CHELSEA SWEDISH FAN CLUB
csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
10   Chelsea FC 20 sp 8 v 5 o 7 f 22 - 21 mål 29 p

csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea W för målgörare
1     Chelsea W 11 sp 9 v 1 o 1 f 32 - 9 mål 28 p
23-29 jan 2023
NÄSTA MATCH: 3 feb kl 21.00 - FULHAM  
NÄSTA MATCH WOMEN 5 jan kl. 13.30 - Tottenham  

Nyheter v-4


SÖNDAG 29:
Så fick vi nästan en jätteskräll när det s k Hollywoodlaget, walesiska Wrexham som ägs av ett par skådespelare och som normalt spelar utanför det professionella ligasystemet ordnade omspel mot tvåan i Championship Sheffield United med 3-3 på hemmaplan. Kvitteringen djupt in på övertid från Sheffield.

Det är kanske inte en jätteskräll men Brighton slog idag ut Liverpool ur FA Cupen, och vilken avslutning det var. Brighton är otroliga på att få fram spelare, Mitoma är kanske säsongens sensation och det avgörande målet var sensationellt.

FA CUPEN
CHELSEA WOMEN      -   LIVERPOOL W      3 - 2
Hur belv det inte mål i det anfallet. Ena chansen efter den andra men spelarna lyfte huvudet och fick inte träff på bollen utan det slutade med en styrning i stolpens utsida. Kirby hade det bästa läget men missade att ta emot bollen ordentligt då hon redan räknat in målet. 11 Det har bara varit Chelsea i inledningen av matchen.
    Niamh Charles nickar just utanför på en hörna. 16
    Cuthbert missade nog den hörnan, men det blev en livsfarlig markkrypare av den som Buchanan i välditg bra läge drog högt över. 21
    MÅL och vilket mål det är. Pefekt boll från James till Charles vars inlägg är på Kerrs volleyfot och in i mål. Så otroligt snyggt. 32
    Siffrorna speglar inte på något sätt första halvlek. Chelsea har varit överlägsna.
-ANDRA-
Magda Eriksson ersätter Buchanan. 46
    Långt inkast leder till en konstig hörna som måste varit ett missförstånd då Musovic såg ut att välja att släppa den när hon kunde tagit den men den touchade tydligen någon på vägen. 47
    Liverpooll har öppnat aggressivare med högre press än i första. Vilekt öppnar upp för kontringar som inte riktigt lyckats hela vägen för Chelsea.
    MÅL Bra mycket enklare den här gången för Sam Kerr. Perfekt framspelad av Kirby kan hon lägga in bollen i öppet mål. 52
    Liverpool reducear i ett av sina mycket få anfall. Otagbart från straffområdeslinjen in i burgavel. 61 Det speglar verkligen inte matchen men Liverpool har tydligen en förmåga att få mål mot Chelsea som inte är förtjänta, men sådan är ju fotbollen ibland. Holland sköt.
    Och plötsligt är Liverpool livsfarliga framåt och Musovic gör en räddning av det mer ovanliga slaget med en spark högt upp i luften. 65
    Mv ute ur boxen och kan rensa framför Kerr. 66
    Hayes tar ut Reiten för Kaneryd och James går ut för Ingle, ett lite defensivt bytte för att ta hem matchen. 68 Kanery tar den för henne mer ovanliga vänstra sidan.
    Bright lyckas skjuta tv å egna lagkamrater i boxen utan att få bort bollen. Den ena rensningen tog Ingle i ansiktet och domaren bllåste för huvudskada. 74
    Härligf rispelningav Kerr, mv kommer ut och Kerr hamnar i för dålig vinkel och bollen i burgavelns utsida via mv. 76 Chelsea har sett lite oorganiserade ut sedan byena men börjar få grepp igen. Då kommer Mjelde in för Kirby, definitivt ett defensivt byte. 77
    MÅL. Charles igen hittar Sam Kerr som fri lätt kan nicka in bollen. Vilken assist igen. Hat-trick Kerr. 70
    Kerr riktigt nära igen. Underbar framspelning men skottet går just utanför. 80
    Cuthbert vilas och Melanie Leupolz gör comeback efter fött barn. 83 Mafgda Eriksson gav henne en stor kram när hon kom in. Det rä vad en bra kapten gör.
    Liverpool reducerar igen på en hörna Chelsea inte får bort och i röran kan Bonner slå in bollen. Åter, kanappast förtjänt men de räknas. 85
    Ska Chelsea få ångra att de inte avgjorde redan i första halvlek? Vi vet faktiskt inte om det är omspel i kvinnornas FA Cup, men Chelsea behöver verkligen inga fler matcher nu.
    Ingle gör ett par misstag och hennes inhopp har inte varit av vanlig kvalitet. 89
    Fyra minuter tillägg.
    Långskott som överraskar men Musovic tippar det över ribban. 90+3 Farlig hörna men Musovic får undan den och Chelsea får ut den till inkast. 90+4
    Chelsea är vidare i FA Cupen men det blev onödigt spännande. De är regerande mästare.

