FA CUPEN 2022-2023
omg 3
RESULTAT, MÅLSKYTTAR - SÄSONGEN 2022-23>

8 januari 2023

CSFCs spelarbetyg

Manchester City   4 -

 

 

CHELSEA    0

- (0-0)

Manchester Citys laguppställning

Ortega, Walker, Laporte, Akanji, Rodri, Gomez, Silva, Mahrez, Palmer, Foden, Alvarez

avb: Ederson, Lewis, Ake, Stones, Cancelo, Phillips, Gundogan, De Bruyne, Haaland.

Manager: Pep Guardiola

Målgörare

1-0
2-0
3-0
4-0

Riyad Mahrez, 23
Julian Alvarez, straff, 30
Phil Foden, 38
Riyad Mahrez, straff 85


CHELSEAS INSATS


5-

Chelsea var chanslösa, och det var vi redan innan start när man såg laguppställningarna. Chelsea har en startelva skadad och det märks ju. Vi blev utklassade på nästan alla sätt och vis.

Var fanns stoltheten över att representera Chelsea, viljan att göra ett intryck, ta sin chans.

Ändå är vi snälla i betygen. Chelsea såg slagna ut redan i starten. City var snälla i andra halvlek. Något lite mer vilja från Chelsea i andra.

Gianluca Vialli hade både som spelare och manager skämts för den här matchen.


    SPELARE OMDÖME

BETYG
1-10

1 Kepa Arrizabalaga Kunde inte göra något på Mahrez mål efter touchen i muren. Nära ta straffen. Ändå han som höll nere siffrorna. 7-
14 Trevoh Chalobah Blandade och gav lite. Hade det tufft dock. 6-
26 Kalidou Koulibaly Stabil insats men han hade svårt att hinna med. Klumpigt orsakad straff. 5+
42 Bashir Humphreys Debut för Chelsea. Som mittback. Gjorde tidigt ett idiotpass till Kepa men vi får väl skylla på nerverna. Det var en för tuff uppgift för honom redan nu. Även om det nog gick lite bättre i trebackslinjen i andra. 6-
67 Lewis Hall Fick en lektion på sin kant av Mahrez. 6-
5 Jorginho Den här matchen gick för fort för honom och över honom på mitten. 5+
8 Mateo Kovacic Punktades bort av Silva. Var inte med i matchen. Hans post-VM har varit förfärligt. 5+
22 Hakim Ziyech Även han intensivt uppvaktat av City. Försökte ändå. 6-
19 Mason Mount Försökte men fick inte ut något. För en som sägs bli en framtida kapten vill vi se mer vilja, mer intresse.Någon form av ledarskap. Är det kontraktssituationen som ligger bakom hans svaga säsong? 6-
23 Conor Gallagher * En av hans bättre matcher sedan återkomsten åtminstone i början, började aktivt men föll sedan in i lagkamraternas letargi. 6
29 Kai Havertz En nästanmatch, det var nästan hela tiden. Några fina rusher men fick adlrig kontroll över bollarna. Orsakade en handsstraff. Felutnyttjad av Potter som vi ser det men vad är alternativet. Auba verkade inte ens vilja sitta på bänken. 5+
  ---    
27 David Datro Fofana In för Havertz. 46 Osynlig. 5+
20 Denis Zakaria In för Kovacic. 46 Visade vilja. Några felpass men kämpade. 6
56 Omari Hutchinson In för Ziyech. 63 Tog initiativ. Nästan ett plus på betyget. 6
28 César Azpilicueta In för Jorginho. 63 Visade åtminstone vilja och att han ändå är kapten. 6
30 Carney Chukwuemeka In för Mount. 73 Kom inte in i det. 6-
CHELSEAS BÄNK

Bettinelli, Azpilicueta, Cucurella, Badiashile, Silva, Chukwuemeka, Zakaria, Datro Fofana, Hutchinson

* efter namnet betyder gult kort. ** två gula=utvisning. <*> utvisning, direkt rött
> före första namnet i varje lagdel indikerar siffermässig formation som vi tror, t ex 3-4-2-1, 4-3-3 etc

OBS. Detta är helt subjektiva åsikter och handlar inte om att hänga ut spelare eller tvärtom, utan ett försök att från en vinkel bedöma vad som syns och ses genom en tv-ruta där vissa delar av spelet aldrig kan bedömas på ett rättvist sätt. T ex hur spelare rör sig utan boll då kameran bara följer bollen, något som kanske straffar mittfältarna mest. Det är också en emotionell reaktion av en supporter i relation till de krav vi anses kan ställas på spelare av den kvalitet som konkurrerar i Chelsea.

 

Matchstatistik CHELSEA

motståndarna

Målchanser-Avslut 3 9
Skott på mål 1 7
Blockerade skott 1 0
Hörnor 2 4
Målvaktsräddning 3 1
Ribba/stolpe - -
Bortdömda mål/straffar - 2
Utvisning - -

Bollinnehav %

42 58
Källa Flashscore

 

Manager Graham Potters INSATS

En modig laguttagning. Kanske lite för modig. Samtidigt påtvingad. Men varför det inte fanns någon vilja, något intresse, någon stolthet i laget?

 

MATCHENS CHELSEA-LIRARE

Kepa Arrizabalaga

 


KORT OM MATCHEN - skrivs live, vilket vi hoppas ursäktar felskrivningar. Korrläses inte.

City är förstås storfavoriter, hemmaplan dessutom. Vi bryr oss oväntat lite om utgången men vill gärna se ett Chelsea som är där och försöker. Vi vill inte se någon storförlust. (Det här skrev vi redan i Ligacupen i november, det blev 0-2 och förstås gjorde Mahrez första målet).

