PREMIER LEAGUE 2022-2023
RESULTAT, MÅLSKYTTAR - SÄSONGEN 2022-23>

csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
10   Chelsea FC 24 sp 8 v 7 o 9 f 23 - 25 mål 31 p
4 mars 2023

CSFCs spelarbetyg

CHELSEA     1 -

 

 

Leeds     0 - (0-0)

Leeds laguppställning

Meslier, Ayling, Firpo, Koch, Aaronson, Summerville, Harrison, Adams, Rutter, McKennie, Wöber

avb: Robles, Roca, Gyabi, Struijk, Kristensen, Gnonto, Greenwood, Joseph, Gray

Manager: Javi Gracia

Målgörare

1-0

Wesley Fofana, 53   (Chilwell)


CHELSEAS INSATS


6+

Bra inställning från start men de missar fortfarande chanser som absolut måste vara mål. De spelar helt utan självförtroende.

Vi tycker dock trebackslinje och wingbacks passar Chelsea bättre än en fyrbackslinje Potter envisats med så länge. Även när James är skadad.

Vi kan inte klaga på spelet, inställningen men framför mål är det patetiskt fortfarande. I första halvlek, även senare delen av halvleken var rätt svag och som vanligt tappade de då tempot.

Det tog 396 minuter men sedan gjorde Chelsea ett mål och en bra andra halvlek även om de blev på tok för defensivt försiktiga efter målet.

En väl påpälsad Todd Boehly fick äntligen vara med om en vinst igen. Den andra 2023.


Bra i övr
    SPELARE OMDÖME

BETYG
1-10

1 Kepa Arrizabalaga Ett bra ingripande i första. Vaken och aktiv. Höll nollan. Avgörande om än inte jättesvåra räddningar på övertid. 6+
33 Wesley Fofana * Första starten sedan oktober. Målskytt och bra försvarsspel trots den långa frånvaron. 7-
26 Kalidou Koulibaly Ser alltmer ut som spelaren vi trodde vi värvade. Klippan där bak idag. Många viktiga brytningar och blockeringar. 7
4 Benoit Badiashile Säker insats. 6+
21 Ben Chilwell Några ruskigt fina aktioner som wingback men de kunde inte förvaltas. Assist. 7-
5 Enzo Fernandez Har verkligen spelat till sig en plats i laget men lite mer pondus vill vi se. Försvinner ibland från sin position vilket kanske inte är idealt. 6+
12 Ruben Loftus-Cheek Hade wingback-rollen tilll höger. Skötte den helt ok. 6+
8 Mateo Kovacic Kapten idag, tillbaka efter sjukdom. Styrde mitten. 6+
17 Raheem Sterling En del riktigt fina aktioner men väger lätt och missar lätt. På gränsen till plus. 6
29 Kai Havertz Gör en hel del rätt men är så utan självförtroende i avgörandet. Jobbar hårt och vi förstår varför han får starta ändå. 6
11 Joao Felix Ligger bakom nästan allt offensivt. 6+
  ---    
23 Conor Gallagher In för Felix. 67 Ett rätt bra inhopp. Stark arbetsinsats. Ger massor med energi. Lite vårdslös dock, tar för många varningar. 6+
20 Denis Zakaria In för Sterling. 68 Solid men lite anonym. 6
30 Carney Chukwuemeka In för Kovacic. 75 Inte så lyckad, trasslade till det för sig för många gånger. 6-
31 Noni Madueke In för Fernandez. 84 För kort tid för betyg. -
14 Trevoh Chalobah In för Loftus-Cheek. 84 För kort tid för betyg. -
CHELSEAS BÄNK


Bettinelli, Aubameyang, Chalobah, Mudryk, Zakaria, Ziyech, Gallagher, Chukwuemeka, Madueke

* efter namnet betyder gult kort. ** två gula=utvisning. <*> utvisning, direkt rött
> före första namnet i varje lagdel indikerar siffermässig formation som vi tror, t ex 3-4-2-1, 4-3-3 etc

OBS. Detta är helt subjektiva åsikter och handlar inte om att hänga ut spelare eller tvärtom, utan ett försök att från en vinkel bedöma vad som syns och ses genom en tv-ruta där vissa delar av spelet aldrig kan bedömas på ett rättvist sätt. T ex hur spelare rör sig utan boll då kameran bara följer bollen, något som kanske straffar mittfältarna mest. Det är också en emotionell reaktion av en supporter i relation till de krav vi anses kan ställas på spelare av den kvalitet som konkurrerar i Chelsea.

