CHAMPIONS LEAGUE 2022-2023
RESULTAT, MÅLSKYTTAR - SÄSONGEN 2022-23>

Grupp E


6 september 2022

CSFCs spelarbetyg

Dinamo Zagreb    1 -

 

 

CHELSEA   0 - (1-0)

Dinamo Zagrebs laguppställning

Livakovic, Ristovski, Josip Sutalo, Peric, Moharrami, Misic, Ljubicic, Ivanusec, Ademi, Orsic, Petkovic

avb: Zagorac, Stefulj, Lauritsen, Baturina, Emreli, Bockaj, Drmic, Marin, Theophile-Catherine, Bulat, Nevistic, Spikic

Manager: Ante Čačić 

Målgörare

1-0

Orsic, 13


CHELSEAS INSATS


5-

Spel mot ett mål men skärpan saknas och Zagreb kan sprinta ifrån ett stillastående mittfält och hög linje och göra mål på deras enda anfall. Väldigt mycket felpass och lågt tempo. Chelsea åstadkom inte en enda farlighet trots oerhört överlägsen statistik i allt annat i första. Helt energilösa efter en ganska lovande inledning, men efter målet nästan uppgivna eller vad?! Långt från godkänt.


Vilja slår helt klart bristande motivation, för klass kan vi inte kalla det som Chelsea presterar.
Underkänt mot ett lag de borde lett med flera mål mot men istället ligger under mot och som känns farligare med boll än vårt lag. Chelsea testade inte ens deras målvakt. Vi trodde inte laget kunde vara sämre än de varit i inledningen, vi hade fel. Att vinna gruppen som vi räknade med kan vi helt glömma nu. Vi kan snart glömma hela säsongen.

CHELSEA ÄR OFFICIELLT NU ETT KRISLAG

 


    SPELARE OMDÖME

BETYG
1-10

1 Kepa Arrizabalaga Hade nästan inget att göra i första halvlek men fick ändå släppa in ett mål när han blev lämnad ensam. En bra räddning. En jätteräddning i andra där han styr bollen i ribbkrysset. 7-
33 Wesley Fofana Blev ifrånsprungen vid målet. 6-
28 César Azpilicueta Får inte träff på bollen utan det blir orena träffar från honom. Står inte att känna igen. Händer det inte lite för ofta med spelare som får nya kontrakt? 6-
26 Kalidou Koulibaly * Tappade han självförtroendet efter utvisningen? Stötbröt och orsakade att Fofana hamnade i löpduell vid målet. 6-
21 Ben Chilwell Började lovande men sedan såg han ut som de andra. 6
24 Reece James Fick inte till bollarna. Stolpträff dock i slutet. Måste stå på sig och inte låta en spelare som just missat en viktig frispark ta nästa. Nytt kontrakt och genast hans sämsta match? 6
8 Mateo Kovacic Försökte vara konstruktiv men felpassen förstörde det för honom. 6
19 Mason Mount * Tajmingen finns inte där. Ser försäsongsmässig ut. 5
17 Raheem Sterling Väldigt slarvigt passningsspel från honom. 6-
29 Kai Havertz Började lovande men fick sedan noll att jobba med. En av de få som visar vilja att göra något. 6
9 Pierre-E Aubameyang Lite väl många snedträffar och kanske för osjälvisk i de lägen han fick inledningsvis. Fick ett mål bortdömt. Såg besvärad ut av sin skada. 6
  ---    
22 Hakim Ziyech In för Azpilicueta. 46 Vi orkar inte ens kommentera. Två jättelägen för frispark rakt i muren på övertid dessutom. 5
18 Armando Broja In för Aubameyang. 59 Kom inte till. 6-
5 Jorginho In för Kovacic. 59 Kom han verkligen in på plan? 5
32 Marc Cucurella In för Chilwell. 71 Försökte och var konstruktiv. 6
10 Christian Pulisic In för Sterling. 75 Han vill inte längre spela för Chelsea. 5
CHELSEAS BÄNK


Jorginho, Pulisic, Loftus-Cheek, Bettinelli, Chalobah, Mendy, Broja, Zakaria, Ziyech, Gallagher, Chukwuemeka, Cucurella.

* efter namnet betyder gult kort. ** två gula=utvisning. <*> utvisning, direkt rött
> före första namnet i varje lagdel indikerar siffermässig formation som vi tror, t ex 3-4-2-1, 4-3-3 etc

OBS. Detta är helt subjektiva åsikter och handlar inte om att hänga ut spelare eller tvärtom, utan ett försök att från en vinkel bedöma vad som syns och ses genom en tv-ruta där vissa delar av spelet aldrig kan bedömas på ett rättvist sätt. T ex hur spelare rör sig utan boll då kameran bara följer bollen, något som kanske straffar mittfältarna mest. Det är också en emotionell reaktion av en supporter i relation till de krav vi anses kan ställas på spelare av den kvalitet som konkurrerar i Chelsea.

