PREMIER LEAGUE 2022-2023
RESULTAT, MÅLSKYTTAR - SÄSONGEN 2022-23>

csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
10   Chelsea FC 26 sp 10 v 7 o 9 f 27 - 26 mål 37 p
11 mars 2023

CSFCs spelarbetyg

Leicester    1 -

 

 

CHELSEA    3 - (1-2)

Leicesters aguppställning

Ward, Faes, Maddison, Iheanacho, Souttar, Amartey, Daka, Pereira, Dewsbury-Hall, Mendy, Castagne. 

avb: Iversen, Evans, Barnes, Vardy, Ndidi, Praet, Thomas, Tete, Soumare

Manager: Brendan Rodgers

Målgörare

0-1
1-1
1-2
1-3

Ben Chilwell, 11     (Koulibaly)
Patson Daka, 39
Kai Havertz, 45+5      (Fernandez)
Mateo Kovacic, 78    (Mudryk)


CHELSEAS INSATS


7-

Riktigt konstig första halvlek. Lite seg start och sedan perioder av fint spel avbrutna av perioder, där Leicester kanske var lite bättre i vissa stunder. Större delen av halvleken var Chelsea dock vassare men slutet av halvleken klart till Leicester. Vad hände där?

Bättre försvarsspel kanske än offensivt spel och i offensiven stod försvaret för det bättre också (mål och assist). Felix dock, trävirke och ett offsidemål med en fot. Ursnygga mål, alla tre i första. En konstig halvlek men det hände ju saker.

En seger och tre gjorda mål, två bortdömda och en stolpe... ändå var Chelsea inte helt övertygande ;) ;) Vi klagar inte.


Bra i övr
    SPELARE OMDÖME

BETYG
1-10

1 Kepa Arrizabalaga Hans 150e match för Chelsea. Mycket bra räddning i slutet av första. Sedan en bra räddning nästan direkt på. Inte mycket att göra på målet, bra utrusning i början av andra (55) Några osäkra utboxningar på inlägg. 7-
33 Wesley Fofana * Utbuad men flera fina saker. Gick av sent med vad som oroande kanske är skada (hoppas det är en försiktighetsåtgärd). 6+
26 Kalidou Koulibaly Assist till Chillys mål. Bra match igen.6+
32 Marc Cucurella * Hyfsad, inte i samma klass som i tisdags. 6+
21 Ben Chilwell Vilken pärla han satte. Bra match i övrigt också. 7
12 Ruben Loftus-Cheek Han är inte en CSFC-favorit men vi ser ju vilken nytta han gör genom att han kan spela så många positioner. Idag wingback. 6+
5 Enzo Fernandez Tickar på och blir allt säkrare känns det som. Härlig assist till Kai. 6+
8 Mateo Kovacic Dominant på mitten i första. Lite mer anonym i andra. Vilka mål den mannen gör, de är så snygga men skjuta kan han egentligen inte. 7-
15 Mykhailo Mudryk Rörlig och livlig. Får inte, liksom Felix, riktigt ut något av det. Behöver tid att vänja sig med fysikaliteten i PL men löftet finns ju där. Bra andra halvlek, fick ett mål bortdömt för offside. Assist till Kovas mål. 6+
29 Kai Havertz Slog några briljanta bollar. Vilket mål också! Nära fler mål men mv storspelade på dem. Låg bakom tredje målet också. 7
11 Joao Felix Trävirket igen. Fick också ett mål bortdömt för offside. Den killen hade inte turen med sig i första. Får ta på sig kvitteringen då han skulle stila. Klev i halvtid, skadad? 6
  ---    
23 Conor Gallagher In för Felix. 46. Bara att se honom på plan ger energi. Nära att få ett mål också. 6+
10 Christian Pulisic In för Loftus-Cheek. 73 Nja, inget direkt lyckat inhopp. 6-
14 Trevoh Chalobah In för Chilwell. 73 Solid men inte mycket mer. 6
30 Carney Chukwuemeka In för Mudryk. 82 För kort tid för betyg. -
4 Benoit Badiashile In för Fofana. 86 För kort tid för betyg. -
CHELSEAS BÄNK