Magda Eriksson är fortfarande petad vilket väcker frågor om hennes framtid i Chelsea då hon och Harder sitter på utgående kontrakt. Emma Hayes har valt följande lag idag:
Musovic - Chares, Buchanan, Bright, Carter, Cuthbert, Fleming, James, Kirby, Reiten, Kerr
    *Chelsea har sagt att matchen skulle visas över webben men det verkar inte var sant, utan tydligen visas den där bara för vissa länder. Och de som har VPN.

OFFICIELLT
Malo Gusto är nu en Chelseaspelare fast ändå inte. Han har skrivit på för Chelsea till 2030. Det är väl kanske det sista långtidskontraktet Chelsea kan skriva då Uefa kommer ändra reglerna till max 5 årskontrakt i sommar. Gusto, 19 år gammal högerback kommer lånas tillbaka till Lyon fram till i sommar.

LÖRDAG 28:
Ett mycket ändrat U18 (från förlusten i FA Youth Cup mot Cambridge) spelade 2-2 mot Tottenham idag. Målen gjordes av Flower 34, Golding 90+3. Chelsea ligger på en tredjeplats i sin division, långt efter West Ham som leder överlägset.

Vi känner alla till historien om balettlektioner för Östersund, nu har Graham Potter prövat en annan metod för att skapa teamkänsla och få ihop sin legion av spelare, han har låtit dem delta i militär träning. Läs mer om det här>>

FREDAG 27:
Sky har gjort ett porträtt av Noni Madueke och vad han kommer erbjuda Chelsea. Läs mer här om vår senaste värvning>>

Chelsea W har tre spelare skadade inför matchen mot Liverpool i FA Cupen. Det är förstås långtidsskadade Parnille Harder och Svetlana Svitkova och Eve Perisset.
    Matchen visas på 5th Stand och Chelseas hemsida.

OFFICIELLT
VI har vetat om det några dagar men nu är det officiellt att Bashir Humphreys som gjorde Chelseadebut för itne lägne sedan lånas ut till tyska Paderborn resten av säsongen.

Chelsea visar PL2-lagets match mot West Ham kl 20 ikväll (kolliderar med VM-semin för Sverige i handbollen). De visar också U18 imorgon mot Tottenham 12.00. Mer information på deras officiella webbsida,

TORSDAG 26:
Chelseas Akademi är kanske inte i kris men vi har den sämsta generationen akademispelare på minst 10-15 års tid. Ikväll åkte Chelsea U18 ut ur FA Youth Cup redan i deras andra match, mot Cambridge United med enda målet. (Bara en gång tidigare under de här åren har de åkt ut tidigare och då var det mot Man United).

Chelsea W kunde få Man City, Arsenal/Aston Villa, West Ham i Ligacupens semifinal. Det blev. West Ham så det får vi väl kalla drömlottning. Matchen ska spelas 8 eller 9 februari.

Chelseas Andrey Santos gjorde igår sitt tredje mål på tre matcher i sydamerikanska U20-mästerskapen.

Semifinalerna i damernas Ligacup lottas idag vid 17.30.

Kepa Arrizabalaga är nominerad till månadens räddning. Detta för hans räddning på Doucoures skott i matchen mot Crystal Palace.

