CHELSEA SWEDISH FAN CLUB
csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
8   Chelsea FC 14 sp 6 v 3 o 5 f 17 - 17 mål 21 p

csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea W för målgörare
1     Chelsea W 8 sp 7 v 0 o 1 f 20 - 6 mål 21 p
14 - 20 nov 2022
NÄSTA MATCH: 27 dec kl 18.30 - BOURNEMOUTH  
NÄSTA MATCH WOMEN 23 nov kl. 21.00 - REAL MADRID - CL DAZN-YouTube

Nyheter v-46


SÖNDAG 20:
Publiksiffran sluitade på 38,350, ett rekord för Chelseas damer. Det tidigare rekordet var 24,654 också mot Tottenham på Stamford Bridge före pandemin, 2019.

WSL, Stamford Bridge
CHELSEA WOMEN     - TOTTENHAM WOMEN      3-0
Stamford Bridge är utsålt och förhoppningsvis kommer det bli en härlig stämning. Kingsmeadow i all ära men det är stor skillnad på att spela inför 40.000+ och ett utsålt Kingsmeadow med 4.850 (Chelsea måste nog snart börja titta på att utöka kapaciteten även på Kingsmeadow även om the bridge måste komma först).
    Tottenham har inte spelat på tre veckor, då hade de en storseger över ett lag Chelsea alltid har problem med, Brighton (8-0), sedan fick de dock en sent inställd match mot Everton pga vattensjuk plan.
    Tottenham har start matchen bäst. Vi hade förväntat oss klart bättre stämning också. 5
    Sam Kerr älskar att spela mot Tottenham, hon springer sig fri och trots flera spelare kastar sig för att blockera går bollen i MÅL. Hennes sjätte mål mot Spurs. 12
    Cuthbert sätter upp för en nick men det är för högt. Hon borde kanske skjutit istället trots mindre bra vinkel. 15
    Kerr når nästan bollen men mv är precis före. 21
Sedan skapar hon sig utrymme och skjuter men för rakt på och mv kan rädda igen. 23
    Chelsea får matchens första hörna. 25 Bollen droppar ned för Cuthbert som tar ned på bröstet, siktar och skjuter en boll som går hit och dit och otagbart i MÅL. 26 Drömmål från 20m. 26
    James dribblar bort den ena efter den andra och den tredje och fälls bakifrån. Straff. 35 Neville kortas. Guro Reiten ska ta den. Ännu en ny straffläggare. Pang bom, målvaktren åt en hållet bollen stenhårt i det andra. MÅL. 36
    Chelsea startade trögt men nu är det bara Chelsea och Spurs ser rent virriga ut. 42 Då skapar de förstås en bra chans med ett mycket bra inlägg men Berger hinner mellan och plockar ned. 43
    -ANDRA-
Reiten går upp och nickar men lätt för Korpela i mål. 47
    Fint spel av Chelsea som lämnar Magda nästan fri med målvakten efter en rush över hela plan. Tyvärr är skottet inte bra nog. 49 Strax efter ni kar hon en frispark över. Sedan får hon gå av för Jess Carter. Magda sparas till onsdag mot Real efter sin långresa till och från Australien. 51 Händelserika minuter för henne.
    Reiten vill ha en straff och jam det skulle hon nog haft också, men ingen VAR i WSL ännu. 54
    Millie Bright på volley efter hörna, i ribban och ut. 56
   Ingle stjäl bollen, Cuthbert skjuter men den tar på en spelare och lätt för mv. 58 Tottenham verkar skärrade nu.
    Kort till Summanen när hon cyniskt stoppar James. 62
    Matchen har dött något och det blir byten. Kerr som också förstås rest långt går av. Även Cuthbert går av. Kirby och England in. 66 Kirby har inte spelat i WSL sedan september pga skador och sjukdom.
    Matchen är avgjord och det märks på spelet som är mer bökigt och krigande än välspelat.
    Ingle som vunnit hur mycket boll som helst i andra får en boll på sig vänder och en boll till England som hon försöker ett högre nummer på, utan att det går hem.
    James skjuter men en lätt touch tar bollen utanför. 76
    Reiten av för Svitkova. Buchanan av för Nouwen. 77
    Det där var nog en felaktig offsideavblåsning när Svitkova kom fri. 83
    Ingen bra andra halvlek men det väntar en viktig match på onsdag så man kan förstå att intensiteten gick ned.
    Chelsea tar ledningen i WSL, dock med en match mer spelad.

