CHELSEA SWEDISH FAN CLUB
csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
11   Chelsea FC 28 sp 10 v 8 o 10 f 29 - 30 mål 37 p

csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea W för målgörare
2     Chelsea W 16 sp 13 v 1 o 2 f 42 - 14 mål 40 p
27 mars-2 apr 2023
NÄSTA MATCH: 4 april kl 21.00 - LIVERPOOL  
NÄSTA MATCH WOMEN 16 april kl. 15.15 - Aston Villa - FA  

Nyheter v-13


SÖNDAG 2:
CHELSEA HAR SPARKAT GRAHAM POTTER Det är officiellt. Spanjoren Bruno Saltor Grau, en av Potters assistenter som kom med honom från Brighton, tar över som interim coach. Saltor spelade också i Brighton.
    Plottrandet och förlusten mot Aston Villa igår blev ändå droppen för ledningen. Kl 20.59 meddelade de nyheten.

WSL
ASTON VILLA W  - CHELSEA WOMEN        0 - 3
Bara sex avbytare, det är ett slitet och skadedrabbat Chelsea som ställs mot tabellfemman, i en långt ifrån lätt match ens på papper. Dags att visa mästartakter alltså.
    Kerr fick en bra chans på en hörna men får inte riktigt tag i bollen och det blir inget av det. 5
    Mv tappar bollen som på något sätt hamnar bakom Kerr. Stor chans igen, om än slumpmässig. 7
    Tyvärr märks det att Cuthbert vilas och Leupolz är skadad efter Lyonmatchen för mittfältet slår väldigt många felpass redan.
    Kaneryd som börjat bra hittar Reiten vars direktskott tyvärr tar rakt på Hampton och mv kan rädda. 13
    Mycket bra anfall av Villa och vilken räddning av Musovic vid stolproten. 19 Daly sköt eller snarare på något sätt klackade bollen.
    MÅL. Chelsea har skapat många chanser men någon vinröd-blå har hela tiden varit i vägen. En farlig frispark in och det är flipper igen och bollen ut och nytt inlägg och mv lämnar retur på Eriksson stöt på bollen och Cankovic reagerar snabbast. 22
    Fin aktion av Kaneryd men ur mycket liten vinkel kan mv rädda vid stolpen. hörna. 25 Kerr nickar rakt i händerna på Hampton, hennes tredje chans.
    Kerr snubblar till igen (gräsmattan är riktigt dålig, rent av usel) men har "turen" att det ändå var offside. 32
    Chelsea bryter högt upp och Kerr lägger upp för Reiten som skjuter riktigt dåligt, kanske bollen studsade till på den åker de spelar på. Det är en skamligt dålig plan. 36
    Musovic är vaken och kommer ut ur boxen för att rensa. 36
    Åter ett felpass som Fleming får fram till Kerr som smäller bollen i ribben, Det har verkligen inte varit hennes match. 37
    Chelsea är i fullständig kontroll av matchen men med bara ett enda mål så känns det ju inte tryggt, särskilt som de envisats med att släppa till sena mål. Villa är absolut inte ofarliga även Chelsea skapar väldigt mycket mer och vars höga press skapar stora problem för Villas försvar.
    Tjejerna har bränt nästan lika många chanser som killarna igår. Skillnaden är förstås att de ändå gör mål. 9-3 i målchanser. 40
    MÅL Så ett nytt misstag av Villa och Reiten bryer, passar Cankovic som passar tillbaka och den här gången är skottet perfekt vid stolproten från straffområdeslinjen. 43
    Hörna för Villa och Musovic tar hand om den men två Villaspelare nickar ihop i situationen. 45
    -ANDRA-
Chelseafansen hörs mest, men vi ser dem inte så de är väl någonstans nära en mikrofon.
    Villa startar optimistiskt med mycket högre press än i första.
    Kaneryd mycket nära få huvudet på ett inlägg från Reiten. 49
    Dali skjuter men inte bättre än att Carter kan rensa framför mål. 51
    MÅL. Kerr gör sig fri efter en nick fram av Charles effter en frispark och hon smäller in bollen i burgaveln. 56 Hennes 50e WSL-mål, på 62 matcher. Var det ett tåfjutt? Det ser faktiskt så ut på reprisen. Någon fjutt var det i alla fall inte utan hårt och distinkt.
    Kerr skjuter efter en hörna, mycket bra räddning av Hampton. 62 Samtidigt kom nyheten om att Potter fått sparken.
    Daly skjuter i bra läge men pressad av försvaret. Utanför. 76
    Chelsea har slappnat av för mycket igen i slutet av en match och Villa skapar chans på chans. Buchanan räddade Chelsea nyss. 80
    Chelsea vilar spelare; Kerr av för Abdullina och Reiten för Perisset. 81
    Bra räddning av Musovic som är på väg att hålla sin första nolla (sa kommentatorn). 86 Alla svnskorna har gjort en riktigt bra match, bäst ändå har nog Kaneryd varit. Bäst av alla var kanske Reiten eller Cankovic men Kaneryd hotade att ta sig in i den kampen och ett mål hade nog hjälpt henne.
    En stark insats av Chelseas vad som ändå lite var ett reservlag, men så stark är ju Chelseas bänk trots alla skador. Däremot brast det ordentligt i koncentrationen på slutet, där kanske det märktes att spelarna är slitna.
    Chelsea upp till andra plats, en poäng och en match mindre spelad än Man United.

