PREMIER LEAGUE 2022-2023
RESULTAT, MÅLSKYTTAR - SÄSONGEN 2022-23>

csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
9   Chelsea FC 22 sp 8 v 7 o 7 f 23 - 22 mål 31 p
11 februari 2023

CSFCs spelarbetyg

West Ham   1 -

 

 

CHELSEA  1 - (1-1)

West Hams laguppställning

Fabianski, Kehrer, Ogbonna, Aguerd, Coufal, Rice, Paqueta, Emerson, Bowen, Antonio, Benrahma

avb: Hegyi, Anang, Johnson, Fornals, Lanzini, Downes, Ings, Soucek

Manager: David Moyes

Målgörare

0-1
1-1

Joao Felix, 16
Emerson Palmieri, 27


CHELSEAS INSATS


6+

Uselt försvarsspel vid kvitteringen vilket sved efter en så fin start. Vi kunde lett med tre mål om offsidegudarna varit med oss. Två bortdmda mål, ett med lite offside och ett med högst marginell offside. Istället tappade de helt sitt spel ett tag. Surt att de inte ledde i halvlek för de förtjänade de verkigen men misstag kostar.

Sämre andra halvlek då WH förbättrade sitt försvarsspeloch Chelseas chanser minskade. Chelsea skulle haft en straff i slutminuterna men obegripligt nog tittade inte VAR på det. Dock, rätt svag andra halvlek.

En rätt bra match men vi får ju inte resultaten med oss och tiden rinner ut. Borde vunnit men kan inte skylla på något. Även om den uteblivna straffen så klart svider som fasen då vi inte får något med oss.


Bra i övr
    SPELARE OMDÖME

BETYG
1-10

1 Kepa Arrizabalaga Väldigt bra reflexräddning på Antonio. Inte mycket att göra på målet. 6+
24 Reece James Var inte alls med på WHs kvittering. Den får han ta på sig. Matchrostig, det märks. Tog för sig bättre i andra. 6
6 Thiago Silva Vilket försvarsspel mot Benrahma runt 35e min. Bra i övrigt också.7-
4 Benoit Badiashile * Tappade position någon gång. Men stark match ändå. 6+
33 Marc Cucurella Helt ur position när Antonio var nära göra mål. Borde kunnat stoppa inlägget till kvitteringen. ingen bra match. Fysiskt dominerad av Coufal. Cucurella sägs ha problem utanför plan och tyvärr verkar ha bära dem med sig in på plan idag. Huvudet verkar inte med. 6-
5 Enzo Fernandez Värd pengarna? Det kan diskuteras till döddagar och vi struntar i det. Det viktiga är att han har visat en klart lovande start i Chelsea och tystat oss. Underbar assist till Felix's mål. 7-
12 Ruben Loftus-Cheek Nära att göra en enorm tavla och spela Antonio helt fri på sju meter men har tur med studsen. I övrigt en ok match. 6
31 Noni Madueke Startdebut. Några riktigt fina aktioner. Höll WHs vänsterkant nervös. 6+
29 Kai Havertz Gjorde ett offsidemål där det handlade om cm. 6+
15 Mykhailo Mudryk Inblandad i första målet. Visar klass men också lite för ivrig ibland. Kan ta för sig mer. 6+
11 Joao Felix Ett offsidemål och ett superskickligt taget mål där han sprang sig fri och vinklade in bollen. Dominant framåt i första. Inte riktigt samma i andra. 7
  ---    
22 Hakim Ziyech In för Mudryk. 67 Några fina bollar. 6
19 Mason Mount In för Madueke. 67 Ett fint ögonblick med mv fick undan bollen. 6
21 Ben Chilwell In för Cucurella. 67 Kunde gjort mål men var för obeslutsam. Ett par fina inlägg. 6+
23 Conor Gallagher In för Loftus-Cheek. 79 För kort tid för betyg. -
       
CHELSEAS BÄNK


Bettinelli, Chalobah, Mount, Chilwell, Ziyech, D Fofana, Azpilicueta, Chukwuemeka, Gallagher

* efter namnet betyder gult kort. ** två gula=utvisning. <*> utvisning, direkt rött
> före första namnet i varje lagdel indikerar siffermässig formation som vi tror, t ex 3-4-2-1, 4-3-3 etc

OBS. Detta är helt subjektiva åsikter och handlar inte om att hänga ut spelare eller tvärtom, utan ett försök att från en vinkel bedöma vad som syns och ses genom en tv-ruta där vissa delar av spelet aldrig kan bedömas på ett rättvist sätt. T ex hur spelare rör sig utan boll då kameran bara följer bollen, något som kanske straffar mittfältarna mest. Det är också en emotionell reaktion av en supporter i relation till de krav vi anses kan ställas på spelare av den kvalitet som konkurrerar i Chelsea.

