CHAMPIONS LEAGUE 2022-2023
RESULTAT, MÅLSKYTTAR - SÄSONGEN 2022-23>

Play-off 8-dels final : I

15 februari 2023

CSFCs spelarbetyg

Dortmund    1 -

 

 

CHELSEA     0

- (0-0)

Borussia Dortmunds laguppställning

Kobel, Schlotterbeck, Ozcan, Haller, Guerreiro, Wolf, Brandt, Bellingham, Can, Sule, Adeyemi.

avb Meyer, Reyna, Dahoud, Reus, Hummels, Modeste, Malen, Meunier, Ryerson, Rothe, Bynoe-Gittens, Coulibaly

Manager: Edin Terzic

Målgörare

1-0

Karim Adeyemi, 63


CHELSEAS INSATS


7

En bra första halvlek av Chelsea och borde nog lett matchen. Chelsea, läs Felix borde gjort ett mål. Underhållande halvlek men Chelsea har pluset helt klart.

Inte ett dugg rättvist som vi ser det, men Chelsea kan ju inte göra mål.


    SPELARE OMDÖME

BETYG
1-10

1 Kepa Arrizabalaga Plockade fint ett inlägg, annars ej prövad i första. Fick göra en ok räddning inan timmen. Överspelad på målet. Gick han ned för tidigt? 6
24 Reece James * En bit kvar till formen innan skadorna. Kanske lite för feg numer, får man säga så. Han brukar ju storma fram och göra intryck? Bättre med det i andra, en bra målchans för honom. 6+
6 Thiago Silva * Försökte sig på en guds hand men kom inte undan med det. Annars lever han ju upp till Årets Spelare i Chelsea. 7
26 Kalidou Koulibaly En riktigt bra första halvlek, hans bästa hittills? OK andra. 7-
21 Ben Chilwell Såg tyvärr lite matchrostig ut defensivt i första. Inte dålig kanske men inte heller imponerande. Bättre andra halvlek då han gick offensivt. 6+
12 Ruben Loftus-Cheek Vi blir inte kloka på honom, men han är en stabil spelare men han kan göra bra ena sekunden för att i nästa se matörmässig ut, eller är vi bara fördomsfulla? 6
5 Enzo Fernandez Vi ger oss, även om summan var/är löjlig. Han lever upp till förväntningar och kommer ju bara bli bättre. Vann mittfätlskampen i första. Hann inte med på målet. Å andra sidan ska han inte vara sista man på en kontring. 6+
22 Hakim Ziyech Anonym men åtminstone en bra aktion. 6
29 Kai Havertz Gör mycket utom mål. 6+
15 Mykhailo Mudryk Var ett ständigt orosmoment för de gula. Vi kommer var tacksamma för att det blev Chelsea och inte de röda i London i framtiden. Mattades ordentligt i andra. 7-
11 Joao Felix Blixtrade till. Två stora chanser, den ena i ribban i första. Vill se mer av honom än i första dock. Borde verkligen gjort mål. 7-
  ---    
19 Mason Mount * In för Mudryk. 71 OK men blev inblandad i gruff och fick kort. Missar returen. 6
33 Marc Cucurella In för Chilwell. 71 Försökte. 6
       
       
       
CHELSEAS BÄNK


Bettinelli, Bergström, Kovacic, Chalobah, Mount, Zakaria, Gallagher, Azpilicueta, Chukwuemeka, Cucurella, W Fofana, Hall

* efter namnet betyder gult kort. ** två gula=utvisning. <*> utvisning, direkt rött
> före första namnet i varje lagdel indikerar siffermässig formation som vi tror, t ex 3-4-2-1, 4-3-3 etc

OBS. Detta är helt subjektiva åsikter och handlar inte om att hänga ut spelare eller tvärtom, utan ett försök att från en vinkel bedöma vad som syns och ses genom en tv-ruta där vissa delar av spelet aldrig kan bedömas på ett rättvist sätt. T ex hur spelare rör sig utan boll då kameran bara följer bollen, något som kanske straffar mittfältarna mest. Det är också en emotionell reaktion av en supporter i relation till de krav vi anses kan ställas på spelare av den kvalitet som konkurrerar i Chelsea.

 

Matchstatistik CHELSEA

motståndarna

Målchanser-Avslut 19 14
Skott på mål 8 3
Blockerade skott 6 7
Hörnor 10 5
Målvaktsräddning 1 8
Ribba/stolpe 1 0
Bortdömda mål/straffar 1 0
Utvisning - -

Bollinnehav %

49 51
Källa Flashscore

 

Manager Graham Potters INSATS

Förstår inte bytena.

