CHELSEA SWEDISH FAN CLUB
csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4   Chelsea FC 9 sp 6 v 1 o 2 f 15 - 10 mål 19 p

csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea W för målgörare
2     Chelsea W 4 sp 3 v 0 o 1 f 9 - 4 mål 9 p
10 - 16 okt 2022
NÄSTA MATCH: 19 okt kl 20.30 - Brentford  
NÄSTA MATCH WOMEN 20 okt kl. 121.00 - PSG - CL  

Nyheter v-41


SÖNDAG 16:
En skräll som vi ser det. Liverpool slog Manchester City som vi trodde skulle kunna gå obesegrade genom serien. Så blev det inte. Arsenal rusar nu från men vi vidhåller de har haft ett rätt lätt spelschema, även om de mött Liverpool men under Liverpools stora formsvacka.

Enligt rapporterna räddades Chelsea (åtminstone till en stor del i första) av en fullkomligt storspelande Kepa Arrizabalaga som gjorde den ena stora räddningen efter den andra. Potter försökte åter spela Sterling som wingback, den här gången till höger. Det fungerade inte och han fick byta position och RLC fick ta över efter dryga halvtimmen.
    Chelsea tog en tidigt ledning och lade sedan närmast av enligt rapporterna. Raheem Sterling hade dock en boll i ribban efter positonsbytet.
    En viktig och än tydligen svårvunnen seger mot det pressade Birminghamlaget. Chelsea spelade inte alls bra om vi ska tro rapporterna. De gjorde dock två mål och släppte inte in något. Det är mästartakter.

Chelsea Women slog med visst besvär Everton som är ett lag på gång med 3-1. Chelaea gjorde alla målen. Pernille Harder gjorde ett mål i spel och ett på straff. Buchanan kvitterade genom ett olyckligt självmål. Rytting Kaneryd hade en boll i ribban efter sitt inhopp i 73e minuten. Niamh Charles punkterade matcchen mycket sent, 90+4
    Upp på andra plats, åtminstone tills Arsenal har spelat.

Graham Potter startar det här laget mot Aston Villa, en match som måste vinnas om Chelsea ska hänga med. För att Gerrard ska hänga kvar som manager i Villa krävs nog en bra insats från dem och helst poäng. Potter roterar som väntat men behåller Kepa i mål, den ende som spelat allt under Potter.
    Kepa, Silva, Kovacic, Aubameyang, Loftus-Cheek, Chalobah, Sterling, Mount, Chilwell, Havertz, Cucurella.
    avb: Mendy, Jorginho, Pulisic, Broja, Zakaria, Gallagher, Koulibaly, Azpilicueta, Chukwuemeka

Chelsea Womens lag startar så här mot Everton:
Berger - Bright, Buchanan, Eriksson, Perisset, Cuthbert, Fleming, Harder, Reiten, Kerr, James.
    Kirby saknas helt. Vi vet inte anledningen. Säsonfgsdebut för Harder som skadade sig på uppvärmningen inför första matchen.

