CHELSEA SWEDISH FAN CLUB
csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
-   Chelsea FC  0 sp 0 v 0 o 0 f 0 - 0 mål 0 p

csfc    LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea W för målgörare
- Chelsea Women 0 sp 0 v 0 o 0 f 0 - 0 mål 0 p
4 - 10 juli 2022
  NÄSTA MATCH: 6 aug kl 18.30 - Everton

Viaplay

NÄSTA MATCH WOMEN - -

Nyheter v-27


SÖNDAG 10:
Sverige bör nog se till att ösa in mål mot Schweiz och Portugal för att undvika Frankrike i kvarten, även om deras centrala försvarsspel inte såg helt säkert ut. Frankrike visade upp det i särklass bästa spelet hittills i EM.
    För Chelseas del, även om det var en lite ensidig match, såg Eve Perisset riktigt lovande ut på högerbacken. En kraftfull tekniskt säker spelare meed utmärkt spelsinne om vi ska döma av insatsen mot Italien.

Chelseas nyförvärv Eve Perisset startar som högerback för Frankrike i deras möte mot Italien i EM ikväll. Ska bli intressant att se vad hon erbjuder Emma Hayes.

Chelseas matcher från USA-turnén kommer att visas på Chelseas webbsida och i appen The 5th Stand. Det är goda nyheter. Mindre goda nyheter är förstås tiderna.
    Matchen mot Club America startar 04.00 på natten. Matchen mot Charlotte startar 01.00. Matchen mot Arsenal är dock på tittvänlig tid den 23 juli, den startar kl 21.00.

LÖRDAG 9:
Vi drömde om mer men... Sverige var inte rikitgt bra. Oavgjort gör det dock möjligt fortfarande. Sverige borde vunnit. Hade Gerhardson vågat starta Rytting Kaneryd kanske det slutat annorlunda. Fega förbundskaptener har aldrig lönat sig, aldrig. Lex Janne Andersson, och en hel drös andra.

Jonna Andersson gör mål för Sverige. Inte längre Chelsea, men som vi önskar hon hade valt ett annat Stockholmslag att gå till. ;) Men hon kommer betyda massor för dem.
    Nederländerna hade inte tur, de fick målvakten axelskadad och så blev Aniek Nouwen ligamentskadad. Tur har de inte haft. Inom 40 minuter.

Aniek Nouwen startar för Nederländerna och Magdalena Eriksson för Sverige i den stentuffa öppningsmatchen för sverige i EM. Den andra matchen i gruppen slutade 2-2 vilket är perfekt för Sverige om vi kan slå Nederländerna, vilket vi haft väldigt svårt för.

Chelsea har nu publicerat truppen till USA. Se den här>>
    Armando Broja var inte med, men innan vi drar några växlar på det. Han kommer ansluta om några dagar, varför det dröjer har inte angetts. Ziyech är med trots att han sägs förhandla med Milan. Levi Colwill är med liksom Harvey Vale och så förstås alla de som vi väntade oss skulle vara med från förra säsongens a-trupp. Målvakten Sharman-Lowe är med, de är fyra målvakter med. Gallagher och Gilmour är förstås också med. Tino Anjorin och ständiga lånet Michy Batshuayi. Vi hoppas alla får en chans att visa vad de går för på lägret och i de tre matcherna. 29 spelare sammanlagt.
    Däremot saknas vaccinationsvägrarna N'Golo Kanté och Ruben Loftus-Cheek. USA släpper inte in ovaccinerade spelare.
    Chelsea möter mnexikanska Club America i Los Angeles natten till söndag, kl 04.00. Den matchen lär nog bli svår att se.

Callum Hudson-Odoi har avslöjat att han har haft ett nervproblem som gjorde att han kunde inte passa eller skjuta bollen. Det var det som höll honom borta nästan hela vårsäsongen. Han har också bulkat upp ordentligt och är plötsligt ett riktigt muskelpaket. Ska bli intressant att se hur det påverkar hans spel.

OFFICIELLT
Chelsea fortsätter låna ut målvakter. Nu är det Jamie Cummings som återvänder till MK Dons där han var på lån redan förra säsongen.

FREDAG 8:
Tidigt ännu men i EM imponerar Tyskland och Norge solklart mest. England var en besvikelse men väldigt mycket återstår. Kan Sverige matcha dem i en extremt svår match mot Nederländerna lördag? Beror kanske på hur modig Gerhardsson är! Vinner Sverige den matchen är vi med bland favoriterna och inte bara i tv4.
    Oberdorf hoppas vi Emma Hayes håller ögonen på. Guro Reiten är ju redan Chelseafavorit.

Pernille Harder startar förstås för Danmark ikväll. Melanie Leupolz hade säkert startat för Tyskland men hon är gravid och inte tillgänglig, Tyskland har också sin storstjärna Maroszan skadad. Dessa evinnerliga knäskador i damfotbollen, när ska de få ordning på dem (Spanien har ju fått både Hermoso och Putellas knäskadade på sistone)?

