CHELSEA SWEDISH FAN CLUB
csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
5   Chelsea FC  6 sp 3 v 1 o 2 f 8 - 9 mål 10 p

csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea W för målgörare
- Chelsea Women 0 sp 0 v 0 o 0 f 0 - 0 mål 0 p

<<Sommarens transfers 2022>>
29 aug-4 sep 2022
NÄSTA MATCH: 6 sep kl 18.45 - Dinamo Zagreb - CL CMore
NÄSTA MATCH WOMEN 11 sep kl. 13.30 - WEST HAM -

Nyheter v-35SÖNDAG 4:
Domarna och VAR hade ännu en, kanske deras värsta hittills sammanlagt, katastrofal dag igår. Nu ska ett nytt halvautomatiskt system framförallt för offsidebedömningar användas i Champions League från och med Chelseas tidiga match mot Zagreb på tisdag. Läs mer här>>

Chelseas chef för internationell scouting Scott McLachlan har följt Granovskaia och Cech samt andra och nu lämnat klubben. Vi vet inte om det har att göra med att Boehly själv tog över rollen som transferansvarig i somras.

LÖRDAG 3:
Liverpool tappade poäng till ett s k krislag, Everton. Än mer överraskande var att Man City tappade poäng till ett annat s k krislag, Aston Villa (som fick ett mål kontroversiellt bortdömt). Chelsea har redan förlorat till två lag tippade att vara med i nedflyttningsstriden. Resultaten i årets Premier League fortsätter överraska. Vi får se vad som händer i morgondagens möte mellan ledarna och ett Man United som kämpat till sig några vinster. Tyvärr fortsätter också den usla domarstandarden i England att avgöra matcher.

Kepa Arrizbalaga måste nu få chansen för Mendy är en ren säkerhetsrisk för tillfället. Det är pinsamt management om Kepa inte får chansen. Hur länge ska Kepa straffas för att han missade en straff ingen någonsin trodde han skulle slå? Vi får nog hoppas Aubameyang också kommer i spel snarast men Broja gav Chelsea spets men det var ju Chilwell och King Kai som räddade oss från ännu ett fiasko. Inte Tuchel även om det var han som bytte in dem.
    Tuchel tycks helt tro på att spela spelare i form hur usla de än är när de får chansen.

Det är som Chelsea vaknar först när motståndarna gör mål. Det var marginellt bättre än mot Southampton, men de verkar knappt ens vilja anfalla med det spel Tuchel har dem att spela. Vi kan dock inte skylla på nyförvärven. Det är hela laget som inte stämmer alls. Det är managerns ansvar.
    Vi förlorade poäng på domarna och oflyt mot Tottenham, kanske vann vi poäng idag men visst var det kontakt. Ska bli intressant att se vad domarbevakarna i engelsk press säger imorgon.
    Det var ett inhopp av Chilwell och Havertz som räddade Chelsea från ännu ett fiasko och äntligen tur med ett domslut. Formen på Mendy och Mount däremot oroar massor.

Chelsea U23 spelade 2-2 mot Everton i PL2. Nuförvärvet Casadei gjorde mål. Målen: Mason Burstow 46; Cesare Casadei 48

Vi vill se Chelsea göra jobbet, ge allt, käka taggtråd och vilja vinna idag. Det här är de vi kräver en attitydförändring hos idag. Tuchel har roterat rätt ordentligt och på många platser gillar vi det, men tvåmannaanfall. 4-2-2-2-uppställning?
    Mendy; Fofana, Silva, Koulibably; James, Gallagher, Kovacic, Cucurella; Loftus-Cheek, Sterling, Pulisic
    avb>: Kepa, Jorginho, Chalobah, Broja, Mount, Chilwell, Ziyech, Azpilicueta, Havertz

Tuchel har medgettt att de sålde Billy Gilmour på grund av att hans lån förra säsongen hos Norwich var misslyckat. De ville helst låna ut honom igen men det ville Gilmour kategoriskt inte skulle ske, bränd som han var av Norwich. Chelsea ville inte alls sälja. Han säger dock inget om återköpsklausul. Denis Zakaria däremot känns mycket som en paniklösning då Kovacics knkäskada såg svårare ut än den kanske är, Kanté är borta och RLC blev skadad. Då dök den lösningen med Zakaria upp och Chelsea nabbade snabbt. Särskilt då Zakaria också kan spela wingback.

OFFICIELLT
Nu har Chelsea bekräftat att Michy Batshuayi äntligen har hittat en plats där han får vara permanent. Som vi redan meddelat går han till turkiska Fenerbahce. Han var på lån i konkurrentklubben Besiktas förra säsongen. Där gjorde han 14 mål. Vi får önska honom lycka till!

Hemmamatch mot fjortondeplacerade laget, då borde Chelsea vara favoriter att slå West Ham. Det är vi dock inte. West Ham tippas av de flesta att vinna matchen.
    Det är inte oväntat då Chelsea har öppnat säsongen på ett fullständigt bedrövligt sätt. Förlorat mot lag som tippas vara med i nedflyttningsstriden. Chelsea har gjort en bra match och den fick vi inte vinna av omständigheterna. I övrigt har de inte stått att känna igen. Inget har fungerat varken framåt eller bakåt även om Raheem Sterling nu börjat komma igång. Tyvärr är han, Thiago Silva och Reece James samt i viss mån Marc Cucurella de enda som har kommit igång som väntat.
    Det som gör oss mest upprörda är ändå inte resultaten även om de är oroväckande utan det är hur de har (inte) spelat. Det har varit en brist på attityd, moral och inställning som skrämmer oss.
    Något måste hända, vi såg ju vad laget är kapabelt till mot Tottenham. Spelar de så vinner de och de vinner lätt. Utan att förringa West Ham som värvat starkt och ändå är ett topplag trots att även de haft en märkvärdigt svag start. Tyvärr var det den enda matchen av de fem spelade som vi kan ge Chelsea godkänt i. Nu är det derby och då brukar det dessutom bli extra svårt att tippa utgången.
    Vi vill se det riktiga Chelsea nu och titta uppåt i tabellen, inte bakåt. Våra konkurrenter är på väg att springa ifrån oss redan nu.
    Vi tror det inte men vi hoppas att Wesley Fofana får starta. Tuchel brukar ta det försiktigt med att matcha in spelare men han har ju ändå tränat ett par dagar med klubben. Vi ser gärna att Jorginho som drar ned tempot oerhört får vila och att Tuchel prövar Kovacic som ankaret på mitten och Gallagher som det offensivare alternativet. Hur han ska få igång Mount, Chilwell, kanske även Havertz vet vi inte men han måste få igång dem. Förhoppningsvis slutar spelarna som gnäller om speltid att gnälla och försöker visa varför de ska få speltid istället.

