CHELSEA SWEDISH FAN CLUB
csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
6   Chelsea FC  6 sp 3 v 1 o 2 f 8 - 9 mål 10 p

csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea W för målgörare
- Chelsea Women 0 sp 0 v 0 o 0 f 0 - 0 mål 0 p

<<Sommarens transfers 2022>>
5 - 11 sep 2022
NÄSTA MATCH: 14 sep kl 21.00 - RB SALZBURG- CL CMore
NÄSTA MATCH WOMEN 18 sep. kl.- Liverpool -

Nyheter v-36


LÖRDAG 10:
Chelsea har en tuff vecka framför sig. De måste vinna mot Salzburg om vi ska spela playoff i Champions League och till helgen, den 18e, skulle vi mött Liverpool. En match som de nu hotar flytta och spela på neutral plan pga arrangemangen kring Drottning Elizabeths begravning den 19e. Det finns inte poliser nog för båda evenemangen. Självklart ska matchen inte spelas på neutral plan utanför London. Om den av säkerhetskäl inte kan spelas på Stamford Bridge måste den få nytt speldatum.
    Chelsea Women möter också Liverpool den 18e, nu som första match i WSL. Fast på bortaplan så den matchen torde inte beröras.

Det spekuleras vilt just nu hur Graham Potter kommer fungera i Chelsea. Hans relativa oerfarenhet från stora klubbar pratas det om, men väldigt lite om hur han kommer fungera i man-management med de egon som spelare i klubbar sm Chelsea tyvärr också utrustar sig med. CSFC tror nog spelarna kommer se Potter som något helt nytt och vara öppen särskilt då ledningen gör det väldigt klart att Potter ska vara där för att stanna. Även om Chelsea skulle missa det stående målet med att kvalificera sig för nästa säsongs Champions League. Nyckeln i det hela är förstås hur spelarna köper det och förstår att klubben kommer först. För det är nog inget vi hellre vill se som supportrar än att spelarmakten stryps och att spelarna inte ska kunna komma undan i framtiden med att lägga ned vapnen för de inte gillar managers sätt att vara. För det anser vi att väldigt många spelare gjorde för Tuchel i inledningen av den här säsongen.
    Som personligheter är Tuchel och Potter också väldigt annorlunda. Potter är mer lik Ancelotti där Tuchel kanske var väl frispråkig gentemot spelare och tydligen också ledare.
    Efter kommit över chocken och ja, viss besvikelse får vi se framåt och det ser oerhört spännande ut det som sker i Chelsea med Graham Potter som manager. Han kastas ju in i elden direkt med att starta som manager i Champions League, en turnering Potter aldrig varit i närheten av tidigare. Sedan hade vi ju kanske hoppas få se honom redan just nu mot Fulham, men omständigheterna är som de är och vi kan förstå varför ligaomgången ställdes in.

FREDAG 9:
Chelsea ställde in Graham Potters första presskonferens, vilket känns rätt naturligt då alla matcher skjuts upp. Potter får nu starta med Champions League en turnering han inte har någon erfarenhet av, men det är åtminstone en hemmamatch. Tror vi, för det förekommer rykten om att engelska klubbar kan tvingas spela sina CL-matcher utomlands på grund av Storbritanniens landssorg. (Vi tror inte det händer, men vem vet. Det mesta som hänt denna vecka trodde vi inte skulle hända.

Det står nu klart att även WSL ställer in helgens matcher och skjuter på premiären.

HELGENS PREMIER LEAGUE OCH EFL-MATCHER ÄR INSTÄLLDA med anledning av Drottning Elizabeths bortgång.
    Det bekräftar nu Guardian (kl.12.45).
    Vi vet inte ännu om detta gäller även för starten av WSL som skulle ske nu i helgen.

Graham Potters första match som Head Coach för Chelsea blir därmed Champions League-mötet på onsdag mot Salzburg. Tid han säkert på ett sätt är tacksam över att fått extra.

Ännu vid lunch ingen besked om fotbollen ställs in i helgen. Regeringen har rekommenderat det men fotbollen ska bestämma själva.

TORSDAG 8:
Drottning Elizabeth II gick bort ikväll. Det kan innebära att helgens matcher kan ställas in, även om det är omöjligt att förstå när de annars ska klämmas in. De flesta PL-klubbarna tror det kommer ske verkar det som. Kanske kommer det påverka starten på WSL också.

Mycket läsvärd artikel om Emma Hayes väg till storhet. Från Sky. Läs den här>>

Ännu en läsvärd artikeln om Graham Potter från Sky. Läs den här>>

OFFICIELLT
Det har hänt andra saker idag så det har inte gått ut officiellt än men det ska vara så att Charlotte Wardlaw har förlängt sitt kontrakt till 2025 med Chelsea och lånas ut till Liverpool i WSL. (Liverpool har bekräftat).
    Damfönstret är nu stängt.

