CHELSEA SWEDISH FAN CLUB
csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
10   Chelsea FC 26 sp 10 v 7 o 9 f 27 - 26 mål 37 p

csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea W för målgörare
1     Chelsea W 14 sp 12 v 1 o 1 f 39 - 12 mål 37 p
6 - 12 mars 2023
NÄSTA MATCH: 18 mars kl 18.30 - EVERTON  
NÄSTA MATCH WOMEN 19 mars kl. 15.00 - Reading - FA  

Nyheter v-10


SÖNDAG 12:
Vi var mycket förvånade över att Felix gick av i halvtid igår och spekulerade i om det var en skada. Graham Potter har dock nu gått ut och sagt att bytet var enbart av taktiska skäl då han ville ha in en extra mittfältare och att Conor Gallagher gjorde en utmärkt match.

Chelsea ska ha värvat ett 17-årigt underbarn från Phoenix. Det är en jamaican med smeknamnet Whisper, Dujuan Richards som ansluter till akademin. Chelsea har ännu inte bekräftat så vitt vi sett men det har Phoenix All Stars gjort. Det är ett för-kontrakt så han ansluter först i sommar.

Chelsea W slog Manchester United och vi återtog serieledningen med en match mindre spelad. Nu med två poäng före United.

WSL
CHELSEA WOMEN – MAN UNITED W      1 - 0
Sjukdomsdrabbade Chelsea hade en svår uppgift innan, nu är den väldigt svår med tanke på omständigheterna.
    För andra matchen i rad skickar Bright bollen utanför arenan. 2
    Domaren tillåter tuffare fysiskt spel än vad vi brukar få se i WSL. 6 Chelsea har varit det något bättre laget i inledningen men inget lag har varit i närheten av mål.
    Kerr kämpar till sig bollen, gör sig fri och får iväg ett skott hårt trängd av två spelare. Mv räddar. 9
    Parris filmar till sig en frispark, Carter är inte nöjd.
    Kerr vinner ännu en löpduell men Earps får ut ett ben och räddar igen. 12 Två missade jättechanser för Kerr, det brukar vi inte se.
    Det slarvas en del och det är tydligt att särskilt United satsar på långa bollar fram. 15
    James har inte kommit in i spelet men det beror nog mest på att United har henne under extra stor uppsikt, det är två eller fler spelare på henne direkt när hon rör bollen.
    Vilken otrolig passning av Lauren James på säkert nästan 50m och Kerr tar ned den med mm-precision och tredje gången gillt chippar hon in bollen otagbart. MÅL. 23 Vilket mål, ännu en kandidat till Årets Mål.
    Jessie Fleming har nog redan sprungit mer än fler spelare tillsammans. Hon är överallt idag.
  Leah Galton nickar ihop med Perisset och hon behöver tillsyn. 28
    Vi misstänker att Kerr gillar att spela mot United. Hon har gjort det sex gånger och gjort sju mål nu.
    Buchanan tar felbeslut igen, vi börjar undra en del över hennes ständiga övermod. Hon försöker dribbla sig upp i plan. Som tur var räddar Ingle henne. 31 Strax efter fäller hon Parris i boxen men det var mest filmning ser vi på reprisen. United vet att Buchanan ofta är övermodig och verkar vilja utnyttja det.
    Leupolz har kortas, vet inte för vad.
    Uniteds första skott på mål men enkelt för Berger. 35
    Långskott av Fleming som tar i stolpe-ribbakrysset. 36
    Galton filmar till sig en frispark strax utanför boxhörnet. 39 Hon var på väg ned länge och tittade på domaren innan hon lade sig. Frisparken blir lite knepig för Berger men Unitedspelaren nickar ut.
    Chelsea har tappat en del initiativ och United börjar tyvärr hitta alltmer in i matchen. Annars har Chelsea gjort en mycket bra halvlek, inte minst defensivt och taktiskt.
    -ANDRA-
United är lite aggressivare än Chelsea som redan kanske lite grann tänker på läget i matchen vilket är farligt. 51
    Så får Kerr en chans, klackar fram till sig själv men skottet tyvärr utanför när hon försöker skruva in bollen. 51
    James skjuter, men utanför. 53 Ingle hade skottläge innan men valde att passa vilket kanske inte var rätt. Cuthbert hade absolut tagit det skottläget ;)
    Bra försvar av Buchanan mot Russo, Kerr kontrar men får inte fram bollen till en lagkamrat på andra kanten utan United har hunnit tillbaka. 54
