CHELSEA SWEDISH FAN CLUB
csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
10   Chelsea FC 27 sp 10 v 8 o 9 f 29 - 28 mål 38 p

csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea W för målgörare
1     Chelsea W 14 sp 12 v 1 o 1 f 39 - 12 mål 37 p
13 - 19 mars 2023
NÄSTA MATCH: 1 april kl 18.30 - ASTON VILLA  
NÄSTA MATCH WOMEN 22 mars kl. 18.45 - Lyon F - CL DAZN YouTube

Nyheter v-11


SÖNDAG 19:
Chelsea Womens nästa ligamotståndare, topplaget Manchester City slogs ikväll överraskande ut i FA Cupen av Aston Villa som tagit stora steg den här säsongen. Efter förlängning 2-1 till Villa.

Vilka Chelsea W kommer att möta i semifinalen får vi veta tisdag.

Emirates FA Cup - Women
READING WOMEN   -     CHELSEA WOMEN      1 - 3
Vi försöker multitaska och följa flera evenemang. Chelsea har inte imponerat första delen av halvleken mot Reading som snarare varit kanske lite bättre. Chelsea och Reiten ville ha en straff i 12e då hon gjordes ned ordentligt i boxen, men domaren ansåg nog att hon var för långt från bollen för att det skulle vara straff.
    22 Jessica Carter gör ett enkelt mål när hon blir helt fri på ett inlägg. MÅL.
    24 Chelsea får en straff när en spelare görs ned ordentligt. Det blir dock bara gult kort konstigt nog då det var solklar friläges. Mjelde smäller in straffen med ackuratess. 26 MÅL
    29 Reading reducerar när Chelseas försvar står och sover, men de har tur och målet döms bort för offside.
    36 Charles är fri men av någon obegriplig anledning väljer hon att passa inåt där tre Readingspelare var.
    MÅL. Ett av de allra enklaste målen Guro Reiten gjort. Chelsea bryter ett utspel och kontrar direkt, Kaneryd startade anfallet och Abdullina osjälviskt passade en ännu friare Reiten som är helt ren några meter från mål och mv överspelad. 51
    64 Hayes vilar spelare. Ingle och Reiten ut och Claypole och debutanten Akpan in.
      70 Reading reducerar efter mycket svagt försvarsspel av Mjelde och Bright. Troelsgaard gör det. Bright har inte haft en av sina bättre matcher.
    78 Rensning på mållinjen men det var redan avblåst för foul på Musovic.
      80 Leupolz in för Charles.
     89 Fler byten. Kaneryd och Fleming av för Brown och Blades, också debutanter.
    Job done med ett mycket reservbetonat lag. Ingen stor match att komma ihåg dock.


Emma Hayes matchar det här laget mot Reading i FA Cupen om en stund:
Musovic - Abdullina, Bright, Eriksson, Mjelde, Carter, Charles, Fleming, Ingle, Reiten, Kaneryd
    Kerr vilas liksom James och Leupolz, Kirby saknas fortfarande och bänken har många unga spelare. Detta självklart då Lyon väntar i Champions League, för precis som för herrarna var oturen framme i lotten och de lottades mot regerande mästarna.

Enligt Daily Mail lutar Chelsea åt att riva Stamford Bridge och bygga en helt ny arena på samma plats. Vilket skulle innebära en fyra års exil. Läs mer här>>

Damernas cupmatch mot Reading visas på The FA Player för de som kan följa den. (faplayer.thefa.com) Tyvärr kolliderar matchen med annat så det är tveksamt om vi kan följa matchen direkt.