OFFICIELLT
Det är redan nu helt klart, en av de snabbare managervärvningar vi upplevt. 47-årige Graham Potter med förflutet i Sverige och Östersund tar över Chelsea efter Swansea och Brighton där han varit i tre år. Chelsea köper ut Potter från hans kontrakt och har skrivit ett ovanligt långt kontrakt på hela fem år med Potter. Det kallas fortfarande Head Coach även om ser honom som manager.
    CSFC har mycket höga tankar och nu även förväntningar på Graham Potter. Det ska bli oerhört intressant att följa honom och Chelsea framöver.
    Precis som med Aubameyang har Chelsea lagt ut hans biografi en halvtimme innan de puiblicerade själva nyheten. Läs den här>> Mer information om Potter hittar ni här>>
    Det sägs inte ännu men vi räknar med att Potters trogna medarbetare följer med till Chelsea. Ass coachen Billy Reid, first team coach Björn Hamberg, vår första svenska tränare och rekryteringsexperten Kyle Macaulay. Samt målvaktcoachen Ben Roberts.
    Chelsea lär betalat Brighton hela 21,5m pund för att lösa ut det nya tränarteamet.

***
Som Chelseasupporter är man luttrad men de senaste dagarnas händelser har ändå överraskat. Allt vi nu kan göra är som alltid. Vi drar ett streck över det som har varit och ser framåt.
    Chelsea har nya ägare, ny ledning, ny manager och en massa nya spelare. Allt på bara 101 dagar. Vi har börjat säsongen långt under förväntningarna och vi har, likt alla, ett exttremt spelschema framför oss där alla dessa nya delar ska passas in och börja fungera ihop. För tålamod och tid, det är inget vi någonsin vågar tro på k Chelsea. Allt ska hända nu och allt har verkligen hänt nu.
    Vi kan bara förbli True Blue, acceptera och kan vi inte det då är vi inga Chelseasupportrar. Det är klubben vi älskar, klubben vi följer, klubben vi hejar på. Fotboll är ett spel där delarna byts ut hela tiden, överallt och ibland med en fart som gör det svårt att hänga med men Chelsea är laget i våra hjärtan och den kärleken ger vi inte upp vad vi än tycker om saker och ting som händer.
    Nu väntar Fulham på lördag med helt nya förutsättningar. Ingen lätt uppgift. För de som vill ha stabilitet har vi också Emma Hayes som nu har tio år bakom sig och har byggt Chelsea Women till en av världens i särklass bästa klubbar, under helt andra förutsättningar än vad klubbens övriga lag har sett.
****

Thomas Tuchel går inte barskrapad från Chelsea även om vi tror det är det som minst av allt är vad han tänker på. Chelsea lär få betala upp mot 16m för att lösa Potter från Brighton och det är ungefär samma summa de får betala Tuichel och hans stab för att sparkat dem. Tuchel lär knappast heller sakna jobberbjudanden. CSFC önskar han hade fått mer tid men kan nu bara önska honom lycka till och tacka för allt han gav Chelsea.

Det är deadline day för damerna idag. Deras transferfönster stänger kl 18. Internationella affärer går dock att göra till midnatt.
    Det pratas om en back-upmålvakt till Zecira och möjligen Geyoro som var sensationell i EM från PSG till Chelsea.

ONSDAG 7:
Det sägs att skadeglädje är den enda sanna glädjen och ja, vi gläds över att Liverpool inte heller vann i Champions League. Vi behövde något att skratta åt efter det senaste dygnet. Napoli borde lett med tre mål inom en halvtimme, men brände straff och öppet mål. Tre noll i halvtid dock säger allt, Liverpool var lka usla som Chelsea igår. 4-1 och Scousers kom undan billigt. Föm Chelsea var usla i Zagreb det här var pinsamt.

Vad är det med förnyade kontrakt^Salah fick ett jättekontrakt han har aldrig varit sämre i Liverpool. Azpi fick tvåårsförlängning, han har aldrig varit sämre i Chelsea. Reece James fick ett jättekontrakt och övertygade inte alls i Kroatien.

Att vara Chelseasupporter är att aldrig ha lugn och ro, att alltid leva i stormens öga. Det är ibland väldigt tröttsamt, men det går inte heller att förneka att modellen på något konstigt sätt fungerat för klubben. Det bevisar ju prisskåpet. Men roligt är det sannerligen inte alltid.

Vi kan bara tacka Thomas Tuchel för hans tid i Chelsea även om slutet blev som det blev. Det började redan med usla resultat och insatser i våras. Det blev tyvärr inte bättre. Ändå är ju Tuchel en legend i klubben efter tagit oss till en Champions Leaguetitel, en världscuptitel, och lite annat. Några jobbiga cupförluster blev det också men att förlora på straffar säger egentligen absolut inget mer än att man förlorade på straffar som har en klar lotteriprägel. Ingen Chelesamanager har på sin tid i klubben nått sådana framgångar med stora finaler och vinster som Thomas Tuchel under 600 dagar i klubben.
    Vi önskar Thomas Tuchel all lycka till och önskar han hade fått lite mer tid men tyvärr stod det nog skrivet på väggen även om tajmingen för alltid kommer kännas underlig, men oväntade förluster tenderar att starta sådana här reaktioner. Rätt eller fel!?

