CHELSEA SWEDISH FAN CLUB
csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
7   Chelsea FC  6 sp 3 v 1 o 2 f 8 - 9 mål 10 p

csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea W för målgörare
4     Chelsea W 2 sp 1 v 0 o 1 f 3 - 2 mål 3 p

<<Sommarens transfers 2022>>
19 - 25 sep 2022
NÄSTA MATCH: 1 okt kl 16.00 - Crystal Palace Viaplay
NÄSTA MATCH WOMEN 28 sep kl. 20.05 - WEST HAM Viaplay

Nyheter v-38


SÖNDAG 25:
CHELSEA WOMEN - MANCHESTER CITY W    2 - 0
En väldigt intensiv start på matchen och Kerr väljer tyvärr att passa när hon borde gått för rmål. 11
    Efter kvarten tappade Chelsea och City var det farligarte laget. Chelsea hjälpte inte sig själva med riskfyllda pass till och från målvakten. Chelsea hade problem med Citys höga press och fasta situationer. Hayes kan inte vara nöjd.
    MÅL. Chelseas första skott på mål blev mål, i ett snabbt och fint anfall kommer bollen slutligen till Kirby som lugnt sätter den i mål. Reiten assist. Kanske inte helt rättvist just då men vem bryr sig. 42 Direkt efteråt gör Berger en jättteräddning med hjälp av stolpen.
  City var det bättre laget större delen av halvleken men Chelsea gjorde målet. Berger har varit mycket bra i målet men Chelsea måste höja sitt spel trots ledningen. Plus även till Reiten.
    - ANDRA-
Början av andra och Chelsea har fortfarande stora problem med Citys höga och aggressiva press. Mycket felpassningar av Chelsea och på tok för mycket bakåtspel.
    City har mattats något i sin press och Chelsea börjar märkas mer och mer. 60 Chelsea får också sin första hörna.
    Ingle in för Fleming. 65
    Chelsea kontrollerar matchen nu men med bara ett måls ledning är det med knapp marginal.
    Chelsea har en boll i ribban via målvakten och har helt klart höjt sitt spel och skapat flera chanser. Det är straff. 77 Såg ej händelsen men Mjelde ska ta straffen. MÅL Hon klämmer in bollen högt otagbart för Roebuck i mål. 78 Det var Cuthbert som gjordes ned i straffområdet när vi följde bollen. Sedan tog bollen nog på armen på en försvarare. Domaren stod mycket nära och tvekade inte.
    Reiten och Mjelde av för Perisset och Charles. 86
    Berger missar bollen som långsamt rullar längs mållinjen innan hon får iväg den. Nervöst ögonblick. 89
    Rytting Kaneryd in för James, som haft en bra match. 90+1
    Mycket bra resultat för Chelsea, spelmässigt finns det en del att jobba vidare på. Nästa match är redan på onsdag då den uppskjutna matchen mot West Ham ska spelas.


Trots cancerbehandling startar Ann-Katrin Berger i mål idag mot Manchester City. Minst sagt överraskande. Ingen Harder.
    Berger - Bright, Buchanan, Eriksson, Mjelde, Cuthbert, Fleming, Reiten, James, Kerr, Kirby

Det är två revanschsugna lag som ska mötas i WSL idag. Båda åkte på högst oväntade, närmast chockartade förluster i premiäromgången. Ligan är så hård att förlorar ett av lagen Chelsea W eller Man City W idag, kan de nästan räkna bort möjligheten att vinna serien. Så tuff är ligan med tanke på att så få lag deltar. Det är bara 22 omgångar att spela och Arsenal har redan ryckt till sig ett försprång. Det känns konstigt att konstatera men så är det. Det är också damfotbollens jämnaste liga i de stora länderna.
    Chelsea imponerade inte på minsta sätt i premiären även om Kadeisha Buchanan gjorde en bra debut även om hon orsakade en straff, som dock kändes rätt billig. Spelkvaliteten var långt under träningsmatchernas. Underskattning brukar ara orsaken när man är så dåliga mot ett lag alla väntar man ska vinna mot. Emma Hayes sa efteråt att de kunde inte träffa en ladugårdsvägg och alla målen i matchen kom på straffar.