LÖRDAG 18:
Vi var så upprörda över Potters brist på coachning av Chelsea att vi var tvungna att ta en promenad. Det hjälpte inte.
    Potter är ingen dålig manager men vi är redo att säga att han är en av de sämsta matchcoacher vi någonsin sett. Hans bytestrategi och hans byten har så gott som aldrig, vi kan inte komma ihåg någon match där bytena verkligen var skillnaden på ett positivt sätt.) Han är som en pojklagscoach som vill att varje spelare ska få spela. Men att göra byten sista tio och sätta laget i fullständig obalans (ett byte är väl ok, men tre-fyra som han gör...) kostar. Fyra matcher har Chelsea tappat en ledning på grund av sådana byten och tappat poäng varje gång då han gör dem när vi bara har bräckliga uddamålsledningar (nu har Chelsea nästan inga andra ledningar den här säsongen). Premier League är inte pojklagsfotboll där man inte räknar mål och vinster utan väldigt mycket viktigare för hundratals miljoner supportrar som klubben envisas med att göra väldigt besvikna genom att hela tiden tappa ledningar och framförallt låta bli att göra mål på alla chanser.
    Chelseas egna analytiker måste väl ändå se de här sakerna, men ingen som helst förbättring har egentligen skett. Det är snälla-coachen som ska låta spelare få spela och sätta laget i fullständigt obalans så supportrarna ska behöva ha hjärtattacksläge sista tio plus tilläggstid. Graham Potter borde förbjudas göra mer än skadebyten och högst två taktiska byten per match.
    Lägger vi därtill till det faktum att Chelsea med sin fantastiskt fina trupp (för det är den) bara gjort 29 ligamål... Tjejerna har gjort tio mer på knappt hälften så många spelade matcher även om man inte ska jämföra så. Men det här ska vi jämföra. En tredjedel av Chelseas baklängesmål har skett på fasta situationer, därav åtta mål i baken bara på hörnor. Det är korpfotbollsfacit. Och det i ett lag som i övrigt har väldigt bra siffror vad det gäller baklängesmål
.

Chelsea gjorde ingen dålig match, de bara är usla på att spela mot lag som försvarar sig mer än de anfaller. Det är managerns problem att lösa, det går inte bara att lita på slumpen och individuella insatser. Potter verkar helt sakna idéer kring detta eller förmågan att få Chelsea att öka tempot istället för att falla in i motståndarnas tempo.
    Det var kul så länge det varade att Chelsea kunde vinna. Men släpper man åtta mål på hörnor! Och gör byten bara för att spelarna ska få någon minut och därmed bryter hela lagets formation... Potter får underkänt igen, Chelsea få godkänt. Den här matchen borde varit en trepoängare hade det inte varit för Potters idiotbyten och ännu en gång sent insläppta mål. Vi är så trötta på dessa tappade poäng i slutet för att Potter ska vaska om i laget fullständigt i onödan. Potter får ta på sig hela ansvaret för den här pinsamheten och två tappade poäng bara för att han vill ge avbytare 3-4 minuter speltid i match efter match, det är ju inte första gången det här sker.

Chelsea är nere på 11e plats men har chans att klättra två placeringar genom en vinst mot Everton. Vi räknar dock med att det parkeras en buss på Stamford Bridge idag och ett tidigt mål vore en välsignelse från Chelsea då det tvingar Everton att spela fotboll.
    Här är laget som ska göra det; Pulisic startar vilket väl är en liten överraskning. Om han ska spela falsk nia och Hvertz fortsätter något till höger som han gjorde med Mudryk som bra senast får vi se. James tillbaka. Kanté på bänken.
    Kepa; Fofana, Koulibaly, Badiashile; James, Fernandez, Kovacic, Chilwell; Pulisic, Havertz, Felix.
    avb: Bettinelli, Kante, Loftus-Cheek, Chalobah, Mudryk, Gallagher, Chukwuemeka, Madueke, Cucurella.

Datumen för Champions Leaguematcherna har spikats. Chelsea spelar borta mot Real Madrid 12 april och hemma den 18 april.

U18-laget slog Southampton med 5-2 idag i U18-serien. Målen gjrodes av McNeilly 32, 61, Castledine 45+2, Golding 51, Flower 88

N'Golo Kanté är med i truppen idag inför matchen mot Everton. Som vi längtat efter hans återkomst. Han har varit skadad sedan augusti i mötet mot Tottenham där domare Taylor inte ens dömde frispark när han sparkades ned.

Sky har gjort en analys om varför Sam Kerr skrämmer alla lagen i WSL. Mycket läsvärt>>

FREDAG 17:
Chelsea U21 spelade 1-1 mot Everton U21 ikväll. Chelsea tog en tidig ledning genom Burstow i 7e minuten.