Imorgon ska Chelsea flyga till USA för träning inför träningsmatcherna som ska spelas nästa vecka. Vi är ovanligt nyfikna på vilka som ska delta.
    Det pratades om att Sterling skulle vara klar för att åka, men han verkar snarare njuta av semester på Jamaica. Så vårt största intresse rör Levi Colwill och Armando Broja. Av någon anledning går det rykten om att Tuchel är beredd att fortsätta göra Chelseas stora misstag och sälja lovande försvarare och det sägs också att Broja inte kommer delta, men ingen enda har erbjudit en enda förklaring till varför han inte skulle följa med. Förutom att andra klubbar är intresserade av honom. Vi fruktar tyvärr att Chelsea är på väg att upprepa sina misstag och sälja fel spelare och behålla dem som ingen vill ha i sommar igen.

TORSDAG 7:
Inte Chelsea W. EM har startat.
  England imponerade inte på något sätt igår, även om engelska medier försöker hävda att de gjorde det. Bäst var Bright och Kirby som svenska så kallade experter i TV4 vägrade ge credd. Mer rövslick än TV4 åstadkom igår var löjligt. De sänkte helt sin trovärdighet. Hopoas SVT blir bättre. (Sämre än omöjligt. Damfotbollen behöver inte ursäktare som vägrar se det alla andra ser för att höja damfotbollen genom att ljuga. Damfotbotboll är bra nog.). England var nervösa men hade jag varit en tippare hade jag satt Norge som vinnare i gruppen efter sett dem mot ett visserligen klart svagare lag, Nordirland. England kommer gå vidare, men de måste höja sig ordentligt, vissa spelare var rent svaga, värst av alla White, Bronze och kaptenen Williamson. Norge vinner nog på måndag om inget oväntat händer. Football are probably not coming home- igen.         
    Spanien var storfavoriter men har tappat sina två bästa spelare. Fem-sex lag kan vinna, Sverige utan tvekan ett av dem.
    PS, skrev i halvtid. Fanns ingen anledning att ändra uppfattning i andra. Norge är i slutspel som vi ser det. Ska England slå dem måste de höja sig 75% från första matchen.
    Guro Reiten gjorde också mål På frispark.

Norge, en av favoriterna i EM, startar med både Maren Mjelde och Guro Reiten mot Nordirland.

Chelsea har presenterat årets skolpojkar, scholars som de kallas. De unga spelare som ska bilda stomme i U18 framöver. Läs om dem här>>

Chelsea har nu presenterat säsongens nya tröja. En stilren historia med klara retrovibbar. Förutom kragen kanske men mönstret syns ändå rätt dålig om man inte granska närmare.
    Se den här>>

ONSDAG 6:
Chelsea har lagt in ytterligare en träningsmatch. Den ska spelas 29 juli mot Udinese i Italien.

Fran Kirby och Millie Bright startar för England mot Österrike i EM-premiären. Kriby står uppsatt som en tia-roll.

Idag börjar damernas EM med England mot Österrike. Sverige kliver in i spel först på lördag.
    England tillhör favoriterna, särskilt i England. Sverige nämns knappt alls utom i Sverige. Spanien är annars största favorit även om det kanske måste omvärderas när deras två bästa spelare nu är borta från EM, Jennifer Hermoso och Alexia Putellas, båda har åkt på olyckliga knäskador.

Så har flyttcirkusen börjat. Sex matcher har redan flyttats av tv-bolagen. En match av dem har bara fått ändrad tid, övriga har flyttats till nya dagar. Från lördag till söndag. Se spelschemat>>

TISDAG 5:
Från och med nu finns också damernas trupp med under Spelare med uppgift om nummer, position, födelseår och varifrån de kommit. Liksom länkar till deras Wikipedia-sidor när sådana förekommer. >>

OFFICIELT
Chelsea Women har värvat sin tredje spelare i sommar, det är West Hams bäste spelare, tjeckiska Katerina Svitkova som kommer till Chelsea. Den 26-årige offensive mittfältaren som väl är tänkt att ersätta Ji So-Yun (vilket är omöjligt men något liknande) kommer ha tröja nummer 13. Hon kan också spela wingback. Hayes gillar ju spelare som klarar mer än en sak och hon medger att Chelsea följt Svitkova noggrant sedan hon kom till England.
    Svitkova är också Chelseafan sedan barnsben.

MÅNDAG 4:
Chelsea har öppnat medlemsskapansökningar för kommande säsong nu. Det är en mycket god idé att vara medlem om ni har planer att försöka se Chelsea spela. Det kostar ca 30 pund och ger en del rabatter, men framförallt hjälper det mycket när man ska försöka få tag i biljetter för att se Chelsea live nu efter pandemin. (Se gärna biljettinformation i botten på denna sida, eller under CSFC till höger).

CSFC.SE startar om med den nya säsongen. Gamla artiklar finns tillgängliga under Krönikor-Tidigare säsonger.
    I samband med det har vi genomfört en uppfräschning av sajten. Vi har också gjort några smärre uppdateringar för att höja läsbarheten och förhoppningsvis sänka laddningstider också. Vi har även gjort en säkerhetsrensning för att hålla objudet innehåll borta.
    Glöm inte att CSFC inte bara är nyhetssidorna som ni ser här, utan det finns väldigt mycket fakta och annat här också.
    Hittar ni några fel, länkar som inte fungerar eller annat efter detta, var vänlig hör av er till info@csfc.se så vi kan rätta till det.