Ett fan har skrivit så här på sociala medier och vi kan bara sympatisera: "Thomas Tuchel won the Champions League, dealt with sanctions, his personal relationship with his wife broke down while he focused on guiding us through as best he could. It’s mental."
    CSFC anser Tuchel skulle fått mer tid, oavsett hur besvikna, irriterade vi har varit på sistone. Det är spelarna som inte presterade. Tuchel har ju försökt, han ha även gett massor med chanser till otacksamma spelare som inte ens knappt försökt när de fått chansen. Vi skulle ju slippa det här med att spelarna hade makten i klubben och kunde managers avsatta och sparkade.

Det sägs att det var inte (bara) resultaten som sänkte Tuchel utan det här ska varit på väg en tid. Tydligen har han stött sig med Boehly. Tuchel gillade inte att få mer ansvar för transfers och sådant utan ville bara vara coach. Det ska börjat med att Boehly verkligen ville ha in Christiano Ronaldo. Vi vet inte. Förmodligen inte någon annan heller förutom Boehly och hans närmaste.
    Det är som uppgifterna om att Tuchel fick veta det på telefon, fast de flesta tycks tro på uppgifterna att de hade ett möte tidigt idag på Cobham.
    Nu framkommer det att det lär varit en konferenssamtal på bara tio minuter och tabloiderna säger att Tuchel under det samtalet vädjade om att få en andra chans, men avfärdades rakt av.

CSFC misstänker att flera namn kommer tacka nej och det kommer inte att bli lätt att ersätta Tuchel. Inte heller tror vi på någon omedelbar förbättring även om typiskt nog brukar allra första matchen efteråt väcka spelarna lite. Tajmingen av sparkningen känns otroligt fel. Det naturliga hade varit att 1 vänta till landslagsuppehållet, 2 vänta till VM-uppehållet

Vi är nog ganska chockade ändå. Vi trodde absolut inte att Tuchel skulle få sparken oavsett om vi spekulerade i hur förra ägaren skulle gjort. Vi spekuelrade redan igår om spelarna gett upp på honom med tanke på att de börjar bra, lägger av helt och försöker igen först sista minuterna i matchen. Ändå var vi helt övertygade om att alla uttalanden och allt stöd Tuchel skulel få mer tid. Det är inte ens en vecka sedan kluibben tog in Aubameyang mycket för Tuchels egen skull.
    Vi kan bara hoppas det har förankrats, att de har en aning om vad de gör även om det adlrig ser så ut om en ny manager inte står redo. Vilket absolut inte verkar vara fallet. Ännu en gång har spelarmakten som nu skulle slås sönder vunnit i Chelsea, eller...?

OFFICIELLT
THOMAS TUCHEL HAR FÅTT SPARKEN
Vi trodde han skulle få några matcher till på sig men Boehly har tydligen inte större tålamod än vad Roman hade. Efter investerat enbra bit över 250m pund i nya spelare och sett laget prestera sämre och sämre tog tydligen Boehlys tålamod slut i Zagreb.
    Vi trodde nog Tuchel skulle få några veckor till på sig men inte.
    Ingen ny manager är utsedd. Vi är rädda att Boehly nu kommer ta den posten också som han tagit över alla andra i den sportsliga ledningen. Det enda som sägs är att Chelseas coaching staff kommer ta över just nu och klubben kommer inte ge några ytterligare kommentarer.
    Så mycket för det stöd som Tuchel sades ha och skulle få.

Det tog den nya ledningen 100 dagar att helt rensa ut Chelseas sportsliga ledning och bryta sina löften om lugn och ro i klubben.

Dert har varit fiasko på fiasko på fiasko för Tuchel och Chelsea den första månaden på säsongen. Inte kul att uppleva som supporter. Det är dock bara att plocka upp bitarna och försöka inse sanningen att det är mycket kvar av säsongen och även om vi just nu inte är favoriter ens mot te-tanterna känns det som, kan ju säsongen ännu vända. Det kräver dock vinst på lördag mot Fulham som startat säsongen starkt och absolut inte blir lättare att slå än Zagreb. För första gången önskar vi att ett landslagsuppehåll hade väntat redan nu och inte om ett par veckor.

Nu väntar Fulham, Salzburg och Liverpool innan landslagen kliver in och skadar spelarna.

Det som verkligen oroar oss är ändå inte allra mest de usla resultaten utan det är ju hur ruskigt illa Chelsea spelar. Försvaret fungerar inte. Mittfältet fungerar inte. Anfallet skjuter blankt, när de ens skjuter vilket knappt heller sker.

TISDAG 6:
Chelseas pinsamma insats i Zagreb var förstås den stora skrällen i Champions League ikväll. En mindre skräll var att Shaktar Donetsk slog Leipzig, fast siffrorna var klart överraskande. 4-1 på bortaplan. Verkar som Werner gått från ett krislag till ett annat.
Ett resultat vi förmodligen måste vara väldigt glada för är att Salzburg höll Milan till oavgjort. De två favoritlagen i gruppen visade alltså att gruppen inte alls är så lätt som vi alla trodde på förhand.

