CHELSEA SWEDISH FAN CLUB
csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
10   Chelsea FC 19 sp 8 v 4 o 7 f 22 - 21 mål 28 p

csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea W för målgörare
1     Chelsea W 11 sp 9 v 1 o 1 f 32 - 9 mål 28 p
9 - 15 jan 2023
NÄSTA MATCH: 21 jan kl 13.30 - Liverpool  
NÄSTA MATCH WOMEN 22 jan kl. 13.00 - LIVERPOOL  

Nyheter v-2


SÖNDAG 15:
Äntligen en seger även om det satt långt inne. Men oj så viktig den var för klubben, för fansen och för spelare och ledare. Lite arbetsro till på lördag nu.

OFFICIELLT
Mykhailo Mudryk är Chelseaspelare. 22-åringen (nybliven) har skrivit på för åtta (8) och ett halvt år. Vilka kontraktslängder Chelsea tillämpar numer på de unga talanger de värvar. Det annonserades mitt under första halvlek. Han lär få nummer 15.

Chelseas lag mot Crystal Palace: Kepa; Chalobah, Thiago Silva, Badiashile, Hall; Jorginho, Chukwuemeka, Gallagher; Mount, Havertz, Ziyech
    avb: Bettinelli, Azpilicueta, Cucurella, Humphreys, Koulibaly, Kovacic, Loftus-Cheek, Aubameyang, D Fofana

ARSENAL WOMEN    - CHELSEA WOMEN    1 - 1
Mycket publik på Emirates och Arsenal lär hoppas publiken ska bära dem hela vägen.
    Nåda lagen har startat i högt tempo och bra intensitet. Båda har klar respekt för varandra.
    Felpass av Cuthbert höll på att bli farligt. 5 Strax efter får Chelsea inte bort bollen igen och Arsenal trycker på innan James kan avsluta och det är just utanför.
    Hurtig får en jättechans men skottet är lamt och lätt för Musovic, 10
    Chelsea har slagit väl många felpass för att Hayes ska vara helt nöjd misstänker vi.
    Bra chans för Foord när Charles tappar henne. Musovic tar bollen. 11
    Ny chans för Arsenal som är det bättre laget just nu. 13 Musovic får jobba och har gjort det säkert hittills.
    Chelsea känns passiva, avvaktande. Om det är medvetet eller Arsenal kan man inte säga. Det är mest spel på omställningar och väldigt lite uppbyggt spel,
    Cuthbert skjuter, Kerr i ryggen. 19
    Chelsea fortsätter slarva och ge initiativet till Arsenal. 26 Br aomställning men Zinsberger i Arsenals mål spelar mer sweeper än målvakt och är väldigt högt upp hela tiden för att stoppa dem. Ännu inget skott på mål för Chelsea. Chelsea måste få James och Reiten mer i spelet.
    Ännu ett stort misstag i Chelseas passiva försvar och Arsenal får en stor chans igen. Skottet i burgaveln. 31
    Chelsea måste vakna och börja spel sitt spel. Hayes kan inte vara nöjd med det här passiva felpassande spelet. Lauren Jamnes har varit höjdpunten för Chelsea.
    Chelseahörna. 37 Chelsea har skapat try Dpklug hörna. ck på Arsenal och orednar ny hörna också. 38
    James kortas när hon stoppar Maanum. 39
    Kerr nickar utanför på enhörna. 45+1
    Chelsea avslutade halvleken bättre men fortfarande inget avslut på mål.
-ANDRA-
    Bra omställning av Chelsea men Kerr får inte riktigt ordning på bollen och trots hjälp av Reiten blir det inget. 47 Kerr söker en straff men det var inte tillräcklkigt.
    Buchanan har ingen bra match, vet inte hur många felpass hon gjort nu. 49 Hon är klart matchrostig. Tyvärr är hon inte ensam om det i Chelsea där vi än så länge bara ger överbetyg till James, Cuthbert och Musovic. Eriksson har varit säkrast i fförsvatet.
    Farlig chans men Musovic reflexräddar och sedan gör hon en riktigt fin räddning på en nick från tre meter. 54
    Domaren dömer straff till Arsenal när Charles tacklar utanför boxen. Vilken domartavla. 56 Little tar den. Mål när musovic går ett håll och bollen åt andra, och den är en ren skänk från domaren. 57
    Musovic gör en bra räddning igen. 59
    Chelsea är riktigt dåliga just nu. De får knappt ordning på någonting och Arsenal får göra lite som de vill.
    Hayes måste agera, In med Kirby snarast. Det är bara långa bollar mot Kerr och inget spel alls. Alltför många underpresterar klart och byten behövs. Det här är en av säsongens absolult sämsta insatser i den viktigaste matchen.
    Perisset och Kirby in. Helt rätt. Fleming och Charles ut. 62
    Fortfarande inte ett enda avslut på mål från Chelsea, Vi känner absolut inte igen den här laget. Uppehållet har bara försämrat laget.
    Bra läge för Ingle men skottet långt utanför. 70
    Musovic tippar bollen i ribban på ett långskott. Bra räddning. 73
    Eriksson nickar och det är första avslutet på mål efter en frispark. Lätt för mv dock. 76
    Cankovic in för Chelsea Ingle ut. 81
    Hörnvariant med Cuthbert får inte alls till skottet.
    Kaneryd in för Eriksson. 86
    MÅL Lång boll in och Kerr möter den perfekt. Kvitterat. Cankovic assist. 89
    Kerr spelar bort bollen till ingen alls när Arsenal gör ett misstag. 90+2
    Arsenal var det bättre laget men deras mål var ändå en gåva från domaren. Chelsea gjorde ärligt talat en ren plattmatch i säsongens hittills viktigaste möte. Mycket få får godkänt i Chelsea. Musovic, James, Cuthbert är de enda vi vill peka ut som visat hög klass. Bra inhopp av Perissetoch Cankovic. Hayes tog nog ut fel lag också från start, å andra sidan blev ju bytena sällsynt lyckade.