Det här startelvan på Stamford Bridge idag, den är ganska väntad:
Berger - Bright, Buchanan, Eriksson, Perisset, Cuthbert, Ingle, Fleming, James Kerr, Reiten
    Fran Kirby är tilllbaka men börjar på bänken liksom Kaneryd, England med flera. Pernille Harder är ju skadad då hon fick en lårmuskelskada under landslagsuppehållet.

Emma Hayes är tillbaka. Vi upprepar engelsk fotbolls bästa manager är tillbaka, och ja vi anser att hon är bättre än de flesta män i Premier League.
  Tottenham är inte ofarliga även vi slog dem på försäsongen. Chelsea har släppt några riktigt bra spelare till dem. Chelsea ska dock kunna vinna särskilt med Emma Hayes tillbaka. Chelsea är trea just nu på dålig målskillnad men det kan ändras. Sam Kerr målade mot Sverige och hon är seriens bästa målgörare även om hon inte riktigt hittat rätt ännu. Hur hon inte vann Ballon d'Or visar ju bara på korruptionen inom Fifa ch Uefa.
    Chelsea har en jättechans att sätta agendan för WSL idag.

LÖRDAG 19:s
TACK MANCHESTER UNITED. De slog Arsenal Women ikväll och Arsenal må ha en match mindre spelad men om Chelsea slår Tottenham imorgon är skillnaden nästa utraderad, de har lite bättre målskillnad. United Vann på ett mål av Russo på övertid, borta mot Arsenal Chelsea slog United i senaste omgången med 3-1 bort. Jonas Eidevall var full svensk regering i att vägra svara på frågor efteråt. Flosklerna sprutade.

En positiv nyhet kring Qatar, det kan behövas efter ölförbud och Infantilos, ursäkta Infantinos, offentliga sammanbrott som idrottsledare. Han verkade trotsat öförbudet totalt i sin inledning på VM igårkväll.
    Mike Dean förutspår att det kan bli den bäst domarbedömda turneringen någonsin. Det är självklart med hjälp av den teknologi som svensk fotboll är de enda i Europa som vägrar använda.(Men man tillåter pyroteknik och att folk slänger smällare på varandra...) Läs mer här>>
    Apropå det har det framkommit, som även ni kanske har noterat, att domarna ger mycket mer tilläggstid i matcherna nu. Det är avsiktligt för att motverka maskning. Det är också oerhört irriterande att inte veta när en match ska ta slut. Folk klagar på VAR, kanske borde de klaga lika mycket på detta.

Chelsea ska möta Bradford Cty eller Chester i FA Youth Cups tredje runda. Datum ännu inte satt.

Chelseas webb visar U18-matchen mot Tottenham just nu. kl 12.
    Chelsea tog ledningen genom Golding 39e min. Acheampong utökade till 2-1 i 69e med ett drömmål. (Båda målen var väldigt fina). Det blev också slutresultatet.

FREDAG 18:
EMMA HAYES ÄR TILLBAKA.
    Hon tar plats på bänken mot Tottenham på söndag efter sin akutoperation där hon fick ta bort livmodern. Denise Reddy och Paul Green har vikarerat bra men de är inte någon Emma Hayes.
    Välkommen tillbaka Maestra.
    Stamford Bridge ska vara utsålt för den matchen. Hoppas engelska vädret är bättre än vårt så alla kommer också.

TORSDAG 17:
OFFICIELLT
Erin Cuthbert har förlängt med Chelsaea Women till 2025.