Viaplay kommer visa matchen på Stamford Bridge på söndag när WSL startar med mötet Chelsea-West Ham Women.

Kan Tuchel vända det här? Det känns som om spelarna inte längre tror på honom (efter allt hans gnäll på dem). För ansvaret börjar och slutar helt och hållet på Thomas Tuchel.
    Vi vet alla att under förra ägaren hade han fått ställa in sig på en plats i arbetslöshetskön inom väldigt kort tid. Fulham är ett bättre lag än Zagreb så vi förväntar oss inte att det här otroligt trist spelande laget som helt tycks sakna hjärta och vilja ska kunna slå dem i helgen.

Alla Chelsealag som börjat sina säsonger undreprestera å det grövsta från det vi har rätt att kräva av dem. Från U18, U19 till U23 i PL2 för att inta tala Tuchels lag. Måte vi oroa oss för Emma Hayes tjejer också?

Vi trodde inte Chelsea kunde spela sämre än i ligainledningen. Särskilt inte mot ett lag de lätt borde besegra av vad vi sett. Vi hade fel. De kunde verkligen vara sämre som i första halvlek mot Zagreb. Tyvärr var de inte bättre i andra.
    Inget lag har någonsin vunnit CL efter förlorat sin första match. Ser nästan ut som vi får skriva av den här säsongen redan nu. Tur för Tuchel att Roman inte är kvara. September har bara börjat och vi kan knappt ens hoppas att säsongen går att räddas.
    Vilja slår helt klart bristande motivation, för klass kan vi inte kalla det som Chelsea presterar.
    Det här börjar likna säsongen 2015-16. Chelsea är nu officiellt ett Krislag.

Aubameyang startar för Chelsea mot Zagreb. Kepa Arrizabalaga får chansen att visa vad han går för. Zakaria däremot på bänken av de sena nyförvärven. Chilwell startar också efter sin matchavgörande insats senast. Tuchel har valt att försöka spela Mount i form.
    Arrizabalaga, Azpilicueta, Fofana, Koulibaly, James, Mount, Kovacic, Chilwell, Havertz, Aubameyang, Sterling. 
    avb: Jorginho, Pulisic, Loftus-Cheek, Bettinelli, Chalobah, Mendy, Broja, Zakaria, Ziyech, Gallagher, Chukwuemeka, Cucurella
   
Chelsea U19 förlorade klart till Dinamo Zagreb i Uefa Youth League. Kroaterna vann med 4-2. Chelseas tröstmål gjordes av Castledine 29 och 82. Chelsea brände en straff i 78. Målgörare>>

Guardian försöker förutsäga WSL den här säsongen i i sin pre-premiär titt på mästarna. De har dock bättre koll på Buchanan än CSFC har. Får se om se har rätt. Läs här>>

Även Chelsea Youth U19 startar idag Uefa Youth League. redan kl 13.30, ingen tv-visning. Ungdomarna har varit lite av en besvikelse de senaste säsongerna så vi hoppas få se mer av dem nu.
    Huvudmatchen är ändå 18.45 och vi kräver en bra insats av Chelsea. Fansen förtjänar att spelarna gör sitt bästa vilket vi lite grann tvivlar på att de gjort hittills. Zagreb kommer ha enormt stöd men Chelsea ska ändå vinna. Med klara siffror. Något annat resultat är ett rent fiasko.

Inget underlig ocxh vi förstår att Tuchel föredrar att vila Thiago Silva mot Azgreb för rehab på Cobham. Silva är en fantastisk spelare, men också vår äldste spelare så självklart måste han matchas förnuftigt. Det är förnuftigt att lämna honom hemma då Fofana nu är i laget.

MÅNDAG 5:
Aubameyang och Zakaria är i truppen mot Zagreb. Lite oväntat att det gick så snabbt. Får se om de spelar. Saknas gör dock Thiago Silva och N'Golo Kanté.

OFFICIELLT
Ingen kan anklaga de nya ägarna för att inte agera snabbt. Vi visste ju att nya kontrakt och förlängningar stod högt på schemat men vi såg dem som något som skulle hända framåt VM. Icke.
    De har redan knutit upp Reece James för sex nya år. Vilket bör ta vinden ur seglen på klubbar som Real Madrid och andra som velat ha honom. James kom till Chelasea som sexåring och stannar till han är nästan fyllda 29, förutsatt att det inte förlängs igen. Kanske sommarens viktigaste aktion! (Nu väntar Mount).

Transferfönstret är äntligen stängt så förhoppningsvis kan vi nu ägna oss åt spelet fotboll.

Mycket fotboll blir det också. Champions League startar redan tidigt imorgon kväll. I Kroatien för Chelsea. Women Super League startar i helgen. På Stamford Bridge också mot West Ham. Uefa Youth League startar också imorgon mot samma motståndare som herrlaget.