Även Chelsea FC, chelseafc.com, har gjort om sin webb. Den har tyvärr blivit ännu sämre och har ännu sämre översikt även än tidigare. Det är bara form över funktion och innehåll. Även om den aldrig varit direkt först med nyheter, nästan alltid har ni redan läst vad som händer här på CSFC.SE.
    Det är ju dock viktigt att det är på den officiella sajten saker blir officiellt konfirmerade. De har ju dock bilder, vilket CSFC.SE inte kan erbjuda på grund av copyrightskäl och medföljande kostnader.

Vi är alltmer oroliga över att inget händer på transfermarknaden för Chelsea. Försäsongsträningen har börjat. Även om alla spelare inte har kommit tillbaka än. Om 13 dagar, mitt i natten vår tid, spelar Chelsea sin första träningsmatch mot Club America på USA-turnén.
    Chelsea kopplas som alltid till mängder av spelare. Som alltid är säkert 90% av alla rykten vi får ta del av osanna.
    Sant var kanske att Chelsea lagt bud på Raphinha. Men vi kan ju inte låta bli att undra om klubben ändå inte borde kollat med spelaren om han vill till Chelsea innan de gjorde klart med en överenskommelse med hans klubb, Leeds. CSFC tror inte Raphinha kommer att gå till Chelsea, tyvärr då det är en intressant spelare men vi vill ju ha spelare som verkligen vill spela för Chelsea, inte sådana som Lukaku som säger de vill göra det men i handling visar att de inte vill. Raphinha vill till Barcelona, till vilket pris som helst verkar det som.
     Vi gissar, och det känns verkligen som en gissning att första värvning kanske ändå blir Raheem Sterling.
    Det borde dock vara försvarare som värvas. Just nu känns det som Chelsea lägger alla ägg och vissa spelare i korgen för Matthijs de Ligt. Jules Kounde vill till Chelsea, men där verkar inget hända även om Sevilla lär lagt en tidsgräns till imorgon för en försäljning av Kounde. Så ska något hända där måste det hända nu. Nathan Aké om prislappen blir vettigare än den som sagts i medierna är också intressant, plus att han uppfyller home-grown-kravet.
    Chelseas nya ägare har gjort sig av med hela den tidigare ledningen och själva tagit över värvningssidan trots att de inte har någon som helst erfarenhet av fotboll, den europeiska marknaden och samtidigt kastat om alla förberedelser och tidigare planer. Det enda som skett hittills är att vi tappat spelare. Lånet av Lukaku är nog fotbollsmässigt bra för Tuchel som slipper en problemspelare som inte ville anpassa sig och klubben men verkar vara rent finansiellt vansinne från det vi vet idag.
    Det som oroar oss allra mest är dock att vi verkar helt klart förlora även Marcos Alonso snart och har därmed tappat tre startspelare i backlinjen redan. Det finns oro kring Azpilicueta. Det är där Chelsea måste koncentrera verksamheten just nu, att värva bra spelare till andra positioner är bonus även om Lukaku som sagt måste ersättas. Vi hoppas dock att Chelsea behåller Broja och ger honom chansen.
    Ziyech ser också tyvärr ut att vara på väg bort och det kanske blir klart redan denna vecka. Vår åsikt att efter Milans behandling av Bakayoko borde vi inte gör affärer med dem. Först lånar de honom och höjer honom till skyarna. Sedan lånar de honom igen på två år med köpklausul och slutar spela honom så att klausulen inte ska lösas ut. Ska vi verkligen låna ytterligare spelare till en klubb som agerar så? De norditalienska klubbarna måste skratta skjortan av sig åt Chelsea efter den och Lukaku-affären. Särskilt när Inter därtill hånar Chelsea genom att ge Lukaku tröja nummer 90 för att peka på att Chelsea köpte honom för 97,5m pund och lånar ut honom för ca 90 miljoner pund mindre. (Om än bara för ett år).
    (Senaste om Bakayoko är att Milan ännu ej officiellt sagt upp lånet över nästa säsong. Valencia under Gattuso sägs vara intresserade och AtleticoMadrid ska ha förhört sig om honom i januari).

Den nya ledningen har mycket att leva upp till och även om vi ursäktar dem med kort tid så är verkligheten sådan att de msåte underkasta sig den och just nu ser Chelsea inte ut som en klubb som kommer hota Man City eller Liverpool inom överskådlig tid. Förhoppningsvis kan det snabbt ändras, men Chelsea måste hänga med från start i ligan med tanke på säsongens konstiga upplägg och det långa uppehållet för VM. 

Rykten, notiser m m, v-27


SÖNDAG 10:
Manchester City kopplades tidigare idag till de Ligt och ska gett sig in i den jakten. Nu sägs de att de jagar Jules Kounde också. Båda ryktena lär nog hänga ihop med att Aké ser ut att vara på väg bort till Chelsea. City har dock en mycket bra backbesättning även om de förlorar Akié så det känns som svaga rykten.

