CHELSEA SWEDISH FAN CLUB
csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
10   Chelsea FC 23 sp 8 v 7 o 8 f 23 - 23 mål 31 p

csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea W för målgörare
2     Chelsea W 12 sp 10 v 1 o 1 f 35 - 11 mål 31 p
13 - 19 feb 2023
NÄSTA MATCH: 26 feb kl 14.30 - Tottenham  
NÄSTA MATCH WOMEN 26 feb kl. 15.00 - ARSENAL -FA omg 5  

Nyheter v-7


SÖNDAG 19:
César Azpilicueta har skickat ut ett meddelande på sociala medier som inte säger särskilt mycket men han verkar vara vid gott mod och ser fram emot att kunna spela igen.
    Reglerna säger att han får inte spela fotboll på minst sex dagar så vi ska nog inte räkna med vår kapten till matchen mot Tottenham till helgen. Han genomgår nu sedvanliga hjärnskakningsprotokoll, det som ibland kallas hjärntrappan.

Chelsea U21 spelade 0-0 borta mot Liverpool i PL2 och klättrade upp till plats två i sin division, dock med fler matcher spelade.

OFFICIELLT
Chelsea har värvat Christopher Atherton. Från Glenavon. Atherton är dock bara 14 år gammal så ansluter till skolpojkarna.

The Telegraph säger att insatserna på sistone inte ändrat Chelseas styrelses syn på Graham Potter. De fortsätter stödja honom. Han anställdes på data-driven information, vilken vi nu ser har väldigt lite att göra med verklighetsbaserade resultat. Den här Moneyball-inställningen (efter filmen med samma namn) om att datainformation är avgörande faktorn som styr amerikansk sport, inte minst baseball som är den sport som Chelseas ägare har sin erfarenhet från. Vi är djupt skeptiska även om det finns några resultat som kan sägas stödja den. I USA.
    Hur länge kommer stödet att finnas om kräftgången fortsätter? Det vet ingen men Chelsea närmar sig snabbt samma usla relation till sina fans som Everton upplever just nu. Faktum är att fansen hittills har varit väldigt tålmodiga jämfört med tidigare managers.

LÖRDAG 18:
Vi varnade för Southampton. Potter vägrade lyssna och gjorde en konstig underskattningsuttagning och Chelsea presterade förmodligen säsongens sämsta halvlek, den första. Bättre i andra men bollen vägrar ju gå in. Fiasko, plattmatch och ännu ett frågetecken kring Potter. Men det enda som är viktigt är att det går bra för Azpilicueta som sparkades ned vid en cykelspark i huvudetoch fick bäras av på bår och vi fick se vårt första huvudskadebyte, ett sjätte byte av Chelsea. Men den här säsongen är katastrofal, Chelsea har uppfunnit så många nya sätt att undvika att göra mål att man undrar hur det är möjligt att missa så mycket.
    Chelsea måste ha nått nya nivåer på ineffektivitet. Chelsea måste skämmas efter det här och Potter får ta på sig skulden för en obegriplig matchplan och laguttagning. Hur länge har Boehly tålamod? Får vårt är mycket litet numer.
    Chelsea har nu förlorat båda matcherna mot ligans sämsta lag. Det är en prestation det också.
    Vi får bara hoppas allt gått bra för Azplicueta. Själva är vi färdiga att lägga ned säsongen och titta på Allsvenskan istället.

Potter vilar spelare, som Silva och Reece James som inte stått att känna igen efter sin comeback. De här är de som ska göra det. Datro Fofana gör startdebut. Vi är också förvånade över att det lovande samarbetet mellan Havertz och Felix avbryts. Som vi ser det en chansartad laguttagning av Potter.
    Kepa, Azpilicueta, Chilwell, Koulibaly, Badiashile, Enzo, Kovacic, Mount, Madueke, Joao Felix, D. Fofana.
    avb: Bettinelli, Chalobah, Mudryk, Sterling, Zakaria, Gallagher, Havertz, W. Fofana, Hall.

