CHELSEA SWEDISH FAN CLUB
csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
8   Chelsea FC 14 sp 6 v 3 o 5 f 17 - 17 mål 21 p

csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea W för målgörare
1     Chelsea W 10 sp 9 v 0 o 1 f 31 - 8 mål 27 p
19 - 25 dec 2022
NÄSTA MATCH: 27 dec kl 18.30 - BOURNEMOUTH  
NÄSTA MATCH WOMEN 15 jankl. 13.00 - Arsenal  

Nyheter v-51


JULAFTON 24:
GOD JUL

FREDAG 23:
Chelsea Women får vänta till 12 februari (ändrat datum) innan de får veta vilka de ska möta i Champions Leagues kvartsfinaler: de kan lottas mot Roma, Bayern München eller kanske värsta lotten, mästarna Lyon som överraskande bara kom tvåa bakom Arsenal i sin grupp. Chelsea behöver inte frukta någon men det kommer krävas kvalitet som mot PSG, och absolut inget bottennapp som mot Real Madrid för att gå vidare.

Chelsea kan sakna sju spelare inför matchen mot Bournemouth. Det är de skadade Ben Chilwell, N'Golo Kanté, Armando Broja. Därtill vilas förmodligen Hakim Ziyech och Mateo Kovacic efter VM. Wesley Fofana och Ruben Loftus-Cheek är nya skador (om man kan säga det om Fofana som knappt hann putsa skorna innan han blev skadad igen). Det finns frågetecken kring Mason Mount som har en mindre vadskada.
N'Golo Kanté som ryktas till Barcelona på fri transfer då kontraktsförhandlingarna med Chelsea ligger nere, kommer vara borta ännu längre än vi trott. Tidigast i slutet av februari eller början av mars kommer han kunna spela fotboll igen.

Chelsea firade jul redan igår. Läs mer här>>

TORSDAG 22:
Lottningen av slutspelet av Women Champions League sker först 12 februari (detta är en rättelse då datumet ändrats). Det finns inga lätta matcher, det är inte som herrrarnas att det finns klart lättare lag kvar. "Lättast" är nog ändå Roma.