Damlaget har imponerat på försäsongen trots att Emma Hayes matchat landslagsspelarna försiktigt. Lite oroande är kanske Fran Kirbys frånvaro men förhoppningsvis är det inte långvarigt, vi vet dock inte vad det är för skada som stoppade henne från landslagsspel.

Chelsea börjar sitt Champions Leaguespel borta mot Dinamo Zagreb. En match vi förväntar oss att de ska vinna, liksom vi förväntar oss att de ska kunna vinna gruppen och definitivt gå vidare från gruppen. Att vinna gruppen är dock viktigt för vidare lottning, det märkte vi inte minst förra säsongen.

Problemet är att Chelsea just nu spelar som en påse nötter. Spelet har inte varit så här trist, sidledes och oattraktivt (och ineffektivt) sedan under Sarris sejour i klubben. Möjligen är det mer spännande, för de neutrala men bra fotboll får varken de eller vi njuta av.
    Nu när spelarna kan sluta tänka på var de ska bo, leva och spela fotboll nästa dag kanske de kan börja ägna sig åt att spela fotboll. För även om det är Tuchels ansvar med en taktik som vi inte gillar just nu så är det ändå de som ska göra det.
    Chelsea fastnar på mitten hela tiden och låter motståndarna organisera sig försvarsmässigt medan man spelar runt och söker andra ytor istället för att spela i djupled. Det saknar vi kanske allra mest, djupledsspel. Vi har också tappat det snabba omställningsspelet som Tuchel var så framgångsrik med när han kom till Chelsea. Kanske beror det på spelarmaterialet. Mittfältet känns inte överdrivet kreativt. Det finns inget centralt spel anfallsmässigt utan allt ska ske från kanterna.
    Förhoppningsvis, även om det kanske inte blir till i morgon, kommer nyförvärven från Deadline Day snabbt in i spel nu. Vi vet ännu inget om Denis Zakarias arbetstillstånd, det kan väl ta någon dag till då byråkratin ska göra sitt. Än mindre vet vi om Pierre-Emerick Aubameyangs käkskada och om han kan spela med mask. Knappast som sagt mot Zagreb men mot Fulham. Ett Fulham som absolut inte får underskattas så nykomlingar de är. Först och främst har de börjat säsongen riktigt bra som nykomlingar brukar göra, dels är det ett klart stabilare och mer konkurrenskraftigt lag än vid förra sejouren i PL. Mitrovic lever också upp till spel han har haft i Championship nu i PL. Sedan får vi ju se om Willian ställs mot sitt gamla lag.
    Gåtan är hur ska Tuchel få igång Mason Mount som är mil från form just nu. Liksom Edouard Mendy som är en ren säkerhetsrisk där bak. Tuchel har redan antytt att han tänker fortsätta satsa på Mendy då han tränar bra (vi tycker nog en viktigare parameter är hur man presterar när man spelar), vilket vi nog tycker är fel särskilt kanske i matchen mot Zagreb. För även om vi alltid har respekt för lag mot Kroatien ska det vara ett sämre motstånd än PL-lagen. Kepa är i våra ögon utan tvekan den bäste back-upmålvakten i England och han förtjänar speltid med tanke på hur lojalt han har tagit sin situation i Chelsea.
    Vi får dock erkänna att vi vet alldeles för lite om Dinamo Zagreb. De leder kroatiska ligan överlägset dock så det är inget svagt lag. De kommer ha ett enormt publikstöd i Zagreb imorgon.

Chelsea har bara gjort en (väldigt) bra match och kanske ytterligare en bra halvlek. Det är på tok för lite för en klubb med de spelare som Chelsea har. Nu är spelschemat också sådant att de kommer inte kunna träna tillnärmelsevis så mycket som en manager vill för att kunna sätta ett spel vilket innebär att spelarna måste ta mycket större ansvar för hur de spelar och vad de ger laget i form av vilja, motivation och kvalitet. De nya spelarna har ingen tid att bäddas in utan kraven är hårda redan nu på dem. Vi är mycket nyfikna på hur de kommer ta dem.
    Kouliabaly började väldigt lovande men efter sin utvisning har han varit lite väl timid i sitt spel. Fofana väckte förhoppningar i sin debut. Cucurella ger energi och vilja men är lite hafsig i sitt spel, plus han ska inte lägga hörnor det har vi sett nu. Vi är väldigt nyfikna på hur Aubameyang kommer att prestera från start, som han säger själv. Han har ouppklarade affärer i Premier League och vi misstänker att han ser alldeles särskilt fram emot mötet mot Arsenal just före VM-uppehållet. Zakaria är intagen kanske mest som back-up men det innebär ju inte att han inte kan visa att han passar engelsk fotboll bättre än Allegris fotboll.
    Vi ska inte glömma Raheem Sterling även om han hade en rätt svag match mot West Ham. Han har dock gjort tre mål vilket är bra för en Chelsea-anfallare på bara sex matcher.
    Vi behöver också Kanté tillbaka. Han visade ju i de två matcher han fick spela hur viktig han är för Chelseas spel. Kanske lite för viktig, om man kan säga så.