Bettinelli, Badiashile, Pulisic, Chalobah, Zakaria, Ziyech, Gallagher, Chukwuemeka, Madueke

* efter namnet betyder gult kort. ** två gula=utvisning. <*> utvisning, direkt rött
> före första namnet i varje lagdel indikerar siffermässig formation som vi tror, t ex 3-4-2-1, 4-3-3 etc

OBS. Detta är helt subjektiva åsikter och handlar inte om att hänga ut spelare eller tvärtom, utan ett försök att från en vinkel bedöma vad som syns och ses genom en tv-ruta där vissa delar av spelet aldrig kan bedömas på ett rättvist sätt. T ex hur spelare rör sig utan boll då kameran bara följer bollen, något som kanske straffar mittfältarna mest. Det är också en emotionell reaktion av en supporter i relation till de krav vi anses kan ställas på spelare av den kvalitet som konkurrerar i Chelsea.

 

Matchstatistik CHELSEA

motståndarna

Målchanser-Avslut 12 17
Skott på mål 6 7
Blockerade skott 3 6
Hörnor 5 2
Målvaktsräddning 6 3
Ribba/stolpe 1 1
VAR-Bortdömda mål/straffar 2 0
Utvisning 0 1
xG - förväntade mål 1,64 2,51

Bollinnehav %

52 48
Källa Flashscore

 

MATCHENS CHELSEA-LIRARE
Kai Havertz

 

Manager Graham Potters INSATS

Vi undrar fortfarande över hans bytesstrategi. Varför togs en av Chelseas absolut bästa, Chillwell ut? Men spelet ser allt bättre ut med trebackslinjen. Han börjar kanske hitta sitt lag trots alla viktiga skador. Spelarna verkar han ha med sig.

 


KORT OM MATCHEN - skrivs live, vilket vi hoppas ursäktar felskrivningar. Korrläses inte.

Vi hoppas förstås på att den fina veckan med två segrar fortsätter idag, men vi varnar alltid förlag som slåss i bottenregionerna så här års. Det är aldrig några lätta segrar, särskilt inte om de gör första målet. Leicester är ett lag som spelat bättre än vad de fått resultaten med sig.

Chelseas bortaform är förskräcklig. Den näst sämsta under hela PL-tiden. 10 matcher utan vinst. Leicester har inte haft ett skott på mål i sina senaste två matcher.

***

1 Leicester börjar bäst men Cucurella täcker skott även om kommentatorn tydligen har svårt att se skillnad på honom och Koulibaly. Det måste vara guldtröjorna.

2 Felix får Pereiras dobbar i smalbenet. Felix har ordentligt ont. Men ingen åtgärd av domaren. Felix kan fortsätta efter den magiska kylsprayen. Men visade i nästa aktion att han var ordentligt rädd om benet och drog tillbaka det för att inte riskera en ny smäll.

4 Felix in i boxen men tre väntande försvarare är för mycket.

6 RLC stårr och sover, Kova tar en frispark när han försöker reparera det och en snabb boll fram som nästan blev väldigt farlig men kepa var vaken.

8 Skott från Leicester men eneklt för Kepa. Chelsea har inte börjat bra. Det är gamla synder med sidledes och bakåtspel snarare än att våga framåt.

10 Lång boll och Fofana nickar den tkll Kepa som rusat ut nicken gick nästan över Kepa. Bra räddning.

10 Hörna Chelsea. Uddda hörna. Chilly slår den och ennickas utåt, Koulibaly fångar upp den och skickar den bakåt utåt till Chilly som slår till på volley. Och han tvekar inte. MÅL. I dålig vinkel myketr skicklit gjort. Mv ser bollen sent med många spelare framför. 11 Chilly firar också mot sitt forna lag.

13 Frispark nere vid linjen för Leicester. Maddison slår till, Amartey nära att få skallen på den hårda bollen som ett kort tag såg ut att hitta in i mål alldeles av sig själv. Amartey var helt ren och han var på bollen men kunde inte styra den. Det borde varit mål, men som tur var blev det inte det. Fofana fick tydligen kort för den frisparken.

