PREMIER LEAGUE 2022-2023
RESULTAT, MÅLSKYTTAR - SÄSONGEN 2022-23>

csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
5   Chelsea FC  6 sp 3 v 1 o 2 f 8 - 9 mål 10 p
3 september 2022

CSFCs spelarbetyg

CHELSEA   2 -

 

 

West Ham  1 - (0-0)

West Hams laguppställning

Fabianski, Coufal, Zouma, Kehrer, Emerson, Rice, Soucek, Paqueta, Bowen, Fornals, Antonio.

avb: Areola, Randolph, Lanzini, Downes, Cornet, Ogbonna, Benrahma, Coventry.

Manager: David Moyes

Målgörare

0-1
1-1
2-1

Mikhail Antonio, 63
Ben Chilwell. 76
Kai Havertz, 88


CHELSEAS INSATS


6

Lite bättre inställning tyckte vi nog men första havltimmen var ett sömnpiller även om Chelsea dominerade. Chelsea var rätt försiktiga ändå. West Ham täckte alla vägar bra kändes det som.
Total dominans nästan men inga stora chanser, och framföallt inga mål i första. Men inga stickare, inga försök i djupet, sidledes och försiktigt. Tuchel måste ändra inställning också och våga vinna.

Bättre fart, mer känslor i andra. Så gör de ett skitmål på en trippelhörna som är en rensning på linjen, rakt på Antonio. Deras första riitiga farlgihet. Först då visade Chelsea lite intensitet. Så fick vi ett skitmål också lite turligt när Fabianski inte håller ihop benen.

Matchen öppnade upp i andra, med fart och tempo men välspelad - knappast.

Det var först efter WHs mål som det blev match idag.

Äntligen lite flyt också. Men vilket inhopp av Chilwell, mål, assist.


    SPELARE OMDÖME

BETYG
1-10

16 Edouard Mendy Bara plockbollar i första. Ett skott mot mål. Hade enorm tur när kvitteringen dömdes bort. Det var kontakt men Mendy hade gjort bort sig innan och vi är inte övertygade om att första målet inte heller var en målvaktstavla. 5+
33 Wesley Fofana Debut. Bara ett par dagars träning med laget innan. Fullt godkänd debut, än mer med tanke på den korta tiden i klubben. 6+
6 Thiago Silva Styrde bakifrån idag. Plockade Antonio. Assist till Chilwell. 7
26 Kalidou Koulibaly Lite osynlig då WH gick fram på vår högerkant.  
32 Marc Cucurella * Varför han fått hörntjänst, fr höger, fattar vi inte. Än har han inte alls lyckats med det. Även om han fick mycket övning och blev bättre och bättre idag. Vi gillar hans energi och vilja. 6+
24 Reece James * Nja, lite matchrostig efter sin sjukdom? Bråkade med Antonio, rätt onödigt. Många kort redan. 6
12 Ruben Loftus-Cheek * Hade en ganska central mittfältsroll idag. Som ankaret mestadels. Det är väl 4-5 positionen redan den här säsongen. Hade en bra match. 6+
23 Conor Gallagher Tog vänsterhörnorna. En mycket mer samlad insats med tanke först idag. I en roll som passade honom mycket bättre. Klart godkänd. Fick i andra ta även vänsterhörnorna. 6+
8 Mateo Kovacic Togs väldigt hårt och hittade ingen rytm. Hittade sedan lite luckor men bristen på speltid märktes en del. 6
17 Raheem Sterling Pigg inledning men tvingades rätt långt ned i första. Känns ändå som han är den ende som vågar vilja göra mål. 7
10 Christian Pulisic Osynlig. Vill inte ta sina chanser att visa varför han ska spela. Är det rollen? Eller Spelaren? 6-
  ---    
18 Armando Broja In för Pulisic. 60 Gav Chelsea mer spets. 6
19 Mason Mount In för Gallagher. 60 Ingen form alls. 5+
21 Ben Chilwell In för Cucurella. 71 Målskytt. Hoppas det innebär att han kommer igång nu. Assist också. Han har kommit igång. Vilket inhopp han gör. 7+
29 Kai Havertz * In för Kovacic. 71 Aktiv när han kom in. Matchvinnare men också filmade till ett kort. 6+
5 Jorginho In för Loftus-Cheek. 83 För kort tid för betyg. -
CHELSEAS BÄNK


