CHELSEA SWEDISH FAN CLUB
csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
9   Chelsea FC 21 sp 8 v 6 o 7 f 22 - 21 mål 30 p

csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea W för målgörare
1     Chelsea W 12 sp 10 v 1 o 1 f 35 - 11 mål 31 p
30 jan- 5 feb 2023
NÄSTA MATCH: 11 feb kl 13.30 - West Ham  
NÄSTA MATCH WOMEN 9 jan kl. 20.15- West Ham - LC SF  

Nyheter v-5


SÖNDAG 5:
Resultaten har verkligen gått Chelsea Womens väg idag. Vinst för Chelsea. Manchester United tappade ligaledningen efter 0-0 mot Everton och Arsenal minst lika överraskande spelade bara 0-0 mot West Ham. De har dock fortfarande en match mindre spelad men är nu fem poäng bakom Chelsea.

WSL
TOTTENHAM WOMEN    -    CHELSEA W       2 - 3
Trist, det är rätt mycket folk, inte minst Chelseasupportrar på Leytons arena, men kameran är riktad mot en stängd läktare så inga syns.
    Spence sparkar ned sin förra lagkamrat Guro Reiten som rullar fyra varv efteråt. 1 Och det var ingen filmning.
    Lauren James har det mest flytande steg vi sett, om man kan kalla något flytande på gräs. Man ser liksom inte rörelserna när hon springer med bollen.
    Det har bara varit Chelsea och Reiten är nära men en stark bryutning stoppade vad som såg ut som ett givet mål. 7
    MÅL. Kort hörna och Cuthbert sätter in den mot Kerr men upp dyker Carter och gör sitt första mål för säsongen. Fin nick vid stolproten. Kerr touchar nog fram bollen till Carter. 8
    Kerr tar sig fram och i bra läge skjuter hon just utanför. 15 Fortfarande bara Chelsea, de spelar riktigt bra just nu.
    En jättetavla av Buchanan och Tottenham kan anfalla och Beth England får bollen perfekt och kan inte misssa. Obevakad dessutom mellan Bright och Carter. Uselt försvarsspel men Buchanan får verkligen ta på sig det målet. Hon passade bollen till en motståndare på bara några meters avstånd. England firar inte. 16 Det var Tottenhams första anfall. Spence assisterade, släkten är verkligen värst.
    Chelsea har helt tappat spelet efter kvitteringen. Tottenham däremot känner ju vittring och har en helt annan energi.
    De passar bakåt hela tiden och England löper på varje boll och någon gång kommer hon att komma före Musovic som bara kan rensa. 24
    Kerr för en riktigt ful tackling bakifrån och har problem. Ingen åtgärd av domaren. 25 Av de läktarbilder vi får se verkar Chelsaefansen vara flest.
    MÅL Vilket solom¨ål av James som tar emot bollen, fintar bort motståndare efter motståndare, tar sig oin i boxen och sätter bollen via stolpen. OJ. 27 Det målet var suveränt.
    Buchanan har ingen bra match och nu kortas hon dessutom när hon sparkar ned England. 28
    Planen är inte i bästa skick men det är också en av de mest fysiska damfotbollsmatcher vi sett. Det smäller bra hela tiden. 36
    England obevakad igen och Carter får gå in och vara närmast. Som tur var för Chelsea var England offside. 44 Sedan hamnar Buchanan ännu en gång i trångmål men får med sig en frispark.
    Nästan en riiktigt bra chans men bollen går förbi Kerr och Reiten hinner inte fram före försvararen. 45+1 Strax efter drar Cuthbert på sig ett kort. Lite billigt tycker vi nog men hon sträckte fram benen och Spence gick ned över det.
    Försvarsspelet idag från Chelsea är inget vidare, Carter nära tappa bollen i livsfarligt läge nu. Buchanan har som vi sagt ingen bra match. Bright har varit bra och charles helt osynlig. Musovic har gjort vad hon ska men Hayes måste nog åtgärda försvarsspelet för de är slarviga och Tottenham pressar dem hårt.
    Vi har nog kanske fått se säsongen mål ändå, och det efter Kerrs underbara volley förra månaden.
    -ANDRA-
Bra försvarsspel av Buchanan, sedan blir hon nonchalant och nästan ger bort bollen. 47
  Cuthbert krokas på en lång boll fram utan åtgärd från domaren. Hon hade nog kunnat nå den annars. 50 Så Cuthbert tacklar i frustration vilket är farligt då hon har ett kort.
    Ett mål till för Chelsea skulle lugna nerverna en hel del.
    James nära få frambollen till Kerr. 55 Tottenham kommer inte nära henne när hon har bollen vid fötterna. Sedan är det Buchanan som chansar, trampar Neville och hade kunnat få ett andra gult.
    Bytesdags, Kirby och Perisset ska in. Rätt.
    Hörna för Tottenham och de vädjar om en straff då bollen touchar Brights hand. Armen var vid sidan.     Fleming av lliksom Charles. 60
    Det är spännande på Leigh i Mancvhester där Everton håller Man United till 0-0 på övertid. Står det sig åtrtar Chelsea ligaledningen.
    Spence skjuter från håll, bra men över. 64
    MÅL. Reiten snor bollen vid mittlinjen efter en hög studs och nickar fram sig själv till ett friläge som hon sätter hur säkert som helst. 64 Kerr assisterade.
    Efter en lång övertid slutar Man U- Everton 0-0 och Chelsea har återtagit ligaledningen om vi inte tappar den här matchen vilket ser osannolikt ut.
    Chelsea låter en boll gå ut vilket är ett misstag då det blir hörna på den. Musovic boxar bort den till en ny hörna från andra hållet. 71 Dålig, går över linjen innan den når fram.
    Cankovic och Leupolz in för Cuthberth och Kerr som sparas till torsdag. 74 Hörna Chelsea. Sedan frispark när boxen långt ned. Bright stoppar kontringen.
    Chelsea har förbättrat sitt försvarsspel i andra och Tottenham har förbättrat sitt anfallsspel och har hotat mer än i första. Särksilt carter har spelat upp sig.
    Kaneryd kommer in för Reiten. Det vore så kul om hon fick göra sitt första mål för Chelsea. 80
    Kirby så nära att stjäla bollen mellan back och utrusande mv men mv Korpela får bort bollen. 85
    Så studsar bollen Tottenhams väg och Karczewska kan reducera och minska överläget från nära håll. Musovic kan inte stoppa bollen. 88. Just efter får Kirby en chans men en bra räddning av Tottenhams mv.
  Det är tredje matchen i rad som Chelsea släppt till ett väldigt sent mål, efter 85 min. Det får Hayes ta itu med. För det har de inte råd med så många gånger till.
    Kirby försöker med en volley, fin träff men utanför. 90+1 Fyra minuter tillägg.
    Långskott av Kaneryd som går under Korpela och styrs just utanför av mv. 90+4 Hörna.
    Vinst även om de där sent insläppta målen retar oss ordentligt för de är så onödiga, det är en koncentrationsförmåga. Tillbaka i toppen på världens bästa och tuffaste damliga. Matchens behållning James udnerbara solomål.