KLARGÖRANDE
CSFC beklagar det och lider, ja rent lider av det, men vi kan just nu inte påverka situationen att vi INTE kan följa engelsk ligafotboll live. Och därmed ge fullständiga matchrapporter med omdömen. Vi kan INTE se Chelsea för första gången sedan engelsk fotboll regelbundet började sändas i Sverige. Särskilt just nu när klubbarnas spelschema är mer intensivt än någonsin och flera riktigt stora matcher väntar.
    Detta tack vare Viaplays agerande på marknaden där de stoppade alla förhandlingar med Telia för att försöka tvinga in abonnenterna i sina egna tv-lösningar. Vilket fördubblar priset för abonnenter och tittare.
    Telia var den enda tv-leverantör som erbjöd samtliga sportpaket i sina tv-paket. De hade CMore (Champions League), allsvenskan och Viaplay (Premier League och WSL). Tillsammans med sitt eget kanalpaket Lagom som exempel kostade det 49 kr mer än vad Viaplay nu kräver för att man ska få se Premier League och WSL i tv. Vi var mycket nöjda med det.
    Det finns nu inga som erbjuder en enda lösning utan flera lösningar med tv och streaming måste till för att kunna följa Chamipions League, Allsvenskan och engelsk fotboll.
    Vår förhoppning var att tappa en miljon+ abonnenter hos Telia skulle få Viaplay/Nent-gruppen att vilja hitta en lösning. Det är Viaplay inte intresserade av utan försöker istället binda upp de som är intresserade av engelsk fotboll till sitt dyraste paket i i hos dem närstående tv-distributörer eller på streaming.
    CSFC är nu inte längre optimister om att Telia och Viaplay hittar gemensam grund.
    Då är det väl bara att ta ett nytt Viaplay-abonnemang hos en annan distributör säger vän av ordning. Så lätt var det tyvärr inte pga önskan att ha de andra fotbollsmatcherna. Och ha dem på tv, inte streaming.
    Vi har tittat på alla möjligheter vi kunnat komma på. Fulstream med usla sändningar var en lösning som förr fanns tillgänglig för den modige, men Uefa och FA har varit mycket framgångsrika att stänga ned sådant. (Vilket ju egentligen är helt rätt, men som nödlösning...) Vi har tittat på möjligheterna att ta korttidslösningar initernationellt via VPN men det har inte varit lyckat heller.
    Streaming med Viaplay själva skulle kunnat vara en svindyr lösning. CSFC tyvärr drivs utan intäkter men det hade kunnat vara en lösning. Om vi just nu hade kunnat teckna nya avtal och binda oss. Vilket vi inte kan.
    Det är så olyckligt att vår nuvarande nätverksleverantör inte klarar streaming särskilt bra. Det går helt enkelt inte att lita på varken internet eller tv från dem.
    Som så ofta när det kör ihop sig så körde det ihop sig dubbelt. Vi håller på att installera fiber för att få en bättre nätverksleverantör i området. Det har kommit så långt att det är nästan helt indraget när det körde ihop sig och arbetet står nu still på grund av komponentbrist.
    Så nu kan vi inte göra något alls utom att 1/ hoppas på att Telia och Viaplay tar sitt förnuft till fånga och ser till sina abonnenters bästa. (Lycka till med tanke på den moralbrist som Viaplay visar i detta fall och med t ex LIV-golfen). 2/ vänta på att fiberindragningen blir klar och vi får veta vilka lösningar de kan erbjuda i fråga om nätverk och tv-distributörer. Eftersom inget är klar vill ingen säga något alls. Först då kan vi agera.
    Optimismen har helt försvunnit om en snar lösning och CSFC måste tyvärr räkna med att vi kommer inte kunna följa engelsk fotboll live förrän kanske till jul, när den återupptas efter VM.
    Att se matcherna på krogen eller hos andra är tyvärr inte heller en lösning då ett medicinskt ingrepp i slutet av förra veckan binder oss till hemmet ett tag. Då det inte inledningsvis gått helt enligt planerna.
    Vi kommer dock fortsätta vår faktainsamling från matcherna och publicera dem trots att sajten inte kan se dem. De markeras med * i menyraden. Vi kan bara beklaga att CSFC just nu drivs med ögonen förbundna så att säga. Vi försöker dock följa med i nyhetsflödet och fortsätta med nyheter och rykten om klubben.
    Det har varit ett oerhört omvälvande Chelseaår och än är det inte slut, och CSFC stängs ute i slutskedet av kalnderåret i alla fall. Detta efter pandemin som förändrade fotbollen också och ett jobbigt år även utanför fotbollen. Kanske är det därför man saknar Chelsea extra mycket just nu.

LÖRDAG 15:
Chelsea har bekräftat att Reece James är borta åtta veckor på grund av en knäskada han ådrog sig när han landade snett i matchen mot Milan. Han behöver inte operation men lång rehab. Det innebär säkerligen också att han missar VM. Vi kan bara önska att rehabiliteringen går bra och det inte blir som med Kantés skador. Det här kan vara en avgörande skada för Chelsea i ett mycket intensivt skede av säsongen. Särskilt som Kanté och Fofana också är borta.

