PREMIER LEAGUE 2022-2023
RESULTAT, MÅLSKYTTAR - SÄSONGEN 2022-23>

csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
8   Chelsea FC 14 sp 6 v 3 o 5 f 17 - 17 mål 21 p
12 november 2022

CSFCs spelarbetyg

Newcastle   1 -

 

 

CHELSEA    0 - (0-0)

Newcastles laguppställning

Pope, Trippier, Botman, Schär, Burn, Longstaff, Willock, Guimaraes, Almiron, Joelinton, Wood 

avb: Darlow, Lascelles, Shelvey, Wilson, Saint-Maximin, Targett, Manquillo, Murphy, Anderson

Manager: Eddie Howe

Målgörare

1-0

Joe Willock, 69


CHELSEAS INSATS


5

Ett lag med kompetens men utan självförtroende och tilltro till vad de gör. Då spelar det inte någon roll vilka som spelar verkar det som.

Ännu en långt under förväntan första halvlek. Det är ett helt stukat lag vi fick se i första. Inte minsta tecken på förbättring från Chelsea. Enda trösten var att Newcastle såg inte heller särskilt målfarliga ut i första.

Bättre andra halvlek från Newcastle men också missade chanser av Chelsea, som vanligt.

Chelsea försökte äntligen till slut att göra ett mål men det borde de försökt långt tidigare. Särskilt som de inte kan göra mål. Vi har inte någon gång i de senaste matcherna haft en känsla av att Chelsea kommer göra mål. Särskilt när målgörarna, de vi trodde skulle göra dem, inte får spela.


    SPELARE OMDÖME

BETYG
1-10

16 Edouard Mendy Som alltid, pulsen stiger hastigt när han ska spela ut (normalt) ofarliga bollar. Inget skott på mål i första. Inget att göra på målet. 6
28 César Azpilicueta Vi börjar känna igen honom som kapten pålitlig. Glänser kanske inte helt men är inte heller dålig. Fick av någon mystisk anledning gå av i halvtid i ännu ett obegripligt byte. Vi ansåg honom vara kanske Chelseas bästa i första halvlek. (Ok konkurrensen var inte den hårdaste). 6+
14 Trevoh Chalobah Övertygade inte idag. Mycket bolltapp, överspelad flera gånger. Oftsa uppe och störbröt till föga nytta. 6-
33 Kalidou Koulibaly * Har problem i alla löpdueller. Tog ett taktiskt kort sent. 6
67 Lewis Hall PL-debut. Gick väl sisådär, Newcastle la nästan alla sina anfall längs hans kant. Spelade upp sig i andra när han blivit van vid trycket. 6
12 Ruben Loftus-Cheek Skadad innan fyra minuter gått, ej i någon duell. För kort tid för betyg. -
8 Mateo Kovacic Stod inte riktigt att känna igen, hade problem att få tag i bollen och göra något med den. Saknade sin vanliga precision idag. 6
5 Jorginho * Började rätt starkt men drog på sig kort och fick dämpa sig. En av de som visade vilja i alla fall. 6
23 Conor Gallagher Sprang och vispade en hel del men fick ut rätt lite fotboll av det. Fick ta Azpis position som wingback såg det ut som i andra. Fast kanske ändå inte. Han såg ut att spela centralt mittfält inte där kommentatorerna placerade honom. En stor räddning från att få göra mål. 6
19 Mason Mount Aktiv och försökte men fick sällan med sig bollen. Några fina defensiva insatser. Kom in alltmer i det ju längre halvleken gick (första). 6+
18 Armando Broja Hade ett skott på mål i första, dock svagt. Fick kämpa ensam däruppe som centern alltid får göra i Chelsea. 6
  ---    
6 Thiago Silva In för Loftus-Cheek. 7 Var inte helt nöjd med sina medspelare vid flera tillfällen idag. 6+
10 Christian Pulisic In för Azpilicueta. 46 Oroade en del men inte tillräckligt. 6
22 Hakim Ziyech In för Mount. 73 Osynlig 6-
33 Marc Cucurella In för Hall. 73 Några bra inlägg och som alltid vill han något. 6+
29 Kai Havertz In för Broja. 73 Bra styrning men Pope räddade mot slutet. 6
CHELSEAS BÄNK


Bettinelli, Silva, Aubameyang, Pulisic, Zakaria, Ziyech, Havertz, Cucurella, Hutchinson

