CHELSEA SWEDISH FAN CLUB
csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
8   Chelsea FC 14 sp 6 v 3 o 5 f 17 - 17 mål 21 p

csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea W för målgörare
1     Chelsea W 8 sp 7 v 0 o 1 f 20 - 6 mål 21 p
21- 27 nov 2022
NÄSTA MATCH: 27 dec kl 18.30 - BOURNEMOUTH  
NÄSTA MATCH WOMEN 3 dec kl. 16.00 - Leicester  

Nyheter v-47


SÖNDAG 27:
Tyskland petar King Kai i ödesmatchen mot Spanien. En väldigt trög och försiktg uppställning tycker vi men Flick vågar tydligen inte ta minsta risk. Tyskland är inte favorit att vinna ikväll. Även Apzilicueta är petad ur Spanien.

LÖRDAG 26:
Chelsea U21 mötte Dulwich och hade roligt idag. 6-3 slutade matchen efter två mål av Burstow, ett av Thomas och tre stycken från Césare Casadei som kommer närmare a-truppen hela tiden nu.

Chelsea var fullständigt och totalt förnedrade av Fulham i Premier League U18. På hemmaplan. 5-0 redan i paus till Fulham. Matchen slutade 1-7, Chelseas tröstmål gjordes på övertid av McNeilly.

FREDAG 25:
England startar exakt samma elva, inte oväntat det är ju Southgate. Vilket innebär att Mason Mount och Raheem Sterling ställs mot Christian Pulisic i USA.

OFFICIELLT
Trevoh Chalobah har förlängt sitt kontrakt till 2028 med option för 2029.

I VM möter Wales det enda riktigt modiga laget i VM. Iran, där spelarna riskerar dödsstraff och där iranska makthavare har hotat dem för att de vågar protestera. Regnbågsprotester i all ära, Iranska landslaget har stått upp för de människor som regimen mördar. Och iranska politiker kräver redan att de ska straffas för det. Tyvärr hjälper inte politiskt mod i fotboll men här hos oss väger det otroligt högt.
    Wales vågade inte bära One-love-armbandet för fara för ett gult kort. Irans spelare riskerar sina liv för sina landskvinnor och män.
    Det ser inte direkt ut att bli överraskningar i övriga matcher. Men vi hoppas ju.

TORSDAG 24:
Vi är kanske lite för optimistiska som tror att tre raka satt Chelsea i förarsätet i gruppen. Chelsea hade förra säsongen en liknande tuff grupp med tre storlag och ett lag som inte fick poäng. Chelsea började med att spela oavgjort, vann sedan tre raka och ledde klart. Sedan fick de bara oavgjort mot Juventus och ett coviddrabbat lag åkte på storstryk borta mot Wolfsburg och blev bara trea i gruppen. Vi får nog dra ned våra förväntningar något. Chelsea har dock en bra chans att gå vidare, men otroligt nog räckte ju inte elva poäng förra säsongen. Så en vinst mot Real krävs kanske också borta 8 december.
Tolv poäng borde räcka, eller?

38 år gammal startar Thiago Silva för favoriterna Brasilien mot Serbien ikväll och efter sett Nederländernas match så ställer vi väldigt gärna frågan, är van Dijk verkligen bättre än Silva?

Chelsea Womens möte med Leicester spelas nu lördagen 3 december.