U23-laget i PL2 ledde över Manchester United med 3-1 när 90 minuter hade gått. Då fick Casadei rött kort och på övertid tappade Chelsea ledningen till 3-3. Målen gjordes av Lewis Hall 52; Cesare Casadei 58; Jude Soonsup-Bell 82.

Graham Potter ifrågasätter hur många skador Chelasea plötsligt fått.
    Förra säsongen hade Chelsea sammanlagt 97 skador. Det var mest av alla. Läs mer här>>
    Vi har nu också bara senaste veckan drabbats av flera skador. Kantés bakslag, James, Mount har problem, Fofana är borta ett tag.
    Samtidigt har Boehly sparkat fysioteamet och klubbläkaren. Det kan onekligen ha ett samband med situationen just nu, men förklarar inte siffrorna från förra säsongen. Annars har Chelsea länge varit ett lag som hanterat skador bättre än andra och dit måste ju Chelsea komma tillbaka till. Just nu är situationen inte bra då vi har en deltidsfysio som fungerar som konsult även om han har ett utmärkt rykte, men det krävs ett helt team för att ta hand om alla spelare som klubben har.

FREDAG 14:
Från presskonferensen:
Reece James kommer se en knäspecialist i helgen och innan dess vill Potter inte spekulera i skadans allvar eller art. James ska dock varit rätt ok igår. (Medierna har dock hissat pestflagg och spekulerar i att han kommer missa VM. CSFC hoppas det bara är klokt förutseende från Chelsea).
    Även Kanté måste träffa en specialist och ingen vet riktigt vad han står efter det senaste bakslaget. Fofana däremot är förmodligen borta fram till VM.
    Han berömmer spelarnas attityd och säger att med så många matcher på kort tid måste de använda spelarna förnuftigt (läs rotera). De måste ta match för match men han tror inte spelarna eller laget har nått sitt maximum.
    Han berömde Mendy som var skadad när Potter anlände. Potter betonade att de har två fantastiska målvakter.
    Han bemötte frågan om att träna stora egon och betonade att de är fortfarande människor. Det gäller att bemöta dem som det och inse att i en trupp om 24 spelare vill alltid alla spela och det måste man hantera.
    Så lite beröm till Villas Gerrard och erkännande om att han har det tufft och det är något han och laget villl ändra på. I Premeir League är det alltid någon som lever under extra press, nu är det Gerrard.
    Det är något han är medveten om så han låter sig inte ryckas med när något fungerar positivt och inte heller när det fungerar negativt.
    På frågan hur hans liv förändrats svarar han att det är mycket mer upptaget då det är två matcher i veckan. Det är högre profil och han kan inte gå ut lika mycket då han hela tiden syns i tv. "It's ok, I have no life, I stay busy and try prepare matches."
    Utifrån sett är resultaten bra men det finns alltid saker som går att förbättra.
    Han anser att han är inte i någon position att förutspå om någon kan stoppa Man City.
    Han medger att han är lite oroad öve Kanté med tanke på hans skadehistorik och det senaste bakslaget.    

TORSDAG 13:
Emma Hayes tvingas ta en medicinsk time-out efter att akut fått avlägsna sin livmoder i kampen mot endometrios. Hon säger inte hur länge men efter Bergers cancerdiagnos är det skrämmande nyheter. Hennes assistenter delar på hennes uppdrag. Denise Reddy kommer matcha och coacha laget under Hayes time-out och Paul Green sköter media och annat.
  Vi önskar Emma Hayes det allra bästa och hoppas hon är tillbaka på bänken förr snarare än senare. Det kan dock dröja då en sådan här operation kan ha lång läktid. Självklart måste hon just nu prioritera sin hälsa. Krya på dig.

Det är inte bekräftat men det sägs nu att Reece James skada är inte allvarligare än att han kommer bara missa matchen mot Aston Villa i helgen men kan vara tillbaka redan nästa vecka. Goda nyheter.

ONSDAG 12:
Graham Potter kunde inte ge några klara besked om hur allvarlig Reece James's skada är. James som var mycket bra fick gå av i förtid under matchen. Detta efter att landat illa och fått vad som såg ut som en knäskada. Engelska medier har krigsrubriker kring om han inte ska kunna spela VM.