FREDAG 2:
OFFICIELLT
Nummer 18, Armando Broja har förlängt sitt kontrakt med Chelsea till 2028. Ett sexårskontrakt alltså. Långa kontrakt är nya modellen, alla nya kontrakt nu har varit på sex år förutom Aubameyangs av naturliga skäl ( två) och Fofanas som var på sju år.

På Chelsea spelarpresentation på hemsidan har Fofana tagit nummer 33. Inte 3 som vi trodde han skulle ta. Zakaria har ännu inte valt nummer.
    Denis Zakaria har nu valt nummer, och tog nummer 20.
    Hela truppen med nummer finns här. Saknas gör bara Batshuayi som dock sägs vara på väg till Fenerbahce.>>

Både Reece James och Ruben Loftus-Cheek har återhämtat sig och kan spela imorgon. Det sa Tuchel på presskonferensen. Kanté och nyförvärven Aubameyang och Zakaria är de enda som inte är tillgängliga.
    Han är mycket nöjd med värvningarna och lyfte särskilt fram hur Fofana passar det Chelsea sökte.
    Denis Zakaria kommer inte vara med i truppen imorgon men förhoppningsvis till mötet med Zagreb. Först måste han få sitt arbetstillstånd beviljat.
    Aubameyang kan inte träna pga skadan han fick vid rånet. Chelsea kommer att prova ut en ansiktsmask för honom och förhoppningsvis kan han börja träna nästa vecka.
    Ang hans s k disciplinära problem som Arteta påstod sa Tuchel att det aldrig var ett problem när de jobbade ihop tidigare, även om han antydde att hålla tiden kanske inte är Aubas starkaste sida.
   
Pierre-Emerick Aubameyang är kanske det största namnet, och den billigaste övergången av tilltänkta startspelare i sommar. CSFC ville väldigt mycket att Aubameyang skulle komma till Chelsea flera år tillbaka. Tyvärr hamnade han istället i Arsenal där det gick upp och väldigt mycket ned då det skar sig med Arteta. Tuchel känner däremot Aubameyang väldigt väl och vi hoppas att samma sak ska inte hända igen. Auba är nu äldre men vi tror han kan bidra en hel del till Chelsea ändå och framförallt erbjuda en annan lösning där framme. Det dröjer dock innan han kan starta då han ju överfölls av rånare i sitt hem i måndags och skadades. Vi kan nog inte räkna med honom förrän om cirka tre veckor.
    Det kommer bli mycket intressant att se hur han kommer passa in.
    Vi har inte sett något från Chelsea men Daily Mail säger att Aubamyeang inte bryr sig om nummer 9-förbannelsen utan har valt det numret i Chelsea.

Chelsea har spenderat 278,4m pund på spelare det här transferfönstret. (Näst mest spenderade Man United med 227,4m) Det är förstås rekord och rekord är det också sammanlagt för alla PL-klubbar. De har lagt 2,14 miljarder pund på spelare! (Guardian och BBC säger 1,9)
    På plussidan har Chelsea tagit in blygsamma 50m pund. (Siffrorna enligt Sky. Alla medier tycks ha sina egna siffror)

ÄNTLIGEN
Den kanske värsta silly season vi genomlevt är över.
    Det öppna transferfönstret är alltid påfrestande när nästan alla säger sig veta något men man har ingen aning om någon av dem verkligen vet något. Stalltips, nästan ingen av dem gör det.
    Det har inte blivit bättre av alla dess självutnämnda transfersgurus, även om det nu står helt klart att den i särklass mest trovärdige av dem är Fabrizio Romano och The Athletics David Ornstein. Övriga når inte ens upp till sockkanten på dem, och då talar vi inte om fotbollsstrumpor.
    Det är också nervöst då alla vill och sliter åt olika håll. Chelsea har missat flera spelare i sommar. Dels för att Chelsea var senfärdiga, dels för att spelarna inte ville lämna sin klubb, dels för att spelarna föredrog en annan klubb. De två sista anledningarna har vi missat spelare förr på grund av. Den första anledningen är svårare att identifiera då ryktena aldrig var starka nog för att vi skulle se det hända.
    Det finns en hel del roligt med silly season också, särskilt när det gäller andra klubbar. Eller när man tror på den värvning klubben gör.
    På frågan om Chelsea har gjort ett bra eller dåligt transferfönster vågar vi inte ens försöka svara. Vi vet helt enkelt inte. Förr har vi haft en uppfattning, men den här sommaren. Vi vet inte. Vi måste invänta facit. Vi gillar flera värvningar, ställer oss lite mer avvaktande till andra men att ens gissa om de är bra eller dåliga i förhållande till pengarna, där avstår vi helt. Vi förstår oss inte på ett enda sätt längre på fotbollsekonomi. Dessutom bryr vi oss inte längre, vi vill bara se spelare som gör allt för Chelsea.
    Helt klart är att nya ägarna spenderat pengar som de har haft en egen sedelpress. Chelsea har handlat för mest av alla, även om Nottingham handlat flest av alla (23 st tror vi de värvade, eller). Vi anser Chelsea betalat överpris på allt och tagit för lite betalt på allt. Vi är dock knappast objektiva i den sammanfattningen. Till slut handlar ju priset ändå om vad spelaren bidrar med och ibland också vad man får tillbaka vid en eventuell framtida försäljning. Inte bara om vad som läggs ut just nu.
    Lika klart är det ju att de nya ägarna verkligen vill göra avtryck, satsa och leva upp till alla förväntningar. Kanske nästan för mycket då det var lite Football Manager över det hela. Det är dock deras pengar och vi måste utgå från att de vet vad de gör och vill göra med dem. Vi fans kan bara tacka och ta emot. Lite julafton har det onekligen varit men också en väldigt klar satsning på både akademin och damfotbollen. Så där har de verkligen levt upp till sina löften.
    Det har varit rykten som skrämt oss. Framförallt när det började pratas om Maguire, men också Ronaldo, Gordon. Rykten vi inte kunde förstå. Tack och lov blev det inget av dem.
    Även om livet som supoorter är att man måste stödja de spelare som spelar för klubben. Åtminstone de som visar att de vill spela för klubben och gör sitt bästa.
    Chelsea har gjort sig av med spelare som vill återvända till sina hemländer (Alonso). Som vill ha mer speltid. Som kommit ihop sig med Tuchel, verkar det som (Werner). Spelare som riktigt floppat och kostat oss enorma pengar som lånats ut för jordnötter. (Lukaku). Spelare vi fans ville ha kvar (Gilmour). Lån som verkar vettiga och lån som verkar vara enda lösningen för att slippa spelare på lönelistan. Chelsea har till och med köpt ut spelare för att rensa lönelistan. (Barkely).
    Om Chelsea gjort bra eller dåligt ifrån sig? Det svaret måste vi vänta på. Det finns mycket vi gillar. En del vi verkligen undrar över men litar på manager och klubb. Och saker som vi ur fanssynpunkt kanske inte gillar lika mycket. Åter, vi måste dock lita på att Tuchel vet vad han behöver och att Boehly snabbt lärde sig jobbet. Hårt har han jobbat i alla fall, därom råder inget som helst tvivel och öppen plånbok har han också haft.
    Allt detta sagt. Fifa måste ta itu med det här med att fönstret är öppen fem-sex omgångar in i en säsong. Att olika länder med samma säsongsmodell har olika start- men framförallt stopptider. Det kan inte vara så svårt att säga att alla transfers ska vara avslutade innan ligan startar. Som det är nu gynnas bara storklubbarna som kan lägga upp pengar mindre klubbar inte kan motstå. Aldrig någonsin har det heller spenderats så mycket pengar på spelarköp i i Premier League. Transferfönstret SKA stängas innan ligorna startar. Punkt slut. Det innebär också att idiotiska panikköp slutar.
    Vi avstår all betygsättning och nöjer oss med att hoppas alla värvningar i Chelsea, akademin och damlaget motsvarar alla förväntningar när vi sammanfattar säsongen. Målen är högt satta.
    NU KAN VI dock ägna oss enbart åt fotbollen. Vilket verkligen behövs med tanke på Chelseas rätt usla start på säsongen. Både på akademi- och a-lags-sidan.Fotbollsmässigt, spelmässigt är den här säsnongen riktigt dålig. Inställningen har varit mer än pinsam. Förluster mot två lag som kommer kämpa om nedflyttning efter ett spel som inte hade slagit Djurgården.. (Damerna har ännu ej startat men övertygat på försäsongen).