Earl's Court Development Company förnekar alla rykten om att Chelsea tittar på möjligheten att bygga ett stadium vid Earl's Court.

Neil Bath som gjort ett fullständigt otroligt jobb som chef för Chelseas akademi lämnar. Fast inte långt. Han flyttats över till representationslaget som en form av sportdirektör, eller som det heter Director of Football Developments and Operations (titelsjukan inom Chelsea är lite förvirrande men det låter ju som sportdirektör på svenska). Klubben har ännu inte bekräftat det här officiellt.

ONSDAG 16:
Matchen borta mot Liverpool 21 januari har flyttats, men det är bara ny starttid. Däremot vet vi ännu inte när den flyttade hemmamatchen mot dem ska spelas.

Chelsea Women möter ju Tottenham på söndag, matchen spelas på Stamford Bridge.
    Det har också bestämts att avslutningsmatchen i gruppspelet i Champions League mot PSG, Paris Saint Germain, kommer spelas på Stamford Bridge 22 december.

TISDAG 15:
OFFICIELLT
Chelsea har tagit ännu en ledare från Brighton. Paul Winstanley blir nu Director of Global Talent and Transfers för Chelsea.

Chelsea har tolv spelare med i VM. Utan skadorna hade vi kanske haft nästan flest av alla. Nu går den "äran" till Bayern München med 17. Flest från England har Manchester City med 16. (Chelsea hade james, Chilwell, Kanté, Kepa, möjligen Fofana som mycket möjliga VM-spelare).

Chelsea hyllar i tio punkter Emma Hayes tio år i Chelsea. Läs här>>

Fotboll handlar om absolutheter. Kanske är det därför vi älskar fotboll så mycket. All sport egentligen. Det handlar om resultatet.
    Sedan kan man diskutera hur mycket man vill hur man når det resultatet. Chelsea har inte presterat för att få resultaten med sig.
    Vi har sett lag vinna utan att förtjäna det, de hyllas för resultatet. Det förlorande laget kritiseras och ofta förnedras för sitt resultat.
    Tittar vi på statistiken har Chelsea inte ens mot Brighton varit så dåliga som omdömet om dem blev, de var inte så dåliga statistiskt mot Arsenal, inte mot Manchester United, inte mot Newcastle. Vi var dock sämre.
    Det var upplevelsen av hur mycket sämre vi var trots att statistiken inte bevisade kvalitetsskillnaden. Det är därför vi har lidit under matcherna, det och känslan att laget inte vet hur de ska spela och därför inte helt enkelt har eller kunnat ge sitt bästa.
    Resultaten ljuger därför aldrig och lag som inte spelat den bästa fotbollen kan vinna ligor, men det hoppet har vi kanske gett upp om Chelsea då vi är en bra bit efter men egentligen är vi bara långt efter ett lag, Arsenal. Alla lag, utom Arsenal hittills, har perioder då de inte får med sig resultaten oavsett spelet, de drabbas av skador, igen tydligen inte Arsenal än så länge. De andra lagen är fortfarande inte helt ur synhåll. Några av dem har dessutom spelat fler matcher än Chelsea.
    Det är insikten vi måste ta med oss när ligan startar om på annandagen jul. Förhoppningsvis sliter några av lagen framför oss också lite ont i sina ligacupmatcher innan dess. Kanske de också drabbas av skador på nyckelspelare. Kanske börjar Chelsea sluta göra motståndarnas målvakter bättre än de egentligen är.

MÅNDAG 14:
Det blir bara Chelsea Women att heja på och följa ett tag framöver.

