csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4   Chelsea FC  38 sp 20 v 6 o 12 f 69 -54 mål 66 p
länk
csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,    ej färdigspelad. i Mästare efter point per game
1     Chelsea W   15 sp 12 v 3 o 0 f 47 - 11 mål 39 p
länk W res
- always proud to be Blue -
<<50 år med Chelsea>>

Chelsea Women - CHAMPIONS - WOMEN SUPER LEAGUE 2019-2020
Continental Tyres Cup Champions 2020

20 - 26 juli 2020
    NÄSTA MATCH:

      1 aug kl 18.30 - ARSENAL FA-final

  TV

Nyheter v-30


SÖNDAG 26:
Vilka bedrövliga 45 minuter och vilka fullständigt underbara 4 övertidsminuter i första! Andra halvlek riktigt bra av Chelsea om än inga fler mål.
    Det är Champions Leaguefotboll för Chelsea inför Timo Werner. Tyvärr gick United förbi på bättre målskillnad men det spelar ju egentligen ingen som helst roll. Det viktiga är att Chelsea avslutade bra och nådde ett stort och viktigt mål. Nu återstår det att ta en titel också. Vilken säsong efter att blivit fullständigt utdömda efter att Hazard lämnade, transferförbud och allt det där.
    Villa klarade sig kvar i sista stund och stackars Leicester tappade en till synes säker CL-plats.

Idag hänger allt på inställning och motivation och kanske Christian Pulisic och Olivier Giroud.

Beskedet är att det är en sen skada som håller Willian ute ur matchen idag.

Chelseas sista ligaelva säsongen 2019-20: Kepa är petad och ingen Kanté eller Willian ens på bänken tyvärr.
Caballero; Azpilicueta, Zouma, Rüdiger, James, Jorginho, Kovacic, Alonso, Pulisic, Giroud, Mount

Wolves startelva: Patricio, Boly, Coady, Saiss, Doherty, Neves, Dendoncker, Jonny, Neto, Jimenez, Jota.

Timo Werner har anlänt till London för läkarundersökning, den officiella kontraktsskrivningen och för att se Chelsea spela mot Wolves.

Sista dagen på säsongen, några månader senare än vanligt en säsong då inget alls har varit som vanligt. Absolut inget har varit som väntat för något lag utom kanske Liverpool som fick till det där sista och varit extremt konsekventa. Nästa säsong kommer dock konkurrensen till dem att bli helt annorlunda. Chelsea och de andra kommer att hämta in åtminstone majoriteten av försprånget, det är vi övertygade om.
    Och det är en helt avgörande dag för om Chelsea ska få spela Champions League kommande säsong. Visst vi har fortfarande chansen i den här säsongens CL att kvalificera oss för nästa. Vi tvivlar dock, ursäkta oss, på att Chelsea vinner den här upplagan av Champions League. Vår favorit till slutsegern är snarare vår motståndare som redan har ett stort överläge från första matchen.
    Chelsea är inte säkra men det positiva är att laget har allt i sina egna händer. Faktum är att de kan ta sista platsen till CL även vid en förlust, hemska tanke, förutsatt att andra resultat går Chelseas väg. Något som man absolut inte vågar räkna med. Chelsea behöver minst en poäng mot Wolverhampton men spelar Chelsea som i de två senaste matcherna är en vinst absolut inte för lite att hoppas på. Fast då måste ju förstås försvaret skärpa sig en del. För Wolves har ett vasst anfall och tyvärr är det ett lag med en spelstil som inte passar Chelsea jättebra. Mållöst åt båda håll blir det nog dock inte så Chelsea måste göra minst två.
    Vårt hopp står till Christian Pulisic som gjorde ett smått fantastiskt inhopp mot Liverpool och nästan ensam vände matchen för oss (hade försvaret varit med på den där kontringen...). Olivier Giroud har också levererat på sistone och förhoppningsvis kan N'Golo Kanté spela.
    Det finns god anledning att hoppas att Chelsea avslutar säsongen på ett fint sätt. Och vi har en cupfinal också som väntar, en final där Chelsea faktiskt på förhand är favorit.
    Vinner Chelsea hoppas vi också att Leicester vinner så det andra blå laget som legat där uppe också får avsluta fint. Tappar Chelsea poäng måste vi tyvärr ha hjälp av Leicesters motståndare. Men vi ser helst att Chelsea ska klara av det här utan någon hjälp. Det har varirt en säsong med mycket upp och ned och det är alltid roligare att avsluta med en seger och en positiv känsla inför nästa säsong. Vi tycker också att Chelsea ändå med rätt inställning ska kunna vinna den här matchen även om den betyder en del för Wolves också.
    Hur det än slutar har dock Frank Lampard, Jody Morris och laget gjort en utmärkt säsong. Detta med tanke på förutsättningarna med transferförbud, inga värvningar, nytt och ärligt talat väldigt oerfaret management och ambitionerna med att förnya och föryngra laget. Vi har inte alltid hållit med Lampard men en sak imponerar mer än allt annat, hans vilja att lära och förändra saker som inte fungerar (men han måste ta itu med försvarsspelet till nästa säsong som startar om bara sex veckor). Tänk vilken skillnad mot tjurskallen Sarri.