LÖRDAG 24:
Damernas match mot Man City imorgon är slutsåld, maxkapacitet 4,850 personer på Kingsmeadow.

Chelsea ser ut att åka på tidernas restskatt då engelska skettemyndigheterna har upptäckt felaktigheter om hur kulbben finansieras genom flera olika bolag. En invecklad härva ser det ut so, som alla skatteärenden. Läs mer här>>
    Detta är väl knappast något de nya ägarna kände till trots att allt skulle redovisas innan köpet, som ju dock genomfördes på rekordtid så det fanns säkert saker som gick undar radarn. I affären undanhölls belopp för saker som senare kan upptäckas vilket är standard vid stora företagsaffärer. Kanske täcks de av pengarna som engelska regeringen håller från försäljningen?!

FREDAG 23:
Både Tyskland (där Havertz bara fick hoppa in) och England (James och Sterling startade) förlorade sina landskamper mot Ungern och Italien ikväll. Jorginho hade en bättrre match. För England betyder det att de åker ur A-gruppen i Nations League.

Portsmouth slog Chelsea i en stängd träningsmatch idag med 4-2. Vi vet inget om vilka spelare Chelsea kunde spela under landslagsuppehållet.

Pernille Harder testas imorgon för att se om hon kan spela mot Man City på söndag. Hon skadade sig under uppvärmningen mot Liverpool förra helgen.

Christian Pulisic har skadat sig under landslagssamlingen och kommer inte spela ikväll. Det ska dock inte vara någon allvarlig skada.

TORSDAG 22:
Edouard Mendy har fått tacka nej till landslagsspel med Senegal och återvänt till Chelsea. Det är hans knäskada som spökar.

Chelseas kommunikationsdirektör Steve Atkins är näste person att lämna Chelsea. Han går till McLaren Racing men kommer fortsätta som rådgivare, som det heter.

Vi gratulerar Thiago Silva som idag fyller 38 år. Fortfarande bäst. Han planerar att fortsätta spela flera år till.

ONSDAG 21:
Det är kanske sista matchen Teliaabonnenter får se Chelsea. Chelsea Womens stormöte mot det andra laget som förlorade i premiären, Manchester City visas nu på söndag i Viaplay (Premium).

Åskådare som använder pyroteknik eller springer in på plan kommer automatiskt stängas av minst ett år. Klubbarna kan också bestraffa överträdelserna med hårdare straff. Premier League kommer också bestraffa föräldrar och vårdnadshavare till ungdomar som bryter mot reglerna. De kommer gälla på både borta- och hemmamatcher och införs omgående.

Chelsea anställde Damian Willougby som Commercial Director och han började jobba den här månaden. Igår fick han sparken då det visat sig att han inte kunnat hålla igen och hae sänt olämpliga meddelanden på sociala medier. Detta ska skett innan han började hos Chelsea.

TISDAG 20:
Chelsea släppte med ungdomarna 44 spelare på lån och försäljning i somras. Mirror har tagit en titt på samtliga för att bedöma hur det gått för dem. Vi får väl med de snällaste orden säga att det är blandat. Det har inte gått överdrivit bra för dem, särskilt inte för försäljningarna om vi ska vara ärliga. Se själva i den här artikeln, intressant att notera.>>

En god nyhet vi behöver. N'Golo Kanté är tillbaka i träning. Inte full träning men enskild träning. Han kan nog bli aktuell efter landslagsuppehållet.

MÅNDAG 19:
Den senaste dumheten från Europas "ledande klubbar" är att de ska spela några av CL-matcherna utanför Europa i Nord-, Sydamerikan, MellanÖstern, Asien. Man blir så trött på dem. PSG lär vara en av klubbarna som tycker det är en bra idé. Vi misstänker att våra amerikanska ägare är tokiga i förslaget då de kan flytta varumärket tillfälligt tilll USA.