Detta då Chelsea är ute ur Ligacupen, de ligger uselt till i Premier League men framförallt har vi ett idiotiskt (på precis alla möjliga sätt) VM som ska spelas mitt i en säsong och därmed ger ett speluppehåll till 27 december. Chelsea har alltså bara en enda match kvar att spela 2022.
    Som det sett ut på sistone känns det, tyvärr, närmast skönt. För vi har sett i princip inget alls senaste månaden som motsvarar det vi hoppas på eller förväntar oss från Chelsea.
    Dags för ledningen att ta ett ordentligt steg tillbaka och noggrant reflektera på situationen och även ifrågasätta vad det är de sysslar med. Plattityderna och bortförklaringarna till media kan de glömma och istället göra en ordentlig genomgång om varför det är som det är. Tryter orken? Är takitiken fel, för naiv, för negativ? Är det spelarna eller ledningen som sviker? Vilka är egentligen spelarna som ska utgöra stommen i laget?
    Med nästan halva truppen borta är det ungefär allt de kan göra. De kan vila spelare, rehabilitera spelare och fundera på allt de gjort fel och det lilla de gjort rätt. En tid för rannsakan. I bästa fall om de vågar se sanningen i vitögat.
    Mycket mer kan och kommer inte att hända.
    Chelsea är åtta vilket är vår näst sämsta placering sedan 1997! Bara 2015-2016 var sämre då vi slutade tia. Det är första gången sedan 2002 Chelsea har åkt på tre raka förluster i ligan, de var därtill föregångna av två svaga oavgjorda matcher.

Istället kommer vi följa VM, hålla tummarna för våra spelare och kanske väldigt illojalt hoppas att deras länder inte går alls så långt i turneringen som de själva hoppas så vi får hem dem oskadade och utan allt för stort slitage (utom kanske då mentalt). Riktigt så lär det inte bli då Chelsea har spelare i flera länder som kommer gå långt.
    CSFC tippade redan innan säsongen skulle starta Frankrike eller Brasilien som vinnare. Frankrike är kraftigt skadedrabbat så oddsen på dem har säkerligen sjunkit ordentligt med varje skadeåterbud som kommit. Vår outsider var Danmark vilket är en ordentligt chansning. Det finns flera andra kandidater dit. (Många hoppas på Argentina för Messis skull och de är nog bättre än senast, men är de bra nog som lag). Det finns dock fler lag som kommer kunna gå hela vägen. England är däremot inget av dem som vi tror, därtill är deras försvar alltför dåligt. De har inte direkt visat jätteform på sina spelare. Men de kan ju överraska, de kom trots allt tvåa i EM.
    VM kommer också avgöra vem som kommer vinna de indivudella priserna för 22-23 då framgångar i landslagen betyder typ dubbelt så mycket som vad de presterar i sina klubblag. Det är bevisat. Neymar sägs vara ett hett tips för att bli VMs utmärkande spelare, om han inte filmar lika mycket som vanligt. Det finns dock andra som Frankrikes Mbappé, Benzema. Kanske Polens Lewandowski. Så kommer det ju bli några namn som kommer bli heta i januarifönstret för övergångar till storklubbar.

Vi koncentrerar oss på att ha det lite ledigare och följa tjejerna i den stentuffa kampen mot Arsenal framförallt i WSL. Chelseas chockartade förlust till Liverpool i öppningsmatchen hänger som en kvarnsten om halsen på laget och serien kommer därmed säkerligen att avgöras i dubbelmötena med just Arsenal. Vi möter dem dock inte förrän i mitten av januari (på bortaplan) så det är andra möjliga hinder som klaras först. Framförallt i Champions League.
    För i WSL återstår bara Tottenham, Leicester och Reading. Tre matcher Chelsea Women utan vidare ska kunna vinna. Leicester ligger sist, Reading ligger näst sist så svårast på pappret är Tottenham.
    De möter Chelsea på Stamford Bridge inför förhoppningsvis rekordpublik nu på söndag. Vi vann en träningsmatch mot dem innan säsongen.

Vi har också stora förhoppningar om att Emma Hayes hämtat sig tillräckligt från sin akutoperation när hon tvingades ta bort sin livmoder. Detta efter att redan förlorat den ena av sina tvillingar under graviditeten för några år sedan. (Den andra Henry överlevde som tur var). Emma Hayes har haft det tufft utanför plan.
    Ryktet säger att hon är tillbaka på bänken mot Tottenham. Vi hoppas innerligt det är sant. För även om laget vunnit och presterat bra under Denise Reddy och Paul Green har vi ändå inte riktigt känt igen dem. Emma Hayes är ju expert på att toppa laget så de är som bäst andra delen av säsongerna.