Trots den stora besvikelsen över att Chelsea inte kunde göra mål och vinna en match de var bäst i mot Dortmund fanns det bra saker. Som att Kalidou Koulibaly förmodlgen gjorde sin bästa match i Chelsea. Thiago Silva fortsätter bevisa att ålder betyder inte ett enda dugg om man har hans spelintelligens och placeringsförmåga. Mudryk var pigg i första men det är klart att han orkar ännu inte en hel match. Samspelet mellan Havertz och Felix ser väldigt lovande ut. Sedan är det väl solklart att man ställer inte upp på fasta som Chelsea gjorde vid målet med en ensam normalsnabb mittfältare mot en speedkula. Känslan är ändå att någon gång måste det lossna (en känsla vi vet av egen erfarenhet inte alltid blir sann).
    Vi är oroade över Reece James totala brist på form efter sin skada, Chilly var inte så mycket bättre men hade tydligen lite problem med sina skadeproblem. James ser rädd ut, som att han inte vågar göra det han gjorde tidigare. Just nu är hans syster bäst i familjen ;)
    Det sagt, vi vågar ändå inte mer än hoppas på vinst. Vi vågar inte förvänta oss vinst ens mot ligans sämsta lag. Sådan är den här säsongen. Inget går att säga egentligen om något.
  Det fanns en tid för en del år sedan då Chelsea aldrig vek ned sig, Idag gör de det hela jävla tden. CSFC saknar JTs Chelsea.

FREDAG 17:
Sterling och Chilwell står på listan över tveksamma mot Southampton. Chilly såg ut att ha skadekänning när han fick kliva av efter en timme mot Dortmund men någon större fara ska det inte vara utan Chelsea försöker matcha in honom försiktigt för att undvika bakslag.
    Mendy, Pulsiic, Kante, Broja är fortfarande på skadelistan.
    Potter berömde på presskonferensen Aubameyangs inställning och attityd trots lite speltid och petning i CL-truppen.
    Han hoppas också kontraktsstrulet mellan Chelsea och Mount löser sig snarast.

Inte oväntat är Lauren James's solomål mot Tottenham nominerat till Månadens Mål. Om det inte vinner är det mer av en sensation.
    *Lauren James gjorde också sitt första landslagsmål i går mot Sydkorea och blev utsedd till Matchens Spelare. Hon kommer bli Englands bästa spelare genom tiderna, kanske.

Chelsea på hemmaplan mot tabelljumbon som är utan manager. Det kan väl bara sluta på ett sätt?
    Skulle man kunna tro. Men vi är nu så luttrade att vi vågar inte tro längre. Inget går ju Chelseas väg. Inte ens när de faktiskt för en gångs skulle spelar rätt bra kan de ju göra mål utan släpper in ett segermål för Dortmund i en match Chelsea borde vunnit. Utan mål vinner Chelsea inte ens mot Southampton.
    Plus att det är inte på något sätt ovanligt att bottenlag som byter manager för en (oftast kortvarig) nytändning efter managerbyte och redan efter att den gamle managern fått gå, som om spelarna då som först vill visa att det är deras fel att det gått som det gått.
    Vi ska inte heller glömma att Southampton faktiskt piskade Chelsea i första matchen på sin hemmaplan med 2-1. Redan på Tuchels tid.
    CSFC tar inte för en sekund just nu utan några positiviteter på förhand. Vi kan bara hoppas att det någon gång ska börja klicka och att laget kan börja göra mål.

TORSDAG 16:
Chelseaspelaren Johanna Rytting Kaneryd gjorde mål för Sverige mot Kina redan i första minuten. Sedan måste vi jui undra över valet av målvakt. Det är så uppenbart särskilt med förbundskaptener att de har sina favoriter och vi kan inte alltid tycka spelare tas ut på meriter. Inget ont om Jennifer Falk som målvakt men Zecira Musovic är förstemålvakt idag i ett av världens absolut bästa damfotbollslag men får inte stå i landslaget. Vi finner det rätt anmärkningsvärt. Förhoppningsvis får hon stå i nästa match.
    Magda Eriksson är också petad.

