CHELSEA SWEDISH FAN CLUB
csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
-   Chelsea FC  0 sp 0 v 0 o 0 f 0 - 0 mål 0 p

csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea W för målgörare
- Chelsea Women 0 sp 0 v 0 o 0 f 0 - 0 mål 0 p

<<Sommarens transfers>>
25 - 31 juli 2022
NÄSTA MATCH: 6 aug kl 18.30 - Everton

Viaplay

NÄSTA MATCH WOMEN 11 sep kl. 15.00 - WEST HAM -

Nyheter v-30


SÖNDAG 31:
GRATTIS ENGLAND till EM-VINSTEN, efter förlängning 2-1
    England har onekligen haft flyt med sig i hela turneringen men ändå inte orättvist. De har också varit bra i turneringen. Flyt är en nödvändighet för att vinna jämna bra turneringar och det här EM-et är det bästa någonsin.
    De bjöd inte på den mest välspelade final vi sett, men man kan verkligen inte klaga på spänningen. Det var verkligen kamp och vilja. Den var elektrisk. Ändå misstänkte vi ju att matchen var avgjord redan innan avspark när Tyskland förlorade sin bäste spelare Popp på uppvärmningen.
    Några ruskigt fina mål, och ett slumpmål förstås.
    Domslut och VAR kändes tyvärr inte helt neutrala. Det var underkänt i hela turneringen tyvärr. Det var inte bara spelare som kände av och vek ned sig av pressen.
    87192 åskådare. Det är rekord för både damer och herrar i en EM-final. Det har varit ett oerhört bra EM.

Fotbollsexperterna har hyllat Sarina Wiegman enormt för hennes taktik. Vi förstår inte varför. Hon har startat exakt samma spelare. Hon byter exakt samma spelare i helt raka byten, inga spelföränderingar genom bytena och med ungefär samma intervall. Hon har däremot fått extrem utdelning på sina byten. Ändå får de inte starta nästa match utan sämre spelare får starta på flera positioner.... Var finns coachningen i det?
    Bevisligen är hon en mycket duktig tränare, två raka EM-vinster bevisar ju det. Men varför hyllas hon för att göra exakt samma sak varje gång? Det är ju spelarna själva, inte taktiken som gör jobbet. Det är väl snarare hennes person-management som ska hyllas. Det självförtroende hon gett spelarna, inte minst inhopparna.
    Einstein sa att tecknet på en dåre att göra samma sak varje gång och förvänta sig ett annat resultat, eller något sådant.
    Fast kanske är det hennes hemlighet. Att hon alltid gör exakt samma saker? Guardiolas anti-tes. Flyt har hon dock då inhopparna vunnit så många matcher för henne.

Fem Chelseaspelare spelar final i EM. Bara två startar dock. För England. Det är förstås Millie Bright och Fran Kirby. England startar exakt samma elva som startat precis samtliga matcher. Vid ca timmen kommer de tre byten med exakt samma spelare, vilket skett i samtliga matcher också med några minuters skillnad i matcherna. Tyvärr är Fran Kirby alltid en av de som byts ut.
    England är favoriter. De har spelat riktigt bra och det har stor hemmaplansfördel på Wembley. Tyskland däremot har trots skador och sjukdom ännu inte ens släppt in ett mål och tycks vara tillbaka på den nivå de var för några år sedan. För oss en av EMs överraskningar.

Thiago Silva tvekar inte, som vi, utan målet är att vinna Premier League. Det säger han till Chelseas hemsida där han också kommenterade de 70 minuter han spelade med Koulibaly. Minuter som verkade som de hade spelat tillsammans hur mycket som helst. Det var matchens stora utropstecken på många sätt. Läs mer här>>

LÖRDAG 30:
Man City förloirade för andra året på raken Community Shield. Liverpool vann med 3-1. Domarna hade verkligen ingen bra match, VAR fick rätta dem på två mål eller rättare sagt, ett mål som domarna inte godkände och en tydlig straff för hands som de inte såg utan VAR fick rätta dem. Ytterligare ett mål var diskuterbart bortdömt för att bollen ansågs varit utanför linjen, för City sent i matchen. Istället fastställde Liverpools nykomling Nunez slutresultatet innan Haaland satte en i ribban från nära håll, svårare att sätta den i ribban än i mål. Oroande då flera av de mer ruitnerade domarna dessutom slutat. Den engelska domarstandarden var redan innan rätt usel.
    Det var faktiskt Klopps första vinst i Community Shield.

Chelsea avslutade försäsongen riktigt bra i båda matcherna mot Udinese (vi såg "reservlagsmatchen" i reprisen och Chelsea var överlägsna i stora delar, även Broja missade öppet mål på en fin Ziyechpassning). Skönt, det är väldigt trevligt att försäsongen slutar på en positiv not efter inte varit särskilt övertygande i USA. Everton väntar nu i ligastarten.
    CSFC har tagit en titt på hur kommande säsong ser ut och gissat på vad som kan hända och hur den kommer sluta i delar. Läs Inför säsongen, här bredvid i menyn också.>>

Mycket överraskande spelade Chelsea ännu en träningsmatch mot Udinese idag inför tomma läktare. Chelsea spelade de som inte spelade igår kväll. Tyvärr hade vi helt missat detta av olika skäl och det var en ren slump att i såg de sista minuterna.
    Chelsea vann med 2-0. Loftus-Cheek gjorde första målet på övertid i första halvlek med en härlig lobb och Ziyech satte sedan en straff i andra. 56 min.
    Chelsea startade med: Kepa - Chalobah, Sarr, Ampadu - Loftus-Cheek, Kovacic, Gallagher, Chilwell - Pulisic, Broja, Ziyech. Många byten, bara Chalobah, Ampadu, Pulisic, Kovacic, spelade hela matchen.
    Matchen går i repris 13.30 i CMore.