I Champions League återstår samtliga gruppspelsmatcher det här året. Närmast ett dubbelmöte med Real Madrid som plötsligt ser ut som starkaste hotet mot Chelsea i gruppen som såg stentuff ut innan. Förhoppningsvis är Chelseas avancemang klart innan gruppspelet avslutas 22 december hemma mot PSG.

 

Rykten, notiser m m, v-46


SÖNDAG 20:
Ett annat rykte vi inte förstår är det om att Chelsea letar efter en ny målvakt. Nu tycks det handla om Evertons Jordan Pickford. Vi har Edouard Mendy, Kepa Arrizabalaga och Gabriel Slonina - det måste vara en av de bästa trio målvakter någon klubb har. (Även om Slonina inte officiellt får spela för oss förrän i januari och han tippas lånas ut först).

Ryktet vi aldrig slipper. Nu påstår en del källor att Chelsea gjort ännu en u-sväng och åter ska vara intresserade av Christiano Ronaldo.

Nytt är att Chelsea ska jaga Aston Villas Leon Bailey om Christian Pulisic lämnar klubben.

LÖRDAG 19:
Ännu ett fjantrykte från Italien. Det påstås att Chelsea kan få Federico Chiesa (ett tag sedan vi hörde om honom till Chelsea) om de erbjuder Mason Mount istället. No comments.

Ryktena om Menphis Depay till Chelsea växer men vi har svårt att bedöma om det finns någon som helst trovärdighet i dem. Särskilt inte när enskilda Chelseaspelare går ut och pratar om det som Edou Mendy har gjort.

FREDAG 18:
Hakim Ziyech som vi tror kommer göra ett riktigt bra VM och ställa frågan varför ingen manager i Chelsea tror på honom. Vi tror dock han går till Milan i januari.
Han gjorde mål från egen planhalva i Marockos träningsmatch mot Georgien.

Ryktena går om att Graham Potter nu jobbar på att Chelsea ska spela med fyrbackslinje. Han har ju tid under VM-uppehkållet att testa.

Det pratas mycket om ryske 18-åringen Arsen Zakharyan. Han var klar i somras, han vill till Chelsea men på grund av Ryssland aggressionskrig mot Ukraina och sanktionerna kunde den inte genomföras. Inga vi ser pratar om någon ny utveckling, bara att han är aktuell redan till januari. Vi får väl se om Boehly hittar någon bakväg.

Vi har också hört mycket om brasilianska Endrick från Palmeiras som lär vara nära Chelsea. Spanska rykten säger dock att hans familj kommer besöka Real Madrid i slutet av månaden fför att se vad de kan erbjuda.

TORSDAG 17:
Liverpool hoppas/inbillar sig (välj själva) att de kan värva Mason Mount från Chelsea efter att några medier försöker hävda att kontraktsförhandlingarna gått i stå vilket inte på något sätt verkar vara sanningen. Det lär väl pågå tills ett färdig kontrakt är undertecknat någon gång efter VM.

Kai Havertz spelas som nummer tio i Tyskland, aldrig i Chelsea. Vilket tyskarna inte kan förstå för han har varit strålande i den rollen för Tyskland medan han hela tiden verkar leta efter vem han är i Chelsea. Kanske borde klubbtränare ta en titt på hur spelare glänser i sina landslag och ta till sig den informationen.
    Kanske teorin om fyrkanter i runda hål har något att lära klubbtränare.

Han beskrivs som ostoppbar (vilket känns som någon form av passivaggressiv beskrivning för en spelare som just blivit skadad av en lagkamrat på träning och inte kan spela VM). I vilket fall som säger Fabrizio Romano att det nu ska vara nära att det meddelas att Christopher Nkunku blir Chelseaspelare till i sommar.

