csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4   Chelsea FC  38 sp 20 v 6 o 12 f 69 -54 mål 66 p
länk
csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,    ej färdigspelad. i Mästare efter point per game
1     Chelsea W   15 sp 12 v 3 o 0 f 47 - 11 mål 39 p
länk W res
- always proud to be Blue -
<<50 år med Chelsea>>

Chelsea Women - CHAMPIONS - WOMEN SUPER LEAGUE 2019-2020
Continental Tyres Cup Champions 2020

27 juli - 2 aug 2020
    NÄSTA MATCH:

   8 aug kl 21.00 - Bayern München -CL

  TV

Nyheter v-31


SÖNDAG 2:
Det står redan klart att Azpilicueta och Pulisic inte kommer att kunna spela mot Bayern. Det kommer inte heller Pedro att göra. Det har inte bekräftats men hans sista insats för Chelsea tycks inneburit en axel ur led, vilket inte är ett roligt sätt att avsluta en karriär. Skadan kan ju också äventyra hans övergång till Roma. Vilket vi verkligen hoppas den inte gör för vi önskar Pedro all lycka till i framtiden och tackar honom för hans stora och lojala insats i Chelsea.

Det svider oerhört fortfarande, som matchen utvecklades. Domsluten som förändrade allt men framförallt skadorna. Frågan är om någon av spelarna kommer att bli spelklar till säsongsstarten. Vi har dessutom en match kvar där vi hoppas göra bra resultat även om det blir svårt att vända första matchens resultat och gå vidare.
    En stor besvikelse var onekligen Chelseas inställning och sättet de tog sig an matchen efter den lovande inledningen. Där fanns mycket mer att önska. Arsenal ville mer helt enkelt vilket verkligen understryker hur viktigt det är med motivation och vilja.
    Vi får hoppas vårt unga lag tar förlusten på rätt sätt och vill ha revansch. För snacka om en match där precis allting går fel, då kan man lätt ta fram det mötet.

LÖRDAG 1:
Arsenal kan verkligen tacka domaren. Kanske det värsta sedan Øvrebøe. Auba filmade till sig straffen, utvisningen var ett dåligt skämt och så var 90% av domsluten. En målvakt som skulle visats ut för tagit bollen utanför boxen och det kollas inte ens. Lika lite som att Kova inte ens rörde spelaren vid andra gula. Tre allvarliga skador också, inget flyt alls.
  Vilken trist avslutning för Pedro också. Chelsea började riktigt bra och kunde gjort mer men sedan gick allting fel. Precis allting. En mycket dyrbar förlust.

Willian är helt petad från truppen, skada eller övergång till motståndarna!?
    CHELSEA: Caballero, James, Azpilicueta, Zouma, Rüdiger, Alonso, Jorginho, Kovacic, Mount, Giroud, Pulisic
    Arsenal: Martinez, Holding, David Luiz, Tierney, Bellerin, Xhaka, Ceballos, Maitland-Niles, Pepe, Lacazette, Aubameyang
*
Medierna och kommentatorer ser det som något stort att Chelsea nådde CL-kvalificering. Visst hade vi varit besvikna om det inte hänt men så stort var det ändå inte, vi var ändå rätt många som förväntade oss det. Inkl uppenbarligen Abramovich som inte sänt några särskilda gratulationer om det till en Lampard som inte förväntade sig det heller. Lamps vet kraven i Chelsea och fjärdeplatsen är bara ett steg på vägen i den utveckling han förväntar sig. Läs mer här>>

Trevlig läsning om César Azpilicueta och hans kamp för att bli Kapten Pålitlg. >>

Det är kanske mest kassören som bryr sig men alla bäckar små. Om Chelsea vinner FA Cupfnalen idag tjänar klubben också 3,6m pund.

Vi såg Chelsea som favoriter och trodde det var fallet men efter att läst en hel del medier verkar det konstigt nog (?) som om det är Arsenal som är favoriter att vinna ikväll. Det hoppas vi verkligen att Chelsea tar till sig på rätt sätt och visar var skåpet ska stå.

FREDAG 31:
Inte på något sätt en favoritdomare, men det är Anthony Taylor som dömer finalen imorgon.

