CHELSEA SWEDISH FAN CLUB
csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
10   Chelsea FC 17 sp 7 v 4 o 6 f 20 - 19 mål 25 p

csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea W för målgörare
1     Chelsea W 10 sp 9 v 0 o 1 f 31 - 8 mål 27 p
2 - 8 jan 2023
NÄSTA MATCH: 12 jan kl 21.00 - Fulham  
NÄSTA MATCH WOMEN 15 jan kl. 13.00 - Arsenal  

Nyheter v-1


SÖNDAG 8:
Dagens stora skräll är att Aston Villa åkte ur FA Cupen mot Stevenage.

Chelsea kan nu helt koncentrera sig på ligan (och Champions League). Vi var chanslösa och det visste vi väl redan när vi såg laguppställningarna. Det går inte att vara konkurrensmässiga med en sådan skadelista som Chelsea har. Det är dock aldrig roligt att bli utklassade., men City var riktigt bra och domaren var som han var. Chelsea är så skadedrabbade nu att vi är mycket oroliga för den närmaste månaden. Än värre var bristen på stolthet och vilja att prestera som Chelsea visade upp.

Lottningen av fjärde omgången är redan gjord. Det lag som vinner ikväll möter förmodligen Arsenal (eller Oxford) i fjärde omgången, på hemmaplan.

Gianluca Viialli en stor stor favorit hos oss hyllas förstås inför matchen.

Tittar man på laguppställningar är Citry superstora favoriter så det krävs något utöver det vanliga för att vi ska få se Chelsea i en fjärde omgång av FA Cupen. Senast vi inte gick till fjärde omgången var 1998.

Cuper är roliga även om vi haft för många finalförluster i FA Cupen de senaste åren. Ändå, FA Cupen mot Manchester City som motståndare redan i inledande omgången, det finns lättare matcher. Så våra förväntningar är mycket modesta.
    Som väntat roterar tränarna lagen och så här ser Chelseas startelva ut:Kepa, Humphreys, Chalobah, Koulibaly, Hall, Jorginho (k), Kovacic, Ziyech, Gallagher, Mount, Havertz.
    avb: Bettinelli, Azpilicueta, Cucurella, Badiashile, Silva, Chukwuemeka, Zakaria, Fofana, Hutchinson
    Bashir Humprhreys gör sin debut, nyförvärv på bänken. Mount är tillbaka, ska bli intressant att se laget.

City roterar också men Riyadh Mahrez startar, han har gjort målo mot Chelsea både i ligamatchen och ligacupmatchen. Han står för två tredjedelar av Citys mål mot oss.
Ortega, Walker, Laporte, Akanji, Rodri, Gomez, Silva, Mahrez, Palmer, Foden, Alvarez

Melanie Leupolz är tillbaka i träning med Chelsea Women efter att ha fött barn. Det ska bli roligt att se henne spela igen framöver.

Graham Potter försvarar sin tid i Chelsea och understryker problem och den förändring klubben genomgår i den här artikeln. Läs den här>>

LÖRDAG 7:
Tredje omgångens skräll hitills måste vara att Sheffield Wednesday slog ut Newcastle ur FA Cupen. Blackpool utklassade Nottingham som Chelsea inte kunde slå. Championshipledarna slog Bourenmouth men det kanske inte var så överraskande, Kompany har verkligen fått ordning på Burnley. Hollywoodägda Wrexham,non-league har slagit ut Coventry från Championship.

Graham Potter försvarar sig mot sina belackare (CSFC är en av dem, då vi klart ifrågasätter Potters regim så här långt, vi kräver dock inte på något sätt att han ersätts, vi vill bara se något vi kan tro på) och säger att det är ägarna som bestämmer och tror på honom. Läs mer här>>

OFFICIELLT
Nu har även Chelsea gått ut med att värvningen av Andrey Santos, 18 år är klar. Den unge mittfältaren kommer från Vasco da Gama i Brasilien.

Samtidigt har Chelsea gått ut med att Benoit Badiashile kommer att ha nummer fyra i klubben. David Datro Fofana har fått nummer 27 och Gabriel Slonina som köptes i somras men ansluter först nu tar nummer 36, Tecken kanske på att de inte kommer lånas ut.

OFFICIELLT
Nu är det helt klart med arbetstillstånd och annat och David Datro Fofana är nu en Chelseaspelare till 2029. Han kommer närmast från norska Molde.