Så hejar vi förstås på JT och Aston Villa, då det är svårt att tycka om Watford just nu. Inte laget som så eller spelare, fans eller något av det, utan ägaren Pozzo som sköter klubben som en bananrepublik eller som Trump sköter allting, You're fired, så fort någon vågar ifrågasätta. Pozzos förtjänar att Watford degraderas.

LÖRDAG 25:
Känslan är att vi brukar ha svårt mot Wolves, men hemma är statistiken mycket bra. Chelsea är obesegrade i de fem senaste mötena mot dem, fyra vinster, en oavgjord hemma på Stamford Bridge. Måtte den serien fortsätta.

Matchen mot Chelsea är Wolves 57e match den här maratonsäsongen för dem. De har nu spelat samma säsong i över ett års tid. Med start i EL-kvalet mot Crusaders 25 juli 2019.
    Egentligen började deras säsong redan 27 juni med en försäsongsturné till Kina.
    Med tanke på deras mindre trupp borde de verkligen vara mer slitna. Kapten Conor Coady har spelat varenda minut av säsongen. Hur imponerande är inte det? Det blir ännu mer imponerande då Wolves har använt färre spelare under säsongen än något annat lag, bara 20 stycken i truppen har spelat. Sex spelare har spelat varje ligamatch.
    De är dock inte klara ännu, för de ska spela mot Olympiakos i Europa League i augusti.

Det senaste är att när publik tillåts i Premier League igen, preliminärt i oktober, kommer endast 25% av arenornas kapacitet tillåtas och den siffran sägs gälla framöver för hela säsongen.

Frank Lampard har kritiserats och hyllats för att han sa till om Liverpools lednings uppträdande på bänken i ondags (ej Klopp). Han har bett om ursäkt för sitt språkbruk och ångrat det men han ber inte om ursäkt för sin passion och reaktion mot ett helt felaktigt och avgörande domslut och hur han behandlades av någon (några?) personer på Liverpools bänk.
    Klopp har spätt på det hela efteråt och försöker förminska Lampard för att han brydde sig om den arrogans som den ej utpekade ledaren visade honom. CSFC har alltid haft problem med Liverpool, inte laget men deras anhängare just för den arrogans som deras ledare och fans alltid visat, den "entitlement" som de tycker sig ha rätt till och som nu understryks igen.
    Egentligen är det hela en storm i en tekopp men det frilägger hur många upplever Liverpools supportrar. Det är att jämföra med hur känslorna kan rinna till på träningsplanen ibland och borde kanske stannat där men det går ju inte då sådana här saker går ut till alla i tider utan publikljud som dränker det som sägs på och vid plan.
    En Chelseasupporter tar upp det här och uppskattar det engegamng och passion som Lampard visar för klubben och som saknats hos en del managers, inte minst Sarri. Läs mer här>>
    Man kan tolka det som hände på flera sätt, detta är ett och ett positivt sätt att se det men vi kan ändå ha vissa reservationer om hur det skedde.

Igår fick vi veta att nya säsongen börjar 12 sep. Idag sägs det att lagen som är kvar i Europa kanske inte kommer att starta säsongen då, utan först 30 dagar efter att de slutat spela i Europaspelet. Chelsea möter Bayern 7 augusti och måste alltså gå vidare för att Chelsea ska bli aktuella för en uppskjuten säsongsstart.