FREDAG 29:
UDINESE    v    CHELSEA      1 - 3   träningsmatch
Mount skulle absolut haft en straff redan i fjärde minuten, men det är ju träningsmatch. Fint spel upp till dess. Sterling fri men målvakten minuten efter men denne lyckas rädda. Det var en helt annan start än i USA.
    Vi gillar den den blå färgen på tröjor och byxor. Det är Chelsea-blå.
  Det har bara varit Chelsea och en de främsta har Kante varit. Så drive rhan fram och sätter bollen via höger stolprot. 1-0. 20.
    Två stora räddning från Udineses målvakt hindrar att det står 3-0 från Sterling och Havertz. 23
   Efter genomlidit Böda Campoingfotboll i USA såg vi det Chelsea vi älskar och tror på i första halvlek idag. Det var spel mot ett mål och det enda är att de fortfarande är för ineffaktiva, det kunde stått fem noll. Sterling, Kanté och Mount halvlekens spelare. Plus också för Koulibaly som verkar hittat rätt väldigt snabbt i Chelsea. Ingen kommer sakna Rüdiger om en månad. Nio-en i målchanser och den ettan var oerhört generöst given av statistikerna. Udinese har redan spelat fem tränignsmatcher innan denna.
Abndra målet när Sterling. kom fri, sköt på mv och studsen rakt på honom och gick in i mål. Hans första för oss. 37 min (Kommentatorerna däremot var mer borta än t o m TV4s, var trejde kommentar var för fel spelare)
    Mendy släpper en slapp retur, riktigt blllig retur rakt ut till samma spelare (han har verkligen inte startat säsongen bra) och det blir mål. Bra kontring men Mendy.... Perieira gjorde det. 43 Udineses första anfall i matchen.
    -ANDRA-
Chelsea fortfarande klart bäst. Kanté nära ett andra, men Udineses målvakt är deras bäste spelare.
    Sterling nära att klacka in bollen, men. 55
    Sterling i stollpen. 61
    Vale får chansen liksom Emerson. CHO också för Havertz, james ut, liksom Koulibaly som får vila för Vale. Träningsmatch, ja. 73   
     Emerson och GIlmour får spela några minuter. 84
    MoTM för oss utan tvekan Kanté. Han är så bra. Sterling nära men inte där. Havertz den mest foulade av alla. Koulibaly blir bättre än Rudi. Mount har börjat starkt i sommar. Mendy däremot är inte nära form. Att Udinese får göra mål på nästan deras enda chans i matchen, det är inte OK, så bra var de inte. De som sägs vilja bort gör fortarande i allra högsta grad jobbet.
    Chelsea är forftarande pinsamt ineffektiva, de borde vunnit med utklassningsisfffror och vem kan förklara varför de bara hade några få spelare på bänken? Bäst i matchen var Udineses målvakt Silvestri, Chelsea måste sluta göra motståndarnas målvakt se ut som en superstjärna.
    Chelsea var riktigt bra men så otroligt ineffektiva. Ändå det finns där, om de kan omsätta det.
Koulibaly och Sterling kommer förstärka oss, men de vi älskar som Kai och andra - de har inte tagit det andra steget. Det oroar. Och aldrig vi ska sälja Azpi och Alonso till los arrogantos. Chelsea ska aldrig mer ha att göra med dem, förutom möjligen köpa Gavi.
    Enkelt för Mount när CHO hittar honom framför mål. 90 Ljuvligt dock. Ändå ärligt talat utan Silvestris målvaktsspel och ineffektiv värre än värre, borde Chelsea vunnit 5 -7 mål bättre än Udinese.
    Så skönt att ha ett positvt reusalat innan ligan startar.

Tyvärr ingen Broja som vi verkligen vill se. Koulibaly gör dock sin första start för Chelsea i träningsmatchen mot Udinese. Nästan inga spelarna på bänken, ingen Chilwell, ingen Broja, ingen Werner, ingen Pulisic....m fl.
Mendy; Azpilicueta (k), Thiago Silva, Koulibaly; James, Kanté, Jorginho, Alonso; Mount, Havertz, Sterling
    avb: Kepa, Emerson, Kenedy, Gilmour, Hudson-Odoi, Vale

Chelsea Womens säsong startar 11 september efter tuffa försäsongsmatcher, bl a mot CL-vinnarna Lyon. Matchen kommer spelas på Stamford Bridge.

Dagens coachintervju på Chelseas hemsida är med Zsolt Low>> Får vi säga, att vi gillar hans spelfilosofi ävne mer än Tuchels?

TORSDAG 28:
Ifab, fotbollens regelbestämmare har ändrat en tolkning av offsideregeln. Om en boll träffar en försvarare och därmed friställer en offsidestående spelare har det räknats som mål om det leder till mål. Det ska nu bli offside om försvararen inte själv avsiktligt kan påverka bollens bana så den når en offsidestående spelare. Bra tycker vi nog. Får se hur de tröga engelska domarna klarar av det. Engelsk domarstandard är ju inte i närheten av spelarstandarden i ligan.