ONSDAG 15:
Chelsea var bättre, men de kan ju inte göra mål. Fotbollen är inte rättvis på det sättet men det är ju målen som räknas. Det går att vända på Stamford Bridge men att spela så pass bra och förlora - det svider enormt. Statistiken visar hur osann verkligheten är. Absolut inget går vår väg. Ribba, mållinjesräddning och ett enda anfall som oroar och blir mål.
    Chelsea KAN INTE göra mål. Och får absolut inget gratis med sig just nu.
    Dags att sticka huvudet i sanden och glömma den här säsongen. Europaspel verkar omöjligt, vilket kommer hjälpa laget nästa säsong - men... Det är så surt.
    ja vi kan vinna på Stamford men då måste vi börja få lite tur med oss också. Inget går ju rätt den här säsongen.
    MEN ATT behöva höra på CMores otrolligt fördomsfulla skitsnack under matchen och efter matchen är pinsamt. De hejar vilt på alla lag som inte är engelska.

Chelsea startar Ben Chilwell.
    Kepa - James, Silva, Koulibaly, Chilwell, Fernandez, Loftus-Cheek, Ziyech, Mudryk, Havertz, Felix.
    Lite överraskande onekligen på mitten.
    Bänken: Bergström, Bettinelli, Chalobah, Chukwuemeka, Cucurella, W Fofana, Gallagher, Hall, Kovaic, Mount, Zakaria.

Dortmund startelva: Kobel, Schlotterbeck, Ozcan, Haller, Guerreiro, Wolf, Brandt, Bellingham, Can, Sule, Adeyemi

Graham Potter visar äntligen lite känslor, han är klart upprörd över att han anklagas för att inte visa känslor. Läs mer här i Skys artikel>>

Chelseas form är urusel och deras bortaform ännu sämre. Ändå tror vi att Chelsea har en bra chans till ett bra resultat, kanske till och med en vinst även om vi absolut inte förväntar oss många mål. Men försvaret har varit bra på sistone och även om Badiashile inte får spela hoppas vi de fortsätter vara det. Så oavgjort eller kanske bättre och vi är mycket nöjda efter matchen mot Dortmund ikväll.
    Två saker oroar dock. Att Potter ska fortsätta spela spelare som terapiverksamhet istället för att tänka på laget Chelsea framför den enskilde spelaren (som säkert inte kan må bra av att bli utbuad av sina egna fans och kritiserad offentligt även av lagkamrater). Det finns minst två alternativ i truppen, Chilly och Hall. Den andra orsaken är förstås oförmågan att göra mål. Därtill undrar vi när Chelsea ska sluta med idiotin att ha två spelare vid hörnflaggan vid varje hörna, särskilt när de inte ens slår korta hörnor.
    Vi hoppas och drömmer om en repris av Champions League 2012 då absolut ingen heller trodde på oss.

TISDAG 14:
Noterat från tisdagens två CL-matcher. Milan slog Tottenham som närmast verkar hamnat i kris på sistone. Inte helt oväntat men ingetdera laget förväntas överleva nästa omgång. (1-0 Milan) Stormötet var PSG mot Bayern och PSG måste vi säga var häpnadsväckande bleka även om en liten ursäkt kan vara att Mbappé bara fanns på bänken från start. När han kom in var det annat. (De har också varit svaga i ligaspelet på sistone så helt oväntat var det kanske inte). PSG hade två offsidemål av Mbappé bortdömda (ett var solklart, den andra centimeter på tidigare spelare). 1-0 till Bayern. De förlorande lagen kan mycket väl vända i returmatcherna. Kom ihåg att bortamål gäller inte längre dubbelt.
    Rent allmänt vågar vi nog säga att Champions League har aldrig känts så här öppen som den här säsongen. Inget lag känns som en klar favorit till titeln på förhand.