ingen Kirby från srtart och Musovic i mål. Lite överraskande uppställning från Emma Hayes inför titelfajten mot Arsenal.
Musovic; Charles, Buchanan, Bright, Eriksson, Cuthbert, Ingle, James, Fleming, Reiten, Kerr.
    avb: Berger, Carter, Perisset, Svitkova, Mjelde, Abdullina, Cankovic, Rytting Kaneryd, Kirby,

LÖRDAG 14:
Den här säsongen har verkligen inte utvecklats som tippat. Arsenal leder och verkar kunna gå hela vägen. City går på ena smällen efter den andra. Liverpool underpresterar. Chelsea är i ren och skär kris. Man United har plötslit blivit ett lag igen. Ingen av nykomlingarna ligger på nedflyttningsplats (i skrivande stund).

U18-laget, som hade en uppställning vi inte alls kände igen, hade väldigt roligt borta mot Norwich. Matchen slutade 7-1 till Chelsea. Målen gjordes av: McNeilly 6, 44; Cardoso 25, 56; Russell-Denny 28; Flower 43, 61

OFFICIELLT
Chelsea har lånat ut ytterligare två målvakter nu när Slonina är klar för spel. Det är Eddie Beach som lånas ut till Chelmsford och Ted Sharman-Lowe lånas ut till Havant & Waterlooville. Båda klubbarna i nationella ligasystemet.

Under välidgt många år har vi sett fram emot att se Chelsea spela på helgen. Vi har inte alltid sett dem som vinnare men vi har trott på möjligheten att de ska vinna varje helg. Nu vågar vi knappt titta, vi känner nästan fruktan inför vad som ska hända, för inget tycks fungera eller gå rätt för Chelsea just nu. Peka finger hjälper föga. Vi känner tvivel inför managern men ändå är det ju spelarna som ska göra jobbet. De (flesta) visade rätt attityd och vi kände glädje en halvtimme i torsdags men så började misstagen och vilka otroliga misstag det var. Luften gick ur oss så fort att en exploderande ballong kändes långsam.
    Crystal Palace är ojämna och har sannerligen inte imponerat på sistone. De ser nog fram emot att möta Chelsea imorgon väldigt mycket. För de har väl sällan på förhand trott på möjligheten att slå Chelsea är så god som de tycker just nu. Därnäst följer Liverpool. När får vi se Chelesa vinna igen? Vi slår ju bevisligen inte lag framför oss eller ens bottenlagen.