Engelsk fotboll drar igång i helgen då Championship startar sin säsong. Liverpool och Manchester City möter varandra i Community Shield. Sedan drar Premier League igång med Crystal Palace mot Arsenal nästa fredag. Chelsea får vänta till sena matchen på lördagen.
    Först ska dock Chelsea iväg till Udine och spela Udinese imorgon kväll. Vi hoppas få se Armando Broja spela efter sin skada, Kanté lär få speltid efter stått över USA-turnén. Frågan är om Tuchel fått ordning på målskyttet och att försvara sig mot sena mål till dess? Vi vill gärna gå in i den nya säsongen med ett positivt resultat. (Matchen visas på CMore Fotboll kl 21.00)

Dagens coachintervju på Chelseas sajt är Arno Michels.>>

ONSDAG 27:
England möter Tyskland i finalen. Knappast vad de ville.

Reece James avslöjar att nye ägaren Todd Boehly har pratat individuellt med varje spelare. Fint. Målet är att vinna allt. Det är Boehlys inställning.

Då CSFC kommer nu hålla på England med fyra Chelseaspelare i finalen är frågan vilka som England helst vill ha? Vi vet inte men undrar om Frankrike inte passar deras spel bäst. Tyskland ser dock väldigt starka ut, inget mål insläppt. Ann-Katrin Berger på bänken medan Eve Perisset startar för Frankrike. Bör bli en spännande semi.

Uefas nya regler tillåter bara att åtta spelare (från Chelsea) över 21 års ålder får lånas ut. Ännu ett problem för Chelsea som har en för stor trupp.

OFFCIELLT
Chelsea Women har kontrakterat akademiprodukten, anfallaren Emma Thompson på ett professionellt kontrakt 2+1 år. Hon kommer ha tröja nummer 35. Hon har representerat de engelska ungdomslandslaget upp till U19. Hon är 18 år gammal. Hon kommer dock lånas ut till Lewes under säsongen.

Dagens coach-intervju i Chelsea är Benjamin Weber. >>

TISDAG 26:
Sverige gjorde sin bästa match, större delen av matchen trots siffrorna, i EM, men sätter man inte chanserna, som Chelsea så väl känner till, då förlorar man mot bra lag. Det hjälper ju inte heller när målvakten är felplacerad på två mål och sedan gör två stora tavlor. Oavsett hur bra man spelar. Tyvärr.
      England har spelat bra men de har sannerligen också haft det flyt som kanske behövs för att vinna ett EM. Deras effektivitet är däremot rent skrämmande, måste ha de bästa siffrorna någonsin i det och de lägger ju aldrig av som vi ofta ser hos herrlagen när de leder klart. (Fyra mål på 17 chanser, de flesta när matchen redan var avgjord, Sverige noll mål på 13 chanser). Sverige lade däremot av, men slapp åtminstone bli lika förnedrade som Norge. Gerhardssons laguttagning fungerade inget vidare heller tycker vi nog. Att satsa på spelare som fått nästan ingen speltid i klubblaget är sällan lyckat.
    Semifinal är dock godkänt som turnering, som varit strulig vid sidan om plan, men vi hade drömt om mer. Ineffektivitet straffar sig dock.
    Fran Kirby gjorde fjärde målet för England när Lindahl tappade in bollen. Butterfingers.

Kalidou Koulibaly och Raheem Sterling har idag tränat på Cobham för första gången. Vaccinvägrarna Kanté och Loftus-Cheek har också anslutit till laget igen. Vi kan inte de italienska reglerna så vi vet inte om de får följa med till Udinese heller.

Sex Chelseaspelare och en som var det för en månad sedan är aktuella ikväll. Hälften startar; Bright, Kirby, Eriksson (plus Andersson). Musovic, Carter, England är på bänkarna.
   England startar exakt samma lag som de startat i alla matcher. Sverige överraskar med att starta Sofia Jakobsson som inte spelat en minut.
  England är storfavoriter. Dels på grund av att de spelat mycket bättre än Sverige hittills, dels på grund av ett mycket stort hemmastöd. Sverige är dock inte chanslösa. Kan Sverige nå det spel de hade i OS ökar chanserna klart också. England har dock visat mycket bättre effektivitet. Sverige har fått nästan fler mål bortdömda än godkända.
    Det kan bli klart spännande. Sverige försökte sig på att kalla sig favoriter före EM, dumt drag då det snarare kvävt spelarna (förutom Asllani). Sverige har alltid varit som bäst när de är underdogs. Det var de inte i OS-finalen, men ikväll är de underdogs.

Chelsea har startat en serie där de lite närmare presenterar coacherna kring laget. Först ut är Anthony Bery som kom som specialist på fsta situationer under Frank Lampard och som nu jobbar med Thomas Tuchel. Läs här>>

MÅNDAG 25:
Sista träningsmatchen borta mot Udinese på fredag kommer visas i CMore kl 21.00, den 29e.

England, både PL och EFL, skärper kraftigt straffen för planinvasioner, pyroteknik, rökbomber och en del andra förseelser. De ska nu ge livstids avstängning per automatik. Pyroteknik och rökbomber kommer också ge automatisk polisanmälan.

Tuchel säger att Chelsea letar efter en vänsterfotad back. (Kounde är högerfotad) Kanske kan dock Koulibaly bli den backen då han spelade till vänster i en fyrbackslinje i Napoli.
    Han säger också att målet är att Chelsea även ska kunna spela 4-3-3. Något de gjorde i första halvlek mot Arsenal (med oerhört liten framgång).
    Han är fortfarande kritisk till inställningen i den matchen, att spelarna inte jobbade för varandra.