Emma Hayes roterar sitt lag och vilar en del spelare vilket bl a ger Musovic en start. Alla tre svenskorna startar. Det är en tunn bänk om än kvalitet.
      Musovic, Charles, Kadeisha Buchanan, Eriksson, Carter, Ingle, Cankovic, Johanna Kaneryd, Fleming, Reiten, Kerr. 
    avb: James, Perisset, Mjelde, Cuthbert, Abdullina, Berger

Arsenal Women vände ett underläge och vann 2-1 över Man City hemma i WSL. Det innebär att Chelsea just nu är plötsligt och olustigt nere på fjärde plats efter toppat tabellen för en vecka sedan.

Ett slitet och skadedrabbat Chelsea Women ska möta formtoppade Aston Villa Women ikväll. Ändå har vi svårt att tro att de ska göra en lika usel insats resultatmässigt som Potters herrar. Chelsea måste vinna, något annat finns inte om de ska ha en chans att utmana om titeln. Chelsea har ett vinnarspår men då konkurrenterna hela tiden vinner hjälper ju det inte om de inte själva också vinner alla matcher. Poängtapp går inte att acceptera helt enkelt. En supertuff uppgift men tjejerna måste klara det.
    Plus att vibehöver något som lyfter vårt humör efter sett Plotter-Potters Chelsea igår. Tjejerna bör ju också ha ett alldeles utmärkt humör och mod efter hur de vände och slog ut Lyon i torsdags i årets mest spännande match hittills.

Förhoppningsvis tar Arsenal och Man City poäng från varandra i söndagens tidiga match i WSL. Oavgjort är alltid bra bland toppkonkurrenter, annars kanske vi bör (mycket tyst) heja på Arsenal som har längst upp till oss. City har en poäng mer och en match mer spelad, Arsenal har lika många matcher spelade men är två poäng bakom oss.

LÖRDAG 1:
Att säga att vi vet vad Potter sysslar med, vore att ljuga.
    Han spelar Cucurella som mittback i fyrbackslinje efter att trebackslinjen fungerat jättebra. Cucurella har inte spelat där och det sitter en bra mittback på bänken. Fler tveksamma uttagningar men usla domarinsartser och trävirke som är i vägen kan vi inte skylla på Potter men tålamodet är nu tänjt till bristningsgränsen med hans plottrande. Vet han ens själv vad han sysslar med?
    Nio mål nu insläppta på hörnor! Fast det värsta är ändå oförmågan att göra mål, den är mer än remarkabel. Fler insläppta än gjorda mål!
    Statistiken säger det mesta. Som 27-5 i målchanser och man förlorar med 0-2. OTROLIGT uselt.
    Chelsea behöver två poäng till för att vara säkra på att inte flyttas ned ur Premier League. Vi börjar undra hur vi ska få dem? Vi har tappat tron på Chelsea men hoppas på dem mot Real ändå...
    Ett revanschsuget Liverpool väntar på tisdag, undrar om vi inte har annat att göra då.

Potter förnekar sig inte, efter att Chelsea spelat utmärkt med trebackslinje byter han tillbaka till fyrbacks och chansar med spelare.
    Här är laget: Kepa; James, Koulibaly, Cucurella, Chilwell; Enzo, Loftus-Cheek, Kovacic; Felix, Havertz, Mudryk
    avb: Bettinelli, Badiashile, Kante, Pulisic, Chalobah, Mount, Gallagher, Chukwuemeka, Madueke
    Noterbart, det är bara nionde gången sedan starten på förra säsongen!, som Chelsea startar med både James och Chilwell.

Mötet mot Aston Villa beskrivs som en stor möjlighet till att Chelsea snubblar igen. Efter att Potter coachade bort laget totalt mot Everton är det nu åter igen upp till bevis för Chelsea mot ett knepigt motstånd. Idag måste Potter få till sin coachning för har är inte i närheten av att få godkänt av CSFC som matchcoach. Vilket är en av de egenskaper vi håller som viktigast hos en manager. Där håller vi Mourinho som den bäste vi har haft, ingen kunde som han vända matchbilder genom sin coachning och energi på sidlinjen. Sedan är det ju inte den enda viktiga egenskapen en manager måste ha, vare sig de kallas Head Coach som i Chelsea eller manager som yrket egentligen är.
    Det är två lag på samma poäng. Likamånga spelade matcher. Det är nivån dagens Chelsea är på. Vi är inte bättre. Just nu. Villa är också i klart bättre form.
    Chelseas skadelista är tyvärr också fortifarande lång som en arm, det kan saknas 8-9 spelare idag. Vilket klart försvårar men kanske också förenklar lite med den svullna trupp Chelsea har att tillgå.
    Ändå, förlust igen och Potter måste ifrågasättas åter igen. Vinst och vi kan hoppas att de får ihop det lagom till mötena mot Real Madrid.

Rättelse: Igår sa vi att Chelsea skulle möta Liverpool på tisdag i en uppskjuten match. Det är faktiskt rätt. Men det är ju herrarna som ska göra det, inte damerna som vi felaktigt först skrev. Damerna har landslagsuppehåll igen efter den här helgen och ska möta Aston Villa imorgon och möta Aston Villa efter uppehållet, då dock i FA Cupens semi.