örmodli

Rykten, notiser m m, v-36


LÖRDAG 10:
Bytet av manager tros inte påverka Romelu Lukakus situation. Han är på lån hos Inter, just nu skadad, och sägs vilja stanna där oavsett att Chelsea nu har en ny manager.
    (Det är kanske inte helt rättvist att påpeka men efter fem omgångar har de lämnade Lukaku och Werner bara gjort ett mål vardera, de gjorde det i sin första match tillbaka i sina gamla klubbar).

Ett italienskt rykte vi inte ger mycket för. Det är nästan redan silly season efter att Chelsea värvat Graham Potter och medierna säger sig veta vilka han vill ha. Det är mestadels redan samma namn som var uppe i somras. Det helt nya är dock från Italien att Chelsea tänker värva Marcus Rashford vars kontrakt går ut nästa sommar. Vi tror inte ett dugg på det.

Baba Rahman som har kontrakt till 2024 med Chelsea men som är utlånad till Reading för andra året hoppas kunna stanna i klubben. Det är dock upp till Reading och Chelsea att göra en övergång permanent.

FREDAG 9:
Vi vet ännu inte om det blir spel men tipsen har börjat flyta in. BBC tippar 1-1 och deras gäst, som är Chelseasupporter, tippar 2-1 till Chelsea.

Daily Mail som alltid överdriver alla siffror kring Chelsea hävdar att Potters kontrakt är värt 60m pund. De såger också att Potter även har fått i uppdrag att hjälpa till att rekrytera en ny sportchef innan VM.

Silly seasn har redan börjat om vilka spelarkrav och värvningar Chelsea ska göra. Chelsea ska värva Caiedo från Brighton så han fortsätta sin utveckling under Brighton är ett av dem.

TORSDAG 8:
Graham Potter är just nu på Cobham för att träffa spelarna. Kl. 15.45 Han kom tillsammans med Kyle Mac auley som väntas följa honom till Chelsea, tillsammans med Billy Reid och Björn Hamberg. De förväntas skriva på för fem år.

Inte Chelsea men vår förre favorit Diego Costa är klar för Wolves, han genomgår just nu sin läkarundersökning. Det ska bli roligt att se honom igen. Chelsea spelar mot Wolves 8 okt på Stamford Bridge.

Todd Boehly ska ha pratat enskilt, på telefon, med Aubameyang för att berätta och garantera honom att Auba är en värvning för Chelsea, inte bara för Tuchel.

John Terry gillar valet av Gramham Potter (om det nu blir så). Så här säger han: “How good is Graham Potter? I love how Brighton play and he has to be one of the best young managers around. He ticks every box for me.”

Graham Potter ska vara muntligen överens med Chelsea och bara formalia ska återstå.
    Han har varit två timmar idag på Brightons träningsanläggnng och sagt adjö till spelarna.

Guardian har också en del att säga om Chelsea, de menar att vi återgått till det normala... Läs här>>

Martin Samuel i Daily Mail har en del att säga om Chelsea, Boehly och Tuchel. Man kanske inte behöver hålla med om allt men nog ställer han frågor som förtjänar att ställas i den här artikeln.>>

Paul Merson säger sitt i Sky och förordar en annan manager än Potter, nänligen Zidane och hans argument för det är vettiga. Nu tror vi inte Zidane hade tagit jobbet men läs ändå artikeln här>>

ONSDAG 7:
Intressant läsning om Potter och Brighton i den här BBC-artikeln.>>

Graham Potters utköpsklausul lär omfatta även hans assistenter. Han vill dock också ha Brightons transferguru Kyle Macaulay om han går till Chelsea, enligt Metro. Läs här>>

Det står helt klart att Graham Potter är första valet för Chelsea och diskussioner sägs redan föras. Potter har en utköpsklausul vilket innebär att Brighton kan inte stoppa honom om Chelsea bara betalar den och Potter vill gå. Det är dock inte Brightons stil att stoppa någon och de har redan gett tillåtelse till Potter att prata med Chelsea.
    Källor, i tabloiderna, säger att Potter är intresserad och inte skräms av Chelseas katapultrykte. Han vill gärna träna en Champions Leagueklubb.
    CSFC är stora beundrare av Graham Potter, han är en förstklassig och underskattad manager. Han har dock ingen erfarenhet att jobba med spelare i storklubbar, med deras egon, inflaterade självuppfattningar och den makt de har. Det oroar. Samtidigt är det nästan omöjligt att tro att Potter inte kan vinna över dem. Det kräver dock 100% backning från ledningen och vi har redan sett att deras ord kring detta inte betyder något då det bara tog 100 dagar från att hylla Tuchel till att sparka honom och ännu mindre från att diskutera kontraktsförlängning till att slänga ut honom.
    Mauricio Pochettino sägs vara andra val. CSFC är djupt skeptiska till Pochettino som vi anser vara oerhört överskattad som manager. Han måste ses som rent misslyckasd i PSG som har en motsvarande stjärnfylld trupp. Han gjorde ett bra jobb i Southampton, godkänt i Tottenham men han tog dem inte närmare titlar förutom att de lyckades snubbla sig fram till en högst osannolik CL-final. Det är inte heller någon slump att flera klubbar som han troddes gå till tackat nej till honom, senast Man United. CSFC vill inte ha honom som manager, men det är ju inget vi kan påverka.
    ZInedine Zidane är tredjevalet enligt oddssättare, sportskrivare och tyckare. De flesta tror dock som vi att han helst vill ta hand om franska landslaget och avvaktar till vad som händer med Deschamps efter VM. Frankrike tillhör med Brasilien våra tidiga favoriter att vinna VM, går då Deschamps på höjden eller vill han fortsätta?
    Brendan Rodgers nämns, av någon anledning. Thomas Frank är en outsider som Sun för fram.
    Några andra namn har inte direkt nämnts förutom Nevins tips om Emma Hayes, vi tror dock inte på det även om vi är övertygade om att hon skulle klara jobbet, inte lika övertygade om att de bortskämda överskattade divor till spelare som styr klubbarna numerär mogna för en kvinnlig manager.