Träningsmatcher är till för att bygga fysisk status och spela ihop laget. För att utvärdera spelarna. Sätta spelsystem och kombinationer. Men också för att bygga självförtroende inför den nya säsongen. Italienska lag spelade därför alltid mot lag från lägre divisioner även om det nu förändras av kommersiella skäl - då träningscuper och turneringar fått ett stort kommersiellt värde för att sprida varumärkena. Det sistnämnda märktes verkligen i lördagsnattens match där det sattes arenarekord i Orlando, Florida. Italienska försäsongsmatcher blev alltid storsegrar och det ansågs bygga självförtroende.

Vi tror ligastarten kan bli väldigt viktig då den inte blir så lång innan det är dags för landskamper och rätt kort därefter VM-uppehåll. Som vi ser det finns en uppenbar risk att lag kan rycka redan innan VM även om mycket återstår efter VM, men att lag med många VM-spelare kommer bli mer slitna mot den viktiga helgperioden, det är ingen gissning, så kommer det att bli.

Chelseas försäsongsturné har kanske inte varit en total katastrof, men inte har den byggt något självförtoende. Nästan alla spelare har dock fått några minuter tävlingsmässig fotboll i benen, för ävne om det kallas vänskapsmatcher har de inte varit så värst vänskapliga, det har varit tuffa matcher med tufft spel i dem.
    Tuchel har helt prioriterat det fysiska för spelet har verkligen inte fungerat, varken där bak eller där fram. Chelsea såg snarare ut som under sina värsta stunder förra säsongen. De kan inte hålla tätt k slutet av matcherna och de har förtvivlat svårt att göra mål. Passningsspelet var under all kritik och resultaten blev därefter.
    Arsenal visade en helt annan inställning i helgen och spelade för att vinna, för att skapa en god känsla inför säsongsstarten. De startade också försäsongen tidigare än Chelsea, som vi tycker startade den på tok för sent och då Arsenal haft en lyckad transfersommar har Chelsea inte riktigt haft det. Försäsongen är också enormt viktig för att spela in nya spelare i vårt system, vårt spel och det kan vi nog säga har ännu inte fungerat med Sterling. Koulibaly däremot gjorde ett för förhållandena närmast sensationellt bra intryck under sina 20 minuter i helgen. Tyvärr var hans lagkamrater sämre. Två av Arsenals mål var grova försvarstavlor på höger sida,. Ett var ett rätt kraftigt offsidemål som godkändes och ett var en gåva från Mendy vars utspel var skrämmande svaga och gick till Arsenalspelare majoriteten av gångerna.
    Det är ju oroande tendenser att det som var dåligt förra säsongen nästan är värre nu. Det är inte kul att se hur långt efter Chelsea var Arsenal i intensitet och samspel.
    Det finns ursäkter och som sagt träningsmatcher är träningsmatcher och vi har upplevt dåliga träningsmatcher och bra säsonger tidigare men nog svider det att se utklassningssiffror mot Arsenal.

Tuchel behöver helt klart ytterligare en försvarare och vi måste ha honom snarast för annars kommer säsongsstarten bli väldigt svår. Chalobah var riktigt bra förra säsongen, det har han inte varit i träningsmatcherna. Silva är Silva. Chilwell fick inte ens spela mot Arsenal och det oroar. De enda vi ger godkänt från det vi sett i räningsmnatcherna är Mason Mount, Jorginho, Silva förstås, Reece James också om vi glömmer hans självmål mot Club America. Gallagher har intensitet men visade dåligt omdöme i straffläggningen mot Charlotte och flänger runt lite väl mycket men vi tror på honom framöver. Kante och även Loftus-Cheek har inte varit med och som sagt, Tuchel har helt prioriterat att ge spelarna minuter framför passnignsspel, system och framförallt kanske samspel vilket ju är omöjligt när inga fått mer än 45 minuter tillsammans. Tuchel testade också 4-3-3 vilket det sagts att han vill göra, det gick inte bra. Chelsea spelade det några gånger förra säsongen och var bra mycket bättre då men mot Arsenal i första halvlek fungerade det inte alls. Det blev bättre trots ytterligare två baklängesmål när de bytte tillbaka till 3-4-3.

Vi får se hur det går med sommarens följetong, som bytt spår hela sommaren. Jules Kounde. Sevilla lär krävtt att det ska bli klart idag och vi får verkligen hålla tummarna. Vi behöver dock också ytterligare en anfallare, eller får vi hoppas Broja kan visa något de sista dagarna av försäsongen.

Det är mindre än två veckor kvar till ligastarten. Everton har inte heller övertygat det minsta under sin försäsong, deras transfersommar är än värre än vår. Men sedan väntar Tottenham och den matchen kan sätta tonen helt första delen av säsongen till VM-uppehållet. Just nu måste vi se dem som jättefavoriter till att slå oss. Och massor av av Chelseasspelare kommer slitas hårt i Qatar.

Likte oroade är vi trots allt, framförallt för självförtroendet hos spelarna efter vad de inte visat hittills. Där kanske inte heller Tuchels fullt förståeliga reaktioner och närmast publika utskällningar hjälper. Årets försäsongsläger har varit bra mycket mer ett kommersiellt jippo med oerhört krävande resor och arrangemang, långt mer än en seriös satsning på att spela ihop laget, spelsystem och se till att de når fysisk form innan säsongen börjar. Chelsea har tillbringat tusentals mil i luften och då dessutom lagt även den sista träningsmatchen utomland undrar man ju vilka premisser som fått styra. Visa upp nya ägandet eller... Så är det dock inte då turnen faktiskt bestämdes innan Chelsea bytte ägare. Så vi kan inte skylla på annat än kommersiella faktorer. Det är viktigt med tanke på vad det kostar att driva en fotbollsklubb, men då måste man ta höjd för det också och börja försäsongen tidigare som de flesta andra klubbar faktiskt gjorde.