ONSDAG 23:
WOMEN CHAMPIONS LEAGUE
CHELSEA WOMEN   - REAL MADRID FEMININA   2-0
Bra chans direkt för Chelsea och Kirby, mv är på den och hörna. 2
    Chelsea har kontroll över matchen men mer behövs ju för att vinna. 17
    Fortfarande spelmässig dominans men Chelsea har svårt att få till några bra målchanser. Lite stressat kanske framför mål. 23
    Kirby nära hitta Kaneryd. 23 Nära har varit ett nyckelord. Vi vill se mer av yttrarna, Reiten och Kaneryd. Charles har inte stöttat Kaneryd med någon framgång.
    Berger fick ingripa för första gången. 27
    Real börjar tyvärr få mer boll nu när Chelsea stångat sig tandlösa.
    Stort felpass av Real och Kerr, ja vad gör hon? Hon smäller bollen längs med boxen till ingen alls istället för att gå mot mål. 33 Stort felbeslut. Det sägs att osjälviskhet är bra, men är det verkligen det för en anfallare men Kerr (och Kirby) ör alltför ofta osjälviska.
    Cuthbert nere med huvudskada, vet inte riktigt hur den uppkom. Kan varit en smäll med Magda. 37 Hon fortsätter.
    Undber klack av Kerr, slutar i en hörna som slutar i inget igen. Det borde nog blivit en hörna igen dock av reprisen att döma. Kaneryd får en boll, men lite bakom sig och får inte kontroll. 42
    Reiten nere för en ordentlig smäll över vristen. Hon har inte haft en bra halvlek. Så får Kerr en smäll över foten.
    Hayes ändringar har inte riktigt fungerat. Hon har en del att ordna i halvtid. Chelsea klart bäst men de måste göra mål, och skapa bättre chanser.
    -ANDRA-
Chelseas andra hörna tidigt är bra men Real får bort den. 48 Den första slog de bort innan nickarna ens kommit upp.
    Kerr stressade sönder Reals försvar och mv. 50
    Berger gör en dålig utboxning men kommer undan med en hörna.
    Skott rakt på Berger. 54
    Real fortsätter försvara bra.
    Chelsea flörbereder tidiga byten. James måste vara en av dem.
    james är en av dem Kaneryd av. Fleming in för Kirby. 56
    Magda ned och Esther kortas för det. Vild armbåge. 57
    Bytena har börjat bra men sista bollarna är fortfarande inte bra nog.
    Chelsea har fortfarande inte nått en godkänd nivå. De slarvar väldigt och stressar iväg det mesta. Vi vill till och med säga att de presterat en rent svag timme. De har inget svar på Reals taktik.
    Defensivt byte för Real, de är nöjda och vill nu inte tappa matchen verkar det som. 63
    MÅL. Hörna, Bright nickar vidare till Sophie Ingle som sätter bollen i mål. Cuthbert slog hörnan. klassmål. HÄRLIGT. 67
    James drar på sig ett kort. Inte mycket att prata om. 69
    Real satsar framåt nu. Bra boll in men Ester lyckas istället nästan knocka Buchanan. Frispark Chelsea. 73
    Erin Cuthbert gör bara fantastiska MÅL just nu. Hur fick hon in den? Från sju meter ut utanför boxen och in i mål. Det var nog inget skott, även Ciuthbert såg förvånad ut. Det var tänkt att vara ett inlägg. Men det spelar ju ingen roll. 76
    Boll in nära nå Fleming men Robles nickar ut den. 77 Kerr missar nicken helt på hörnan.
    Carter in för Reiten. 79
    Rensning på mållinjen. Tror det var Ingle som nickade. 82
    Konsrtigt domslut men vi får leva med det. 85 Ingle omkull i boxen och får frispark emot sig.
    Charles i sidnätet. 88
    Tre minuter tillägg. 11-6 i målchanser. 52-48% bollinnehav.
    Ingen stor match av Chelsea men ibland räcker det ju med att göra få saker väldigt bra. Och det gjorde de ikväll. Chelsea är väldigt nära att ta sig till slutspel. Hayes kallar dem mentality monsters, och det ligger massor i det.
    Lauren James och Erin Cuthbert spelarna som stod ut.

Precis som väntat vann PSG hemma mot albanska Vllaznia. De spelade den tidiga omgången. Siffrorna slutade 5-0.

Startelvan mot Real Madrid i Champions League, den är en smula överraskande ändå:
Berger - Charles, Buchanan, Bright, Eriiksson, Kirby, Ingle, Cuthbert, Reiten, Kerr, Rytting-Kaneryd
    avb: Abdullina, Akpan, Cankovic, Carter, England, Fleming, James, Musovic, Nouwen, Perisset, Svitkova

César Azpilicueta startar för Spanien. Ändå käre Dave, vi hoppas på ännu en skräll.

Ännu en jätteskräll, Havertz's Tyskland åkte dit mot Japan. Skrällar livar verkligen upp (när de inte sker mot Chelsea och ens egna lag).

Heder till tyska landslaget som protesterade mot korrupta Fifa genom att hålla handen för munnen inför matchen mot Japan idag. Mer sånt.

Pernille Harder förstås och Maren Mjelde är Chelseas skadade spelare inför kvällens match.

Några Chelseaspelare kommer spela i VM idag (ingen igår). De får dock ursäkta, allt Chelseafokus idag är på Chelsea Women mot Real Madrid F i Womens Champions League ikväll.