Kepa, Jorginho, Chalobah, Broja, Mount, Chilwell, Ziyech, Azpilicueta, Havertz

* efter namnet betyder gult kort. ** två gula=utvisning. <*> utvisning, direkt rött
> före första namnet i varje lagdel indikerar siffermässig formation som vi tror, t ex 3-4-2-1, 4-3-3 etc

OBS. Detta är helt subjektiva åsikter och handlar inte om att hänga ut spelare eller tvärtom, utan ett försök att från en vinkel bedöma vad som syns och ses genom en tv-ruta där vissa delar av spelet aldrig kan bedömas på ett rättvist sätt. T ex hur spelare rör sig utan boll då kameran bara följer bollen, något som kanske straffar mittfältarna mest. Det är också en emotionell reaktion av en supporter i relation till de krav vi anses kan ställas på spelare av den kvalitet som konkurrerar i Chelsea.

 

Matchstatistik CHELSEA

motståndarna

Målchanser-Avslut 8 6
Skott på mål 3 3
Blockerade skott 3 1
Hörnor 10 3
Målvaktsräddning 2 1
Ribba/stolpe 0 1
Bortdömda mål/straffar - 1
Utvisning - -

Bollinnehav %

68 32
Källa Flashscore

 

Manager Thomas Tuchels INSATS

Fem änrdringar, några undrade vi över, andra höll vi helt med om. Men något var ju Tuchel tvungen att göra för att få fart på ett lag som underpresterat oerhört hittills.

Är det taktiken? Att Chelsea vägrar spela med fart, tempo och vilja att göra mål? Vi börjar se ut som under Sarri med allt sidledesspel istället för att gå på mål. Vi anser det är Tuchel som är ansvarig för att Chelsea just nu är ett lag som är svårt att gilla spelmässigt.

Och varför slår Chelsea så dåliga hörnor? Hur många som helst och noll farligheter på dem. Är det inte en tränarsak. Särskilt som vi släpper in massor på fasta.

Vilka byten han fick till, men sådant är väl antingen tur, fingertoppskänsla eller bara helt enkelt underbar.

 

MATCHENS CHELSEA-LIRARE
Ben Chilwell

 


KORT OM MATCHEN - skrivs live, vilket vi hoppas ursäktar felskrivningar. Korrläses inte.

VI DRAR NED PÅ RAPPORTERINGEN SOM VI GJORT TIDIGARE OCH FÖRSÖKER KONCENTRERA OSS ENBART PÅ DET VIKTIGASTE.
***************************************************************************

Silva är kapten, och det känns onekligen helt rätt. Fofana gör debut direkt. Vi hade inte riktigt trott det, men Tuchel vill markera efter den svaga insatsen mot Saints och visa framtiden. Vi hade helst sett Broja före Pulisic men...
TV ställde upp dem 3-4-3. Det lär inte bli. Men blir det 3-3-2-2 eller någon annan. Vid avspark är det 4-fyrbacklslinje de står i.

9 Mycket avvaktande inledning. RLC kortas vilket vi tyckte var väldigt billig när han stoppar Souceks pass.

11 En första, farlighet? Pulisic får bollen från en WH-spelare, går ned mot linjen och bra in men ingen där och WH får bort framför Sterling, som öppnat piggt.

27 Bra inlägg av James och WH har stora problem att få bort det, Pulisics skott blockeras ut. Det var inte särskitl bra skott. Fick sträcka sig in mot bollen. Dubbelhörna.

30 Bästa spelet hittills av Chelsea, avslutas av Kova-skott lite utanför.

36 Cucurella varnas. Också det kändes väldigt billigt då Cucurella träffade och gjorde i våra ögon en korrekt brytning.

40 Sjunde hörnan. Ingen har varit farlig. Särskilt inte från höger.

43 Huvudskada efter hörna. Två spelare skallade ihop. RLC och Soucek.

8 hörnor, bollinnehav 71%, 3-1 i målchanser (generöst räknat)

ANDRA-

46 Bra brytning av RLC när Bowen gör ett fint inlägg.
WH börjar helt klart andra med en annan inställning och intresse av att anfalla.

