CHELSEA SWEDISH FAN CLUB
csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
8   Chelsea FC 14 sp 6 v 3 o 5 f 17 - 17 mål 21 p

csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea W för målgörare
1     Chelsea W 10 sp 9 v 0 o 1 f 31 - 8 mål 27 p
12 - 18 dec 2022
NÄSTA MATCH: 27 dec kl 18.30 - BOURNEMOUTH  
NÄSTA MATCH WOMEN 22 dec kl. 21.00 - PSG - CL DAZN-YouTube

Nyheter v-50


SÖNDAG 18:
Chelsea hoppas det snart blir klart med köpet av fastigheten som kallas Stoll just bredvid Stamford Bridge vilket skulle underlätta ombyggnadsplanerna väsentligt. Priset tros bli 50m pund. Chelsea sägs inte avslöja några detaljplaner för Stamford Bridge innan säsongen är över.

LÖRDAG 17:
Mateo Kovacic och hans Kroatien vann brons i VM efter slagit Hakim Ziyechs Marocko med 2-1 i bronsmatchen idag. Marocko är laget som lyst upp VM så vi tycker lite synd om Ziyech, Kova har ju faktiskt redan en silvermedalj.

FREDAG 16:
Det blir en helt avgörande match på Stamford Bridge på torsdag vilka som vinner grupp A. PSG slog Real Madrid och nu står det mellan Chelsea W och PSG. Chelsea har 1-0 från första mötet borta och inbördes möten avgör. Chelsea har 13 poäng efter fiaskot mot Real. PSG har tio.

WCL grupp A
KFF VLLAZNIA      -     CHELSEA WOMEN        0 - 4
Det ser väldigt tomt ut på läktarna. Chelsea behöver en poäng för att bli helt klara för slutspel. Real Madrid möter senare ikväll PSG i en match som nog avgör vilka som "följer" Chelsea till slutspel. Chelsea gjorde en svag match i Madrid mot Real och vi hoppas få se bättre tag idag. Planen, särskilt vid målen är inte i bästa skick.
    Perisset nära att sätta en hörna direkt i mål men mv var med på det. 3
    Det är totaldominans från Chelsea som möter ett block av albanska spelare vid boxen.
    MÅL. Det dröjhde någon minut längre i den här matchen (10e förra) innan Chelsea bröt dödläget. 13 Vi skyller på det obehagliga regnet som vräker ned. Det var ett bakåtpass till Ingle som lugnt bredsidade in bollen. Assist, gissa vem. Reiten förstås.
    Chelseas 29e raka match där de gjort mål! Som vi drömmer om att herrarna ska komma i närheten av sådana siffror.
    Femte hörnan redan, 16. Alla från vänster. Cankovic skjuter och Vllaznia kan kontra men väljer att chansa med ett långskott som Musovic har absolut inga som helst problem med.
    Bra räddning av Vllaznias mv på Kerr-skott. 19
    Chelsea tar en frispark väldigbt snabbt vilket Vllaznias spelare inte alls gillar. MÅL. 20 Cankovic spelade direkt till Kirby som ensam med målvakten inte missar. Chelsea gjorde något liknande mot Reading i helgen. Vllaznia såg tydligen inte den matchen.
    Frispark från kanten men domaren gillar inte något och kortar en Vllazniaspelare. Vet ej varför. 25
    Nouwen nickar en hörna rakt i händerna på mv. 29
    Det är allt lite ensidigt. Tror inte Vllaznia varit inne på Chelseas planhalva ännu. 33
    229 passningar för Chelsea, 34 för Vllaznia.
    Popovic nästa som kortas. 44 Frispark som mv gör en bra räddning på, hörna.
    Inte den roligaste och absolut inte den mest spännande fotbollshalvlek man har sett. Chelsea är inte på sitt mest skärpta humör. Vllaznia är nog mest nöjda.
    -ANDRA-
Vllaznia gör två byten, Chelsea inga.
    Fin boll in men Kerr styr nicken i gaveln istället för i mål. 51 Cankovic slog den, hon är i form. Kerr är det inte.
    Det finns ingen puls alls i matchen, vilket inte på något sätt är underligt. Chelsea fortsätter totaldominera men bollarna är då fåliga i slutet. De behöver nog ändå ett par mål till för att helt kunna spela av matchen även om det är svårt att tro att Vllaznia ska kunna vända. Å andra sidan tog det Reading två minuter att göra två mål på Chelsea i helgen.
    Kirby lyfter in bollen och Kerr kan inte sätta nicken, utan hörna. 56
    Kerrs skott blockeras. 58 Kerr sköt snabbt men en spelare hann mellan ändå. Vllaznia vill verkligen inte ha en ny storförlust.
    Ännu en miss, denna gång av Fleming som nickar vilt utanför. 61 Kerr och hon sprang närmast i vägen för varandra.
    Hörna för Vllaznia, första. 62 Det blev inte deras första mål i CL.
    Svitkova och Mjelde in för Buchanan och Reiten. 64
    James in för Ingle. 65
    Kerr gör mål, men är offside. Tja, det kan nog varit tveksamt. Men ingen VAR. 68
    Carter, Kaneryd in Kirby av, liksom Charles. 75
    James skott men enkelt för mv vid stolpen. 79
    Kerr fångar upp en boll rundar mv, men vinkeln är omöjlig. 84
    Äntligen. MÅL. Fin boll in och Svitkova går upp och styr in nicken. 86 Assist Cankovic.
    En försvarsmiss men Kerr är halvmetern fel och hinner inte till bollen. 88
    Straff för hands. Tveksamt, men kanske trolig även om reprisen inte är helt bra. Kaneryd sköt. 90+2 Mjelde ska ta den, hon var ordinarie straffskytt innan sin knäskada. MÅL. 90+3
    Total dominans och ett riktigt sömnpiller. Oskärpa är kanske det snälla ordet att använda. Men sådan överlägsenhet måste ge fler mål. Kerr missar nästan allt just nu. Å andra sidan är det bara akademiskt, det viktiga är att Chelsea är klara för slutspel. Om det blir som gruppetta eller inte avgörs senare ikväll eller i matchen mot PSG. Chelsea måste höja sitt spel avsevärt om de ska vinna den matchen nästa vecka. Heder dock till Vllaznia som lyckades stänga ned Chelsea. 19-2 i målchanser, hmm, kändes som fler ändå. Vllaznias missade vi nog helt deras mål var ju dock att undvika en storförlust igen. Två sena mål snyggade till siffrorna, för Chelsea.