    Det är en öppen match just nu och lagen byter möjligheter. United har de längre anfallen medan Chelsea har de snabbare. Vi vill se mer av James på bollen. Fleming har varit utmärkt och överallt.
    Bra försvarspel av Bright när Russo får stå alldeles för fri. 60
    Blundell skadad, James trampade nog henne på hasorna och Chelsea passar på att samlas i en cirkel för att diskutera matchen. 61
    Kaneryd ska in. För James, det undrar vi lite över men det verkade nästan som James ville gå av... 62 Kan James ha skade- eller sjukdomskänning. Så får Galton en chans men bra försvarsspel av Perisset. Galton spelar över kontakten som hon gjort många gånger redan i matchen.
    Felpass och Kerr fångar upp men Turner blockerar skottet. 65 På hörnan träffar Buchanan, olycka, Parris i magen.
    Stort bollinnehavsövertag 65%, för United men de har inte åstadkommit nästan något med det. United byter in Thomas.
    Bra av Carter som står emot en tackling och slår in ett bra inlägg som dock går förbi. 70
    Bra av Kaneryd som bryter, håller undan tre spelare och tappar bollen men vinner tillbaka den och sedan är domaren ivägen. Williams och Thomas in för Galton och Toone. 71 Offensivt byte.
    Kvarten kvar och vi skulle väldigt gärna vilja ha en säkrare ledning hur bra Chelsea än spelat defensivt. Eriksson på väg in. Chelsea får frispark på en hörna som Russo nickar, i händerna på Berger dock. Fleming ut, hon har kanske varit bäst i Chelsea idag men oj vad hon sprungit och är nog ordnetligt trött. Chelsea byter nog fornation nu.
    Kanery kommer nästan loss och i nästa läge får Kerr bollen men förlångt ifrån sig och backen hinner mellan. 77
    Chelsea har bytt till trebacksförsvar. Helt klart för att neutralisera Uniteds förändringar med fler anfallare.
    Bra firsparksläge för United. 78 I händerna på Berger.
    Leupolz för jätteläge men drar bollen just över. 79 Bollen studsar lite högt för henne. Bra av Kaneryd innan.
    Charles inlägg är svagt och i händerna på Earps. 81
    Mannion in för Parris. 82
    Berger ut och plockar ett inlägg, får en smäll i ryggen som tack. Hon hoppar in i Bright och landar illa. 83
    Hörna United. 87 Chelsea får bort.
    Uniteds inlägg har nästan undantagsvis gått rakt i händerna på Berger. Så också nu. 89
    Kerr håller undan men bollen studsar fel för henne, hon försöker skjuta med vänstern men missar bollen då hon får en knuff i fel läge. 89 Där kunde matchen avgjorts.
    Chelsea har parkerat bussen nu.
    Nästa anfallare in för United, Garcia för Ladd. 90 Fyra minuter tillägg. Offside på Kerr.
    Charles ut och Mjelde in, inte ett offensivt byte. 90+1
    Zelem filmar till sig en frispark, det har varit en hel del sådana från United och domaren har tyvärr köpt dem flera gånger. Den går dock förbi alla och ut. Berger har ingen brådska.
    Slut och Chelsea är tillbaka i toppen, Kerr visar glädjen av hur viktig den här segern är.
    Ingen stor fotbollsmatch men intensiv och tät. Spännande hela tiden. Perfekt taktistk genomförd av det skade- och sjukddomsdrabbade Chelsea mot ligaledarna,. Chelsea nya ligaledare tack vare det. United hade massor med boll men de åstadkom nästan ingenting. Suveränt vackert mål av James och Kerr var skillnaden. Chelsea hade de vassaste lägena och kanske borde de gjort i alla fall ett mål till.
   
Vi är lite förvånade över att Hayes satsar på Berger idag efter hennes insats i ligacupfinalen men det är väl erfarenheten hon vill ha. Ingen Reiten och ingen Eriksson, ingen Cuthbert. Hmm detta känns som en ordentlig chansning.
    Berger - Carter, Bright, Buchanan, Perisset, Charles, Ingle, Leupolz, Fleming, James, Kerr
    Det är bara sex spelare på bänken också så något måste ha hänt, förmodligen sjukdom som drabbat truppen. Mycket olämpligt inför en sådan här viktig match.

LÖRDAG 11:
Även PL2-laget vann med 3-1 idag. Mot Liverpool. Målen gjordes av Datro Fofana 18; Mason Burstow 44; Ben Elliott 90+4.