Från presskonferensen.
Räkna inte med Kovacic, Fofana eller Zakaria från start även om de är med i truppen om vi ska tolka Potter.
    Fyra spelare får akta sig för kort som innebär avstängning, de är Gallagher, Koulibaly, Mudryk och Mount.
    Azpilicueta var spelaren som var med på presskonfrensen, något som nästan alltid innebär att spelaren också startar hyllade framförallt Joao Felix för vad han visat i träning och match.
   
Svaret på frågan om vem som spelar med Silva i mitten av försvaret lär bli Koulibaly. Han var sjuk i helgen men tränade igår vilket Wesley Fofana inte gjorde. Inte heller Sterling, Kovacic, Zakaria tränade.

MÅNDAG 13:
Andrey Santos gjorde mål även i finalen i sydamerikanska U20-mästerskapen. Hans Brasilien slog Uruguay. Det var det helt avgörande målet också. Det var hans sjätte mål som mitttfältare på åtta matcher i turneringen. Nu kan han ansluta till Chelsea om nästa arbetstillstånds-ansökan går som väntat, annars väntar nog ett lån tillbaka till Vasco da Gama eller någon av de andra brasilianska klubbarna som hoppas få låna honom..

Det fortsätter vara hela havet stormar i Chelseas organisation och bland annat får den otrolligt framgångsrikeakademichefen Neil Bath nya arbetsuppgifter. Se mer här>>

Damerna har landslagsuppehåll men herrarna har en tuff vecka framför sig.

De har visserligen managerlösa bottenlaget Southampton hemma på lördag, vilket väl ändå borde ge en seger. Även om vi aldrig vågar tro på sådana just nu.

Innan dess ska de dock till Ruihrområdet och möta Borussia Dortmund i första playoff-matchen i Champions League. En lottning vi såg som klart fördelaktig när den skedde men med Chelseas brist på form och struktur vet vi inte längre vad vi ska tro.
    Ändå känns det som om Champions League är Chelseas enda väg till framgång den här säsongen. Vi tänker väldigt gärna tillbaka på 2012 då Chelsea också var riktigt svaga i ligaspelet men gick hela vägen och vann Champions League mot Bayern München på deras egen arena.
    Så vi har drömmar ändå.

Dortmund har varit svajiga i sitt ligaspel men har stabiliserat sig lite på sistone och håller en aktningsvärd tredjeplats i Bundesliga. De fick dock sin bäste målgörare (tillsammans med Julian Brandt) Youssoufa Moukoko skadad i helgen och det är högst tveksamt om han kan spela.
    Chelsea ska ha en god chans att kunna få med sig ett bra resultat och även kunna vinna, förutsatt att de för en gångs skull kan spela bra i mer än en halvlek. Vi skulle dock inte satsa pengar på det, men vi hoppas ju.
    Nykomlingarna i januari har varit positiva tillskott. Benoit Badiashile den som kom först av dem och kanske imponerat mest får dock inte spela då Chelsea valde tre offensiva alternativ då de inte fick registrera fler nya spelare. Frågan är därför om det blir Wesley Fofana som gör comeback eller om Kalidou Koulibaly får chansen bredvid Silva på onsdag. Till vänster hoppas vi på Ben Chilwell som gjorde ett bra inhopp mot West Ham.
    (Vi ifrågasätter kraftigt Potters man-management i att spela Marc Cucurella när han vet att spelaren har problem utanför plan och vi såg ju tydligt att Cucurella inte hade huvudet med sig i lördags. En bra manager vilar en spelare som inte är i balans. Elitfotboll är ingen terapiverksamhet.)

Tänk om vi kunde få uppleva två vinster den här veckan och första bortasegern sedan oktober! Vi drömmer om det i alla fall.

 

Rykten, notiser m m, v-7


SÖNDAG 19:
Fortfarande inga klara besked om César Azpilicueta men det senste är ju att han kunnat kommunicera med sin familj och det känns mycket lovande.