 

Rykten, notiser m m, v-30


SÖNDAG 31:
Chelsea Womens trupp som inte spelat EM är tillbaka i träning på Cobham. Vi vet inte när EM-spelarna ansluter men de ska väl ha lite ledigt mellan antar vi.

Milan verkar lägga ned sitt intresse för Hakim Ziyech då de är nära de Keateleare. Ziyech var bra mot Udinese och CSFC sörjar inte om han blir kvar i klubben.

Leicester har försökt säga stopp men ryktena om Wesley Fofana vägrar dö. Det sägs till och med att de personliga villkoren är klara. Övergångssumman är skyhögt satt runt 70m pund, vilket är närmast löjligt. Det är i klass med West Hams 150m för Rice.

Fabrizio Romano säger det är helt klart. Målvakten Gabriel "Gaga" Slonina, 19 år, kommer till Chelsea för läkarundersökning idag. Han kommer kosta 15m USD inkl bonusar.
    Slonina kommer sedan lånas ut till sin nuvarande klubb till MLS-säsongen är slut för att ansluta 1 januari.

Samme Romano hävdar att högst på försvarsslistan står nu Leipzigs Josko Gvardiol. En värvning som kan bli myciket svår. Även om talas om att Timo Werner går i motsatt riktning.

Dean Jones ser sig som en transferguru, vi tror inte mycket på hans snack men nu kommer han med en riktigt skräll. Han menar att Chelsea är intresserade av Jamie Vardy i sommar. Vardy är 35 år även om han ibland verkar evigt ung liksom Silva.

Frankfurts stjärna Filip Kostic har jagats av West Ham hela sommaren men nu sägs det att han kommer enbart att lämna om det blir en transfer till Chelsea. Kostic kan vara värd att överväga för Chelsea även om mittfältare kanske inte är första prio. Prislappen för 29-åringen som var så viktig för Frankfurts EL-triumf lär vara 16m pund. Han kan också spela vänster wingback och kan därmed ge både mittfältet hjälp och fungera som back-up till Chilwell. Han ses som ett alternativ till Joakim Maehle som Chelsea också lär intressera sig för.

Enligt den mindre tillförlitlige av de italienska transferguruna, di Marzio, ska Napoli och Chelsea vara överens om ett lån av Kepa Arrizabalaga. Napoli skulle enligt det betala någon miljon i låneavgift och lite till i bonusar men Chelsea skulle stå för 75% av hans lön. Nobben säger vi.
    Särskilt som Edouard Mendy har varit mil från formen han visade när han kom till Chelsea och snarast sett ut som en säkerhetsrisk i träningsmatcherna. Kepa var klart bättre den timme han fått spela mot Udinese igår. Vi kan behöva Kepa för just nu är vi oroade över Mendys form. Särskilt hans utspel är rena skämtet. Majoriteten går direkt till motståndarna. Kan det ha något att göra med att Petr Cech lämnat klubben?

Efter alla missar står Inters Milanb Skriniar högt upp på listan enligt skvallersajterna. Chelsea ska därför enligt dem nu möta Inter och diskutera en övergång. PSG är också intresserade men inga vill möta Inters krav om 70m € utan gränsen tycks ligga vid 50m €.
    Samtidigt fortsätter ryktena om Inters Denzel Dumfries.
   Däremot verkar en övergång för Cesare Casadei gå i stå då Chelsea vägrar gå med på en återköpsklausul för denne.

Barcelonas Laporta har gått ut och sagt att de fortfarande kommer göra allt för att värva Azpilicueta och Alonso. Samtidigt säger han att Barcelona respekterar Chelsea vilket de i praktiken inte gör då deras manager ständigt ringer och försöker påverka spelarna som är under kontrakt med Chelsea ett år till.

LÖRDAG 30:
Inters Cesare Casadei, 19-årig mittfältare, börjar nämnas alltmer. Inte sägs kräva minst 20m € och vill ha en återköpsoption. Chelsea sägs lagt ett bud som Inter avvisat som för lågt.

Everton sägs närma sig en återkomst för Ross Barkley. Liksom Werner har Barkley stått över båda matcherna mot Udinese så det kanske ligger något i ryktet. Andra rykten säger dock tvärtom, att de inte är intresserade av Barkley.
    Även Aston Villa sägs vara intresserade.

Lampard i Evertons sägs även vara intresseraad av Michy Batshuayi och Billy Gilmour. Han vill även försöka få Armando Broja men det tror vi inte alls kommer ske. De två första dock är nog möjliga, särskilt Michy. Billy på lån.

TalkSport säger att Tuchel bestämt sig. Armando Broja ska stanna i Chelsea kommande säsong.

Bayerns Benjamin Pavard har uttryckt intresse av att gå till Chelsea om Chelsea gör ett erbjudande. Hans namn har nämnts tidigare så möjligheten finns ju att det kan ske även om Bayern lär sätta en tuff prislapp om 30m pund på honom. .