En seger och tre gjorde mål, två bortdömda och en stolpe... (en utvisning på hemmaspelare - matchen hade nog precis allt) ändå var Chelsea inte helt övertygande ;) ;) Vi klagar inte. Konstig match men otroligt underhållande.
    En tredje rak vinst, vågar vi hoppas på att det vänt? För tidigt kanske men spelschemat framöver ser lovande ut. Första bortavinsten på elva försök nu, bara det är ju värt ett kryss i taket. Ändå inget avancemang i tabellen.

Chelseas bortaform är förskräcklig. Den näst sämsta under hela PL-tiden. 10 matcher utan vinst. Leicester har inte haft ett skott på mål i sina senaste två matcher.

Att möta nedflyttningskandidater särskilt på bortaplan så härmot slutet av säsongen är aldrig så lätt som man kan inbilla sig. Borunemouth slog t ex Liverpool idag.
    Chelsea har två nya skador, sjukdom. Varken Reece James eller Raheem Sterling är med idag plus alla andra som är skadade.
    De här ska försöka öka på Chelseas fina vecka och kanske ser vi början till en vändning eller ska det bli tvärnit igen. Vi vågar inte gissa som den här säsongen sett ut med skador och allt annat. Efter presskonferensen igår kändes det som Mudryk skulle få chansen och det får han.
  Arrizabalaga; Fofana, Koulibaly, Cucurella; Loftus-Cheek, Fernandez, Kovacic, Chilwell; Felix, Havertz, Mudryk.
    avb. Bettinelli, Badiashile, Pulisic, Chalobah, Zakaria, Ziyech, Gallagher, Chukwuemeka, Madueke

 

FREDAG 10:
Emma Hayes är sjuk men förväntas bli frisk nog att kunna leda laget mot Manchester United Women på söndag. Det är något virus men om hon inte tillfrisknar sköter Paul Green och Denise Reddy laget som de gjorde när Hayes var borta efter sin operation tidigare under säsongen.
    Fran Kirby, Pernille Harder och Katerina Svitkova är borta. Svitkova har gjort en knäoperation och kommer vara borta. Kirby har fått en injektion och man avvaktar reaktionen på den. Harder har börjat träna på gräs så hon är på väg tillbaka efter sin operation. Det kommer nog dock dröja en månad till innan hon kan börja spela med laget.
   
Chelsea Supporter's Trust har i ett öppet brev varnat Boehly och styrelsen över planer att höja biljettpriserna kraftigt. Inget är känt om dem men det kostar idag från 2250 till 3900 pund för säsongsbiljetter. Prisernas frystes när Beohly tog över på de flesta platserna utom de bästa där de höjdes ordentligt. Nu väntas nya höjningar vilket CST varnar för kommer skapa kontrovers mellan klubb och fans, inte minst i den levnadskostnadskris som UK befinner sig i.

Från presskonferensen:
Det slutar tydligen aldrig för Chelsea. Nu är Raheem Sterling borta med lårmuskelproblem, förmodligen inte långvarigt och Reece James är sjuk. Aubameyang är också borta men ryggproblem och de vågar ännu inte spela N'Golo Kanté efter hans långa skadefrånvaro och operation.
    Potter antydde att Mudryk kan komma att spela. Han har fått ägna sig åt försäsongsträning för att bygga upp sig och börjar nu komma i matchform enligt managern.
    Han antydde också att Mason Mount kommer åtminstone inte att starta efter sina skadebekymmer.
    Potter avslöjade att han pratar med Todd Boehly på veckobasis. (Det tror vi inte hände på Romans tid).
    Att göra mål och vinna bygger självförtroende. Det är allmänt känd enligt Potter. Att göra det hänger på att försvara bra och anfalla bra.
    Han varnade för att Leicester har spelat bättre än deras resultat har varit.
    Han pratade om Cucurella och att han har haft en tuff period men att de kände att han nu kunde göra sig själv rättvisa vilket han visade mot Dortmund. Han ville inte diskutera Mason Mounts kontrakt men känslan av Potters ord är att Mount nog lämnar, Potter verkade inte optimistisk om att Chelsea och Mount kommer att komma överens.(Obs detta är vår tolkning av hur Potter uttryckte sig).
   