Ett läsvärt porträtt av Emma Hayes från The Guardian. Öppenhjärtligt och ärligt. >>

Efter all turbulens, efter en silly season som vi aldrig förstod oss på vad Chelsea ville med så hade vi ändå förhoppningar på Chelsea. Som alltid är de stora.
    One club many teams, var mantran Boehly & Co ville lansera.
    Sant och alla har spelat med huvudet under armen och svikit våra förhoppningar direkt i säsongsinledningen. Än ska vi inte ge upp men Chelsea har gett sig själv väldigt stort handikapp för att ens leva upp till våra nu nedgraderade förhoppningar.
    Ändå är det inte resultaten som oroar oss allra mest. Det är hur det sett ut.
    För herrlaget som underpresterat i sju av åtta matcher. De måste med ganska stor säkerhet nu vinna de resterande fyra matcherna i CL-gruppen för att ta sig till slutspel. De har gett konkurrenterna i Premier League ett ordentligt försprång. Detta en säsong när konkurrensen är tuffare än någonsin. En säsong där vi nu snarare spekulerar i om Manchester City kan gå genom säsongen obesegrade än vi tror på att någon ska utmana dem om titeln. Även om de tappat poäng i två matcher.
    Ungdomarna ser tyvärr ut att vara den sämsta generationen på länge. Vi tror de nya (brexit)reglerna kan spelat roll där då det begränsat rekryteringen.
    Det lag vi hade störst förhoppningarna på spelar i en liga med så pass få matcher och en sådan stenhård konkurrens att det går inte att ha förluster i den, en i bästa fall om andra resultat går ens väg, två förluster. Chelsea hade två förra säsongen och klarade det med en poäng tillgodo. Vi trodde, tror nog fortfarande att vi hade ett bättre lag den här säsongen.
    Så då går de ut och förlorar första matchen precis som förra säsongen. Då mot värsta konkurrenten. Nu mot nykomlingarna. Efter en insats som inte nådde godkänt.
    Ändå som vi sagt trots vår extrema besvikelse på säsongsinledningen för alla våra lag, resultaten kan vända även om vi nu gör oss beroende av andras resultat. Det som oroar är ju spelet. För det ser inte alls bra ut i något enda lag.
    Vi har redan bytt en manager och vi kommer inte byta ut Emma Hayes vad som än händer men alla måste ju ställa sig frågor om varför inställningen, insatserna i matcherna är som de är?

Nu är det landslagsuppehåll för herrarna. De flesta är därför borta vilket gör det svårt för Potter att jobba med laget och sätta sin prägel på det. Damerna spelar och har en av sina värsta konkurrenter, som också gick på pumpen och vill ha revansch för det, i helgen, Man City.

Låter vi för pessimistiska? Kanske men det är ju inte helt utan orsak. Vi behöver vinster nu för att lyfta vårt humör. Inga fler besvikelser, inte efter det år vi fått uppleva med framtvingad försäljning, osäkerhet och allt annat som hänt, som två cupförluster på straffar t ex. Chelsea har vant oss med framgång, det känns tungt att vara utan det nu.
    Låt oss också slippa skador på våra spelare under landslagsuppdragen.

Då kanske vi, som har Telia, inte ens kommer få se Premier League eller WSL eller någon engelsk fotboll nästa gång herrarna ska spela. Detta då Viaplay kör någon slags utpressningstaktik för att få Telia och dess abonnenter att betala mycket mer för rättigheter ingen frågat efter eller vill ha men som de skaffat på eget bevåg.

 

Rykten, notiser m m, v-38


SÖNDAG 25:
Leandro Trossard sägs vara intresserad över att lämna Brighton för Chelsea, om han får garantier om speltid av Potter. Något som ingen manager någonsin kan ge. Vissa överdrivna medier jämför honom och kallar honom Potters egen Eden Hazard! Vilket väl säger en hel del om deras kunskap.

LÖRDAG 24:
Vi har talat om Chelseas intresse för Fulhams Luke Harris, 17, efter att han gjorde hat-trick i en PL2-match mot Chelsea. Nu sägs det att Chelsea är beredda att betala 30m pund för honom. Vi förstår inte längre ens det allra minsta av fotbollsekonomi.

Guardian har en läsvärd intervju med Chelsea Ws nykomling Kadeisha Buchanan. Läs den här>>

Arsen Zakharyan  sägs fortfarande vara aktuell för Chelsea och att denne nu överväger att begära amreniskt medborgarskap för att kunna ansluta till Chelsea. Problemet är nog dock inte det, att han är ryss utan det faktum att Chelsea kan inte med de sanktoner som är mot Ryssland betala hans klubb. Vilket är rätt, inga pengar ska gå till något i Ryssland lå länge de krigar i Ukraina. Oavsett om det drabbar enskilda.