Musovic får chansen mot Vllaznia efter Bergers tavlor. Hayes roterar en hel del även i övrigt mot det på papper svagaste laget i gruppen. Chelsea bör ändå vinna men det är lite av en chansning i försvaret kanske.
Musovic, Perisset, Buchanan, Nouwen, Charles, Ingle (k), Cankovic, Kirby, Fleming, Reiten, Kerr.
    avb: Berger, Orman, Bright, Carter, Eriksson, Mjelde, Cuthbert, James, Rytting Kaneryd, Svitkova, England

Fifa har nu lanserat ännu en fullständsig idiot-idé. de vill ha en World Cup för klubblag med 32 lag som deltar. Från 2025. Rovdriften på spelarna har ingen botten. Förhoppningsvis kommer europeiska klubbar att bojkotta den här.

Chelsea Women saknar bara långtidsskadade Pernille Harder och Melanie Leupolz som är mammaledig. Övriga 22 i truppen reste igår till Albanien för returmötet mot Vllaznia ikväll. Det visas gratis på DAZNs YouTube-kanal.
    Det kommer bli betydligt tuffare borta mot Vllaznia. De har anpassat sig till CL och även gjort vissa taktiska förändringar så det lär knappast bli några 8-0 i den här matchen.

(Vårt webbhotell har haft driftstörningar som innebär att uppdateringar inte alltid fungerat det senaste dygnet.).

TORSDAG 15:
Förhoppningsvis är det sista ordet i härvan kring European Super League. EU-domstolen har fastslagit att Uefa har inte brutit mot konkurrensreglerna när de stoppade ESL. Kanske nu Real Madrid, Barcelona och Juventus äntligen fattar att det kommer aldrig att bli någon ESL i någon enda form och lägger ned projektet.
    Klubbarna får gärna bilda sin liga men de har ingen rätt alls att begära att ändå få delta i Uefas tävlingar enligt beslutet.
    Det finns dock en öppning då beslutet inte blir bindande förrän nästa år.

Ingen Chelseaspelare i VM-finalen.