GRATTIS CHELSEA
Det är idag 118 år sedan Chelsea bildades.
    Chelseas webbsida berättar historien här>>

TORSDAG 9:
Chelsea presenterar två nya trustees för The Chelsea Foundation, Lord Finkelstein och pr-gurun Barbara Charone. Läs mer om dem här>>

ONSDAG 8:
Tottenham är första engelska lag att åka ut ur Champions League (Liverpool lär troligen bli det andra nästa vecka). Spurs klarade inte av att göra vad Chelsea gjorde, vända uddamålsförlust borta till avancemang mot Milan, ett lag Chelsea slog två gånger i gruppspelet. Så vi ser gärna en lottning mot dem i kvarten.
    I den andra matchen tog Bayern München hem det då inte heller PSG kunde vända sitt underläge.

WSL
CHELSEA WOMEN    - BRIGHTON W      3 - 1
Brighton är inne på sin tredje tränare den här säsongen. Det är dock en manager väl förankrad i klubben som tagit jobbet, Amy Merricks efter att Scheuer oväntat sparkats.
    Chelsea har första riktiga anfallet men Mjelde trasslar till sina ben och de får börja om. 2 Strax efter skjuter Kerr utifrån, över.
    Så nära härligt väggspel och Kaneryd söker Kerr när hon kanske borde varit mer självisk. En försvarare lyckas komma mellan och det blir inget av hörnan.Carter borde dock gjort mycket bättre på hörnan. 6
    Buchanan ställer till det med en får kort pass till Musovic som dock hinner precis före Brightonspelaren. 7
    Så ett par missförstånd med Kerr inblandad. Först löper Kerr offside och på den andra bollen från Kaneryd är hon inte med på en rak boll. Regnet öser ned och det är nog ingen mysig match att spela i låga temperaturer. 9 Även andra försöket från Kaneryd till Kerr stoppas då Kerr inte är med på den. Hon verkar inte riktigt på tårna idag. Ännu.
    Kerr kapas, och hon faller inte helt ovillligt. Straff. 11 Snäll straff tycker t o m vi. Dessutom kom Kerr från offside. Tur att inte VAR finns för Chelsea där. Reiten tar den. MÅL Ursäkta Reitens mycket hårda och välplacerade straff, det var en gåva. 12
    Härligt väggspel av Reiten och Mjelde men avslutet från Mjelde är riktigt dåligt. 18 Metern uitanför från sex meter. Det var dock en liten touch så hörna.
    Farligt igen på en hörna. Carter nickar men en försvare räddar till ännu en hörna. Vi har redan tapppat räkningen. Vilekt blir till ännu en. 20 Den går väldigt nära kortlinjen och en blå, Buchanan vid stolpen, är på den, den går ut till Carter som distinkt sätter den i MÅL. 21
    Linjerna har regnat bort men vi tyckte nästan det var en ny straff, solklar i så fall, men det var tydligen utanför den närmast osynliga linjen. 23
    Kaneryd som varit bra spelar väldigt fint fram Cankovic som försöker stila istället för att bara sätta bollen och lyfter den i ribban istället. 32
    Kerr visar Cankovic hur man chippar in en boll. Mål. Hon är dock lite offside, åter igen. Den här gången uppmärksammas det. Inget mål.
    Musovics första riktiga ingripande gör hon bra när hon plockar ett markinlägg. 38
     Mjelde har haft det lite besvärligt. Buchanan slarvar för mycket. Övermodig? Kerr är offside på tok för mycket. Annars är det helt ok från hela Chelsea även om försvaret inte haft så mycket att göra. På vår största plussida är Leupolz, Reiten och Kaneryd. Ledningen borde nog ändå vara större med tanke på överläget i matchen. Målskillnad spelar roll och United är 4 mål bättre just nu, dock med match tillgodo.
    -ANDRA-
En delikatess från Mjelde när hon klackar sig förbi och lägger in bollen, Kerr är dock inte med på det. 47
    För osjälviskt av Kerr när hon väljer att spela tillbaka till Reiten. Blir dock hörna. 49
    Vilken brytning av Brighton på Reiten i boxen. Den var vågad men perfekt genomförd. 53 De lyckas sedan skapa lite tryck mot Chelsea och får en frispark som blir lite oroande.
    Chelsea slarvar och har tappat det fasta grepp de hade om matchen, Brighton har vågat mer. 59 Emma Hayes kan inte vara nöjd med den här perioden och vi gissar på byten snart.
    Mv halkar och missar ett farligt hemåtpass. Brighton har tur att det går ut till hörna. 59 Chelsea utnyttjar inte heller den.
    Musovic har haft bra mycket mer att göra i andra än i första. Chelsea spelar inte bra just nu även om det är 9-1 i målchanser.
    Farlig hörna men en försvarare på mållinjen får bollen i bröstet och de får bort den. 64
    Riktigt farlikgt Terland vänder om och chansar och bollen tar i ribbans överkant. Musovic var där men vilken konstig boll. 65 Chelsea måste skärpa sig och Hayes bör nog agera nu.
    Härlig nedtagning av Reiten som spelar en fri Kerr som skjuter men mv gör en riktigt bra fotparad. 66
    Mjelde är den som spelat upp sig mest i matchen, men tyvärr motsvaras det av att övriga Chelsea gjort rätt mycket tvärtom.
    Vilket pass av Reiten till Kerr som är helt fri och oerhört osjälviskt ger bollen till Kaneryd som hur enkelt som helst kan göra sitt allra första MÅL i Chelsea. Reiten har därmed tvåsiffrigt i assist den här säsongen. 71
    Kerr vilas inför söndag och Charles ersätter, Abdullina in för Reiten - det får vi nog kalla ett defensivt byte. 76
    Charles nickar över på en hörna. Chelsea lägger hörnorna väldigt nära mål. 81 Leupolz ut och Amy Claypole gör debut i Chelsea. Hon är 17 år. Bright ersätts av Ingle. 82
    Buchanan täcker skott som tar på en Brightonspelare och bollen faller till inbytte Danielle Carter som knappast kan missa att göra mål. 88 Så fruktansvärt onödigt och usel koncentration av försvaret. Det är ny ovana de skaffat sig att tillåta mål i slutminuterna.
    Tre minuter tillägg.
    Inte på något sätt en stor match för Chelsea. För Johanna Rytting Kaneryd var det nog dock en stor match då hon fick göra sitt första mål och hade en riktigt bra match. Matchens spelare ger vi dock ändå till Guro Reiten. Job done, inte så mycket mer. Ögonen var nog redan i halvtid mot söndagens toppmöte mot Man United. United har en poäng mer än Chelsea, fyra mål bättre målskillnad och en match mer spelad. Den matchen kommer visas i Viaplay Sport 13.30
    Att Chelsea dock ännu en gång släpper in ett sent mål på grund av usel koncentration hos försvarsspelarna är inte på något sätt godkänt. Chelsea läcker in mål jämfört med hur det brukar se ut. Det måste börja oroa Hayes nu.
   
