PREMIER LEAGUE 2022-2023
RESULTAT, MÅLSKYTTAR - SÄSONGEN 2022-23>

csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
10   Chelsea FC 24 sp 8 v 7 o 9 f 23 - 25 mål 31 p
26 februari 2023

CSFCs spelarbetyg

Tottenham   2 -

 

 

CHELSEA     0 - (0-0)

Tottenhams laguppställning

Forster; Romero, Dier, Lenglet; Royal, Skipp, Højbjerg, Davies; Kulusevski, Richarlison; Kane

avb: Austin, Sanchez, Son, Perisic, Danjuma, Porro, Tanganga, Moura, Sarr

Manager: Stellini vikarie för Antonio Conté

Målgörare

1-0
2-0

Oliver Skipp, 46
Harry Kane. 82


CHELSEAS INSATS


6

Bra positiv start av Chelsea men skadeeländet vägrar ge sig och Silva fick en smäll på knät tidigt av Kane och kunde inte fortsätta. Rätt bra första halvlek av Chelsea men de måste våga vinna mer än de nu spelar för att inte förlora. Inställningsfråga som borde komma från managern. Fullständigt onödigt gruff i slutet av halvleken men det är domarens fel som inte stävjde matchen tidigt utan lät Spurs hela tiden sparka ned och filma vilket självklart drog in Chelsea i det. Ziyech hade tur, det han gjorde var inte så farligt men ändå helt fel.

Chelsea är så utan självförtroende framåt att man får skräckrysningar.

Men varför agerar inte Potter i tid, varför ser han inte vad alla andra ser?

Chelsea kan tydligen inte göra två bra halvlekar, inte ens två ok halvlekar. Även om de spelade upp sig i andra. Men de är tamare än kattungar utan klor.

Förfärligt försvarsspel vid andra målet. Amatörnivå.


Bra i övr
    SPELARE OMDÖME

BETYG
1-10

1 Kepa Arrizabalaga Behövde inte göra någon räddning i första men ställdes helt av en touch som sedan gick i stolpen. Kunde han gjort bättre på målet??? Fick en hand på det men kunde bara tippa i ribban. 6
24 Reece James

Ännu inte riktigt samma spelare som innan skadorna. Men det kan också bero på att Ziyech inte kombinerar med honom eller för att Potter håller honom tillbaka offensivt.

6
26 Kalidou Koulibaly Börjar nu se ut som spelaren vi trodde vi värvade. 6+
6 Thiago Silva Började som alltid bra men fick en smäll av Kane och tvingades av mycket tidigt. För kort tid för betyg. -
21 Ben Chilwell Några fina räder längs kanten. Vi har saknat dem. 6+
5 Enzo Fernandez Har snabbt kommit in i Chelsea. Vill ta för sig men får inte riktigt stöd för det. Får ta på sig målet från Spurs då han spelade ut bollen istället för säkra den. 6
12 Ruben Loftus-Cheek Märktes inte alls i första. Fick ändå fortsätta i andra. 5+
22 Hakim Ziyech * Nä, idag kom han inte in i det. Vaknade till sista minuterna i första. Riskerade dock ett rött och fick det men domaren korrigerade korrekt tillbaka till gult. Han får inte reagera så som han gjorde. 5+
17 Raheem Sterling Några riktigt fina aktioner men för långt från mål. Chelseas bästa chans i första. 7-
29 Kai Havertz * Anonym första halvlek. Fick kort i gruffet på övertid. Spelade upp sig i andra och hade nästan en superchans. Saknar självförtroende helt nu verkar det som. 6
11 Joao Felix Första halvleks dominant och togs väldigt hårt för det. En av de få i Chelsea som vågar göra något för att försöka vinna. Mattades naturligt nog då ingen hjälper honom. 7
  ---    
33 Wesley Fofana In för Silva. 19 Skötte inhoppet helt ok. 6+
20 Denis Zakaria In för Loftus-Cheek. 60 En liten förbättring på mitten. 6
19 Mason Mount * In för Ziyech. 60 Gav lite energi framåt men bollen går i samma riktning för honom som för de andra, sidledes eller bakåt. Vi ger honom ändå ett litet plus för att han såg ut att vilja försöka. 6+
9 P-E Aubameyang In för Havertz. 83 För kort tid för betyg. -
15 Mykhailo Mudryk In för Sterling. 83 För kort tid för betyg. -
CHELSEAS BÄNK


Bettinelli, Badiashile, Aubameyang, Mudryk, Mount, Zakaria, Gallagher, Madueke, W. Fofana

* efter namnet betyder gult kort. ** två gula=utvisning. <*> utvisning, direkt rött
> före första namnet i varje lagdel indikerar siffermässig formation som vi tror, t ex 3-4-2-1, 4-3-3 etc

OBS. Detta är helt subjektiva åsikter och handlar inte om att hänga ut spelare eller tvärtom, utan ett försök att från en vinkel bedöma vad som syns och ses genom en tv-ruta där vissa delar av spelet aldrig kan bedömas på ett rättvist sätt. T ex hur spelare rör sig utan boll då kameran bara följer bollen, något som kanske straffar mittfältarna mest. Det är också en emotionell reaktion av en supporter i relation till de krav vi anses kan ställas på spelare av den kvalitet som konkurrerar i Chelsea.