Emma Hayes startar följande elva mot Tottenham.
    Musovic - Charles, Buchanan, Bright, Carter, Cuthbert, Ingle, James, Fleming, Reiten, Kerr
    Magda Eriksson är alltså petad igen.
    Matchen visas på Viaplay Extra 13.30.

LÖRDAG 4:
Det kallar vi ny manager-bounce. Sean Dyche tog över Everton från Lampard, organiserade dem och slog ligaledarna Arsenal. Faktum är att även Potter har en del att lära där.

Mykhailo Mudryk gjorde en svag första halvlek igår och stod absolut inte att känna igen från spelaren som hoppade in och skrämde slag på Liverpool. Förklaringen var enkel, han var sjuk. Han hade dragit på sig en förkylning och borde väl aldrig ha startat. Det är rent oansvarigt att starta en spelare som inte är fullt frisk när man har en sådan trupp som Chelseas.

Det finns åtminstone en Chelseaspelare som gör mål. Problemet är att han just nu inte spelar för Chelsea utan för Brasilien i U21-mästerskapen i Sydamerika. Det är Andrey Santos, mittfältare som nu gjort sitt femte mål på fem matcher i mästerskapet.

Det är fräckt och andra kommer hata oss ännu mer men samtidigt finns det ju fog för det. Det pratas nämligen om att Chelsea kommer begära ett undantag för reglerna om att spendera på grund av att de inte kunde agera under tiden klubben var sanktionerad på grund av att brittiska regeringen tvingade Roman Abramovich att sälja kluibben. Läs mer här>>

FREDAG 3:
Vi ville så oerhört gärna kunna skriva att det här var ett fall framåt och att vi ska kunna se uppåt i tabellen. Men det vore en lögn. Chelsea kan inte göra mål och då blir det inte mycket av det.

Kvällens startelva är en av de mest emotsedda och spännande laguttagningar vi väntat på från Chelsea, kanske någonsin med tanke på den cirkus som varit i januari med alla utom de fem skadade spelarna (=Fofana, Kovacic, Pulisic, Mendy och Kanté) tillgängliga.
    Det kan verkligen kallas en omstart med de nya spelarna och spelarna som kommer tillbaka från skador och vi känner optimism för första gången på länge.
    Potters val kan inte varit lätt men så här ser det ut: Kepa, James, Badiashile, Thiago Silva, Cucurella, Fernandez, Gallagher, Mount, Ziyech, Mudryk, Havertz.
    avb: Bettinelli, Chalobah, Sterling, Chilwell, Koulibaly, D Fofana, Azpilicueta, Chukwuemeka, Madueke
    Potter satsar allltså på Fernandez från start liksomMudryk som får starta. Även Ziyech som många räknat bort startar. James är den ende av skadespelarna som återvänder som startspelare. Väldigt intressant startelva. Madueke på bänken liksom Fofana däremot ingen Aubameyang.

Enzo Fernandez har fått arbetstillstånd och klara papper så tekniskt sett kan Potter välja att starta honom eller ha honom på bänken om några timmar mot Fulham.