Från presskonferensen:
Ruben Loftus-Cheek har en mindre skada och är inte med i truppen mot Arsenal. Willian och Kanté är med.
    Chelsea vill självklart ha fansen på en cupfinal men det ändrar inget, det handlar fortfarande om att vinna matchen.
    Kommer man till en final vill man vinna. Det finns många stora managers som aldrig vunnit en titel.
    Lampard säger sig inte blivit förvånad över att Arsenal slog City i semin utan hyllar deras spelare och manager.
    Han ger ingen svar om Kepa eller Caballero får stå. Men betonar att alla spelare vill spela en sådan här match och hur stor betydelse spelare som hoppat in har haft i matcherna på sistone.
    Om Giroud betonar han att han alltid försöker välja spelare som visar form och som lyssnar till vad han har att förmedla, något han hyllar Giroud för.
    Vikten för de unga spelarna vid en vinst är stor, men bara att spelat i en final är en viktig erfarenhet. Dock, de vill vinna betonar Lampard igen (många gånger under presskonferensen).
    Han har inte något speciellt meddelande till spelarna men kommer förmodligen att säga något. Han vill dock inte sätta för stor press på dem. Många spelare har också varit i den här situationen förut.
    Igen betonar han att det är inte normalt att spela utan fans och de vill spela inför fansen men måste acceptera omständigheterna det är dock titeln i sig som är det viktigaste.
    Lampard känner Willian väl och tvivlar inte på att han kommer att ge allt i matchen.
    Han ser inte FA Cupen som ett steg framåt. Den kan betyda det om man vinner men målen kvarstår vad som än händer i matchen.
    Han vet inte om en vinst för Arsenal som ger dem en EL-plats ger dem extra motivation men han menar att Chelsea får inte vara nöjda med att redan kvalificerat sig för CL.
    Han ser absolut inte David Luiz som en svaghet (weak link) i Arsenal.

OFFFICIELLT
Erin Cuthbert har förlängt sitt kontrakt med Chelsea till 2023.

Mycket välförtjänt! Neil Bath har fått The Eamonn Dolan award för sitt fantastiska arbete med Chelseas akademi. Läs mer här om varför han i allra högsta grad är värd utmärkelsen>>

TORSDAG 28:
Det blir ingen publik på cupfinalen. Inte ens familjer. Däremot får klubbarna ta med 10 extra spelare utöver matchtruppen. Det blir ingen promenad uppför trapporna utan bucklan delas ut bufféstyle och hämtas av kaptenen som vinner. Den tristaste cupfinalen någonsin i världens äldsta fotbollsturnering, men sådana är tiderna och tristheten behöver ju inte sträcka sig till spelet på plan. Det kan fortfarande bli en bra fotbollsmatch och spännande.

Det ser inte ut som det blir en lösning med Willian, utan det ser ut som han kommer att representera Arsenal framöver. Det har väckt frågan i nästan alla medier hur Lampard kommer behandla det här. Ställs Willian utanför truppen oavsett om han är tillbaka från sin skada eller inte. Vi får kanske veta mer imorgon när presskonferensen har varit. Det sägs också att Kepa tror han gjort sin sista match för Chelsea. Långt ifrån säkert, men vi har hela tiden trott att Willy Caballero skulle se hela cupäventyret oavsett Kepas form.

Intressant läsning om cross-over-spelarna Olivier Giroud och David Luiz i Guardian. Läs mer här>>

ONSDAG 27:
OFFICIELLT
Bethany England har förlängt sitt kontrakt med Chelsea Women till 2024.

BBC röstar om Årets Spelare i WSL. Kandidaterna är Beth England, Guro Reiten - Chelsea och Vivianne Miedema - Arsenal. Ni kan läsa hur BBCs experter röstar och själva rösta här>>

Chelsea har inte vunnit cupen ännu men om de gör det startar nästa säsong för Chelsea redan 29 augusti med Community Shield mot Liverpool. Fast konstigt nog nämns inte Liverpool i FAs meddelande om CS, bara att Chelsea eller Arsenal kan komma att spela matchen!
    FA för också förhandlingar med regeringen om att tillåta några supportrar tillträde till matchen. Det vore onekligen trevligt.

