CHELSEA SWEDISH FAN CLUB
csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
8   Chelsea FC 14 sp 6 v 3 o 5 f 17 - 17 mål 21 p

csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea W för målgörare
1     Chelsea W 10 sp 9 v 0 o 1 f 31 - 8 mål 27 p
5 - 11 dec 2022
NÄSTA MATCH: 27 dec kl 18.30 - BOURNEMOUTH  
NÄSTA MATCH WOMEN 16 dec kl. 18.45 - Vllaznia- CL DAZN-YouTube

Nyheter v-49


SÖNDAG 11:
CHELSEA WOMEN   –  READING WOMEN    3 - 2
Många ändringar i Chelsea från laget som gjorde oss lite besvikna mot Real. Vädret är hemskt och det märks på läktarna. Reading vann den här matchen senast. Chelsea har inte råd att tappa poäng till Arsenal eller någon av de andra förföljarna.
    Reading börjar bäst men Berger får med besvär bort bollen. 1
    Chelsea har tur, det kunde blivit straff men domaren friade. 3 Såg värrre ut än det var visade reprisen.
    Readings mv tappar bollen men Cankovics skott blockeras på mållinjen. 4
    Det har varit en väldigt livlig start, rolig match. De behöver nogr öra sig för vädret är inte kul att spela fotboll i, snöblask och en blöt tung plan. 14
    Frispark i farlig position, men Chelsea tar den väldigt snabbt istället och bollen hittar till Fran Kirby som hittar MÅL. Via Kaneryds assist som nog var offside. Hmm. Gjort är gjort och ingen VAR i WSL. 16 Cankovic var den som tänkte snabbt. Hon har haft en riktit bra start på matchen.
    Kaneryd skjutr och den tar i stolpen och hamnar hos Cankovic som gör sitt första MÅL för Chelsea. Antar det är två assist frö Kanerdy nu. 29
    Det är verkligen en annan inställning hos Chelsea mot i torsdags. De är direkt på alla andra bollar och kämpar ned Reading på ett sätt som vi inte såg något av i torsdags. Reading är inte dåliga alls, men de överväldigas.
    MÅL. Det finast hittills. Cuthbert djupt ned lobbar bollen bakåt och Cankovic hoppar och sätter bollen otagbart. 33 Två mål i hennes startdebut. Inte illa.
    Reading skapar en bra chans, de har inte gett upp men skottet går just över. 37 De bjuder emot och gör det till en fin match. Skillnaden är dock i kvaliteten i avsluten.
    Chelsea fortsätter trycka på och spelar mycket bra, men målvakt och försvar gör vad de kan för att stoppa dem. 45 Även om det gör ont på dem. Kirby halvlekens spelare med Cankovic förstås.
    -ANDRA-
Den skulle Ingle satt. 49 Rakt framifrån och men mv satt ur spel. Men över.
    Bra spel av Chelsea och Cuthbert skjuter och Cooper lyckas blockera ut. 55 Cankovic när ett hattrick på hörnan. 58
    Troelsgaard skjuter och Berger släpper in bollen under sig. Inte imponerande idag heller. Sådana ska hon inte släppa in. Dåligt. 60 Två tavlor den här veckan och i nästa anfall sätter Readings Eikeland ytterligare ett mål. Den här gången just vid stolproten, via stolpenn. och den ska vi inte lasta målvakten för. MEN inte heller ska en spelare få skjuta mål med fyra Chelseaspelare framför sig... skärpning Chelsea. 61 Två inslåppta på två minuter, 84 sekunder, när hände det sist?
    Sämsta publiksiffran i år tror vi! Men det förstår vi med tnke på vädret.
    jess Carter in för Niamh Charles. 66 Defensivt byte.
    Kerr och Fleming ska in. England av liksom Cankovic. 70 En rörig hörna följer men Chelsea kan bara peta fram bollen till mv.
    Reading vet att de har skakat om Chelsea och Chelsea spelar riktigt dåligt utan tanke och kontroll. 75 Nervös sista kvart väntar. Cartre orsakar en fuillständigt onödig hörna. Chelsea kontrar efter oreda men Bright får inte fram bollen till Kerr.
    Berger står klistrad istället för att gå ut och ta hand om bollen. 80
    Reiten in. För Kaneryd som varit osynlig i andra. Inget alls har hänt på hennes högerkant. 81
    Mycket lovande kontring av Kerr och reiten men flaggaan går upp och det är totaltfelaktigt visar reprisen. 90
    Nästa kontring stoppar Kirby. Fem minuter tillägg.
    Hörna. 90+3 Och Cheleas maskar innan de tar den. Kort boll och det snöar nu så mycket att man inte kan se den gula bollen längre riktigt. Ny hörna.
    Chelsea red ut (snö)stormen men de ska inte hamna i en sådan situation efter en sådan fin första halvlek.
    *Chelsea behåller ligaledningen på tre poäng, en match mer spelad, och målskillnad innan de möter tvåan borta den 15 januari när serien startar om efter helgerna. Spelar de som idag lär Arsenal få en tuff dag.
    En riktigt bra första halvlek och så tappar de koncepterna helt, visst med ännu en målvaktstavla som hjälper motståndarna, men ändå? Kanske tur det var sista ligamatchen före helgerna, men de har två CL-matcher och de är inte klara där. Oroande.
    Vi vet inte vad som hände men tydligen är det väldigt svårt att leda med 3-0 på hemmaplan. Det slutade med vinst men så här får det inte se ut.
    Heder till Reading som aldrig gav upp, men Hayes har jobb att göra med det här laget just nu. Hon måste börja med en hård titt på målvaktsposten.
   