FREDAG 31:
Thomas Tuchel har avslöjat hur respektlöst han blev behandlad av Boehly och kompani när han fick sparken i ett treminutersmöte. Lär mer här>>

Från presskonferensen:
Potter, som var på matchen igår, menade att tjejernas vinst igår summerar galenskapen med fotboll. Han älskar det.
    Skadeeländet är fortfarande påfrestande. Silva och Azpilicueta är helt borta. Sterling är på väg tillbaka men inte för imorgon. Mount är aktuell för truppen men inte för start. Fofana är borta men kan bli aktuell mot Real. Pulisic är sjuk. Havertz har haft feber men verkar ok nu. Däremot ser det ut som om Reece James kommer kunna spela.
    Han vill inte säga att landslagsuppehållet har varit bra eller dåligt, det är som det är. Men för Kanté har det varit bra. (Är det en antydan om att Kanté kan komma att starta?)
    SÅ det vanliga berömmet till motståndarna.
    Ang Barrys förmodade övergång till Bayern sa han att det är mellan klubbarna, att Barry just nu inte jobbar med spelarna men om han lämnar har han en bra stab som kan täcka upp. Han har talat med Barry men vägrade säga om vad.
    Han duckade om Mount utan berörde bara att han uppträtt fullständigt professionellt och har haft många irriterande småskador som gjort det svårt för honom en period.
    Sedan fick han en direkt fråga om Kanté startar men gav inget rakt svar men sa att Kanté absolut kommer förekomma i matchen.
    Potter har inte fått några indikationer alls om klubbens redovisade förluster kommer påverka rekryteringen i sommar.
   
Det var inte Chelseas bästa match som vi sett igår men vem kan klaga på spänningen. Vi hade gett upp hoppet flera gånger innan det hela vände till avancemang. Nu väntar kanske ett ännu svårare läge när vi ska möta Barcelona som vann med mycket stora siffror mot oss i finalen 2021. Siffror vi kanske inte helt tycker speglade matchen även om Barcelonas seger var solklar. De var också i final förra säsongen. Därtill har vi det sämre läget med att börja hemma och därför avsluta borta inför storpublik. Men först måste Chelsea ta tillbaka initiativet i WSL då förlusten i söndags förstörde vårt fina läge i serien.

TORSDAG 30:
Det var en av de bästa fotbollsmatcher vi sett. (Visst kvalitet kan alltid diskuteras men det är inte alltid det som avgör om något är bra). Sedan får dinosaurierna säga vad de vill om damfotboll. Vilken match, vi gav upp flera gånger och hade en del att säga om game-mangement men.... WOW.

VILKEN JÄVLA MATCH, Vi hade massor att säga men säger inget. Jävlar vilken match Chelsea ändå gör. Berger matchhjälte. WOW 
    Mren Mjelde är nog en av världens bästa straffläggare.

WCL kvartsfinal II:II, 1-0 i första mötet
CHELSEA WOMEN   -   LYON FEMININ        1 -2
Avancemang efter straffar, 4-3