48 Fofana går på publikens Shoot. Det skulle han inte gjort.

49 James sätter upp Pulisic i jätteläge men han står och sover och hinner inte fram till bollen.

52 Frispark in och som vanligt bort av Zouma. Nu tar Gallagher hörnorna från båda hållen. Tionde hörnan och nästan lite farligt. Antonio kontrar men Galalgher jagar hem och tar bollen. Bråk mellan James och Antonio. Eftersläng av James som startar det. Kort till båda förstås. James har snart jobbat ihop kort till sinf örsta avstängning. Det var väl tredje kortet.
Lite mer känslor i matchen nu åtminstone.

Båda Zakaria och Aubameyang och Boehly m fl på läktaren. Auba måste se att han kan göra mycket framåt i Chelsea.

60 Broja och Mount in för Galalgher, som varit bra och Pulisic.

61 WHs första hörna och de får en till då Fofana får snedträff. Mendy boxar ut och Bowen skjuter volley från håll som Mendy är med på. Tredje hörna. På den hänger Mendy tvätt och West Ham lcykas få in bollen. På något sätt. Han får stå helt fri och Koulibaly skjuter från linjen på honom. Skitmål men de räknas.

65 En farlighet från Chelsea med Fabianski får bort bollen. Såg ej riktigt vad som hände.

Chelsea visar äntligen intensitet och vilja att göra mål. Det som de skulle gjort från start men det verkar inte vara Tuchels spelplan.

67 Fin boll mot Broja men Fabianski hinner först. Nu hörs publiken för första gången också då sömnpillret fått liv, men så ska det inte vara. Att Chelsea vaknar först när de släpper in mål.

75 Fabianski tappar boll men Zouma får bort den framför Kai Havertz. Han har varit en jätte.

76 Lång boll mot Chilwell som får med sig en chansboll och får in den mellan benen på Fabianski. Ytterligare ett sktimål med det var ju för oss så vi älskar det. MÅL.

81 Boll in och Fabianski tvekar lite men tar den i en kollision med Emerson. Mount nästan där. Emerson fick en otrevlig smäll av sin mv där.

86 Cornet in för Fornals. ¨

87 Cornet nickar ett Benrahmainlägg i stolpen. Obevakad.

88 MÅL Vilket mål det var också. Mycket bra av Chilwell och inlägget möter King Kai direkt framför Zouma och sätter den otagbart. Vilka byten Tuchel fick till.

89 Direkt på avspark kvitterar de då Mendy blir sparkad av Bowen och sedan sätter Cornet bollen. VAR tittar på det då Mendy är helt satt ur spel. Domaren ut till monitorn. Målet döms bort. Det var nog rätt. James orsakar det hela med en ogenomtänkt bakåtnick. ;Mendy hade världens tur där för han var klumpig och hade det inte varit kontakt hade det varit en målvaktstavla.

Nästan hela tilläggstiden har gått, så de får nog börja om med de fyra minuterna.

90+8 Coufal knuffar Havertz som filmar till sig ett kort. Fjanterier. Visst han fick en knuff men döende svanen förtjänade det inte.

 

 

DOMARTEAMETS INSATS - RAndrew Madley + VAR

BETYG

Billigt första kort. Kändes mer som att domaren hade något att meddela än för förseelsen. Kortet för Cucurella kändes helt fel. Tycks ha något emot tacklingar där spelaren tar bollen för han blåste väldigt ofta för det.

Vi tycker förstås det bortdömda målet var korrekt domslut då Mendy var satt ur spel. VAR-beslut. Det var kontakt, men vi erkänner. Där hade vi ändå tur för Mendy gjorde bort sig (igen).

knappast
godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappast acceptabel insats. Under 5 är mer än underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättni Tiden ute mngarna är personligt omedelbar och subjektiv (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där.