Daily Mail har en artikel värd att läsa om den långa vägens man, Graham Potter och hur man inte kan förvänta sig snabba resultat under honom. Läs mer här>>
    De betonar att han har aldrig lämnat en klubb i sämre skick än när han kom. Farligt uttalande då han just nu är i klart sämre skick med Chelsea än när han kom. Å andra sidan förväntar sig ingen att han ska få sparken den här säsongen.

Edouard Mendy kom hem från VM med en axelskada. Han har nu skadat sig än värre och har i veckan tvingats gå igenom en operartion i ett finger. Det handlar om en fraktur. En skada han ådrog sig på träning.
    Vi har redan ställt frågan om hur det decimerade medicinska teamet klarat säsongen och varför det inte har förstärkts efter sparkningar och avgångar? Den frågan bli bara mer och mer aktuell.

FREDAG 6:
Gianluca Vialli, Chelsealegendar både som spelare och manager i Chelsea (Cupvinnarcuptiteln (1998) har gått bort efter att hans cancer återvänt och ganska snabb utvecklats till det sämre. Vila i frid Luca. Han blev 58 år, 1964-2023. Tack för allt och det var mycket.
    Chelsea har flera hyllningsartiklar om Gianluca Vialli på sin officiella hemsida.
    Erik Niva har skrivit en trevlig hyllning till Vialli. Ni kan läsa den här>>

TORSDAG 5:
Chelsea räckte inte riktigt till men det var en insats de ändå kan gilla. Men dessa skador. Chelsea ska inte skämmas alls för den här matchen.

Boehly slaktade Chelseas medicinavdelning och av allt han har gjort var det det sämsta han gjort. Chelea har slagit rekord i skador den här säsongen och många av dem är onödiga skador och upprepade skador. Boehly borde satsa lika mycket på att skapa ett nytt medicinst team som han gör på att köpa unga spelare för framtiden.
    Nio tongivanded spelare skadade.

Mount sent skadad och karusellen har snurrat för Potter. Det här är laget vi knappast tror plockar en trepongare ikväll. Vi kräver det inte heller. Däremot vill vi se att de försöker spela bra fotboll.
Kepa, Azpilicueta, Koulibaly, Silva, Cucurella, Zakaria, Kovacic, Ziyech, Sterling, Havertz, Pulisic
    avb: Bettinelli, Aubameyang, Chalobah, Gallagher, Chukwuemeka, Hutchinson, Hall, Humphreys, Jorginho

OFFICIELLT
Chelsea har nu gått ut och meddelat att de värvat 21-åringen (22 i mars) Benoit Badiashile från Monaco på ett sju och ett halvt års kontrakt. Det är det längsta kontrakt vi tror Chelsea någonsin skrivit och ett de längsta överhuvudtaget inom fotbollen.
    Som alltid anges inga övergångssummor men den tros ligga på 33,6-35m pund.
     Chelseas officiella webb presenterar honom så här>>
    Sky har tagit den här titten på honom. >>

Todd Boehly tror på data-relaterad transferpoilicy. Att data insamlad information ska styra alla värvningar. Något som fått ännu fler att nu lämna Chelsea. Två av de mest kända scouterna har tackat för sig och gått till City och Liverpool. Sven Dworaczek går tillbaka till Liverpool och Leonardo Masieri går till Man City-organisationen.

Det märks att det är helgperioden. Det är sannerligen inte lättippad att försöka förutspå matcherna. Fast ändå, kan i verkligen tro på att Chelsea ska stå för en stor överraskning, en ren skräll ikväll? Hoppas gör vi väl alltid, men hoppet har en tendens att dö rätt snabbt just nu och definitivt i andra halvlekarna när Chelsea slutar spela fotboll.

ONSDAG 4:
Edouard Mendy är fortfarande på skadelistan efter sin axelskada i VM. David Datro Fofana är fortfarande inte spelklar för Chelsea, det är arbetstillstånd och annat som ska ordnas. Chelsea har inte tagit något beslut om det blir lån för honom.
   
OFFICIELLT
Som tidigare nämnts lämnar anfallaren Bethany England Chelsea Women efter sju år. Hon går till Tottenham i den största inhemska övergången i England. Hon lär kosta runt 250.000 pund (lite skillnad mot herrarnas övergångsssummor). Vi önskar England lycka till, även om det är i Tottenham där hon återförenas med Drew Spence som gick dit i somras.

Det blir Paul Tierney som dömer imorgon. Vi har kanske fel men känslan är att det väl gått rätt bra för Chelsea när han dömt? Eller dagdrömmer vi bara om en omöjlighet?