Chelsea har förlorat en stor spelare och en stor människa Gianluca Vialli den här helgen. Vi hoppas spelarna visar honom den respekt han förtjänar genom att verkligen ge sitt allt idag.

Potter har roterat som väntat och gjort det rätt ordentligt, på papper är det ett klart svagare lag än det City ställer upp med. Guardiola säger före matchen att han väntar sig en tuffare uppgift än i torsdags och vi undrar nog lite grann hur han kommit fram till den slutsatsen med tanke på hur skadeddrabbade Chelsea är och att City har hemmaplan därtill.

***

4 City har boll och Chelsea jagar. Vi misstänker att så kommer det att bli ytterligare ca 90 minuter. Humphreys gör ett idiotpass till Kepa men Kepa löser det utmärkt. Men så får man bara inte spela. City punktar Kovacic!

5 Ziyech sätter en stickare på Kai men den tar på hans häl och Cirty kan lösa det.

8 Chelsea spelar ovanligt många långa bollar, redan från Kepa och framåt. Kai skaver på Rodri som får väldigt ont.

10 Farligaste hittills. Mahrez tar sig in och kan spela bakåt mellan benen på Kouli men Kepa är med och stoppar inspelet.

12 Oj vad Chalobah blir uppsnurrad, sedan blir det tilltrasslat men domaren blåser av för Fodens attack bakifrånb på Kouli. Lottningen gjordes före matchen. Vinnaren får möta Arsenal eller Oxford, på hemmaplan.

16 Bra försvarspel gånger två av Chalobah. Det är nästan enbart City somär överlägsna även om Chelsea haft några nästan lovande omställningar. Chelsea har försvarat sig bra och måste göra det länge till.

19 Matchen största chans, långboll för Palmer men Kepa täcker ut honom och skottet går mellan benen på Kepa i burgaveln.Det var en gåva av Palmer att han inte spelade Alvarez.

20 Mycket elgant klack av Jorginho till Kouli som fick loss bollen.

20 Ziyech görs ned av Gomez men domaren friar.

21 Ny chans som Gallagher jobbar fram till Kai men mottaget är lite hårt och mv hinner ut.

23 Chelseaspelarna är fortfarande mycket upprörda över ickedomslutet när Ziyech kapades, särskilt då Mahrez får en billig frispark. Mahrez tar den och via muren går den in i mål. Otagbart för Kepa. Tredje målet för honom mot Chelsea den här säsongen.

28 Kalabalik i straffområdet och bollen tar på Havertz hand. VAR påkallar det. Måste bli straff. Kepa har en diskussion med Alvarez som ska ta den.

30 Kepa är oerhört nära att ta straffen men den smiter in då den är hård. VÄldigt nära att rädda den.

Frågan är nu, kan Chelsea göra ett tröstmål och hur stor blir förlusten för det här tror vi inte Chelsea kan vända. Det är verkligen så att det mesta går emot oss.

36 Silva filmar till sig en frispark just på straffområdeslinjen. Mahrez ska ta den också. Kepa räddar. Kepa plockar hörnan. Kova knuffas framför domaren som inte blåser nu heller.

38 City utklassar Chelsea. Klappklappfotboll och Foden står fri framför mål. Mahrez låg bakom det också.

42 Åter går domaren på en filmning från City. Chelsea var annars på väg att få åtminstone ett avslut mot mål i första halvlek.

Vi kan bara hoppas City tar foten från gasen i andra men det är inte deras stil. 7-0 i avslut till City. Riyad Mahrez är nu officiellt vår skräckmotståndare.

ANDRA
Vi kan bara beundra City och undra hur ett friskt Chelsea skulle klarat sig i den här matchen. Kanske får vi se något av nyförvärven göra debut i något inhopp.

46 Datro Fofana och Zakaria in för Kovacic och Havertz som båda varit svaga. riktigt svaga.

49 Chelsea har inte fått röra bollen ännu. Chelsea verkar gått ned på trebackslinje.

Rodri kortas.

55 Ett avslutsförsök och en hörna från Chelsea.

59 Rodri och Gomez av för Phillips och Cancelo, knappast en försvagning.

62 Kort till Gallagher som brakar in i en spelare. Azpilicueta och Omarhi Hutchinson ut går Jorginho och ziyech. 63

69 City kör ett träningspass med Chelsea en de lär nog vakna till och hota många gånger till. Koulibaly slarvar med uppspelet.

73 Mahrez avslut men utanför. De gör vad de vill just nu. Chukwumeka in för Mount.

74 Hutchinson skjuter men det är ett rätt svagt skott utanför. Bra aktion av Azpi innan.

75 Gallagher lever farligt när han gå rin i en närkamp. Hutchins söker sedan Chuk men bollen går inte fram.

77 Hutchinson lägger upp för Zakaria men skottet tar på Akanji och hörna. Gallaghers hörna för lång och Chalobah når den knappt. Ofarlig.

83 De faller lätt i City. Koulibaly är klumpg och Foden gär snällt ned. Straff. Såg billig ut, mer korrekt i reprisen. Mahrez ska ta den. Usch. Kepa chanslös.

87 Mahrez söker straff men domaren är hyfsat med och ser att det är på bollen. Cancelo kortas för en tidigare situation.

 

En lektion för Chelsea. Det finns ursäkter för det mesta, men inte för bristen på inställning. Även om det var lite mer vilja i andra.

 

 

DOMARTEAMETS INSATS - Robert Jones

BETYG

Förstår inte domslutet när Ziyech gjordes ned fri. Det var helt klart en fällning. Fick ta VAR till hjälp för att se straffen. Många konstiga domslut som gick emot Chelsea medan City lyckades med sina filmningar.

ej
godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappast acceptabel insats. Under 5 är mer än underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättni Tiden ute mngarna är personligt omedelbar och subjektiv (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där.