispark vid hörnflaggan. Nickas bort. Galalgher lyfter in, bort och Chilly skjuter riktigt illa.

Vi orkar inte längre säga något för allt har sagts. Spelet är helt ok, t o m bra men försvaret på fasta och bristen på attt omsättta sina chanser är mil från ens vara i närheten av godkänt.

 

DOMARTEAMETS INSATS - Andy Madley + VAR

BETYG

Blåste för väldigt billiga saker. Åtminstone för gästerna medan mer solklara saker släpptes när hemmalaget var inblandade, ibland. Mål bortdömt när Young slänger sig när han känner kontakt, vilket domaren går på och det var inte första gången han köpte filmningar. Tyvärr en riktigt svag domarinsats, igen.

ej
godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappast acceptabel insats. Under 5 är mer än underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättni Tiden ute mngarna är personligt omedelbar och subjektiv (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där.