Emma Hayes stuvar om laget och flera av de som inte presterade särdeles bra i ligacupfinalen får börja på bänken. Eriksson eller Cuthbert (bäste Chelseaspelare) gjorde inte bort sig direkt men tillhör de petade/vilade. Chelsea har ju serieledarna Man United på söndag.
Musovic- Bright, Buchanan, Carter, Mjelde, Cankovic, Fleming, Leupolz, Rytting-Kaneryd, Reiten, Kerr

Vi var besvikna, Emma Hayes har antytt att hon hade en hel del att säga till sina spelare efter den viljelösa insatsen mot Arsenal i ligacupfinalen i söndags. Än en gng bevisades tesen att ett motiverat lag kan alltid slå även ett favorittippat lag. Vi hoppas få se en annan inställning ikväll mot Brighton. En match som visas 20.30 på Viaplay Premium. Tyvärr kolliderar den med CL-matchen mellan PSG och Bayern, men vi är Chelseasupportrar så vårt fotbollsval är ändå lätt.

Inte oväntat har engelsk sportmedia vänt på klacken och Chelsea hyllas nu av dem. Potter hyllas och sägs vara säker nu, för ett tag. Tröttsamt är vad vi säger.

TISDAG 7:
Chelsea gjorde en stor insats, allt var inte perfekt och de borde gjort fler mål (det säger vi alltid känns det som). Men de spelade med ordentligt hjärta, vilja och tanke idag. Trebacksinje är också vad Chelsea ska spela med. En härlig match och en ännu härligare underbar vinst och avancemang i Champions League. det kanske är 2012 igen. Vi hade också för en gångs skull lite flyt med oss, även om det var två bortdömda mål och trävirkesträffar igen.
    Vi är i kvartsfinal och väntar nu på att få veta vilka vi ska möta. Fyra underbara dagar med två så efterlängtade segrar och mål, även om långt ifrån allt sitter och de borde göra fler mål på de chanser de skapar.

Matchen är minst tio minuter försenad då Dortmunds buss inte kunde komma fram i tid.