Leicester har svarat starkt på att hamna i underläge. Lite oroande.

18 Fin aktion av RLC längs linjen. Faes drar och sliter. Fick kort för det.

20 Kova bryter högt, spelar Kai som skjuter, täcks. Chelsae får börja om.

22 Kova bryter lågt och stoppar Iheanacho. Bra start av kroaten.

24 Vilket anfall iscensatt av Kai som frispelar Felix som chippar målvakten och ännu en gång får bollen i träviket. Hur många har han satt i trät nu? Vi trodde det var mål. Felix har en maximal otur med stolpar och ribbor.

26 Leicesters tur att träffa trävirket. Ett skott tar i ryggen på Kouli och går i ribban.

31 Cucurella hårt in på Dewksbury-Hall. Kortas.

34 Vilket anfall av Chelsea, Iscensatt av Mudryk, ut till RLCs vars pass in går till en fri Felix osm inte gör något misstag. Mycket vackert fotbollsmål. Leicesters spelare vill ha det till offside. VAR tittar väl antar vi. Målet döms bort. Felix har världens otur. En fot offside. Bollen gick något framåt och därför dömdes det bort.

39 Felix vill stila, tappar boll till Daka som avancerar och skjuter vid stolproten och Kepa når inte dit.

41 Leicester kommer igen och bra läge för Maddison som skjuter, Kepa gör en stor enhandsräddning.

42 Mycket bra räddning igen av Kepa. SÅg inte vem som sköt och så frispark i farligt läge till Leicester. 43 Leicester åstadkom nästan inget men har haft ett mål och två stora chanser sista minuterna. Maddison ska ta den, antar vi. Justw vid halvcirkelns mitt. i Muren. Mudryk försöker rensa men det tar på Maddison. Handskoll på Fofana i muren. tar på hans armbåge men det är nära kroppen. Ingen straff.

45 Havertz får en ordentlig smäll och vi såg inte hur det hände men han verkar fått ett slag i bröstet. Behöver omvårdnad. Fyra minuter tillägg. Kova diskuterar med domaren. Amartey sätter dobbarna i bröstet på Havertz efter att rensat en boll. Kova disktuerar med domaren och farligt spel. Tittar VAR?

feruktansvärt snyggt mål av Kai som frispelas och lobbar direkt på volley över målvakten,. Ingen offside. 45+5 Enzo stod för lyftningen fram till Kai. Vilket mål, vilka mål Chelsea gjort.

Chelsea hade kontroll men sedan hände plötsligt allt för Leicester i slutet av halvleken. Underlig halvlek. Chelsea borde lett men de har ju så svårt med att sätta sina chanser. Det är trävirke och bortdömda mål i parti och minut för oss numer. Och ursnygga mål. ;) Som sagt en konstig halvlek men vi kan inte tycka att ledningen inte är förtjänt även om Leicester hade rätt mycket boll och spurtade väldigt bra sista 6-7 minuterna.

ANDRA
Det mesta har redan hänt men ska vi döma av de sista tio-femton i första återstår mycket.

46 Gallagher in för Felix, måste vara en skada? Eller?

46 Hörna Chelseas och Fofana nickar men Ward gör en riktigt bra räddning. Lite för rakt på målvakten. Nära att båda f d Leicesterspelarna gjort mål. Den tredje står på skadelistan fortfarande, Kanté. Chelsea har värvat bra från Leicester under åren (förutom Drinkwater förstås).

48 Mudryk har ont efter tramp och stämplig som inte blir mer inte ens frispark. Får behandling.

49 Fofana täcker ut Maddison till stora burop. Han är inte poppis efter lämnat dem i somras.

51 Pereira åker ini en Chelseaspelare och kortas för det. Träffade Enzo med dobbarna först. Inget att snacka om, han borde hållit in fötterna.