Roma och Mourinho sägs vilja låna Trevoh Chalobah.

Italienska rykten placerar Ismael Bennacer från Milan på Graham Potters önskelista. Vi lär väl få se, men ställer oss tvivlande som alltid till utländska rykten om spelare till Chelsea.

Edouard Mendy har knäproblem och ryktet går att han knappast kommer kunna spela mot Crystal Palace på lördag.

FREDAG 23:
En del tror att Graham Potter kommer återkalla Callum Hudson-Odoi från hans lån till Bayer Leverkusen i januari, då Potter sägs vara en stor beundrare av CHO.

Monchi, Sevillas sportdirektör är ett av de stora namnen på den posten och då Chelsea jagar en sportdirektör istället för vikarierande ägaren Boehly, var dret väl givet att även det namnet skulle bli aktuellt förr eller senare, och nu är det dags för den kopplingen.

Milans tränare Stefano Pioli fruktar inte formsvaga Chelsea. Han menar att Milans möte med Empoli är en tuffare match än dubbelmötet mot Chelsea i Champions League.

Många är intresserade av Shaktar och Ukrainas Mykhaylo Mudryk. Även så Chelsea tydligen då de har scoutat honom på sistone. 21-åringen är ytter.

Ett annat nytt namn är 60m Nicola Barella från Inter. Potter sägs vara intresserad av honom. 25-årig mittfältare som förväntas spela mot England i kvällens landskamp.

TORSDAG 22:
Boehly sägs vilja öka antalet amerikaner i Chelsea och påstås bygga ett nytt scouting nätverk i Nordamerika för det. Självklart leder det tlll att unga amerikaner som redan spelar i Europa nu nämns som transfermål. Som Reyna i Dortmund, McKennie i Juventus, Musah i Valencia och Scally i Mönchengladbach. Hur seriöst det är vet vi inte, samma sak sades en gång om Roman och ryssar och det blev bara Zhirkov som inte blev någon succé. Pulisic har ju inte direkt hellt stärkt sina aktier på sistone och han finns redan i Chelsea.

Mycket tjafs om att Tuchel inte ville spela Callum Hudson-Odoi som ytter. Tuchel ska enligt skvallret inte tyckt han var bra nog för den positionen. Tuchel såg honom mer som en back-up på wingback. Med tanke på att han nu spelar snarare nummer 10 i Bayer Leverkusen kanske medierna inte borde göra så stor sak av det.

ONSDAG 21:
Dortmund har satt prislappen på den värvning som kommer bli nästa sommars största. Man United, Liverpool och Chelsea lär vara intressenter allihopa. Det är Englands nya mittfältsstjärna Jude Bellingham vi talar om och prislappen är nu 131m pund. Vilket sätter West Hams löjliga prislapp om 150m för Declan Rice i bakvattnet.

Chelsea jakt på en ny sportdirektör går vidare efter att Freund också tackat nej. Aktuella just nu är Bayer Leverkusens Tim Steidten eller Leeds Victor Orta. Den sistnämnda kanske är mer aktuell för en ny post som teknisk direktör (antar det är ungefär samma position som Petr Cech hade). Chelsea har nu övervägt ett antal namn och de söker tydligen någon som liksom Boehly och amerikaner oftast gör, som har stor tilltro och jobbar med data inför rekryteringar av spelare. Kyle Macaulay som kom med Potter till Chelsea kommer jobba nära en ny sportdirektör.

TISDAG 20:
Christian Pulisic går nu ut och gnäller om Thomas Tuchel. Vilket är hans rätt, att ge sin sida av det hela. Men snyggt är det inte och nu kräver vi att han faktiskt presterar om och när han får chansen av Graham Potter, annars kan han packa i januari som vi ser det. Att Pulisic var en anledning till att Tuchel fick lämna trodde vi redan innan, nu tror vi det än mer. Även om det absolut inte bara var en enda anledning eller en enda spelare som underminerade managern. Pulisic har inte levererat på länge och gör han det inte nu är det dags att hitta en klubb han passar bättre in i, även om det blir Man United. Läs Pulisics version här>>

Att Thomas Tuchel inte skulle bli arbetslös länge har vi väl förstått. Det talas redan om att han ska ersätta Max Allegri i Juventus, eller Julian Nagelsmann i Bayern München. Däremot lär han inte vara aktuell att ersätta Rodgers i Leicester för det är Thomas Frank som inte vill lämna Brentford, sägs det.