Här är laget som ska göra det, vända underläget mot Dortmund till avancemang. Något som kräver två mål om vi inte släpper in något, eller ett mål och vinst i straffläggning vilket sällan är helt säkert som vi visat i ett antal cupmatcher.
    Cucurella ersätter Badiashile från helgens match och Reece James återkommer.
    Kepa, Cucurella, Koulibaly, Fofana, James, Chilwell, Kovacic, Fernandez, Sterling, Havertz, Felix
    avb: Bettinelli, Bergström, Pulisic, Loftus-Cheek, Chalobah, Mudryk, Zakaria, Ziyech, Gallagher, Hall, Chukwuemeka

OFFICIELLT
Chelsea har nu bekräftat det. De har värvat en ny konkurrent till Zecira Musovic, fast kanske mest tänkt som ersättare till Ann-Katrin Berger. Nicky Evrard kommer från belgiska Leuven. Hon är 26 år gammal. Hon har gjort 61 landskamper för Belgien och ansluter 1 juli.

Dortmund kommer till Stamford Bridge ikväll med tio raka segrar i ryggen. De är verkligen i form. Chelsea har inte ens tio segrar i ligan i år.

Viaplay visar Chelsea Womens match mot Brighton imorgon.

MÅNDAG 6:
Från presskonferensen:
Chelsea tar ett beslut om Reece James just före match imorgon. Däremot är Christian Pulisic lite oväntat med i truppen efter sin knäskada. Kanté är i full träning men inte matchfärdig. Mount är avstängd efter för många kort.
    Lite oväntat har Kai Havertz utsetts till ny straffläggare. Vi hade väntat oss James. Potter menar att de hela tiden tränar på straffar och det får vi hoppas då det kan bli högst aktuellt imorgon.
    Chelsea får se upp med kort då de har många spelare som riskerar avstängning om de går vidare, OM är nyckelordet där. Mudryk, Gallagher, James, Koulibaly är spelarna som måste se upp. (Silva är också kortbelastad men kommer inte spela på ett tag).
    Matchen får en bra domare, Danny Makkelie från Nederländerna. (Han dömde också 3-0 segern mot Milan tidigare under säsongen).
   
Vi vet inte riktigt hur vi ska tolka det, om vi kan tolka det eller ens dra någon form av slutsats. Men herrarna vinner äntligen, då förlorar damerna efter en svag insats mot ett lag med klart bättre motivation. Andra raka förlusten i Ligacupfinaler (börjar se lite grann ut som FA Cupfinalerna för Chelsea de senaste åren). fm mbfakom. Den första av de uppskjutna matcherna spelas redan på onsdag mot Brighton. Då vill vi se en revansch för insatsen igår. Än mer på söndag i ännu en tidig ligafinal.

Veckans huvudmatch är dock returmötet mot Dortmund. Chelsea gjorde en rätt bra match i Dortmund men de kan ju inte göra mål. Fem mål under 2023 totalt är så uselt att man kan knappt ens tro det. De kommer dock från en oerhört efterlängtad seger (mot Leeds) och ett gjort mål. Tyvärr räcker det inte med ett mål för att gå vidare i Champions League, de måste göra två och inte släppa in något. En tuff uppgift mot ett av de starkaste formlagen i Europa. Dortmund har gått som tåget på sistone.
    Vi gillar när Chelsea spelar med trebackslinje men då gäller det verkligen att se upp med snabba raka kontringar - som är något av Dortmunds adelsmärke. Leeds oroade med sina sådana.
    Vi hoppas att James' skada inte ska hindra honom från spel även om vi inte vågar räkna med honom. Vi saknar Silva vars klokhet där bak är så viktig. Nu har Koulibaly börjat se ut som den spelare vi trodde han var när vi värvade honom, Fofana är på god väg att också bli den spelaren efter sin långa skadefrånvaro. Vem som ska spela tredje mittback är däremot en huvudvärk och frågan är om Azpilicueta är fri från sin huvudsmäll mot Tottenham. Badiashile får ju inte spela Champions League tyvärr.
    Chelsea är absolut inte favorit trots hemmaplan till att vända matchserien, men vi hoppas alltid.

Till helgen väntar ett av de andra fyra krislagen; Liverpool har ju hört dit men verkar vänt sin trend och det med fullständig emfas. De har nog tvättat bort sin krisstämpel bara genom matchen mot Man United igår. Chelsea, West Ham och Leicester är kvar. Chelsea möter Leicester borta i helgen. Det finns en hyfsad chans till ännu en ligavinst där. Om man ens vågar säga något sådant redan nu.

Damerna har en stentuff uppgift efter matchen mot Brighton då de möter ligaledarna Manchester United. De måste nog vinna den matchen för att behålla trycket och fortsätta vara favoriter till titeln. Det kräver dock en bättre inställning och prestation än igår. De måste också slå Brighton för ligan är så tuff att frågan är om den går att vinna med ännu en förlust.
    De spelar hemma på Kingsmeadow både mot Brighton och Man United.

