PREMIER LEAGUE 2022-2023
RESULTAT, MÅLSKYTTAR - SÄSONGEN 2022-23>

csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
8   Chelsea FC 16 sp 7 v 4 o 5 f 20 - 18 mål 25 p
1 januari 2023

CSFCs spelarbetyg

Nottingham   1 -

 

 

CHELSEA   1 - (0-1)

Nottingham Forests laguppställning

Henderson; Aurier, Worrall, Boly, Lodi; Yates, Freuler, Mangala; Johnson, Gibbs-White, Awoniyi

avb: Hennessey, Cook, Williams, Colback, O’Brien, Toffolo, Surridge, Dennis, McKenna

Manager: Steve Cooper

Målgörare

0-1
1-1

Raheem Sterling, 16    (-)
Serge Aurier, 63


CHELSEAS INSATS


6-

Forests igelkottsförsvar var mycet gediget och Chelsea hade väldigt svårt att hitta genom det. Plus för arbetsinsatserna i första halvlek då Chelsea verkligen jobbade hårt och täckte massor med yta.

Och så blev det andra halvlek och Chelsea slutade spela igen. Forest fick helt ta över matchen första delen av andra halvlek. Ingen vilja förrän Gallagher kom in, ingen rörelse, ingen tanke. Chelsea blev utspelade nästan hela halvleken. Underkända.


    SPELARE OMDÖME

BETYG
1-10

1 Kepa Arrizabalaga Viktig räddning tidigt. Även ett par bra räddningar i inledningen av andra. 6+
28 César Azpilicueta * Rutinerad och säker insats. Gjorde en viktig block. Riktigt idiotingripande i början av andra sänkte betyget ordentligt. 6-
6 Thiago Silva Varför har Chelsea inte förlängt hans kontrakt redan? 7
26 Kalidou Koulibaly Börjar bli varm i kläderna i Chelsea nu. 6+
32 Marc Cucurella Den som kunde matcha Forests anfallares speed. Vilket gjorde att de undvek hans kant. 6+
5 Jorginho Rätt anonym då mittfältsspel var helt överspelat i matchen. 6
20 Denis Zakaria Såg väldigt säker och bra ut i första. Byttes konstigt nog ut tidigt i andra. 7-
17 Raheem Sterling Ett av de enklaste och mest udda mål han någonsin gjort tror vi. OJ. Ett sant måltjuvsmål. Hans försvarsspel är dock inte högsta klass. 6+
10 Christian Pulisic Högt betyg för jobbinsatsen, men tyvärr resulterade den inte i så mycket. Har inte turen med sig i studsarna. 6
19 Mason Mount Jobbade stenhårt. 6+
29 Kai Havertz Täckte otroligt mycket yta. 6+
  ---    
8 Mateo Kovacic In för Zakaria. 61 Inget lyckat inhopp alls. 6-
22 Hakim Ziyech In för Jorginho. 73 Ett bra inhopp med några härliga bollar in. 6+
9 P-E Aubameyang In för Sterling 73 Får inte till det. 6-
23 Conor Gallagher * In för Mount 73 Hade behövt komma in tidigare med sin energi. 6
30 Carney Chukwuemeka In för Pulisic. 86 För kort tid för betyg. -
CHELSEAS BÄNK


Bettinelli, Kovacic, Aubameyang, Chalobah, Ziyech, Gallagher, Chukwuemeka, Hutchinson, Hall.

* efter namnet betyder gult kort. ** två gula=utvisning. <*> utvisning, direkt rött
> före första namnet i varje lagdel indikerar siffermässig formation som vi tror, t ex 3-4-2-1, 4-3-3 etc

OBS. Detta är helt subjektiva åsikter och handlar inte om att hänga ut spelare eller tvärtom, utan ett försök att från en vinkel bedöma vad som syns och ses genom en tv-ruta där vissa delar av spelet aldrig kan bedömas på ett rättvist sätt. T ex hur spelare rör sig utan boll då kameran bara följer bollen, något som kanske straffar mittfältarna mest. Det är också en emotionell reaktion av en supporter i relation till de krav vi anses kan ställas på spelare av den kvalitet som konkurrerar i Chelsea.

 

Matchstatistik CHELSEA

motståndarna

Målchanser-Avslut 7 12
Skott på mål 2 5
Blockerade skott 3 3
Hörnor 2 1
Målvaktsräddning 4 1
Ribba/stolpe 0 1
VAR-Bortdömda mål/straffar - -
Utvisning - -

Bollinnehav %

73 27
Källa Flashscore

 

MATCHENS CHELSEA-LIRARE
Thiago Silva

 

Manager Graham Potters INSATS

Roterade bara en enda spelare och det av tvång. Det kändes faktiskt riktigt bra att konstatera efter allt roterande tidigare. Trots alla skador och annat msåte han ju hitta sin stomme.

Vad gör Potter i halvtid då laget kommer ut klassen, minst, sämre till andra halvlek? Säger han till dem att bara försöka spela av halvlekarna eller? Han agerade dock rätt snabbt med byte fast med fel spelare som vi tyckte.

Potter var utklassad i det taktiska spelet av Cooper.

 


KORT OM MATCHEN - skrivs live, vilket vi hoppas ursäktar felskrivningar. Korrläses inte.

Chelsea visade förra matchen hur bra de kan vara, men också hur de släpper allt. De är väldigt ojämna så vi får hoppas på två bra halvlekar och inte bara en även om det räckte senast. Forest på hemmaplan är en annan motståndare än på bortaplan.¨De har inte förlorat hemma sedan september.

2 Ställningskrig de inledande minuterna men spel på mitten och inga som helst framstötar. Till en lång boll till Mount vars skott går över. Sedan blev det lite fart på matchen mest från Forest.

