PREMIER LEAGUE 2022-2023
RESULTAT, MÅLSKYTTAR - SÄSONGEN 2022-23>

csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
10   Chelsea FC 26 sp 10 v 7 o 9 f 27 - 26 mål 37 p
18 mars 2023

CSFCs spelarbetyg

CHELSEA    2 -

 

 

Everton    2 - (0-0)

Evertons laguppställning

Pickford; Coleman, Keane, Tarkowski, Godfrey; Iwobi, Onana, Gueye, Doucoure, McNeil; Gray

avb: Begovic, Holgate, Mina, Mykolenko, Maupay, Davies, Coady, Garner, Simms

Manager: Sean Dyche

Målgörare

1-0
1-1
2-1
2-2

Joao Felix, 52
Abdoulaye Doucouré, 69
Kai Havertz, 76 straff   (James)
Ellis Simms, 89


CHELSEAS INSATS


6+

Helt ok första halvlek, bra spel men de omsätter de inte i chanser i första halvlek. Everton försvarar sig bra men Chelsea måste kunna testa dem betydligt bättre. Chelsea har ingen lösning mot parkerade bussar så att säga. De tappar tempot och låter dem försvara sig bra. Det är inte Evertons jobb att bjuda Chelsea på chanser.

Kan man säga att Chelsea gjorde en bra match och vann men ändå gjorde inte en match som var bra nog i förhållande till vad de kunde gjort den till med sin dominans?!

Det är rent pinsamt att man släppt in åtta mål på hörnor. Ett lag som annars försvarar sig bra.


Bra i övr
    SPELARE OMDÖME

BETYG
1-10

1 Kepa Arrizabalaga Väldigt lite att göra. Inte mycket att göra på hörnmålet men borde kanske kunnat göra lite grann bättre på andra kvitteringen. 6
33 Wesley Fofana Säker insats men inte direkt testad. 6
26 Kalidou Koulibaly * Har växt in i sin roll. Fast får inte beröm för sin insats vid andra kvitteringen.6
4 Benoit Badiashile Någon ogenomtänkt insats som gav frisparkar i fel lägen. 6
24 Reece James * Det hände för lite på hans kant i första. Vi såg ovanligt lite av hans offensiv då. Bättre andra halvlek. Kortades av någon obegriplig anledning i samband med att han fälldes för straffen. Tydligen ger sådant assist. 6+
21 Ben Chilwell Oroar hela tiden men fick inte riktigt till inläggen idag. Vi räknar hans boll in som förvaret försökte få bort som en assist till Felix. 7
5 Enzo Fernandez Styr mitten väldigt bra och det vi gillar mest är att han spelar bollen snabbt. 7
8 Mateo Kovacic Gör det lite för svårt för sig ibland. 6
10 Christian Pulisic Aktiv, hittade luckor. Gjorde ett rätt fint mål men det var offside på annan spelare innan. 6+
29 Kai Havertz Försökte komma till men lyckades inte i första. En fin nick i början av andra. Mycket kyligt slagen straff. (Kai gjorde mål i tre raka matcher mars 2022 och nu i mars 2023) 7-
11 Joao Felix Gjorde en del fantastiskt fina saker, men de leder inte till mål för honom eller Chelsea, ändå målgörare. Träffade som alltid trävirket men idag på ett sätt som ledde till MÅL. 7+
  ---    
23 Conor Gallagher In för Pulisic. 62 Inte lika bra inhopp som senast med godkänt. 6
12 Ruben Loftus-Cheek In för Kovacis. 81 För kort tid för betyg. -
14 Trevoh Chalobah In för Fofana. 87 För kort tid för betyg. -
30 Carney Chukwuemeka In för Felix. 87 För kort tid för betyg. -
       
CHELSEAS BÄNK


Bettinelli, Kanté, Loftus-Cheek, Chalobah, Mudryk, Gallagher, Chukwuemeka, Madueke, Cucurella

* efter namnet betyder gult kort. ** två gula=utvisning. <*> utvisning, direkt rött
> före första namnet i varje lagdel indikerar siffermässig formation som vi tror, t ex 3-4-2-1, 4-3-3 etc

OBS. Detta är helt subjektiva åsikter och handlar inte om att hänga ut spelare eller tvärtom, utan ett försök att från en vinkel bedöma vad som syns och ses genom en tv-ruta där vissa delar av spelet aldrig kan bedömas på ett rättvist sätt. T ex hur spelare rör sig utan boll då kameran bara följer bollen, något som kanske straffar mittfältarna mest. Det är också en emotionell reaktion av en supporter i relation till de krav vi anses kan ställas på spelare av den kvalitet som konkurrerar i Chelsea.