 

Matchstatistik CHELSEA

motståndarna

Målchanser-Avslut 10 8
Skott på mål 5 4
Blockerade skott 3 1
Hörnor 4 4
Målvaktsräddning 1 2
Ribba/stolpe 0 1
VAR-Bortdömda mål/straffar - -
Utvisning - -

Bollinnehav %

53 47
Källa Flashscore

 

MATCHENS CHELSEA-LIRARE
Joao Felix

 

Manager Graham Potters INSATS

Sex ändringar sedan senast och ändå en del överraskningar.
Måste minska sidledesspelet och våga spela rakare. Chelsea kunde kontra en gång i tiden men det verkar våra senaste managers tagit ur laget. Varför vill han inte att Chelsea ska våga mer? Vad har vi att förlora som vi inte redan har förlorat? Ser han inte heller att Ziyech inte kombinerar med James och som vi ser det håller tillbaka James's offensiv.

Vi fattar inte hans bytesstrategi. Den går inte att förstå. Inga målskyttar tas in utan mittfältare.

 


KORT OM MATCHEN - skrivs live, vilket vi hoppas ursäktar felskrivningar. Korrläses inte.

Three Points Lane finns inte mer, men Chelseas bortafacit mot Tottenham är ändå otroligt imponerande. De är enda laget med 100% vinst där. Tre bortamöten och 6-0 i målskillnad till Chelsea. Kan vi verkligen öka på den sköna statistiken idag? Chelsea har inte förlorat till Tottenham i de åtta senaste mötena.

Experterna i studion tror att första målet blir ovanligt viktigt idag. Mål är vår stora oro för Chelsea. De kan spela bra, det har vi sett men trots det gör de ju inte mål. Så det skulle inte förvåna det minsta om det bara blir ett mål i matchen, om något. Senast fick Tottenham ett offsidemål godkänt och Kane fick sedan kvittera på en övertidshörna när Romero drog ned Cucurella i håret och gav honom fritt fram. Skandalinsats av domare Taylor (som så ofta när han ska döma Chelsea vilket han som tur var inte fått göra sedan dess då protesterna var så kraftiga). Den matchen slutade 2-2 och det var också då Kanté sparkades ned och har varit borta sedan dess. Taylor dömde inte ens frispark.

***

2 Sterling går ned i boxen och vi tyckte det var hands redan innan. Domaren friar båda delarna. VAR måste ta en titt där. Det var kontakt men men inte mycket mer.

3 Spurs tur att ropa på hands. Men kontringen blev det inget av för Chelsea. Strax efter en stickare för Kane där Kepa är tidigt ute och rensar utanför boxen. Pigg start på matchen onekligen.

5 Chelsea trycker på men får inte riktigt öppningarna, men bra start.

6 Fin boll fram tillo Felix som inte riktigt når bollen. Farligt dock.

7 Dier sparkar ned Felix och slipper kort. Frispark. Romero lägger sig ned och filmar huvudskada. Han bråkar med Silva flera gånger och Silva ger honom en liten armbåge. Romero är sig lik.

70% boll till Chelsea.

10 Felix tur att få en armbåge utan åtgärd. Sedan blåser han för Ziyech. Attwell är redan på väg att förlora greppet om matchen. Dier hårt upp i rygg på Felix och Attwelll tillåter det också.

13 Sterlibg finbt in men Ziyechs nick går bara till en vit. Kontring. Kane tar sig nästan fram men bra försvar av Chelsea. Kouli sist på bollen. Hörna. Silva får en ordentlig smäll och har riktigt ont. Kylsprayen är framme. Insidan knät verkar det som, en smäll snarare än en vreidning. Badiashile och Fofana värmer. Silva uppe. Romero trycker till Kepa och blir faktiskt avblåst på hörnan.
    Det var Kane som skadade Silva även om det var en olyckshändelse.

17 Silva haltar men försöker fortsätta. Han skakar på huvudet. Domaren får assistans.

18 Felix skjuter i bra läge men rakt på Forster imål. Silva sitter nu ned. Han kan inte fortsätta. Fofana in. 19

23 Chilly ordnar en hörna i en fin överlappning. Blir händelserik, slutar med Enzo som skjuter ett skott som täcks.

27 Højbjerg får skottläge och det tar överraskande nog i i stolpen via touch vilket ställde Kepa. Det var Fofana som touchade skottet till en farlighet.

28 Richarlison tar en taktisk frispark på James, bara tillsägelse. James vill att han kortas.

30 Chelsea har varit det bästa laget men de skapar inte tillräckligt bra chanser då det blir för mycket sidledes. Spurs satsar på sina kontringar och har en stolpträff.

31 Spurs kontrar och får en hörna. De har elva hörnmål den här säsongen, bla då Kanes kvittering på övertid på SB. Fofana får en smäll. I rumpan. Förmodligen ett knä. Det kan göra ont men går över. Kane fäller avsiktligt Kepa när denne utmanar Kane genom att hålla bollen. En armbåge.