 

Matchstatistik CHELSEA

motståndarna

Målchanser-Avslut 12 10
Skott på mål 4 2
Blockerade skott 4 3
Hörnor 6 5
Målvaktsräddning 1 3
Ribba/stolpe 0 0
VAR-Bortdömda mål/straffar 2 1
Utvisning - -

Bollinnehav %

73 23
Källa Flashscore

 

MATCHENS CHELSEA-LIRARE
Joao Felix

 

Manager Graham Potters INSATS

En oväntat positiv och offensiv startelva. Måste få ytterbackarna att sluta släppa till inlägg som de gör. Men vad är det här med två man vid varje hörnflagga? Måste starta Chilwell nästa gång även om han vill matcha honom försiktigt efter skadorna.

VAR ÄR TEMPOT? Särskilt i andra halvlek.

 


KORT OM MATCHEN - skrivs live, vilket vi hoppas ursäktar felskrivningar. Korrläses inte.

Vi är oerhört nyfikna på frontkvartetten idag. Blir det inte mål idag då måste Chelseas måltorka hamna bland världens stora frågor. Chelsea har inte vunnit borta sedan i oktober!

1 Mudryk går till attack och får en frispark ca 30m ut. James eller Enzo ska ta. James i famnen på Fabianski. WH kontrar genom Antinio, Chelsea bryter men har svårt att komma upp i plan.

4 RLC i bra aktion framåt men han passar för sent och då kan WH täcka honom och mv tar bollen. Såg dock bra ut till en början.

5 Madueke nära att få in bollen till Kai men den kommer något bakom honom och han får ingen bra första touch. Paqueta nere, tydligen efter närkamp med Madueka. Det var nog snarare så att Kai hamnade ovanpå honom efteråt. Axelskada. Eller nyckelbenet ser det ut som. Det där kan nog bli byte. Det var enolyckshndelse där han landade på sin axel. Han röra den men det ser onekligen ut att bli byte. Nix han tänker försöka fortsätta.

9 Offside mål. James till Felix som chippar Fabianski och sätter den i stollpen, slår in returen men det är offside. Det såg misstänkt ut men det där med domarna som inte höjer flaggan.... Det var dock mindre offside än det kanske först såg ut visar det sig.

13 Enzo försöker placera in enboll men utanför. Fabianski är med på den dock. Paqueta nere igen, fattar inte varför han skulle försöka fortsätta. Det var ju uppenbart att han hade problem. Soucek in istället.

Chelsea har börjat klart lovande och WH oväntat avvaktande på hemmaplan. Stort booinnehav för Chelsea. 15

16 MÅL Enzo lyfter bollen över hela försvaret, vilken boll och Felix slår lätt in den. Inte offside fast vi var rädda för flaggan där. Vilket anfall. WH ville ha frispark innan men Mudryk träffade boll även om Bowen sökte frisparken. Så skickligt gjort. Köp loss honom ;)Oj vad Boehly myser på läktaren.

21 Madueke viker in och skjuter, Rice blockerar. Chelsea behåller bollen men det är trångt nere vid WHs mål just nu.

22 Kai Havertz löper sig fri och Mudryk hittar honom, men det döms offside, någon centimeter. Lägg av. Den vill vi se linjerna på. Axeln var för långt fram. Det handlade om centimetern på axeln visar linjerna fem minuter senare.

Det är på tok för många offside-löpningar. Två bortdömda mål och nu en stor chans för Kai igen.

25 Fin boll av Felix rakt fram men Mudryk trängs undan och kan inte komma fram.

25 WH får in en boll som Antonio försöker klacka in eller något, Kepa räddar. Cucurella helt ur position där. Starx efter frå WH en hörna som blir lite farlig, nick utanför. Det var längre bort än det först såg ut.

27 Bowen kan få spela fram bollen till en helt fri Emerson Pallmieri som från nära håll kan trycka in bollen när James bara står och tittar. Sådan inlägg frpn Coufal måste Cucurella stoppa.

30 Du milde. RLC spelar bollen till Antonio sju meter från målet, han har enormt tur att den studsar på denne och RLC kan sedan spela bort returen.

Chelsea borde lett matchen klart men har istället släppt till inlägg efter inlägg på båda kanterna och har bara oavgjort.

34 Madueke skjuter, mycket bra enhandsräddning av Fabianski. Nästa inlägg förbi alla.

35 Silva med mycket bra försvarsspel. Han hinner ifatt Benrahma och bockerar till hröna. Strålande spelat. Sedan kontring där Enzos boll lite för lätt blockeras. Mudryk satte upp det skickligt.

39 Felix ordnar frispark några meter utanför boxen. Felix tar den men mv är med och styr undan till hörna. Lite för långsam boll... kan man säga så. / Badiashile nickar över. Får inte ned den då han får hoppa över en försvare.

45 Coufal undslipper arning efter taktiskt gjort ned Cucurella. Fyra minuter tillägg.

45+2 Nära Kai fick fram en lurig boll men ett ben i vägen.

45+4 Fin boll till Kai som måste vända upp åt fel håll. Hörna. Två man vid bollen och flaggan, fattar inte varför?