 

Matchstatistik CHELSEA

motståndarna

Målchanser-Avslut 13 11
Skott på mål 3 2
Blockerade skott 2 3
Hörnor 5 7
Målvaktsräddning 2 2
Ribba/stolpe 1 0
VAR-Bortdömda mål/straffar - -
Utvisning - -

Bollinnehav %

58 42
Källa Flashscore

 

MATCHENS CHELSEA-LIRARE
Kalidou Koulibaly

 

Manager Graham Potters INSATS

Roterade igen, delvis av nödvändighet men också ändring av spelmodellen, igen. Vet Potter verkligen vad han vill? Vi vet att vi vill se trebackslinjen igen.'

Fortsätter med konstiga byten. Vid en ynka ettmålsledning byter han ut de farligaste offensiva vapnen för nästa match.... vansinne även om vi förstår att Dortmundmatchen kanske är ännu viktigare för honom och hans framtid. Han hade dock turen med sig för bytena kunde gått väldigt snett.

 


KORT OM MATCHEN - skrivs live, vilket vi hoppas ursäktar felskrivningar. Korrläses inte.

Åtta spelare på skadelistan idag. Vilken säsong det varit och ändå kritiseras inte Boehly för att dew förstörde den medicinska grupp som tidigare gjort sig kända för att hållit nere skadefrånvaron väldigt bra.
Potter har dock spelare att ta av även om det ständiga roterande knappast är lyckat när det gäller att spela ihop ett lag.

Mateo Kovacic är kapten idag. Det är nog första gången tror vi.

***

6 Chelsea har åtminstone startat med intensitet och vilja. Hög press. Men det allra sista verkar inte finnas där ändå.

8 Hörna för Leeds. Nick över.

11 Hörna. Fofana nickar över, bra slagen hörna. Killen kan hoppa, oj vad högt han kom.

14 Hörna Leeds, ofarlig.

14 Chilly fintar, oavsiktligt. Först genom att trilla, sedan springa förbi bollen innan han kan slå den till en medspelare.

15 Alltså! Chelsea vinner några dueller på mitten, Sterling hittar Havertz som försöker lobba Meslier som får ut en hand. Han kunde spelat Felix. Hörnan ofarlig. Havertz spelar nu helt utan självförtroende känns det som. Han tänker för mycket istället för att bara agera. Typiskt för en spelare som inte tror på sig själv. Han har fått utstå en hel del kritik.

17 Hörna igen.

20 Ayling sparkar ned Fofana, det kunde varit en straffspark.

22 RIBBA. Felix skjuter i ribban. Direktskott på fint inlägg från Sterling. Klockren ribba och sedan returen från RLC på volley över.

24 Chilwell får inte riktigt kontroll på en lång boll, tilltrasslat och ännu en möjlig straffsituation. Strax efter skjuter Enzo men lätt för mv.

26 Chelsea krånglar till det och spelar för nätt i Leeds box.

Sex-ett i målchanser men inga mål. Det kunde, borde stått 2-0.

31 Bra blockat av Kouli på Aronsons skott.

31 Underbar boll till Chilly som, ja vad gör han. Passar han så är det uselt, skjuter han är det ännu mer uselt. Fri med mv.

33 Bra försvar av Kova på en snabb kontring. Hörna.

35 Fofana tar ett taktiskt gult, men ändå lite klumpigt.

Vi kan inte klaga på spelet, inställningen men framför mål är det patetiskt fortfarande.

37 Somerville som varit farligast i Leeds skaffar sig ett mycket bra frisparksläge, knappa metern utanför boxen. Bollen klart ovan mål. Leeds har spelat upp sig och har haft mest boll sista fem. De har flyttat upp i plan.

43 Bra försvar av RLC men ännu bättre sedan av Ayling tyvärr. Kouli får fram ett ben när Aronson ärförbi honom och så gott som fri. utmärkt försvarsspel. I nästa sekvens hög boll mot Havertz som lätt plockas av mv.

45 Kepa fångar ett inlägg som såg farligt ut längs linjen. Bra gjort. En minut tillägg.

Bra första halvtimme sedan tappade, släppte Chelsea greppet då de ändå inte kunde omsätta sitt spel i mål, ännu en gång. Det sitter verkligen i huvudet på laget numer. Och vi ser inget slut utan kan bara hoppas på att något slumpmässigt vänder det här. De behöver en vinst så fruktansvärt mycket.