Barcelona ska vara överens med César Azpilicueta om de personliga villkoren. Azpi lär få en ordentlig löneförhöjning påstår Daily Mail. Chelsea ska satt en prislapp om 7m pund (vi har tidigare hört 8,6m) vilket Barcelona är ovilliga att möta.

Det senaste om Dembele är att han är nära att skriva under en tvåårsförlängning med Barcelona. Det spekuleras i att det kan stoppa Raphinhas övergång dit. Som sagt, det är nya vändningar hela tiden just nu och det går inte att lita på något enda rykte.

Sky har just gått ut och sagt att Raheem Sterling kommer göra sin läkarundersökning hos Chelsea idag.
    De säger också att övergångssumman blir 47,5m pund.

Arsenal funderar på att försöka värva N'Golo Kanté i sommar.

Chelsea och City förhandlar fortfarande om Nathan Akés transfersumma. City begär extrema 41m pund för en spelare de inte spelar, vilket Chelsea naturligtvis tycker är för mycket. Särskilt om man sätter det i relation till att City sålt Jesus för 45m, en spelare som är yngre, anfallare om än med kortare kontrakt tydligen. Aké är dock en som går in under home-grown-reglerna och det kan vara anledning till det höga priset.
    Chelsea är överens med Aké om de personliga villkoren.

Vi trodde det var klart men tydligen har Tuchel ännu inte helt klart bestämt sig vad det gäller Christiano Ronaldo till Chelsea. Han sägs dock inte vara helsåld på idéen.

Evening Standard hävdar att Man City totalnobbat ett försök från Chelsea att värva Aymeric Laporta (trots deras sena intresse i de Ligt). Däremot är både Sterling och Aké fortfarande under diskussion. Vi måste erkänna att vi hade hoppats att Sterlingaffären skulle vara klar nu, men inget ska tydligen gå lätt för Chelsea detta år.

Manchester City har gett sig in i jakten på Matthijs de Ligt och räknar med att blåsa bort konkurrenterna Bayern och Chelsea genom att lägga ett bud om 76m pund.

Det verkar som Raphinhas ultimatum har gett effekt. Han tippas nu åka till Barcelona för att slutföra övergången till klubben. Trist för Chelsea men all makt idag ligger hos spelarna och genom hot och annat står klubbarna mer eller maktlösa, som när Courtois strejkade sig bort från Chelsea eller nu när Lukaku struntade i att försöka anstränga sig för att återvända till Inter.
    Dock, det hinner säkert bli några svängar till på den här historien.

LÖRDAG 9:
Orkar ni mer Barcelona? Även Lewandowski börjar tröttna på dem nu enligt vissa källor.
    Däremot är tydligen Chelsea tvåa på de flesta Barcelonamåls önskelista, förutom kanske då för Christensen som de värvade för han var gratis, Alonso och Azpi som vill hem till Spanien. För Raphinha sägs välja Chelsea om Barcelona inte får fram pengar att värva honom. Nu sägs det att Lewandowski har Chelsea som tvåa om hans Barcelonaflytt inte heller blir av och vi har ju matats med att Chelsea är andra alternativet för Matthijs de Ligt om han inte hamnar i Bayern. Då höll vi ändå på att glömma att även Ousmane Dembele verkar hålla Chelsea som andraval om han inte får Barcelona att erbjuda ett bättre kontrakt.
    Trist nog är tvåa inte bra nog men osäkrare silly season än sommarens vet vi inte om vi upplevt, som vi sagt otaliga gånger så är det ju också den mest motsägelsefulla vi upplevt.

Det är onekligen olika bud kring bud. Det gäller Barcelonaförstås som inte ger klara besked varken till spelrae, agenter, massmedia eller fans. Laporta ljuger som den politker han egentligen är om det mesta verkar det som. En del säger att Barcelona matchar Chelseas bud på Raphinha, men bara om de får dela upp det över många år. Andra säger att deras bud ligger långt under Chelseas bud. Inte undra på att Raphinha själv nu tröttnat och kräver klart besked från Barcelona på måndag.

Raphinha sägs gett Barcelona 48 timmar på att erbjuda honom en transfer och gå med på Leeds villkor. Vi kan inte tänka oss att Barcelona kan gå med på det, de har helt enkelt inga pengar utan använder sig ju helt av taktiken att lova om spelarna bara väntar.
    Barcelona hoppas kunna få till ett avtal där de betalar på avbetalning med mindre summor utspridda över flera år. Frågan är hur Leeds ställer sig till det. Ryktet säger att Barcelonadå matchar Chelseas bud. Allt år dock väldigt oklart.
    Möter Barcelona inte hans villkor och lägger ett antagningsbart bud till Leeds tänker Raphinha börja förhandla med Chelsea om de personliga villkoren.
    Han kommer inte delta i Leeds försäsongsturné i Australien.

Liverpool sägs gett sig in i jakten och vill värva tillbaka Raheem Sterling.

Fabrizio Romano säger att Chelsea är helt överens med Nathan Aké om de personliga villkoren, men de är inte överens med Manchester City ännu.
    Aston Villa och tottenham lär också jaga honom.