WCL grupp A
CHELSEA WOMEN    -    PSG F          3 - 0
Jämn start där PSGs Baltimore oväntat skjuter men just utanför. 4
    Första hörnan till Chelsea. 5 Musovic får göra första räddningen, inte jättesvår men PSG ska inte få det utrymmet för att skjuta inne i boxen. 7
    Lovande kontring men bollen stannar upp för Kerr och sedan sätter Reiten upp Charles som gör en dålig nedtagning och missar en jättechans. 8
    Bra start av båda lagen men PSG har hittat mer av sitt spel än vad Chelsea kanske gjort. Chelseas spel saknar rytm och lite grann offensiv plan. De har därmed också tvingat Musovic till aktion mer än motsatt. 13
    James tappar boll, hon har inte börjat bra, och PSGs Diani satsar på ett långskott med en lobb då Musovic är långt ute. Musovic får backa snabbt och lyckas tippa den i ribban som det såg ut. Nära för PSG pga James slarv. 15
    Chelsea får inte ordning på sitt spel, allra minst av alla Lauren James som ser rent skakig ut. Mycket oväntat.
    Äntligen ett bra anfall av Cuthbert till Reiten som lägger in bollen och James kommer och försöker styra in den med en hög fot, men sätter den utanför. 20
    Cuthbert nere med skada men verkar kunna fortsätta. 24
    Första halvtimmen till PSG på poäng, Chelsea har haft väldigt svårt att hitta en rytm och ett anfallsspel. Diani har orsakat stora problem men Buchanan har nog varit bäst i Chelsea så här långt. Musovic har varit vaken och gjorde en bra räddning när hon backade och lyckades tippa bollen i ribban. Kirby, men även Kerr har varit osynliga. Även Reiten och James måste prestera mer och bättre.
    Mycket bra skott av James men mv hinner ned vid stolpen, släpper retur men Kerr hinner inte fram. 29
    Riktigt bra one-touch av Chelsea men Reiten tacklas undan och får inte någon fot på bollen. Inte straff, schysst tackling. 31 Chelsea verkar dock vaknat de sista minuterna.
    Underbart spel av Cuthbert och till James som lurar sin back och skjuter men mv får fingrarna på bollen och det blir hörna. Nej domaren dömer inspark. Helt fel. 35 Det var en jätteräddning.
    Chelsea har nu tagit kommandot i matchen och skapar helt klart de absolut farligaste chanserna, trots PSGs ribba. 37 James är igång efter en svag start.
    KIrby har bytt sida i ett försök att hitta in i matchen.
    MÅL. Kerr snappar upp en boll, fintar, och fintar bort igen och sätter ett otagbart skott från boxlinjen. 42 Vilket mål. Högsta klass i alla delar.
    Ingen övertygande start men när de väl kom igång runt halvtimmen har det nästan bara varit Chelsea. Då har ändå varken Reiten eller Kirby varit riktigt med i matchen, ännu.
    -ANDRA-
PSG sätter in Bachmann (fd Chelsea) och Hamraoubi i halvtid. Martens och Fazer ut. PSG måste göra tre mål utan svar från Chelsea för att vinna gruppen.
    Diani får iväg ett konstskott omgiven av tre. Oroar inte Musovic men hon är hotet från PSG. 47
    Kirby sätter upp Reiten men skottet utanför. 48
    Hörna som Jasmes ordnar.
    Chelsea tycks redan tagit stinget ur PSGs försök att vända matchen. Och där blev det officiellt. Ett felpass till James som iskallt sätter bollen med en bredsida i MÅL. James stöter bollen bakåt, Kirby till Kerr som sätter upp James för målet. 55 Snyggt.
    MÅL. Klart nu. Reiten hittar Kirby som i obalans lägger bollen lätt bakåt till Lauren James som gör sitt andra mål. Pang bom. 62 Som tack får hon gå av! Hayes sätter ribban högt. Rytting Kaneryd in. James började skakigt men spelade sig ur det och har sedan varit suverän.
    Farligt från PSG. Inhopparen Foulquet just utanför. 73. Chelsea har kanske tagit foten från gasen lite för mycket.
    Kerr av för England, Cuthbert av för Fleming. 74 Cankovic kom in för Reiten. Vilken bänk.
    Perisset in för Charles. 79
    Hörna PSG.Ny hörna. Säkert av Musovic.
    Det såg ut som party på Chelseas bänk. De utbytta hade verkligen roligt.
    Jättechans för England men hon bränner den. Där ser vi hennes brist på matchtid. En sådan bra spelare men att få speltid i Chelsea! 86
    Tiotusentalet Chelseasupporter har trots vädret och julbestyren. Hade varit roligt med fler men dåligt är det inte för en match som ändå inte betydde så mycket.
    Kaneryd tycker det är hands, det tyckte jag också. Men domaren som kanske inte helt övertygat friade. 87
    Cankovic, touch och i stollpen. 90+3
    ***Det här var ett riktigt styrkebesked inför slutspelet. Och vilken årsavslutning. Lite tveksam start och det har vi sett förut, Chelsea vill spela sig in i matcherna. Men sedan, PSG fick inte en chans och det är verkligen inte något dussinlag. De är ett världslag. Mycket imponerande och Kerrs mål, oh-la-la som PSG-fansen säkert skulle sagt om deras gjort det.
    Chelsea har gjort mål i trettio raka matcher nu. Eidevall kommer sova dåligt i helgerna, Mead och Miedema långtidsskadade och så ska de möta Chelsea 15 januari. Även om Arsenal också gjort mycket bra ifrån sig i CL. Vann sin grupp före mästarna Lyon.
    Alla i Chelsea förtjänar beröm även om vi sett Kirby och Reiten bättre. Musovic visar att hon klarar sig bra mot de riktigt bra lagen också. Buchanan (helt klart sommarens värvning) och backlinjen utmärkta

Emma Hayes skruvar på det igen men låter Zecira stå kvar i mål. Anfallslinjen ser väldigt lovande ut.
    Musovic, Charles, Buchanan, Bright, Eriksson (k), Cuthbert, Ingle, Kirby, James, Kerr, Reiten
    avb:  Berger, Orman, Nouwen, Carter, England, Svitkova, Perisset, Fleming, Mjelde, Rytting Kaneryd, Abdullina, Cankovic
    PSG måste vinna med mer än ett måls övervikt för att peta Chelsea från förstaplatsen i gruppen. Matchen spelas, inför storpublik hoppas vi, på Stamford Bridge. Emma Hayes har lovat att Chelsea spelar för att vinna.
    Matchen visas gratis på DAZN YouTube-kanal kl 21.