Det blev som CSFC gissade. Av nyförvärvensom vi såg som aktuella blev det Benoit Badiashile som inte kom med i CL-truppen. Inte heller Aubameyang är med i truppen. De tre nya blev Joao Felix, Mykhailo Mudryk och Enzo Fernandez.
    Truppen måste ju innehålla spelare av olika kriterier och den slutliga truppen kan ni läsa om här>>

Noni Madueke kommer att ha tröja 31 i Chelsea. Vi får se om han får göra debut ikväll.
    *Sky har också gjort ett porträtt på hur Madueke kommer bidra till Chelsea framöver. Läs här>>

Sky har gjort en läsvärd intervju med Graham Potter. Läs den här>>

Graham Potter förklarar januaris transferfönster, läs här>>

Äntligen kan vi lägga silly season, och silly har den varit, bakom oss. Vi har gett upp att förstå, utan kan bara acceptera vad Boehly och Clearlake håller på med. Summorna är surrealistiska och så bortom vad vi tycker är sunt förnuft att samma sak gäller där, det är bara att acceptera. I slutändan handlar det ändå bara om vad alla dessa spelare nu kommer att prestera på plan och hur Potter ska få ihop ett lag av denna stora konkurrerande grupp utan att det blir sprickor och bråk. Vi avundas honom inte.
    Chelsea måste börja vinna igen. Vi har revansch att fordra mot Fulham som vann efter Felix's utvisning senast. Chelsea ska kunna slå Fulham även om deras säsong så här långt verkligen imponerar, vi trodde aldrig de skulle vara med så här högt upp utan snarare kämpa om att undvika nedflyttning. Det kräver dock rätt inställning och att Chelsea äntligen börjar producera mål. Fulham har en riktig målgörare i Mitrovic, det kan vi inte säga att Chelsea har.
    Vi får tillbaka viktiga spelare och ingen är väl viktigare än Reece James som vi hoppas får starta även om Potter gett klart besked om att ingen av spelarna som kommer tillbaka från skador kommer spela hela matchen.

TORSDAG 2:
Från presskonferensen:
Potter menade att han är Head Coach och var därför inte inblandad i detaljerna på deadline day utan han var koncentrerad på träningen igår istället. Men han menade att Enzo F är en fantastisk spelare som han ser fram emot att jobba med.
    Ziyech är tillbaka i London och tränade med laget. Potter berömde hans professionalism men gav inga detaljer i övrigt.
    Han klagar inte över den stora truppen utan menar att det är en hälsosam konkurrens och till slut är det ändå bara elva som kan få spela.
    De gjorde en del ledarskapsövningar men mestadels tränade Chelsea under uppehållet efter senaste matchen.
    Så det vanliga berömmet om motståndarna.
    De är medvetna om problemet med att ta ut CL-truppen (de får ju bara ta med tre av de nya spelarna) och de vet att de måste prata med spelarna. Det är dock lite tid kvar tills den ska lämnas in. Det är inga lätta diskussioner men spelarna måste vara medvetna om att bara elva får spela och hjälpa laget.
    Det är bra att ha resurser (ang värvningarna) men det viktigaste är att skapa rätt miljö och ta rätt beslut.
    Han berömde Jorginho men sa att det var rätt beslut för honom då han fick bättre stabilitet och kunde stanna i London med sin familj och planera för det på längre sikt. Så det var bra för alla.
    Reece James, Ben Chilwell, Raheem Sterling och Ruben Loftus-Cheek är alla med i truppen till imorgon men de kommer inte spela 90 minuter. Wesley Fofana bör vara tillbaka nästa vecka.
    Mateo Kovacic, N'Golo Kante, Christian Pulisic, Armando Broja aoch Denis Zakaria är däremot inte med och kan inte spela.
    Chelsea har haft en skadesituation utan motstycke och hoppas de lärt sig något av det och ser nu fram emot resten av säsongen.
   
Chelsea har startat ett Sporting Department under Laurence Stewart och Paul Winstanley. Det ska i princip ha han om alla sportfsliga rågor inom klubben. Läs mer om det här>>

Daily Mail har tagit en titt på Chelseas finanser och utser Todd Beohly antingen till ett geni eller en spelare som spelar högt. Intressant läsning. Läs mer här>>

ONSDAG 1:
På papper kan nu Chelsea efter tidernas spenderande ställa upp två lag som skulle kunna ta en CL-plats. Men de får inte ens registrera dem alla. Än mindre kommer de kunna få speltid. Potter är inte i en avundsvärd situation. Det är intressanta tider för oss Chelseasupportrar men vi vet inget och vågar knappt tro på något. Vi bara hoppas att de äntligen börjar vinna matcher.
    Det är dags. VI kan inte förstå pengarna, vi kan inte förklara pengarna och ärligt bryr vi oss inte längre om alla avundsjuka utan det är bara att acceptera. Det här är den moderna fotbollen och det kommer bara bli värre när shejkerna också ger sig in i det hela. Man U och Liverpool är till salu. De som köper dem kommer inte satsa mindre än Boehly och Clearlake.

Enzo Fernandez tar över Jorginhos skjortnummer. Nummer fem.