TISDAG 11:
Otroligt nog har inte Chelsea vunnit i Italien sedan 2003. Inte många matcher rmen ändå. Med tanke på huir otrroligt överskattade lag från Italien är. Nu kanske sportskrvarfjantarna fattar något.

Vi tyckte jättemycket om Tuchel och var chockade när han fick gå, men vi kan ju inte direkt klaga på ersättaren. Han är obesegrad även i en turnering han inte ens sett live innan har tog över.
  James fick gå av skadad efter blivit nedsparkad en hel del. Hoppas det inte är allvarligt.
    Chelsea har helt vänt sin CL-grupp upp och ned. Från en dålig start till att leda gruppen och i mycket bra läge för avancemang. Potter kan det här.

Vi förväntar oss en klart bättre insats från Milan idag inför hemmafansen. Det innebär inte att vi ser dem som favoriter till att vinna utan det logiska att tippa är kanske oavgjort.Theo Hernandez saknades senast och han är en mycket viktig spelare som är tillbaka. Han ska dock upp mot James och Chalobah nu. Som Chelseafan vill vi se en fortsättning av det som varit på sistone. Lite försiktigare är de nog, vilket Jorginho på mitten kanske ska ses som en garanti för.

Kvällens stora skräll har nog redan inträffat. Trots att FCK höll Man City mållösa så är det att Maccabi Haifa slog Juventus. Managerbyte förväntas där nu. De förlorade också till Milan i en svag match vi såg i helgen.
    Så håller vi förstås tummarna för oavgjort mellan Zagreb och Salzburg då det är det bästa för oss.

Potter gör två förändringar från förra mötet mot Milan. Fofana är skadad ju, ersätts av Chalobah och så får Jorginho starta för Loftus-Cheek.
    Kepa; Chalobah, Thiago Silva, Koulibaly; James, Jorginho (k), Kovacic, Chilwell; Mount, Aubameyang, Sterling
Avb:  Bettinelli, Mendy, Azpilicueta, Cucurella, Chukwuemeka, Gallagher, Loftus-Cheek, Zakaria, Pulisic, Broja, Havertz

Milan startar: Tatarusanu; Kalulu, Gabbia, Tomori, Hernandez (k); Tonali, Bennacer; Krunic, Diaz, Leao; Giroud

MILAN U19 - CHELSEA U19         3 -1
Uefa Youth League
Vi förstod återigen inte uttagningen där flera unga pojklagsspelare fick starta. Chelsea förlorade och ligger klart sist i sin grupp och är i realiteten nog utslagna trots två matcher kvar att spela. Vi har tre poäng upp till Salzburg på tredje platsen och dålig målskillnad. Webster gjorde Chelseas mål på straff i slutet men Milan avgjorde några minuter senare. De hann sedan göra ett mål till i slutminuten. Se tabell>>

Hakim Ziyech är ute ur matchen ikväll pga sjukdom. Halsont. Kanté sägs fått en negativ reaktion i sin rehab och riskerar att vara borta ännu längre. Fofana är förstås fortfarande borta efter sin skada i första mötet med Milan.

Man United tjänar 2 miljoner pund mer än Chelsea på varje hemmamatch. Detta då Old Trafford har en så mycket större publikkapacitet. Därtill kommer intäkter från försäljnbing av varor och tjänster på arenan. Behovet av att öka publikkapaciteten på Stamford Bridge är välkänt, liksom svårigheterna. insrpängd som arenan är melan järnväg och bostäder med lagar som skyddar bostäder från större byggnader i närheten. Chelsea var nära med fotbollskatedralen men Roman Abramovich drog ju tillbaka det och skyllde på finansläget när det nog snarare handlade om det politiska läget. Idag har byggnadstillståndet gått ut. När Boehly och Clearlake tog över ingick en utrlovad investering om minst 1,75 miljarder pund till arenaförbättring.
    Daily Mails Martin Samuel diskuterar frågan i sin krönika. Han menar att Chelsea måste ta sin chans och se till att få en arena som klubben förtjänar. Läs den här>>
    (Däremot tror vi inte kartan stämmer som de har. Vad vi har information som säger att Chelsea äger byggnaderna, det mindre hotellet, ända ut till Fulham Road. Men om köpet av Stoll går igenom finns ju möjligheten att vrida arenan och bygga den parallellt med Fulham Road vilket ger större möjligheter. Vad vi hört är dock planerna att bygga om Stamford läktare för läktare. Alla fyra läktarna går att bygga klart större om Millenniehotellet rivs. West Stand är dock svårast att bygga om pga järnvägen. Dock måste utrymmesmöjligheterna först fixas och där hade de en bra plan med katedralbygget. SB är den enda arena som idag har bara en utrymningsväg, just Fulham Road. Det är farligt med tanke på hur mycket folk som vistas där vid matcherna.)