Många rykten om 40m € för Kalidou Koulibaly. Däremot är det osäkert på om Chelsea verkligen är intresserade elelr om det är medierna som vill att de ska vara intressrade.

Om Bayern lyckas värva de Ligt framför Chelsea sägs det nu att Dayot Upamecano kommer bli överflödig och kan komma säljas till Chelsea istället.

Det har varit tyst ett par dagar men nu börjar ryktena om mannen som inte kan bestämma sig, Ousmane Dembele igen. Ett tag såg det ut som han tänkte stanna hos Barcelona men nu växer ryktena igen om att han vill bort. Vilket skulle innebära en transfer till Chelsea. Det är dock lika många rykten om att han ska stanna som det är att han ska lämna.

Jules Kounde håller helt på att tappa tålamodet med Chelsea och vill ha klart snarast om Chelsea tänker värva honom och lägga bud till Sevilla. För den utomstående ser det onekligen ut som Kounde försvunnit ur bilden för Chelsea trots det stora behovet av erfarna försvarare.
    Barcelona hoppas förstås på det så de kan kliva in och lägga ett lågt bud. De vill ha Kounde men har som alla vet inga pengar.
    Sevilla har anlitat Jorge Mendes för att lösa situationen och få reda på vad Chelsea egentligen vill.

Italienska rykten säger att Tuchel har gjort klart för Hakim Ziyech att han ingår inte i Tuchels planer. Ziyech är på väg till Milan men tydligen har förhandlingarna låst sig. Milan vill ha ett lån med köpoption. Ziyechs kontrakt med Chelsea löper till 2025.
    Ziyech har sagt upp sina agenter och tänker förhandla själv framöver.

FREDAG 8:
Vi kan inte låta bli att undra en hel del över Chelseas prioriteter i det här transferfönstret. Alla spelare, utom Sterling, som Chelsea jagar, verkar vilja till andra klubbar. Kollar man inte upp sådant innan man lägger bud? Särskilt som vi nu ser hur vissa klubbar, läs spanska arroganter, håller spelarna gisslan så inga andra ska kunna värva dem innan de backar ur. Barcelona kommer låtsas de vill ha Raphinha till förnstret tar slut och han fattar att de inte vill ha honom.
    Den ende vi vet som verkligen vill till Chelsea - där har Chelsea ännu inte lagt ett bud. Vi talar om Jules Kounde, som vi förstår börjar ruttna på Chelseas inaktivitet och snart nog väljer bort oss också. Vem kan klandra honom.

Spanska rykten säger att Barcelona lagt ett slutgiltigt bud till Leeds för Raphinha. Leeds kräver 60m pund för Raphinha, Barcelonas bud lär vara 47m pund. Aldrig i livet vi tror Leeds tar det budet oavsett hur mycket Raphinha vill till Barcelona. Däremo är vi klart mer osäkra på om vi vill ha en spelare som vill till en annan klubb? Fast då kanske vi tänker alltför mycket som fans, spelare är ju trots allt professionella (de flesta, inte Lukaku) och gör sitt bästa för den klubb de representerar. Arsenal jagar också brasilianaren.

Det är närmast bekräftat att Chelsea försöker värva Nathan Aké och att de diskuterar en övergång med City. Det är dock långt till ett köp än så länge.
    Däremot är det personliga avtalet med Raheem Sterling klart och det är bara detaljer som håller upp affären innan den obligatoriska läkarundersökningen. Vi är dock inte säkra på om Sterling kommer ansluta till USA-lägret.

Danny Drinkwater säger han slösade bort sina bästa år och skyller det på Chelsea. Ynkligt säger vi. Visst han hade problem men han dolde dem med missbruk och tog aldrig en enda av de chanser han fick, även om de kom på lån. Det kan han inte skylla på klubben, sådant måste man ta personligt ansvar för. Klubben kan ju inte hjälpa någon som döljer att de behöver hjälp och han kan ju inte skylla på Chelsea att han inte klarade av att behålla startplatsen under ett enda av sina lån. CSFC trodde mycket på Drinkwater när han kom, men när han fick spela visade han inte att han förtjänade att få spela. Snarare gav ju Chelsea honom varje chans även om det var på lån att visa sin kvalitet, han tog den aldrig.

Ryktena flyger just nu och en del av dem placerar Conor Gallagher i Aston Villa för nästa säsong. Vi tvivlar.

Panka Barcelona sägs erbjudit två spelare för Alonso och Azpilicueta vid mötet igår. Det handlar om Serginho Dest och Memphis Depay.

Todd Boehly lär varit i Barcelona för att diskutera en övergång för Frenkie de Jong till Chelsea. Man Uniterd har jagat honom hela sommaren men inte kommit till skott. Dock säger skvallret att även de Jong föredrar en annan klubb än Chelsea, trots att Chelsea kan erbjuda CL-fotboll vilket United inte kan. Förmodligen handlar det om att Ten hag nu försöker göra United till en närmast nederländsk klubb, nästan alla spelare de jagar är ju nederländare. Liksom den enda värvning de gjort.
    Å andra sidan har Chelsea ännu inte lyckats göra en enda värvning.