Martin Åslund, Viaplays expert som har stort ekonomiskt fotbollsintresse hävdar att Chelsea inte har ett kryphål i FFP-reglerna utan bara följer reglerna. (Vi ser det nog ändå som något av ett kryphål, men kryphål innebär inte att man gör fel när man använder det för kryphål är ju inom reglerna, bara det att ingen annan har upptäckt det innan). Läs mer här>>

Övergången av Enzo Fernandez ska ha blivit klar två minuter före deadline. Nu har Chelsea jagat honom hela januari så egentligen är det ju en stor framgång att de äntligen lyckades även om prislappen blev därefter, men ändå tycker man klubbarna kunde sköta sina affärer bättre. Särskilt som Chelsea slarvade bort Ziyechs övergång och nu sitter med en överfull trupp med spelare som inte ens går att registrera i PL och CL för de är för många och andra som är djupt missnöjda med hur klubben behandlar dem. Potter har ingen avundsvärd situation samtidigt som han ska hantera en av Chelsea själva delvis orsakad skadekris och få ihop ett lag med massor av nya spelare. Vi lovar att försöka hålla igen kritiken mot Potter för som sagt, vi avundas honom inte. Han har nog en av fotbollsvärldens tuffaste uppdrag nu.
    Det kommer förstås inte att hända med tanke på pengarna men man önskade ju att Ziyech på något sätt kunde köpas loss och få gå som fri agent nu.

OFFICIELLT
Som vi redan visste igår har Chelsea lagt en enorm summa pengar, brittiskt rekord, på att värva 22-årige argentinaren och mittfältaren Enzo Fernandez från Benfica.
    Vi välkomnar Enzo till Chelsea där hen helt uppenbart är tänkt som ersättare till Jorginho. Trots minimal erfarenhet från spel i Europa, bara sex månader. Av erfarenhet är CSFC skeptiska, (James Rodriguez m fl) mot spelare som gör starka VM och som sedan förväntas omsätta detta i spel i ligor de inte är bekanta med. Vi kan bara hoppas Enzo är undantaget som bekräftar regeln men Potter brukar vara försiktig i iintroduktionen av nyförvärv även om den regeln pga skadeläget inte varit aktuell i januari.
    Prislappen kan bli ett ok för Enzo så vi hoppas han snabbt kan sätta sig över det. För nu när han är Chelseaspelare vill vi ju inget hellre än att han ska lyckas och bli framgångsrik, alldles oavsett våra betänkligheter men vi måste utgå från att ledningen vet bättre än vi.
    Chelsea har publicerat en biografi om Enzo här>>
    Slutsumman lär blivitg 106,76m pund och han har skrivit på för åtta och ett halvt år.

TISDAG 31:
Så är det slut på Silly Season och det har varit en aktiv silly season för Chelsea som under Boehlys regim slagit alla möjliga transferrekord. Inte minst det brittiska genom köpet av Enzo Fernandez (5m pund mer än vad Man City betalade för Grealish).
    Både Enzo Fernandez-affären och lånet av Hakim Ziyech till PSG anser vi vara helt klara. Även om det i skrivande stund lite efter midnatt ej officiellt bekräftats eller hur långt kontraktet blir för Fernandez men det lär nog bli långt då det är det sista kontraktet innan Uefa inför Lex Chelsea och stoppar kontrakt längre än fem år. Ziyechs lån är utan köpoption.
    Alllt är sista minuten men vi tror ändå inte det ska bli en ny de Gea-affär där pappersarbetet kom in några minuter för sent. Har bara klubbarna skickat in ett s k deal sheet har de ytterligare tid på sig för pappersarbetet.
    Vi räknar också med att det som nästan alltid blir en del låneaffärer offentliga som ingen brytt sig så mycket om i Deadline day-frenesin som greppar medierna. Även om de nya reglerna om att en klubb får bara låna ut åtta spelare kan spela roll, vi är inte klara på hur det påverkar akademispelare.

DEADLINE DAY
Olika länder har olika tider. England stänger vid midnatt, liksom Spanien. WSL stänger kl 18. Bundesliga stänger samtidigt. Italiens Serie A stänger kl 20. Frankrike 01 onsdag morgon.
    WSLs transferfönster är nu stängt. Chelsea sägs ha bjudit på Arsenals Katie McCabe i helgen men behöll inte intresset.
*****

OFFICIELLT
Jorginho har lämnat Chelsea för att ansluta till Arsenal. Se nedan.

Chelsea har inte meddelat det ännu men vi har nu sett Jorginho i Arsenaltröja så bekräftelsen kommer snart. CSFC gillar verkligen inte den här övergången. Vi kan inte önska Jorginho lycka till i Arsenal, det går bara inte. Kanske blir det som för Willian en total mis-match. Vi tackar dock Jorginho för allt han gjort för Chelsea fram till nu. Det talas om en övergångssumma om 12m pund som kan nå 15m. Vilket är rätt bra betalt för en spelare i hans ålder med bara fem månader kvar på kontraktet. Men ändå, det är så fel att släppa startspelare, ja vilka spelare som helst till direkta konkurrenter oavsett pengarna. Så fel.
    Det faktum att de flesta s k experter i England tycker det är en perfekt värvning för Gooners minskar inte vår känsla av att detta är fel.

OFFICIELLT
Jude Soonsup-Bell har lämnat Chelsea och gått till Tottenhams utvecklingslag. Det ska vara en övergångssumma men okänt hur stor. Vi kan inte önska honom lycka till där.
    Vi kan dock inte klandra akademispelare för att de söker sig bort från Chelsea med tanke på hur Boehly värvar just nu. Deras chanser att ta sig in i a-laget blir ju mindre och mindre.

