CONTINENTALTYRES CUP
LIGACUPEN WOMEN

RESULTAT, MÅLSKYTTAR - SÄSONGEN 2022-23>
Selhurst Park

5 mars 2023

CSFCs spelarbetyg

CHELSEA W    1 -

 

 

Arsenal W    3 - (1-3)

Arsenal Ws laguppställning

Zinsberger; Souza, Williamson, Maritz, Catley, Walti, Little (k), McCabe, Maanum, Blackstenius, Foord.

avb: Marckese, Beattie, Wienroither, Pelova, Hurtig, Kuhl, Wubben-Moy

Manager: Jonas Eidevall

Målgörare

1-0
1-1
1-2
1-3


Sam Kerr, 2       (Reiten)
Stina Blackstenius, 16
Kim Little, straff 24
Niamh Charles självmål. 45+4


CHELSEAS INSATS


5+

Startade starkt och ett väldigt tidigt mål förstörde inte det intrycket. Tyvärr svarade Arsenal bra och hade enorm tur med en studs. Tur även med studsen innan straffen. Men det som gjorde en ledsen var att de visade nästan ingen vilja jämfört med Arsenal efter den lovande inledningen. De föll ihop som ett korthus resten av halvleken och Hayes tvingades till tidigt byte och ändring av formation. För många spelare gick och gömde sig. Det var en fullständig kollaps, straff och självmål därtill.

Andra halvlek, mer vilja men inte mycket till skicklighet trots ständiga försök att få igång laget från Hayes. Mest ställningskrig och Arsenal hade inga stora problem att försvara sig. Chelsea försökte forcera i slutet men då blev det mer vilja än skicklighet. Självmålet knäckte nog Chelsea både hur det hände och när det hände.

En svag insats av Chelsea men en lektion i hur mycket vilja och motivation betyder i fotboll, tyvärr kom den från motståndarna medan många i Chelsea sprang och gömde sig.


Bra i övr
    SPELARE OMDÖME

BETYG
1-10

30 Ann-Katrin Berger Massor med rutin men alla ingripande såg inte helt säkra ut. Ute och hängde tvätt ordentligt på självmålet. 5
15 Eve Perisset Helt anonym utom första minuten. Spelade fyra positioner på mindre än 50 minuter vilket visar hennes användbarhet, men det gav henne inte någon direkt påverkan på matchen. 6-
4 Millie Bright Många blockeringar, dock ut till hörnor lite för ofta. 7-
16 Magdalena Eriksson Har tagit bänkningen rätt och ser ut som vanligt igen. Otur med bollen som studsade till kvitteringen. Mycket bra men också något misstag. Togs ut sent för mer offensiv.6+
21 Niamh Charles Ingen bra match och ett självmål. 5
5 Sophie Ingle Ovanligt anonym och förbispelad. 5+
22 Erin Cuthbert Henne kan man aldrig klaga på att hon inte ger allt. 7-
28 Jelena Cankovic Kom inte alls in i matchen. Offrades vid första formationsändringen. 6-
10 Lauren James * Några få bra aktioner men på tok för få. Bättre andra halvlek särskilt mot slutet. Nästan ett plus också men skotten var för dåliga. 6
11 Guro Reiten Hennes inlägg är bäst i ligan. Assist idag igen. En av de som verkligen visade vilja, även i första. 7-
20 Sam Kerr

Älskar tydligen att spela mot Arsenal, det blir alltid mål då. Så effektiv inte minst på huvudet. Två bra chanser i inledningen sedan nästan inte en boll till henne, bara förbi henne. Plus för målet förstås.

6+
  ---    
26 Kadeisha Buchanan In för Cankovic. 39 Fysisk men också uselt omdöme ibland, hade jättetur som kom undan med att inte få en straff emot sig. Blandar verkligen och ger. 5+
8 Melanie Leupolz * In för Charles, 46 Matchrostig och det märks. Hade ett bra skott som räddades. Hade sedan en i ribban i matchslutet. 6+
19 Johanna Rytting-Kaneryd In för Ingle. 63 Hon försöker men det vill inte lossna för henne, hon behöver få ett mål. 6-
17 Jessie Fleming In för Eriksson. 77 För kort tid för betyg. -
       
CHELSEAS BÄNK

Musovic, Abdullina, Carter, Buchanan, Mjelde, Fleming, Leupolz, Rytting Kaneryd

* efter namnet betyder gult kort. ** två gula=utvisning. <*> utvisning, direkt rött
> före första namnet i varje lagdel indikerar siffermässig formation som vi tror, t ex 3-4-2-1, 4-3-3 etc

OBS. Detta är helt subjektiva åsikter och handlar inte om att hänga ut spelare eller tvärtom, utan ett försök att från en vinkel bedöma vad som syns och ses genom en tv-ruta där vissa delar av spelet aldrig kan bedömas på ett rättvist sätt. T ex hur spelare rör sig utan boll då kameran bara följer bollen, något som kanske straffar mittfältarna mest. Det är också en emotionell reaktion av en supporter i relation till de krav vi anses kan ställas på spelare av den kvalitet som konkurrerar i Chelsea.