Från presskonferensen:
Potter är upphetsad över lottningen mot Real Madrid men vill inte prata om annat än matchen mot Everton.
    Potter erkänner att det krävs inte bara hårt arbete och kämpa sig igenom tuffa tider. Man måste ha en del tur också.
    Sterling är borta, liksom Mount. Båda missar också landslagsspelet. Silva och Azpilicueta är skadade (liksom Broja) men det finns en chans att Kanté kommer vara med i truppen.
    Så de vanliga artigheterna om motståndarna och att det blir en tuff match. (Ingen förväntar sig något annat efter de svårigheter Chelsea haft men vi börjar ju känna optimism igen).
    Han refererar till hur viktigt det är med att Kanté kanske kan spela för första gången sedan augusti 2022. Potter själv har ju ingen erfarenhet av det men vet från andra managers hur viktig han är och har varit för Chelsea. De kommer dock matcha in honom mycket försiktigt med tanke på skadan. (skadorna egentligen då han länge haft problem).
    Så lite artigheter kring Ancelotti som Potter mött när denne var i Everton. En gentleman han beundrar för vad han åstadkommit under så lång tid.
    Återgången till trebackslinje (som ju länge varit hur Chelsea spelat under Conte, Tuchel etc) så erkänner Potter att de tittat på alternativ och kände att de var tvungna att pröva det. Att det passar Chelsea bättre både i försvar och offensiv.    
   
Champions Leaguelottningen. Kvartsfinaler och framåt.
    Chelsea fick Real Madrid igen och det var kanske inget varken Chelsea eller Courtois ville. Vi börjar borta vilket dock är bästa alternativet.
    Övriga: Iteliensk derby Milan mot Napoli, en jättematch mellan Bayern och Man City där City får börja hemma. Slutligen Benfica mot Inter.
    Än värre är kanske dock att slår vi ut Real Madrid ska vi möta vinnaren i Man City-Bayern.
    Exakta speldatum kommer senare, 11/12 och 18/19 april.
    Verkligen ingen drömlottning men alla lag måste ju slås i det här läget av turneringen och Real känns ju inte lika bra som förra året även om de avfärdade Liverpool lätt.
   

TORSDAG 16:
Imorgon kl 12 lottas Champions Leagues kvartsfinaler. Reals Courtois hoppas undvika Man City och Chelsea. Vi hoppas undvika Man City och Bayern, men varning för Napoli och Real. Drömloittning om vi kan kalla det så är ju Milan eller Inter. Italien har tre lag i kvarten, kan inte komma ihåg de senast var så framgångsrika.

ONSDAG 15:
Två mer lag är vidare i Champions League, vi vill inte gärna möta något av dem, men det finns lag vi fruktar mer. Real Madrid och Napoil är lagen som är vidare ikväll.

Super Leagueprojektet är mer eller mindre dött även om Los Arrogantos, Barca och Real tillsammans med Juventus ännu inte helt gett upp. Uefas boss Ceferin avslöjar nu att Chelsea och Man City som tillhörde de som var med från början men som också var de första att lämna projektet enbart gick med för att de var rädda för att bli lämnade utanför. Läs mer här>>

Chelseas webb har en stor intervju med Ben Chilwell som snabbt närmar sig den spelare han var innan sina allvarliga skador. Läs den här>>

TISDAG 14:
Idag får vi gratulera oss själva. Chelsea Swedish Fan Club, CSFC, fyller idag 53 år.

Två lag till blev klara för kvartsfinal i Champions League ikväll. Vi vill absolut inte lottas mot Manchester City på fredag. Vi har på tok för svårt mot dem så vi väntar gärna med att möta dem så länge som möjligt. Särskilt i ett dubbelmöte. Plus, oj vad de imponerade mot Leipzig ikväll. En av de värre utskåpningar turneringen har sett.
    Men får vi Inter (Lukaku hoppade in och skulle enligt reglerna få spela mot Chelsea om lotten utfaller så) tackar vi inte nej även om de defensivt övertygade (det var det enda de gjorde, typ) mot Porto. Porto hade en osannolik otur inte minst i slutet av matchen.