Wesley Fofana kommer att vara borta flera veckor, men hans nya skada är inte lika allvarlig som den förra. Det är det senaste om träningsmatcxhsskadan i veckan.

ESPN påstår att ett av de sex fall av fel gjorda av VAR var mot West Hams övertids"mål" i deras match mot Chelsea. Ett mål som dömdes bort för ruff mot målvakten Mendy. Matchen slutade 2-1 till Chelsea.

ONSDAG 21:
PSG saknar försvararen Estelle Cascarino och mittfältaren Jacki Groenen i mötet imorgon. Chelsea saknar Pernille Harder och Melanie Leupolz.

Vad vi anser om domarstandarden i England (den är klasser sämre än spelar- och ligastandarden) är ingen hemlighet. Vi anser Mike Riley kört PGMOL, domarorganisationen i botten. Det gör att vi har stort hopp om att Howard Webb som nu fått uppdraget att höja standarden ska kunna åstadkomma något. Läs mer om hans uppdrag här>>
    En intern undersökning säger attav 48 tveksamma beslut av VAR har de fastslagit att sex stycken var felaktiga. Ett liknande antal var missade helt. De säger dock inte vilka de är.

OFFICIELLT
Det har varit rätt välkänt ett tag men nu är det bekräftat. Chelseas nye tekniske direktör heter Christopher Vivell. Han hade tidigare samma position hos Leipzig.

TISDAG 20:
MAN TROR INTE det är sant. Chelsea spelade en träningsmatch mot Brentford bakom stängda dörrar idag. Wesley Fofana fick en svår knäskada, enligt vissa uppgifer. Klart är att han kunde inte spela klart. Det har inte bekräftats och inte heller har det bekräftats om det är en svår knäskada som första ryktena säger.
    Det var hans första match efter en knäskada i oktober. Han värvades för 75m pund i somras från Leicester trots skadehistorik.
    I förra träningsmatchen förstördes Armando Brojas säsong genom en svår knäskada.
  Chelsea vann matchen med 5-1. Den ska ha spelats i tre 45-minuters halvlekar. Kai Havertz ska ha gjort ett hat-trick.

Chelseas nästa ligamotståndare Bournemouth, blev ikväll utslagna ur Ligacupen av Newcastle av ett självmål, på bortaplan.

Chelsea women har lottats borta mot Tottenham i Ligacupens kvartsfinal. Den ska spelas 25/26 januari.

Tre av de skadade spelarna ser ut att bli spelklara till Bournemouth nästa vecka. Det är Reece James, Wesley Fofana och Carney Ckukwuemeka. Viktigt då Thiago Silva och Kalidou Koulibaly måste matchas väldigt försiktigt efter VM.
    Inget har dock sagt om Kepa Arrizabalaga vars skada det har talats oerhört lite om under hela VM-perioden. Den skulle ju inte vara så allvarlig men han var aldrig aktuell för den ödesdigra träningsmatchen mot Aston Villa. Kanté vet vi är borta till februari och vi har ingen klar tidsplan för Chilwell.

Det är ingen måtta på dumheterna som Fifa hittar på. 32-lags världscup för klubblag, masodont-VM för landslag och nu ska VM spelas var tredje år. Ligaspel kan lika väl läggas ned, självklart då Fifa inte tjänar pengar på det.

MÅNDAG 19:
Tjejerna spelar den avgörande matchen i Champions League på torsdag. De spelar på Stamford Bridge och vi hoppas på storpublik mot PSG. Chelsea har 1-0 från första matchen och inbördes möten avgör vilka som blir gruppsegrare och teoretiskt ska få en lättare lottning i januari.

Det är deras sista match för året. Sedan väntar några veckors uppehåll till de ska möta Arsenal borta i en match som kommer bli väldigt viktig för ligatabellen den 15 januari.