MÅNDAG 30:
OFFICIELLT
Som vi redan berättat kommer Césare Casadei göra Baba Rahman sällskap som lån hos Reading säsongen ut.

Chelsea Women drog en riktig nitlott i lottningen av nästa omgång av Women FA Cup. De ska möta Arsenal, dock på hemmaplan. Matchen är planerad till 26 februari.

Ligaspel återvänder för Chelsea.

De möter Fulham i en snabb retur, nu på Stamford Bridge. Revansch att fordra efter den mindre roliga förlusten senast när nyförvärvet Joao Felix var väldigt bra tills det brann till i huvudet på honom och han fick ett direkt rött kort som håller honom borta även från den här matchen. Ovanligt nog en fredagsmatch.
    Allra mest ser vi fram emot att få välkomna tillbaka långtidsskadade spelare. Reese James tippas till och med kunna starta. Ben Chilwell är aktuell för bänken och det kanske även Wesley Fofana är det. Plus nyförvärv som Mykhailo Mudryk som var sensationell i sitt inhopp senast. Felix får ju vänta en match till men det kommer bli väldigt intressant att se honom leda en linje med Havertz och Mudryk som back-ups. Sterling är också på väg tillbaka men knappast före CL-matcherna mot Dortmund.
    Fulham får sin stjärna tillbaka Aleksandar Mitrovic som var avstängd senast.
    Vi börjar tro på Chelsea igen, men resultaten måste också följa. Det vill säga, vi har inte råd med fler poängtapp utan måste börja ta in på de nio lagen framför oss.

Vi är lite förundrade över att Chelsea bara lånat ut riktigt unga spelare samt nyförvärvet Malo Gusto som de värvade redan nu för att undvika ett budgivningskrig i sommar och kunna utnyttja kryphålet med långa kontrakt i FFP-reglerna. V i hade väntat oss en eller två försäljningar och fler lån, men det är ju två dagar kvar på fönstret så kanske händer det en hel del idag och imorgon.

Damerna får vänta till på söndag innan de återupptar jakten på förstaplatsen igen. De möter samma Tottenham som de slog med 3-1 i veckan. Nu är det dock WSL som gäller igen.
    Toppen på WSL är stentuff. Två lag på samma poäng. Man United har bästa målskillnaden. Arsenal tre poäng efter men en match tillgodo.

Lottningen av nästa omgång i damernas FA Cup sker ikväll kl 19.30

Veckans viktigaste är kanske ändå att transferfönstret stänger imorgon vid midnatt.

 

Rykten, notiser m m, v-5


SÖNDAG 5:
Otroligt nog kommer det fortfarande rykten om att José Mourinho tror han kan återvända till Chelsea en tredje gång därför han inte får pengar att köpa färdiga spelare i Roma. Mourinhos tåg har gått och han är inte samma manager som han var, men han har aldrig varit en manager som klarar av att ta hand om unga spelare och utveckla dem. Vilket är vad Boehly och Chelsea nu bygger hela verksamheten kring. Vi vågar nog säga att med så gott som total säkerhet kommer Mourinho aldrig mer vara manager i Chelsea.

LÖRDAG 4:
Fönstret har knappt hunnit stängas innan det pratas ännu fler värvningar till Chelsea. Ny på listan är nu Osinhem från Napoli. Nkunku ses ju redan som klar även om det aldrig bekräftats.
    Det är dock lätt att förstå med tanke på det verkar inte finnas ett lag i Europa som har svårare att göra mål än Chelsea.

Lorient och Chelsea ska varit överens om ett lån för David Datro Fofana, ändå blev det inte av. Det ska också funnits en överenskommelse med Nice. Inget blev av och det var tydligt att Chelsea klarade inte av att multitaska på deadline day utan det handlade bara om övergången av Enzo.

FREDAG 3:
Thiago Silva antyder att han kommer förlänga med Chelsea och det kommer hända de närmaste dagarna. Bra nyhet.

En vinst ikväll innebär att Chelsea blir första klubb att vinna 150 London-derbyn under Premier League-eran.

Det sades ju hela tiden att Benfica ville bara ha pengarna och inga spelare i Enzo-affären. Nu framkommer det att de begärde Mateo Kovacic vilket Chelsea sa tvärnobben till.

Tipsarna: BBC tror på 2-1 till Chelsea, deras gästtippare (Newcastle-fan) tror på 1-0 till Fulham.
    *Skys Lewis tror för första gången på ett tag på Chelsea och en vinst med hela 3-1 och Havertz som matchvinnare.
    *Patrice Evra tror på 2-1 till Chelsea.

Silly season är över men ändå inte för alla tror ju att Christopher Nkunku redan är klar för sommaren även om inget har bekräftats. Och det pratas redan om Declan Rice och Jude Bellingham och säkerligen flera. Fortfarande dock är det tyst om en striker, men det är väl mest för det finns ju inga riktiga sådana kvar på marknaden.

Chelsea planerar att erbjuda Lewis Hall nytt kontrakt. Det sägs också att det är nära att Thiago Silva skriver på för ens äsong till. Det pågår kontraktsförhandlingar med N'Golo Kanté och Mason Mount.