 

Matchstatistik CHELSEA

motståndarna

Målchanser-Avslut 20 12
Skott på mål 7 3
Blockerade skott 10 5
Hörnor 8 2
Målvaktsräddning 1 5
Ribba/stolpe 0 0
VAR-Bortdömda mål/straffar 1 -
Utvisning - -
xG - förväntade mål 2,56 1,54

Bollinnehav %

69 31
Källa Flashscore

 

MATCHENS CHELSEA-LIRARE
Joao Felix

 

Manager Graham Potters INSATS

Roterar tre av något skäl, att James går in är väntat de andra två verkar vara mer för att ge speltid. Måste lära sig att få upp tempot mot lag som väljer att försvara sig. Det slutar på tok för ofta med sidledesspel och att Chelsea gör det så lätt för Everton att försvara sig.

Och alltid defensiva byten.

Måste lära Chelsea försvara sig på hörnor. Åtta insläppta hörnmål är mil från godkänt.

Hans bytestrategi lär vi väl aldrig fatta, men det blir ju rätt ibland. Och fel så många gånger med sent insläppta mål.

Potter får ta på sig de här tappade poängen. Vi skyller helt på honom. Han envisas med att byta in spelare supersent för att ge dem minuter och hela laget faller samman och det är verkligen inte första gången.

 


KORT OM MATCHEN - skrivs live, vilket vi hoppas ursäktar felskrivningar. Korrläses inte.

Parkerad buss? Fysiskt tuff match? Ovan domare! Hmm. Ingen tror väl det blir lätt men ett tidigt mål och det kan bli trevligt. Om målet inte kommer, nervöst och kanske till och med värre.

***
Everton spelar i rosa tröjor, bara för det förtjänar de att förlora. De gjrode mål i första minuten senast och vann matchen, så Chelsea bör vara vakna. Så får vi hoppas Pickford inte har en av de där matcherna han ibland har haft mot oss.

2 Chlly vinner tillbaka en boll och lägger in den, tyvärr blir det inget av det hela. Enzo sköt men det blockerades. Arm mot magen såg det ut som.

3 Frispark utåt långlinjen, rätt långt ut. Blir hörna av det. Nickas undan och Kova satsar på skott, men det var ju ett vanligt skott och inte ett konstskott så det gick förstås utanför men det var kraft i det.

Chelsa har tryck mot Everton men de riktigt farliga chanserna har uteblivit. bra spel men än så länge försvarar Everton också bra.

10 Hörna. Felix skjuter, täcks ut. På hörnan hittar Chilly Kai vars nick dock går lit eöver. Tyvärr störde nog Fofana honom. 11

16 Bra kation av Pulisic, Felix försöker med direktpass till Kai i boxen men en rosa hinner mellan. Fint spel.

17 McNeil skjuter, högt över.

18 Snabb kontring iscensatt av Enzo men Felix pass in är inte helt bra och Everton får bort bollen. Såg väldigt lovande ut annars. Felix borde gått själv.

Chelseas kantspel har inte riktigt klickat än, särskilt inte på högersidan.

20 Havertz skjtuer från håll, bra skruv men ändå lite för lätt för Pickford.

21 bra anfall igen av Chilly Pulisic och Felix är nära att få foten på bollen just framför Pickford som dock får tag i bollen. Nära.

22 Frispark från Everton, slutar med en lyftnigmot Tarkowski som inte gillar att Fofana kommer mellan.

23 Felix löper ifrån men passet till Kai är för svårt att denne ska få ordentlig kontroll på det. Strax efter lyfter Felix i dålig vinkel över. Chansade på att få in den på insidan av mv.

27 Domaren låter speet gå fördel boll och Felix gör ett trollerinummer, men tyvärr leder hela inte till något riktigt farligt. Bra tryck från Chelsea nu och lite panik bland de rosa. Men ändå inga riktiga chanser.

28 Felix briljerar igen men åter, det blir inget av det. Förutom ett kort til lGueye. På Pul i tidigare situation.

Vi är nöjda med spelet i första halvtimmen, men besvikna på hur ofarliga chanser det blivit av det.

33 Bra brytning av Felix som sedan fälls ordentligt, fördel spel och det slutar med ett skott mellan benen från Felix rakt på mv. Inget kort i efterhand, lite turligt för Everton. Plötsligt har det blivit väldigt fram och tillbaka. Badiashile går in på tok för hårt och orsakar en dum frispark. 35 Chelsea har uselt facit på fasta, ett av de lag som släppt in flest mål på sådana, nio stycken. I muren, rakt ihuvudet på Pulisic. Avblåst förstås.Felix diskuterar med domaren om varför Tarkowski inte bestraffades, det var solklart visar reprisen, minst orange.

38 Pulisic kan fortsätta.

41 Pulisics inlägg för nära mv. Eller försökte han överraska denne?

41 McNeil tar sig nästan hela vägen fram, Kouli stoppar honom dock. Sedan ställer Kova till det för sig på en enkel boll och Everton får nya chanser. Everton har en bra period vilket delvis beror på Chelseas oskärpa.