Desto roligare blir det att följa den förmodade titelfajten mellan Arsenal och Chelsea först imorgon. Vinner endera laget ser vägen fram till titel i WSL nästan öppen ut. Arsenal vann motsvarande match förra säsongen, det var då säsongens första match (2-3 till dem) och det lärde vi oss i år att ska Chelsea förlora är det årets första match. Det är vår enda förlust den här säsongen (i straffmatchen, tre stycken mot Liverpool, 1-2).

PL2-laget slog Wolves med 2-0 igår när Gabriel Slonina gjorde debut i laget också. Målen gjordes av Mason Burstow 21; Dion Rankine 51.
   

FREDAG 13:
OFFICIELLT
Chelsea Women har värvat Maika Hamano från Hammarby. Hennes moderklubb är Kobe Leonessa. Den 18-åriga japanskan lånas dock tillbaka till Hammarby för vidare utveckling under säsongen 2023. Kontraktet är till 2027.

Den här säsongen lär vi väl komma ihåg som säsongen då allt som kunde gå fel för Chelsea gick fel.

TORSDAG 12:
Chelsea försökte, visade rätt attityd men när en spelare är så fruktansvärt off i en match kan det kosta en hel match. Chelsea var faktiskt värda mer idag. MEN krisen är nu helt bekräftad. Chelsea är på väg mot sin sämsta säsong på närmare trettio år.
    Joao Felix var ett glädkeämne idag en stund och hans samspel med Havertz såg riktigt lovande ut.Tills hans hjärna blåste upp och fick rött kort direkt och är redan borta i tre matcher. Men försvarsspelet på vissa fötter!
    Potter bör undvika sociala medier, ja alla medier framöver. En stor del av fansen, möjligen majoriteten om vi ska tro sociala medier vill ha bort honom.
    Det finns nu nog tusen ursäkter för Chelsea. Alla stinker. Det är tungt nu, tyngre än på hur länge som helst att älska Chelsea. Gianluca skulle skämmas för oss nu. VI skäms. Även om vi idag kan skylla lite på otur,

Matchen kolliderar med Sveriges VM-premiär i handbollen (usel planering) men för Potter är det nog tuffare än så. Han har varit hårt pressad av media i veckan och det har väl inte sett strålande ut för honom om man ska försöka utvärdera hur han skött det. (Väldigt mycket bortförklaringar, undanskyllningar och pekande på andras karriärer). En vinst mot Fulham kommer tysta kritiken, ett tag. Poängförlust och det kommer bara att bli värre.
    Skadeläget är fortfarande löjligt pressat och det hjälper sannerligen inte. Men bland de tillgängliga spelarna har Potter tagit ut följande startelva.
    Joao Felix går direkt in i startelva, lite överraskande liksom att Lewis Hall faktiskt får fortsätta (vi hade nog trott Badiashile skulle starta före dem båda).
    Kepa; Chalobah, Silva, Koulibaly; Azpilicueta, Mount, Kovacic, Zakaria, Hall; Havertz, Joao Felix
    avb:  Bettinelli, Badiashile, Jorginho, Aubameyang, Ziyech, Gallagher, D.Fofana, Chukwuemeka, Cucurella

Aleksandar Mitrovic är avstängd mot Chelsea. Det visste vi inte tidigare men det är nog goda nyheter för oss. De saknar också Shane Duffy och Kebano.

Bara dryga kilometern att åka för Chelsea till Craven Cottage. De ska möta ett av lagen ovanför i tabellen, Fulham i det närmaste Londonderbyt och för en gångs skull är Chelsea inte favoriter attt vinna det här derbyt. Det kan sanrare bli en väldigt tuff uppgift. Fulham går bra, är samspelta och har Mitrovic som själv gjort nästan lika många mål den här säsongen som hela Chelsea.
    Det måste bli vinst för Potter då han nu verkligen har fått känna på stormen. Faktiskt lite tidigare än väntat. Ifrågasättandet är massivt från många nu även om kravet på avgång är mindre då de flesta accepterat att ledningen har gjort ett långsiktigt val. Men fortsätter Chelsea förlora, som mot Fulham och Crystal Palace om det skulle bli så den här veckan, då kan stormen bli en orkan.

ONSDAG 11:
OFFICIELLT
Joao Felix är nu Chelseaspelare till i sommar. Han har lånats in från Atletico Madrid. Vi får se hur det går. Vi behöver målgörare, vi hoppas verkligen han är svaret.
    Lånet sägs kosta 9,7m pund. Därtill kommer lönen om 5m pund för den korta låneperioden. Han kommer ha nummer 11.
    Det finns ingen köpoption och innan lånet förlängde Felix sitt kontrakt med Atletico Madrid med ett år.