Graham Potter förstår, i sina kommentarer, efter matchen varför fansen buade ut honom och laget igår. Det är ju bra, Bättre vore att göra något åt det som åtminstone tyder på en plan, en idé eller en insikt.
    Hans uttalanden om spelarintegration och ursäkter fyller ingen med förtroende längre. Det har varit samma visa alltför länge nu utan förbättring. Och laguttagningen igår var rena skämtet även om två av de tre bästa spelarna till slut kom in som avbytare (Sterling och Havertz, Chilwell får också godkänt även om han byttes ut). Hans ursäkt för att göra alla ändringar får också underkänt. Chelsea ska lätt klara av att spela mot Dortmund och Southampton samma vecka.

LÖRDAG 18:
Azpilicueta var vid medvetande och har förts direkt till sjukhus. Vi får hålla tummarna.
  *Chelsea har bekräftat att han är på sjukhuset och att han är vid medvetande. Azpilicueta har pratat med sin fru. Han var medvetslös en kort stund efter sparken mot ansiktet och fick syrgasbehandling på plan.

VAR-kaoset förra helgen där tre klubbar drabbades hårt av inkompetenta domarinsatser både på plan och i VAR-rummet har nu fått en konsekvens. Domaren som glömde dra linjer i matchen mellan Arsenal och Brentford, Lee Mason har nu efter ömsesidig överenskommelse slutat att döma engelsk fotboll.

På grund av arbetstillståndsprocessen verkar det nu som om Andrey Santos kommer lånas ut till Palmeiras i Brasilien resten av säsongen. Vilket för Palmeiras innebär några få månader på deras säsong som inte börjat än, så vi får se hur det här löser sig.
    *Det sägs att Santos missat tillståndet med en poäng men den uppgiften tror vi inte på för det är samma som tidigare, och innan han gjorde storsuccé i syadmerikanska U-mästerskapen. Vi tror inte den senaste ansökan ens behandlats ännu.

Tyvärr omkom Christian Atsu i den turkiska jordbävningen. Hans kropp har nu hittats. Vila i frid.
    En hedervärd människa som gjorde oerhört mycket gott utanför plan i sitt land, Ghana.

FREDAG 17:
Manchester United lär också ge sig in i jakten på Mason Mount, som inte går att känna igen den här säsongen och vi misstänker allt starkare att det är hans sista säsong i Chelsea. Han verkar inte ens engagerad. Kommer inte han och klubben överens om nytt kontrakt kommer Chelsea att sälja i sommar, synd bara att det är bara våra värsta konkurrenter som kan köpa.
    Vi tvivlar på uppgiften men silly season är året runt numer. Det påstås att Chelsea har erbjudit Atletico Madrid Mount i ersättning för Joao Felix!

Marc Cucurellas problem utanför plan kan ha varit att även han, liksom James och Sterling, har utsetts för inbrott. Det är ju allt vanligare att idrottsstjärnor blir offer för inbrott och andra brott. De är ju lätta att hålla reda på var de är specifika tider och de är aldrig rädda för att visa på sociala medier hur mycket de har att stjäla.

Gammalt men en förklaring kanske till varför det gick som det gick för Mo Salah i Chelsea. Mourinho var inte direkt snäll mot egyptiern utan fick honom att gråta i omklädningsrummet under Mourinhos andra sejour då han visade så många riktigt bra spelare dörren. Läs mer här>>
    Det är John Obi Mikel som avslöjar det och han har också utnämnt Eden Hazard till den lataste fotbollsspelare han någonsin sett. (Men Hazard kunde verkligen spela fotboll, i Chelsea, i Real Madrid har han knappt ens varit en skugga av den spelare han var i Chelsea, ett av de värsta klubbyten som skett).

Malo Gusto är nu på Cobham där han genomgår rehab för sin skada. Han är ju tillbakalånad till Lyon men har åkt på en lite värre skada och då har Chelsea hämtat hem honom för att själva sköta rehabben för honom.

Tipsarna: Sky tror på Chelsea för en gångs skull. 2-0 till Chelsea över tabelljumbon Southampton. Mål av Felix, assisterad av Havertz. Han påpekar en positiv sak, hur bra Havertz och Felix jobbar ihop, redan.
    BBCs Sutton tippar 2-0 till Chelsea, hans två gäster är mer optimistiska och tror på 3-0.