The Sun har en artikel som visar att baserat på internetsökningar är Chelsea världens näst mest populära klubb. Läs mer här>>
    Man United toppar listan följd av Chelsea och Liverpool. Det här stämmer ganska väl med andra undersökningar om popularitet som baseras på sålda tröjor och sådant. De tre klubbarna står i särklass, men det som kanske förvånar är att undrsökningen sägs gälla alla klubbar men bara redovisar Premier Leagueklubbar så det är svårt att ta epitetet världens mest populära/följda klubb på allvar när klubbar som Real Madrid, Barcelona, Bayern, Juventus, PSG inte redovisas.

Christian Pulisic och Olivier Giroud är nominerade till Månadens Spelare för juli.

CAS's fulla dom över Citys överklagan har nu kommit och som alltid är saker inte lika svarta eller vita som Uefa och City hävdat. City är inte alls så oskyldiga som de velat framstå. Det verkar som vår grunduppfattning att CAS friade för Uefa lade fram ett dåligt fall är orsaken till att CAS friade med en 2-1 röst. Läs mer här om ni vill veta mer detaljer>>

TISDAG 28:
Rekommenderad läsning/lyssning. Varför Timo Werner valde Chelsea? Korta svaret; Frank Lampard. Läs mer och/eller lyssna här>>

Emma Hayes har blivit utsedd till Årets Manager i WSL av sina kollegor i managerföreningen, LMA.

Transferfönstret i England stänger 5 oktober, fast ändå inte. För transfers mellan lag i Premier League och de lägre ligorna i England kan ske fram till 16 oktober. Räkna med att det är då lånen görs.

MÅNDAG 27:
Timo Werner har tränat med Chelsea för första gången idag.

Frank Lampard har helt rätt, vi får inte vara nöjda med att Chelsea får spela Champions League även nästa säsong. Målen måste sättas högre framöver. Det är den sorts ambition vi verkligen gillar. Samtidigt vet vi ju att konkurrensen är större än kanske någonsin. Visst, Liverpool vann överlägset i år och det kan man tolka på olika sätt. Ett sätt är som vi tycker är det rätta; de lyckades vinna de där matcherna där de inte spelade bra (för vi hävdar fortfarande att de oftare spelade riktigt bra fotboll förra säsongen men den här hade de den nödvändiga jämnheten och undvek bottennappen) men också att egentligen underpresterade alla konkurrenterna. Det var verkligen en upp och ned säsong för alla utom Liverpool. Det kommer absolut bli jämnare nästa år även om slutställningen kan bli ungefär densamma. Chelsea med de värvningar som är gjorde och de som kommer att göra (vi tror på minst tre färdiga spelare till) ska börja utmana igen. Det är tre år sedan senast. Alla vet vilket arbete som måste göras och alla vet vilken kvalitet Chelsea redan har försäkrat sig om och vi tror till 90% agtt Kai Hvertz kommer. Sedan handlar det om vilken försvarare och målvakt, för vi kan inte tolka det annorlunda än att Lampard har tappat förtroendet för Kepa. (Även om vi var hundra på att Caballero skulle stått i FA Cupfinalen i vilket fall som då han stått de andra cupmatcherna)

Det var inte första gången Mason Mount satte en fin frispark. Redan som pojklagsspelare fökrlarade han hur man gör det och visade hur. Se här>>

Den här veckan handlar enbart om en titel. Att Chelsea ska vinna sin första titel under Frank Lampard på ett öde Wembley på lördag. Vi vill verkligen ha den där bucklan, vi är så bortskämda med sådana och det är över ett år sedan vi senast fick en buckla genom att utklassa samma lag som vi möter på Wembley, Arsenal i Europa Leaguefinalen i Baku. 4-1 slutade det den gången, det får gärna bli liknande siffror på lördag.

Annars lär mycket handla om att engelska transferfönstret nu officiellt öppnar idag. Det har inte spelat så stor roll för Chelsea som redan värvat två riktigt bra spelare. En tredje tror vi är på g och vi förväntar oss ytterligare minst två värvningar. Så ska spelare säljas också förstås.

Säsongen ör inte slut, åtminstone inte ännu på minst två veckor. Ändå är det bara sex veckor till nästa säsong. Det är nästan så man undrar om det inte vore bra för Chelsea om Bayern vinner och slår ut oss ur säsongens Champions League så de kan få en minisemester. Försäsong lär nog inte behövas även om någon stängd träningsmach nog lär spelas.