Herrarna återhämtar sig från ett VM som för de flesta kanske blev något av en besvikelse. Det gick bra för Mateo Kovacic och Hakim Ziyech men i övrigt rosade Chelseas spelare inte marknaden.
    De möter på tisdag Bournemouth när ligan återupptas. Några VM-spelare lär nog saknas då.
   Det är en avgörande match för Graham Potter. Förlorar han den, eller ens om han bara få oavgjort kan det mycket väl innebära att Chelsea kommer byta manager igen, oavsett "garantier" om att få tid på sig.
    Chelsea var rent usla innan VM startade, de var inte bra mot Aston Villa i den ödesdigra träningsmatchen när Broja fick sin säsong fullständigt förstörd i onödan. De kan dock ursäktas över att de spelade ett juniorlag mot ett nästan ordinarie Villa. Men inte mycket.
    Bournemouth är en match som måste vinnas. Även om de bara ligger sex placeringar bakom Chelsea då deras managerbyte varit bra mycket framgångsrikare än Chelseas.

Januari blir väldigt tuff för Chelsea, med ett dubbelmöte (ligan och FA Cupen) mot Manchester City och vi vågar inte förvänta oss något av det. Vi har också bortamatch mot Liverpool. Samt två inte helt lätta Londonderbyn mot Fulham och Crystal Palace. Lättnaden är kanske att oddsen för att de ska behöva spela fjärde omgången av FA Cupen är dåliga i slutet av månaden efter ett bortamöte mot Man City. Årets första match är dock en match som också måste vinnas, mot Nottingham Forest.

I övrigt öppnar ju transferfönstret 1 januari och vi är redan översvämmade med rykten om spelare som Boehly kommner panikköpa i januari, inte minst efter Brojas skada. Hsn köpte i bulk i somras och vi såg inte mycket tanke bakom många av köpen, vi fruktar något liknande i januari nu. Även om Chelsea tagit över hela Brightons transferavdelning.


 

Rykten, notiser m m, v-51


JULDAGEN 25:
Ett nytt rykte är Monacos vänsterback, Benoit Badiashile 21 år. Han lär kosta runt 35m.

Chelsea påstås vara intresserade av Man Uniteds Alejandro Garnacho. Dennes kontraktsförhandlingar med United lär gå knackigt och Chelsea påstås följa det noga.

JULAFTON 24:
Tipsarna. Inte alla är försiktiga, eller pessimister, BBCs tipsare tror på Chelsea. Med 2-0 mot Bournemouth och gästtipsaren som håller på West Ham drar till med 5-0.

Kai Crampton är en av de yngsta som någonsin tränat med Chelseas a-trupp. Han är bara 15 år gammal och tillhör alltså skoltruppen, inte ens akademin. Han är målvakt.

FREDAG 23:
Tipsarna. De tror inte heller på Graham Potters Chelsea. Skys tipsare tror på 2-1 till Bournemouth på tisdag och det måste ändå ses som ett bottenbetyg till Potters Chelsea. De påpekar också att Bournemouth brukar ha det lätt mot Chelsea på Stamford Bridge, de har vunnit tre av sina senaste fem där.

Nytt rykte är Real Sociedads Martin Zubimendi, som ersättare till Kanté som fler och fler räknar med lämnar Chelsea efter alla sina skador och då de inte kan komma överens om tiden för ett nytt kontrakt.

Italienska, förstås, rykten säger att Chelsea är villiga att sälja Kalidou Koulibaly redan. Vi ställer oss tvivlande.

Rykten om Milan Skriniar från Inter har börjat igen. Han är inte överens med Inter och blir fri agent i sommar. Därmed kan han skriva kontrakt med utländska klubbar redan i januari.

Andrey Santos och Chelsea är överends om de personliga villkoren för en övergång från Vasco da Gama. Det uppger Fabrizio Romano. 18-åringen är dock en värvning mer för framtiden.

TORSDAG 22:
Att Guardiola och City älskar Ligacupen vet vi. De slog ut Chelsea, ikväll slog de ut Liverpool.

David Datro Fofana från Molde påstås ha sin läkarundersökning med Chelsea idag. Det kommer att handla om en övergång kring 8m pund.