Arsenal Women vann sin åttonde raka WSL-vinst, nytt rekord, mot Aston Villa med 4-1- De har nu samma poäng som Chelsea, Chelsea kommer dock ha spelat en match mer om en stund. Chelseas nästnästa ligamatcch 2023 års första, borta mot Arsenal. Dags att stoppa deras rekord då.

Chelsea Women imponerade inte mot Real Madrid, de gjorde en svag match som de borde vunnit bekvämt. De har inte råd med sådant i ligan med tanke på årets konkurrens. Reading vann senast, och än viktigare, de slog Chelsea i den här matchen exakt för ett år sedan. Det får inte hända igen.
    Vi hade hoppats Zecira skulle få chansen efter Bergers veckomatch men Hayes ändrar inte gärna. Kerr som också hade en dålig match vilas dock. Hon gör nu sex ändringar!
    Berger - Bright, Eriksson, Perisset, Ingle, Cuthbert, Charles, Cankobiv, Kaneryd, Kirby, England.

Träningsmatch Chelsea - Aston Villa.       0 - 1
Villa tog ledningen genom John McGinn i en enkel kontring när Chelseas backlinje hade noll koll på spelarna. 7 min. Villa ar med denna spelat tre träningsnatcher, det är Chelseas enda.
    Mycket vackert av Omari Hutchinson som går inåt och sätter bollen i stolpen. 12
    KATASTROF. Armando Broja går in i en närkamp och skadar sig mycket illa. Svår knäskada ser det ut som. 19 Ren otutr men vilken otur. Det var nog hans säsong. Han får en vridning ser det ut som.
   Rankine in för Broja.
    Med tanke på skillnad i ordninarie och akademispelare borde Villa leda stort i halvtid, det gör de inte, de knappast förtjänar den ledning de har. Priset för matchen är ändå för stort då vi tror Broja är borta för säsongen nu. Plus till Lewis Hall och Omari Hutchinson. A-truppspelarna har inte utmärkt sig.
    Matchen slutade med enda målet trots Villas överlägsenhet i erfarenhet. redan skadedrabbade Chelsea har dock drabbats av ännu en långtidssksada, på Broja.

Én del av spelarna såg knappt äldre ut än maskotarna. Det var inte direkt PL-lagen som ställdes mot varandra. Fyra-fem spelare kan väl sägas vara från Chelseas a-trupp. Villa hade däremot ett klart mer ordinarie lag.

Det går knappast att dra några som helst slutsatser av Chelseas lag mot Aston Villa i dagens träningsmatch. Bettinelli; Brooking, Humphreys, Gilchrist, Cucurella, Webster, Jorginho (k), Hall, Hutchinson, Broja, Aubameyang
    avb: Beach, Chalobah, Casadei, Elliott, Rankine, Burstow, Mothersille

Idag förra året, 2021, slog Reading Chelsea Women med enda målet. Det får inte ske ikväll om Chelsea ska ta hem titeln i WSL den här säsongen också.