 

Rykten, notiser m m, v-10


SÖNDAG 12:
Det verkar som Chelsea satt en ny prislapp på Mason Mount som alltmer ser ut som en f d Chelseaspelare efter sin kontraktsvägran. Nu säger medierna att han kommer kosta 62m pund.

Vi tror inte mycket på det, mest för att ryktet är lite bisarrt men framförallt för att det kommer från fan-kretsar. De påstår nämligen att Mateo Kovacic genom agenter ska ha erbjudit sig att gå till Milan i sommar. Kovacics kontrakt går ut sommaren 2024. Så det är lite samma situation som Mount men ännu har Chelsea inte börjat förhandla med Kovacic av vad vi hört.

LÖRDAG 11:
Charly Musonda som fick sin Chelseakarriär totaltförstörd av svåra skador har uttalat sig om hur ensamt det blev att gå från jättelöfte till skadedrabbad och utanför. Han spelar nu igen fotboll och det går bra för honom i Levante. Läs mer här>>

Ärligt talat, vi tror inte särskilt mycket på det här ryktet, faktum är att vi tror knappt alls på det. Men någon för oss okänd går nu ut och säger att Putin kommenderade Roman Abramovich att köpa Chelsea Football Club 2003 för att få in en fot i väst. Vi har hört liknande snack förut, vi tror inte mer på det nu men det ger ju klick. Läs här om ni vill>>

FREDAG 10:
Chelsea kommer inte möta Leicesters Jannik Vestergaard. Dansken är nämligen utesluten och portad från Leicesters träningar på grund av att han i en intervju med dansk media har ifrågasatt Brendan Rodgers laguttagningar.
    Intervjun ska varit icke-auktoriserad. Så långt har det alltså gått i fotbollsvärlden att spelare får inte uttala sig eller prata med media utan att klubbarna godkänt vem de talar med och vad de säger. Skrämmande.

Chelsea ska ha förhört sig om att värva Bruno Guimaraes från Newcastle i januari och nu säger ryktet att de tänker försöka igen i sommar.

Tipsarna; BBC tror på Chelsea och säger 1-0 till oss. Deras gästtippare (Birmingham-supporter) tror på 2-1 till Chelsea.
    Skys Lewis Jones säger 2-0 till Chelsea.

Mason Mount är tillbaka i träning efter missat två matcher, den mot Dortmund dock på grund av avstängning.
    Liverpoolkällor säger att han kommer att släppas av Chelsea i sommar för 50m pund.

Daily Mail och Thomas Tuchels ex-fru anger att Tuchel fick sparken för anledningar som var utanför plan så att säga. No g låter det konstigt om en manager avsätts av skäl som inte rör hans arbete utan vi har nog trott det berodde på dålig kemi mellan Tuchel och Boehly. Vi vet inte sanningshalten i det men bedöm själva här>>

TORSDAG 9:
Chelseas intresse för Leipzigspelare är stort. Nkunku lär redan vara klar även om det inte på något sätt bekräftats. Werner återvände till Leipzig besviken på Tuchels satsning på Lukaku. Josko Gvardiol är ständigt med i ryktena och nu sägs Dominik Szoboszlai ersätta Mason Mount som vägrar nytt kontrakt och därmed säljs i sommar då Boehly inte kommer låta det gå till att han ska få gå gratis nästa sommar.

Ett annat helt nytt rykte är Palmeiras mittfältare Raphael Veiga, 27. Vi vet inte mycket om honom.

Express kommer med det vilda ryktet att Chelsea är i kontakt med Erling Haaland om en övergång.

ONSDAG 8:
Att klubbarna inte fattar. Idag fick matchen Tottenham-Milan i CL också skjutas fram för att gästande klubb vägrar anpassa sig till trafiksituationen i London.