Lampard bekräftade att Pedro spelade sin sista match för Chelsea igår (ingen cupfinal alltså). Laget höll en avskedssång för honom efter matchen och Lampard var noga med att tacka Pedro för det bidrag han har gjort Chelsea. Det gör även CSFC och önskar honom all lycka till i nästa äventyr, som ser ut att bli Roma.


 

 

Rykten, notiser m m, v-31


SÖNDAG 2:
Vi är inte de enda som anser att domaren Anthony Taylor hade en ren katastrofmatch och avsiktligt påverkade utgången av matchen. Vår förre manager, nu tv-experten Glenn Hoddle spar inte på orden. Läs här>>
    Ävne förre domaren Keith Hackett fördömer Anthony Taylors domarskap igår och hur VAR inte används i engelsk fotboll i sin krönika i Telegraph. (Den kan läsas som free trial men är annars inlåst).

Nick Pope, 28, är nu hetaste målvaktsnamnet. 50m pund lär han kosta men han är också intresserad av att komma till Chelsea, om vi ska tro Express. Det finns fler källor som säger samma sak så kanske kan det ligga något i ryktet.

LÖRDAG 1:
Absolut inget som vi inte redan visste men en någorlunda positiv artikel om Chelsea i DM kan vi väl alltid tipsa om. Den här handlar om hur Lampard har navigerat Chelsea sin första säsong>>

Daily Mail hävdar att Pierre-Emerick Aubameyang kontaktade Chelsea om en övergång i januari men att det föll igenom pga lönekraven. Vi vet inte vad vi ska tro, men det är nog inget Arsenal ville se i medierna timmar innan en cupfinal mot oss. Läs mer här>>

Många rekommenderar Chelsea att värva Koulibaly från Napoli. Han tickar förstås de flesta boxar men han är också snart 30 och kostar 64m pund.

Det talas också lite mer om Luiz-stylade Marc Cucurello, som är på motsatta skalan när det kommer till erfarenhet. Han är bara 22 år men ser ut att vara en spelare för framtiden. Frågan är om det är spelare för framtiden Chelsea behöver defensivt? Vi har ju redan Tomori, Ampadu, Guehi för framtiden och Christensen och Zouma är inte heller direkt lastgamla.

Mason Mount har gett sig själv och sin första säsong i Chelseas a-lag betyget 7 av 10 i Guardian. Han motiverar sjuan med att han gjort sju mål.
    Läs hela intervjun här>>

The Guardian tror också att Willian lämnar Chelsea om någon vecka för dagens motståndare. Läs mer här>>

FREDAG 31:
Leverkusens sportdirektör har gått ut och hällt kallt vatten på alla rykten. Han säger att de har ännu inte fått något officiellt bud på Kai Havertz.

Starka rykten om att Kai Havertz är klar för Chelsea i allt utom den sista signaturen på pappren. MEN Bayer Leverkusen vill inte offentliggöra något, och det kan vi förstå, innan de avslutat sitt Europa Leaguespel som de vill ha med Kai Havertz för. De har en returmatch mot Rangers och leder med 3-1 efter första mötet så de kan blii några matcher till.

West Ham ska har satt en prislapp om 65m pund för Declan Rice. Det är lägre än vad medierna har spekulerat i.

TORSDAG 28:
Lillebror Fulham är i playofffinal. Och det utan deras absolut bäste spelare, Mitrovic som är skadad. Får se om han kan spela mot Brentford. Men London vs Wales, 2-0. Fulhams manager är förstås Chelseas förre mitttfältare Scott Parker. De möter Brentford på ett tomt Wembley för finalen.
    Fulham lyckades dock stå för den sämsta frispark vi någonsin sett, någonsin. När de hade chansen att göra slut på matchen. Den var längre från mål än den sköts från.
    Från vad vi sett i andra mötet i semin måste dock Brentford vara favorit om inte Mitrovic blir spelklar.

BBC tippar Arsenal att vinna Cupfinalen.

Barca är en av de europeiska klubbarna som lagt bud till Willian och vi hoppas ju tiotusen gånger hellre att han går dit än till våra London- eller Manc-konkurrenter. Så är det bara. Vi kan förlora Willian men att se honom i ett konkurrentlag vore inte roligt alls.