ONSDAG 14:
Marc Cucurella ber oss att lita på processen med att få Graham Potter att fungera och leverera i Chelsea. Vi hoppas han har rätt. Läs mer här>>

Klubben har nu bekräftat Brojas korsbandskada och att han kommer att opereras. Han kommer inte kunna spela mer den här säsongen. En dyrbar tripp för att spela en meningslös träningsmatch.

TISDAG 13:
Som fruktat är Armando Brojas säsong helt slut. Han kommer inte spela fotboll 2022-23 efter dragit sönder korsbanden i knät. Minimum sex månader är han borta men det kan bli 9-12 månader.

Det är nu helt klart att Chelseas nästa motståndare Bournemouth också fått en amerikansk ägare, Bill Foley och hans konsortie Black Knight FC. De ska lagt ca 100m pund för det. Att jämföra med 2,5 miljarder för Chelsea för Boehly och Clearlake och de 7 miljarder Glazers försöker få ut för Man United.

Armando Broja lär undersökas för sin knäskada idag. Förhoppningsvis blir det ett bra besked men troligt är det inte för oss som såg det hända. Vi tror säsongen är över.

Chelsea Women har lottats mot Liverpool Women i FA Cupens nästa omgång. Matchen speals helgen rutn 28 januari på Kingsmeadow. Dags för revansch för straffmatchen där alla målen, 1-2, gjordes på straffar i första ligaomgången.

MÅNDAG 12:
Fortfarande inga klara besked om Armando Brojas skada men det ser inte bra ut.

Chelsea Women gjorde allt rätt, hela jobbet i första halvlek mot Reading. Sedan gjorde de inget alls och höll på att förlora matchen. Så tajt är det, även i Women Super League.

Chelsea Women måste kvalificera sig för slutspelet i Champions League den här veckan.
    Vi kan knappast ens tänka oss tanken att de ska missa slutspelet även den här säsongen. Det krävs en vinst mot albanska mästarna Vllaznia på bortaplan, men det är något även det Chelsea som skänkt motståndarna mål senaste matcherna ska klara av utan stora problem på fredag. Visst händer skrällar, det har vi verkligen sett i VM, men någon måtta får det vara på det.

Emma Hayes var inte nöjd med matchen mot Real Madrid förra veckan. Men all rätt, Chelsea var inte rent dåliga men de var långt från bra.
    Mot Reading igår spelade de härlig fotboll. Men så skulle målvakten åter igen skänka mål till motståndarna och allt som var bra i första halvlek försvann i snöstormen över Kingsmeadow och andra halvek blev en nagelbitare ett hundra procent i onödan. Det är uppenbart att just nu är Berger inte i form och det måste Hayes erkänna därför det är också helt uppenbart från andra halvlek mot Reading att försvaret litar inte heller på Berger just nu.
    Så vår gissning är att Ann-Katrin Berger spelar mot Vllaznia.

Chelsea spelade en träningsmatch mot Aston Villa. Ett villa som till 8-9/11-delar bestod av deras a-lag. Chelsea hade tre a-truppspelare på plan och resten akademispelare. Ändå klarade Villa bara av att vinna med 1-0.
    Vi har dock ingen aning om varför matchen överhuvudtaget spelades eller vad den gav Graham Potter som inte vilklet träningspass som helst ger honom. Men den betalade väl resan till arabiska viken.
    Att ens gissa om någon av de tre startande spelarna startar 27 december är omöjligt att gissa.
    En sak är dock klar, Armando Broja kommer inte spela då han såg ut att dra på sig ens vår knäskada som förstört hans säsong helt och hållet. Det blev därmed en extremt dyr match för Chelsea som nu kanske måste panikvärva någon anfallare i januari då Nkunku (som vi tror kommer till Chelsea) inte anländer förrän i sommar. Det kommer kosta Chelsea många miljoner mer än vad de fick för att spela en fjantmatch.


 

Rykten, notiser m m, v-50


SÖNDAG 18:
Fabrizio Romano, en av mycket få transfersgurus vi har minsta förtroende för har nu gått ut och sagt att Christopher Nkunkus övergång till Chelsea nu är helt klar för sommaren 2023. Chelsea har dock inte bekräftat något.

Efter att missat Endrick är nu Boehly intresseradea av Paranaenses Vitor Roque. Han kallas en ny Martinelli.

LÖRDAG 17:
Det har inte bekräftats av Chelsea men ryktet går att affären om Christopher Nkunku nu är helt klar. Han kostar 53m pund och ansluter till sommaren.
    Bäst dock att avvakta ett officiellt besked.