TORSDAG 2:
Det spekuleras vilt i vilka tre (för det verkar vara antalet och inte fyra som DM gått ut med) av de åtta värvningarna i januari som kommer involveras i CL-truppen. Vi ser det nog som självklart att tre namn faller ifrån direkt. Malo Gusto då han lånats ut, David Datro Fofana för han platsar inte och Andrey Santos som ännu inte fått arbetstillstånd. Då återstår Mudryk, Enzo, Badiashile, Felix och Madueke. Vi tror Madfueke sätts på tillväxt. Så CSFC gissar att det står mellan Felix och Badiashile och då kan mycket bero på hur Wesley Fofana, Reece James och Ben Chilwells skador utvecklas. Faller någon av dem ifrån igen så blir det Badiashile som får platsen, annars tror vi Felix blir vald och borde bli det då Chelseas stora problem är bristen på mål.
    Vad det gäller Premier League finns inga begränsningar för hur många nya spelare som kan registreras så det är inget problem så tillvida. Dock, Chelsea kan bara registera 25 spelare och vi har långt fler i truppen, plus det finns regler om home-grown och sådant.

Det är mycket sura rönnbär från Benfica kring Enzo-övergången. Fortfarande trots att de tjänade närmare 100m pund på den då de köpte honom för nästan ingenting och sålde honom för en rekordsumma. De försökte också varana Enzo frnå att gå till just Chelsea. Chelsea sägs också erbjudit att låna honom tillbaka men det ville inte spelaren vara med om. Läs mer här i Metro>>

Vi vet inte om det bara är fel eller om siffrorna inte stämmer men Daily Mail säger nu att Chelsea kan anmäla fyra nya spelare till Champions League-truppen istället för som vi fått veta hittills, bara tre.

Pappersbyråkratin kring Enzo Fernandez är ännu inte klar och det är tveksamt om han kan ingå i truppen inför matchen mot Fulham.

Det kanske mest är skvaller, kanske finns det korn av sanning, kanske mer än så. Boehly ska ha gjort ett sista minuten försök att värva Fiorentinas Sofyan Amrabat (som många klubbar försökte). I den här artikeln tar Daily Mail upp hur Chelsea agerade i fönstret. Kul att läsa men som sagt, vi tar det med en smula salt.>>
Andrey Santos fick inte arbetstillstånd i England vid sin första ansökan. Det finns ett poängsystem som spelare måste kvalificera sig för och han saknade en poäng. Men efter sin succé i ungdomsmästerskapen i Sydamerika, fyra mål på fyra matcher hittills, räknar Chelsea med att han i nästa ansökan ska klara poängkravet.

The Athletic säger att tre spelare riskerar ordentliga lönesänkningar om Chelsea inte kvalificerar sig för Champions League, enligt sina kontrakt. De ska vara Raheem Sterling, Mason Mount och Reece James.

Det står redan nu klart att Callum Hudson-Odoi kommer återvända till Chelsea i sommar. Det blir ingen fortsättning i Bayer Leverkusen.

ONSDAG 1:
Det känns lite B för att säga det minsta nu när Chelsea går ut och skyller på datorfel över Ziyechs missade lån. Av det vi sett är det Chelsea som gjort bort sig å det grövsta. De skyller på varandra men Ziyech är den som drabbas. För ärligt talat, med alla nyförvärv lär det inte bli lättare för Ziyech att få spela i i vår. Han förtjänade bätte, särkilt som han på sistone fått starta och varit bättre varje gång. Läs mer här>>

Mycket kommer handla om Potters huvudvärk att få ihop sin jättetrupp till ett fungerande lag. Det här Mirrors syn på hur det kan se ut>>
    Vi är ännu mer nyfikna än någonsin på att få se hur uppställningen ser ut mot Fulham på fredag. Det lär experimenteras, men resultaten måste också komma.

Chelsea ska ha värvat anfallaren Jimmy Jay Morgan från Southampton. Han är bara 17 år så det är en övergång till akademin. Han ska ha kostat 6m plus bonusar. Chelsea har sin vana trogen inte bekräftat övergången, de gör det sällan med akademispelare.

Mer information om hur Chelsea fullständigt tappade bollen och nu sitter med en väldigt besviken spelare som nog inte särskilt road av att representera klubben på grund av deras tafflighet och inkompetens. Vi talar förstår om Ziyech och PSG. Läs här>>

Franska förbundet har avslagit PSGs överklagan och Hakim Ziyechs lån till PSG kan inte bli av. Det är så fruktansvärt klantigt skött av Chelsea att man kan bara tycka synd om de inblandade. Det finns inga ursäkter och Chelsea har nu hamnat i en situation som bara kommer ge obehag och dåliga vibrationer inom truppen.

Hakim Ziyechs lån verkar kollapsat i sista stund på grund av strul med pappren. Ungefär som de Geas till Real för några år sedan. Chelsea ska varit sena med pappren och därtill ska det varit ett datorhaveri hos franska förbundet. Just nu är allting oklart kring Ziyech men det vore ju för jäkligt om det ska vara så här. För spelarens skull.
    *Chelsea ska ha sänt fel papper tre gånger. Det är oförlåtligt dåligt. PSG är vansinniga på Chelsea och det förstår vi om detta är sant. De försöker överklaga nu. Läs mer här>>

Mykhailo Mudryk är redan i trubbel med FA efter citerat någon sångtext med rasistiska ord på sociala medier. Kan ingen lära spelare uppföra sig? Vi får hoppas det stannar vid böter nu när FA tar upp ärendet. Och en läxa väl lärd. Mudryk har redan bett om ursäkt.