Det spekuleras i att Liverpool inte tänker delta i Community Shield. De har ännu tydligen inte gett besked om detta. Det lär handla om att få tillräckligt mycket tid mellan avslutning av säsongen och start på nästa. Men Liverpool slutade säsongen tidigare än Chelsea eller Arsenal. Chelsea har dessutom ytterligare en vecka efter denna av förra säsongen att spela, minst, då Chelsea ska möta Bayern, så om det handlar om vila är det väl Chelsea som inte ska spela CS om något lag inte ska delta (förutsatt att Chelsea vinna cupfinalen)?
    Vi säger, skit i Community Shield. Det finns absolut inget som talar för att den jippomatchen ska spelas då allt annat har förändrats pga pandemin. Lägg ned den istället, åtminstone i år eller spela pojklagen.

Förre Chelseaspelaren Jermie Boga som det talades mycket om skulle återvända till Chelsea, vilket inte kommer att hända är aktuell för Napoli eller Everton. Prislappen sägs vara 35m pund. Så varför bryr vi oss om det, jo för att Chelsea får en bra slant av den prislappen. De förhandlade i vintras fram ett nytt avtal om en högre vidareförsäljningspeng för Boga med Sassuolo istället för att utnyttja den mycket gynnsamma återköpsklausulen.

Mycket prat om Bayerns David Alaba som även City är intresserade av. Alaba själv sägs mer intresserad av en flytt till Spanien.

En spansk radiostation hävdar att Chelsea lagt ett bud på Barcelonas Marc-Andre ter Stegen. Önskar det vore sant men vi tror inte han är värvningsbar.

Man City värvar förre Chelseaspelare Nathan Aké som alltid varit aktuell för att återvända känns det som. De har fått ett bud om 41m accepterat av Bournemouth. Frågan är om Chelsea har rätt att matcha det budet i någon form av förköpsoption? Det verkar dock som Chelsea inte är intresserade av att göra det ändå.
    Sky säger Chelsea har 72 timmar på sig att matcha Citys bud.

ONSDAG 27:
Lånespelarna Marc Guehi och Conor Gallagher i Swansea får inte spela playoffinal i Championship. De förlorade returmatchen mot Brentford med två mål efter en uddamålsseger hemma i helgen. Fulham har en tvåmålsledning mot det andra Wales-laget Cardiff och hemmamatch imorgon så det lutar åt att båda Londonklubbarna gör upp på Wembley om tredje PL-platsen. Det var också, utan publik förstås, den absolut sista matchen som spelades på Griffin Park som ska rivas och Brentford flytta till en ny arena.

Bild säger att Leverkusen och Granovskaia har nått ett genombrott i förhandlingarna om Kai Havertz's övergångssumma. Enligt dem ska Chelsea betala 70m pund och det kan bli ytterligare 20m om en serie bonusar uppnås.

Italienska rykten lanserar ännu en mittfältare Chelsea ska vara intresserade av, att säga att vi tvivlar är inte i närheten av vad vi anser. I vilket fall är det Cagliaris Nahitan Nandez.

Sun menar att Chelsea är intresserade av Mönchengladbachs mittback Matthias Ginter.

Mirror säger att Ben Chilwell kommer försöka tvinga Leicester att låta honom lämna för Chelsea.Dit han vill enligt den tidningen. Leicester har inget behov av att sälja så lita på att prislappen lär sättas högt.
    Apropå Chilwell säger Ashley Cole att han blir en tillgång, men kanske intressantare är att Cole menar att Chilwell faktiskt är ett Chelseafan.

Branislav Ivanovic kan vara på väg till Everton. Inte samma åldersnoja där som i Chelsea då Iva är 36 år gammal.