Chelsea U21 slog Peterborough i EFL Trophy med 4-2. Malik Mothersille gjorde två mål, Ben Elliott ett men det alla pratade om var Cesare Casadeis mål. Fler och fler menar att det är dags att lyfta upp honom till Chelseas a-trupp nu. Se målet här>>

TISDAG 22:
Emma Hayes har kommenterat Pernille Harders skadefrånvaro och betecknar danskan som oersättningsbar i Chelsea. Läs mer här>>

Skrällar är det roligaste som finns (om de inte sker mot ens eget lag). Så att se Saudiarabien slå ett helt oinspirerat Argentina var ett nöja. Mer sånt och det kanske, fotbollsmässigt blir ett roligare VM. För det var riktigt roligt att se. Motivation slår klass och det bevisar hur mycket det mentala spelar roll.
    CSFC ser ut att lagt ett riktigt dåligt tips när vi hade Danmark som outsider. De fick bara 0-0 mot Tunisien. Ännu en skräll om än mindre. Måtte det fortsätta.

Chelsea Women möter Real Madrid för allra första gången i Champions League imorgon.

MÅNDAG 21:
Ethan Ampadu startar för Wales och Christian Pulisic som blivit av med kaptensbindeln i USA möts i kvällens sista match.

Två andra Chelseaspelare startar i nästa match, Senegal mot Nederländerna. Edouard Mendy och Kalidou Koulibaly. Vi hoppas på en fotbollsmatch efter de löjeväckande tillställningar som varit. Tyvärr utmärkte sig inte Mendy som missade i sin utrustning. Och sedan släppte en retur som absolut såg tagbar ut. Hans form är långt från tidigare.

Som väntat bjöd Iran inte mycket motstånd. Och Fifa vill ha fler lag och fler ojämna sådana här matcher i framtiden. Sterling en av målgörarna för England.
    Vi ska inte och kan framförallt inte döma från en sådan här miss-match, men nog vill vi åter ställa frågan varför klubbmanagers inte ser hur vissa spelare utnyttjas i landslaget och försöker få dem att spela på liknande sätt i klubblaget. Mason Mount var bakom Bellingham en av de bättre på plan. Det har han inte varit många gånger med Chelsea under Potter. Dock, vi kan inte dra slutsatser från en sådan här match, det är som ett ligacupmöte mellan ett lag från de lägre divisionerna mot ett fullödigt Premier League-lag.

Mason Mount och Raheem Sterling startar för England mot Iran. Även Maguire men mot Iran ska England ändå kunna vinna.

Pernille Harders skada var värre än väntat och hon har nu genomgått en operation för att åtgärda den i bakre lårmuskeln. Hon kommer vara borta riktigt länge tyvärr.

VM har börjat med ett ynkligt pip. Vi är nästan övertygade att Emma Hayes lag hade spelat bättre än värdnationen. England startar mot ett annat stort problemland tidigt måndag eftermiddag. Vi hoppas verkligen vi får se en bättre match och bättre fotboll. England ska inte ha några problem att ta sig ur sin grupp. Däremot tror vi inte att de kommer sjunga Football is coming home särskilt länge i slutspelet sedan, därtill är de för svaga därbak när de får möta bättre motstånd än Iran, Wales och USA.

För oss som kanske prioriterar Chelsea är veckans clou utan tvekan första av dubbelmötet mot Real Madrid i Women Champions League. Real har gjort stora framsteg senaste året och även om vi nog ser PSG som bättre är de mycket nära fransyskorna. De spelade också oavgjort förra omgången. (0-0)
    En vinst mot Real på Kingsmeadow på onsdag måste innebära att Chelsea nästan är helt klara för slutspel, särskilt som Vllaznia inte direkt är ett lag att frukta även på bortaplan. (De hade dock stort stöd på Kingsmeadow i förra omgången, inte för att det hjälpte då Chelsea vann 8-0).
    Chelsea har Pernille Harder skadad tyvärr, då hon utan tvekan varit en av de allra bästa i säsongsstarten. Kirby är dock på väg tillbaka, Kerr har börjat sätta bollarna igen. Guro Reiten är i mycket bra form. Erin Cuthbert visar verkligen varför hon förtjänade ett nytt kontrakt.
    Kanske viktigast av allt, Emma Hayes är tillbaka på linjen.
    Matchen är på onsdag kl 21.00 och visas gratis på DAZN YouTube.

Till helgen är Chelsea spellediga. Detta då det är ligacuphelg och Chelsea är som deltagare i CL befriade från ligacupspel fram till kvartsfinalerna. Därefter väntar Leicester som har det evinnerligt svårt, ännu inte en enda poäng.

Chelsea Women kommer alltså leda WSL ännu ett par veckor. De har lika många poäng som herrarna, fast på åtta matcher jämfört med fjorton.

 

Rykten, notiser m m, v-47


SÖNDAG 27:
Hakim Ziyech som vi tippat ska ha ett bra VM satte en underbar frispark bakom Courtois, bara för att se en av sina egna försvarare sätta sig i en mycket liten offside och få målet bortdömt. Grymt.
    Han fick sedan göra en assist till Marockos andra mål i deras vinst över Belgien.