ONSDAG 25:
WOMEN LIGACUPEN mot Tottenham.
Sam Kerr gav Chelsea ledningen i 38 minuten. Fran Kirby kom in och gjorde 2-0 i 68. Kerr avgjorde matchen i 84. Tottenham reducerade sent, genom förre Chelseaspelare Drew Spence. 90+4. Slutresultat 3-1.

Emma Hayes startar idag den elva (tror vi utan dubbelkollat) med ett undantag, Lauren James kommer in, som startade och spelade sex minuter i söndags mot Liverpool i ligan. Nu mot Tottenham i ligacupen på bortaplan. (Då var Leupolz på bänken, det är hon inte idag).
Musovic - Carter, Bright, Buchanan, Perisset, Ingle, Cuthbert, Cankovic, Reiten, James, Kerr

CSFC kommer inte att följa damernas ligacupmöte mot Tottenham live ikväll, även om vi hoppas kunna se slutet. Detta då vi kommer heja på Sverige mot Egypten i handbolls-VM.

CSFC inför också en justering på sina nyhetssidor. VI tar ju upp rykten (vilket absolut inte är fakta eller sanningar på något sätt) och de tenderar att ändras under dagen. Så nu sätter vi en stjärna * när vi fått mer information om något rykte senare under dagen. Vi går dock inte tillbaka till tidigare dagar.

Vi har en rättelse, vi uppgav tidigare att U18 spelar FA Youth Cup ikväll. Det ska vara imorgon.

TISDAG 24:
Chelseas nyförvärv Andrey Santos spelar just nu för Brasliien i sydamerikanska mästerskapen för U20-spelare. Han får mycket beröm för sin insats där, inte minst efter att Brasilien slagit Argentina med 2-0. Det dröjer nog därmed ett tag till innan han ansluter till Chelsea då Brasilien är favoriter till att vinna mästerskapet som spelas i Columbia.

Mykhailo Mudryk spelade inte många minuter men han slog säsongsrekord ändå. Ingen spelare i Premier League har varit snabbare än han. Han klockades för 22.76mph vilket omsätts till 36,63 km.
    Denis Zakaria är femma på snabbhetslistan med 36,09.

För de som kan få in FA Player (kräver VPN) visas Chelseas ligacupmatch mot Tottenham där i morgon kväll.

MÅNDAG 23:
Noni Madueke kommer bära nummer 31 i Chelsea och hoppas på en debut mot Fulham nästa fredag. Noni är för övrigt ett smeknamn, hans fulla namn är egentligen Chukwunonso Tristan "Noni" Madueke.

Uefa planerar att stänga det kryphål som Chelsea maximalt utnyttjat sedan Boehly och Clearlake köpt klubben för att sprida kostnaderna och undvika överträdelser av FFP-reglerna. Det vill säga långtidskontrakten. De vill inte tillåta längre kontrakt än fem år. Läs mer här>>

CPO (Chelsea Pitch Owners) har gjort en uppdatering av planerna för ombyggnad och renovering av Stamford Bridge. Inget direkt nytt framkommer men lite mer kött på benen är det. Läs mer här>>

Damerna kommer gå in i Ligacupens kvartsfinaler på onsdag mot Beth Englands nya lag, Tottenham. Därefter blir det FA Cupen mot Liverpool. Om planerna tinar i London för även Tottenham fick sin match igår inställd, dock i god tid.
    Det är patetiskt att WSL spelas på planer utan uppvärmning med matcher i januari. Och uppenbarligen fungerar det inte alls så vi får se om Chelsea spelar på onsdag.

Herrlaget däremot får en liten vila då de är befriade från FA Cupen efter utklassningen av Man City. Därför spelar de inte nästa match förrän fredag 3 februari.
    Joao Felix är fortfarande avstängd i den matchen, som är mot Fulham igen. Det är hans sista match på avstängningen. Det ska sedan bli intressant att se hur han kommer fungera med Havertz och Mudryk. Felix var Chelseas bäste spelare mot Fulham innan han slängde sig in i en farlig tackling och fick direkt rött. Övertänd.
    Däremot räknar vi med att Reece James och Ben Chilwell och kanske Wesley Fofana kommer att vara tillbaka i träning och spelklara till den matchen.