Många engelska förståsigpåare uppmanar Chelsea att värva John Stones just nu. Vi är inte engelska och fömrodligen inte förståsigpåare men vi är oerhört tveksamma och kan inte förstå ett sådant rykte. Vi kan intepå något sätt se vad Stones skulle kunna tillföra Chelsea. Det finns ingen engelsk mittback idag som kan göra Chelsea bättre. Närmast kommer kanske Coady i Wolves.
    Vi är inte odelad entusiastiska till Ben Chilwell heller men där kan vi förstå ryktet även om vi inte kan anse övergångssumman kan motiveras. Han är bättre än Maguire, men det säger väldigt lite.
    Vi är också tveksamma, precis som med Kepa, inför allt hat mot Marcos Alonso som är oerhört bra wingback, mindre bra vänsterback i en rak fyra. Frågan är vad Lampard vill ha, flexibilietet med försvarssystem eller .... Alonso är utsatt för nästan samma sorts kampanj som Kepa, men på sistone då Lamps valt trebackslinje (vi lär väl få kalla systemet det då alla vill säga 3-4-3) och Alonso visat vilken tillgång han är i det.
    Man är inte en dålig fotbollsspelare för att man inte fungerar i varje system, särskilt inte som ytter- eller wingback som håller på att utvecklats till fotbollens svåraste position. För ärligt talat det ställa väldigt olika krav på en wingback och en ytterback! Några få klarar av det till en bra nivå, som Azpilcueta men både Reece James och Marcos Alonso är allra bäst som wingbacks.
    Så är frågan ägget eller hönan? Det handlar om en manager vill ha ett visst system eller vill spela till de tillgängliga spelarnas styrkor? Vad Sarri ansåg det vet vi, och håller absolut inte med även om han haft framgång med sitt sätt, Lampard har visat betydligt mer klokhet och anpassningsförmåga.

TISDAG 28:
Kepa har fått ta väldigt mycket skit den här säsongen, ja sedan det där missförståndet när Sarri ville byta målvakt i cupen förra säsongen. Inte helt rättvist alls tycker vi som har målvaktsbakgrund. En målvakt är inte bättre än sitt försvar kan man säga. Kepa har hela tiden fått kämpa emot de engelska medierna och framförallt mot sin prislapp. Han blev världens dyraste målvakt för Athletic Bilbao ville inte sälja så Chelsea blev tvungna att lösa ut honom från klubben till fulla utköpsklausulen, när Courtois strejkade sig bort från klubben precis innan säsongsstarten. Han var inte alls dålig och han till och med tog över som Spaniens förstemålvakt men sedan gick det snett. Han har gjort misstag, få jättemisstag men lite bladder med att ta för lång tid med bollen vid fötterna ibland, han har haft problem med inläggen, liksom nästan alla icke-engelska målvakter då det är ett annat spel. Hans positionsspel har inte utvecklats utan snarare inte utvecklats. Han är mindre än dagens målvakter vilket sägs vara ett problem, vi tvivlar på att det är det. Däremot håller vi med när det gäller att styra sitt försvar, om det är att de inte lyssnar eller att han inte får dem att agera som han vill - där har han inte övertygat alls.
    Idag verkar dessutom förtroendet båda vägarna helt brutit samman. De litar inte på honom och han litar inte på dem.
    Liksom förtroendet från Frank Lampard som var mycket bortskämd genom att större delen av sin Chelseakarriär ha en av de allra bästa målvakterna någonsin, Petr Cech bakom sig.
    Förtroendet är borta och därför är det bara att acceptera, Kepa bör hitta tillbaka till sig själv borta från Chelsea. Vi är inte alls emot ett lån till en klubb som tror på honom. Det kan vara riktigt bra för Kepa som ännu är ung. Men just nu är hans självförtroende kört och fotbollsvärlden har inget tålamod alls med målvakter som saknar självförtroende, vad de än själva säger.
    Problemet är förstås att hitta en ersättare. Namnen är många men få av de namnen ser vi som klart bättre och därmed kvarstår problemet. Vi får se hur klubben löser det.
    Vi vill dock med kraft slå fast att Kepa Arrizabalaga har inte varit sämre än David de Gea den här säsongen. De Gea har dock ett upparbetat förtroendekapital som Kepa saknat. Han varit klasser bättre än Englands förstemålvakt Jordan Pickford, men det sägs inte, särskilt inte i engelska medier. Dubravka tror vi var den som gjorde flest räddningar i PL men det säger ju inte på något sätt allt. De enda målvakter CSFC faktiskt klart sätter före Kepa om vi ser till hela säsongen är utan inbördes ordning; Nick Pope, Dean Henderson, Allison, Ederson. Han har nog varit rätt jämn med Hugo Lloris och i våra ögon minst lika bra som Berndt Leno. Emiliano Martinez har haft en fantastisk avslutning på säsongen, men är det en kortvarig fluga eller.... han är trots allt 27 år och har inte förrän nu nått förstemålvaktsstatus!
   Vi tycker Kepa-kritiken är onyanserad och inte helt rättvis men vi måste acceptera faktum och det är att förtroendet mellan honom, Lampard, klubben och hans försvar verkar kört och det lönar sig inte alls att försöka hitta syndabock.
    Det handlar om att acceptera och gå vidare - men uteslut inte att ett lån bort kan få tillbaka Kepas karriär på rätt spår, men det gäller då att hitta rätt manager och rätt klubb och en liga som passar. Så uteslut inte heller att Kepa kan komma tillbaka och visa att hans mest gapiga kritiker faktiskt har fel.
    Men snälla sluta mobba honom för så dålig har han verkigen inte varit, försvaret däremot.... Kepas statistik är förfärlig men vad är då inte försvarets på inlägg och fasta situationer! Det är inte att talangen där saknas, det är att en ledare saknas. Cahill borde avvaktat och stannat ett år till i Chelsea. Rüdiger har tyvärr inte alls övertygat sedan sin skada och de andra mittbackarna är kompetenta men ingen är någon ledare, vilket försvaret behöver mer, eller åtminstone minst lika mycket som en annan målvakt. Helst en rutinerad spelare som kan leda och lära ut, även om det bara är för en säsong i slutet av sin karriär. Vi återkommer till att Chelsea borde titta på Thiago Silva om hans fysik är OK.