Det sagt, bli inte överraskade om fler lån av perifera och unga spelare avslöjas först idag. Det är ju inte när vi får veta dem som är det viktiga utan när pappersarbetet har skickats in till Uefa, PL och alla berörda.


OFFICIELLT
Pierre-Emerick Aubameyang är nu Chelseaspelare.
Han har skrivit på för två år och Barcelona uppger att han kostar Chelsea 10.3m pund.

OFFICIELLT
Billy Gilmour har lämnat för Brighton. Det är något vi beklagar men vi kan förstå Gilmour och han kommer ju till en klubb som är väldigt välskött med en manager som säkert kan bidra till hans utveckling. Vi vet inte men hoppas förstås attChelsea har en återköpsklausul. Chelsea lär fått 10m för honom.

OFFICIELLT
Marcos Alonso har lämnat för Barcelona. Vi önskar honom all lycka till även om det är i en klubb vi är måttligt förtjusta i. Tekniskt sett har Chelsea inte sålt honom utan de har avslutat hans kontrakt så ingen försäljningssumma finns att redovisa.

OFFICIELLT
Denis Zakaria har kommit på lån till Chelsea från Juventus. Lånet har en köpoption nästa sommar. Den lär vara på 30m pund.

OFFICIELLT
Kenedy har gått till Real Valladolid.

ALLA dessa värvningar och försäljningar bekräftades först efter transferfönstrets stängning så därför är vi sena med dem.

TORSDAG 1:

Inte officiellt men Kenedy lämnar Chelsea för Real Vallodilid.

OFFICIELLT
Harvey Vale har skrivit för tre år med Chelsea och kommer lånas ut tll Hull.

OFFICIELLT
Ethan Ampadu återvänder till Italien på lån. Denna gång till Albin Ekdahls Spezia.

OFFICIELLT
Som väntat går högerbacken Dujon Sterling på lån till Stoke. Det är ett säsongslån.

Chelsea Har inget sagt ännu, men Hull har bekräftat att de lånar Xavier Simons från Chelsea den här säsongen. OFFCIELLT. Det kom strax efter lite gömt på Chelseas hemsida.

Idag lottades också kval till Women Champions League. Stenhårda villkor. Bara fyra lag är direktkvalficierade till gruppspelet. Det är segrarna Lyon och vinnarna av de topprankade ligorna, dvs: Chelsea, Wolfsburg och Barcelona.

OFFCIIELLT
Det har gått hit och dit och vi har sett bilder på honom i Volendams tröja. Först sades det vara en övergång, sedan ett lån. Nu har Chelsea bekräftat att Xavier Mbuyamba har lämnat klubben permanent för Volendam. Försvararen kom från Barcelona med glödande lovord men 20-åringen slog sig aldrig in i Chelsea. Inget sägs om en återköpsklausul eller övergångssumma men kontraktet med Volendam ser ut att vara treårigt.

Chelseas skadelista på mitten har ökat. Kovacic har just kommit tillbaka. Kanté är borta och det är nu också Loftus-Cheek, också med en lårskada. Gallagher kommer dock tillbaka efter sin avstängning.

DEADLINE DAY
Och ryktena surrar värre än någonsin och med nya namn som inte ens diskuterats förut.
    Det kommer bli en lång dag med mycket rykten och kanske några få fakta fram till midnatt.
    Det troligaste, vi gissar, är fortfarande Aubameyang.
    Flera nämns dock som mer eller mindre panikvärvningar. Alla medier har sina egna namn. Om det finns ett uns sanning bakom spelar ju ingen roll för dem att sprida ryktena.
    Dessutom väntar vi på att flera kommer lämna, inte minst på lån. Närmast att bli sålda är nog Alonso och kanske Ziyech. Fem klubbar jagar Gallagher men det tror vi inte kommer att hända även om hans Chelseastart den här säsongen inte varit lyckad, av olika skäl. Ett av dem att han spelats fel, han var bra mot Leicester till han i sin iver tappade omdömet. En lärokurva, ett misstag om än grovt ska inte stoppa en ung spelares karriär och det tror vi utan tvekan att Tuchel är klok nog att inse.

Vi tror Emma Hayes och Chelsea Women är klara med sina värvningar efter Cankovic. De kan dock värva ytterligare en vecka, till 8 september.