TORSDAG 7:
Spanska Sport kommer med ett ganska intressant rykte. Alonso och Azpilicueta samt 51m för Frenkie de Jong. Då kan Chelsea också sälja Jorginho vars tempo gått ned märkbart senaste året till en långsammare liga, dvs Serie A. (Det sista är vårt förslag). de Jong som defensiv mittare är dock intressant även om vi har Billy Gilmour som möjlig sådan framöver. Dock, ska vi ge bort två backar för honom måste Chelsea fixa ersättare snarast.
    Barca sägs vilja ha hela köpesumman, de kräver 70m på bordet pga sina usla finanser.
    Barcelona sägs vara skyldiga de Jong hela 17m pund i utestående löner och bonusar. Man kan inte låta bli att undra om det inte vore en säljpunkt att ta upp. Säg, ge oss de Jong för X mycket pengar och vi tar över era skulder till honom. Det borde kunna sänka priset en del även om Barca är desperata för att få in pengar så de kan värva Lewandowski.
    Sedan är det ju en bonus att skulle vi sno åt oss den värvningen framför näsan på United skulle det reta deras fans till vansinne.

Mino Raiolas agentur som företräder de Ligt sägs stoppat alla samtal med Chelsea då de Ligt ska valt Bayern som nästa klubb.
    Chelsea och Boehly måste få till försvarssituationen snarast nu. Att man inte ens kan hålla koll på om spelarna vill spela för klubben imponerar inte. Samma visa med Raphinha sägs det ju.

Marcos Alonso sägs överväga att lämna in en transferbegäran för att få återvända till Spanien. Vi sätter stora tvivel kring det, men skulle inte sätta hinder i vägen om han vill återvända, bara Chelsea se till att ha back-up till Chilwell för vi såg ju hur hans skada inte bara förstörde hans säsong utan i hög grad också påverkade Chelseas.

En italiensk sportskrivare hävdar att Bayern nu lagt bud på de Ligt, det ska vara 5+5m € högre än Chelseas bud, dvs 75+5 i bonusar. Vilket ska motsvara Juventus utgångskrav på 80m €. Detta är ju precis vad Juve vill, ha igång en budgivningsprocess som pressar upp priset. Det som oroar mest är dock snacket om att de Ligt sägs föredra tyskarna.

Tuchel sägs nu pusha för att Chelsea ska lägga 60m € på Presnel Kimpembe. Vi är fortfarande osäkra men Tuchel känner ju spelarens kvaliteter bättre än vi. Särskilt då Milan Skriniar sägs ha samma prislapp och PSG också försöker värva honom, finansierat av Chelsea - varför då inte gå direkt på Skriniar även om han är äldre? Han är en bättre spelare i våra ögon.

Vi gillar ryktena om Nathan Aké men inte till den prislapp som lär vara på 50m pund. Det är minst 15m för mycket som vi ser det för en spelare som knappt får titta in på plan i City.

Football Insider som vi inte hyser största förtroende för hävdar att Chelsea kommer att lägga ett bud på Ronaldo om 14m pund.

Det kan hända, kanske, att vi idag får en ny spelare. Eller åtminstone nyhet om att en spelare kommer till läkarunderskning hos Chelsea, nämligen Raheem Sterling som vi tippade i måndags skulle bli Boehlys första värvning till Chelsea (förutom Eddie Beach till akademin och tre spelare till Chelsea Women).

Ryktena om Matheus Nunes växer och ju mer vi lär om spelaren desto intressantare låter det. Det är dock en 43m-satsning. Newcastle trodde de var nära en överenskommelse, men även Man City lär vara intresserade. City spelade ju mot Nunes i CL förra säsongen.

Chelseas samtal om Nathan Aké från City lär nu vara mer avancerade än de mellan Chelsea och Juventus angående Matthijs de Ligt.

ONSDAG 6:
Daily Mail har gjort en analys av de försvarare som kopplas till en övergång till Chelsea nu i sommar. Läs den här>>
    Samtidigt har Juventus träffar Koulibalys agenter och diskuterat en övergång för 31-åringen som går in på sista året på sitt kontrakt. Går Koulibaly dit lär Juventus släppa de Ligt. Då är ju frågan vad de Ligt väljer, Bayern eller Chelsea. Juventus vill nog hellre sälja till Chelsea som nog är beredda att betala lite mer än Bayern.
    Sky har gjort en analys och försök till att se hur Sterling skulle passa in i Chelsea. Läs den här>>

Det ska nu vara mycket nära att Raheem Sterling skriver på för Chelsea. Det hela ska handla om slutdetaljer mellan klubbarna. Sterling ska vara överens med Chelsea. Det spekuleras i att det kommer att bli klart i tid så Sterling kan åka med på USA-turnén nästa vecka. Övergångssumman lär bli 45m pund vilket är hyfsat, plus möjligen tio till i olika bonusar. Vilket är vad Arsenal lär betalat för Gabriel Jesus. Denne är dock två år yngre men har också gjort avsevärt mycket mindre mål.
    Sky säger det kommer bli klart inom 24 timmar.
    Chelsea lämnar London redan på lördag för försäsongsläger i Los Angeles.