35 Kai står upp mot Romero som går ned igen. Chelseas grepp om spele thar lossnat en del nu.

43 Starling viker in och skjuter, Forster får sträcka ut hela sin stora längd för att rädda. Chelseas bästa möjlighet.

45 Hörna Chilly tar den. Fleix mot Forster, han når inte ens axeln på Forster. Tre minuter tillägg. Sterling halkar ut bollen.

45+1 Gruff och Ziyech ska kortas och så ger han tillbaka till Royal och riskerar rött. Lär nog bli VAR-titt. Kai får kort. Liksom Royal. Ziyech konstigt nog utan. Han slrå dock ut mot Royal men det var mer en smekning även om Royal låtsades det var något annat. VAR kollar. Ziyech får direkt rött kort. Ja, det var det. Domaren tittar själv och så farligt var det väl ändå inte. Domaren tar bort det röda och ger gult. Korrekt beslut. Men Attwell får skylla sig själv som inte stämde i bäcken i matchen utan lät det gå för långt innan dess.

Rätt bra halvlek men Chelsea måste våga mer. Vad mer har vi att förlora? Spurs farliga i sina kontringar något de gör bra mycket bättre än Chelsea som verkar glömt hur man kontrar.

Vi gissar att Ziyech och Kai får tidiga byten i andra efter sina kort.

Frågan är om Chelsea kan göra två bra, ok, halvlekar? Det kommer vi inte ihåg senast när det hände.

ANDRA
Spurs skjuter, Kepa räddar men har inte returen och försvaren spelar bort bollen itstället för tillbak till honom. Enzo var det och bollen går ut och Skipp får till ett kanonskottt. 47 Kepa tippar det i ribban och så går det in.

49 Chelsea har helt tappat koncepterna efter målet. Får dock till ett anfall men James täcks bort.

52 Bra av Chilly till Ziyech som satsar på skott istället för att avancera. Det är dåligt skott. '

Potter måste agera och göra byten nu. Han kan inte vänta längre. Potter står som ett frågetecken och diskuterar med Hamberg istället för att agera.

56 Chelsea har hämtat sig något och fått till spel men det går ju inte mot mål utan sidledes som på Sarri-tiden. Utan tempo, utan hot. Sterling spelar in men bollen är utanför.

59 Davies vänder upp och ned på RLC och kortas för det. En förseelse som Attwell inte hade kortat för i första halvlek.

60 Mount och Zakaria in, men det är ju inte målhot? Vi fattar inte Potters bytesstrategi. Inte undra på att fansen börjat ruttna snabbt just nu. Kanske få Express rätt, han har till Dortmundmatchen på sig. Rätt spelare ut men vi måste få in spelare som vill och vågar göra mål. (Ziyech och RLC ut).

65 Mount ok, passar Sterling som söker honom igen men då har Romero följt med.

66 Farligt igen från Spurs. Men Chelsea reder ut det.

67 Jättechans för Havertz men Forster lyckas kasta sig in före Kai och ta bollen. Kai blev nog överraskad över att han blev fri och inte var offside.

70 Lyftning till Sterling vars nick är svag och lätt förmv. Bra brytning av Chilly på kontringen.

Boehly och Eghbadi på läktaren men de kan ju inte uppskatta det här. Man får ju intrycket nästan att Chelsea inte vill göra mål utan det är lättare att låta någon annan försöka.

74 Mount varnas då han klagar på att Romero inte kortas. Vilket han verklkigen borde blivit.

75 Richarlison skjuter, över. Chelsea går framåt men spelar mest bakåt. Till Sterling lägger en rak boll mot Kai men Romero är före och stoppar honom.

77 Kai har bollen men det finns inga alternativ framåt att spela så får han den igen och och istället för att skjuta spelar han den in bland försvararna. Han är helt utan självförtroende just nu.

79 Kulusevski ut och Son in.

80 Chilly och Romero gruffar. Ingen åtgärd.

82 Hörna och Spurs tolfte hörnmål. Dier förlänger till en helt fri Kane vid bortre stolpen. Du milde. Var finns försvaret. Chelsea alltså.

83 Aubameyang in för Havertz. Mudryk för Sterling. För sent givetvis som allt Potter gör. Samtdigit gör Sam Kerr 2-0 för damerna mot Arsenal, önskar vi såg den matchen men vi kan ju se en halvtimme snart.

Sex minuter till att lida på.

90+2 Usel hörna av Mudryk. Chelsea vägrar fortfarande försöka spela framåt, det ska gå åt sidan och bakåt.

 

 

 

 

 

 

 

DOMARTEAMETS INSATS - Stuart Attwell + VAR

BETYG

Tillät en hel del. Inte minst från hemmalaget. Höll redan tidigt på att förlora greppet om matchen. Verkade glömt kortleken hemma. Korrigerade ett rött på Ziyech vilket blev rätt domslut trots att VAR gjorde fel. Samtidigt ett fjantigt gult till Havertz...
Hur kunde Romero undgå att kortas idag?

ej
godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappast acceptabel insats. Under 5 är mer än underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättni Tiden ute mngarna är personligt omedelbar och subjektiv (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där.