TISDAG 10:
OFFICIELLT
Melanie Leupolz som kommit tillbaka i träning efter fött barn har förlängt med Chelsea Women till 2026.

MÅNDAG 9:
Att se på Chelsea just nu är inget nöje, det är snarare en plikt och om vi inte drev CSFC.SE hade vi lätt kunnat avstå. Så är det bara.
    Det finns massor av ursäkter, framförallt skadeläget men det finns inga ursäkter för den dåliga inställningen hos så många av spelarna.

Todd Boehly ska ha avgått som interim sportdirektör och överräckt jobbet till Christopher Vivell. Vi får väl se hur det fungerar i verkligheten. Till sin hjälp ska Vivell fått Paul Winstanley som värvades från Brighton.

Så veckan höjdpunkt för CSFC.SE är utan tvekan damernas omstart på söndag mot Arsenal. En kanske rent titelavgörande match. Arsenal har förstärkt i fönstret. Chelsea har sålt spelare. Vi har Pernille Harder skadad men å andra sidan är Melanie Leupolz tillbaka, en viktigt mittfältsmotor även om det är för tidigt att se henne mot Arsenal. Arsenal kontrar med två stora skador på Beth Mead och Vivianne Miedema. Det är också en bortamatch. En riktigt viktig match som vi ser fram emot med stor förväntan.

Herrarna däremot har två Londonderbyn som har blivit ruskigt knepiga, Chelsea måste vinna båda och vi vågar knappast tro de gör det.
    Fulham är före oss i tabellen och det är ett lag som fungerar, mot vårt skadefyllda lag. De vill också väldigt gärna slå storebror (även om Fulham är en äldre klubb).
    Chelsea är inte favoriter i den matchen och det är nog första gången vi upplevt något sådant i det derbyt.
    Större chans har vi helt klart mot Crystal Palace. Den matchen är hemma. Vi kanske får tillbaka spelare till söndag men framförallt så är Palace ett lag som också går rätt knackigt just nu.

Transferfönstret blåser ordentligt men riktigt aktuella känns möjligen bara Mykhaylo Mudryk och Enzo Fernandez men båda blir otroligt dyra och mycket svåra att värva.
    Just nu vågar Chelsea knappast låna ut spelare även om det finns spelare som har behov av att få växa till sig lite på lån. Men med så oerhört många skador och långa skador kan klubben inte chansa och låna ut spelare hur mycket de än vill.

Vi avundas inte Graham Potter, men vi är långt ifrån övertygade om honom också. Vår främsta kritik är att laget känns så vekt och så lätt viker ned sig. Det handlar inte om skador eller vilka spelare som finns tillgängliga utan det är en mentalitet som kommer från managerna. Att vi är kritiska innebär dock inte detsamma som att vi kräver hans avgång. Vi kan verkligen förstå att han behöver tid med den anmärkningsvärda skadestatistiken just nu, men vi hade så gärna velat se några framsteg, inte minst när det gäller spelarnas inställning.
    Efter snart fem månader på jobbet borde vi se åtminstone några tecken på förbättring men vi kan inte spåra ett enda.
    Vi är nu lika nära nedflyttning till Championship som vi nära en CL-plats och vi måste vara ärliga nog att erkänna att vi nog måste titta mer neråt än uppåt i tabellen. Ord vi absolut inte hade väntat oss att skriva eller ens tänka när säsongen startade men Chelsea just nu känns som ett experiment och kanske inte ett som sköts av experter direkt.

 

Rykten, notiser m m, v-2


SÖNDAG 15:
Mykhailo Mudryk sägs vara på Stamford Bridge för att se matchen mot Palace och ska göra läkarundersökning och kontraktsskrivning idag.

Crystal Palace sägs försöka värva Conor Gallagher som hade en kanonsäsong hos dem, mindre så i Chelsea den här säsongen. Han värderas till runt 30m pund.

Real Madrid försöker värva Magdalena Eriksson och Pernille Harder från Chelsea. Båda har utgående kontrakt och det är ju en fråga Chelsea måste lösa snarast. Även Lyon vill ha dem.