Ett tidigt mål för Chelsea skulle göra massor för att lugna våra nerver. Mycket snack om att Bright saknas men det är mest engelsk chauvinism då Chelsea spelade mycket bra borta utan henne, och det var väl inte helt backlinjen som var sämst mot City i söndags även om de släppte till två långskott i mål.
    Chelsea startade starkt sedan kom Lyon i en kontring och Berger tafflar med bollen och det blir kaos innan Carter får iväg den. 3
    Sedan skänker Eriksson bollen till Bruun i livsfarligt läge men Bruun skjuter just över. Du milde vilken tavla, bristande kommunikation. 4 Vi får vara välidgt tacksamma över att Bruun missade.
    Renard gör ett sällsynt misstag men Chelsea kan inte utnyttja det och Lyon är snabbt tillbaka. 7 Tyvärr ser Chelsea nervösa ut efter Erikssons obegripliga tavla, det måste varit en kommunikationsmiss med Berger där. Eller rusade bara blodet till huvudet.
    Lyon är, inte oväntat, aggressivare, vill mer men Chelsea känns tyvärr inledningsvis som oroväckande passiva. 10
    Hörna Chelsea. 10 Nickas bort vid första stolpen.
    Chelseas spelare spelar stressat inte minst när de inte ens är under press, annars är passningsspelet bättre än senast även om de har svårt med Lyons press. 15
    Vilket jätteläge för Kerr, James lyckas behålla bollen och lägga upp perfekt för Kerr men skottet på Endler som kan rädda. Med ansiktet. 16
    Farlig hörna för Lyon, blir ny hörna. 20 De har farliga hörnor jämfört med Chelseas som gått till motståndarna.
    Kort hörna och fullständigt briljant spel av James och Endler lyckas tyvärr få handen på skottet. 22 Nästa hörna nickas över.
    Boll för Kerr men Endler hinne rut ur boxen och är halvmetern före och kan rensa. 25
    Kerr rusar men mv har bollen. 26
    Kerr spelar fram Leupolz som börjar tänka och skjuter snett. 27
    Lyon har haft det bästa spelet, men Chelsea har skapat de två absolut största målchanserna. Bruuns friläge var dock hett. Chelsea har problem på mitten. Cuthbert börjar dock komma igång och Leupolz har varit aktiv i stötandet. 28
    Jättechans för Bruun igen men skottet rakt på Berger. Chelsea ville ha offside. 29
    Chelsea som spelat upp sig skapar fler hörnor. 34 Reiten börjar också komma in i det. Dock inget från hörnan och James görs ned Lyon vill kontra. 35
    James på lång boll slår in bollen direkt men Kerr hinner inte riktigt fram. 38 James har varit strålande efter tagits av tidigt mot City efter en svag match.
    James skjuter, just utanför men nog var det väl touch som domaren missade, bollen stannade nästan upp på Lyonförsvararen. 44
    0-0 i halvtid, hade lagen tagit sina största chanser hade det kunnat vara 2-2. Svag och nervös start igen av Chelsea men de spelade sig in i det och det har framförallt varit mycket färre felpass. Kerr och James absolut bäst i Chelsea, Cuthbert står inte riktigt att känna igen och Chelsea har inte riktigt kontroll på mitten. Spelmässigt har Lyon kanske varit lite bättre, chansmässigt har Chelsea varit bäst.
    Det har spelmässigt varit en bra kvartsfinal, fast lite för spännande för vår personliga smak ;)
    -ANDRA-
Hegerberg kommer in i halvtid. Hon har gjort 59 mål i CL. Bruun ut.
    Reiten har inte varit så lyckad framåt men har gjort ett väldigt bra defensivt arbete. 47
    Leupolz bryter och Reiten försöker från distans men rakt på mv. 49   
    Reiten med ett härligt pass till Kerr men skottet är en chansning och inte bära. 50
    Bra försvar av Buchanan. 57 Sedan bra försvar av Charles. Chelsea spelar helt klart på resultatet och gör det bra men oj vad det är nervöst med bara uddamålsledning.
    Lauren James kan se loj ut men när hon har bollen vid fötterna, då kan ingen ens röra henne. Den dag hon upptäcker hur duktig hon är, hon är ju bara 20 år, kan hon bli bäst i världen. Hon måste dock förbättra sin defensiv och jobbkapacitet.
    Perisset nere och behöver behanlding ser ut som mellangärdet/revebenen. 64
    Nu är det Leupolz som är nere och behöver behandling. Som hon blöder ur näsan. OJ. 65
    Ingle på väg in. Under tiden visas Potter, Reece J, Cucurella m fl från läktarna. Leupolz tvingas av, hon har gjort en bra match. 70
    Bra förvar av Buchanan och Chelsea kontrar med James som täcks av tre spelare. Ingle in. 71 Perisset har också problem och behöver bytas ut och Mjelde förbereder sig, Perisset har defintivt en revbensskada.
    Skrappig andra halvlek utan klara chanser men allt handlar nu om game-management känns det som. Ingen kan ens gissa hur det här slutar. Becho in för Majri, offensivt byte. 73
    Hörna Chelsea men Lyon kan kontra det blir en hörna efter touch ut. Cuthbert tar hand om den i första läget.
    Kvarten kvar av en högklassig match som kan sluta hur som helst. nervigt.
    Lyon för in en boll längs linjen och Gilles gör mål när Berger inte är helt vaken. 77 Billigt men svårt. Vi kan inte ge Berger godkänt där. OK, den är svår då den tar på henne och studsar in, men hon stod ju helt fel.
   James gör totalt fel, spelar eller skjuter istället för att passa Reiten som är ren till vänster. 81
    Hörna som inte blir något av och Lyon bara rensar gång på gång. Ett skitmål gör matchen helt jämn nu.     james görs ned och van den Donk kortas. 84
    Lyon har haft en bredare bänk än skadedrabbade Chelsea men det lutar oneklikgen mot förlängning efter sktimålet Lyon fick. Chelseas anfallspel i andra är inte ok.
    Förutom Erikssons grova miss i inledningen har alla Chelseaspelare skött sig även om vi gärna hade sett att Berger hade gjort ett bättre jobb vid målet och hållit stolpen. Tyvärr försvann både James och Kerr en hel del i andra.
    Sju minuter tillägg. Som vi ser det har Chelsea varit på tok för mycket inställda på game-management, och det är inte första gången. Det är nog Hayes största fel som manager, hon vill kontrollera istället för att försöka vinna.
    Eriksson till en hörna när Chelsea inte hinner med. 90+7
    -FÖRLÄNGNING-
Lyon har tyvärr momentum efter målet. Det har varit en riktigt bra match men det skiter vi ärligt talat i, VI vill se ett Chelsea som försöker vinna.
    Johanna Rytting Kaneryd kommer in. För Reiten.
    Det är kamp och kamp just nu, bara vilja. Mindre tanke och mindre skicklighet. 97
    Offensivt byte för Lyon, Malard in för Cascerino, 98
    Domaren är snäll och ger inte ett andra gult till van den Donk, 99
    Andra förlängningskvarten. Det här lutar åt straffar. Chelsea är fullständigt tandlösa just nu. Vi saknar verkligen Kirby och Harder.
    Maroczan in för Lyon. van den Donk ut. Straffläggare, absolut. Morroni in för Bacha.
    Eriksson missar igen och Lyon gör mål, Berger är inte med på den heller. Ännu ett skitmål. Däbritz. 111 Och ärligt talat missar man ett sådant friläge som Kerr gjorde... redan där förstod vi nog.
    James görs ned i boxen. VAR tittar och domaren ska titta på skärmen. 120+3 Våpgar domaren ta bea´slutet. STRAFF
    Regnet öser ned och DRAMAT wow, Ingle har bollen, men det blir väl Mjelde.???? Ja. Hayes vågar inte titta.
    Knappt vi heller.
    Kalalbaliik när Lyon försöker störa det hela. Mjelde gör en perfekt straff. 120+8
     -STRAFFLÄGGNING_
Chelsea börjar. Mjelde ska ta den. MÅL Nere i hörnet, stenhör. Hon kan slå straffar.
    Maroczan. MÅL Berger hyfsat nära.
    Kerr. MÅL högt hårt i mitten.
    Hegerberg. MÅL
    Fleming. MÅL Fintar målvakten. Vi såg inte ens när hon kom in. För många öl ;)
    Renard. Dålig straff och Berger RÄDDAR.
    James. Dålig straff mitt i, Endleer räddar.
    Däbriz. Berger väldigt nära att rädda. MÅL
    Carter. MÅL utan tvekan.
    Horan. BERGER RÄDDAR
CHELSEA ÄR VIDARE
   