ONSDAG 31:
Chelsea har värvat massor på ungdomssidan men inte heller där övertygar Chelsea. Chelsea U21 förlorade idag till Sutton med enda målet i Papa John Trophy.

Vi hoppas på en hel del skrällar idag. Från Aston Villa, West Ham, Nottingham och Newcastle till exempel så vi inte redan nu börjar känna oss avhängda från toppen.
    Kvällen gick ju inte direkt som vi önskade, i kväll heller. Även om våra derbymotståndare på lördag tog poäng från Tottenham vilket var välkommet. WH var närmast segern också, varning till Chelsea om det ska behövas.
    Noterbart är kanske att Erling Haaland nu gjort nio mål. Chelsea har gjort sex. Han är ett fenomen och lär väl bara bli bättre.

OFFICIELLT
Wesley Fofana är nu Chelseaspelare. Klubben har gått ut och bekräftat det vi redan vet. Fofana lär kosta 70m pund och ev add-ons (Sky säger 5m i add-ons). Han har skrivit på ett sjuårskontrakt.
    Intressant nog publicerade Chelsea hans biografi tio minuter innan de bekräftade att han var en Chelseaspelare. Läs den här>>
    Fofana har redan tränat med laget på morgonens träningspass. Vi har dock inte sett ännu vilket tröjnummer han valt. Klubben har inte heller sagt vilket det blir. Han hade 3 i Leicester, 32 i St Etienne. Nummer 3 har just nu Marcos Alonso som ju ev är på väg till Barcelona i en sen affär även om vi inget hört de senaste dagarna. (Marc Cucurella har 32).
    Mer Fofana-fakta från Chelsea>>

OFFICIELLT
Baba Rahman återvänder till Reading som han var utlånad till redan förra säsongen. Det är ett nytt lån och inte en försäljning.

TISDAG 30:
Vi, Chelsea, lär få kämpa oerhört hårt för en CL-plats i år. För det här spelet, det här laget, den här managern duger inte just nu. Tuchels takitk funkar inte. Det är rent pinsamt hur dåliga Chelsea är, förutom i Tottenhammatchen där domarna stal segern. Nästa West Ham och vi ser faktiskt inte Chelsea som favorit trots hemmaplan. För många spelare är ur form och rätt usla. Vi undrar varför Kepa inte får chansen då Mendy just nu är helt ur form. Just nu ser Chelsea ut att få spela Conference league härnäst. Kan inte komma ihåg senast vi startade en säsong så här uselt, och då menar vi verkligen inte bara resultaten.
   Tuchel har fått nästan allt han pekat på och det är sämre än någonsin. Eller när Lampards lag kollapsade. Ändå är det det sämsta vi sett under Tuchel trots de resurser han fått. Det är inte pengar från Boehly som kommer göra skillnad. Det är om spelarna själva står upp för hur usla de är och ser till att inte vara det.
   Det här blir ingen rolig säsong för oss Chelseasupportar, det börjar nästan se ut som vi måste hoppas på en CL-vinst för CL-spel nästa säsong. För tydligen kan de inte vinna mot väntade bottenlag i PL.

Reece James är sjuk och missar därför matchen ikväll. Och hur saknad var han inte.

Ingen James. Vet ej varför.Ingen Mount på mitten. Gallagher avstängd.
Mendy, Loftus-Cheek, Azpilicueta, Silva, Koulibaly, Cucurella, Jorginho, Mount, Ziyech, Havertz, Sterling.
    avb. Kepa, Kovacic, Pulisic, Broja, Chilwell, Chukwuemeka, Gilmour, Vale, Ampadu.


TV och CL har flyttat matcher igen. Några bara tidsmässigt men matchen mot Brentford har flyttats fram en dag och matchen mot Man United har flyttats tillbaka en dag. Se spelschemat>>
    Spelschemat för Uefa Youth League har också kommit. Oklart om några matcher kommer visas i svensk tv, men matcherna spelas samma dagar som Chelsea spelar i CL.

OFFICIELLT
Det är nu helt klart att Callum Hudson-Odoi tillbringar säsongen 2022-23 hos tyska bundesliga-klubben Bayer Leverkusen. Vi hoppas det innebär att han hittar tillbaka till de löften han gav som spelare tidigare men som störts av långa skador senaste tiden. Det är ett säsongslån utan några köpklausuler.

MÅNDAG 29:
Grattis till Thomas Tuchel som fyller 49 år idag.

Chelseas hemma match mot West Ham ha flyttats från söndag till lördag kl 16.00. Detta då vi har match i Champions League mot Zagreb på tidag.

OFFICIELLT
Ross Barkley lämnar Chelsea. Med ett år kvar på kontraktet har han blivit fri agent och kan gå till vilken klubb han vill. Chelsea säger det förstås inte men allt tyder ju på att Chelsea köpt ut honom från hans kontrakt till en avsevärd summa, för att minska lönekontot och frigöra plats i truppen. Däremot tror i på ryktena om att hans lön var 200.000 pund (Daily Mails påstående)i veckan, men vem vet egentligen. Vi får se vad ryktena säger framöver. (The Sun säger lönen var 110k).
    Barkley visade glimtvis vilken strålande spelare han kunde blivit men tyvärr var det bara glimtvis. I rätt klubb och med en omgivning som satsar på honom tror vi han kan bli en stor succé för den klubb som satsar på honom. Vi får önska honom lycka till och tacka för den tid som var.

Tuchel bekräfta på presskonferensen att Koulibaly återtar sin plats efter sin avstängning. LIksom Tuchel själv gör efter sin.
    Han har problem på mitten då Kovacic inte är redo för att spela en hel match. Detta efter Galalghers avstängning och Kantés skada. (Kan det innebära en chans för Chukwuemeka?) Därtill har ju Barkley också försvunnit.
    (Chelsea har gått från överflöd på mitten till underskott och med lån och ev försäljningar är det ju risk för det på yttern också om vi ska tro alla rykten, viket vi förstås inte gör.)

CSFC var inte imponerad av Kai Havertz mot Leicester. Ska vi skylla på att man i tv bara ser delar av matchen? För en som var imponerad av tysken var hans lagkamrat Raheem Sterling som hyllar Havertz efter matchen, efter att upplevt en sida som inte framgick i tv. Något som säkert också förklarar varför Havetz spelade hela matchen lite till vår förvåning då. En påminnelse till oss som följer ett lag, att allt handlar inte om vem som gör målen. Läs mer här>>

Nu börjar den tuffa delen av säsongen med matcher mitt i veckan och i helgerna fram till VM, minus ett landslagsuppehåll då bara en handfull av truppen får vila då de inte har landslagsuppdrag.
    Redan i morgon väntar ojämna Southampton som man aldrig vet var man har. De kan ha en storförlust på gång eller de kan överraska ordentligt. Hasenhüttl bygger också nytt med ungdomar vilket inte gör de lättare att bedöma.
    Ändå, det är en match vi förväntar oss att Chelsea ska vinna, fast då måste vi kanske sluta ta idiotiska utvisningar.