Gary O'Neil som tog över som interim när Bournemouth sparkade Scott Parker har gjort ett mycket bra jobb. Så bra att han nu utsetts till permanent manager.
    Bournemouth är vår nästa motståndare i mellandagarna.

Gör bra ifrån dig i VM och medierna hittar snabbt en ny klubb åt dig. Så nu har medierna bestämt sig för att Ecuadors försvarare Piero Hincapie, 20, idag i Bayer Leverkusen ska till Chelsea.

Senaste målvaktryktet är nu Leeds Illan Meslier. Han värderas till 34m pund.

En av de brittiska transfergaphalsarna säger nu att Lyons Malo Gusto är någon som Chelsea jagar. Tydligen en mycket snabbt försvarare 19 år gammal. Ännu har han inte haft rätt om något men med tanke på hur många namn han droppar kanske något stämmer till slut.

Den andra Simon Phillips hävdar att Chelsea ska värva Brightons Robert Sanchez som ersättare för Edoaurd Mendy.

LÖRDAG 26:
Sterling blev utbytt igår och gick nästan direkt ut. Sådant väcker alltid reaktioner; skada eller protest. Svaret är: dopingtest.

Mason Mount ska ha nobbat Chelseas senaste kontraktserbjudande just innan VM. Han lär varit erbjuden 200.000 pund i veckan i lön. Som alltid sätter sådant igång ryktena och särskilt Liverpool lär vara intresserade. Trots hans form den här säsongen.

Nya rykten om Adrien Rabiot som sitter på utgående kontrakt. Enligt dessa italienska rykten är Boehly villig att möta hans lönekrav 0m 8m pund om året.

Inte en dag utan att någon av dessa självutnämnda transfergurus eller sportskrivare lovar att Christopher Nkunku är (nästan) klar för Chelsea.

Joao Felix sägs kräva att få lämna Atletico Madrid i januari. Genast har medierna satt ihop en lista vart han ska och Chelsea är på den listan. Bayern ska fått ett bud om 100m € nobbat i somras.

FREDAG 25:
Christian Pulisic i USA-blått = en riktigt bra fotbollsspelare. Christian Pulisic i Chelsea-blått = vem vet då han aldrig tar chansen.
    Uppenbarligen vet USA hur man får ut habs potential, kanske borde Potter ta efter.

Armando Broja omges alltid av rykten, nu kommer ett vi är benägna att tro. Chelsea kommer inte sälja eller låna ut Broja i januari.

Pllötsligt vill Inter sälja Denzel Dumfries till Chelsea (knappast pga hans spel hittills i VM), snarare därför Chelsea börjar ställa krav kring Lukaku, för det är just som del av en spelaraffär Inter sägs öppnat upp.

Chelsea har tydligen en återkallelseklausul om Callum Hudson-Odoi från Leverkusen om den ställs innan jul.

Declan Rice är allitd aktuell för Chelsea, Prislappeln lär sjnukit till 130m fortfarande sjukt högt för en bra mittfältare. Normalt hade den varit hälften, men Rice är engelsman (ja, det är han egentligen inte men han bytte till engelska landslaget från Irland).

Ryktena om Adrien Rabiot viill inte dö ut. Ingen dålig spelare men, varför?

TORSDAG 24:
Inte Chelsea och egentligen tror vi inte en sekund på det, men ändå oroar vi oss lite för att vi måste lära oss använda microsoftutrustning om Apple skulle köpa Manchester United, för vi vill ju inte på något sätt stötta en fotbollsklubbs ägare genom att använda den utrustning vi använt sedan 1984.

Emmanuel Petit fd Chelsea m fl klubbar ställer samma fråga som CSFC. Vad är det egentligen Potter vill? Läs mer här>>
    Vi lär dock få vänta mer än en månad på svaret.

Dagens namn är Leandro Trossard. Medierna har upptäckt, verkar det som, alla på en gång att han sitter på utgående kontrakt med Brighton så han ska till Chelsea. Visserligen har Brighton en förlängningsoption men den struntar de i.

Tottenham vill ha Hakim Ziyech vilket vi ska säga absolut nej till förstås.

ONSDAG 23:
Vi hoppades ju innerligt att domartavlorna skulle lysa med sin frånvaro i VM med VAR och allt men inte. Det var en skandalös insats av domaren och VAR i matchen Belgien-Kanada. En av de sämsta vi sett. Första straffen (av de tre Kanade skulle haft i första) fick han dock korrekt efter VAR-(Vi valde bort andra halvlek för Chelsea W).