Vi påminner om att matchen visas gratis på DAZN Youtubekanal, länk här>>

Ingen Kirby, ingen Harder i truppen. Inte heller Bright. Emma Hayes har fått pussla ihop en trupp med ovanligt få avbytare. Laget som startar är:
Berger - Perisset, Buchanan, Eriksson, Carter, Cuthbert, Leupolz, Charles, Reiten, Kerr, James
    Avbytare är: Abdullina, Cankovic, Ingle, Fleming, Kaneryd, Mjelde och målvakterna Musovic och Orman.

Lyon startar ett vassare lag på papper än senast: Endler - Carpenter, Renard, Bacha, Gilles, Egurrola, Horan, van den Donk, Majri, Scascarino, Bruun

Chelsea Women kan ikväll gå till semifinal i Champions League. Det kräver att de håller undan för regerande mästarna Lyon. Chelsea har fördel av 1-0 på bortaplan och måste ses som favorit till avancemang, men vi såg igår hur Arsenal lyckades vända sitt 0-1 underläge till avancemang så allt är mycket långt från säkert.
    Framförallt måste Chelsea starta matchen fullt motiverade. De har tyvärr på sistone visat sig vara klart svårstartade. De var inte jättebra mot Lyon första kvarten, de var rent svaga mot Man City i söndags hela första halvlek. Framförallt har passningsspelet varit undermålig, långt ifrån godkänt. Det har varit slarvigt och inte minst från målvakt och försvar. Det måste bli bättre och man måste spela bättre anfallsspel än att bara slå långa bollar på Kerr och hoppas att hon ska lösa problemet för dem.
    Vi vet ju hur bra de kan vara, när de är påtända och motiverade och förhoppningsvis kanske även Kirby och Harder kommer kunna bidrag ikväll. Vi får se när laguppställningarna kommer.

Intressant läsning om hur värvningar kan gå till. Chelseas David Barnard som var klubbsekreterare och ansvarat för över 3.000 spelarvärvningar. Den konstigaste (komplikationsmässigt) var värvningen av Oriol Romeu 2011. Läs mer här>>

Petr Cech, John Terry och Ashley Cole har blivit nominerade för inval i fotbollens Hall of Fame. Helt rättvist.

ONSDAG 29:
Om Chelsea klarar av Lyon imorgon väntar Barcelona, precis som i CL-finalen 2021. Barcelona utklassade Roma på hemmaplan och vann med 5-1, totalt 6-1.
    Chelseas lottning är precis som på herrsidan långt tuffare än den andra halvan. Å andra sidan skulle det ju kunna båda väldigt gott inför en final.

Trots tidigare goda rapporter ser det inte ut som om Millie Bright kan spela den avgörande matchen mot Lyon imorgon. Hon kan fortfarande inte träna även om Emma Hayes håller dörren öppen.
    *Hayes sa hon var den enda spelaren som inte tränade, men Hayes sa inget specifikt alls om Kirby eller Harder deltog och kan komma att spela.

Daily Mail säger att Premier League tittar på om Chelsea kan ha brutit reglerna om spenderande under pandemin och sanktionerna 2021-22. Detta efter publicerat rekordförluster under perioden. Läs mer här>>

TISDAG 28:
Sterling, James och Fofana kunde alla träna idag med Chelsea.

Det ser ut att bli rekordpublik på torsdag när Chelsea Women spelar den avgörande matchen mot Lyon Feminin. Chelsea leder med 1-0 från första matchen. Det har redan sålts fler biljetter än någonsin tidigare för en Chelsea W Champions Leaguematch.

MÅNDAG 27:
OFFICIELLT
Det är överraskande och vi tycker kanske inte det är särskilt bra, inte minst för utvecklingen av Gabriel Slonina och de andra unga målvakterna, men Chelsea har förlängt back-upmålvakten Marcus Bettinellis kontrakt ända till 2026.

121 miljoner pund i förlust för 2021-22 för Chelsea blev resultatet efter sanktionerna och pandemin. Inga strålande siffror direkt. Viktigare är kanske ändå att Chelsea har inga problem med att möta Financial Fair Play-reglerna både för Uefa och Premier League. Läs mer här>>
    Värt att notera är då att Boehlys spenderande på runt 500m pund på nya spelare räknas inte ens in, då det faller under nästa räkenskapsår.