LÖRDAG 14:
Är det tidernas västa domslut, jag tror nästan det trots Øvrebøe. Hur kunde Man Uniteds kvittering mot City bli godkänd, och utan VAR-kontroll? Om det är rätt måste reglerna ändras. Det var ju på Uniteds hemmaplan så...

Metro går ut med att Mykhaylo Mudryk har accepterat att gå till Chelsea för 110m €. (Större delen ska vara direktbetalning men en avsevärd del är bonusar. Det sägs att Chelsea betalar minst 62m pund direkt och ytterligare 26+m i bonusar). Kontraktet ska vara på sju år. Inget är bekräftat. Uppgiften kommer via The Athletic den kanske mest trovärdiga mediekällan vi vet.
    Han ska nu flyga till London för en läkarundersökning i morgon.
    Däremot stämmer inte uppgifterna om att förhandlingarna ska skett i Polen, de har skett i Turkiet.
    Fotbollsvärlden är ur kontroll, men om detta stämmer lär inte Arsenal vara glada då de länge trott att Mudryk var deras värvning.
    ALLA tongivande sportmedia säger nu att affären är klar. Chelsea har dock inte sagt något ännu.
    Arsenal sägs fortfarande kunna matcha Chelseas bud, men ävenmudryk lär fått ett väldigt bra erbjudande från Chelsea.

Chelsea ska erbjudit PSV 30m € för Noni Madueke. De påpstås också rest till Shaktars tillfälliga bas i Polen för att försöka värva Mykhaylo Mudryk för 100m €. Ryktena kommer från källor som många gånger vet vad de pratar om.

Tipsarna: Inte heller Skys Lewis tror på Chelsea mot Crystal Palace. Han tippar 1-1 och manglar Potter för hur han organiserar försvarsspelet, inte minst på fasta situationer.

Ärligt talat, rubrikerna är rent löjliga. De hävdar att Boehly är redo att sälja tre Chelseaspelare för att stoppa spelarmakten i Chelsea. Och så säger de att de tre är Ziyech, Pulisic och Havertz vilket får oss att skratta åt idiotin om något tror att några av de mest, och till sin egen nackdel, ödmjuka spelarna står för spelarmakten i Chelsea! Den ursäkten håller vatten mindre än ett såll.

Vi har förordat att Thiago Silva ska få nytt kontrakt länge nu. Han har varit Chelseas bäste spelare den här säsongen.Att han är äldst är nästan omöjligt att tro. Nu börjar vi dock undra om Silva ens vill stanna i Chelsea ytterligare en säsong. Hans fru är sannerligen inte blyg i att ge sina åsikter om Chelsea och hon lär knappast uppmuntra honom att stanna känns det som efter gått hårt åt laget även efter torsdagens match.

Chelsea sägs förhandla med PSV Eindhoven om den unge engelske yttern Noni Madueke, U21-landslagsspelare. Ännu en ung spelare som ska stå på tillväxt i Chelsea för någon gång i framtiden i de bulkaffärer som Boehly tycks ägna sig åt.

Nya rykten också om Moises Caicedo från Brighton, även om det är ett rykte som pågått länge nu. 70m pund lär det kosta.

Chelsea sägs vara intresserade, även andra nämns. Brightons Leandro Trossard har lämnat in en transferbegäran efter att det skurit sig ordentligt mellan honom och manager de Zerbi. Självklart är ryktena i full fart.

Potter och Chelsea talar om att han har styrelsens förtroende. Ett uttalande som betyder absolut ingenting alls enligt den engelske "experten" Graeme Souness i den här artikeln>> (Vi håller helt med honom)
    Enligt Daily Express har Chelsea diskuterat att sparka Graham Potter men att Todd Boehly ännu är ovillig att ta beslutet. Olika managernamn cirkuerlar redan att ta över.

FREDAG 13:
Mer om vår käpphäst att Chelsea själva orsakat sin skadekris, eller snarare att Boehly är den ansvarige för endmonteringen av det medicinska teamet. Läs här>>

Det senaste om Raheem Sterling är att hans lålrmuskelskada är värre än väntat och han lär knappast vara tillbaka förrän i mitten av februari.

Chelsea ska ha återkallat Harvey Vale från hans lån till Hull där han inte fått den speltid han behöver. Ett annat Hull-lån är Xavier Simons som Oxford nu vill låna istället.

Wimbledon ser ut att få låna Jayden Wareham resten av säsongen.