7 Bra inspel av Sterling, Mount möter med direktskott som dock täcks. Henderson får tag i bollen. (Noterbart att Forest tydligen inte haft tröjsponsor tidigare men nu har UNHCR, en sponsor man verkligen kan ställa sig bakom bland alla dessa spelbolag).

9 Härlig boll till Kai som dock inte får ned den ordentlig och så en blixtsnabb kontring från Forest där Johnson kommer loss men Kepa tar skottet, gånger två. Det var inte det bästa avslutet störd som han var av Cucurella men bra räddningar ändå.

15 Forest är framgångsrika i sina kontringar. De spelar tätt försvar och kontrar snabbt. Bra försvar av Chelsea dock, men varje bolltapp av Chelsea kostar.

16 MÅL. Sterling gör ett av sina enklaste mål någonsin efter att en försvarare slår bollen i egen ribba. Det är Boly som klackar! bollen i egen ribba och returen faller direkt till en helt ren Sterling.Som smäller in den bakom mv och förssvarare. Ett mycket udda mål.

22 Hörna. Chelseas och matchens första. Kai tvingar fram den från Boly.

25 Chelsea spelar fram och tillbaka på mittlinjen i försök att få upp Forest men de har svårt att hitta vägar igenom och som sagt, Forest har sett vassa ut i sin kontringar mot de inte allra snabbast i Chelsea, Koulibaly och Silva (som båda dock varit bra men löpdueller är inte deras grej).

26 Sterling tappar boll och tvingas ta en frispark i farligt läge just utanför boxkrysset. Det är stökigt värre vid uppställningen. Cucurella bort och det är också frispark då Silva trycktes ned.

30 Kontring där Johnson springer ned Silva och protesterar vilt mot domslutet. Förstår inte varför när man ser reprisen. Det var både en liten knuff och foten framför Silvas fot.

Överlägsen statistik för Chelsea i bollinnehav och passnngar men det är ju som Nottingham vill ha det. Deras försvarsspel har varit bra och Chelsea hittar nästan inga luckor alls. Det kan nog bli ett sent avgörande i den här matchen när lagen tröttnar.

37 Väldigt bra försvarsspel av Silva när Forest ännu en gång försöker kontra snabbt. Chelsea måste höja sitt bolltempo och sluta spela runt och ge bort bollen om de ska komma igenom försvaret.

39 Azpi skjuter, styrs till hörna. Pulisic och Kai jobbar enormt och täcker massor med yta liiksom Mount men de får itne ut så mycket av det mot igelkottsförsvaret.

42 Zakaria görs ned ordentligt och får sedan en spark i ansiktet. Han blir inte glad men sparken var en olycksh´ändelse, fällningen var det inte. Kort förstås till Yates.

43 Avslut på mål, bara det andra tydligen. Frisparken till Kai som inte får ned bollen och det blir lite kalabalik fär Kouli lägger upp för Pulisic men hans skott är rent svagt rakt på målvakten.

ANDRA
Forest måste börja ta chanser i andra vilket bör ge Chelsea möjligheter men ettmålsledningar är aldrit säkra på något sätt så Chelsea måste nog göra fler mål om de ska vinna. Kanske tröttnar Forest också mot slutet av matchen.

47 Första chansen till Forest men Kepa gör en säker räddning.

49 Misstag av Chelsea gör Johnson helt fri med Kepa. Johnson väljer att skjuta som tur var och Kepa räddar. Där hade Azpi tur när han stötbröt-försökte.

52 Första delen av andra halvlek klart till Forest och Chelsea ser inte övertygande ut igen i andra halvlek. Hmm.

53 Kort till Azpiilcueta som inte börjat andra halvlek bra.

54 Jättenära mål för Nottingham, Gibbd-White från straffområdeslinjen skjuter i ribban. Bollen studar rakt ned och ut. Kepa hann inte reagera. Hoppas Chelsea är varnade nu för de har börjat andra halvlek rent uselt. Gibbs-White nytt försök men den här gången blockeras skottet. Chelsea är utspelade just nu. Mount var blockaren.

61 Kovacic in för Zakaria, fel byte. Borde tagit av Jorginho.

63 Strulig hörna och Chelsea får inte bort bollen som hittar fram till Aurier som sätter den mellan benen på Kepa från nära håll. Aurier tar ned på bröstet och får skottutrymme. Forest förtjänar det. Chelsea är värdelösa i andra halvlek, igen.

69 Kovacic missar två passsningar i samma sekvens genom att slå bollen på förste motståndare när Cucurella satt upp fö rkontring!

Chelsea visar i alla fall lite vilja men inte mycket kunnande. 80

81 Härlig bolll in av Ziyech men bollen går mellan Auba och Pulisic och ingen av dem får träff på den. Auba fick en taktisk liten knuff och kan väl ursäktas, Pulisic såg mer överraskad ut över att bollen gick mot honom.

90 Gallagher står och dräller och får kort när de tar bollen från honom och han klipper spelaren. Tre minuter tillägg.

90+3 Auba skarvar vidare men blint och bollen gå rinte fram. Han borde nog försökt själv.

90+3 Det där kunde varit rött kort det var en vild kapning av Ziyech som Lodi gjorde.

Heder till Forest som vände matchen De har inte förlorat hemma sedan september.

Vi vet inte vad Chelsea sysslar med. Hur kan man spela så olika i varje halvlek de spelar?

 

 

DOMARTEAMETS INSATS - Peter Bankes + VAR

BETYG

Inget vi direkt noterade som fel även om Forest kanske tyckte han var lite för generös med frisparkar till Chelsea, det kan diskuteras.

godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappast acceptabel insats. Under 5 är mer än underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättni Tiden ute mngarna är personligt omedelbar och subjektiv (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där.