 

MATCHENS CHELSEA-LIRARE

Thiago Silva

 


KORT OM MATCHEN - skrivs live, vilket vi hoppas ursäktar felskrivningar. Korrläses inte.

Det är faktiskt första gången Dortmund och Chelsea möts. Det är lite överraskande med tanke på hur ofta lagen finns med i de stora europeiska turneringarna.

Chelsea spelar med reducerad trupp och säkert hade två till av nyförvärven, minst, kunnat starta idag om reglerna hade tillåtit. Men Chelsea fick bara registrera tre nya spelare för CL-spel enligt reglerna och det är väl sportsligt ganska rättvist ändå då det ju är och ska vara en säsongslång turnering, men otur för oss just nu som väldigt gärna sett Badiashile och Madueke i laget.

Dortmund har sex raka segrar. Hmm, det hade vi nog inte riktigt hållit koll på utan hade känslan av att de också varit svajiga men det var tydligen tidigare. Boehly är där och fotograferar med mobilen Den gula väggen. Det är ju en upplevelse på en av världens största arenor. Silva kapten för Chelsea, Bellingham (tippad att kanske hamna i Chelsea till sommaren) kapten i Dortmund. Det är ålders- och meritskillnad där. Spelarna hedrar offren i Turkiet och Syrien.

***

Dortmund har avspark. Kai som nia med Felix bakom. Vet inte, borde det kanske inte vara tvärtom?

2 Första chansen till Dortmund, Kolubaly stoppar den. Sedan kontrar Chelsea och Dortmund gör en jättefin brytning framför Mudryk i boxen. Schlotterbeck kunde lika gärna orsakat en straff visar reprisen.

3 Havert bryter men får bollen får långt ifrån sig. Bollen studsar upp på hans knä och för långt fram. Kai är ju något av vår stormatchspelare så kanske lossnar det idag.

5 Enzo vinner första duellen mot Bellingham. Sedan bryter Mudryk men försöker göra för mycket med bollen och blir av med den.

7 Vilket ryck av Mudryk som görs ned men får fördel. Bollen in bort dock. Hans acceleration är oerhörd.

8 En oerhört billig varning på James. För tramp. Benet sträckt framåt.

10 En smått otrolig mängd höga studsbollar under en minut och sedan fin aktion av Felix, passar Mudryk som söker tillbaka. Blir hörna. Felix tar den och inga dumheter med två spelare där.

12 Bra brytning av Kouli som börjat bra. Hörna. Blir skott efter en stund som tar på en blå och ny hörna. Kouli bort. Bra kontring av Chelsea och Sule till hörna. Chilly tar den.Ny hörna från andra hållet. Felix tar den. Farlig men mv får nävarna på den. Chelsea fårbörja om. Mudryk görs ned. Frispark utanför boxen nära kortlinjen.

16 Frisparken går i mål men via en hands på Silva. Silva kortas. Tar den verkligen på handen, tydligen. Jo den var nog avsiktlig av andra reprisbilder att döma. Sånt går ju inte längre, inga guds händer.

18 Farlig kontring men D-spelaren tappar själv balansen men nog såg det ut som offside innan.

Det händer massor i matchen, det kan man inte klaga på. Trots inga solklara målchanser.

23 Hörna D. Felix bort, dålig hörna.

24 På tok för lång boll AV Z mot Kai, Mv hinner först. Sedan trixar Felix med förvaret men bollen till ingen alls. D kontrar. Sotr chans men Silva täcker.

27 Haller får skottläge, i burens utsida.

30 Felix skjuter, rakt på Kobel. Dock flagga innan.

32 Väldigt bra av Ziyech in till Felix som dock i kanonläge skjuter just över. OJ Matchens bästa chans.

33 Dortmund har tur och lyckas få en hörna gm Wolf. Kort. Till Adeyemi som skjuter över.

Tyvärr är den sk expertkommentatorns kommentarer lite väl präglade åt ena hållet men det är ju därför vi också sällan lyssnar på CMores studio numer.

35 Bra försvarsspel av Silva som lurar Haller. D lyckas dock får ett inkast senare.

36 Bellingham tar sig förbi RLC som dock kommer tillbaka och vinner duellen i boxen. Bra gjort. Sedan gör han dock en miss när han ska bryta i andra ändan plan.

37 Kepa får göra ett ingriipande och plockar lätt ett inlägg. Kongtring Chelsea. Kai till Felix som sätter bollen i ribban. DU MILDE. Det var tyvärr en ordentlig miss, sådana chanser måste sitta.