LÖRDAG 10:
Förre Chelseaspelaren Olivier Giroud blev hjälte för Frankrike när han tog dem till semifinal över England. (CSFC kan fortfarande inte riktigt förlåta Lampard för att han tvingade bort honom från Chelsea).

Englands Chelseaspelare är fortfarande petade av Southgate. Mount, Gallagher, Sterling är dock med på bänken mot Frankrike. Mount byttes in vid ca 80 min för Henderson, på tiden. Och vann en straffspark efter oerhört klumpigt försvarsspel av Hernandez. (Kane brände den ordentligt). Sterling samtidigt in för Saka.

Hakim Ziyech som har haft ett riktigt bra VM, kanske bäst vid sidan av Mateo Kovacic av Chelseaspelarna (vi ska inte glömma hur bra Silva har varit också även om det slutade i moll för honom igår). Ziyech startar för Marocko i deras kvart mot Portugal. Dags för ännu en skräll?
    Han tvingades av med skada med tio minuter kvar i deras seger mot Portugal. Detta är ett väldigt märkligt VM, flesta skrällarnas VM någonsin. Kul.

FREDAG 9:
Inte den absolut största domarskandal vi upplevt men av de värre. men nog borde spanjoren Lahoz aldrig mer får döma fotboll efter hans insats i Argentina-Nederländerna. Billig straff, hands som är total och inte bestraffas och andra fördelar för bara det ena laget.
  Det blev åtminstone lite rättvist att trots domaren är det förlängning. Straffarna avgjorde.

Vi tycker oerhört synd om Thiago Silva men ikväll slutade hans sista VM-äventyr i en match där Brasilien var så arroganta som vi fruktade de skulle vara. Men vi älskar ju skrällar!

På söndag spelar Chelsea träningsmatch mot Aston Villa i mellanöstern. Matchen spelas kl 15.10 och visas på något som heter Recast för svensk publik, påstår Chelsea på sin webbsida.

