PREMIER LEAGUE 2022-2023
RESULTAT, MÅLSKYTTAR - SÄSONGEN 2022-23>

csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
12   Chelsea FC  3 sp 1 v 1 o 1 f 3 - 5 mål 4 p
21 augusti 2022

CSFCs spelarbetyg

Leeds   3 -

 

 

CHELSEA   0 - (2-0)

Leeds laguppställning

Meslier, Koch, Kristensen, Llorente, Struijk, Aaronson, Roca, Harrison, Adams, Rodrigo, James

avb: Klaesson, Forshaw, Summerville, Lucumi, Hjelde, Dramah, Greenwood, Klich, Gelhardt

Manager: Jesse Marsch

Målgörare

1-0
2-0
3-0

Brendan Aaronson, 33
Rodrigo, 37
Jack Harrison, 69


CHELSEAS INSATS


5-

Leeds startade bäst med en intensiv press och tempo, men Chelsea skapade chanserna, utan att ta dem. Det var inte samma klass på Chelseas spel som senast. Men också väldigt annorlunda matchbild.

Till Mendy försöker leka dribbler och det är en ENORM MÅLVAKTSTAVLA. Strax efter orsakar Sterling en helt onödig frispark som ger de tvåan.

Underläge med två mål speglade väl inte helt första halvlek men... Man kan inte ge godkänt efter släppt till sådana mål.

Spelet var inte bra men det var individuella tokbedömningar som kostade allt.

Andra halvlek kändes ännu värre. De kan inte omsätta de för få chanser de skapar och de blir frånsprungna i kontringarna.

Att säga att de spelade med huvudet under armen är att smickra dem.

 

SKÄMS mest för viljan, motivationen, inställningen, de trodde de skulle kunna ställa ut skorna mot ett lag som sprang sönder dem, ville mer och omsatte sina chanser. Leeds vann nästan varenda andraboll med vilja


    SPELARE OMDÖME

BETYG
1-10

16 Edouard Mendy Vilken OTROLIG tavla, när han försöker dribbla istället för att rensa. Han får helt och hållet ta på sig det målet. Den hör till de värsta målvaktstavlor vi någonsin sett. 4+
24 Reece James Ovanligt anonym men vi gillar honom inte i den rollen. Han är bättre som wingback. Stod för farligheterna i andra när han spelade klart längre fram men på bekostnad av försvarsspel vid tredje. 6+
6 Thiago Silva Går alltid att lita på, när man inte kan med andra också. 6+
26 Kalidou Koulibaly ** Fick känna på det han inte är van vid, det skyhögt mycket större tempot i PL. Tog ett tidigt kort pga det. UTVISAD 85 6-
32 Marc Cucurella Trots att han säger sig vara mest vänsterback har han kommit in perfekt som wingback i Chelsea. Ingen anpassningsperiod där inte. Sista bollen dock lite för svag för ofta. Energispelare. 6
12 Ruben Loftus-Cheek Växer in i wingbackrollen, men måste lära sig använda båda fötterna. Idag visade han dock inte att han ska spela där, eller spela alls. 6-
5 Jorginho Ok match men blev översprungen i sådant här tempo. 6-
23 Conor Gallagher Startdebut. Ville kanske lite för mycket direkt så han spel blev väl yvigt. Hittade inte riktigt sin position. Missade ett jätteläge då domarna felaktigt blåste av för tidigt. Spelade längre fram i andra och då gick det bättre. 6-
29 Kai Havertz Kom inte in i matchen. KIng Kai måste börja visa vad han går för nu. Var mest offside då han aldrig lyfta upp utan stod kvar.

5

17 Raheem Sterling * Borde kanske gjort mål redan vid 39sek. Sedan gjorde han mål, och offside. Tog en onödig frispark och ett kort som gav Leeds andra målet. Efter det gjorde han inte mycket rätt. 5+
19 Mason Mount Missade flera bra chanser. Försökte dock få igång spelet. 6
  ---    
10 Christian Pulisic In för Gallagher. 64 För snäll, motståndarna bara flyttar honom. 6-
22 Hakim Ziyech In för Jorginho. 64 Försökte med några bra skott som hans lagkamrater förstörde för honom. 6-
21 Ben Chilwell In för Mount. För kort tid för betyg. 77 -
28 César Azpilicueta In för Sterling. För kort tid för betyg. 87 -
       
CHELSEAS BÄNK


Kepa, Pulisic, Chalobah, Ziyech, Hudson-Odoi, Chilwell, Azpilicueta, Ampadu, Chukwuemeka

* efter namnet betyder gult kort. ** två gula=utvisning. <*> utvisning, direkt rött
> före första namnet i varje lagdel indikerar siffermässig formation som vi tror, t ex 3-4-2-1, 4-3-3 etc

OBS. Detta är helt subjektiva åsikter och handlar inte om att hänga ut spelare eller tvärtom, utan ett försök att från en vinkel bedöma vad som syns och ses genom en tv-ruta där vissa delar av spelet aldrig kan bedömas på ett rättvist sätt. T ex hur spelare rör sig utan boll då kameran bara följer bollen, något som kanske straffar mittfältarna mest. Det är också en emotionell reaktion av en supporter i relation till de krav vi anses kan ställas på spelare av den kvalitet som konkurrerar i Chelsea.