TISDAG 3:
Chelsea fortsätter sin krätfgång i tabellen, även om den nu beror på färre spelade matcher. Idag gick Potters förra klubb Brighton förbi och Chelsea sitter inför mötet med City på tionde plats, den sämsta placering klubben haft (i en sluttabell( under 2000-talet. Imorgon kan Crystal Palace gå förbi men det är högst osannolikt då det kräver en riktig storseger mot Tottenham.

MÅNDAG 2:
Brentford har fullt rättvist och välförtjänt petat ned Chelsea till nionde plats. (Stor chans att Potters förra klubb Brighton också passerar oss imorgon). Brentford är väldigt roliga att se, de räds minsann inte motståndet. De gjorde fyra mål på Liverpool i första halvlek, men två dömdes bort varav ett går att diskutera för offside. (Liverpool fick ett mål bortdömt för offside). Slutresultat 3-1.
    De fick Liverpool att se ut som Chelsea. Ett lag avklätt kejsarens kläder.

Besvikelsen över att se Chelsea gå bakåt istället för framåt efter managerbytet är påfrestande stor.

Den här veckan kommer knappast göra oss gladare.

Två möten mot Manchester City, som dessutom är revanschsugna efter att själva gjort en dålig match och tappade poäng i helgen. Det känns ungefär som det värsta vi kan utsättas för.
    Kan vi hoppas på en snöstorm som skjuter upp åtminstone den ena av de två mötena?

Nu kan man egentligen inte bedöma Chelsea mot City från de två senaste mötena då spelarna åtminstone brukar tända till inför sådana stormatcher. Det är dock näst intill omöjligt att tro att det här skadedrabbade laget som verkar sakna all idé och spelsätt ska kunna matcha Manchester City och Pep Guardiola. Vi har utom i våra absolut mest optimistiska ögonblick redan räknat in förlusterna. Kanske kan Kepa åtminstone hålla nere siffrorna.

I FA Cupen på söndag kommer nog båda lagen att rotera ordentligt men City har en bredare trupp och väldigt mycket färre viktiga skador.

Tranferfönstret är nu öppet och vi förväntar oss ett antal panikköp av Boehly och Clearlake, frågan är hur inblandad Potter blir i dem? Än mer väntar vi oss ett antal köp av unga spelare för framtiden som vi inte har en aning om hur Chelsea kommer försöka utveckla för att spela dem i PL2 är ju helt meningslöst.
    Så förhoppningsvis finns det en låneplan för de spelare som behöver få lån nu som Casadei, Hall, Slonina och några till kanske som redan finns i klubben. Och för värvningar som Datro Fofana. För om de inte ens får en titt in just nu med alla skador, kommer de inte få det lättare oavsett i vilken ända av tabellen som Chelsea kommer tävla i resten av säsongen. (Vi tror inte det är i toppen, frågan är om vi ens kan undvika att bli sämre än 2015-16 då vi slutade tia. Oddsen just nu är emot en bättre placering).
    Vårt hopp är Champions League, för där har vi presterat bättre än i ligan. Men det är ju som man säger på engelska, A big ask!

 

Rykten, notiser m m, v-1


SÖNDAG 8:
Abidjan City har ansökt hos Fifa om att stoppa övergången av David Datro Fofana till Chelsea. Datro Fofana har tidigare spelat för Abidjan. De hävdar att oegentligheter har skett vid en tidigare övergång till Molde för spelaren och att han därför ska stoppas från spel i Chelsea.

Ryktena om Marcus Thuram ökar så vi får se om det finns något fog för det framöver. Det är mycket kvar av januari.

LÖRDAG 7:
Chelsea ska ha gjort en bra presentation till Shaktars Mudryk som nu måste bestämma sig. Han har länge flirtat med Arsenal som vill köpa men inte betala. Chelsea vill köpa och betala och ska ha gjort ett bra intryck på ukrainaren. Han ansluter nu till Shaktars träningscamp i Turkiet och tipsen är att det här kan ta hela månaden innan något blir klart.

Chelsea ska nu vara intresserade av Marcus Thuram som bara har sex månader kvar på sitt kontrakt med Mönchengladbach.

Det var mycket prat i somras om Milan Skriniar från Inter. Det har börjat nu igen då han ännu inte förlängt med klubben trots deras önskan om en förlängning.

Apropå Kantés diskussioner om nytt kontrakt sägs det nu att det kan handla om ett korttidskontrakt, i vilket fall kortare än det treårs- han ville ha och kanske kortare än det tvåårs- som Chelsea erbjudit.