Det kommer bli många anfallare till Chelsea för i Italien hävdar man att Rafael Leao toppar önskelistorna.

Italienska, förstås, rykten påstår att Chelsea kommer försöka sälja N'Golo Kanté i januari för 18m pund.
    De påstår också att Graham Potter är den som driver försäljningen för han gillar inte Kanté. De sägs inte komma överens.
    Fyra klubbar nämns; Tottenham, PSG, Juventus och Inter.

I fyra års tid har vi fått höra rykten om Eden Hazard tillbaka tll Chelsea. Hazard har nu bekräftat att det är fullständigt osant. Inte en enda gång har Chelsea öppnat den frågan med belgaren vars kontrakt med Real går in på sista 1,5 året. Hans tid där har varit olycklig och extremt skadefylld.
    Att återvända är sällan lyckat, se bara på cirkusen kring Christiano Ronaldo. Nu är Hazard en helt annan människa och person så sådana problem skulle aldrig uppstå men frågan är ändå om det vore en god idé? Han är faktiskt bara 31 år så slipper han skador kan han spela rätt många år till.
    Hazard öppnar upp till att han kan komma att lämna Real Madrid om klubben så vill i sommar, dock absolut inte i januari.

Så är Memphis Depay aktuell igen enligt ryktena. Det känns rätt så tveksamt.

Däremot ska Potter skjutit ned mediernas älsklingsrykte om att Boehly vill ta Christiano Ronaldo till Chelsea nu när han tagits ned som mural på Old Trafford. Potter är inte intresserad av den problematiske portugisen.

ONSDAG 16:
Det sägs att det har gjorts stora framsteg i diskussionerna mellan Chelsea och Mason Mount om en förlängning av hans kontrakt. Vi får väl se, det lär nog inte bli mycket kontraktsnack de närmaste veckorna.

Den för Chelsea aktuelle Christopher Nkunku missar VM. Ännu en jättesmäll för tidigare favoriterna Frankrike. Nkunku tacklades vårdslöst av sin lagkamrat Eduardo Camavinga på träning och skadades så allvarligt att han är borta från VM.

Ryktena om att Boehly ska köpa upp portugisiska Portimonense och skapa en grupp av klubbar har varit väldigt lågmälda ett tag. Nu tar Sky upp det här igen och menar att Portimonenses fans tydligen gillar tanken. Läs mer här>>

Italienska rykten är inget vi sätter hög tilltro till, så vi tar detta för vad det är. Chelsea sägs erbjuda Lazio Ruben Loftus-Cheek plus pengar för Sergej Milinkovic-Savic.

I Italien spekuleras det också i att Chelsea kommer värva tillbaka Tammy Abraham för 70m € i januari. Det tror vi inte alls på.

TISDAG 15:
Evening Standard hävdar att Chelsea är favoriter till att värva Christiano Ronaldo som tycks försöka få sparken från Manchester United. De måste skoja med oss! Det finns inga logiska skäl till att det skulle ske mer än att det skulle öka tröjförsäljningen.

Newcastle väntar på att hugga om förhandlingarna om en kontraktsförlängning mellan Mason Mount och Chelsea inte händer. Det är dock fortfarande en prioritet för Chelsea att förlänga Mounts kontrakt, vi misstänker bara att parterna tar det rätt lugnt med sina förhandlingar och framförallt på grund av VM.

Kul läsning. Mirror har rankat tröjorna i VM. Våra danska bröder vann den kampen. Vi håller med även om rött aldrig kan vara en favoritfärg. Läs mer här>>

Chelsea är mycket intresserade av brasilianska underbarnet Endrick som ändå inte kan ansluta på två års tid. Hans klubb Palmeiras är väl medvetna och är inte blygsamma med sin prislapp. 60m € för en 16-åring.

Det har talats om intresse för Ivan Toney. Andra säger att Chelsea är klart mer intresserade av Napolis Victor Osimhem (vilket långt fler klubbar är). Han är dock dyrare och yngre.