***
Det säger tyvärr nästan allt om spelarna i Chelsea. Wesley Fofana var under eftermiddagen den ende som på sociala medier beklagade att han lämnar. Man skäms å deras vägnar om denna uppgift stämmer.
    Senare följde Reece James och Raheem Sterling honom, men övriga tycks hålla tyst.

Brighton har som policy att inte stoppa någon. Därför släppte de Dan Ashworth till Newcastle trots hans stora framgångar på värvningsfronten med Brighton. Nu sägs de redan gett Potter tillåtelse att prata med Chelsea och han lär vara på väg till London för en diskussion. Det skulle kosta Chelsea 10m pund att lösa Potter, Metro säger 16m. (Det sägs kosta 15m pund för att betala av Tuchel och hans stab).

Inget har sagts men då Tuchels medarbetare förväntas följa honom så tippas Anthony Barry blir den som ska leda Chelsea tills en ny manager kommer in. CSFC hoppas på Potter men tvekar ordentligt om han ens vill ha jobbet.

Pierre-Emerick Aubameyang gick till Chelsea uttryckligen för Thomas Tuchels skull. Hur kommer han reagera nu?

En tidig favorit att ta över Chelsea är Brightons Graham Potter! Ett val vi gillar men vi är långt ifrån övertygade om att han vill lämna Brighton för katapultstolen i Chelsea.
    Andra alternativ sägs vara Mauricio Pochettino och Zinedine Zidane. Vi är inte särdeles förtjusta i något av dem. Zidane tror vi fortfarande avvaktar VM för att se om han kan ta över Frankrike efter Dechamps...
    Pat Nevin för fram Emma Hayes. Frågan är dock om hon vill ta jobbet nu. Tror hon vill vinna Champions League först innan hon överväger ta jobb som coach för ett manligt lag.

Sky påstår att Tuchel suttit lös en tid trots att man värvade Aubameyang för honom. Det ska inte vara en s k ryggradsreaktion (knee jerk-reaction). Vi ställer oss rätt tvivlande, men man vet aldrig. Uppenbart är ju att Boehlys velat rensa ut allt det gamla i Chelsea på ont och ev gott.
    Helt klart är ju att Chelsea startade säsongen uselt, undantag Tottenham-matchen men den följdes av andra problem. Det värsta var ju att det syntes noll framsteg och insatsen mot Zagreb var rent deprimerande svag och uppenbart har Tuchel inte längre någon idé om hur han skulle få laget att följa hans ledning. Han mer eller mindre erkände det själv efteråt då han berättade vad hans instruktioner var men spelarna följde dem inte.

Förlusten mot Dinamo Zagreb var Tuchels 100e och sita match som manager, head coach, i Chelsea.

Hans facit de 25 senaste av hans 100 matcher var faktiskt något sämre än det facit Frank Lampard hade under sina 25 sista matcher i Chelsea. Lika många vinster, två mindre oavgjorda men två förluster mer, mindre mål gjorda och fler insläppta.

Gårdagens andra stora överraskning var ju Shaktars stora vinst över Leipzig. Den kostade också Leipzigs manager hans jobb. Tedesco fick också gå.

Pernille Harder vill gärna slippa stämpeln som damfotbollens dyraste spelare. Detta då Barcelona (var får de pengarna från?) sägs försöka värva Citys Keira Walsh på deadline day för dem i dag för 400.000 pund. Läs mer här>>

TISDAG 6:
Tuchel försöker nu skydda Mendy genom att påstå att han inte har varit dålig på sistone utan har haft otur. Otur, att försöka dribbla en motståndare, att gå ut och hänga tvätt gång på gång, att slå utsparkarna direkt till närmaste motståndare? Är det verkligen otur? Därtill hävdar han att Mendy vilades idag på grund av en skada, om än mindre sådan i en knäsena inte på grund av sina insatser.