Chelsea jagade Josko Gvardiol redan i somras. Spelaren har nu kommitut och berättat det samt sagt att de då pratade om att göra ett nytt försök i januari. Ryktesmässigt är det väldigt lite om Gvardiol sedan VM.
    Samtidigt säger han att han ska stanna hos Leipzig till sommaren och att Liverpool är hans favoritklubb.

FREDAG 6:
Chelsea och N'Golo Kanté ska vara nära en kontraktsförlängning till 2026 enligt ryktena.

Vasco da Gama har gått ut och bekräftat att Andrey Santos lämnar för Chelsea. Chelsea har ännu ej sagt något.

TORSDAG 5:
Nästa söndag möter Chelsea Women Arsenal på Emirates. En kanske avgörande titelmatch. Chelsea har Pernille Harder långtidsskadad. Arsenal har det kanske än värre med Beth Mead och Vivianne Miedema borta. Chelsea har sålt Beth England, en toppspelare som behöver få spela mer, Arsenal har sålt en av sina stora spelare Jordan Nobbs till Aston Villa. Det är redan så att det kanske är matchen vi Chelseafans allra mest ser fram emot i januari. V i får acceptera situationen med herrarna och våra förväntningar är sänkta ordentligt.

Chelsea har gjort läkarundersökningen på Andrey Santos men har ännu inte bekräftat övergången. Som vi har sett.

CSFC har bytt till fiberbredband idag och självklart ställde vi till det lite med allt det innebär så vi har varit offline en stor del av eftermiddag, tidig kväll. Beklagar det.

Medierna försöker få det till en stor fördel att Chelsea, som saknar Kanté, James, Fofana, Chilwell, Mendy och säkert några till som vi glömt i ögonblicket, slipper möta Ruben Dias ikväll. Hade Kevin de Bruyne saknats kanske det hade gjort skillnad men...

Senaste om Enzo Fernandez är att Benfica tjurar oich trots att Chelsea lär erbjudit mer än vad de krävt tidigare har de nu höjt summan ytterligare och krävt annorlunda betalningsvillkor. Chelsea lär svarat, enligt ryktena med att erbjuda pengar (79-87m) plus Hakim Ziyech och David Datro Fofana samt Andrey Santos på lån.
    Som sagt, det här kan bli hur utdraget som helst och vi förstår helt enkelt inte summorna i det hela.
    Fabrizio Romano ser nu affären som död i sina bedömningar. Moises Caicedo från Brighton är nu åter igen aktuell istället.
    Här på CSFC ställer vi oss frågan, är Enzo Fernandez en ny jättestjärna eller en ny James Rodriguez som gör ett fantastiskt VM och inget mer?

Inte Declan Rice utan Jude Bellingham är, enligt vissa medier, den spelare Todd Boehly gett sig den på att värva för 130m pund, vilket skulle göra ungefär 142m på honom och Enzo Fernandez för Chelseas mittfält. Varför ha man känslan att verkligheten försvunnit från fotbollen och Chelsea i synnerhet. För därtill kommer ju Datro Fofana som redan är värvad, Christopher Nkunku som lär vara värvad, Benoit Badiashile som lär vara nära att vara värvad.
    Fans till andra klubbar undrar över FFP-regler inte gäller Chelsea, vi måste tillstå att vi börjar också undra även om vi vet att Chelsea tidigare klarat dem med glans, men som Boehly har handlat... och tydligen vill fortsätta handla kan det inte gå, antar vi.

Samtidigt sägs värvningen av Enzo Fernandez plötsligt blivit nästan inaktuell då klubbarna inte kan komma överens om hur affären ska betalas, på avbetalning eller rakt av. Vi kan nog förvänta oss att detta kan ta hela månaden om det ens blir av.

Levi Colwill på lån till Brighton ryktas nu vilja välja den väg vissa andra unga spelare på lån valt, att lämna Chelsea för de tror inte på speltid då Chelsea samtidigt värvar spelare på deras positioner i samma ålder ungefär.

ONSDAG 4:
Vi vet ärligt talat inte mycket om Benoit Badiashile som många säger redan är klar för Chelsea. Chelsea säger dock inget. I vilket fall som har Daily Mail gjort en profil på honom och siffrorna imponerar ju, även om de är från Ligue 1. Läs mer här>>

Förre Chelseaspelaren Scott Parker, senast manager i Fulham och Bournemouth tar över Club Brügge i Belgien. Oväntat.

Vi har ju liksom räknat med att Hakim Ziyech lämnar Chelsea redan i januari. Milan har länge varit intresserade, men nu verkar intresset för att värva Ziyech minskat hos andra klubbar. Orsaken ska vara hans lönekrav, han kräver en sexsiffrig veckolön vilket få klubbar utanför England kan betala.