Annars är dagens stora fråga; kommer Wesley Fofana att presenteras idag som Chelseaspelare och är han då registrerad för att gå in i truppen omgående? Vi vill ha honom så Tuchel slutar spela Reece James på hans näst bästa position och släpper honom fri på kanten framåt.

För damerna väntar ett landslagsuppehåll om man kan kalla det så, då det inträffar före säsongsstarten.

Torsdag midnatt stänger transferfönstret. Det ska bli oerhört skönt.
    Innan dess hoppas vi dock att ryktena om Fofana är sanna och vi ser hellre Aubameyang än Ronaldo i Chelsea. Gordon-ryktena hoppas vi stannar på hyllan liksom alla rykten om unga spelare på väg bort.

Chelsea kommer spela 19 matcher fram till 12 november. Det är ungefär var tredje dag men egentligen är det värre än så. De har tre omgångar med fyra matcher på 11 dagar, och de spelar fyra matcher på 10 dagar i en runda. Tro fasen det krävs stora trupper med sådana vansinniga spelscheman, hur roligt vi än tycker det är att kunna se Chelsea så mycket. Dessutom sjka landslagsuppehåll klämmas in då våra spelare, då nästan alla representerar någon form av landslag, är borta och riskerar skador i spelsystem de inte känner till lika väl som de som Tuchel försöker få dem att spela.

 

Rykten, notiser m m, v-35


SÖNDAG 4:
Romeo Lavia gjorde ett fint mål på Chelsea. Det gjorde tydligen Chelsea intresserade för det sägs nu att Chelsea lade ett enormt bud på ynglingen på Deadline Day i torsdags. Chelsea ska erbjudit Southampton 50m pund för Lavia som kom till Saints bara veckor innan från Man City för bara 14m pund!

Chelsea lär gett specifika instruktioner för Ethan Ampadus lån till Spezia. Förra säsongen i Venezia spelade han mestadels mittfält men Chelsea har sagt att de vill att Spezia nu spelar honom som mittback då det är positionen Chelsea vill använda honom som i i framtiden.

LÖRDAG 3:
CSFC ger inga omdömen om sommarens transfers förrän vi sett vad de ger och hur de passar in. Sådan betänktligheter har inte f d Liverpoolmanagern, Surputten Graeme Souness som helt dömer ut Chelseas nyförvärv. Läs här>>
    Kanske har han rätt, kanske har han fel men några saker att åtminstone tänka kring sägs kanske. Fast med tanke på andra "hatartiklar" om Chelsea i Daily Mail som aldrig missar en chans att skriva negativt om oss, idag är vi inte förvånade över att den publicerats. De hittar som alltid också på sina egna siffror, som alltid är klart högre än alla andras analyser när det handlar om Chelsea, vare sig det är övergångssummor eller löner.

Guardian påpekar också vilken virvelvind Chelsea går igenom just nu. Artikeln har en del ny information om Aubamyeang också. Läs den här>>

Vi har vetat det sedan Boehly tog över att nya kontrakt för James och Mount var prioritet. Det verkar ske snabbare än väntat. Som allt med Boehly just nu. Det förväntas att Reece James's nya kontrakt blir klart redan inom några dagar. Uppgiften kommer från The Athletic. Broja förnyade redan igår.

Aubameyang flyger och far. Enligt rapporter den här veckan har han varit tur och retur i Paris, i Barcelona, i London och nu är han i Milano för att prova ut en ansiktsmask för sin hakfraktur.

Det verkar som Liverpool också försökte värva Denis Zakaria. Även de har ju något av en mittfältskris och försökte få schweisaren innan Chelsea löste det. Liverpool tog istället Arthur Melo från Juventus.

Rykten i Nederländerna säger att Edson Alvarez är nedbruten över att hans dröm om att gå till Chelsea sprack. Det spekuleras dock i att affären bara är uppskjuten till januarifönstret. Silly season tar tydligen aldrig slut numer.

Michy Batshuayi ska vara klar för Fenerbahce. Vi har inte sett något från Chelsea men det verkar som de gjort detsamma med Michy som de gjorde med Ross Barkley och köpt ut hans kontrakt så han fått gå som fri agent. Det turkiska fönstret stänger först 8 september.

FREDAG 2:
Om ni har lite sparpengar över kan ni nu köpa Didier Drogbas hus utanför London i Surrey, nära Chelseas träningsanläggning Cobham. 6,25 miljoner pund är utbudspriset, men kanske går det att lägga ett bud under i dessa osäkra ekonomiska tider. Det är ju klart mindre än vad en medelmåttig spelare kostar idag. Läs här>>

Johanna Rytting Kaneryd berättar om sin första månad i Chelsea. Läs här>> Sportbladet har ungefär samma intervju men med lite andra frågor och svar här>>

Tipsarna: Chelsea usla säsongsstart börjar nu märkas i tipsen, färre och färre tror på oss nu. BBCs Chris Sutton tror vi bara klarar 1-1 mot West Ham. Hans gästtippare (Arsenalfan) tor på 3-2 till West Ham. Däremot tror de på alla väntade toppkonkurrenter, även Arsenal som fortsätter ha sin enkla inledning även om de nu möter ett lag som borde ta sig in i topp-tio, Man United.
    Metros Patrice Evra tror dock vi gnetar till oss en 2-1-seger. Som han säger:"Chelsea have no other choice but to win this match".
    Även Skys Lewis Jones tror på seger för West Ham med 2-1.
    Paul Merson följer samma väg. 2-1 fast till Chelsea.

Nu har Fenerbahce gått ut och sagt att de värvar Michy Batshuayi och att spelaren är på väg till Istanbul för läkarundersökning och kontrakt. Vi utgår från att Turkiet har andra deadlines än England och att det är därför de kan värva. Vi får se vart det här leder.

En transfer som sprack i sista stund var Michy Batshuayi till Nottingham. Nottingham hann ändå värva 21 spelare i sommar. Vi får se vad som händer med Bats nu, för vi tvivlar på att Tuchel kommer ta med honom i truppen. Kanske köper Chelsea ut honom som de gjorde med Barkley?!