Den här matchen borde Chelsea lett klart i halvtid men misstag kostar och vissa kostar mer. Två bortdömda mål, mycket bra spel i nästan hela halvleken men tillåtet inlägg och en helt missad markering och det är bara oavgjort. Vi vet inte om det är svagt eller vad de beror på. Roligt anfallsspel i alla fall med kvartetten där framme.

Chelsea var det bästa laget men.... sådan är fotbollen för oss just nu. Det vill sig inte. Halvelekens spelare utan tvekan Joao Felix, men hela offensiva kvartetten har varit bra.

ANDRA
Fortsätt som i första men in med Chilwell och se till att stoppa inläggen det är vår önskan nu. Cucurella sägs ha problem utanför plan och tyvärr verkar ha bära dem med sig in på plan idag. Huvudet verkar inte med.

48 Bra brytning av RLC men Madueke kan inte göra något med passet han får. RLC får sedan lite turligt med sig en boll men WH kan kontra. Silva tar han om Coufal i vad som kunde blvit mycket farligt.

51 Fint inlägg av James som Ogbonna är nära att styra fram till Kai men Fabianski hinner mellan.

52 Hörna Chelsea. Dags att göra något på dem. Envisas med två man där ute och bollen i i händerna på Fabianski. Mudryk bryter men WH får tillbaka bollen. Avslutas med skott av Rice utanför.

55 Coufal har samlat ihop till sitt kort. Gör ned Mudryk när denne dribblar förbi honom. Boxhörnet. Frisparken skarvas via Antonio just utanför. Hörna. Nära självmål. Hörnan resultatlös som alltid känns det som.

57 Fint anfall men sista bollen touchar och Mudryk kan därmed inte ta ned den då bollen blir för svar.

59 Mudryk nära få igenom bollen till Felix men allt är bara nära just nu. WH försvarar sig klart bättre den här halvleken så de missade målen i första svider.

Chelseas bolltempo verkar sjunkigt och WH står beredda hela tiden.

61 Hörna igen. Mount på väg in. Så två man vid hörnbollen igen. VARFÖR? WH får lätt bort hörnan. Kai bryter men WH får en billig frispark istället.

63 Felix söker Kai men mv hinner ut och kan ta ned. Chelsea har inte haft någon riktigt bra målchans än i andra.

64 Antonio tar emot och Badia tacklar och får ett rätt billigt kort för det. Ca 35-40m ut. I muren och hörna. Farlig hörna men Kepa får fingrarna på den. Ny boll in, bort av Badia. Rice stoppar kontringen. Ännu en billig frispark till Wh.

67 Ings in. Ziyech in för Mudryk... hmm. Madueka byter kant och Chilwell in för Cucurella. Mount också in för Madueka. Vet inte om vi håller med om alla dem.

69 Läge för Chilwell som tar för lång tid på sig i riktigt bra läge. Hörna. Obeslutsamt av Chilly. Chelsea envisas med två man vid flaggan fast de slår in bollen, ofarlig som vanligt.

72 Coufal väljer att passa och mycket bra av James som bryter. Strax efter filmar Bowen för att få straff när James bryter. Han ligger kvar för att markera det och har ont i hakan men det är ju han själv som orsakar det då han sätter hakan i James's axel.

74 Bra anfall, fint inlägg Chilly, Kai kastar sig fram men nicken utanför. Ogbonna knuffar honom just i nickögonblicket.

77 Bra inlägg av James men Ogbonna vinner nikduellen mot Kai. Strax efter fin stickare till Mount vars boll in får Fabianski foten på.

79 RLC av för Gallagher. Aguerd får ju gå av skadad. Johnson in minuten senare.

Det är öppet om det ska bli en vinnare, men det känns ju inte så. I en match Chelsea borde avgjort i första.

81 Vi tycker WH får billiga frisparkar, subjektiva kanske men... Spel som passar WH. Kepa gör en stark räddning på Rices nick men returen slår Soucek in. Vad ska man säga? Är det offside? Det ser så ut. Döms bort, klar offside på Rice om än ej stor på reprisbilderna. Förstår inte varför det tog sådan tid? Den klaraste offsiden av alla tre bortdömda och den tar längst tid att se....

86 James tittar upp och förlorar bollen när han ska slå in den. Tar en frispark i frustration.

88 Bra anfall där bollen går bakåt förbi de flesta sedan hands på Soucek när Gallagher skjuter men domaren friar och VAR friar också HELT OTROLIGT. Var det för att WH snabbt satte bollen i spel?

Fem minuter tillägg.

90+1 Frispark för WH just utanför mot linjen.

 

Vi får helt enkelt inte med oss något alls just nu.

 

DOMARTEAMETS INSATS - Craig Pawson + VAR

BETYG

Var väldigt snäll med kort. Och generös med frisparkarna till hemmalaget kändes det som. Tre bortdömda offsidemål, rätt och en straff för hands som de vägrar ta hand om.

ej
godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappast acceptabel insats. Under 5 är mer än underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättni Tiden ute mngarna är personligt omedelbar och subjektiv (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där.