Svårt att bedöma om det finns något bakom ryktet men trots alla rykten om att i princip allt är klart mellan Arsenal och Shaktar om Mudryk så dyker det hela tiden upp att Chelsea kanske tar över affären. Han kallas nu en ny Hazard. Även de mer seriösa källorna säger detta är en möjlighet.

Två före detta Chelseamanagers leder nu sparkligan. Det är Brendan Rodgers (från akademin) och Frank Lampard vars Everton spelade oavgjort mot City och fick storstryk av Brighton, på hemmaplan igår. Everton vars nya arena börjar resa sig i Liverpools hamnområde har inte råd med en degradering. (Hade vår ägare fortfarande varit Roman Abramovich hade vi nog sett vår nuvarande högt på den bookmakerlistan).

TISDAG 3:
Inte Chelsea direkt, men det säger ju en del om vissa policies som klubben har hållit sig med. Som att tvinga bort Olivier Giroud bara för hans födelsedag var något år för tidig, Giroud är nu aktuell för Manchester United som hoppas värva honom från Milan.

Prislappen på Enzo Fernandez lär nu vara uppe i 112m pund. Det är fullständigt vansinnigt. Det är säkert en duktig spelare men ännu oprövad i alla större sammanhang. Han har haft ett bra VM men det betyder väldigt lite i sammanhanget.
    Summan ska betalas i tre årliga avbetalningar om 37,3m pund vardera.
    Det är nu många som kritiserar det här och menar att Todd Boehly och Chelsea har gett sig in på en farlig väg där de driver upp övergångssummorna och betalar enorma överpriser. Något vi ärligt talat gjorde redan i somras.
    Samtidigt går ryktet om att spelaren själv spelvägrar och inte vill representera Benfica i deras kommande match på fredag. Han ska också brutit mot klubbens regler i samband med en icke tillåten resa till Argentina över nyår. Är detta ett besvär Chelsea behöver till en sådan summa?

MÅNDAG 2:
Ian Maatsen som gör mer än braksuccé hos Burnley som leder Championship gjorde deras båda mål i vinstmatchen mot Swansea idag. Hans utveckling på lån påminner mycket om Reece James's i Wigan tidigare.

Tipsarna: Det är svårt att hitta någon som tror på dagens Chelsea mot Manchester City på torsdag.
    Sky tippar 3-0 till City och ger inte Chelsea egentligen en enda chans. Chelsea avfärdas nu som ett "soft" lag som viker ned sig och vi kan ju tyvärr förstå hur det ryktet nu uppkommer för vi håller med efter sett andra halvlek mot Bournemouth och ännu mer andra halvlek mot Nottingham.
    BBC tror på samma utklassning, för visst är väl 3-0 i baken en utklassning? Deras gästttippare som håller på Liverpool är dock mer optimistisk, han tror bara på 3-1 för City. BBC säger som alla att de tror på Potter men de ser absolut ingen utveckling i Chelsea vad det gäller spelidé eller identitet.
   
Det går ett rykte, men föga underbyggt känns det som, om att Benoit Badiashile genomgår sin läkarundersökning hos Chelsea idag.

Den vadskadade Ruben Loftus-Cheek ska vara tillbaka i träning och kan bli aktuell mot Man City.

Ingenting från Chelsea, men det är ju inte oväntat då klubben ända sedan Roman köpte den har varit ett nformationens svarta hål.
    Fabrizio Romano däremot är säker. Andrey Santos är nu en Chelseaspelare. Den unge brasilianske mittfältaren som vissa ser som en ersättare till Kanté ska vara helt klar för Chelsea enligt honom.
  Vi får avvakta till Chelsea behagar upplysa oss om honom, Badiashile som också sägs vara klar och den nästan klare Enzo Fernandez. Vad vi behöver, ja där finns det inga rykten alls längre. Det vill säga en anfallare som faktiskt gör mål ibland.

Ett helt nytt rykte är Bayer Leverkusens Jeremie Frimpong som ersättare till Reece James då denne är skadad och borta januari ut som det ser ut som. Typiskt panikrykte. En spelare är skadad och måste ersättas genom en värvning.

     


<<50 år med Chelsea, 14 mars 2020>>

Biljettinformation; finns även under CSFC>>
Köp ALDRIG biljetter från Viagogo = blufföretag

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(finns också under rubriken CSFC/Chelseaguide)

Lindy

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt, åsikter och väldigt mycket fakta och resultat.


CSFC.SE

NEJ till näthat