 

Matchstatistik CHELSEA

motståndarna

Målchanser-Avslut    
Skott på mål    
Blockerade skott    
Hörnor    
Målvaktsräddning    
Ribba/stolpe 1  
VAR-Bortdömda mål/straffar    
Utvisning    

Bollinnehav %

   
Källa Flashscore

 

MATCHENS CHELSEA-LIRARE
Erin Cuthbert

 

Manager Emma Hayes' INSATS

Agerade tidigt för att försöka väcka laget och ändra skeendet. Vilket fungerade till en del. Det viktiga är ju att hon agerade, vilket vi så sällan ser coacher göra i andra matcher.

Försökte ändra och ändra men fick inte igång dem även om de visade mer vilja om än ej skicklighet i andra.

 


KORT OM MATCHEN - skrivs live, vilket vi hoppas ursäktar felskrivningar. Korrläses inte.

Inför en stor rekordpublik, närmare tre gånger tidigare rekordet på Selhurst Park, Crystal Palaces hemmaarena, är den andra mötet på en vecka i cuper för Chelsea och Arsenal Women.

Plastflaggorna som andra supportrar så otroligt avundas oss är flitigt i farten innan matchen medan spelarna presenteras av Magda inför dignitärerna som alltid ska sola sig i cupfinalerna hälsar.

2 MÅL. Det tog inte lång stinnd. Fint inlägg av Perisset som går till Rsiten som sedan hittar Sam Kerr framför mål och hon nickar in bollen. Perfekt boll.

8 Nytt inlägg Reiten till Kerr men nicken är inte 100 utan mv Zinsberger kan rädda relativt lätt.

10 Hörna Arsenal men rakt i händerna på Berger. Sedan kommer ett skott som Bright täcker ut. Samma resultat, rakt i händerna på Berger men något bättre slagen.

12 Ännui en hörna för Arsenal som svarat bra och är inne i matchen. Bright igen och Maanum sätter den åter för nräa mål men den här gången nickas den bort. Inkast. Arsenal får stopp på Retiens kontring.

16 Skott blockeras av Magda men bollen hamnar hos en helt fri Blackstenius som sätter bollen i nät. Ren och skär otur. Fast nog fick Blackstenius stå lite väl fri inne i boxen. Oroande dock att Arsenal har lyckats vända och ta kommando av matchen. Det gick kanske för lätt för Chelsea i starten.

20 Frispark ute vid flaggan och båda laget trängs i målområdet. Bort av Chelsea. Arsenal vinner dock tillbaka och Berger ute och hänger tvätt.

23 Felstuds igen och så hamnar Ingle helt fel och fäller McCabe. Straff. Det här är oroande. Kim Little vid bollen. Fintar bort Berger. 24

26 Bolalrna studsar helt rätt för Arsenal och det blir farligt igen, Magda och Berger stoppar bollen vid stolproten. Chelsea är inte med i matchen just nu. Arsenal är laget som verkligen vill något. Chelsea verkar chockskadade och förlorar nästan varje duell.

30 Berger och McCabe kolliderar. Hade det varit VAR hade McCabe kunnat bli ordentligt straffad för den attacken. Berger får behandling igen. McCabe ser ut att skasdat nacken när hon föll. Coacherna tar tid med lagen. Hayes kan inte gilla hur Chelsea gett bort matchen till Arsenal efter den fina inledningen. Båda kan fotsätta. McCabe kortas förstås.

Chelsea fotsätter förlora nästa alla dueller. Blackstenius gör mål igen men solklar offside. 35

35 Ordentlgit felpass av Eriksson när Arsenal pressar. Kunde kostat mer än det gjorde. Chelsea står inte att känna igen från inledningen. Chelsea försöker sig på en trebackslinje verkar det som. Charles verkar bytt kant också.

37 Bra försvar av Magda men de förloar omgående bollen igen. Chelsea är ärligt talat utspelade och det är vilja och intensitet, presssom är skillnaden. Chelsa kan inte vinna en enda duell.

39 Reiten in till Kerr igen men hårt pressad går nicken utanför. Buchanan in för Cankovic. Byte av formation.

40 Farligt frisparksläge för Chelsea när Cuthbert går ned. 6-7 m utanför boxen. Kan Chelsea få till något? Rewiten i muren. Cuthbert stoppar kontringen.