TORSDAG 8:
REAL MADRID F    -     CHELSEA WOMEN      1 - 1
Jess Carter som gör sin 100e match ordnar en tidig hörna. Det blir kalabalik och Sam Kerr sätter bollen i ribben när hon försöker lyfta den över kastande spelare. 2
    Det har varit en intensiv start och Real spelar helt klart mer för att vinna än överleva som senast. Vilket bör ge en rolig match.
    Det har lugnat ned sig tyvärr och kanske lite plus för Real även om de inte hotat mål. 15
    Chelsea får inte till något ordnat spel alls. De får inte in varken Reiten eller James i spelet och därmed är Kerr också helt borta. Särskilt Cuthbert och Ingle måste få tag i bollarna. 25
    Första riktigt fina anfallet av Chelsea och Kerr sätter bollen i stolpen frispelad av James. 31
    Bra skott från Real men Berger har inga problem. 34 Reals första på mål. Chelsea har ett då båda träträffarna inte räknas som skott på mål.
    Vilken TAVLA av Ann-Katrin Berger som skänker målet till Caroline Weir. Enormt klantigt utspel. Weir får helt öppet mål. 36 Första insläppta målet i CL och lättare julklapp att göra mål på får man inte. Hjärnsläpp helt hos Berger. Hon passar en helt fri spelare från tio meters håll och hon täcker då inte ens målet utan är utanför stolparna och passar inåt i banan.
    James skjuter men blockeras och hörnan går ut. 45
    Chelsea borde lett matchen men de har inte spelat bra och Emma Hayes kan inte vara minsta nöjd. Istället tack vare årets julklapp från Berger leder Real Madrid i halvtid. Stor skärpning krävs från Chelsea i andra för vi har inte sett något som tyder på det i första förutom två träträffar. Reiten, James och Kerr helt utanför spelet och Cuthbert och Ingle har inte fått tag i mitten. Hayes har mycket att göra i halvtid och Chelseas spelare är frustrerade.
    -ANDRA-
Oväntat, Eriksson byts ut i halvtid. Hon var klart frustrerad på slutet. Charles ersätter, Kirby in för Fleming. 46 Offensiva byten är det i alla fall och en signal till att sluta vara så letargiska.
    Kirby stöter fram bollen men lätt för mv. 48 Klart mer vilja i alla fall från Chelsea. Sedan missar Kerr helt när hon ska passa och istället för att passa en av två passar hon ingen.
    Chelsea startade piggt i andra också men slår bort så många bollar att de har gett bort ibjudningskort till Real att vinna det här. 55
    Gratischans när en Real-förvarare Ivana mycket klumpigt gör ned Reiten i boxen. Straff. Cuthbert ska ta den. 57 Nix, hon ger bollen till Reiten. MÅL men med en del tur. Den tar i stolpen och i ryggen på målvakten in. Vem får målet? Självmål Misa eller?
    Sedan bränner Chelsea igen en stor chans genom uselt passningsspel när Reiten inte vet vem hon ska passa och istället passar till en Realspelare.
    Carter kortas. 63
    James kortas, mycket billigt då motståndaren slänger sig. 66 På sin höjd en obstruktion men det var protesterna från spanjorskorna som gjorde det.
    Mv Misa har fått det som självmål vid straffen nu. Otacksamt.
    Bra anfall men Kerr står och vet inte vad hon vill och då blir det inget alls. Mycket bra boll in från Reiten. 73
    Kaneryd ska komma in. James ut. 77
    Kerr offside igen. Tveksamt dock när man ser reprisen.
    Berger kommer ut snabbt och räddar mycket bra. 80
    Chelseas passningsspel är tydligen kvar i London för det har sannerligen inte följt med till Madrid. Det är rent ut irriterande dåligt.
    Kerr fri och Ingle söker henne, men bollen är för hög. 83
    Ännu ett konswtigt domslut då Reiten sägs vara offside.
    Underbar boll från Reiten till Kerr som skjuter men mv Misa får upp händerna och räddar. Kerrs kväll är inte lyckad. 89
    Kerr nickar på en hörna, tar på Ingle som är täckt och går ut. 90
    Chelsea borde kvalficierat sig för slutspel idag, men en slö inställning och ett lag som inte stod att känna igen på de felsta punkter klarade det inte. Årets julklapp sägs vara hemstickat men det är Bergers pass till Caroliine Weir och med allt annat slarv så har Chelsea satt sig i en dålig position i gruppen, även om de bör säkra slutspelsplatsen nästa vecka mot Vllaznia. Dock trist att se för det här var vad vi kallar en självförvållad poängförlust. Viss tur på straffen när Reiten satte den i stolpen.
    Underskattade verkligen Chelsea Real Madrid så här mycket?!
    Kerr hade en mardrömsmatch, inget hon gjorde blev rätt. Normalt hade det varit tre mål.
    En match definierad av misstagen. Chelsea hade flest avslut och normalt hade det varit en vinst. Två träträffar. En rent dålig match av Chelsea säger vi även om den kan varit spännande för den neutrale.

PSG slog borta Vllaznia med 4-0 i den andra matchen i gruppen.

Denise Reddy och Emma Hayes vann Månadens Manager för november. Hayes var ju borta en del av tiden pga sin akutiperation.

Chelsea startar med följande elva mot Real Madrid.
Berger- Carter, Bright, Buchanan, Eriksson, Cutbert, Ingle, Fleming, James, Kerr, Reiten

Erin Cuthbert tog hem Månadens Mål för november med sitt mål mot Tottenham.

Johanna Rytting Kaneryd som har haft en bra start i Chelsea även om målet uteblivit har gett en intervju till Chelseas webb. Läs mer här>>

Förra månaden gick ryktet om en flytt till Earl's Court. Något som visade sig vara mer en lögn än ett rykte.
    Nu talas det åter om ombyggnad av Stamford Bridge. Roman A hade samma ambition med sitt katedralbygge men lade ned det när hans entreprenörsvisa drogs in. Det talades då också om ett dåligt affärsklimat i samband med brexit.
    Boehly och Clearlake har nu sprungit på samma problem. Varenda entreprenörsutvecklare Boehly talat med säger tydligen samma sak, det går inte att investera i UK just nu på grund av händelserna och utvecklingen i de konservativas England.
    Chelseas mål trots det och skenande räntekostnader är ändå att gå vidare så snart och så kraftfullt som möjligt.
    Läs mer här>>

ONSDAG 7:
23 spelare har rest tilll Madrid, alla utom Pernille Harder som är långtidsskadad och opererad och Melanie Leupolz som är mammaledig.