Det är mycket prat, rykten och påhitt om att Chelsea jagar både Jude Bellingham och Declan Rice i sommar. Det enda vi är beredda att säga att båda är varmt välkomna och det kommer att kräva en enorm summa att genomföra det. Tror vi det kommer att hända. Ärligt talat nej. Även om vi tror att Rice verkligen vill tillbaka till Chelsea.

Enligt Fabrizioa Romano är allt klart melland Chelsea och Arsen Zakharyan och Chelsea och Dynamo Moskva. Allt tydligen utom hur klubbarna planerar att komma förbi sanktionerna som stoppar transfern.

Ethan Ampadu har hyllats stort även om medierna uppmärksammade Gareth Bale mest i Wales match mot USA.

Hakim Ziyech som sägs spela för ett fint kontrakt med Milan (och vi förstår om han vill bort så underutnyttjad som han är) ställs mot Mateo Kovacic i dagens första VM-match.

Queen Park Rangers sägs vara på väg att förlora sin manager Beale till Rangers (Glasgow). De sägs därför jaga Anthony Barry som är med Belgien i VM, utlånad av Chelsea som han är till Martinez.

TISDAG 22:
Vår tidigare Chelseafavorit Olivier Giroud (varför tvingade Lampard bort honom?) tangerade ikväll rekordet för landslagsmål för Frankrike, 51 st. Han delar det för tillfället med Thierry Henry.

Inte Chelsea, men nog påverkar det oss. För Pep Guardiola har förlängt sitt kontrakt med Manchester City till 2025.
    Christiano Ronaldo har lämnat Man United med omedlbar verkan och är en fri agent. Ni vet hur medierna kommer koppla det till Chelsea, så spänn fast säkerhetsbältena.

90 min är i farten idag. Nu har de även gått ut med att Chelsea har erbjudit Edouard Mendy (som verkligen inte fick bra betyg för sin insats i VM igår) til Tottenham.

Milan försöker göra sig av med Timoue Bakayoko som hamnat i en mardrömssituation. Han är på andra året av ett tvåårslån men får inte spela för att Milan inte ska riskera att han spelar tillräckligt mycket för att ultösa en autmatisk köpklausul. Så han är bänkad, får lön men ingen speltid. Milan vill avbryta lånet vilket kanske Chelsea inte är intresserade av då de då får ta över lönen för en spelare de inte vill ha tillbaka. På något sätt känns ju lösningen enkel, bara lös honom från alla kontrakt - men det innebär ju också att Chelsea avsevärda investering i honom är helt borta. Vi önskar dock för spelarens skull att det blir så. Kontraktet går ändå ut till sommaren så vitt vi vet.

Både Everton och Newcastle fortsätter jaga Armando Broja och det spekuleras i att bud kommer under januari.

90min säger att Christopher Nkunkus knäskada från VM-träningen håller honom borta i tre månader. Därmed har det fastställts, enligt dem, att Knkunku ansluter till Chelsea först sommaren 2023.

MÅNDAG 21:
Den nya följetongen om Endrick har stött på problem i ryktessvängen. Endricks far säger att bara en enda klubb faktiskt öppnat förhandlingar med Palmeiras om honom, och det är PSG.

Nya uppgifter om hur klar Christopher Nkunku är. Le10Sport som vi aldrig litat på säger det har varit klart sedan i juni redan då Nkunku förlängde sitt kontrakt mot en låg (allting är relativt utköpsklausul om 60m €). Det är så mång rykten om detta och att det är klart att man faktiskt börjar bli nervös. Det pratas helt enkelt för mycket om det och inga bevis.

Chelsea lån av Lukaku till Inter kan vara fotbollsvärlens sämsta deal någonsin. Inter betalar bara 10 m för Lukaku, och även om han knappt spelat är det löjligt. Inter har länge varit övertygade om att de skulle kunna förlänga det.
    Nu sägs det dock att Chelsea vaknat och tänker ta tillbaka Lukaku i sommar för att sälja honom så de åtminstone får några pengar tillbaka på hans rekordsumma. De kommer inte låna ut honom för jordnötter igen. Det känns som betydligt smartare,

     


<<50 år med Chelsea, 14 mars 2020>>

Biljettinformation; finns även under CSFC>>
Köp ALDRIG biljetter från Viagogo = blufföretag

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(finns också under rubriken CSFC/Chelseaguide)

Lindy

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt, åsikter och väldigt mycket fakta och resultat.


CSFC.SE

NEJ till näthat