42 Cuthbert bryter och försöker frispela Kerr men bollen är lite för hård.

Fyra minuter tillägg.

45+4 Hörna Arsenal. Berger går ut och hänger tvätt totalt och bollen träffar Niamh Charles i hvudet och i mål. Så typiskt.

Bra start av Chelsea men sedan föll de ihop som ett korthus och det var vilja och mod som gjorde skillnaden, plus en helt del turmed studsar och vunna bolldueller för de rödvita. Chelsea tvingaes till ett tidigt byte och formationsändring då de såg lamslagna ut. Hayes har mycket att reda ut i halvtid, framförallt få igång viljan hos spelarna. De spelar för fasen en final. Det såg lite bättre ut de allra sista minuterna men alltför många spelare har gått och gömt sig.
Boehly på läktaren, det verkar inte för med sig tur direkt även om herrarna vann igår med honom där.

ANDRA
Chelsea mycket tidigt ute och samlade i en cirkel på plan. Nu måste de visa vad de går för.

46 Melanie Leupolz in, för Charles som inte hade en bra första halvlek.

47 Långskott men utanför från Arsenal. Lite senare vinner Cuthbert en tuff duell på mitten och tar sig fram till skottläge men skottet just utanför.

49 McCabe nere igen och det såg ut som Eriksson gav Eidevall en uppläxning på linjen. Den hade vi velat höra. Eidevall såg riktigt sur ut efteråt.

50 Berger är verkligen inte på tårna idag. Spelar bollen rakt på en Arsenalspelare, Blackstenius?, från två meter bort och har bara tur att den är så hård att den studsar tillbaka till henne. Hon var tydligen riktigt bra förra söndagen men inte idag så där svek Hayes' fingertoppskänsla.

51 Leupolz får ett rätt billigt kort. McCabe har gnällt ordentligt och nu lönade det sig. Reiten samtidigt hos Hayes och sökt råd, sådant ser aldrig riktigt bra ut.

Chelsea visar mer vilja men det är fortfarande Arsenal som får bollarna med sig. Chelsea har svårt att hitta luckor i deras press.

55 Lång boll till Kerr men försvaret får bort bollen efter en olycklig studs vid nedtagningen. Hörna. Ofarlig.

56 Kerr kontrar, lägger upp för James men skottet över. Byten för Arsenal, McCabe av för Pelova. Maskningen har börjat också. Pelova får skottläge men rätt lätt för Berger. 58

59 James får en chans men bra försvar och hon blir till slut nedstängd och bollen blockeras bort.

61 Buchanan har jättetur och slipper få en straff emot sig. Hade det varit VAR hae det blivit straff.

64 Bra brytning av Buchanan, hörnan bort av Chelsea.

66 Ny hörna Arsenal. Chelsea ser ut som ett garnnystan som knytit sig själv.

67 Perisset missar passet till Kaneryd, bakom svenskan.

69 Domaren är snäll mot Bright när hon gör ned Blackstenius. Inget kort.

70 Leupolz skjuter från håll, mv får göra en räddning. En riktgt bra räddning såg vi på reprisen.

72 Kvartschans för Kaneryd men bollen studsar omkring och hon kan inte få den under kontroll.

76 Lite kaos i Arsenals box men ingen får kontroll på bollen.

77 Fleming in för Eriksson. Ännu en formationsändring.

78 James görs ned. Retien kort till James som skjuter men klart över.

83 James drar på sig en fullständigt onödig frispark och kort i frustration. Mv Zinsberger sätter sig ned för att få behandling, maskning ser det ut som.

86 Mycket bra försvarsspel av Perisset mot Foord.

88 Leupolz från håll igen och den tar i ribban via mv hand. Sedan mycket bra försvarsspel av Leupolz mot en fri Arsenalspelare, trots att hon var på kort.

89 Hörna Chelsea.

Fem minuter tillägg.

90+2 Kerr i svår vinkel skjuter men lätt för mv.

90+3 Perisset skjuter hårt, mv vågar bara boxa undan. Var rakt på henne.

Tyvärr Chelsea ville inte vinna lika mycket som Arsenal, de hade ingen tur men framförallt vann laget som verkligen ville vinna och de förtjänade det. Hur hatar vi inte att säga det.

Det var det och inte var det roligt efter första tio.

 

DOMARTEAMETS INSATS - Kirsty Dowle

BETYG

Lite hit och dit, hade behövt hjälp av VAR vid ett par tillfällen.

godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappast acceptabel insats. Under 5 är mer än underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättni Tiden ute mngarna är personligt omedelbar och subjektiv (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där.