TISDAG 31:
22.58 Fabrizio Romano säger att det nu är klart mellan Chelsea och Benfica och Enzo Fernadez är den dyraste spelaren någonsin i Premier League. Benfica värvade honom i somras för 9m pund, Chelsea köper loss honom för 105m pund. Fotbollsvärlden är fullständigt crazy.

The Athletic säger att det är också klart med ett lån av Hakim Ziyech till PSG.

Som CSFC hela tiden trott är David Datro Fofana på väg ut på lån. Det lär handla om Nice. Vi får se om de hinner ordna det.

West Bromwich hoppas kunna få låna Omari Hutchinson innan fönstret stänger.

Chelsea och Benfica diskuterar fortfarande betalningsstrukturen för Enzo Farnandez. Chelsea vile betala i sex avbetalningar under fem år men en stor avbetalning direkt. Benfica återkom med tre avbetalningar under två år. Chelsea ska då för dryga timmen sedan kontrat med att de då vill betala mindre i första avbetalningen. (Det är den information som läckt, vi kan inte säga hur sann den är). Det erbjudandet ska kommit vid 19.15 vår tid.

Chelsea har värvat vilt i januari, men reglerna tillåter bara tre av spelarna som Chelsea värvat i januari att få ingå i Chelseas Champions Leaguetrupp. Det kommer inte bli populärt när och vilka de väljer. Felix, Mudryk, ev Fernandez, Badiashile, Madueke, Santos och minst trolig av alla Datro Fofana.

Det är inte bara vi som är förundrade över att Chelsea släpper Jorginho till Arsenal som den här twitter-videon visar. Marc Cucurella är chockad>>

PSG som försöker värva både Ziyech och från Inter Skriniar krånglar tydligen både med Chelsea och Inter. Det franska fönstret är konstigt nog öppet en timme längre än det engelska.

Chelsea Womens semifinal mot West Ham i Ligacupen ska spelas 9 februari.

Bakayoko till Adana i Turkiet verkar ha spruckit men plötsligt visar Lyon intresse av att låna fransmannen från Chelsea, även om han just nu är på lån hos Milan där han inte får spela då det utlöser en köpklausul.

Enzo Fernandez har inte tränat med Benfica och är petad ur matchtruppen för kvällens match. Det senaste som sägs är att han just nu undergår en läkarundersökning för Chelsea i Lissabon (Chelsea lär ju skickat en hel del personal dit i en privatjet). Kl 17.05
    Andra källor säger att det fortfarande krånglar kring betalningstrukturen.
   * Portugiska källor anger att han genomgår läkarundersökningen på Lissabonsjukhuset Ljusets Sjukhus.

Som CSFC hela tiden trott är David Datro Fofana på väg ut på lån. Det lär handla om Nice. Vi får se om de hinner ordna det.

Chelsea (och Man U) ska ha gjort sena förfrågningar om Bayern Münchens Marcel Sabitzer. Det kan handla om lån eller permanent övergång.
    Många tolkar det som att Enzo F-affären är på väg att spricka. CSFC tolkar det som panikrykte, Man U har Eriksen långtidsskadad och Chelsea som sagt är på väg att förlora Jorginho till en direkt konkurrent och är osäkra på om de kan landa rekordvärvningen av Enzo F.

Hakim Ziyech lär befinna sig i Paris för att slutföra en övergång till PSG. Det handlar om ett lån.

Arsenal ska närmat sig en övergång för Jorginho för 12m pund och ett 18-månaders kontrakt. Vi tycker extremt illa om sådana här övergångar men vill inte Chelsea förlänga så... Men ändå, sälja till direkta konkurrenter, det gillar vi verkligen inte även om det tyvärr blir allt vanligare och redan har skett idag.
    Arsenal försökte sig på samma transfer deadline day 2020.
    *Enligt Daily Mail kan affären gå på upp till 15m pund med bonusarna. Chelsea ska ha gett Jorginho tillåtelse att tala med Arsenal och det pratas om en läkarundersökning som ska vara på väg.

Det står nu klart att Conor Gallagher tackat nej till att lämna Chelsea för Everton. Det är dock inte helt klart ändå hur det blir om Enzo F värvas och ev lån till andra klubbar. Vi hoppas förstås att Galalgher stannar nu när han börjar komma in i det hela. Vi älskar hans spelartyp även om han ännu är väl yvig och lite överentusiastisk och drar på sig för många kort.

MÅNDAG 30:
Arsenal rycker inte bara i Brightons Caicedo utan även Jorginho kopplas till dem. Det ska Chelsea förstås inte gå med på. Inte släppa spelare till direkta konkurrenter. I sommar kan Chelsea inte göra något åt det om de inte förlänger med Jorginho.

Att Hakim Ziech kanske skulle lämna i januari har vi väl trott möjligt. Däremot inte att det skulle bli till PSG. Men Parisklubben har tydligen förhört sig om den möjigheten sent i fönstret.
    *Enligt franska uppgifter har Ziyech redan accepterat att gå till PSG. Så det gäller att klubbarna kan komma överens nu. För en utomstående är det lite svårt att se att han ska få mer speltid i PSG men det är nog en liga som passar honom bättre.