(Helt utanför fotbollen; i veckans avsnitt av en serie som heter FBI International har flera av karaktärerna namn från tyska spelare som varit i Chelsea, som Ballack, Havertz).
     
Ett helt nytt rykte är Atalantas mittback Giargio Scalvino, 19, som ska värvas för 36m om vi ska tro italienska rykten.

Chelsea lär fortfarande jaga Romeo Lavia som de försökte värva i somras strax efter att han gick från Man City till Southampton.

Tyvärr fortsätter ryktena om Neymar. En väldigt bra fotbollsspelare när han vill och när han inte söker fördelar hos domaren, men rätt för Chelsea? Inte i våra ögon.

Det vore en helomvändning som heter duga, det pratas nu om att Thomas Tuchel är aktuell för att återvända till Paris Saint Germain.

TORSDAG 16:
Tottenhams och f d Chelseas manager Antonio Conte tvingas ta time-out eller vad det ska kallas efter sin operation och borttagande av gallblåsan. Han var med vid de två senaste matcherna men tvingas nu till vila och rehab i Italien. Tottenham kommer ledas av hans assistent Stellini.

Alla som såg Neymar mot Bayern ryser nu när det framkommer att Todd Boehly vill värva honom till Chelsea i sommar. Han lär föra samtal med PSGs ordförande om detta och enligt ryktena vill ju PSG bli av med honom.
    *Alla kritiserar Chelsea och säger sig veta vad vi behöver och att Dortmundmatchen bevisade det. Det är inte spelare som Neymar, det är spelare som Haaland, Lewandowski, Osinhem etc dvs strikers som gör mål.

Chelsea släppte Marcos Alonso till Barcelona där han gjort succé, gratis i somras. Nu dras klubben in i en konflikt där Alonsos gamla klubb Adarve i Madrid som kräver ersättning för vidareförsäljning då de anser det var en försäljning inte en gratis övergång då transfern av Pierre-Emerick Aubameyang sägs varit del av affären. Vi vet inte hur det hela strukturerades men att Barcelonas affärer är mystiska om vi ska säga så, det är vi övertygade om. Adarve menar att övergången är bedrägeri och har rapporterat det till Fifa.

ONSDAG 15:
Att peka ut spelare är aldrig något som ska uppmuntras men diskussionerna om Marc Cucurella går höga i Chelseakretsar. CSFC har försökt se det positiva och inte bara det negativa. Vi gillar hans vilja att försöka men det går inte att förneka att han just nu inte är en spelare i form, i balans och hans självförtroende urholkas hela tiden. Därför ser vi det som en otjänst av Potter att spela honom, jmf gärna med hur ten Hag fått igång Jadon Sancho i Man United genom att backa och börja om. Daily Mail har en artikel som tar upp detta, och utan att bara ta upp det dåliga. För ta t ex passet till Kai Havertz i lördags när Kai gjorde mål, det var mycket bra. Att sedan en tröjkant var offside kan inte ta det ifrån insatsen. Läs mer här>>

Ryktena om David Raya och Chelsea växer. Chelsea jagar Brentfords målvakt och framtiden, kanske framförallt för Mendy börjar se mörk ut.

Det har varit tyst ett tag och bara Scousers och Citeh har nämnts som engelska destinationer. Plötsligt har ryktena exploderat om att Chelsea kommer försöka värva våra motståndares mittfältare, Jude Bellingham i sommar. Som sagt, silly season är nu året runt.

TISDAG 14:
Enzo Fernandez togs ut i Garth Crooks Team of the Week i BBC. En laguttagning vi nästan gett upp om då Crooks har en väldigt konstig syn på framförallt Thiago Silva som trots att han är bäst nästan aldrig kommer med.

Reece James varnar och säger att han lärt sig av sina skador att han kan inte spela varje minut av varje match utan måste ransonera och tänka efter före vilket innebär att han måste vila ibland.