Att påstå att Ken Bates var CSFCs favoritägare är en grov överdrift. Det är svårt att gilla en ägare som ville ha sina fans bakom elektrifierade stängsel. Som använde klubben som pant i sina fastighetsaffärer, även om han idag menar att det var lögn att klubben var i finansiellt trubbel när han sålde till Roman Abramovich 2003. Att han sedan köpte Leeds av alla klubbar gjorde oss inte vänligare instämda.
    Ken Bates är och har dock alltid varit en sällsynt färgstark personlighet med en hel del charm och åsikter. Mycket väl värd att lyssna på och vi håller med om en hel del av hans åsikter numer, inte för att han verkar lugnat ned sig trots att han fyllt 91 år.
    Så läs denna intervju med en av Chelseas forna ägare, faktiskt bara nummer två av fyra sedan 1905.>>

Damerna har ännu en tuff vecka framför sig. De såg väldigt slitna och idéfattiga ut mot Manchester City när de förlorade igår. De var långt ifrån utspelade men de var inte bra och de misstag de envisad med att göra kostade allt igår till skillnad från matchen mot Lyon där dekom undan med dem. Lyon hittade tillbaka till sin målform i helgen i ligan och vann en storseger. Än viktigare för dem var att de fick igång sina skadade spelare och de var lyckosamma medan Chelsea för första gången den här säsongen inte klarade av att göra må. Något som kan komma att kosta Chelsea Women ligatiteln även om de fortfarande i allra högsta grad är med, men de har inte råd med fler poängtapp nu. Vi är en poäng bakom Manc-lagen, två poäng före Arsenal. Skillnaden är att Chelsea har en match tillgodo, mot Liverpool som slog oss i öppningsmatchen.
    Chelsea saknade allt offensivt spel och hade inte kontroll över mitten som de brukar mot City. Det enda de gjorde var långa bollar på Kerr och det hela såg väldigt torfigt ut. De slog också många felpass, om än faktiskt mindre än mot Lyon.
    Det kommer bli en oerhört spännande och tuff match på torsdag och på söndag kommer Aston Villa. Ett Villa som visar storform och har något riktigt bra på gång inte minst i form av Rachel Daly. Det är ännu en bortamatch, följd av ytterligare en bortamatch mot Aston Villa igen i FA Cupens semifinal. Det är dock ett speluppehåll mellan de två matcherna.

Herrarna ska också möta Aston Villa som även på herrsidan har hittat form och är långt ifrån en lätt motståndare. Särskilt inte som Graham Potter coachar laget och försöker ge speltid till hela bänken trots bräckliga uddamålsledningar. Något som vi varken uppskattar eller kan förstå. Det är också något som Chelsea absolut inte har råd med.
    Ligan har vi gett upp och snart även hoppet om cupspel i Europa, och ärligt talat vi är inte så roade av att spela Conference League även om det är en titel vi inte har.
    Efter Villa har vi ett annat Midlandslag, Wolverhampton som har ungefär lika svårt som Chelsea att göra mål men inte spelar dåligt.

Redan 12 april väntar Real Madrid, det dubbelmötet kommer avgöra hela Chelseas säsong. Förlust och vi kan nästan åka på semester och glömma resten av säsongen, avancemang och det blir klart spännnade framöver.

 

Rykten, notiser m m, v-13


SÖNDAG 2:
Vi trodde inte sparkningscirkusen var klar ännu och vi hade rätt. Leicester sparkade idag Brendan Rodgers.
    Frågan är om det blir någon mer?
    *Det blev det och redan idag och överraskande ändå var att det blev Graham Potter. Han kommer bli väl kompenserat då han hade ett långt kontrakt till ligans fjärde högsta lön.

Utlånade Agnes Beever-Jones blev matchhjälte för Everton när de slog Tottenham med 2-1 i WSL. 19-åringen gjorde det avgörande målet.

Romelu Lukaku var usel i Chelsea och visade att han ville inte spela för oss utan snarare mest ville äta verkade det som. Vi trodde dock återkomsten till Inter skulle väcka honom igen. Men så har verkligen inte varit fallet. Han har mest varit petad eller skadad. Igår missade han mål från sex meter och Inter vill inte ha kvar honom. Han ser allt mer ut som tidernas värsta värvning, särskilt i förhållande till prislappen om 97,5m pund och i sommar måste Chelsea lösa hur de ska agera med honom. Får han en ny chans eller kan Chelsea hitta några som vill värva honom (vi tror inte det)?

Apropå det så gör Chelseafansen det nu rätt klart vad de vill med Potter, han buades av plan igår på Stamford Bridge och ropen på att han skulle sparkas vara högljudda. Ledningen däremot lär fortfarande stå bakom honom.

Manchester United kommer försöka värva Joao Felix i sommar. Chelsea har ingen förköpsoption på honom trots den stora lånesumman klubben betalar för Felix. Spelaren själv har gjort klart att han föredrar att spela för en klubb i Champions League och det ser närmast omöjligt ut för Chelsea.

Jürgen Klopp och Liverpool inte inte bara ha Mason Mount. Nu jagar de även Conor Gallagher.