41 Mudryk skjuter, täcks ut till hörna.

42 Wolf skjuter, såg farligt ut och Kepa sträckte ut men det visade sig var långt utanför. ;Mudryk pressade honom.

45 Ziyech tappar boll och får en ordentlig smäll och ligge rkvar utanför planen. RLC täcker upp.

Händelserik första halvlek men Chelsea borde gjort mål. Två stora chanser för Felix, en i ribban. trevlig match .Deras kontringar har varit livsfarliga. Dock påfrestande att lyssna till den s k experterns (Olof Mellberg) högst subjektiva D-bedömningar.

ANDRA
Otroligt uppmuntrande av Chelsea, men kan de göra två bra halvlekar? Det var väldigt länge sedan. Eller kommer vi få ångra de missade chanserna? Just nu vill vi inte ändra något men hoppas få se Chilly och James göra avtryck i matchen också. Det är dock inget tvivel om var studions sympatier ligger, trist men det är därför vi väljer bort CMores studio när vi kan. SÅg hellre friidrotten fram till avspark.

47 Härligt spelat av Mudryk till Chilly som går på insidan men hans skott blockeras. Hörnan dålig och det kunde blivit en riktigt farlig kontring men chelsea hinner tillbaka.

Bellingham kortas, lika billig som James's. Tidsgrafiken har förvunnit så vi vet inte tiden just nu.

50 Chans men Kais avslut är så tamt, täcks. Bra chans annars. Senare Ziyechs inlägg rakt i famnen på mv Kobel.

53 Solorajd av James och Chelsea vill ha kort på Bellingham, igen. Can får ett istället. Löjligt. Bra frisparksläge. Många intressenter. Silv< vill säga istt. James eller Ziyech? James och den är bra men Kobel kan rädda. Lite llångsam men rätt välplacerad boll.

Chelsea har höjt sitt försvarsspel och dominerar nu.

56 Felix får en enorm knuff utan åtgärd på ett inlägg. Ute på plan hade det varit klar frispark.

57 Kepa får göran rätt rutinräddning och det var en liten tocuh på skottet.

58 Enzo försöker men lätt för mv.

60 Hörna . Kobel boxar ut och Mudryk plockar upp. Slutar med en chans där Mudryk låter Enzo skjuta, det skulle han inte gjort.

62 Röriig situation om slutar med skott av James com Kobel gör en bra räddning på.

63 Kontring och Adeyemi kommer fri och Enzo kan inte stoppa honom, han rundar Kepa och gör mål Inte rättvist alls. Chelsea hade en jättechans innan. Det är verkligen inte vårt år. Det kunde varit offsideavblåsning med domaren lät det gå innan.

Manchester City har tagit tag i titelkampen genom att slå Arsenal borta med 3-1.

Chelsea har varit det bästa laget och ligger under. Man gråter blod alltså.

70 dags för ett par obegripliga byten, Cucurella och Mount in. Ziyech har inte varit bra men Chilly förtjänar inte gå ut om det blir så.

77 James frispark boxas bort av Kobel. Ny boll in ochg Koulibaly skjuter men Can hinner ifatt bollen på mållinjen. Du milde.'

82 Kai omkull i boxen. Såg inte ut som en straff men domaren har ju dömt konstigt innan så.

83 Felix skjuter rakt på mv.

84 Mount vänder om skjuter.blcokeras, Zkyech skjuter. blockeras.

85 Felix görs ned Özcan varnas. Ca 30 m till höger. Mount eller Ziyech. Zieych utanför.

gruff på sidlinjen efter Cucurella görs ned. Eller var det Mount. Domaren har noll koll. Sule och Mount kortas, obegripligt för Mount som väl nu missar nästa match.

90 Det är brara spellförstörelse nu från Dortmund, vem kan anklaga dem för det. Chelsea tog inte sina chanser. OCh blåste det här.

Rättvist, inte alls. Men Chelsea kan inte göra mål och då blir det så här.

 

DOMARTEAMETS INSATS - Gil Manzano, Spanien + VAR

BETYG

Otroligt billigt kort på James. I övrigt ok. Så lika billig varning på Bellingham, lite mer bollkänsla vill vi se. Kortade Can istället för Bellingham andra gången när han gjorde en klart värre förseelse.

knappast
godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappast acceptabel insats. Under 5 är mer än underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättni Tiden ute mngarna är personligt omedelbar och subjektiv (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där.