Roy Hodgson, fd Crystal Palace-manager håller med CSFC och menar att det bästa för Conor Gallagher är att stanna i Chelsea.

Sky säger nu att Chelsea vill betala Benfica i sex avbetalningar för Enzo F. En stor förstasumma och fem följande för att kunna följa FFP- och skatteregler.

Chelsea ska ha lagt ett högt bud på Arsenal Womens Katie McCabe i helgen. De ska dock fått nobben. Arsenal W sägs nu lägga ett rekordbud på förre Chelseatalangen, nu i Man United Alessia Russo.
    *Hon sitter på utgående kontrakt och har ännu inte förlängt med United som värvat bra i fönstret.
    *Man U har nobbat budet. Damerna har också en annan deadline på fönstret än männen, deras fönster stänger kl 18 imorgon. Männens vid midnatt.

Times hävdar att Chelsea är redo att betala 10m pund mer än vad Benfica begär för Enzo Fernadez om Benfica går med på betalningen i etapper. Detta för att Chelsea ska klara FFP-regler och skattekrav.
    Benficas president sägs sitta i förhandlingar med Chelsea ikväll istället för en representationsmiddag och Enzo F sägs stått över träningen.
    Chelsea vill ha affären klar nu men plan B är att göra som med Christopher Nkunku, ha ett avtal klart för att undvika en budgivning i sommar.

Fler och fler säger nu att Chelsea ska gått med på att betala Enzo Fernandez enorma 120m €-utköpsklausul. Fortfarande lite oklart om det är i en betalning eller i avbetalningar som Chelsea gill göra av FFP-skäl.
    Om det är i en betalning kan en värvning ses som säker då Benfica inte längre kan stoppa affären om spelaren vill gå, vilket han vill, och de får utköpskostnaden.

Everton för diskussioner med Chelsea om Conor Gallagher för 40+5m pund, men de kan också tänka sig ett lån. CSFC vill inte att det sker. Inte nu när Galalgher börjar hitta rätt i laget. Det sägs dock hänga på Enzo Fernandez.
    Då är det bättre om han går till Newcastle eller Crystal Palace på lån, vilket också lär vara möjligt. Vi föredrar dock att han stannar. Chelsea borde kanske istället casha in på Jorginho då de inte ser ut att vilja förlänga hans kontrakt.

Det är nu klart att Sean Dyche ersätter Frank Lampard som manager i krislaget Everton (det är många lag som benämns krislag den här säsongen nkl Chelsea, Liverpool, West Ham...) Vi får swe om förre Burnleymanagern kan vända skutan trots att de tappar spelare (Anthony Gordon till Newcastle) istället för att kunna ta in spelare.

Chelsea sägs skickat en stor delegation till Lissabon för att fixa värvningen av Enzo Fernandez, ett drag som användes när de värvade Mykhailo Mudryk. Vi får se hur det slutar, de har inte direkt massor med tid och kostnaden lär vara rekordhög.

Liverpool påstås göra ett sent försök att värva N'Golo Kanté.

Jude Soonsup-Bell är kontraktsrebell och vill inte förlänga med Chelsea när hans kontrakt går ut till sommaren, som fler och fler unga löften de senaste åren. Nu är han nära en övergång till Tottenham. Deta talas om övergångssumma om han nu går i januari, men utbildningskostnader kommer det att bli i vilket fall som.
    Det är en trist utveckling men Chelsea kan ju inte skylla på några andra än sig själva särskilt inte när man lägger en halv miljard på att värva nya spelare varav de flesta är unga spelare.
    Vi kommer dock aldrig kunna önska Soonsup-Bell lycka till om han väljer Tottenham, så är det ju bara.

Några medier signalerar att Chelsea kommer betala Benficas utköpsklausul om 120m € för Enzo Fernandez. I en enda utbetalning vilket är Benficas krav. Något Chelsea inte velat utan de har sökt betalning över tre år och det har talats om spelare mellan. Spelaren och Chelsea lär redan vara överens.

SportsMole har redan sparkat Potter och anser att Frankfurts Oliver Glasner är hans efterträdare. Vi tror de pratar i nattmössan.
    Andra pratar om att Klopp ska sparkas av Liverpool och ersättas av Thomas Tuchel. Vi har svårt att se det också, men Liverpool lär ju vara till försäljning och man vet ju aldrig vad nya ägare gör. Det vet vi i Chelsea.
    Samtidigt som vi skrev om förra veckan hoppas Mourinho få chansen en tredje gång i Chelsea. Det är vi måttligt intresserade av då vi nog tycker han bränt sitt krut. Ingen manager har ju slösat bort ung talang i klubben mer än han gjorde förra gången. (de Bruyne, Salah, Lukaku m fl).

Romelu Lukaku är petad i Inter och det höjs fler och fler röster som tror att Inter inte är intresserade av honom framöver heller. Vilket innebär att Lukaku ska tillbaka till Chelsea om ingen köpare kliver fram till sommaren.


     


<<50 år med Chelsea, 14 mars 2020>>

Biljettinformation; finns även under CSFC>>
Köp ALDRIG biljetter från Viagogo = blufföretag

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(finns också under rubriken CSFC/Chelseaguide)

Lindy

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt, åsikter och väldigt mycket fakta och resultat.


CSFC.SE

NEJ till näthat