En hyllningsartikel till Reece James som är härlig läsning. Skriven av fans förstås men ändå. CSFC hade James som kandidat till Årets Spelare i Chelsea redan förra säsongen, han är ännu bättre nu. Läs den här>>

Att gissa laguppställningar tillhör favoritsysselsättningar hos de flesta fans. Inte minst de som spelar Fantasy Football. CSFC gav upp för länge sedan och aldrig har det väl varit svårare än med Graham Potter som bara gjort fyra matcher som manager för Chelsea och ändå använt hela 21 spelare i dem! Han var betydligt lättare att gissa i Brighton, men där hade han ju en tunnare trupp måste vi erkänna. Lika svårt är det att gissa vilken formation han spelar i, särskilt som han utan minsta tvekan byter den vid behov under matcherna också. Som matchcoach påminner han redan om José Mourinho när denne var som bäst i Chelsea.

MÅNDAG 10:
Milan och Aston Villa väntar Chelsea den här veckan.

Graham Potter börjar skapa det Chelsea han vill ha och trots kraftig rotering börjar det han vill se sitta oavsett vilka spelare som får starta.
    Returmötet på bortaplan mot Milan blir säkert tuffare än förra veckan. Milan var rätt svaga i den matchen. De vann mot Juventus i helgen och får tillbaka en del spelare nu. Förhoppningsvis får även Chelsea det.

Till lhelgen väntar Aston Villa som ikväll spelar mot bottenlaget Nottingham som haft en mycket turbulent vecka där manager Steve Cooper först räknades ut och skulle få sparken men som i en historisk helomvändning istället fick ett nytt kontrakt. Även Aston Villas Steven Gerrard omges av sparkrykten då de tillhör bottenskiktet i tabellen.

En vinst mot Milan innebär att Chelsea tar ett mycket stort steg mot gruppseger och avancemang i Champions League. Oavgjort är ett godkänt resultat.
    Matchen mot Aston Villa är en sådan match som Chelsea måste vinna för att hålla kontakt med täten där Arsenal överraskar och vann mot ett väntat topplag, Liverpool, i helgen. Nu tycks dock Liverpool inte stå att känna igen alls den här säsongen. Vi spekulerade i att förlora Mané skulle betyda massor, men ändå inte så här mycket. Laget visar just nu inget av det som Klopp gjort Liverpool kända för.

På söndag återupptar också Chelsea Women sin säsong mot Everton som är ett bra mycket bättre lag i år än förra säsongen.

 

Rykten, notiser m m, v-41


SÖNDAG 16:
Liverpool ska gett sig in i jakten på Christopher Nkunku och hoppas lura honom till Merseyside framför näsan på Boehly. Annars sägs det ju att Chelsea gjort både läkarundersökning har någon form av förkontrakt med fransmannen.

LÖRDAG 15:
När en sportskrivare inleder med; Jag har hört. Ja, då tror inte mycket på det. Så är fallet nu när det börjar pratas om att Chelseas ska plundra Leicester på ännu en spelare. Nänligen James Maddison som visar utmärkt form.

Mason Mount har ett lårproblem som gör att Chelsea ska göra en magnetröntgen och bedöma hans spelbarhet. Det sägs dock att han ändå ska kunna spela mot Aston Villa imorgon.