* efter namnet betyder gult kort. ** två gula=utvisning. <*> utvisning, direkt rött
> före första namnet i varje lagdel indikerar siffermässig formation som vi tror, t ex 3-4-2-1, 4-3-3 etc

OBS. Detta är helt subjektiva åsikter och handlar inte om att hänga ut spelare eller tvärtom, utan ett försök att från en vinkel bedöma vad som syns och ses genom en tv-ruta där vissa delar av spelet aldrig kan bedömas på ett rättvist sätt. T ex hur spelare rör sig utan boll då kameran bara följer bollen, något som kanske straffar mittfältarna mest. Det är också en emotionell reaktion av en supporter i relation till de krav vi anses kan ställas på spelare av den kvalitet som konkurrerar i Chelsea.

 

Matchstatistik CHELSEA

motståndarna

Målchanser-Avslut 5 10
Skott på mål 2 3
Blockerade skott 1 4
Hörnor 3 5
Målvaktsräddning 2 2
Ribba/stolpe - -
VAR-Bortdömda mål/straffar - -
Utvisning - -

Bollinnehav %

49 51
Källa Flashscore

 

MATCHENS CHELSEA-LIRARE
Thiago Silva

 

Manager Graham Potters INSATS

Fortsätter rotera som hans liv beror på det, vi förstår inte hur han resonerar utan det ser ut som han försöker hålla truppen nöjd men inte försöka hitta det lag han litar på. En ursäkt var dock sjukdom på Sterling och Cucurella. Det är den enda ursäkt han får, för det här spela ut usla bollar för att sedan omgående spela dem tillbaka igen - hur ska man då vinna matcher?

Fullständigt obegripligt byte i halvtid, igen. Vi fattar inget av Potters taktik, ännu mindre ofta av hans byten.

Han har skapat ett lag helt utan struktur och självförtroende.

 


KORT OM MATCHEN - skrivs live, vilket vi hoppas ursäktar felskrivningar. Korrläses inte.

Ännu en roterad elva som inte inger oss förtroende. Vi får se hur det här slutar. Vi kan bara hålla tummarna. Just innan start fick vi veta att Raheem Sterling och Marc Cucurella båda har drabbats av sjukdom och därför inte är med.

Det ser tyvärr ut som vanligt från start, det är inte Chelsea som går för det. Mendy dillar-dallar med bollen och Newcastle är nära att få tag i den. Varför lägger målvakterna inte iväg bollen när de attackeras?

4 RLC går ned och håller sig om vaden. Även Schär ligger ned eftrer sprungit in i Broja. Thiago Silva gör sig redo.

7 Silva in för RLC. Skadeläget i Chelsea är nu bortom löjligt alltså. Och det var inte i någon duell eller efter något, han bara satte sig ned och hade uppenbarligen en sträckning i vaden. Azpi går ut på wingback och Silva i mittern.

9 Broja vinner en duell, tror det är den första Chelsea vunnit. Lågt på mitten dock och Newcastle vinner sedan lätt tillbaka bollen. Ingen imponerande start av Chelsea, helt utan självförtroende känns det som.

13 Mendy spelar rakt till en Newcastlespelare, som tur var får han inte ordning på fötterna och tappar ut bollen.

15 Första kvarten har inte på minsta sätt höjt vårt hopp om ett bra resultat. Kanske kan de göra en Tottenham och börja spela senare i matchen.

16 Boll in som Kouli nickar ut oh skott från Almiron som är dåligt som tur var.

17 Jorginho görs ned, han har börjat bra. Den ende vi är villiga att säga det om.

18 Hall i samtspel med Mount men inlägget är mycket svagt och ut.

25 Chalobah blir överspelad två gånger av samma spelare innan Azpi räddar honom.

29 Broja vänder om och skjuter, dock svagt avslut rakt på Pope i målet. Fint pass in från Hall.

30 Jorginho kortas för en armdragning och tramp därpå.

32 Silva klart irriterad på Mendy som kortpassar honom just när en svart-vit rusar mot Silva. Silva får undan bollen men inte bättre än att Newcastle rätt snabbt får tag i den igen.

35 Mount i bra läge, lyfter in till Broja men en försvarare får huvudet på den och hörna. Matchens första faktiskt. Två man vid flaggan, Varför? Bortnickad och Chelsea börjar om hos Mendy.

38 Silva tivngas göra hörna då Kouli inte hinner med sin spelare. Mount är väldigt vaken på varianten och det blir inget av det.