Det kan bli en match för Chelsea 30 augusti. Då spelas nämligen Community Shield och vinner Chelsea FA Cupen får vi då möta Liverpool igen.

Spelschemat för nästa säsong kommer att släppas först någon eller några veckor före säsongsstarten 12 sep.

FREDAG 24:
Det är nu klart att säsongen 2020-21 startar 12 september. Den ska vara slut 23 maj 2021.

Från presskonferensen.
Chelseas inställning på söndag är att de måste vinna, även om en poäng räcker.
    Apropå att hålla nollan. Det är aldrig oviktigt att hålla nollan men det är också omöjligt att göra det jännt.
    Kanté tränade i matchtempo idag och kan kanske vara med på söndag. Det avgörs efter diskussioner med det medicinska teamet.
    Lampard menade att det är inte svårare för en kreativ spelare att coacha försvarsspel. Det handlar om många olika variabler och saker. Han framhåller en helhetssyn. Chelsea släpper in för många mål och de jobbar på att minska det.
    Han ångar inte utbrottet under matchen mot Liverpool, men språkbruket. Det handlar om passion under matchen. Han reagerade inte mot att spelarna firade mål utan saker som sades från bänken, dock ej av Jürgen Klopp som han hade en öl med tillsammans efter matchen.
    För Lampard var det kanske den största matchen sedan playoffinalen med Derby förra säsongen. Men nu väntar matcher mot Arsenal och Bayern som han indikerade är större. Målet var hela tiden topp-4 men också att utveckla och förbättra laget.
    Alla managers är olika, apropå om han tagit till sig något från Mourinho. Det handlar dock om att vara sig själv. Under Mourinho handlade det lite om andra mål (högre mål som titlar). Spelarna förstår situationen Chelsea befinner sig i och han förväntar sig mer av det som de visade mot Liverpool.
    Han har stor respekt för Wolves och hur de arbetat och utvecklats. Det kommer att bli en mycket tuff match. De har mycket talang och en klar identitet.
    Han kommenterar inte andras åsikter om laget coh spelarna (ang Carraghers kritik av framförallt Kepa). Sådana saker sköts internt, det enda han bryr sig om nu är att förbereda laget för säsongsavslutningen.
    Han ser det inte som att Arsenal inte har något att spela för på söndag. Det är en vecka till cupfinalen.
   
   
FA har nu bekräftat att Chelsea W får chansen att ta hem trippeln, något de aldrig gjort tidigare. FA Cupen frör 19-20 ska nämligen spelas klart till sista oktober. Kvartsfinalerna spelas 26-27 sep och semifinalerna bara dagar senare 30 okt-1 nov.
    Chelsea möter Everton på bortaplan i sin kvartsfinal.

Billy Gilmour har nominerats till Årets Spelare i PL2, reservlagsligan.

TORSDAG 23:
Juventus förvätnades vinna ligan ikväll, istället förlorade de till Udinese på ett övertidsmål.

Skys Jamie Carragher har analyserat Chelseas försvarsproblem och det är verkligen inga goda nyheter varken för Kepa eller försvarsspelarna, men siffrorna ljuger nog inte även om de alltid kan tolkas annorlunda men försvarsspelet är ett stort problem. Förmodligen det absolut största problemet som Lampard och Morris måste lösa till nästa säsong och vi kan ju inte riktigt frigöra oss från känslan av att vår managerduo lite grann ändå negligerar problemet, åtminstone utåt. Läs mer här>>

Championship bjöd på ordentliga överraskningar sista omgången. Brentford missade en jättechans genom att avsluta med två förluster, Nottingham tappade en playoffplats de haft sedan i jul och Barnsley mirakelräddade sig nere i botten. Det kanske är en indikation om att vi kan vänta oss vilda svängningar även på söndag i sista omgången av PL.

Chelsea måste ju ta poäng mot Wolverhampton. Vid förlust mot Wolves räcker det med oavgjort för Leicester att gå förbi oss.
Chelsea förtjänade nog oavgjort mot Liverpool men flyt har inte direkt varit vårt i år. Men spelar Chelsea som mot Liverpool och Pulisic startar SKA vi vinna mot Wolves på söndag. Lampard har gjort stordåd med det här laget, han har inte varit felfri men Chelsea förtjänar Champions League 2020-21. Scousers hade tur, Chelsea var minst lika bra, i stycken bättre än dem igår. Men rutin, hårdhet och erfarenhet gjrode skillnaden. Inte talang, mod och hjärta.
    Kan Chelsea prestera 85% av den här matchen på söndag, vinner vi.
    VI står också inför obehaget att behöva heja på United mot Leicester då poäng för de röda hjälper oss även om det håller oss på en fjärde plats.