Sky har en intervju med Melanie Leupolz som just återvänt efter fått barn. Hon berättar här om den upplevelsen och hur väl Chelsea behandlade henne. Läs här>>

Vi tyckte det var värt ett rött kort när Englands älskling Jude Bellingham gick in så hårt att vi tolkade det som avsiktligt försök att skada Reece James i slutet av matchen. Det blev inte rött kort men familjen Silva blev liksom vi väldigt upprörda. Läs mer här>>

Även om vi inte direkt svängt helt om är det väldigt roligt att notera att Graham Potter och Marc Cucurella nu plötsligt får beröm i engelska sportmedier för vd de gjort. Det kan väl ändå bara hjälpa dem efter tagit emot väldigt mycket kritik, en del befogad, annan klart överdriven. Hoppas vi slipper de svarta rubrikerna ett tag. En som dock kanske får överta dem är Leicesters Brendan Rodgers om Chelsea vinner på lördag. Så ombytlig är fotbollsvärlden.
    Marc Cucurella utsågs till Uefas Man of the Match. Riktigt så långt sträckte sig inte vårt beröm då vi höll framförallt Kai Havertz och Ben Chilwell som bättre. Cucurella gjorde nog sin bästa match hittills i Chelsea och det måste känts skönt för honom.
    Även Kai Havertz har fått utstå flera s k fans urskiljningslösa kritik men han visade igen att han är en stormatchspelare. Han gör inte så många mål som vi önskar och vi ser honom inte som en center men i stora matcher ser vi ju att han levererar. Och hur iskall var han inte när han tog om straffen och gjorde en nästan likadan när alla väntade sig att han skulle byta metod. Han säger han var nervös - inte en tusendel lika nervös som vi var uppenbarligen.
    Chelsea har för första gången på över tjugo år visat tålamod med sin manager och även om det är för tidigt att ropa hej ännu var det två väldigt viktiga resultat och än viktigare insatser på fyra dagar som nu kanske vänder en eländig säsong. Det har funnits förklaringar till varför det gått som det gått och de är högst viktiga orsaker. CSFC har inte alltid gillat sparkcirkusen i Chelsea men den har fungerat för klubben förr, men vi hoppas att långsiktighet nu ska visa sig lika framgångsrikt även om vi får vänta nåt år till. Att lita på att spelarna säger tro på sin manager, det går inte att lita på. Det sägs alltid, men igår visade de det också på plan. Det är nästan roligare än vinsten i sig att notera.

Dortmunds spelare behöver nog en kurs i fotbollsregler då de vägrade erkänna att domarna gjorde helt rätt i att straffen skulle slås om då spelare rusade in i straffområdet väldigt tidigt. Det gjorde också någon blå men det påverkar inte i det läget enligt regelverket. Det hade dock påverkat om Havertz fått första straffen i mål.

Chelsea är med Barca, Real och Juve den klubb som vänt ett underläge från första matchen till avancemang i Champions League flest gånger, fem stycken.

TISDAG 7:
Newcastle kommer försöka värva Mason Mount i sommar om denne inte skriver nytt kontrakt med Chelsea. Boehly har gjort det klart enligt uppgift att spelare som inte förlänger kommer att bjudas ut till försäljning innan kontrakten går ut framöver.

Trot den som vill men spanska rykten påstår att Chelsea kommer lägga ett bud om 80m € för Frenkie de Jong, som absolut inte vill lämna Barcelona. De försökte tvinga bort honom i somras, han spelar nu varje match och lär knappast vara mer villig att gå kommande sommar.

MÅNDAG 6:
Paul Merson säger en del intressanta saker om Chelsea inför morgondagens viktiga match. Läs dem här>>

Joao Felix säger vad spelare alltid säger om manager under press, att det är spelarnas eget fel och de står bakom managern. Ändå är kalla fakta att det är managern som får gå när spelarna underpresterar. Enkel matematik. Sparka en före sparka tio. Läs mer här>>

Dortmund saknar ännu Moukoko och det är tveksamt om mv Kobel och målgöraren senast Adeyemi. Ryerson är avstängd efter kort.

Graham Potter beskrev avslutningen av matchen mot Leeds som hawaii-fotboll. Något vi kan hålla med om. Men de engelska sportskrivarna som han sa det till fattade noll och intet då begreppet inte finns i engelskan. Potter är allt lite svensk ändå.

Chelsea sägs vilja värva Man Citys talangscout Stewart Thompson. Ryktet kommer dock från Football Insider så vi avvaktar nog med att ge det någon trovärdighet.

The Athletic, långt mer trovärdiga, säger vad vi hoppas och vill tro är sant. Att Reece James vilades av säkerhetsskäl inte pga skadan var allvarlig.

     


<<50 år med Chelsea, 14 mars 2020>>

Biljettinformation; finns även under CSFC>>
Köp ALDRIG biljetter från Viagogo = blufföretag

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(finns också under rubriken CSFC/Chelseaguide)

Lindy

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt, åsikter och väldigt mycket fakta och resultat.


CSFC.SE

NEJ till näthat