Armando Brojas agentfolk säger att Broja kommer begära att få lämna Chelsea om han inte kommer med på Chelseas USA-turné. Vi kan inte ens förstå hur frågan kommit upp, för oss vore det närmast tjänstefel av Tuchel om han inte testar Broja under försäsongen.

Leeds ska ha gett Barcelona ett ultimatum, att de måste lägga ett konkret bud på Raphinha senast imorgon eller kan de glömma att ge sig in i leken. Vi får se vad detta leder.

Ett helt nytt rykte för oss är Sportings mittfältare Matheus Nunes, 23. Han lär kosta 42,8m pund. Han lär t o m vara rekommenderad av Guardiola. CSFC vet nästan inget om honom men ryktet är riktigt hett idag.

Raheem Sterling sägs nu vara mycket nära en övergång till Chelsea. Som det här fönstret går väntar vi nog tills det blir helt klart.

Newcastle är intresserade av att värva Callum Hudson-Odoi.

TISDAG 5:
Som svar på ryktena om att de Ligt vill till Bayern kommer nu rykten om att Chelsea ska intressera sig för Bayerns högerback Benjamin Pavard som helst vill spela mittback

Tyska rapporter och vi tror inte helt på dem, säger att Matthijs de Ligt är muntligen överens iom en övergång till Bayern. Detta då han ska ha kompisar i klubben och därför vill dit. Som sagt, vi har hört det redan innan men det är inte undrestyrkt på något sätt från någon annan källa en enskild sportskrivare än så länge. Plus förstås, Bayern lär inte vara i närheten av att vara överens med Juventus. En ny Raphinha-situation verkar det dock vara men massor av motsägelser.

Engelska FA ska sagt nej till ett bud om 150m pund för att låta WSL, Women Super League, övergå till en klubbstyrd liga likt Premier League är. Chelsea lär vara en av klubbarna som driver frågan. Läs mer om det här>>

Mycket prat om att Boehly vill ha Ronaldo men att Tuchel är mer än tveksam. Vi hejar på Tuchels linje, men lär få höra mer om detta. Även Neymar sägs vara en värvning Boehly är intresserad av. Båda är värvningar av mycket bra spelare men ändå inte värvningar CSFC vill ha då de är s k kommersiella värvningar, de värvas för att generera intäkt mer än för att förbättra laget som sådant. Men visst, de är bra spelare.

Denna motsägelse-silly season.... de Ligt sades igår föredrar Bayern. Idag sägs det att han föredrar att gå till Chelsea. Vi får se hur det blir. Bara vi får svar snabbt nu.

Ryktena om målvakten Gabriel Slonina är igågn igen. Chelsea ska ha ett muntligt avtal med Chicago Fire om den unge målvakten. Sedan Petr Cech plötsligt lämnade har det varit osäkert och just den övergången har kanske hamnat lite bakom andra, just nu viktigare. Vi hoppas dock den blir av. Chelsea har redan värvat en lovande målvakt, Eddie Beach.

Nederländska medier har skrivit om det som det var fakta, men tydligen har Ian Maatsen tackat nej till att gå till Feyenoord för att istället stanna hos Chelsea och försöka spela till sig en plats i försvaret. Kan det vara så att Tuchel gett spelarna förhandsinformation om att han kommer satsa på ungdomarna för de spelare som lämnar? Maatsen gjorde succé på lån hos Coventry förra säsongen.
    Detta kan handla om något just nu, då Maatsen fortfarande kan komma att hamna på lån om han inte lyckas slå sig in i Tuchels trupp. Fönstert stänger ju först 1 sep och lån brukar bestämmas sent.

Fler och fler tror att Ronaldo faktiskt kan komma till Chelsea, men de säger det beror på Thomas Tuchel. Några medier säger han är stor beundrare av Ronaldo. Andra menar att han är mer skeptisk till om denne passar in. CSFCs åsikt är att Chelsea ska inte ge sig in i detta, hur bra spelare Ronaldo än är så är det bättre om Tuchel bygger nytt på sin egen modell istället för att ta in ännu en stjärna som ärligt talat kräver särbehandling både på och vid sidan om plan hur professionell Ronaldo än är. Han kommer aldrig att acceptera att jobba defensivt på det sätt övriga i Chelsea accepterar, för att ta upp en punkt.
    En värvning av Ronaldo är i våra ögon inte ett sportslig beslut lika mycket som det vore ett affärsmässigt beslut. Färhoppningsvis stämmer rapporterna om att Tuchel också är högst tveksam, men då allt denna silly season är motsägelsefullt säger andra att han är en stor beundrare. Anmärkningsvärt nog sägs det att Boehly ännu inte ens diskuterat detta med Tuchel, trots att Tuchel ska ha mycket mer att säga till om numer i fråga om värvningar.
    Ett sent rykte säger att Barcelona nu kopplas till Ronaldo.