Vi såg det inte men undrade hela matchen egentligen hur Chelsea spelade igår. Men experterna tycks vara eniga om att det var någon slags bastard trebackslinje medan vi tyckte det var en fyrbackslinje. För inte såg vi RLC som wingback då James oftast var långt mer offensiv än han. I vilket fall som är vi inte de enda som undade över Plotter-Potters taktik, de har de flesta gjort och ingen har haft beröm över för den. Som Tim Sherwood här>>

Sparkryktena är i full fart igen och det är Julian Nagelsmann som utan tvekan enligt dem ska ersätta Potter. Fast Four-Four-Two menar att Nagelsmann är inte alls intresserad av jobbet.

LÖRDAG 1:
Thomas Tuchel tog omgående hand om Bayern München, vann mot ligaledarna Dortmund med hela 4-2 och satte upp inför en mycket bra säsongsavslutning även om Man City i CL ser ut som en väldigt tuff utmaning även för honom. Men han har vunnit CL förr.

Graham Potter bekräftar att han vill att truppen trimmas ned ordentligt i sommar. Han vill dock inte förlora Mateo Kovacic vars kontrakt går ut 2024 och som Bayern redan rycker i. Läs mer här>>

Det måste stoppas, eller åtminstone minskas. Premier Leagueklubbarna har betalat 320 miljoner pund i agentarvoden senaste året. Därtill tar de andel av spelarnas ersättning också.

Idag är det inte bara rykten utan också första april-varning på dessa rykten.
    Så dagens största rykte är Victor Osinhem som det ena efter det andra mediet nu spekulerar i är Chelseas huvudmål för sommarens inköp. Han lanseras som Chelseas svar på Erling Haaland.
    Lite väl tidigt kanske att säga något sådant om en spelare som jagas av många och som kommer kosta enorma pengar om Napoli ens kan övertalas skiljas från honom.
    Det sägs endast två klubbar kan sägas vara seriösa spekulanter på nigerianen, Chelsea och Manchestr United. Vad som händer i United framöver beror på deras ägarskifte, om det ens blir ett sådant.

Ett nytt rykte är Barcelonas Alejandro Balde som beskrivs som en med en stor framtid framför sig. Barca kan på grund av sina trassliga finanser inte förlänga hans kontrakt som de vill (och därmed lägga en vansinnig utköpsklausul). Vi misstänker vi kommer få höra många fler rykten kring Barca-spelare i sommar av samma skäl. 19_åringens kontrakt går ut nästa sommar och Transfermarkt värderar honom till 26m pund, av erfarenhet vet vi att spelare alltid kostar betydligt mer än vad de värderas till av oberoende källor.

FREDAG 31:
Italienska rykten påstår att Chelsea vill byta Ruben Loftus-Cheek mot Denis Zakaria. Låter inte ens närheten av troligt då RLC är i det närmaste en startspelare och det är inte Zakaria så varför skulle Chelsea vilja sälja RLC för Zakaria.

Spanska AS (Real-anknutna) hävdar att Chelsea är rasande över Aubameyangs väldigt ogenomtänkta besök hos Barcelona efter El Clasico, och att klubben nu kommer att vägra sälja honom till Barcelona i sommar. Alla andra klubbar är välkomna att värva Auba men inte Barca.

Det antyds att Anthony Barrys förmodade övergång till Bayern inte kommer avgöras förrän det står klart om Chelsea kan möta Bayern i Champions League. Skulle Chelsea gå vidare liksom Bayern och lottas ihop kan det alltså bli långdraget.

Tipsarna: Skys Lewis Jones tror på 2-1 till Aston Villa imorgon. Villa har vunnit fem av sex bortamatcher sedan Emery tog över, bara förlorat till City.

Gårdagens vinst i straffläggningen var första gången Chelsea Women vunnit en straffläggning. Onekligen ett bra läge att göra det igår.

TORSDAG 30:
Medierna tror att Mason Mount är öppen för en flytt till Bayern München och Thomas Tuchel i sommar. Och att Chelsea kommer kräva 70m pund för en sådan.

Reece James lär toppa Real Madrids önskelista över värvningar i sommar. Självklart får det inte ske. Men medierna pratar mer och mer om att Chelsea nu är pressade av FFP-regler (även om Chelsea själva förnekar det) och måste sälja. Att Chelsea måste sälja spelare ur sin överstora trupp och lånekader är solklart, men vilka som ska säljas det är en helt annan fråga. Det ska absolut inte vara de bästa och viktigaste spelarna.
Tipsarna: BBCs Sutton tror på 2-1 till Chelsea mot Aston Villa när Premier League startar om i helgen. Hans gästtyckare (Everton-fan) tror på 2-0.

Graham Potter blev världens dyraste managervärvning när Boehly lockade över honom från Brighton. Han fick uppenbarligen också en hyfsad lön då han rankas som världens fjärde bäst betalde manager. Och sitter på ett ovanligt långt kontrakt också. Värde för pengar kan diskuteras och många lär nog göra så. Före honom är Diego Simeone, Pep Guardiola och Jürgen Klopp. Läs mer här>>

Vi trodde det ryktet var mer dött än Dracula men inte. Nu pratas åter om en flytt och ny stadium vid Earl's Court. Vilket fansen inte gillar. Daily Mail är de som kör ryktet. Läs mer här>>

Nytt rykte är att Arsenal och Chelsea vill lägga 75m€ på Portos ytter Pepe. Hur många yttrar ska Chelsea ha?