Tyska rykten säger att Timo Werner accepterat en halvering av sin lön för att återvända till Leipzig. Han spelade varken i går eller idag så kanske finns det något i ryktena om att han vill lämna.
    Ryktena säger också att klubbarna jobbar på ett lån med köpoption. Men med tanke på de nya reglerna känns ett lån av av spelare över 21 år konstigt dåd et helt begränsar Chelseas agerande. Å andra sidan sägs han tjäna 275k eller så i veckan så om han lämnar betyder det en hel del för Chelseas lönelista.
    Även Juventus ska vara intresserade och sena rykten säger att Arsenal är där och snfifar också.
    Michael Ballack har en intressant och trovärdig teori om varför Timo Werner inte lyckats bättre än han gjort. Han är helt enkelt för snäll och väluppfostrad, han måste få fram mycket mer jävlar anamma s a s.

Idag sägs det för övrigt att Newcastle har fördel till att få låna Timo Werner istället för en försäljning tillbaka till Leipzig.

FREDAG 29:
Chelseas Ian Maatsen gjorde Championships första mål den här säsongen när Burnley startade säsongen mot Huddersfield. Vinstmål också.

En spansk källa vi aldrig hört talas om påstår att Real Madrid också är intresserade av Timo Werner.

Evening Standard säger att Real Madrid nu gett sig in i jakten på Armando Broja. De har kontakt Chelseas om möjligheten. Bara antalet klubbar som vill ha honom bör sända en otrolig stark signal att Chelsea måste behålla honom och spela honom centralt under säsongen. Vi har många alternativ men han erbjuder något ingen av de andra har.

Sevillas sportchef Monchi säger att Chelsea missade Jules Kounde för de drog fötterna efter sig men framförallt för att Chelsea inte var säkra på om Kouinde passade in i Chelseas backlinje och motsvarade vad de behövde. Barcelona kom då in och efter två bud var klubbarna överens och Kounde gick dit istället.
    Monchi skyller helt på Chelsea som ändrade sig när affären i princip var klar och plötsligt lade ett lägre bud, som gjorde att Barcelona kunde värva honom nästan 10m pund billigare än vad Chelsea först hade erbjudit. Beroende på vilken tidning man läser ser det underligt ut och vissa mindre Chelseavänliga medier skyller det hela antingen på Boehly som gjort bort sig, eller Tuchel som inte kunde bestämma sig. Vi vet inte, men det var inte första värvningen i sommar som såg positiv ut för att sluta i moll. Boehly är som man säger "learning on the job".

Ett rykte vi inte tror på är att Chelsea ska vara överens med Wesley Fofana om personliga villkor. Leicester sägs satt en prislapp om enorma 70m pund. Andra källor säger dock att Leicester absolut inte kommer släppa Fofana. Vilket är det rykte vi tror mest på.

Lazio vill ha Emerson Palmieri och Chelsea sägs vara öppna att släppahonom för 10m €.

Barcelona ryktas trycka på allt de kan för att få loss César Azpilicueta från Chelsea de närmaste dagarna. Inte genom att möta Chelseas krav utan genom att använda sig av spelaren och få honom att kräva att Chelsea ska släppa honom för kaffepengar.

Det spekuleras i att Chelsea ska ta hämnd på Barcelona genom att värva deras 17-åriga superlöfte Gavi som har en utköpsklausul om 86m pund. Mittfältaren förhandlar med Barcelona och går det igenom kommer utköpskalusulen förmodligen närmare tiodubblas. Han har ett år kvar på sitt kontrakt.

TORSDAG 28:
Chelsea ska börjat överväga en dansk spelare. Joakim Maehle som spelar i Atalanta och som var mycket bra i förra sommarens EM. Han spelar höger wingback vilket tolkas som att Tuchels plan är att spela Reece James till höger i backlinjen. Vi tycker nog han är bättre som wingback.

Jules Kounde ska nu landat i Barcelona för läkarundersökningen.Så nu kan vi helt avskriva allt hopp om den värvningen som varit på gång i tre fönster men där spelaren ändrade sig, kanske för att Chelsea skötte det dåligt. Får se vad Chelseas back-up-plan kan vara.

Leicester har stoppat alla rykten om Wesley Fofana till Chelsea genom att klart deklarera att de kommer inte att sälja honom oavsett pris.

Det är inte officiellt ännu men transfern ska vara klar. Mittfältaren Tyler Dibling kommer från Southampton till Chelsea. Det är en akademivärvning och klubben brukar inte alltid meddela sådana. Chelsea har förstärkt sin akademi mer än a-laget i sommar. Det är tredje värvningen dit nu.

Juventus kommer försöka värva Emerson Palmieri ifall de säljer Alex Sandro i sommar. Känns verkligen som ett om-ifall-rykte.

Chelsea ska haft samtal med Milan Skriniars agent i London. Skriniar lär kosta 59m pund och vi trodde han var på väg till PSG från Inter. De verkar dock inte kunna komma överens om priset. Kanske Chelsea kan "kidnappa" en värvning för en gångs skull nu.
  Det är fortfarande prat om Denzel Dumfries också i en dubbelvärvning. Tillsammans lär de kosta 96m pund.

Alla rykten om Jules Kounde har stendött. Det verkar som alla gett upp tanken på att han ska till Chelsea, men konstigt nog nämns inget om att han ska till Barcelona heller. Han är med Sevilla på försäsongsläger i Portugal.