Två lag i helgen spelade med självförtroende och vilja. Två lag spelade i helgen helt utan självförtroende och mindre mod. Vilken skilllnad det gör. På alla sätt och vis. (Vi talar förstås om Arsenal-Man U och Liverpool-Chelsea).

På torsdag spelar också U18-laget 16-delsfinal i FA Youth Cup borta mot Cambridge.

 

Rykten, notiser m m, v-4


SÖNDAG 29:
Det är många bud om hur mycket Malo Gusto kostar Chelsea. Från 30m € till 40m €. Vi tror 30m € förmodligen är den rätta summan, men vem vet i de här penningtokiga övergångarna.

Nu sägs det att Chelsea kommer dra sig ur jakten på Moises Caicedo som är avstängd fönstret ut av Brighton och ge Arsenal öppet spår. De lär fortfarande vara intresserade av otroligt dyre Enzo Fernandez som Benfica absolut inte vill sälja. Nu sägs det att ett alternativ kan bli Marcelo Brozovic för 26m pund. Han är dock 31 år och det känns nästan dumt att då släppa Jorginho som är i liknande ålder för att ersätta honom med en jämnårig. För att Jorginho kommer att lämna i sommnar på fri transfer ser alltmer troligt ut.

LÖRDAG 28:
Cesare Casadei kommer lånas ut till Reading, det förväntas bli officiellt på måndag.

Inget från Chelsea men det sägs att värvningen av Malo Gusto är klar. För 26m pund. Han kommer dock att stanna hos Lyon våren ut på lån.

Chelsea och Arsenal sägs ju vilja värva Moises Caicedo som vill bli värvad. Hans attityd är nu sådan att Brighton har stängt av honom från träning tills fönstret stängs.

José Mourinho söker en återkomst till Chelsea enligt ryktena. Han tycker inte Roma stöttar honom (de har inte råd att köpa spelare på det sätt han vill) och har familjen kvar i London.

Fabrizio Romano säger att Malo Gusto trots Lyons uttalanden om att han inte kommer att säljas nu, kommer att undergå en läkarundersökning hos Chelsea idag.

Ett något sensationellt rykte säger nu att Newcastle planerar att försöka värva Romelu Lukaku i sommar.

Reece James har läkt ihop så bra att han nu ser ut att bli aktuell till och med för en start mot Fulham på fredag.

FREDAG 27:
Paull Merson fd Arsenalspelare (men tydligen Chelseasupporter) tror att Chelsea kan vinna Champions League i år, likt 2012 då vi underpresterade i ligan men vann de stora öronens trofé. Läs här>>

Portugiiska rykten säger att Chelsea kommer ge ett mammutbud till Benfica för Enzo Fernandez innan fönstret stänger. Minst 100m € och spelare. Benfica vill fortfarande inte sälja enligt de uppgifterna.

De ständiga ryktena kring Moises Caicedo fortsätter. Chelsea ska bjudit 55m pund och Brighton har nobbat, nu ska Arsenal bjudit 60m pund och verkar gå samma öde tillmötes. Medierna ser det hela som en dragkamp.
    *Brighton har nobbat även Arsenals bud och kräver 80m pund samtidigt som Caicedo själv lämnat in en transferbegäran att få lämna, utan att ange klubb.

TORSDAG 26:
Ett nytt rykte är Dani Olmo från Leipzig. Han lär även jagas av Barcelona.

Denzel Dumfries agent har rest till England för samal med Chelsea, Manchester United och Newcastle som allla är intresserade av Interspelaren.

Lyon har meddelat att de kommer inte sälja Malo Gusto oavsett i januari. Han har 18 månader kvar på sitt kontrakt och vill gå till Chelsea som han redan är överens med de personliga villkoren om.
    *Deras ordförande Aulas har dock gjort sådana uttalanden många gånger förr och det har ändå blivit affär. Så det ingår i spelet.

Enligt BBC ska Chelsea lagt ned intresset för Anthony Gordon. Tack för det.

Evertons Amadou Onana ska ha nobbat Chelsea men överväger Arsenals intresse. Vi misstänker att Chelseas bulkköp av spelare nu börjar ge spelare kalla fötter inför att komma till Chelsea med tanke på antalet spelare och spelmöjligheter.