Ett nytt rykte är Southamptons Kyle Walker-Peters. Vi har svårt att tro att han är intresserad av en back-up-roll till Reece James när denne är skadefri.

Neville är nog inte den ende som undrar. För hittills har Todd Boehlys insats som inköpare av spelare i somras visat sig vara någon succé- Wesley Fofana är kanske den ende ursäktade då han bara hann spela fyra matcher innan en tuff knäskada. De övriga har skakats om i den shaker som Chelseas laguttagningar varit på sistone. Läs mer här>>

MÅNDAG 14:
Ian Ladyman i Daily Mail går emot vad många andra skriver och säger om Graham Potter just nu. Han säger att vi alla måste acceptera och köpa Graham Potters vision och inte kräva förändring på managerposten.
    Vi köper och ställer upp på premisserna. Men vad är Graham Potters vision? Vi vet inte. Ladyman säger inte vilken den är.
    Vi ser den inte. Vi ser bara ett kaos och ett eviga prövande som bara väcker frågor, inga som helst svar?
    Inga vill mer än Chelseasupportrar att vi ska ha en långsiktig lösning i klubben, vi trodde kanske Tuchel skulle bli den men där tvärvände de nya ägarna och sparkade honom. Potter har presterat sämre och man kan tala sig varm om utveckling och allt det, men om ett lag bara blir sämre är det ingen som köper argumenten. CSFC kräver absolut ingen manageförändring, vi kräver en spelförändring. Vi vill se ett Chelsea som presterar på en nivå vi har rätt att förvänta oss från all den talang, alla de pengar som finns i klubben.
    Läs Ladymans argument här>>
Spekulationerna om Potters framtid gick upp många varv efter det senaste fiaskot. Fler och fler i englska medier ifrågasätter honom och säger att fortsätter det så här in i januaris spelschema då kan Boehly & Co mycket väl vända på klacken om de långsiktiga planerna. Fler och fler säger också att Potter vet inte vilket hans bästa lag är, en eufism som egentligen bara betyder att de anser att han vet inte vad han sysslar med.
     CSFC tror det kan dröja längre men Potters femårskontrakt är ingen helsäker anställning. Bara ett mycket bra avgångsvederlag om ägarna byter inställning.
    Det spekuleras också redan i vem som ska ersätta honom. Det moraset ger vi oss dock inte in i riktigt ännu. Han bör få chansen att vända det här, men Boehly kan inte vänta hur länge som helst utan tecken på en utveckling och inte en avveckling av Chelsea.

Conor Gallagher sa efter förlusten till Newcastle att de var starkare och mer intensiva än Chelsea. Han har ju rätt och det är väldigt oroande. Är Chelsea helt enkelt får dåligt tränade rent fysiskt? Orkar de inte med att spela matcher? Det måste ju ändå vara A och O för en tränare, att se att laget är fyiskt förberedda och orkar spela matcherna?

Det är tydligen så att spelar du i Brighton eller är ledare där, är du numer med automatik aktuell för Chelsea. Chelsea har förmodligen ligans bästa målvaktsuppsättning, ändå är Brightons Robert Sanchez aktuell för Chelsea. Enligt flera medier. Vi förstår ingenting.

Mason Mounts kontraktsförhandlingar går dåligt. Chelsea och spelaren har svårt att komma överens. Så genast har medierna utsett vilka Chelsea kommer att värva för att ersätta honom.
    Det är Romas Lorenzo Pellegrini eller Villarreals Yeremey Pino.
    Mount har 19 månader kvar på sitt kontrakt. Inget sägs om varför de inte kan komma överens men det finns väl egentligen bara två orsaker att välja mellan; lönen eller kontraktets längd.

     


<<50 år med Chelsea, 14 mars 2020>>

Biljettinformation; finns även under CSFC>>
Köp ALDRIG biljetter från Viagogo = blufföretag

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(finns också under rubriken CSFC/Chelseaguide)

Lindy

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt, åsikter och väldigt mycket fakta och resultat.


CSFC.SE

NEJ till näthat