CSFC har tjatat om det länge nu, att Chelseas skadekris mycket väl kan vara självförvållad genom Boehlys behandling av det medicinska teamet. Nu börjar även andra ta upp ämnet. Läs här vad talkSport säger>>

TORSDAG 12:
Tipsarna: BBC tror bara på 1-1 för Chelsea. Deras gästtippare tror dock vi kan vinna med 2-1.
    I söndagens match mot Crystal Palace är de mer optimistiska med 2-1 resp 3-1 till Chelsea.

Medierna både i Sverige och England tjatar nu om att Aubameyang är så desperat att återvända till Barcelona att han är villig att spela gratis för dem. Först och främst ska Chelsea ha tillbaka de 10m de gav för honom.
    I andra hand så kan man faktiskt begära av medierna att de kollar fakta först. Spanska transferregeler förbjuder en sådan återgång - men varför kolla ett rykte, det kan ju förstöra en hel story när man sitter och klipper varandras artiklar. (Spanska regler förbjuder en spelare att vara registrerad två gånger för samma klubb samma säsong).

För den som vill bli påmind om nummer nio-förbannelsen och alla floppade (även vi kanske inte tycker alla floppade lika mycket som skribenten) anfallare Chelsea har försökt förbättra laget med. Läs mer här>>
    Ska Felix bli undantaget som fungerar, även som kortsiktig lösning?

Graham Potter ska ha hållit krismöte med fyra av Chelseas spelare inför den viktiga matchen, inte minst för hans framtid, ikväll. De fyra är Cesar Azpilicueta, Jorginho, Thiago Silva och Mateo Kovacic  Vi får se ikväll om ddet leder till något men av dem var det väl bara Azpi som visade minsta vilja senast (Silva är ursäktad då han vilades).

Fortfarande mycket rykten om Maercus Thuram och en hel del om Moises Caicedo också. Vi får väl se. Av dem känns väl Thuram som det mest troliga med tanke på att han sitter på utgående kontrakt.

Manchester City som spelade skjortan av Potters Chelsea och utklassade vår klubb utan att knappt ens behöva anstränga sig i söndags i FA Cupen åkte idag mycket överranskande ut ur Ligacupen, av bottenlaget Southampton. Slutresultat 2-0 till Saints trots toppning av City i andra. Vinsten var inte orättvis, City hade inte ens ett avslut på mål.. Det var en laguppställning av ungefär samma kvalitet som mot Chelsea som Guardiola startade. Southampton vann genom att visa vilja, stolthet, hjärta och mod, allt det Chelsea var helt renons på i söndags.

Mycket spekulation om att Joao Felix kommer göra debut redan i kväll. Det kräver förstås att han då redan fått arbetstillstånd. Han lär behövas för skadelistan är fortfarande skrämmande lång. Felix tränade med Chelsea redan igår och alla papper ska varit inne redan under onsdagen.

ONSDAG 11:
Sky Sport har gett sig på att försöka analysera Chelseas transferstrategi (för oss känns den ibland rätt obegriplig)! Läs vad de kommit fram till här>>

Efter lånet av Felix har ryktescirkusen exploderat. Den säger att Pierre-Emerick Aubameyang till varje pris vill tillbaka till Barcelona. Det hävdas även att han kan tänkas ersätta Felix i Atletico. Vi får se vad som kommer att hända men hans övergång till Chelsea har ännu inte fungerat även om den började bra med tre mål de första matcherna. Det talas också mycket om dålig stämning mellan honom och Potter efter inhoppet som slutade med byte mot City förra veckan.

Aubameyang och Reece James är också tillbaka i träning. James är knappast dock aktuell för spel ännu.

Christian Pulisics skada är långt allvarligare än vad tidigare har sagt. Då talades det om veckor. Nu sägs det att han kommer vara borta i flera månader.
    De senaste uppgifterna säger det är ännu en knäskada och att han är borta i minst två månader.
    Raheem Sterling har vi inte fått någon prognos för men Potter säger att de tror/hoppas att det blir en kortare period än så.

The Sun hävdar att Mauricio Pochettino väntar ikulisserna på att Potter ska få sparken. Då behåller vi hellre Potter om CSFC får säga sitt. Pochettino är i våra ögon fotbollsvärldens kanske mest överskattade manager.