Det talades om honom redan i somras men han gick till Wolves. Chelsea är nu åter intresserade av Matheus Nunes om vi ska tro ryktena.

Chelsea ska ha lagt ett andra bud på Malo Gusto men Lyon håller ut för de 30m € de vill ha.

Bashir Humphreys ser ut att gå på lån till tyska Paderborn. Han åker dit för läkarundersökning idag.

N'Golo Kanté hoppas kunna återvända till spel efter ett halvår på sidlinjen i slutet av februari.

ONSDAG 25:
Det diskuteras mycket om markvärme under planerna för WSL. Andra menar att det finns viktigare saker för WSL att koncentrera sig på. Vår åsikt är att det kanske inte är ligans högsta prioritet men det borde vara Chelseas högsta prioritet att ordna det på Kingsmeadow, precis som Chelsea borde ta fram planer för att utöka publikkapaciteten på Kingsmeadow. För kraven på att damerna ska spela på lagens huvudarenor, vilket flera klubbar faktiskt gör ex Leicester, är mindre praktiskt. Inte minst för arenor som Chelseas som kräver stor personal oavsett hur mycket publik det är och har dålig access transportmässigt. Klubben har råd att lägga markvärme på Kingsmeadow, det är bara en prio-fråga. Ska det köpas ännu fler spelare till jättesummor till en redan översvullen trupp eller ska förutsättningarna för damlaget förbättras?

Några medier påstår att Chelsea lagt ett bud om 49m pund på Alexis Mac Allister från Brighton (finns det någon Brightonspelare som inte kopplas till Chelsea?). Andra källor uppger att denne värderas till 27m.

Ryktena om Anthony Gordon vägrar tyvärr att dö. Newcastle ska också vara intresserade men Everton hoppas sälja med en lån-tillbaka-klausul. Vilket medierna tror Chelsea skulle gå med på.
    *Medierna är oerhört kluvna. Många tror Newcastle vinner kampen om Gordon, andra säger att Chelsea planerar att bjuda mer än Magpies.Samt låna tillbaka honom till Everton. CSFC undrar precis som i somras, Varför? En spelare som är petad i Everton, även om han kanske får en bra vår under en ny manager om han är kvar.

Chelsea vill inte sälja Conor Gallagher och lär satt en prislapp om 40m pund för att stoppa möjliga intressenter. Sägs det.

Leicester och Milan sägs båda vara intresserade av Ruben Loftus-Cheek i det här fönstret.

Malo Gusto sägs nu kosta 35m pund. Det verkar som medierna bara rycker siffror ur tomma luften just nu. Silly seasons sista vecka som det är.
    *Betydligt mer trovärdigt är uppgifter om att Chelsea bjudit 20m € men Lyon vill ha närmare 30m € vilket vi misstänker kan bli köpesumman. Fönstret stänger på tisdag kväll.

Inte Chelsea. Det är många klubbar till salu i Premier League just nu. Manchester United förväntas bli sålda, Liverpool undersöker också försäljning, Bournemouth blev just uppköpta, Chelsea köptes för inte så länge sedan och igår lär Moshiri lagt ut Everton till försäljning för 500m pund. Dagen efter han sparkade Lampard.
    *Evertons ägare Moshiri har senare under onsdagen dementerat att klubben skulle vara till saliu.

TISDAG 24:
Chelsea och turkiska Adana Demispor ska vara överens om en affär kring Tiemoue Bakayoko. Bakayoko ska träffa klubben imorgon för diskussioner om sitt personliga kontrakt. Vi kan inte bedöma hur seriöst det här är, men att Bakayoko behöver hitta en ny klubb att spela för är solklart.

Milan och Chelsea ska ha öppnat samtal om en övergång för Christian Pulisic. CSFC gillar amerikanen men det har ju aldrig riktigt klickat för honom i Chelsea.

Nu säger rykltena att Chelsea erbjuder 88m pund samt Hakim Ziyech till Benfica för Enzo Fernandez. Verkar som stackars Ziyech som varit bra de senaste veckorna är mellanskillnad i allting i Chelsea om vi ska tro några rykten.