 

Matchstatistik CHELSEA

motståndarna

Målchanser-Avslut 13 6
Skott på mål 3 3
Blockerade skott 7 2
Hörnor 4 1
Målvaktsräddning 2 3
Ribba/stolpe 1 1
Bortdömda mål/straffar 1 offside -
Utvisning - -

Bollinnehav %

61 39
Källa Flashscore

 

Manager Thomas Tuchels INSATS

Vi rekommenderar ett flertal träningar för passningsspel. Så många oprovocerade felpass är inte godkänt. De behöver också lära sig att höja tempot. Vi vet inte hur Tuchel förbereder dem men de verkar närmast vilsna och utan självförtroende. Noll energi.

 

MATCHENS CHELSEA-LIRARE

Kepa Arrizabalaga,
var den ende som visade ens normal standard.

 


KORT OM MATCHEN - skrivs live, vilket vi hoppas ursäktar felskrivningar. Korrläses inte.

VI DRAR NED PÅ RAPPORTERINGEN SOM VI GJORT TIDIGARE OCH FÖRSÖKER KONCENTRERA OSS ENBART PÅ DET VIKTIGASTE.
***************************************************************************

5 Tidig chans. Auba spelar bakåt istället för att skjuta, Sterling tar skottet. Blockderas. Lite för osjälviskt kanske av Auba.
Fofana har den centrala rollen i 3-backslinjen.

8 Kai löper fri, lägger in bollen som går just förbi Auba. Kunde näsgna blivit självmål om backden som slängde sig hade träffat boll.

9 Ny chans och Auba försöker åter nå Sterling. Hörna. Kai möter en dålig hörna och får en konstig båge på bollen men lätt för mv.

13 Dåligt inspel av Sterling och Zagreb kan kontra. Orsic springer ifrån Chelseas försvar och får in bollen bakom den utrusande Kepa. Som inte kunde göra mycket åt det. Fofana hann inte ifatt honom. Så slarvigt att det är otroligt. Det har bara varit Chelsea dittills. Zagreb har knappt rört bollen. KALLDUSCH för Chelsea som lämnade mitten öppen.

20 Zagreb har fortfarande bara haft ett anfall, knappt varit över mittlinjen. Det har varit spel mot ett mål men chanserna för Chelsea har inte varit direkt vassa. Zagreb dock i ledning.

30 Långskott som inte var helt ofarligt men Kepa stoppar det och boxar ut bollen

42 Lyftning in till Auba som träffar med aclar, huvud men ingen riktning, sedan flaggan upp. Förmodligen felaktigt visar reprisen. Men Chelsea ställer inte till nästan några som helst problem framför Zagrebs mål. Pinsamt svaga. De spelar så otroligt långsamt och med så mycket felpassa att Zagreb har inga som helst problem att freda sig.

44 Chelsea har stora problem att få bort bollen och försvararna springer in i varandra.

45 En boll dimper ned för Auba som inte kan få kontroll på den. Zagreb bara står och väntar och hugger med två spelare på varje Chelseaspelare som har boll runt boxen. Vilja slår helt klart bristande motivation, för klass kan vi inte kalla det som Chelsea presterar.

Bollinnehavet sjönk från över 75 till 66% när Chelsea verkade lägga av att spela. Testade inte ens målvakten.

ANDRA

49 Mål men inte ändå. Chilwell kastar sig fram och får bollen till Auba som lätt sätter den, men Chilwell är offside innan. Bättre vilja och inställning från Chelsea nu i andra ändå.

55 Långskott som Kepa styr upp i ribban. Mycket bra räddning. Vilket skott det var. Ristovski sköt.

58 Mount varnas vi såg inte för vad. Snack tydligen. Jorginho in för Kovacic. Aubameyang också av för Broja. 59

66 Koulibaly kortas.

69 Havertz söker en lucka men blir bara av med bollen.

71 Cucurella in för Chilwell.

75 Pulisic in. Det är desperation i Chelsea och de förstår vi för de är urusla. Sterling ut.

81 Tuchel har tydligen blivit varnad. Vet inte när.

29 Bra chans för Kai men nicken tar på försvare som kastar sig fram. Hörna kort och usel.

85 James viker in och sätter den i stolpen. Sedan gör mv två kvalficerade jätteräddningar. Det är tydligen inte bara uselt spel utan en sådan där dag också. Från Ziyech i sista läget men det hade nog kanske dömts bort för offside.

90 Åtta minuter tillägg. Mount skjuter rakt i famnen på mv. Chelsea stressar iväg varje chans, varje brytning, varje anfall.

90+4 28m frispark. Ziyech ska ta den. Rakt imuren. Och andra skottet rakt in i muren igen.

90+6 James görs ned i liknande läge. kort till en blå. Samma trio diskuterar. De verkar inte överens. Ziyech tar den iugen och sätter den i muren igen. Lägg av alltså, inte undra på att James såg helt konstig ut i den diskussionen.

90+7 Byte för att döda tid och det gör de bra.

VI TRODDE INTE CHELSEA KUNDE SPELA SÅ HÄR DÅLIGT, vi hade fel.

 

DOMARTEAMETS INSATS - I Kovacs, Rumänien + VAR

BETYG

Väldigt petig men inga direkta tavlor. Var dock väldigt snabb med att blåsa hela tiden.

knappt
godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappast acceptabel insats. Under 5 är mer än underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättni Tiden ute mngarna är personligt omedelbar och subjektiv (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där.