Chelseas skadade spelare är inte i full träning men de flesta av dem är i rehab och alla har någon form av individuell träning. Det handlar om James, Chilwell, Loftus-Cheek, Kepa, Fofana, Kante.

TISDAG 6:
SKRÄLL. Marocko slog ut Spanien i straffläggning. Spanien gjorde inte ett enda straffmål. Hakim Ziyech en av de tre (av fyra slagna) som satte sina för Marocko.
    Tusen passningar, tre skott på mål var allt Spanien mäktade med. Vi hoppas innerligt detta är dödsstöten för den s k tiki-takafotbollen, fotbollen som defieras som att har man själv bollen kan motståndarna inte göra mål. Inget i den tycks handla om att själva göra mål om man inte har genier som Messi som gör dem.

Chelsea har indikerat när deras skadade spelare, just nu på läger i mellanöstern är tillbaka. De räknar med Reece James och Wesley Fofana till återstarten mot Bournemouth. N'Golo Kanté däremot kommer vara borta fram till kanske mars. Ben Chilwell förväntas inte vara tillbaka förrän tidigast i januari. Inget sägs dock om Kepa, men vi tror han är kanske den ändå som är tillbaka snarast av dem alla då hans fotskada ändå verkade vara den minst allvarliga.

MÅNDAG 5:
TV-bolagen har ändrat matcher igen, det är London-derbyna i februari. Det mot West Ham har bara fått ny tid, de övriga nya datum. Fulham till 3 feb och Tottenham till 28 febuari.

Chelsea har skickat 25 spelare till Abu Dhabi för läger och match mot Aston Villa. Många juniorer får chansen, roligast är dock att alla långtidsskadade spelare som missat VM och sådant är med och det tyder på att de kanske kommer kunna spela i omstarten. Spelare som Kanté. Fofana, James, Chilwell, Kepa. Inga VM-spelare.

Chelsea Women har två matcher i veckan. Båda viktiga förstås men matchen mot Real Madrid i Champions League kanske känns lite viktigare. En seger i den och Chelsea är klara för slutspel och mycket nära en gruppseger.
    Till helgen väntar sista ligamatchen för 2022. Mot Reading som lite oväntat vann mot Tottenham igår och lyfte från absoluta bottenskiktet.

Från fotbolls-VM börjar spelare återkomma. Vi vet inte hur schemat för dem ser ut, om de får några dagar ledigt eller om de möter upp för lägret i AbuDhabi.


 

Rykten, notiser m m, v-49


SÖNDAG 11:
Manc-derbyt i WSL slutade 1-1 vilket är bra för Chelsea då två konkurrenter då tappar poäng.

Ett bra VM och ryktena sätter igång. Så är det för Argentinas försvarare Nahuel Molina som plötsligt ska vara aktuell för Chelsea.

Samma kanske gäller för Portugals målvakt Diogo Costa, trots en mindre säker insats mot Marocko. Medierna har ju bestämt sig för att Chelsea ska värva en målvakt.

Spanjorerna är i farten. I Barcelona vill de ha Kanté och hävdar att han vill återförenas med Christensen och Alonso. Hmm. I Madrid däremot hävdar att att han ska blivit erbjuden dem men att de minsann tackat nej. Hmm.

Chelsea ska vara i kontakt med Joao Felix's agent om en övergång. Felix vill lämna Atletico och de verkar villiga att låta honom lämna för 86m pund.

LÖRDAG 10:
Nu jagar Barcelona N'Golo Kanté vars kontrakt går ut i sommar. Kanté kan skriva förkontrakt med los arrogantos redan i januari. Barcelona sägs vilja ha honom redan i januari även om Kanté står på skadelistan till februari.
    Får de inte honom vill de ha Jorginho som också sitter på utgående kontrakt och därmed också är en gratisvärvning.