Kia Joorabshian, agent för Willian avslöjar att han har fem konkreta erbjudanden. Willian kommer att ta beslut först efter cupfinalen, men ska inte ändrat uppfattning. Inter Miami är en av klubbarna, två i PL och två i Europa.

John Stones kopplas till Chelsea och här är vi inte ett dugg intresserade. Vad ska vi med honom till? Vi behöver en erfaren ledare, vi har suveräna unga löften som Tomori, Ampadu och Guehi. Det är en erfaren ledare som spelar regelbundet och har spelat regelbundet som behövs, inte John Stones.

Express, som vi alltid kan lita på hittar på saker, vet minsann att Chelsea vill köpa Dean Henderson för 55m pund och ge honom en lön på 170k i veckan, långt mer än vad United är villiga att ge.

Kai Havertz sägs pratat med två Chelseaspelare om en övergång, om hur det är att vara i Chelsea. Timo Werner vet kanske inte så mycket om det då han varit på en match och tränat i två dagar nu, men lite vet han ju inte minst hur Chelsea mottagit honom. Den andre han sägs pratat med är Antonio Rüdiger som vet en hel del om Chelsea och The Chelsea Way.
    Sky aäger att Havertz pushar hårt för att få klart med en övergång redan nästa vecka, innan Leverkusen spelar mot Rangers.

MÅNDAG 27:
Sky säger att det ska skett ett genombrott i de låsta förhandlingarna mellan Chelsea och Willian.
    Exakt vad det innebär vet vi inte.

En ny omgång rykten om att Sarri tror han ska kunna byta extremt skadedrabbade Aaron Ramsey mot Jorginho. Kommer aldrig att hända.

Klubbens lånerapport, mycket Gallagher och Guehi förstås men även Piazon som är utlånad även för nästa säsong.>>

Mateo Kovacic ska ha skadad sig på uppvärmningen igår men med Willian redan skadad och Kanté borta valde han att spela matchen ändå. Hoppas det var ett mindre problem så han är spelklar till på lördag.

Det kan vara så att Willians korta kontraktsförlängning går ut redan på fredag och att han därför redan kan ha spelat sin sista match för Chelsea.

Conor Gallagher borde kortats för en dålig filmning i slutspelsmatchen mellan Swansea och Brentford igår. Swansea vann, 1-0, efter viss hjälp av domaren får vi nog tillstå, men målet var snyggt. Retur i veckan men Brentford som hade en jättechans att ta en direktuppflyttningsplats håller på att kollapsa under trycket just nu.

Det vore en ren mardröm. Det vill säga att försöka komma ihåg stavningen på det senaste ryktet till Chelsea, ungraren Dominik Szoboszlai från Salzburg. En 19-årig mittfältare som gjort nio mål och som Arsenal , Atletico och PSG också sägs jaga.

Branislav Ivanovic är numer kapten för Zenit St Petersburg som i helgen vann dubbeln i Ryssland. Cupbucklan var av kristall och det gick inte bättre än att Ivanovic tappade den och hade sönder locket till den när han skulle lyfta den. Kanske lättare komma ihåg än själva vinsten...


Biljettinformation; finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

NEJ till näthat

 

Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!