Fifa vill nu att VM ska spelas i 104 matcher över 39 dagar. Förbundens rovdrift på spelarna blir bara värre och värre. Därtill har de ju planer på en kraftigt utökad världscup för klubblag och ännu fler matcher i de europeiska turneringarna.
    Världsklubbcupen ska nu spelas var fjärde år med start 2025 och innehålla 32 lag. Chelsea är redan ett av dem. Läs mer här>>

Chelsea liksom flera andra klubbar i England har ett sponsorsavtal med Parimatch. Något som Chelsea nu överväger att bryta då det framkommit att Parimatch gör affärer med Rysslandsamt anklagas för att finansiera deras krigsapparat och har sanktionerats i Ukraina. Om det är sant ska Chelsea självklart bryta omgående med företaget.

MÅNDAG 13:
Vilken härlig vecka vi hade den förra. Tre raka segrar varav den viktigaste förstås var att vända matchserien mot Dortmund och gå vidare i Champions League.
    Nästa omgång lottas på fredag. Av de lag vi vet vi kan möta just nu väljer vi nog Milan, vi hade lätt för dem i gruppspelet. Fyra lag till ska dock tillkomma den här veckan och på förhand är väl Real Madrid de som är närmast avancemang med en tremålsledning mot Liverpool som också förlorade mot Bournemouth i helgen.

Damerna hade en mer blandad vecka. En svidande ligacupfinalförlust efter en riktigt svag insats och så två vinster varav den ena var minst sagt viktig. Och det med ett försvagat lag, av skador och sjukdom, mot tidigare serieledarna Manchester United som knappt var i närheten av att lyckas göra mål i en perfekt genomförd taktisk match. Chelsea tillbaka i ledarpositionen och det med en match mindre spelad.

Inga veckomatcher varken för herrarna eller damerna. Cupspel och en högst vinnbar match mot Reading för damerna och Everton skrämmer väl oss inte direkt även om det är knepigt att möta lag i nedflyttningszonen. Särskilt lag organiserade av Sean Dyche. Vihar haft svårt för dem tidigare.

Veckans viktigaste är dock kanske ändå på fredag när kvartsfinalerna i Champions League lottas.

 

Rykten, notiser m m, v-11


SÖNDAG 19:
Todd Boehly fångades på video när han sa vad vi nog alla tyckte efter att Potter bytt bort vinsten mot Everton. "A shit fucking game" var orden.

Nu påstås det att Chelsea kommer erbjuda Christian Pulisic som mellanskillnad i en eventuell övergång för Victor Osinhem från Napoli.

Mirror säger att Chelsea har gjort klart för Edouard Mendy att de kommer att sälja honom i sommar om de får några erbjudanden.

LÖRDAG 18:
Positiva rykten om att N'Golo Kanté nu är väldigt nära att förlänga sitt kontrakt med Chelsea. Vi har dock hört det ett tag och avvaktar väl tills det sker. Nu sägs Kanté accepterat ett två plus ett-års kontrakt.

Mason Mount har bytt agent och Chelsea sägs trappat ned försöken att få honom att förlänga. De flesta räknar nu med att Mount lämnar i sommar. Girigheten vinner alltid numer i fotbollsvärlden.

Vicotr Osinhem är nog Europas mest eftertraktade spelare just nu. En spelare som uttryckt att han vill spela i Premier League. Chelsea och Man United är de klubbar som mest kopplas till honom.

Chelsea sägs ha haft möten med Romeo Lavia (eller hans representanter). Chelsea jagade honom redan i somras. Det sägs bli en 50m värvning.

Målvaktsrykten får vi höra hela tiden och nu är åter Leeds Island Meslier aktuell igen.

Självklart ett italienskt rykte och vi tror det kommer från en fansajt. Chelsea ska vara villiga att byta Edaouard Mendy mot Inters André Onana, säger ryktet. Onana lär kosta 35m pund men om klubbarna byter målvakt så är det ju andra siffror.