Chelsea säger förstås ingen men ryktet går att klubben gjort helt klart med brasilianska löftet Andrey Santos för 17,5m pund. En ung mittfältare, 18 år, för framtiden. Han kommer från Vasco da Gama.

Chelsea påstås vara den klubb som hårdast jagar Juventus Dusan Vlahovic.

En övergång för David Datro Fofana sägs komma allt närmare. Vi ställer oss fortfarande lite frågande men det är ju inte första gången kring en Chelseavärvning.

Mendys agent är ute och rör om. Därav nytt snack om att Mendy ska tackat nej till en kontraktsförlängning. Som läget är just nu misstänker vi att Chelsea är rätt nöjda med att de har Mendy på ett rätt långt kontrakt och inte behöver diskutera kontraktsförlängingar.
    Det hela känns helt och hållet som ett rykte som gör en andra runda för inget alls nytt framkommer som vi inte hörde redan i oktober.

ONSDAG 21:
Det ser man inte ofta. Charlton och Brighton spelade 0-0 ikväll i Ligacupen och det blev straffläggning. Där de tre första straffarna sattes stenhårt i stolparna, innan Charlton satte en straff. Det blev en kul straffläggning med räddningar, spektakulära missar, fina straffar, stolpar och lite av varje, som Charltontill slut vann. Sju omgångar krävdes.

Det senaste om Fofanas skada är att det är samma skada som han fått ett mindre återfall med. Han kommer vara borta ytterligare en tid men det ska åtminstone inte vara jättelänge eller någon ny skada.

Ett, för oss, helt nytt rykte är att Chelsea är nära Vasco da Gams mittfältare Andrey Santos. Han är 18 år gammal. Han lär kosta 12m men med en massa add-ons kan det stiga till 20m. Affären sägs vara mycket nära och kan vara klar redan i december.

Ryktet säger Chelsea leder jakten på Josko Gvardiol, en spelare Chelsea jagat länge. Vi får se, sådana rykten betyder rätt lite.

Ännu inget direkt nytt om Wesley Fofanas nya skada. Hur allvarlig den är eller ens att han fått den. Fofana själv säge dock att han räknar med ytterligare en månad på sidlinjen.

TISDAG 20:
Carney Ckukwuemekas övergång till Chelsea i somras var en överraskning, en dyr sådan. Nu framkommer det dock att spelaren, och hans far, redan innan var stora Chelseasupportrar så klubbvalet kanske inte var så konstigt.

Väldigt oroande. Chelsea-legendaren Gianluca Vialli har fått tillbaka sin cancer och det ser inte bra ut. Han har nu lagts in på sjukhus i London och familjen har tvingats resa dit för att träffa honom. Vialli friskförklarades från cancer för några år sedan och tog upp sin roll igen som assisterande i italienska landslaget men tvingades nyligen avgå för att koncentrera sig på sin hälsa.
Väldigt mycket snack, eller spanska drömmar, om att N'Golo Kanté kommer skriva förkontrakt med Barcelona nu i januari.

MÅNDAG 19:
Barcelona vill åter tydligen bli av med Memphis Depay och enligt uppgift hoppas de att Chelsea ska lösa det problemet för dem.

Väldigt mycket om Brightons Moises Caicedo igen. Liverpool och Chelsea lär kämpa om hans signatur. Andra uppgifter, som vi tror betydligt mer på säger att Brighton kommer absolut inte sälja honom förrän tidigast i sommar. Sådant stoppar dock inte skvallret.Hur ska annars få klick på sina rubriker?

Väldigt olika rykten om Ajax's Edson Alvarez som Chelsea sägs försökt värva, lånd i somras. En del säger Chelsea fortfarande jagar honom medan andra säger att han är ute ur bilden, inte minst för Southamptons Romelo Lavia. Det är no tunt på bägge fronter där.

Malang Sarr är utlånad till Monaco men vill därifrån om vi ska tro ryktena. Han är inte nöjd med den speltid han fått.

     


<<50 år med Chelsea, 14 mars 2020>>

Biljettinformation; finns även under CSFC>>
Köp ALDRIG biljetter från Viagogo = blufföretag

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(finns också under rubriken CSFC/Chelseaguide)

Lindy

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt, åsikter och väldigt mycket fakta och resultat.


CSFC.SE

NEJ till näthat