43 Chilly får bollen på tåspetsen och får rätt ont ett tag. Domaren tyckte det såg värre ut och blåste av, nedsläpp.

45 Tarkowski blockear liggande.

45+1 McNeil gör ned enzo just utanför boxen. Kortas för det. Boxhörnet, James och Kai diskuterar. Variant men skottet fastnar bland alla rosa spelare, liksom nästa skott.

Chelsea har nästan totalt dominerat matchen men målchanserna har knappt ens varit sockerpuffar. Felix ett nöje att se, men det måste ju leda till något också. 10-3 i avslut. Hade Everton verkligen så många? James behöver komma in i matchen och Chelsea måste spela med störrre tempo. Everton kommer inte bjuda Chelsea på något, Chelsea måste åstadkomma det själva. De gör det för lätt för Everton.

-ANDRA-

48 Dålig hörna av Chilly, för göra om det och en kort variant som blir farligare, men när James skjuter kan Onana kontra då han får bollen på sig och med sig. James bryter långt ned när han jagat ifatt och så försöker Chelsea igen. Och Kai tvingar Pickford till en bra räddning. Everton kontrar på och lätt för Kepa från Iwobi.

50 Everton maskar ordentlig när en spelare måste gå av efter behandling, den långsammaste promenaden i Fulham idag.

51 Chilly försöker igen men inlägget åter för nära mv. Sedan bra försvar av Kouli på Gray, Enzo startar om.

ÄNTLIGEN

52 Chilly slår in bollen direkt, den hamnar hos Felix som får tid, skjuter och träffar förstås stolpen som han alltid gör, men den här gången stolpens insida och bollen går i MÅL. Enso startar anfallet med en härlig långboll. Mycket fint.

55 Felix är offside när han tar emot bollen, lägger den till Pulisic som lägger den i mål men målet döms bort. Igen. Vi har några sådana och trävikesträffar i varje match känns det som.

57 Kouli stoppar Gray ordentligt och kortas för det. Frispark just utanför boxen vid sidan. Bra frispark men den går förbi, kunde blivit riktigt farligt då Keane var nära att få huvudet på den.

61 Kova skjuter och det riktigt farligt ut, tar på en spelare och en obehaglig studs men den går över. Pulisic byts ut efter en bra insats. Gallagher in, defensivt byte igen.

62 Fofana kommer högt på hörnan men nicken också högt över.

65 Tarkowski sular ned Felix occh gnäller över att domaren blåser. Det var fult gjort så vad snackar han om? Everton spelar alltmer fysiskt nu.

66 Kepa stoppar ett inlägg i rätt tid. I anfallet som följer slår Tarkowski Havertz i huvudet inne i boxen men inte nog för straff. Som sagt, de spelar allt fulare.

67 Hörna Everton, deras första. Se upp. Chelsea har släppt in tredje flest hörnmål, sju. Onana misssar sin nick men bollen går ut via en blå. Ny hörna andra hållet. Mål. Farlig som bara den förstås och bollen går precis över linjen innan Kai får bort den. Åttonde insläppta hörnmålet. SKÄMS.

71 Kai skjuter från boxhörnet och Pickford har problem att hålla bollen men ingen framme.

73 Tarkowski gör ned James i bnoxen. Solklart, förstår inte ens varför det tog någon sekund för domaren att blåsa. Någon kortas också. STRAFF. VAR ska kolla förstås men det kan väl ändå inte ens diskuteras. Kavanaugh är VAR-domare. Straffen står. James var det som fick kortet, FÖR VAD DÅ? För att han fälldes?

76 Havertz ska ta straffen. Hoppas inte lika spännande som mot Dortmund. MÅL Kika fintar bort Pickford. Kör Fred Flintasteg innan han stannar upp och Pickford lägger sig, sätter bollen högt åt andra hållet.

78 Simms in för Gueye, offensivt byte.

81 RLC in för Kova, Kepa tar över bindeln.

82 McNeil får en chans men bollen utanför. Ändå nära att Gray nådde fram.

83 Mykolenko in.

85 Kouli tafflar sig och ger bort bollen, Chelsea reder dock upp det.

87 Chalobah och Chukwuemeka in. för Fofana och Felix.... En dag kanske vi fattar Potters bytesstrategi men ännu gör vi det absolut inte.

89 Ellis Simms får en bra boll kommer förbi Kouli och slår den förbi Kepa som inte kan hålla ute bollen fast han är på den.

fem minuter tillägg.

90+5 Boll in som tar på Havertz rygg och just utanför. Blir ändå en hörna av det. Ny hörna. Nick som täcks ut. Den hörnan blåses av när Everton får bort den.

 

 

 

 

DOMARTEAMETS INSATS - Darren England + VAR

BETYG

Visade ofta bra spelsinne och lät spelet fortgå. Miss dock att inte korta Tarkowski när denne armbågade ned Felix. Grov miss som drog ned hans betyg.

knappt
godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappast acceptabel insats. Under 5 är mer än underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättni Tiden ute mngarna är personligt omedelbar och subjektiv (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där.