ANDRA
Vi får hoppas Chelsea vaknar till igen och håller sig vakna och inte släpper till ett tidigt mål för gör Leeds mål då viker nog det här laget ned sig igen.

46 Du milde. Br aanfall av Chelsea, Kova till Felix som spelar Sterling fri men han ska lägga bollen till rätta och chansen försvinner men han får en ny chans nästan direkt efter och då lyfte hn bollen över från nära håll. Det verkligen vill sig inte.

50 Wöber tar ned Sterling, metern utanför boxen. Gruppsamtal innan. Enzo, Kai, Chilly. Chilly går därifrån. Bollen går genom muren men stiger och går över.

52 Felix ordnar en hörna. MÅL. Fofana går upp och nickar in den. OJ VAD VI HAR LÄNGTAT. 53 Det var ingen klockren nick men han får ju in den. WOW.
Publiken sjunger: We've scored a goal. Ironin är solklar.

56 Leedshörna. Måtte Chelsea nu stå emot och hålla nollan också. Enhel del gruff mellan splearna, kort variant, Chilly nickar och Kai får bort den ur boxen. Adams försöker skruva in bollen men Kepa är med på det, plus att bollen går utanför.

60 Stor chans för Rutter, skottet fastnar på Kouli och Kepa kan plocka upp den.

62 Spelvändning och tre spelare i bra position, Sterling skjuter men över.

Det är en helt annan energi i Chelsea nu.

65 Aronson skapar en jättechans som Chelsea löser, det var dock offside med en väldigt sen flagga. Bra agerat av Kepa där också.

67 Chelsea spelar runt och vi börjar bli oroliga över att de redan börjat spela på resultatet. Ett mål är långt ifrån en säker ledning. Leeds byter och Chelsea byter.

67 Felix ut, det fattar vi inte alls. Sterling också. Potter byter för tisdagsmatchen det är enda förklaringen. Gallagher och Zakaria in. Defensiva byten vid en ettmålsledning. Måtte det inte straffa oss.

70 Frispark in, nick utanför men Kepa är med på den.

76 Gallagher snor bollen och passar Chuk istället för att skjuta själv och denne snubblar på bollen. Leeds kontrar och deras sista pass är dåligt som tur var.

78 Enzo söker Kai men för nära mv. Gallagher var i bättre läge men offside.

79 Br abrytning av Enzo. Lång boll till Chilly som prövar ett volleypass. Fungerade inte. Sedan skjuter Summerville men Kouli täcker igen. Det är vidöppet justnu. Och hjärtattackläge här framför tvn. Ska Chelsea tappa detta? Måtte det inte ske.

80 Byte i Leeds, Greenwood in

81 Fofana knuffas ordentligt och bowlar ned en kvinnlig Steward utanför plan. Oj vilken smäll men inga skador.

Det är ordentligt nervöst här nu. Ska Chelsea hålla undan?

82 Leeds får en hörna. Håll positionerna nu. Inte som mot Tottenham. summerville utanför och behöver behandling ser det ut som. Lyftning in som blir lite för lång men Kepa är där igen. Hans positionsspel har varit utmärkt idag.

84 Tidsbyten för Chelsea. Madueke och Chalobah in fför Enzo och RLC.

85 Chilly blir vansinnig på Adams och det lär bli kort antar vi. Såg inte varför. Adams börjar det efter att Chilly säger något. Oliver nöjer sig med en skarp tillsägelse.

87 INlägg, Ayling nickar. Kepa är med men utanför. Chelsea måste sluta släppa fram Leeds. De gör så här för ofta i slutet av matcherna. Vilket inte är bra för nerverna eller resultaten.

89 Vilken löpning av Chilly som får in bollen bra men en fot täcker undan. Galalgher vinner tillbaka den men hans skott täcks.

90 Chalobah ger Leeds en hörna när han bryter. Nervöst. Den skarvas och det såg så farligt ut men vi klarade oss. Fyra minuter tillägg. Sedan drar Kai på sig en onödig frispark och fast läge igen. Chelsea får inte bort bollen, dt är luftspark efter lutfspark och touchar bara. Skott som Kepa räddar.

90+4 Ännu en hörna till Leeds. Alla tummar hålles. Meslier upp. Gallagher varnas för tidigare satsning mot Gnonto. Meslier får läge och nickar men Kepa räddar.

 

 

 

 

 

DOMARTEAMETS INSATS - Michael Oliver + VAR

BETYG

En bra insats.

godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappast acceptabel insats. Under 5 är mer än underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättni Tiden ute mngarna är personligt omedelbar och subjektiv (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där.