TORSDAG 1:
Juventus släpper Zakaria för de har värvat namnen Pogba och Paredes.

Gilmours och Batshauyis läkarundersökningar lär vara klara. För Brighton och Nottingham.

Ryktena om Memphis Depay växer, men det är väl ändå högst tveksamt om det går att genomföra. Han var ingen stjärna i United men vem är, mycket bra i Lyon och br i Barcelona.

Nu har Aubamehyang anlänt till London för läkarundersökningen. Tight men det ska väl gå bra. 21.40

Danmark säkrade sin VM-plats genom en storseger ikväll. Pernille Harder gjorde ett av målen.

Bryan Fiabema som Chelsea tog hem från lån i Norge är nu på väg till lån till Forest Green.

The Atheltic säger Harvey Vale är nära ett lån till Hull. Får Championshipklubbar låna två spelare från samma klubb? Det får inte PL-klubbar. De har redan lånat Xavier Simons idag.

Tre timmar kvar och det är märkbart tyst om Aubameyang. Vi hade förväntat oss bekräftelse om att han är på Cobham för läkarundersökning.

Denis Zakarai har avslutat sin läkarundersökning och nu återstår bara kontraktsskrivning.

Fabrizio Romano säger att Nottingham är nära att köpa Michy Batshuayi. Det måste väl ske från Chelsea eller? Även om spelaren är på lån hos Milan?

Zakaria-affären verkar redan klar. Spelaren är med på affären och klubbarna är det. Lån med köpoption. Läkarundersökning i Turin under kvällen. Det har gått blixtsnabbt.

Spanska rykten säger nu att Chelsea också försöker sig på att värva Memphis Depay. Vi ställer oss rätt skeptiska till de ryktena.

Helt nytt och kanske inte så tokigt om det går att genomföra. Chelsea har erbjudit Juventus ett lån med köpoption för Denis Zakaria. Lite i sista minuten men kanske är det därför Gilmour får lämna, som det ser ut som.
    Läkarundersökning lär just nu ske i Turin!

Det här gillar vi inte alls. Billy Gilmour lär just göra en läkarundersökning hos Brighton inför en 10m övergång. Brighton kan inte låna honom då de redan lånat Colwill. Så det är en permanent övergång av en CSFC-favorit. Vi gillar det inte men förstår förstås om Gilmour vill känna trygghet och utvecklas hos en klubb. Vi hoppas Chelsea har en återköpsklausul dock.

Det ser inte ut som om Chelsea kommer lyckas värva Edson Alvarez. Ajax har redan tappat tre tongivande spelare den här säsongen och vill inte bli av med fler.
Hur mycket spelaren själv än vill lämna. De hänvisar också till att det nationella fönstret stängde igår.

Det är också klart att sommarens största transfersaga, Frenkie de Jong stannar i Barcelona som han ville hela tiden.

Dynamo Moskva har bekräftat att de fick ett bud från Chelsea, den 25 aug, om Arsen Zakharyan. Det gick dock inte lösa, vilket hade med sanktionerna mot Ryssland att göra.

Just nu känns det faktiskt som en viktig fråga? Vi utgår från att Fofana nu tar tröja nummer 3 som han har i franska u-landslaget och hade i Leicester då Alonso försvinner till Spanien. Men kommer Aubameyang att ta den lediga nummer nio, tröjan som tycks vara förbannad i Chelsea? Ingen har lyckats i den på hur länge som helst.

West Ham gillar verkligen Chelseaförsvarare. De har redan Zouma och Emerson från Chelsea, de har försökt med andra och har idag fått nobben från Torino om Ola Aina.

Det ska nu vara helt klart med Aubameyang även om detaljerna inte är kända. Summans sägs vara allt från morgonen 6,5m till 12m i (Daily Mail förstås. Sky säger 10m)Han ser ut att vara på ett privatplan mellan Barcelona och London i skrivande stund. Marcos Alonso som varit i Madrid ska vara på väg till Barcelona för att avsluta sin övergång.

Fabrizio Romano säger nu att det är klart mellan Barcelona och Chelsea. 14m € och Alonso blir prislappen. För Aubameyang alltså.

Josko Gvardiol som Chelsea påstås lagt ett stort bud om har förlängt med Leipzig till 2027. Kanske dags för medierna att sluta sprida rykten om honom.

Aston Villa ska kontaktat Chelsea om Conor Gallagher.

Helt nytt rykte är Portos anfallare Mehdi Taremi.

Douglas Luiz från Villa är rätt hett, och Arsenal hugger där också.

Som vi misstänkte ser en affär med Dynamo Moskvas Arsen Zakharyan vara omöjligt på grund av sanktionerna mot Ryssland.

Kenedy lär vara nära Real Vallodolid. Vi hoppas han får en permanent övergång, för hans egen skull.

Tottenham planerar enligt ryktena att göra ett försök att värva Ziyech idag. Det får inte ske. Vi ska aldrig hjälpa våra värsta konkurrenter. Särskilt inte som ryktet också säger Boehly sänkt priset från 37m till 21m. Något som inte känns helt trolligt även om 37 lät högt.

Stoke lär vara intresserade av Dujon Sterling. På lån.

Nice är den senaste klubben som möjligen kommer värva Tiemoue Bakayoko.

Boehly lär inte vara intresserad av att sälja Billy Gilmour till Brighton.

Ej bekräftat men Chelsea ska ha sålt Xavier Mbuyamba dubbades till den nya van Dijk när han kom frn Barcelona men som aldrig lyckats. Han går till Volendam i Nederländerna.
    Det talades om ett treårskontrakt men tycks slutat i ett lån. Ej bekräftat från Chelsea, men Volendam har presenterat honom utan detaljer om vad det är för affär.

Athletic som är rätt pållitliga säger nu att Chelsea ska ha vikit sig och nu erbjuder Aubameyang ett treårskontrakt. Nog luktar det panik.
    Times däremot säger det handlar om två år plus ett möjligt optionsår. Vilket låter bra mycket troligare.
    Chelsea ska enligt dem betala 6,5m för Aubameyang men då ingår Marcos Alonso som går åt andra hållet.

Fyra klubbar jagar Villas Douglas Luiz, målskytt igår, Chelsea ska vara en av dem. En av de fyra förväntas lägga ett bud om 20m senare idag.

Ett helt nytt rykte är Espanyols Raul de Tomas om Chelsea inte får loss Aubameyang från Barcelona. de Tomas ska missat gårdagens träning då han begrundar något erbjudande (som alltså kanske kommer från Chelsea). Hans marknadsvärde anses vara 30m €.