Nu sägs Chelsea vilja ha Man Citys till Bayern utlånade vänsterbacken Joao Cancelo. 62m pund lär prislappen vara.
    Några hävdar därför att Chelsea kan tänka sig avyttra Ben Chilwell till City som en del av en affär. City ska visat intresse för Chilwell.

De sägs också vilja ha David Raya från Brentford i sommar. Det är inte första gången vi hört det men ryktet kommer från Fichajes så vi tar det med en klackspark.

Fabrizio Romano säger att Chelsea är så imponerade av Joao Fleix's 150 minuter för Chelsea att de vill göra lånet till en permanent övergång och att prislappen då lär bli lägre än de 120+m € som Felix sägs kosta om Atletico Madrid ska släppa honom.
    Vissa källor påstår också att Atletico är intresserade av Christian Pulisic som just nu är långtidsskadad.

MÅNDAG 13:
Vi gnäller, med mycket stort fog, över den usla domarstandarden i Premier League. Den här helgen ses nu som den värsta hittills sedan PL försökt införa sin version av VAR (för den skiljer sig från andra länders och turneringars). Arsenal, Brighton fick mål felaktigt dömda, Chelsea fick inte en solklar straff och det fanns tveksamheter kring många fler domslut i helgen. Skys Ref Watch har tagit en titt på helgens katastrofala domarinsatser>>

Apropå vad vi skrev här bredvid tidigare om att Graham Potter är lite väl snäll och försiktig med sina spelare. Den här artikeln rekommenderar honom också att skaffa sig en lite tuffare inställning>>
  *Som ett brev på posten (åtminstone den post som fanns förr) har Chelsea gått ut och läckt att Potter minsann har styrelsens fulla förtroende. Något väl sagts om varenda manager innan de fått lämna så de orden betyder inget.

Det ser ut som om Chelsea och Arsenal kommer möta varandra i juni i en välgörenhetsmatch för Ukraina. Initiativet sägs komma från Arsenals Zinchenko och Chelsea har ju också Ukraina-anknytning numer.

Det är smått otroligt att Premier League har lagt toppmötet mellan Arsenal och Manchester City mer eller mindre samtidigt som Chelsea ska spela Champions League på onsdag. Förr fick inte ligorna spela matcher samtidigt som Champions League men nu ska ettan och tvåan spela en kanske helt avgörande ligamatch en halvtimme innan Chelsea ska möta Dortmund. Anmärkningsvärt uselt planering.

Chelsea bör nog ge Mykhailo Mudryk en lektion i hur han ska uppträda på sociala medier. Han har sedan han kom till Chelsea gjort tveksamma uttalanden om ras och nu gillat elak kritik mot sin lagkamrat Cucurella. Sådant bör spelare lära sig undvika och tänka efter före.

Chelseasupportrar börjar helt klart vända sig mot Graham Potter nu. I en undersökning i helgen röstade 54% för att Chelsea skulle sparka Potter. Fortsätter det så här kommer det oundvikligen sätta en enorm press på ledningen att på något sätt agera

Tottenham fortsätter härma Chelsea. Efter anställd förre Chelseamanagern Antonio Conte vill de nu anställa Contes ersättare i Chelsea, Maurizio Sarri om Conte lämnar vilket ser alltmer troligt ut.

Igår var det troliga att N'Golo Kanté kommer lämna i sommar. Idag är det troliga att han kommer förlänga. Det här lär vi få höra mycket om och den tydligen helt kluvna skvallerpressen är inte att lita på. Däremot verkar de mer överens om att Mason Mount kommer att spela för Liverpool i höst.


     


<<50 år med Chelsea, 14 mars 2020>>

Biljettinformation; finns även under CSFC>>
Köp ALDRIG biljetter från Viagogo = blufföretag

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(finns också under rubriken CSFC/Chelseaguide)

Lindy

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt, åsikter och väldigt mycket fakta och resultat.


CSFC.SE

NEJ till näthat