Medan vi väntar på att Chelsea ska lyckas med en transfer (ja, Sterling och Koulibaly är klara men mer behövs, missarna är väldigt många och inte roliga). Som Tuchel säger, står man still går man bakåt. Chelsea är nära att göra det.
    Tänkte vi ska tipsa Emma Hayes om spelare bättre än Cankovic att värva. Ingen av den är lätta att värva till skillnad från Cankovic (no disrespect) .
    Vi gillar verkligen Sveindis Jonsdottir, Oberdorf, Geyoro, från Sverige Rytting Kaneryd men framförallt Delphine Cascarino. Gwinn kanske på högerbacken.Vi har redan haft en Cascarino i Chelsea! Tänk henne som wingback, WOW! Det finns fler förstås, Malard till exempel. Diani är inte dålig. Från England vidhåller vi att Hemp är mest intressant trots att Mead har ett fantastiskt EM. Vi fattar dock inte hur Williamson kan hållas så högt. (Bäst i England i EM håller vi absolut ändå Bright och Kirby i England även om de inte fått credd för det).
    Renard är nog ändå bäst, men 35 och inte möjlig att värva. Bäst men försvarare vinner ju aldrig de högsta utmärkelserna. Tyvärr ingen svenska, men Asllani var överlägset bäst i Sverige.

ONSDAG 27:
Barcelonas bud för Jules Kounde lär vara nio-tio miljoner pund lägre än Chelseas. Barcelonas taktik att övertyga spelaren först kostar Sevilla massor med pengar. Monchi kan inte vara lycklig.

De nya lånereglerna sägs nu innebära att Chelsea måste sälja löftet Xavier Mbuyamba. Han kom som stort löfte från Barcelona men har inte lyckats ta sig in i a-truppen.
    Chelsea har redan spelare över 21 år ute på lån, som Lukaku och Bakayoko. Samtidigt spekuleras i att t ex Werner ska lånas ut.

Bilds Christian Falk påstår att PSG erbjudit Chelsea backen Thilo Kehrer. Tuchel ska dock inte vara intresserad av en återförening med honom.

Chelsea, och Arsenal, ska ha aktiverat utköpsklausulen för Rosengårds stjärna Jelena Cankovic. Det säger Sportbladet som hänvisar till engelska uppgifter. Rosengård försöker behålla henne men om Cankovic vill lämna kan de inte stoppa henne. Det framgår inte enligt ryktet vilka som är närmast en överenskommelse, men Arsenals manager Eidevall kommer ju från Rosengård.

Ryktena ökar om att Milan vill ha Hakim Ziyech. Vi blir dock lite mörkrädda när de säger att Chelsea är villiga att släppa honom för mindre än rea-priset om 8m pund. Ziyech måste dock gå ned kraftigt i lön om han vill till Milan. Liksom alla som vill lämna Chelsea och som nu därför inte lämnar Chelsea även om de inte har någon framtid i klubben. Ziyech är en spelare vi gillar, vi bara önskar han visade vad han kan lite oftare.

Ännu en spelare som medierna kopplat, hårt, till Chelsea lär inte komma till Chelsea. Det är Presnel Kimpembe som väljer att stanna kvar i PSG.
    God vilja är inte nog och trots Sterling och Koulibaly som vi tror är mycket bra värvningar är Chelseas transfersommar något av ett fiasko med tanke på vad vi redan tidigt visste men som Chelsea bara till hälften om ens det åtgärdat.

Juventus ska ha kontaktat Chelsea om att få låna Timo Werner. Vår åsikt är som alltid att spelare i den åldern från a-truppen antingen ska stanna eller säljas, inte lånas ut. Vi får se hur det blir.
    Inget lör nog dock hända om Chelsea inte värvar i den positionen.

Ryktena om Wilfried Zaha börjar ta ordentlig fart. Vi vet inte hur allvarliga de är, men en bra spelare är det ju.

En s k insider, Dean Jones, som ofta är sensationell mer sällan rätt, hävdar att den spelare Todd Boehly mest av alla vill ha är Christiano Ronaldo.

Leicester Wesley Fofana är tillbaka i Chelseas kikarsikte om vi ska tro ryktena. Han sägs kosta bara 36m pund. Ryktet kommer från Sky vilka brukar vara lite mer pålitliga än andra källor.
    Prislappen är dock löjligt, som de är inom PL. 70m pudn vill Leicester ha.

TISDAG 26:
Det verkar som alla nu räknar bort Jules Kounde som möjlig Chelseaspelare. Ett för oss helt nytt namn är Monacos Benoit Badiashile. En 21-åring som har haft en strålande säsong. Till skillnad från Kounde också väldigt välväxt med 194 cm. Prislappen lär vara 50m € (42m pund).
    Gissa vilka andra som lär jaga honom? Barcelona förstås. Manchester United förstås och så Sevilla som vill ersätta Kounde.

Inter har höjt priset på Milian Skriniar till 59m pund och ryktet är att Chelsea fortfarande är intresserade även om det såg att bli PSG ett tag.

Jarrod Bowen är ett annat namn som inte knytits till Chelsea ännu, men nu är det dags.

Samma gäller Wilfried Zaha från Crystal Palace som går in i sitt sista år på kontraktet. (Om vi får vara lite elaka, med Zaha och Sterling båda i laget borde Jorginho få fler straffar att slå :) )

Newcastle lär vara intresserade av att värva Timo Werner som medierna har bestämt ska lämna Chelsea. Vi är nog mer tvivlande till det.
    De ska också fortfarande vara intresserade av Armando Broja, även på lån.