Leicester har mer boll än Chelsea men ännu har de inte åstadkommit något med den i andra. Chelsea är nog rätt nöjda med det. Bara för det blir det en fin rak boll framåt och Iheanacho går rakt in i Kepa som är vaken och med. Han får en ordentlig smäll men kan fortsätta. 55

57 Maddison kapas men domaren ger fördel. Maddison ligger kvar och bollen spelas ut. Enzo stämplar honom rätt bra över foten visar reprisen. Regnet öser ned så det är kanske inte underligt att dert blir smällar i matchen då spelarna glider omkring en del. Många tilläggsminuter lär det bli även i andra.

61 Bra brytning av Galalgher, spelar en rak boll till Mudryk som får en strategisk knuff i ryggen och tappar ut bollen.

63 Skottläge för Havertz men han får hela foten under bollen och över.

64 RLC är på väg att göra en livsfarlig tackling i boxen men drar tillbaka benen i sista stund. Hörna efteråt. Kort variant som inte såg särskilt lyckad ut och sedan nickar RLC till hörna igen från andra sidan. Ezno mot Souttar, Enzo är huvudet kortare men stabilare om vi säger så.

65 Livsfarlig. Kepa går ut för att boxa men stängs av egens pelare. Skottet som kommer får Galalgher bort framför mållinjen.Souttar styrde bollen. Där osade det. Uddamålsledning är inga säkra ledningar. Leicester gör ett rippelbyte, Soumare, Tete och Barnes in. Klart offensivt byte. 66

Chelsea kommer behöva ett mål till för just nu känns det inte som en säker ledning.

67 Gallagher stoppar Maddison från att skjuta. Mudryk kontrar och ordnar en hörna. Kai nickar men Ward, mv hinner dit med en enhandsparad, mycket bra räddning.

69 RLC försöker få in bollen, hörna av Faes. Nja, Kai får huvudet på bollen men det är bara får huvudet på bollen, ingen nick eller så. Ward plockar upp den lösa bollen.

71 Mudryk spelar fram Gallagher men Ward gär ännu en bra räddning.

71 Inläögg från Leicester, Kepa får en hand på den men Barnes nickar bollen till Dewsury som tofflar iväg något som Kepa lätt räddar.

73 Pulsiic och Chalobah in för Chilwell???? och Loftus-Cheek. Pul startar med att slarva men Chelsea får tag i bollen igen. Skott från Dewsbury från håll. Lätt för Kepa.

75 Snabb kontring av Mudryk och Kai. Ser tyvärr ut att vara offside. Mudryk går fram och gör sitt första mål, kanske. Får se vad VAR säger. Vardy kommer in för Ihenacho. Målet döms bort.

78 VILKA MÅL Chelsea gör. Kai drar upp det, lägger bollen till Mudryk som nickar fram och Kova gör en cykelspark-volley eller vad vi ska kalla det. Den mannen gör bara snygga och väldigt konstige mål VAR ska kolla om Kai är offside i upptakten. NEJ. Målet står.

87 Faes får sitt andra gula kort och är borta från matchen. UTVISNING

89 Chuk skjuter och får med sig en hörna, trodde vi men så blev det inte. Johnny Evans gör comeback, varit borta sedan före VM. Maddison ut.

Sju minuter tillägg, ja vi väntade oss nog det. Mycket avbrott har det varit.

90+1 Gallagher skjuter, Souttar nickar undan, skottet hade nog gått ut.

90+4 Inget vidare inlägg av Cucurella. Hade tre spelare i boxen men slår på första blå.

Matchen är död men 90+6 Chalobahs inlägg stoppas. Gallacher spelar fram Chuk som inte är med men hinner först ändå. Chelsea fårbörja om. Leicester har gett upp nu vilket vi förstår.

 

DOMARTEAMETS INSATS - André Marriner + VAR

BETYG

Borde visat kort redan i inledningen för en ful stämpling, men som så många domare är han ovilliga att korta oavsett tidigt i matcherna. Han ändrade det senare med flera kort.
Borde Amartey visats ut för dobbarna i bröstet på Havertz

knappt
godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappast acceptabel insats. Under 5 är mer än underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättni Tiden ute mngarna är personligt omedelbar och subjektiv (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där.