Intressant läsning om sport näringslära. Matt Jones är expert och har det udda upplägget att han jobbar med West Hams män och Chelsea Women. Han pratar om vad det är, vad det gör och skillnader mellan att jobba med män och kvinnor. Läs mer här>>

Chris Sutton tippar 2-1 till Chelsea ikväll men säger också att Chelsea måste vinna matchen om inte frågetecken kring Tuchel kommer att börja diskuteras.

Den är inte vacker men det är aldrig masker, den visar dock att käkbensskadan sitter rätt högt upp mot vänster öra på Aubameyang. Se bilderna här>>

Sky har ett porträtt på Denis Zakaria. Läs det här>>

Chelsea ska ha öppnat förhandlingar om nytt kontrakt med Mason Mount och Edouard Mendy. Mendy har redan nobbat det första förslaget. Han bör nog vara försiktig för fortsätter han spela som han börjat säsongen lär näste bud vara ännu lägre.

Fotboll är kul, men på något sätt är sportskrivare ännu roligare. De blåser mer i vinden än någon tivolisnurra. För tre dagar sedan var de redo att säga att Arsenal utmanar om titeln trots att de bara mött bottenlag. Så förlorar Arsenal till ett United som onekligt ten Hag verkar fått ordning på oväntat snabbt och plötsligt är United titelutmanare. Ska man tro Daily Mail, vilket ingen människa med en hjärna ska göra även om de har stor täckning av fotboll, så är deras favoritlag nu klara för CL. Minst.
  Chelsea har börjat säsongen lika dåligt som när de senast vann Premier League. Man City har tappat poäng (tro mig, de kommer vinna stort ändå).
  Vindlflöjlar är trögare i att vända med vinden än sportskrivare och s k experter i tv-kanalerna. Om det inte vore så patetiskt skulle det kunna vara kul.

Det är inte bara CSFC som har stora tvivel om Edouard Mendy. Det har även de så i England omhuldade s k pundits. Läs här>>

Chelsea ska försökt få Gavi till klubben. Förmodligen inte möjligt men han tillhör onekligen de spelare vi tror på för framtiden.

MÅNDAG 5:
CHO startade sin tid hos Bayer Leverkusen med en assist. Slonina imponerade i MSL. Läs klubbens lånerapport här>>

Ross Barkley lär hittat en ny klubb efter att Chelsea köpte ut hans kontrakt. Han kommer nu spela för franska Nice. Apropå gamla spelare så sägs Diego Costa justnu genomgå en läkarundersökning hos Wolves. Wolves värvade Sasa Kaladzic, som fick en korsbandskada i sin första match och nu söker ersättare. Costa är fri agent och kan värvas utanför fönstret. Vi önskar honom lycka till i Frankrike.

Chelsea ska förlängt kontraktet med mittfältaren Charlie Webster i akademin, men vi har inte sett något officiellt om det ännu.
    Chelsea lär också jaga Fulhams akademispelare Luke Harris. Fulham har producerat några mycket lovande spelare på senare år, bara för att se dem gå till Liverpool. (Elliottt och Carvalho). Harris gjorde ett hat-trick mot Chelsea i PL2 för några veckor sedan, och han lär var ett Lampard-fan. Får se om det hjälper Chelsea.

Många tror på en start för Armando Broja imorgon mot Zagreb. Vi hoppas han får chansen för vi är mycket nyfikna på hur han skulle ta den. Trots att han saknas i den officiella Champions League-truppen. Han kommer dock kunna spela på B-listan som det kallas.

Evening Stanrdar hävdar att Jorginho planerar att låta sitt kontrakt rinna ut. Han är på sista året och förväntas enligt dem inte förlänga utan vill lämna gratis som Rüdsiger gjorde nästa sommar. CSFC ser inga problem med att Chelsea säljer honom i vinter om de inte är överens. Vi ser honom tyvärr lite som en temposänkare på mitten. Vad vi behöver är en ny Fabregas om man får säga så, en spelare med en härlig passningsfot som vågar spela i djupled. Jorignho gör det ibland men alldeles för sällan.

Express säger Chelsea kommer igen att försöka med Arsen Zakharyan i januari. Det gäller att hitta ett sätt att värva den ryske spelaren trots sanktioner mot Ryssland på grund av deras aggressionskrig mot Ukraina, enligt Express. Så länge spelare inte representerar eller på något sätt försvarar Ryssland och dess regim har CSFC inga problem med ryska idrottsutövare.
    Problemet ska dock inte varit hans nationalitet utan att Chelsea helt enkelt inte kunde betala den ryska klubben under sanktionerna.

Även Frenkie de Jong kan bli aktuell igen i januari. Vi lär få höra mer om det. Detsamma sägs om Edson Alvarez som Chelsea försökte värva från Ajax sent i fönstret.

Daily Mail har ett porträtt av Denis Zakaria som förhoppningsvis ger oss en bild av vad vi kan förvänta oss av Chelseas deadline-lån. Läs här>>

     

<<50 år med Chelsea, 14 mars 2020>>

Biljettinformation; finns även under CSFC>>

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(finns också under rubriken CSFC/Chelseaguide)

Lindy

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt, åsikter och väldigt mycket fakta och resultat.


CSFC.SE

NEJ till näthat