Att Chelsea är intresserade av Rafael Leao är ingen hemlighet. Lika lite är det en hemlighet att Milan vill att han ska förlänga sitt kontrakt. Nu sägs det att Chelsea kommer göra ett nytt försök i januari att värva portugisen.

Joe Shields som Chelsea lär vara intresserade av för att bli Director of Recruitment har lämnat Southampton efter bara några månader. Det sägs vara för att han kommer ansluta till Chelsea inom mycket kort. Innan Southampton var han i Manchester City.

FREDAG 14:
The Athletic säger att N'Golo Kanté kommer inte spela fotboll mer i år. Hans skada är enligt dem så allvarlig att han är borta till nyåret.

Paul Green pratar om saknaden av Emma Hayes som fått ta en medicinsk timeout efter en akut operation. Han avslöjar att Emma Hayes kommer att vara involverad i träning och matcher, men hemifrån och i den mån hennes återhämtning tillåter det.
Läs mer här>>

Tipsarna: BBC tror på 2-0 till Chelsea mot Aston Villa, hans gästtippare (Liverpool-fan) tror på 1-0.
    Sky tror på 2-0.

Franska rykten säger att N'Golo Kanté blir borta 4-5 matcher till och riskerar att missa VM.

Målvaktsryktena kring Chelsea blir mer bisarra. Nu sägs det att Chelsea ska vara intresserade av Jordan Pickford istället för Edou Mendy.

TORSDAG 13:
Daily Mail säger att Boehly också vill värva Bayerns Benjamin Pavard från Bundesliga.

Utanför planen sägs Chelsea nu värva Southamptons Director of Recruitment, Joe Shields. Om det är som teknisk direktör eller sportdirektör är osäkert, vi tror på det förstnämnda. Det förs fram namn nästan dagligen till båda posterna men vi lär få avvakta och se vad som händer.
    Samtidigt fortsätter ryktena om Leipzigs förre tekniske direktör Christopher Vivell.

Mycket tjafs om att Kylian Mbappé vill lämna PSG. Vi tror inte på det men självklart leder det till spekulationer om att Chelsea vill värva honom. Han är en underbar spelare, men allt handlar inte bara om spelet på plan utan även utanför och i en grupp och ska man tro ens en femtedel av allt som sägs om Mbappé är han inte lika övertygande på det området. Därtill är summorna rätt överväldigande, både i transfersummor, lönesummor och försöka matcha hans kontrakt på andra ekonomiska punkter. Så det här tror vi inte alls på.

Fler och fler medier tror att Christopher Nkunku och Jude Bellingham mer eller mindre är klara för Chelsea. Boehly sägs dock inte vara klar med att handla i Tyskland. Han vill också värva Jude Bellingham från Dortmund. Även om det kommer kosta mer än 100m €.

Det räcker dock inte där, utan han vill också ha Leipzigs Benjamin Sesko. För 51m pund. Vi tvivlar på att även om Chelsea släppte Werner för reapengar till Leipzig vill de sälja tre av sina bästa spelare till Chelsea samma säsong/transferfönster. Så vi avfärdar nog det ryktet. Sesko är just nu utlånad till Salzburg som Chelsea möter härnäst i Champions League.

ONSDAG 12:
The Sun skriver upp Chelseas unge Charlie Webster som nästa Jadon Sancho (vi är inte helt säkra på om det är en jättebra komplimang). Dortmund lär redan jaga honom. Läs mer här>>

Guardian säger att Reece James' skada ska inte vara allvarlig. Vi har inte sett något från Chelsea ännu så vi hoppas verkligen Guardian har rätt.

Milans Sandro Tonali är ett nytt namn i rykteskarusellen. Leao är fortfarande aktuell, liksom Ajax Edson Alvarez. Om vi ska tro Goal.

The Sun uppger att Chelsea förhandlar med Norwichs Stuart Webster om jobbet som sportdirektör. Ett oväntat namn.