40 Burn i skottläge och han tar i för kund och fosterland men Gallagher kastar sig in och blockerar till hörna. Mendy bra ut.

45+2 Boll in tar på Chalobahs arm när han tar emot sig mot marken. Sådana ger inte straffar. Inte nu heller. Nickas utanför.

En riktigt dålig halvlek fotboll, och Chelsea var sämst.

ANDRA
46 Pulisic in för Azpilicueta och vi fattar inget alls. Kommentatorerna tror det är ett systemskifte. Gallagher ser ut att tagit Azpis position.

49 Bra försvara v Kluli och bra spel av Chelsea i några bollar, domaren ger dock inte frispark till Gallagher, igen.

50 Matchens farligaste chanser men Chelsea lyckas hålla bollen ute och till slut sätter Newcastle ännu ett mycket bra läge över. Där hade not Chelsea tur.

52 Gallagher knuffas och ingen åtgärd, Silva får rensa med stort lugn men matchen har för första gången tempo och nerv nu. Tyvärr inte för oss.

56 Trippier tar ned Pulisic, Kort.

56 Uselt inlägg från Gallagher. Det var väl första anfallet från Chelsea i andra.

58 Newcastle har höjt sin kvalitet. Bra inlägg som Hall får undan till en hörna som Chelasa inte riktigt får undan, men det blir offside.

59 Koulibaly nere och det ser ut att vara hans krångliga knä. Kommer upp och går utan att halta.

61 Gallagher får dobbarna i skrevt utan åtgärd från domaren. Domaren har absolut något emot Gallagher. Vi förstår dock inte hans position, kommentatorerna trodde han gick ut som wingback men han ser inte ut att spela där heller.

63 Kova frå skottläge. Blockeras. Sedan tar Longstaff ned bollen med händerna och domaren friar just efter att kommentatorerna lite obegripligt hyllat honom, vilket inte vi gör.

65 Pulisic går långt men till slut kan Trippier stoppa honom. Sedan får Gallagher skottläge och det är riktigt bra, men tyvärr räddar Pope det med en stor räddning. Stor målchans, en av de två bästa i matchen, en var. Silva upp och nickar men kommer inte rätt till. Matchen har verkligen höjt sin kvalitet men det är Newcastle som höjt mest.

69 Där kom målet för Newcastle, Almiron snubblar sig fram,undviker Koulis tackling och Willock får skottlägre vid strafflinjen och otagbart för Mendy.

73 Cucurella, Havertz, Ziyech in för Hall, Mount, Broja. Två minuter senare kommer Callum Wilson in för Newcastle.

78 Svagt inlägg av Pulisic som Burn tar ut. Kai missar nicken helt. Vi kan inte riktigt komma ihåg senast Chelsea gjorde mål på hörnor.

81 Cucurella in till Kai som försöker styra in bollen men Pope får bort den.

88 Newcastle har slutat försöka, de bara rensar undan och Chelsea kan inte göra något åt det.

89 Koulibaly tar ett taktiskt kort mot Almiron, farligt frisparksläge vid sidan av boxen. Maskning pågår. En variant Chelsea läste. Men Chelsea kan inte omsätta det i en kontring.

Sju minuter tillägg, var kom de från?

90+2 Newcastle försöker bluffa till sig en hörna när domaren inte såg den. De får den dock till slut. Det görs noll brådska, förståeligt nog. Silva bort.

90+4 Pope kortas för maskning och då maskar han ännu mer. Som mv alltid gör.

90+7 Mendy upp men Newcastle får bort bollen, Cucurella stoppar kontringen.

90+8 Longstaff kortas när han försöker totalkapa Cucurella. Mendy upp igen.

Bråk bryter ut mot Kai Havertz med flera inblandade.

Dags att ge upp hoppet om CL-spel eller? SÅ här dåliga har Chelsea inte varit på tio år. Och vi borde inte vara så här dåliga med de spelare vi har. Vi hyser tvivel, ordentliga tvivel om vi ska vara ärliga om Potter.

 

DOMARTEAMETS INSATS - Rob Jones + VAR

BETYG

Lite ojämn i sin bedömning. Lite väl många av dem gick mot Gallagher som verkligen fick sina knuffar i matchen utan att få frispark.

knappt
godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappast acceptabel insats. Under 5 är mer än underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättni Tiden ute mngarna är personligt omedelbar och subjektiv (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där.