ONSDAG 22:
Ibland kan man spela väldigt bra fotboll och oturne grinar en väldigt illa i ögonen. Det var Chelseas match ikväll. Vi förtjänade mer. Men...

WBA vann andraplatsen i Chamöpionship och är klara igen för Premier League.

Vi hade sannerligen inget alls flyt med oss idag, eller en domare som visste vad han gjorde. Vi kan dock inte skylla på domaren för målen var oturliga. Chelsea förtjänade dem faktiskt inte för de gjorde en bra halvlek men fick allt emot sig. Bra lag förtjänar tur heter det. Chelsea är långt från klara för CL just nu.
    Det finns dagar i livet då allt går fel även om man inte är dålig, idag var en sådan dag. Tyvärr för det sätter CL-platsen i stor fara.
    MEN SOM CHELSEA GJORDE MATCH av det. Men turen var inte med oss. VI förtjänade oavgjort. Värre oflyt har vi inte sett på länge.
    CL-platsen måste nu vinnas mot Wolves men spelar Chelsea som idag kan man väl ändå inte missa den, Chelsea var riktigt bra men hade NOLL flyt.

West Ham tog poäng från Man United men United har ändå gått förbi Chelsea, med en match mer spelad, tack vare en överlägsen målskillnad. För WH betyder de att de är även matematiskt säkra och det märktes, för de försökte inte vinna matchen på slutet. Tänk om Chelsea inte förlorat till dem, och Sheffield, då hade vi kunnat fira CL-platsen. Nu återstår två väldigt svåra matcher och vi ser ju av Liverpools uppställning att de tänker då sannerligen inte ta det lilla lugna.

Chelseas startelva mot Liverpool:
Kepa, James, Rüdiger, Zouma, Azpilicueta, Jorginho, Willian, Mount, Kovacic, Alonso, Giroud.
    Enda ändringen är att Kepa är tillbaka i mål från matchen mot United.
      Liverpool svarar med följande: lisson, Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Wijnaldum, Keita, Salah, Firmino, Mane.
      Ingen rotation för att vila spelare för Liverpool.

OFFICIELLT
Chelsea Women har värvat 22-årige kandensiske mittfältaren Jessie Fleming som nu sagt sina första ord till klubben på den officiella hemsidan. Hon har fått ett treårskontrakt. Hon har spelat 77 landskamper för Canada sedan debuten som 15-åring.
    Fleming kommer från collegelaget UCLA Bruins i Los Angeles.

Det är inte bara Chelsea som har en viktig match, det är sista omgången i Championship också och frågan är vilka som tar direktkvalificeringen efter Leeds och vilka som når playofft-platserna. (Även nedflyttning står på spel förstås).

Frank Lampard har gett en exklusiv inttervju med Sky där han talar om framtiden, sin vision, Liverpool. Mycket värd att ta del av. Läs här>>

André Marriner dömer ikväll. Vi brukar väl inte ha turen med oss när han dömer, eller?
    Nu är det inte tur Chelsea måste ha ikväll. Det är samma härliga inställning och taktiska triumf som mot Man United. Det var en njutning att se efter några matcher med dålig attityd och helt enkelt uselt spel. Dagens Chelsea har dock spelat bättte mot bra lag och har orsakat Liverpool problem tidigare under säsongen så. Vi spekulerar i Liverpools motivation och skärpa nu när titeln redan är bärgad. Viljan finns nog där att vinna och förbli obesegrade på Anfield, men finns skärpan? De är i vilket fall favoriter hos de allra flesta att vinna ändå så Chelsea måste göra en ny stormatch.
    Och innan vi spelar kommer vi att hålla tummarna allt vad vi orkar för London i form av West Ham mot Man United. Kan West Ham ta poäng från dem kommer det att hjälpa oss oerhört. Vi har ju skänkt dem (ja, med de insatser Chelsea gjorde i matcherna mot dem kallar vi den en skänk) två vinster som gjorde att de kunde stanna uppe, så vi tycker nog de är skyldiga oss något.