 

Matchstatistik CHELSEA

motståndarna

Målchanser-Avslut 14 12
Skott på mål 3 6
Blockerade skott 7 2
Hörnor 6 4
Målvaktsräddning 3 3
Ribba/stolpe 0 0

Bollinnehav %

61 39
Källa Flashscore

 

Manager Thomas Tuchels INSATS

Fick inte högerkanten att fungera alls. Laget var skakigt, verkade inte veta sina positioner och överraskade av Leeds' press.
Försökte ändra vid timmen ung. genom att byta ut mitten som inte fungerat utan blivit översprungen. Det funkade inte utan misstagen fortsatte.
En riktigt svag insats från ledning ut på plan.

Fick taktiskt smaka på sin egen medicin och hade inget svar.

 

MATCHENS CHELSEA-LIRARE
Thiago Silva

 


KORT OM MATCHEN - skrivs live, vilket vi hoppas ursäktar felskrivningar. Korrläses inte.

VI DRAR NED PÅ RAPPORTERINGEN SOM VI GJORT TIDIGARE OCH FÖRSÖKER KONCENTRERA OSS ENBART PÅ DET VIKTIGASTE.
***************************************************************************

Sterling ger sig fri på fint pass från Conor, söker lucka och skjuter just utanför. 39 sek.
Koulibaly sliter och drar i tröjan på Aronson och belönas med ett på tok för tidigt gult kort. Leeds startade som på Bielsas tid med extrem press och tempo. Det blir en lärostund för K2 hur tempot skiljer sig från Italien.

Sterling gör mål men han är offside och det var nog rätt men det var snyggt jobbat ändå. 15 Vek in och skapade lucka. Satte den med skruv vid samma stolpe han missade i inledningen.

Boll studsar fram till Rodrigo som fri med Mendy skjuter utanför. 20

Mount läge men Mesliers lyckas komma ned, lite dålig fart på skottet. Hörna. 21

En EXTREM målvaktstavla från Mendy som istället för att spela bort bollen försöker dribbla bort en framrusande Aaronson och gör bort sig ett hundra procent. Mendy är inte i närheten av den form vi kräver. 33 Han gjorde något liknande tidigare och lyckades i ett annat läge lite längre ut, nu blev misslyckandet ännu mycket större. Det finns inga ursäkter för hur han hanterade den situationen.

Sterling tacklar i ryggen just utanför boxen och får kort. Det kändes billigt. 36 På frsiparken får Rodrigo huvudet på den ovh vinklar in bollen i mål.

CHELSEA har helt tappat matchen pga Mendy. En reducering måste komma snabbt annars är det kört.

Jätteläge för Cucurella men han sätter bollen en bra bit utanför. 40

Lång boll till Mount men han missar nedtagningen och lätt för Meslier. 45

ANDRA
Chelsea stressar fram ett läge men Cucurella avslutar helt uselt. 48 Får inte Chelsea in en tidig reducering tror vi inte på det.

Jättechans för Gallagher som missar och skjuter Mesliers i magen helt fri men domarsignalen kommer. Reprisen visar att det var inte offside. Signalen kom just innan skottet.

Tuchel byter spelmodell, och mittfält. Jorginho och Gallagher ut. Ziyech och Pulisic in. 64. Strax efter bra skott av James som Meslier räddar. 65. På hörnan lätt för mv på K2-nick.

Utspelade. Harrison på inspel till Aaronson till Harrison. 69 Cucurella upphävde offsiden.

Två minuter senare är det när igen, men Cucurella får fram en fot. 71 Vad sysslar Chelsea med.

Ziyech skjuter stenhårt, på Havertz som står kvar i offside. Vilken han gjorde för många gånger istället för att flytta på sig.

 

DOMARTEAMETS INSATS - Stuart Attwell + VAR

BETYG

En offsideavblåsning som kom för tidigt kanske hindrade att mål som hade varit godkänt men då Gallagher missade...

knappt
godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappast acceptabel insats. Under 5 är mer än underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättni Tiden ute mngarna är personligt omedelbar och subjektiv (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där.