Äntligen! Times säger att Chelsea nu är beredda att erbjuda Thiago Silva ännu en kontraktsförlängning. Se till att det blir gjort. Silva har varit Chelseas klart bäste spelare den här säsongen och har uppenbarligen massor att ge fortfarande. Året smartaste initiativ om det stämmer.
    Även trovärdiga Guardian säger att det ser ut som Thiago SIlva kommer att spela vidare i Chelsea.

Manchester United sägs vädja till Malo Gusto att han ska säga nej till Chelsea och istället invänta (ett eventuellt) bud från United i sommar.

MÅNDAG 23:
Chelsea ska ha lagt ett muntligt bud om 13m för Malo Gusto som Lyon avvisat. Personliga villkor ska redan vara klara med Gusto om ett långtidskontrakt. Det här ser alltmer ut som nästa spelarköp av Boehly. Gusto har 1,5 år kvar på sitt kontrakt med Lyon.

Det var obegripligt i somras, än mer nu när han är petad och knappt ens fått spela att Chelsea har intresse i Anthony Gordon från Everton. De ryktena har börjat igen, liksom att Chelsea också är intresserade av Amadou Onana, vilket är klart lättare att förstå.

Inte Chelsea men lite intressant. Förre Chelseamanagern Antonio Conte ser ovillig ut att förlänga sitt kontrakt med Tottenham och tydligen tittar Spurs på att ersätta honom med förre Chelseamanagern Maurizio Sarri, en av de managers vi haft minst förtroende av alla som klubben gått igenom.

Chelsea påstår ha fått nobben på ett 55m pund bud för Moises Caicedo. CSFC tycker nog att Chelsea istället kanske borde lägga någon miljon i sommar på att installera värme under planen på Kingsmeadow.

Det kan varit droppen på Lampards managerkarriär, han har fått lämna Premier Leagues värsta manageruppdrag, att försöka göra något av Evertons försök till självdstruktion. Han har alltså fått sparken av Everton efter förlusten till West Ham.
    Marcelo Bielsa sägs vara första val att ersätta honom.

Det senaste är att Boehly tänker göra ett sista försök att värva Enzo Fernandez från Benfica för 112m pund innan fönstret stänger. Vi lämnar det okommenterat men inget förvånar längre, särskilt inte ryktena.

Nio dagar kvar på fönstret och ryktena hettar upp men frågan är hur trovärdiga de är. Ändå är väl känslan att Boehly är inte klar med att ta in spelare. Mer förvånande är att det inte är några på väg ut, ens på lån verkar det som men det kanske öppnar upp den här veckan. Det kan ju bero på skadeläget.

Bayern München sägs göra ett sent försök i fönstret att värva Kai Havertz.

Lyons unge högerback Malo Gusto som dök upp i ryktessvängen igår beskrivs idag som en ny Alphonso Davies.

Denzel Dumfries (inter) agent ska ha rest till London för samtal med Chelsea, och Tottenham - sägs det.

En av de brittiska självutnämnda transferspecialisterna (som nästan aldrig har rätt) säger nu att Chelsea helt 100% säkert kommer kunna värva Dusan Vlahovic för 63m pund från Juventus som just fråntagits 15 poäng. (Om de vill).

West Ham säger 100m+ men Arsenal tror de kan värva Declan Rice för 80m. Det går också rykten om att Declan Rice för första gången inte har Chelsea som förstaval när han lämnar i sommar (för det lär han väl göra) utan väljer Arsenal då han vill spela Champions League, vilket vi inte tror Chelsea lär få göra.

Everton vill låna Hakim Ziyech resten av säsongen för att undvika nedflyttning. Kommer vi ihåg fel när vi säger att Lampard visade väl aldrig något större intresse att spela honom när han var Chelsea-manager.
    Även Roma är intresserade av Hakim Ziyech men tydligen är lönen ett problem som de inte kan lösa.
    Det är lite mer osäkert men även Newcastle lär vara intresserade.

Milan ska vara intresserade av Christian Pulisic och Ruben Loftus-Cheek.

     


<<50 år med Chelsea, 14 mars 2020>>

Biljettinformation; finns även under CSFC>>
Köp ALDRIG biljetter från Viagogo = blufföretag

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(finns också under rubriken CSFC/Chelseaguide)

Lindy

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt, åsikter och väldigt mycket fakta och resultat.


CSFC.SE

NEJ till näthat