Chelsea ska också vara mycket nära att värva Leipzigs förre sportdirektör Christopher Vivell som ny teknisk direktör för Chelsea.

FREDAG 16:
Priset på Rafael Leao, som inte verkar benägen att lyssna till Ibrahimovic, nu ska ha sjunkit till 80m € från 100m. Orsaken är förstås att han inte vill förlänga sitt kontrakt, det har inget att göra med att han värderas lägre.

Brojas skada har satt ryktena om anfallare på högspinn. Så nu till och med sägs det att Tammy Abraham som haft en rätt usel andra säsong i Roma nu är aktuell för en återkomst. Det säger nog mer om transferskvallret än sanningen.

Marocko gjorde VM för Fifa och nu är deras spelare högvilt. Sofyan Amrabat från Fiorentina är den som Chelsea påstås vara intresserad av. Vi är rätt nöjda om Potter kan få Ziyech att spela på samma nivå i Chelsea som i Marocko.

Chelsea Womens förmodligen tuffaste utmanare, och nästa motståndare i ligan i mitten av januari, Arsenal har problem just nu. De hade Beth Mead på kryckor, de fick sin andra fixstjärna Viv Miedema svårt skadad som det verkar igår mot Lyon plus att de förlorade mot Lyon, deras första förlust i Champions League. Arsenal är vidare från gruppen på inbördes möten med en match kvar att spela.

Mer och mer rykten om att Chelsea nu ska jaga Juventus Dusan Vlahovic. Känns inte så där väldigt trovärdigt men det är inte många spelare som inte Chelsea kopplas till just nu. Delvis pga Boehlys svårbegripliga transferstrategi, delvis pga Brojas skada, delvis pga Chelsea usla läge i ligan. För det spelar ingen roll hur många som påstår det, om Chelsea missar Champions League lär det vara en enorm besvikelse för de nya ägarna, fansen och spelarna.

Chelseas nye transferansvarige Paul Winstanley lär flugit till Qatar för att möta och diskutera med nya ägarna Todd Boehly och Behdad Eghbali. Detta samtidigt som medierna betraktar en värvning av David Datro Fofana ska vara mer eller mindre klar. (Vi undrar fortfarande varför, men hoppas Chelsea vet något som han inte visade i matcherna för Molde mot Djurgården).

De stora drakarna i engelsk press har redan bestämt att Jude Bellingham kommer att hamna i Liverpool och de hävdar med stor säkerhet att det är vad Bellinghams föräldrar vill. Andra börjar nu viska om att Bellingham själv kanske faktiskt kan vara mer intresserad av Chelsea. Vi lär få se tusentals artiklar om detta innan sommarens transferfönster stänger.

David Datro Fofana jämförs nu med Didier Drogba. Det kan vara en karriärdödare för en 19-åring. Även om bägge är anfallare och härstammar från Elfenbenskusten och Drogba var en idöl för Fofana.

TORSDAG 15:
Ryktet säger att Mason Mount kräver 300.000 pund i veckan och det är anledningen till att alla kontraktsförhandlingar har lagts på is till nästa år. För oss är det ett orealistiskt krav även om Mount just nu är klart underbetald.

Real Madrid har offentliggjort att de värvat Endrick från Palmeiras som Chelsea jagade intensivt. De lär betala 51m pund för 16-åringen som inte får ansluta förrän 2024.

Daily Star som inte är trovärdiga ett dugg, som tur var, säger att Chelsea gjort ännu en u-sväng och nu ska vara intresserade av Christiano Ronaldo igen nu när Broja blev skadad.

Skvallret säger att Atletico Madrid ska ha erbjudit Chelsea Joao Felix och Matheus Cunha i januari. Det ska handla om lån med köpoption. Cunha lär också ha erbjudanden från Wolves och Leeds.

Chelsea ska vara när en affär med Moldes David Datro Fofana, 19. För 8,6m pund. Bara dagar efter att Brighton öppnade förhandlingar om honom. Som om vi behöver sämre realtioner till Potters klubb. Å andra sidan var vi inte särdeles imponerade av ivorianen när Molde slogs ut av Djurgården.

Chelsea ska ha bestämt sig för att låna ut Césare Casadei i januari för att han få få nästa steg i sin utveckling. Han har dominerat i utvecklingslaget i PL2.