Även ryktena om Ronaldo lever. Vi lämnar det okommenterat.

Brighton är fortfarande intresserade av Billy Gilmour och ryktena säger de kommer göra ett sent försök att värva honom. Lån är uteslutet då de redan lånat Levi Colwill.

Chelsea sägs åter förhandla om Milans portugisiska storlöfte Rafael Leao. I sista minuten känns det som. Han har en utköpsklausul om 127m pund. Milan såldes igår för övrigt till ett amerikanskt bolag, RedBird som också är involverade med Liverpools ägare Fenway Group. Leao har två år kvar på sitt kontrakt och vi kan inte tänka oss att de säljer honom annat än om Chelsea just utlöser utköpsklausulen.

Ethan Ampadu sägs lämna Chelsea idag för ett lån till Spezia.

Nederländska rykten säger att Chelsea har lagt ett bud om 50m € för Ajax's mittfältare Edson Alvarez. Det är en storväxt defensiv mittfältare från Mexico.
    Det är väl tveksamt om Ajax släpper ännu en spelare. Fast vem vet med tanke på att de vill ha Ziyech!
    Alvarez själv ska begärt att få bli såld. Han lär vägra träning idag. (Liksom även Kudus som vill till Everton).
    De som känner spelaren bättre säger dock att han liksom Jorginho är en ganska långsam spelare, och det oroar oss som ser det som Jorginhos största svaghet.

Chelsea ska även försökt med PSVs Ibrahim Sangare, ett namn som varit uppe förut. (Vi är dock inte säkra, men vi trodde det nederländska fönstret stängde redan vid midnatt till idag).

Ryktena om en affär om Josko Gvardiol för 90m € ökar snarast trots Leipzigs försök att dämpa dem. Det handlar fortfarande om ett köp nu och lån tillbaka över den här säsongen. Vi har ltie svårt att förstå det men tydligen ska det fungera inom FFP-reglerna trots den enorma summan.

En av de brittiska pratmakarna som säger de vet saker om transfers men som nästan aldrig har rätt när de är först med något är Brentfords Ivan Toney aktuell för Chelsea idag.

ONSDAG 31:
Spricker Aubameyang-affären nu? Vi har ju hört om rånet måndag morgon mot honom och hans familj och att han ska fått en smäll mot hakan. Nu framkommer det att han fått en fraktur och brutit käken.
    Senare uppgifter säger att frakturen är liten och att det som hänt inte påverkar planerna för en sista-minuten övergång till Chelsea om övriga frågor kan lösas.
    Han förväntas vara borta i tre veckor men kommer kunna träna utan kontakt från nästa vecka. Frågan är, blir det i Barcelona eller Chelsea? Det avgörs närmaste dygnet.

Frank Lampard har deklarerat att Anthony Gordon stannar i Everton. Chelsea har missat den sista chansen att få affären gjord enligt honom.
    Pattrick Vieira i Palace säger ungefär detsamma om Wilfried Zaha men tillägger att ingen klubb har heller lagt bud på honom.

Enligt Fabrizio Romano ska Chelsea gjort ett sent försök att få Josko Gvardiol från Leipzig och spelaren är intresserad. Att få Leipzig att släppa honom lär bli tuffare även om de fick köpa tillbaka Timo Werner för låga pengar.
    Däremot studsar vi när prislappen nämns, 90m €. För att inte tala om Daily Mail hävdar att Chelsea kommer låna honom tillbaka till Leipzig trots det!
    Leipzig har gått ut och förnekat det och hävdar att Gvardiol kommer att stanna hos dem både denna och nästa säsong.

Wesley Fofana ska vara tillbaka i London och vi väntar bara på en bekräftelse på hans övergång.

Xavier Simons ska ha skrivit nytt kontrakt och kommer lånas ut till Hull. Chelsea har ännu inte bekräftat.

Nog är det silly season deadline nu. Därför kommer Daily Mail med påståendet att Chelsea har blivit erbjudna att värva Neymar från PSG. De säger dock att det kan bli svårt att ordna med bara timmar kvar av fönstret, hans uppgivna 650.000 pund i veckan lön med mera.

TISDAG 30:
Flera damlag testar sina spelare genom att spela mot pojklagsspelare för att de ska få möta ett snabbare och mer fysiskt motstånd. Arsenal och Chelsea tillhör de klubbar som testar sådana här metoder för att skärpa spelarna inför säsongsstarten. Båda klubbarna har spelat mot pojklagen, dock ej med fullstarka lag. För Arsenal blev det 0-5 mot deras U15-pojkar medan Chelsea som testade och lät flera av sina stjärnor, bl Magda och Sam Kerr gick det bättre 4-3 mot U18. Vilka som spelade för pojklagen vet vi inget om, inte heller går det att dra några som helst slutsatser förutom att det är kul för våra damer att fått ett roligt resultat. Däremot tror vi på nyttan av att låta lagen testa sådant här motstånd. Andra tror tvärtom. Så det är ju en parentes och kanske ännu lite mer på skoj än så länge.
    Chelsea W startar som känt är säsongen mot West Ham 11 sep. Arsenal W däremot har en stentuff start mot Man City borta.

Brendan Rodgers i Leicester säger att klubben fortfarande väntar på bekräftelse om att Fofana lämnar innan de vågar försöka värva någon de sista dagarna. De har alltså inte fått besked om Fofana klarade läkarundersökningen i USA och därmed skrivit på för Chelsea. Vi väntar också på bekräftelsen. Förhoppningsvis kommer den ikväll.

Skys tipsare tror på en knapp 0-1-seger för Chelsea mot Saints ikväll.
    BBC tror på 2-1 till Chelsea och deras gästtippare 3-0 till oss. (Han är ändå Arseanlfan).

Tiemoue Bakayoko är plötsligt i blickfånget. Nu anmäler Monza, Berlusconis nya klubb, att de vill låna honom. Bakayoko är inne på andra året av sitt lån till Milan men de vill inte ha honom. Det är lite prat om att göra som med Barkley, lösa ut honom från Chelsea. Han har två år kvar på kontraktet och sägs vara på en lön om 2m pund/år.

Marcos Alonso hoppas fortfarande på en flytt till Barcelona. Klubbarna ska vara mer eller mindre överens men Barcelona måste sälja innan de kan köpa och registrera spelare. Samtidigt sägs Chelsea och Barcelona idag mötas för att diskutera hur en betalning för Aubameyang (som flyttat in på lyxhotell och fått säkerhetsvakter efter rånöverfallet igår) ska ske.
    Det pratas nu åter om att problemet med Aubameyang är att han kräver ett treårskontrakt (inte två som tidigare sagts tydligen) vilket Chelsea inte vill ge en 33-åring.