Christian Pulisic talar om att han blivit mycket starkare efter spenderat betydligt mer tid i gymmet under skadeperioden.

Chelsea och Todd Boehly sägs nu skynda på med att hitta fler klubbar att köpa för att skapa en grupp av klubbar, likt City och Red Bull. Den senaste som nämnts som önskvärd är franska Strasbourg. Detta då Uefas president Ceferin antyder att Uefa kommer att försöka gå igenom nya regler som stoppar flerklubbsägande.

FREDAG 17:
Sparkcirkusen i PL den här säsongen var inte klar, det var vi övertygade om. Mindre övertygade var vi att det skulle bli Patrick Vieira som fick gå. Men Crystal Palace har idag sparkat fransmannen efter en lång tid utan segrar, 12 matcher, och knappt några mål.

Guardians (och tidigare Chelseas) Karen Carney säger att Chelsea nu börjar se ut som ett Potter-lag. Vad hon menar med det kan ni läsa här>>

TORSDAG 16:
Tipsarna: Skys Lewis Jones tror på 2-0 till Chelsea mot Everton och att Kai Havertz kommer assistera Joao Felix till ett mål.
    BBCs Sutton tror också på 2-0 liksom hans gäst (Tottenham-fan).
    *Paul Merson tror på 3-0 till Chelsea

Wesley Fofana har för första gången tagits ut till franska landslaget inför uppehållet.

Express som aldrig missar en chans att ta upp något sensationellt menar att Denis Zakaria inte kommer stanna i Chelsea när hans lån går ut och att Chelsea fortfarande tänker försöka värva Declan Rice i sommar, även om de flesta andra medier placerar honom i Arsenal.

Tottenham sägs vara den klubb som är mest intresserad av att värva Edouard Mendy i sommar. CSFCs inställning är alltid den att vi ska inte sälja till direkta konkurrenter.

Chelsea sägs vara intresserade av Brentfords David Raya som vill lämna. Brentford kommer dock inte sälja honom billigt har de varnat om utan att sätta en summa.

ONSDAG 15:
Inters CEO/VD har bekräftat att Inter är inte intresserade av att förlänga något lån av Romelu Lukaku och de säger rent ut att han är långt från den spelare som Chelsea köpte. Det lär bli en ordentlig huvudvärk för Potter och Boehly att lösa den härvan i sommar, för vem vill köpa Lukaku idag?

Edouard Mendy krånglar fortfarande om sitt kontrakt trots att han har ett långt kontrakt men han kräver ju löneförhöjning och en kraftig sådan. CSFC tippar att han står på försäljningslistan i sommar.

Christian Pulisic är en spelare medierna har bestämt sig för som kommer lämna Chelsea i sommar. Han sägs komma att kosta 49m pund.

Mason Mount vill stanna i Chelsea om vi ska tro en engelsk sportskrivare. Han vill bara uppenbarligen inte göra det till de villkor klubben erbjuder. Mount spelar ett högt spel, för vi är övertygade om att Chelsea säljer honom i sommar om kontraktsfrågan inte är löst då. Chelsea kommer inte riskera en ny Rudiger/Christensen-situation under Boehly.

Planet Football har tittat på hur det har gått för 13 spelare som Chelsea sålt. Läs mer här>>

TISDAG 14:
81 mål på 100 matcher för Chelsea. Ett kontrakt som löper på ännu ett år men Sam Kerr har redan nu gått ut och förklarat att hon vill förlänga med Chelsea.
    Det är ju inte ens något att diskutera. Ge henne vad hon vill ha, hon är världens bästa anfallare inom damfotbollen och vi kan inte förstå varför knäskadade spelare som inte spelar får utmärkelsen före henne som världens bäste alla kategorier.
    Det skulle vara intressant att höra mer om kontraktsläget för Magdalena Eriksson och Pernille Harder. Allt vi vet är att de sitter på utgående kontrakt och att de förklarat att de vill fortsätta vara i samma klubb, dock inget om den klubben är Chelsea. Flera andra klubbar som Lyon och Real Madrid lär jaga dem och intrycket är att Eriksson framförallt vill lämna. Något som förstärks av att hon inte längre är förstaval i försvarsslinjen för Hayes, kanske beroende på att hon inte vill förlänga. Harder har varit borta större delen av säsongen med en muskelskada som opererats och hon har just börjat grästräning igen.