TISDAG 10:
Senaste ryktet är att Joao Felix befinner på flyget eller redan landat i London för att skriva på låneavtal med Chelsea. Vi kommer förstås välkomna honom, men vi kan ju inte låta bli att undra. Han var ett jättelöfte men i våra ögon har han aldrig blivit mer än ett löfte. Men vad vet vi, är ju bara fans som betalar för det hela på olika sätt.

Ruben Lotus-Cheek är den ende skadade som återvänt till träning hittills.

Medierna har bestämt sig för att Joao Felix ansluter till Chelsea på lån. Däremot är lånet som lär kosta 9m pund för fyra-fem månader utan köpoption och Felix sägs örlänga sitt kontrakt med ny utköpsklausul antar i först.

Igår var affären död, idag är den det inte. Vi talar om Enzo Fernandez från Benfica. Däremot tror man nu att Marcus Thuram kommer nobba Chelsea för Barcelona. Tre veckor kvar på transferfönstret.

Daily Mail kallar det The Chelsea Blame Gane, och det är inte utan fog. Det är dock inte bara Potters fel (snarare säger CSFC är det de nya ägarna som inte har en aning om vad de gör, även om vi tror vi vet vart de vill. Men man kommer inte dit hur som heslst, man måste ta det stegvis.). Läs mer här>>

Vi har ärligt talat inte en aning om vem han är, men istället för Mudryk ska Chelsea enligt vissa källor nu föredra PSVs ytter Noni Madueke, 20. Ryktet kommer från en av de här brittiska s k transferskrivarna som vi absollut inte litar på, Phillips.

Chelsea PL2 slog Leicester med 2-0 borta igår. Målen av Dion Rankine 5; Charlie Webster 40.

MÅNDAG 9:
Desperationen hos Boehly och ägarna bara ökar. Nu har Chelsea plötsligt blivit favoriter att betala löjliga summor för att låna Joao Felix under våren. Lärde de sig absolut inget av panikaffären med Aubameyang?
    Ryktet är väldigt starkt och kan kanske bekräftas redan inom kort. Det är framförallt The Athletic som ståe bakom det.

Skvallergubbarna i brittisk sportpress går nu ut och menar att Boehly sparkning av Thomas Tuchel hade dolda motiv som Boehly borde gå ut med offentligt. Känns som skitsnack men att Tuchel och Boehly inte gick ihop är nog knappast en överraskning. Läs om påståendena här>>

Benficas boss Roger Schmidt deklarerar att det kommer absolut inte bli någon försäljning av Enzo Fernandez till Chelsea i januari. Affären är helt stängd.

Det råder osäkerhet kring Raheem Sterlings skada. Den första magnetröntgen gav inga klara besked utan han ska röntgas igen och de hoppas då få klart för sig vad det är för skada och hur allvarlig den är.

Till och med Pep Guardiola uppmanar Boehly och anhang att ha tålamod med Graham Potter. Fansen däremot visade under matchen mot City vad de kände då de hyllade Roman Abramovich över Boehly och Thomas Tuchel över Potter. Missnöjet i Chelseakretsar börjar nå kokpunkten. Då hjälper inte viljelösa urusla insatser mot ligans bästa lag.

Christian Pulisic är borta i flera veckor. Det är det enda besked vi har fått om hans skada. Vi har inte hört några detaljer om Raheem Sterlings skada.

Pedro Porro som varit i allra högsta grad aktuell för Tottenham ska nu vara i samtal med Chelsea, om vi ska tro en av de engelska transferskvallrarna.

Vi undrade över Pierre-Emerick Aubameyangs frånvaro igår. Det har ju pratats om en konflikt med Potter efter att han byttes in och byttes ut mot City i torsdags. Det var dock inte orsaken till hans frånvaror, utan det var ännu en skada. Aubameyang hade ryggproblem.

Edouard Mendy påstås blivit erbjuden till Tottenham. Detta efter rykten om att Mendy är missnöjd med Graham Potter. En petad spelare är väl alltid missnöjd med sin manager.

     


<<50 år med Chelsea, 14 mars 2020>>

Biljettinformation; finns även under CSFC>>
Köp ALDRIG biljetter från Viagogo = blufföretag

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(finns också under rubriken CSFC/Chelseaguide)

Lindy

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt, åsikter och väldigt mycket fakta och resultat.


CSFC.SE

NEJ till näthat