Reece James kommer magnetröntgas under dagen och vi hoppas på goda nyheter. Det kan vara en knäskada.
    Vi misstänkte att Mount hade skadekänning då han bänkades i halvtid. Det var dock inte fallet. Potter valde helt enkelt att vila honom trots att han var bäste man på plan i första halvlek.

Ryktena om att Chelsea vill bryta lånekontraktet för Dennis Zakaria redan i januari växer.

Det är mycket spekulation om att Chelsea kommer ha klart med två spelare redan innan januari. Även om de nog ansluter först nästa sommar. Detta efter ett möte mellan Boehly och Leipzig i London. Det handlar om Christopher Nkunku och Josko Gvardiol.

Hakim Ziyech tycks inte övertygat Potter heller och nu säger ryktena att Boehly vill sälja honom i januari. Det vore nog bäst för Ziyechs karriär om han kan hitta en ny klubb då för nog känns det som han inte kommer ta steget vi hoppades på i Chelsea.

Det kommer från agenten så saltkaren måste hållas redo. Chelsea, och Man City ska vara intresserade av Napolis slovakiske mittfältare Stanislav Lobotka. 27-åringen har kontrakt 2,5 år till men vill ha till omförhandlingar. (Självklart spelar då agenten ut kortet att andra klubbar är intresserade).

TISDAG 11:
Chelsea ska nu påbörjat förhandlingarna om att förlänga Mason Mounts kontrakt.

Chelsea påstås bestämt sig för att låna ut Gabriel Slonina när han ansluter i januari för att ge honom speltid. Chelsea har ju två utmärkta målvakter redan nu. Fler championshipklubbar har ställt sig i kö för att få låna jättelöftet Slonina. Det sägs dock att Chelsea helst skulle vilja låna ut honom till en klubb som deltar i någon av de andra europeiska turneringarna.

Notoriskt opålitliga Le10Sport däremot säger att Chelsea jagar St Etiennes målvakt Noah Raveyre. En spelare som även Milan vill ha. Noah Raveyre har bara gjort en enda match i ligan för St Etienne. Hur många målvakter ska Chelsea ha? Vi har också Bettinelli även om det är sista året, vi har flera målvakter utlånade också.

MÅNDAG 10:
Så har ännu en manager fått gå. Steve Bruce har fått sparken igen, den här gången från West bromwich. Det är ju lite konstig Championship-säsong då tre av lagen från toppen förra året nu ligger och slåss i botten och för WBA var det nog nu.
    En tråkig nyhet, ej Chelsea också, är att Brightons mycket lovande mittfältare Enock Mwepu, 24, måste sluta med fotbollen omgående då det konstaterats att han lider av en ovanlig hjärtsjukdom. Tragiskt.

Thiago Silva spelade sjuk mot Milan och blev värre. Så det var inte bara för att vila honom som han var utanför truppen mot Wolves. Han lär dock vara ok nu.
    Reece James hoppade in sent, men hade också problem efter Milanmatchen med ett s k dead leg. Han ska vara ok för returen.
    Ben Chilwell däremot vilades av försiktighetsskäl. Potter vill matcha honom försiktigt efter hans korsbandsskada.
  Wesley Fofana är däremot borta åtminstone månaden ut efter skadan mot Milan.
    N'Golo Kanté är i full träning men ännu inte riktigt matchklar. Kanske mot Aston Villa.

Milan fick tillbaka några spelare men tappade de Keateleare till en muskelskada mot Juventus.
Jorginhos agent försöker trumma upp intresse för brasil-italienaren då han är inne på sista året. Han lär pratat med Barcelona i helgen. Ett drag i att få Chelsea att erbjuda förlängning eller bara ännu ett rykte?

Dennis Zakaria har ännu inte spelat en minut i Chelsea. Nu sägs det att diskussioner med lånespelaren ska ske och det kan leda till att han återvänder till Juventus redan i januari.

     

<<50 år med Chelsea, 14 mars 2020>>

Biljettinformation; finns även under CSFC>>
Köp ALDRIG biljetter från Viagogo = blufföretag

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(finns också under rubriken CSFC/Chelseaguide)

Lindy

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt, åsikter och väldigt mycket fakta och resultat.


CSFC.SE

NEJ till näthat