Edouard Mendy har återvänt till full träning efter sin handskada. Antalet skadade Chelseaspelare minskar.

Till och med hans egen familj är överraskade (chockade påstår the Athletic) av hur snabbt, hur väl och hur starkt Enzo Fernandez etablerat sig i Chelsea och tagit steget från portugisisk fotboll till världens bästa liga. CSFC måste erkänna att det är nog vi också. Vi var skeptiska inte minst på grund av prislappen på Enzo men han är ju redan given startspelare i Chelsea och nu handlar det mest om vem som ska komplettera honom på mitten. Han har klart visat oss hur svårt det är att bedöma spelare. En del anpassar sig aldrig, andra bara kliver in och det är som de alltid spelat där.

Fabrizio Romano säger att Christopher Nkunku nu har skrivit på ett kontrakt med Chelsea. Kanske är det därför, kanske är det pga skada han knappt längre får speltid i Dortmund.

Det här hoppas vi stämmer. Det ryktas om att N'Golo Kanté kommer att spela några minuter mot Everton om matchen utvecklas som vi hoppas.

Ännu ett rykte vi ställer oss lite tvivlande till är att Boehly ska ha haft hemliga möten med Dortmunds ledning inför avgörande CL-möte. Detta för att diskutera en övergång för målvakten Gregor Kobel.

Vi tror inte särskilt mycket på det men ryktet går. Att Chelsea fortsätter jaga Raphinha trots att denne nu går rätt bra i Barcelona. Som om Chelsea inte redan har gott om yttrar.

Manchester City förväntas göra ett försök att värva Ben Chilwell i sommar. Hans kontrakt gäller till 2025 och självklart ska Chelsea inte ens tänka tanken, särskilt inte som han spelat de senaste matcherna. Han är nästan i samma form som innan sina skador.

Man City och Chelsea sägs jaga Arsenals 15-åriga löfte Ethan Nwaneri. Han gjorde debut som PLs yngsta spelare mot Brentford i september.

MÅNDAG 13:
Tottenham Women har sparkat Rehanne Skinner efter nio raka förluster. Hennes assistent Vicky Jepson tar över.

På papper har Chelsea nu ett gynnsamt spelschema. Två raka hemmamatcher och en inte alltför svår bortamatch innan CL-kvartarna börjar. På papper!
    För inte skrämmer Everton, Aston Villa och Wolverhampton oss jättemycket nu när vi äntligen börjar se ett lag som fungerar även om skadorna fortsätter. Även om Villa är det lag som ligger närmast bakom oss, bara två poäng bakom just nu. Vi garanterar sannerligen inga vinster men vi börjar se vinster som möjliga igen.
    Insprängt är också ett landslagsuppehåll efter Everton-matchen vilket knappast är idealt då vi har så många spelare på landslagsuppdrag varje gång, men för de skadade spelarna kommer det mycket lämpligt. Förutom Broja kanske vi för första gången sedan i somras har en trupp utan skador efter det uppehållet, håll tummarna. Det låter för bra för att vara sant den här skadefyllda säsongen, men det är faktiskt möjligt.
    Det gör inte urvalet eller träningarna lättare för Potter med den svullna truppen, men trots allt, det måste vara bättre att kunna välja i ett överflöd än att behöva lappa ihop ett lag varje vecka.

Daily Mail spekulerar i vad som kommer hända härnäst med en spelare Inter inte vill ha längre, eller har råd med och som Chelsea inte vill ha tillbaka. Med en prislapp som var på 97m pund. Vi talar förstås om Romelu Lukaku. Läs mer här>>

     


<<50 år med Chelsea, 14 mars 2020>>

Biljettinformation; finns även under CSFC>>
Köp ALDRIG biljetter från Viagogo = blufföretag

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(finns också under rubriken CSFC/Chelseaguide)

Lindy

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt, åsikter och väldigt mycket fakta och resultat.


CSFC.SE

NEJ till näthat