Fortsatta rykten om Julian Nagelsmann, förutsatt att medierna får Potter sparkad. Eller om det är han själv som ordnar det.?

Ansu Fati, och speciellt hans pappa är inte nöjda. De tycker inte talangen får tillräcklig speltid (och vi tror det också finns kontraktsproblem pga Barcelonas usla finanser). Detta ska nu lett till att Fati vill lämna enligt medierna och han bjuds ut till olika klubbar. Superagenten Jorge Mendes ska vara inblandad och bl a erbjudit honom tilll Chelsea.

En annan s k jättetalang är Vitor Roque som inte hller lär vara nöjd med speltid och vars far nu sägs vara i London för att hitta en klubb för sin son. De har familjeagenterna är inget att uppmuntra inom fotbollen men de blir vanligare och vanligare tyvärr.

Någon agent erbjuder nu Hirving Lozano som inte direkt glänser i Napoli till Chelsea. En spelare i en position där Chelsea redan har ett överflöd dessutom. Han sitter på utgående kontrakt så rykten är utan tvekan placerat för att förbättra hans förhandlingsposition.

Ett nytt rykte är Inters Allessandro Bastoni som Tottenham verkligen ville ha när Conte var där. Nu kopplas han istället till Chelsea. 23-årig välväxt försvarare.

ONSDAG 29:
Dagens "Till Tuchels Bayern" är Kai Havertz. Det börjar kännas som Tuchel på något sätt håller på att ta ut sin "hämnd" på Boehly genom att vilja värva sönder Chelsea. Det lär knappast lyckas men skapar oro gör det.

Ryktena om Manu Koné från Mönchengladbach ökar, men om det är för att medierna kör Följa John eller för att det finns substans går inte säga. Dock sägs det nu att Koné är Chelsea-fan och väldigt gärna vill till vår klubb.

TISDAG 28:
Mateo Kovacic gjorde två mål för Kroatien mot Turkiet ikväll. Kepa Arrizabalaga däremot fick släppa in två mål mot Skottland i den stora skrällmatchen.

Nu kommer ryktet att Tuchel kommer försöka göra allt för att värva kontraktsrebellen Mason Mount i sommar. Dåliga nyheter för Liverpool som uppträder som den affären redan var klar för dem.

Chelsea sägs vara djupt besvikna på Tuchel för att han vill ha Anthony Barry till Bayern (och det verkar som Barry också vill). Det känns tyvärr en del som dubbelmoral. Om någon så ska det väl vara Tuchel som ska vara besviken på hur Chelsea behandlade honom. Det sagt hoppas vi ändå att Barry stannar (det skiljer sig tydligen väldigt mycket i vad Chelsea vill ha i kompensation) och vi hoppas ännu mer att Tuchel misslyckas i sitt väntade försök att ta Kovacic till Bayern i sommar. (Kovas kontrakt gäller till 2025).

Ett helt nytt rykte som påstås vara starkt är Kouadio Kone, Manu, en 21-årig mittfältare i Mönchengladbach.

Anthony Barry förhandlar med Bayern München om att följa Thomas Tuchel dit. Det gör att han är isolerad och inte följer träningarna med Chelsea just nu.
    Det ska skilja mycket mellan vad Chelsea vill ha för att släppa Barry och vad Bayern vill betala.

Vi har hört det länge nog nu, N'Golo Kanté ska vara mycket nära en förlängning med Chelsea.

Sky Tyskland sprider nu ryktet att Chelsea kommer konkurrera med Tottenham om att värva Bayerns före detta manager Julian Nagelsmann. Om de sparkar Potter alltså.

Nu börjar rykten om Aleksandar Mitrovic till Chelsea från Fulham börja komma också. Medierna börjar bli desperata.

Thibaut Courtois sägs vara borta i en månad efter skadat sig under landslagsuppehållet. Det skulle innebära att han missar kvartsfinalmötena mot Chelsea.

MÅNDAG 27:
Antonio Conte kritiserade sina spelare och ledningen och särskilt det sistnämnda kanske han inte borde ha gjort för densamma ledningen sparkade honom. Mer oväntat är att hans assistent Christian Steillini stannar kvar och ska leda laget säsongen ut.
    Det var dock uppenbart att Conte skulle lämna Tottenham vars ambitioner inte matchade hans och att han inte trivdes var klart. Hans kontrakt skulle ändå gått ut i juni.
    Frågan är om han är den siste.

Kai Havertz är sjuk och har blivit hemskickad från Tysklands landslagsläger. Förhoppningsvis är det inget allvarligt utan att han kan spela på lördag.

Bayern ska redan ha lagt bud på att försöka få över Anthony Barry som coach till Tuchels nya stab. Vi hoppas förstås att de misslyckas.

Chelsea lär tävla med Liverpool för St Patricks irländska 15-åriga löfte Mason Melia.

Southamptons försvarare Mohamed Salisu ska vara på Chelseas radar. Ryktet kommer dock från Football Insider.


     


<<50 år med Chelsea, 14 mars 2020>>

Biljettinformation; finns även under CSFC>>
Köp ALDRIG biljetter från Viagogo = blufföretag

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(finns också under rubriken CSFC/Chelseaguide)

Lindy

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt, åsikter och väldigt mycket fakta och resultat.


CSFC.SE

NEJ till näthat