Det börjar också framkomma att Barcelona verkligen fulspelar vad det gäller Raphinha. Det är framförallt klubben Barcelona som sprider ryktena om att Raphinha inte vill till Chelsea. Enligt rykten från Leedskällor har Raphinha inte alls uteslutit en övergång till Chelsea om Barcelona vägrar möta Leeds krav. Vilket Barcelona inte villl utan de försöker få Chelsea att dra tillbaka sitt anbud till Leeds för Raphinha.
    Detta är nog den smutsigaste silly season vi upplevt. Det är ingen måtta på hur klubbar, agenter och spelare försöker påverka klubbarna och fansen.

Tiemoué Bakayoko har anlänt till Milans försäsongsträning för sitt andra låneår, trots starka rykten om att Milan vill avbryta lånet för att slippa utlösa köpklausulen.

MÅNDAG 4:
Ej officiellt ännu, men målvakten Nathan Baxter, 23, gör sitt åttonde lån nu när han återvänder till Hull där han var förra säsongen och etablerade sig som förstemålvakt. Bacter kommer som lån men med en köpklausul nästa sommar.

Nu sägs det att de Ligt ändrat sig och vill till Bayern istället för Chelsea. Bayern kan dock inte betala lika bra som Chelsea, men det är verkligen Raphinha-vibrationer över det här ryktet nu. De nya ägarna får en hård lektion i hur svårt det är att värva inom fotbollen. Pengarna betyder ändå inte allt.

Spansk fotboll lever i ett parallellt universum. Barcelona har nu bekräftat att Andreaes Christensen ansluter på fri transfer, hans utköpsklausul har satts till 500m €. Ja, ni läste rätt femhundra miljoner euro.

Christian Pulisic har gjort klart för Chelsea att han vill stanna i klubben, det uppskattar vi. Han vill inte bli använd som mellanskillnad eller bli såld till annan klubb.

Ofta lite mer pålitliga The Athletic hävdar att det finns starka indikationer på att Tuchel kommer ändra till en fyrbackslinje kommande säsong. Vi som gillar flexibilitet ser gärna att han spelar med fler alternativ beroende på motstånd. Lite oroade är vi över hur det påverkar wingspelet som varit så framgångsrikt när James och Chilwell varit friska.

Mason Mount ser ut att tillbringat mycket tid i gymmet på sistone. Han har på nya bilder bulkart upp ordentligt och växt till sig inför kommande säsong.

Sergej Milinkovic-Savic, 27, vill lämna Lazio. Det skulle kosta runt 45-50m €. Sarri och M-Ss agen Matej Kezman, båda med förflutet i Chelsea ser gärna att Chelsea intresserar sig för honom. Sarri av det skäl att då hoppas han få loss Emerson Palmieri och kanske Loftus-Cheek till Lazio istället.

Det senaste om de Ligt är att Chelsea ska lagt ett bud om 60-65m pund plus bonusar. Juventus förväntas vilja ha 70m men osäkert hur bonusar ingår. Däremot tycks snacket om en spelare mellan också helt försvunnit. Juventus vill ha pengar och de vill ha en snabb affär för att kunna ersätta de Ligt som gjort klart för dem att han vill bort. Chelsea är dock inte de enda som kretsar runt de Ligt, många klubbar följer utvecklingen och hoppas kanske kapa åt sig affären.

Vi är oroade. Det verkar som det faktiskt finns sanning i ryktena om Christiano Ronaldo till Chelsea. Transferexperten Fabrizio Romano säger att Boehly definitivt har haft sådana diskussioner med Ronaldos agent, Jorge Mendes.
    En bra spelare men han kommer aldrig passa in i Chelsea och det är näst intill omöjligt att tro att Tuchel vill ha ännu ett stort namn som vägrar anpassa sig till taktik och laget utan kräver ett lag som spelar för honom. Men som vi sa redan igår, amerikanska sportaägare älskar tyvärr den sortens affärer då de genererar andra intäkter än sportsliga.

Bayern München och Man City sägs ge sig in i jakten på Matthijs de Ligt. Får se om det är rykten för att höja prislappen eller seriöst framöver.

Det kommer från Fichajes i Spanien så man behöver inte frukta att det är sant, men enligt dem jagar Chelsea nu Wolves högerback Nelson Semedo. Som ersättare för Azpilicueta. Nej tack säger vi som sett honom spela.

Raphinha vill inte till Chelsea, och som ryktena går vill inte Ousmane Dembele det heller. Därmed är två av de hetaste Chelsearyktena nu döda. Dembele ska gjort en helomvändning och accepterat Barcelonas senast kontraktsförslag trots det påstås innebära en 40%-ig lönesänkning.

Det är nu oklart om Hakim Ziyech till Milan blir ett lån eller en affär om 25,2m pund.

Det är svårt att hålla reda på alla som vill ha Chelseas unga spelare Conor Gallagher och Levi Colwill. Aston Villa sägs nu också vilja ha Gallagher och Leicester vill ha Colwill. CSFCs inställning är kristallklar. Chelsea måste behålla båda två. Det är nu så många klubbar som jagar dem att man behöver båda händernas fingrar för att räkna dem.


<<50 år med Chelsea, 14 mars 2020>>

Biljettinformation; finns även under CSFC>>

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(finns också under rubriken CSFC/Chelseaguide)
LindyMålsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt, åsikter och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC.SE

NEJ till näthat