Bilds Christian Falk hade ett hyfsat rykte för trovärdighet som han helt blåst i sommar. Nu kommer dessutom hans mest sensationella påstående av alla. Chelsea tänker försöka värva Harry Kane.
    Det lär aldrig hända. Det är en sådan där värvning som är helt omöjlig att se.

Napoli blir alltmer intresserade av Kepa Arrizabalaga. Förhandlingar har dock inte startat och det sägs inget om det är lån eller permanent övergång, vi gissar på det förstnämnda.

Nu börjar ursäkterna komma. Guardian hävdar att Tuchel har tvivel om Kounde och att det ska vara varför Chelsea hela tiden släpat fötterna efter sig och ser ut att förlora även den transfern. Tuchel tror Kounde helt enkelt är för kort för att spela mittback i Premier League. Kounde är 178 cm.
    Nog känns det ändå lite som en efterkonstruktion, men omöjligt är det ju inte. Kounde är dock känd för sin spänst och det finns många mycket framgångsrika mittbackar som inte varit fyrtorn.

Italienska rykten säger att Juventus är intresserade av Timo Werner som är den spelare det är mest utgående rykten om i Chelsea.

Spanska Sport är i farten igen. De hävdar nu att Frenkie de Jong endast kommer lämna Barcelona, som till varje pris nästan verkar vilja bli av med honom (läs hans lön) för Chelsea. Man United som jagat honom hela sommaren har inte en chans enligt Sport.

Chelsea är öppna för ett lån för Dujon Sterling. Queens Park och Preston står i kö för att få låna honom den här säsongen.

Chelsea och Tottenham sägs vara intresserade av Marco Asensio som sägs vara överflödig i Real Madrid nu.

De engelska tabloiderna har nu börjat sina kampanjer mot Thomas Tuchel. MIrror verkar vara de just nu mest angelägna om att få Tuchel sparkad på grund av den svaga försäsongen. Som tur var är klubben och nästan varenda människa smartare än tabloidskrivare men Tuchel måste få en hyfsad start på säsongen annars kan det bli jobbigt under VM med sådana här rykten.

MÅNDAG 25:
Äntligen säger vi. Äntligen börjar Chelsea agera mot Barcelona och kommer blockera både Azpilicueta och Alonso från att lämna Chelsea för arroganterna i Katalonien. Åtminstone om vi ska tro det här ryktet, och för en gångs skull vill vi verkligen tro på ett rykte.>>
    Det kommer dock från Barcas egen fantidning Sport så det är svårt att tro på även om man vill.

Barcelona säljer redan Jules Kounde-tröjor i sin webbshop. Så undrar en del varföer vi avskyr dem så mycket? Som om det inte räckte med att de fortfarande försöker inför European Super League med en stängd liga. Det kommer aldrig ske men de tror uppenbarligen de kan uppträda precis som de vill mot andra.

Avd Det visste vi inte. Man Unites stjärna som gjort storsuccé i EM, Alessia Russo är en produkt av Chelsea Womens akademi. Där måste Emma Hayes ändå gjort ett misstag som släppte henne.

Chelsea sägs vilja ge sig in i samma jakt som PSG på Nordi Mukiele, en spelare som ska påminna om Kounde. En av Leipzigs unga löften, 24 år.
    Några påstår att Chelsea erbjuder Timo Werner i utbyte.
    **Överspelat redan! Han är överens med PSG och var så innan Chelsea förhörde sig om honom igår.

Kommer vi få veta något om Kounde idag eller blir det samma som de senaste dagarna att varje media väljer vilken vinkel de vill ta, Barca eller Chelsea och skriver ihop något om det. Vi tror fortfarande sanningen är att Sevilla har ett bud från Chelsea som motsvarar vad de vill ha och att Barcelona inte har lagt något konkret bud som matchar, även om det talas om ett bud som är uppbyggt på annat sätt. Sevilla förnekar kontakt med Barcelona. Vilket inte behöver vara sanningen. Sanningen är dock att vissa medier, spelare och andra försöker påverka spelarens val.
    Fabrizio Romano säger att han lär acceptera de personliga villkor Barcelona lär erbjuda. Han är redan överens med Chelsea. Andra säger han redan har accepterat dem och lovat Xavi att avvakta till Barcelona kan lösa honom.

Manchester United vill värva Denzel Dumfries från Inter, så självklart säger nu medierna att Chelsea också vill värva honom. Bra spelare med en prislapp om 40m €. Ändå har vi svårt att tro på det.

Försäsongen 2015 var ett fiasko, liksom årets. Båda tog plats i USA. Då var managern Mourinho och det talades om oro i truppen. Nu är managern Tuchel och han erkänner själv oro i truppen. Mourinho fick sparken före jul för det visade sig att ett dåligt genrep följdes av en sällsynt dålig säsongsinledning. Många drar nu den parallellen redan. Särskilt om Chelsea missar på Kounde efter missat Raphinha, missat de Ligt, missat Aké, missat Lewandowski, en del säger missat Haaland.
    Chelsea hade hoppats att genom att skeppa tillbaka Lukaku hade de stoppat oron i omklädningsrummet. Det verkar inte ha hjälpt. Det talas om Werner, Ziyech, Azpilicueta, Alonso som alla vill lämna. De enda som inte verkar vilja lämna är de Chelsea vill ska lämna.
<<50 år med Chelsea, 14 mars 2020>>

Biljettinformation; finns även under CSFC>>

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(finns också under rubriken CSFC/Chelseaguide)

Lindy

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt, åsikter och väldigt mycket fakta och resultat.


CSFC.SE

NEJ till näthat