Stoke var först, idag Bournemouth. 0-9 var för mycket för ägarna och förre Chelseaspelaren Scott Parker fick gå. Vad trodde Bournemouth egentligen, att de skulle kunna gå upp och ha en enda chans att stanna kvar i Premier League utan att förstärka?

Medierna är förvånade för de har ju räknat bort honom, men det ser nu ut som Billy Gilmour kommer stanna i Chelsea under säsongen. Han ska ha fått sitt nummer, 35, och deltar i träningarna. Klart att skadekrisen på mitten bidrar.
    Medierna tolkade ju första nummerutdelningen som något definitivt, vilket det aldrig är. Klubbarna håller alltid det öppet tills definitiva trupper ska anmälas strax efter fönstrets stängning. Detta för att hålla alla dörrar öppna, inte för att visa vilka de inte tror på.
    Samtidigt fortsätter ryktena om Gilmour till Rangers och skotska medier ser det som done-deal!
    Brighton ska också nu vara intresserade av honom. Det här kan bli intressant, frågan är dock vad är bäst för Gilmour?

Är det tidernas dummaste uppmaning. Medierna, vi säger inte vilka, hävdar att Everton kräver av Chelsea att de måste avsluta affären Anthony Gordon innan transferfönstret stänger! DAHH! det är ju bara vad hela tranferfönstret handlar om.
    När ska den annars ske? Vi är dock väldigt många som fortfarande undrar varför även om Chelsea just nu verkar försöka låna ut eller sälja sina yttrar. CHO till Leverkusen, Ziyech till Ajax. Ingen är bekräftad ännu men medierna är ju helsäkra på att de lämnar.

En av de brittiska självutnämnda transferguruna, som har haft väldigt lite rätt hittills, hävdar att Chelsea kommer värva Wilfried Zaha. Chelsea har ännu inte enligt någon källa kontaktat Palace om det

Newcastle sägs hysa intresse för Tiemoue Bakayoko. Det är nog ett långskott om det ska hända men det vore bra för honom. Han är just nu på lån hos Milan men är utfrusen där för att hindra att en köpobligation ska utlösas. Även Nottingham som väl är uppe i 20 nya spelare nu sägs vara intresserade.

MÅNDAG 29:
Hakim Ziyech sägs vara i avancerade diskussioner med Ajax. OK, Chelsea har satt en ordentlig prislapp på honom men ändå. Klubben har redan (i princip) släppt Hudson-Odoi och plötsligt har vi gått från bra med kantspelare till brist på kantspelare. Bara Pulisic kvar tillsammans med Mount som är otroligt ur form och Sterling.

PSG sägs vra tillbaka och jaga Kanté, men det känns mest som att de avvaktar för att se hur kontraktsförhandlingarna mellan Kanté och Chelsea utspelar sig när silly season äntligen är över.
     CSFC hoppas innerligt att Kanté stannar. Hans skadebekymmer oroar men så som han var i de två matcher han fick spela är det en no-brainer att Chelsea ska förlänga. Sedan vad handlar om kontra ekonomi, lön, längd på kontrakt och sådant. Det är de frågorna som inte rör det sportsliga som oroar inför dem.

Tino Anjorin hade en bra helg med Huddersfield. Han gjorde två mål. Här är klubbens låenrapport>>

Frenkie de Jong (och Memphis Depay) är i London. Skvallret har slagit genom taket.
  Tyvärr är de bara där för en privat resa då de fått ledigt ett par dagar. Vilken kalldusch för skvallerpressen.

Pierre-Emerick Aubameyang och hans familj blev brutalt rånade i morse hemma i Barcelona. Något som blir vanligare och vanligare. Liverpool och Cheshire/Manchester är områden ökända för detta men det händer fler och fler. Fotbollsstjärnor som inte är rädda för att visa och skryta med sitt överflöd har blivit lätta offer verkar det för gäng och brottslingar av olika sort. Pogba ska också råkat oerhört illa ut med utpressningshot och annat. Läs mer om Aubameyan här>>

Bayer Leverkusen och Chelsea är överens om ett låneavatal för Callum Hudson-Odoi. Han flyger till Tyskland idag för en läkarundersökning.

Rangers visar genuint intresse för Ross Barkley som Chelsea sägs vilja köpa ut kontraktet för.

Det ser inte ut att bli någon Fofana-bekräftelse idag då nya rykten säger att Chelsea skickat honom till New York, USA för en läkarundersökning extra, detta på grund av det benbrott han hade förra säsongen. Låter underligt men det är väl någon expert-expert som de vill dubbelkolla med, och med tanke på att det nu sägs att prislappen är 70m pund plus ev 10m i add-ons, så är det ju en väsentlig investering så självklart vill Chelsea vara helt säkra på att skadan är ordentligt läkt. Lättast då verkar vara att skicka över spelaren!
    Sky menar att Fofana är perfekt för Chelsea. Läs deras argument för det här>> Läsvärt.

Crystal Palace ska enligt Times lagt ett formellt bud om 27m pund för att värva Conor Gallagher.

Superagenten Jorge Mendes försöker på nytt få Chelsea att värva Christiano Ronaldo. Vi lämnar det utan kommentar men sådana panikrykten dyker alltid upp sista dagarna i ett fönster.

Det är som med ryktet om Wilfried Zaha. Där sägs det nu att Chelsea har mött med hans agenter.

Det sägs att Chelsea och Spezia är överens om ett lån för Ethan Ampadu som satt på bänken i lördags. Det vi inte gillar är att det lär ha en köpoption om låga 12m pund.

Ajax kommer försöka värva tillbaka Ziyech om de säljer Antony till överpris till Man United. Chelsea har dock satt en avskräckande prislapp om 37m pund, sägs det. Fast med tanke på vilket överpris Ajax får för Antony spelar det kanske ingen roll för dem.

West Ham som vi ska möta i helgen hoppas fortfarande kunna värva Amrando Broja. Liksom Conor Gallagher. Newcastle är också intresserade av dem och Everton lär kräva någon av dem för Gordon. Torsdag kan inte komma fort nog.

     

<<50 år med Chelsea, 14 mars 2020>>

Biljettinformation; finns även under CSFC>>

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(finns också under rubriken CSFC/Chelseaguide)

Lindy

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt, åsikter och väldigt mycket fakta och resultat.


CSFC.SE

NEJ till näthat