En annan syn på Todd Boehlys ägarskap av Chelsea. Han avviker ju från hur de andra amerikanska ägarna valt att vara genom att vara synlig, föreslå saker (även om de känns idiotiska). Han helt enkelt har valt att röra om i grytan, och inte bara i Chelsea. Läs mer om ett annat perspektiv på honom som ägare i Guardian.>>

En påminnelse om att det är fansen och spelet som är det viktiga. Huliganerna är inte de som skapar atmosfär på fotboll hur mycket pyroteknik de än vill ha. Fotboll kan upplevas på olika sätt. Vi har kommit en lång väg, men absolut inte tillräckligt lång väg, från det som vi som vågade oss iväg till att se t ex Chelsea i början av åttiotalet fick uppleva när man fösökte smyga in på Stamford Bridge i skydd av polishästarna och där de egna fansen nästan oroade lika mycket som motståndarnas fans. En tid som nästan tog död på fotbollsintresset för CSFC och vi funderade på att lägga ned. (Idag känns det som hoten kommer från ägarna och deras stängda ligor mer än andra fans, men inte vill man ju gå på t ex ett Tottenham-derby utan att veta att polis finns i närheten. Inte ännu). Läs här om hur atmosfär och fobtollsupplevelsen håller på att förändras, kanske för långsamt men allt är välkommet.>>

Callum Hudson-Odoi, som eventuellt kommer byta landslagsnationalitet till Ghana, testas nu i en ny roll i Bayer Leverkusen. Som central mittfältare. I Chelsea har han alltid varit ytter och någon enstaka gång matchats som wingback. Kan vara intressant. Vi får äl se vad lånet ger. Med en helt ny manager i Chelsea är det ingen som kan säga vad framtiden håller för honom även om Tuchel inte var övertygad.

Det ser ut att bli en "härlig" röra kring Chelseas nye sportchef. Det vill säga den som är tilltänkt att vara det. Salzburg är övertygade om att Christoph Freund stannar trots att andra uppger att han redan är överens med Chelsea. Salzburg har kontrakt med Freund och kan därmed tivnga honom att stanna. Boehly kan tvingas köpa loss sin ersättare alltså, eller vända sig i en annan väg. Det är ju andra gången Boehly i så fall misslyckas med att ersätta sig själv. Michael Edwards som dock valt att ta sabbatsår istället. Freund anses vara personen som upptäckte Erling Haaland och Sadio Mané.

Jorginho var aktuell för Barcelona sades det häromdagen. Nu säger de att det är tvärtom. Det är Jorginho som vill till Barcelona och inte tvärtom. Skulle detta vara sant bör Chelsea göra allt för att sälja Jorginho i januari så de får något för honom. Om det nu är sant, vilket det sällan är i medierna.

MÅNDAG 19:
Chelsea lär komma allt närmare ett beslut om ny sportdirektör och tydligen lutar det åt Salzburgs Christoph Freund. Något Graham Potter ska ha gett sitt godkännande till. Vi får se vad som händer.
    Salzburgs chef Reiter säger dock att det är inte alls aktuellt. Varken Freund eller Chelsea har tagit upp det. freund har kontrakt till 2026.

Transferrykten sluta aldrig. Nu är det Aston Villas Douglas Luiz som ska till Chelsea. Än tokigare än det är dock ryktet om att Chelsea kommer försöka värva Harry Kane för spelare plus kontanter. Det har en mycket låg sannolikhetsgrad.

En närmare presentation av Graham Potters tränarstab. Läs mer här>>

Roberto de Zerbi tar över Brighton efter Graham Potter. Han kommer närmast från Shaktar Donetsk men var tidigare i Sassuolo.

     

<<50 år med Chelsea, 14 mars 2020>>

Biljettinformation; finns även under CSFC>>
Köp ALDRIG biljetter från Viagogo = blufföretag

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(finns också under rubriken CSFC/Chelseaguide)

Lindy

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt, åsikter och väldigt mycket fakta och resultat.


CSFC.SE

NEJ till näthat