Det säg ju att Kylian Mbappé inte saknar insikti sin egen storhet, om vi ska kalla det så. Arrogans kallas det av andra. Några kallar det självöftoende. Det är uppenbart var det kommer från när vi hör historien om hur Chelsea ville värva honom, men se honom en gång till i trial vilket Mbappés mamma vägrade. Läs mer här>>

Inte Chelsea, men inte heller gott omdöme. Tyska spelarna fick extra semester efter att Hansi Flick lyckats få ut dem ur turneringen. Manuel Neuer fick för sig att åka skidor. Hans säsong är nu helt över efter att han brutit benet. Vi som trodde spelarna hade förbud mot sådana dumheter i sina kontrakt.

Kroaten och Celtic-försvararen Josip Juranovic är ett nytt namn i skvallertrumman. Vi lär väl få se.

Chelsea, och Liverpool, ska vara intresserade av Sheffield Uniteds norrman Sander Berge. Kanske redan i januari.

FREDAG 9:
Chelsea ska ha följt Josko Gvardiol redan i fyra års tid. Svårt att tro när man ser hur ryktena sprids i medierna.

Denzel Dumfries är aktuell, inte bara i VM utan framförallt i skvallret om spelare till Chelsea. Vi får väl se.

Sant eller inte. Vi tror inte på något ännu. Det sägs dock att Real Madrid har vunnit kampen om brasilianska underbarnet Endrick som inte kan komma till Europa förrän 2024.

TORSDAG 8:
De spelare som slagits ut ur VM ansluter till Chelsea nästa vecka.

Den har vi inte hört förut, Dortmunds Youssoufa Moukoko till Chelsea (eller Barcelona då han har utgående kontrakt).

Potter påstås vilja ha Salzburgs Benjamin Sesko för 10m pund.

Raheem Sterling förväntas återvända till Englands VM-trupp imorgon.

ONSDAG 7:
Ta det för vad det är. Det påstås att Chelsea kontaktat Bayern München och föreslagit att vi byter Christian Pulisic mot Kingsley Coman.

Att Jadon Sancho floppat är nog många överens om. Så av någon anledning sägs nu Chelsea vilja betala 73m pund för honom från Man United.

TISDAG 6:
Joe Cole ger sin förklaring till varför Hakim Ziyech är så bra i VM och inte i Chelsea. Cole gör det väl enkelt för sig och skyller på att han inte passar engelsk fotboll och att den är för aggressiv för honom. CSFC anser nog också att Ziyech har inte fått det stöd han behövt av de som varit managers för Chelsea under hans tid. Om Ziyech lämnar i januari kommer det bli med vår välsignelse, förutsatt förstås om han inte går till en konkurrent. Men han ska inte reas bort. Läs mer här>>

Chelsea påstås ha lagt ett bud om 50m pund innan Romeo Lavia ens hade debuterat tävlingsmässigt för sin nya kluibb Southampton. Vi har väldigt svårt att tro på det, men Lavias namn dyker nu åter upp i ryktena som ersättare till Kanté för medierna har verkligen bestämt sig för att Chelsea kommer inte förlänga med Kanté vars kontrakt går ut till sommaren.

Barcelona misslyckades, nu försöker Real Madrid värva César Azplicueta. De tänker erbjuda 10m €.

MÅNDAG 5:
Raheem Sterlings familjeärende som stoppade honom mot Senegal verkar vara att hans familj råkade ut för ett beväpnat rån i sitt hem när de var där. Ett brott som blivit riktigt vanligt för fotbollsspelare av flera olika skäl, inte minst för att förstås är väldigt lätt att veta när de inte är hemma själva. Han har tre små barn.

Moises Caicedo som Chelsea och en massa andra klubbar sägs jaga ska ha fått en prislapp om 70m pund.

     


<<50 år med Chelsea, 14 mars 2020>>

Biljettinformation; finns även under CSFC>>
Köp ALDRIG biljetter från Viagogo = blufföretag

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(finns också under rubriken CSFC/Chelseaguide)

Lindy

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt, åsikter och väldigt mycket fakta och resultat.


CSFC.SE

NEJ till näthat