TISDAG 21:
Kommer Aston Villa att krångla sig kvar? De är just nu uppe på 17e plats och klarar sig. Efter att slagit Arsenal hemma på Villa Park. Arsenal hade inte ett enda skott på mål. Villa har bortamatch mot West Ham i sista omgången, Watford har bortamatch mot just Arsenal. Det finns spänning kvar i Premier League även om Liverpool får bucklan imorgon.

Från presskonferensen:
Lampard utgår från att han kommer att möta det bästa Liverpool. Han spekulerar inte i deras motivation efter ligatiteln.
    Ang Hudson-Odoi menar han att han måste fortsätta jobba hårt och att han har sett några positiva tecken från honom i de senaste matcherna. Han förväntar sig att alla hans spelare vill spela.
    Så frågas det förstås om Havertz som inte är en Chelseaspelare och lika naturligt så vägrar Lampard diskutera honom.
    Han medger att får han chansen att prata med spelare (det sägs ju att Lamps har pratat med Havertz personligen) och då pratar han med passion om sin vision av vad han vill göra med Chelsea.
    Han vill inte ange om det är offensiva spelare han söker. Han tror dock det finns spelare som kommer att flytta på sig. (Om han talade om spelare som kommer att lämna eller komma är oklart).
    Han bedömer att Chelsea är långt bakom Liverpool och poängskillnaden går inte att förneka. Klubbarna är på olika plats i en kurva.
    Med ett ungt lag är det upp och ned och beroende på det är humöret olika. Han måste se saker på längre sikt än enskilda matcher. Han vill försöka kopiera mentalieten laget visade mot Man United.
    Topp 4 har hela tiden varit målet. När det är nått kan man börja sätta nya mål.
    Han vill förstås att Pedro och Willian stannar till säsongen är slut.
    Vad han förväntar sig av en målvakt är förstås att de ska stoppa bollar, men i dagens fotboll är målvaktsspelet så mycket mer än det.
    Kantés "(inte så allvarliga") skada är fortfarande en skada som håller honom borta från spel.
    Chelsea kommer att ge Liverpool en hedersvakt före matchen, det är dock osäkert och beror på andra faktorer om de är där för prisutdelningen.

Guardian berömmer Frank Lampards man-management i den här läsvärda artikeln>>

Liverpool har fått specialtillstånd att ha med sina familjer när de lyfter PL-bucklan efter matchen mot Chelsea. Det framgår inte om de också får vara publik på matchen.

Vi har tolkat att Liverpool kanske är en liten gnutta mindre motiverade av matchen och mer av prisutdelningen efteråt i morgon. Andra, inte minst f d Liverpoolspelare, tippar att det är precis tvärtom. Det är nog omöjligt att säga vilket men facit kommer ju onekligen onsdag kväll. Men nog kommer det väl svida lite och tända Chelsea extra att de ska stå hedersvakt för Liverpool när de kommer ut på plan!
    Kan Chelsea visa samma attityd och vilja som mot United, har vi en stor chans.
      Vi vill väldigt gärna se att Lampard fortsätter med fembackslinje. Chelsea är bättre så och framförallt får fembackslinjen (som vi väljer att kalla det före trebackslinje) ut mycket mer av spelare som Reece James och Marcos Alonso. César Azpilicueta verkade också verkligen gilla att spela överlappande mittback och ställa till oreda hos motståndarna. Vi gillade verkligen taktiken mot United och tror den är smart mot Liverpool också. Men vi vill verkligen också att Christian Pulisic startar. Det är kanske tveksamt om Kanté kan spela och då blir ju mitten ganska given, bara en fråga om RLC, Barkley eller Mount. Willian lär få spela trots hans osäkra framtid pga hans arbetskapacitet även om skärpan han hade tidigare i omstarten försvunnit (pga kontraktstrulet?). Framåt är det ju ingen tvekan, Giroud är den ende som har rutin och fysik nog att tampas med van Dijk och Gomez.