Det pratas rätt mycket om att Chelsea kommer göra nya försök att värva Ousmane Dembele från Barcelona.

ONSDAG 14:
Det läggs många ord i Graham Potters mun just nu i skvallerspalterna. Inte minst att han själv ska begärt Rafael Leao. Och några till beroende på vilken spalt men vill tro. Det verkar närmast som ett nytt drag hos klick-människorna. Alla rykten är så otrovärdiga just nu att de nu påstår att Potter begär spelarna, inte att Chelsea är intresserade.

Nu ska Chelsea lagt ett bud om 95m pund för Josko Gvardiol. Förmodligen den spelare som gjrot störst intryckt på skvallermarknaden och transfermarknaden under årets VM.

TISDAG 13:
Intressant skvaller över ett glas vitt eller? Manchester City sägs ge sig in i jakten på Josko Gvardiol och är redo att betala hela oljeplånboken. Samtidigt kommer rykten om att Gvardiol likt Nkunku redan ska vara överens med Chelsea och att det bara handlar om när det offentliggörs. Det här kommer hålla helq skvallerpressen på benen till åtminstone 31 januari.

Mindre roligt är att ryktena om Christiano Ronaldo till Chelsea vägrar ge sig och än mindre lär de väl göra det nu då han är fri agent och Chelsea just blivit av med Armando Broja för säsongen.

Den långe med alla åsikter om hur bra han Ibrahimovic är försöker till varje pris avråda Rafael Leao att inte gå till Chelsea. Vi får väl se hur det blir med det. Tyvärr är intrycket fortfarande att Todd Boehly och Clearlake jagar allt som är tillgängligt istället för att de har en klar linje med vad och vart de vill gå med Chelsea.

Ryktena kring Dortmunds unge Youssoufa Moukoko  växer kraftigt. Framförallt växer de i de mer trovärdiga medierna. Det kan ligga något i det här.

Chelsea ska lagt bud om 60m frö Rafael Leao och fått det nobbat av Milan, sägs det.

Mycket oroande rykte. Att Graham Potter måste vända sin trend, det tror vi alla utom de som allra mest tror han sitter säkert. Problemet nu är att Mauricio Pochettino aktivt nu försöker få jobbet. CSFC vill inte ha Pochettino som vi anser är väldigt överskattad som manager.

Omari Hutchinson var ett av mycket få glädjeämnen i Chelseas träningsmatch mot Aston Villa och medierna har inte missat det och skrivit upp honom oerhört just nu. CSFC tror mycket på Hutchinson men vi tror inte ynglingen är den som just nu kommer vända Chelseas negativa trend. Inte ensam.

Mycket Memphis Depay också. Boehly lär velat haft honom i sommar och nu med Brojas skada och allt...

Endrick ska ha valt Real Madrid före Chelsea och PSG. Vad vi förstår var det helt ett ekonomiskt val som 16-åringens familj gjort, han får inte ansluta förrän 2024. Plus att det finns liknande övergångar gjorda tidigare med brasilianska spelare som Vinicius Jr och Rodrygo som också värvades tidigt innan de egentligen fick lämna Brasilien. Vi är dock inte helt övertygade om att det här är en avslutad affär så mer kan hända.

MÅNDAG 12:
Chelseas lånerapport>>

Juventus sägs vilja sälja Leandro Paredes, Weston McKennie och Adrien Rabiot för att få råd att värva Mason Mount.

Den satt hårt inne men vinsten över Reading W var Chelseas nionde raka ligavinst, ett rekord. Tretton matcher utan förlust efter den pinsamma straffmatchen mot Liverpool. I ligan väntar nu tuffaste utmanarna från Arsenal på bortaplan i mitten av januari.

Dusan Vlahovic är ett nytt namn på mediernas önskelista för Chelseas julklappar. Vi får väl se.

Så är det förstås alla de vanliga namnen, Leao, Felix och ett antal andra. Frågan är dock, måste Chelsea ersätta Armando Broja? Och i så fall hur? Med en långtidsvärvning, ett lån, en panikvärvning eller?

     


<<50 år med Chelsea, 14 mars 2020>>

Biljettinformation; finns även under CSFC>>
Köp ALDRIG biljetter från Viagogo = blufföretag

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(finns också under rubriken CSFC/Chelseaguide)

Lindy

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt, åsikter och väldigt mycket fakta och resultat.


CSFC.SE

NEJ till näthat