MÅNDAG 20:
Lite intressant, men Sheffield kommer absolut heja på Chelsea på söndag och söndag. För de förlorade mot Everton och behöver nog att Chelsea slår Wolverhampton på söndag för att få en Europaplats. De har även en liten chans att få en Europaplats om de når sjunde placeringen på söndag, det förutsätter dock att Chelsea vinner FA Cupen för då får de den Europaplatsen.
    Vinner dock Wolves ikväll mot Crystal Palace är väl alla möjligheter borta? Detta då de inte kan nå Wolves på sjunde platsen längre. Så en Wolvesvinst kan betyda Europaplats för dem och de behöver inte få poäng mot Chelsea, vilket väl måste vara en fördel för Chelsea på söndag. Arsenal har dock en liten chans att ställa till det, de kan ta en Europaplats genom att vinna mot Chelsea i FA Cupen och om de vinner sina två avslutande matcher med väldigt många mål och resultaten i övriga matcher går deras väg. Mycket matte är det så här dags på säsongen (och det var verkligen inte vårt starka ämne i skolan, så ursäkta ev fel).

Brighton är klara för Premier League även nästa säsong, vilket glädjer CSFC då vi gillar blå lag, Graham Potter och framförallt Tariq Lamptey som vi fortfarande är ledsna att han valde att lämna Chelsea då han var en stor akademifavorit (men kanske finns det någon återköpsmöjlighet för framtiden. Han såg ju Azpi och James före sig i laguttagningarna ett par år framåt så vi förstår honom, men han är en härlig spelare, hade han varit några decimeter större hade han varit på väg mot mycket hög klass).

Ligasäsongens sista vecka! Lite senare än normalt.

Det blir ett Londonderby till alla förståsigåares överraskning i FA Cupfinalen. Chelsea tog en rätt gruvlig revansch på United för tidigare möten under säsongen. Härligt tillfälle att göra det på. Trist dock att det blir utan publik utan bara Discoverys nedtonade matchljud och upptonade kommentatorsljud. (De gör verkligen usla fotbollssändningar).
    Vi vill ha revansch för 2017 också! (1-2 förlust, Ramsey i 79e som sved då vi redan vunnit ligan och ville ha en dubbel).

Dock den matchen är helt oviktig närmaste veckan. Det enda som gäller nu är två matcher som också är som cupfinaler som klyschan lyder. Chelsea är ännu inte klara föf Champions League, vilket innebär sportslig utmaning, stora pengar och klart bättre möjligheter på värvningsfronten.
    Först väntar Liverpool som vi spelat tre gånger mot redan. Och spelat riktigt bra mot. En match förlorade vi i straffläggning. En match vann vi och en förlorade vi med uddamålet, 1-2.
    Det var dessutom matcher Liverpool hade något att vinna i. Nu spelar de för äran och för att avsluta säsongen väl. Vilket hur mycket managers och spelare än förnekar det tar udden ur saker och ting lite grann, en gnutta som kan vara helt avgörande. Chelsea däremot har massor att spela för och tänker mindre på den ligavinstceremonin som väntar efter matchen med buckelutdelning och medaljer som väntar Liverpool oavsett vad som händer i matchen.
    Lampard kunde också vila spelare inför matchen trots semin mot United.
    En vinst mot Liverpool gör Chelsea klart för Champions League då vi då har 66 poäng. Leicester kan aldrig komma upp i mer än 65 poäng. Chelsea kan nå 69 med seger mot Wolverhampton avslutningsdagen också. Fast visst vore det roligare att bli klara genom att slå Liverpool. (United kan som bäst nå 68 poäng och de har på papper lättaste schemet då de har West Ham som är klara från nedflyttningsspöket och Leicester som kan förloraCL-platsen till dem på målskillnad även om de vinner mötet).
    Wolverhampton har en Europaplats att spela för så de har något att spela för i sista matchen så även i det avseendet är det skönt om allt var klart.


 

 

Rykten, notiser m m, v-30


SÖNDAG 26:
Dagens målvaktsrykte är nu Emiliano Martinez som gjort braksuccé sedan han ersatte skadade Berndt Leno. Det är åtminstone vad Arsenallegenden Ian Wright tror. Varför inte, Chelsea har ju avyttrat spelare till Arsenal i slutet av sin karriär (Gallas, Cech, Luiz, kanske Willian etc) och värvat spelare som bidragit väldigt bra som Ashley Cole, Olivier Giroud.

Ett nytt rykte som känns rätt intressant är Getafes Marc Cucurella. 22-årig försvarare. Han kom som lån från Barcelona men köptes loss av Getafe. Hans prislapp ligger runt 27m pund. Han är kanske inte så rutinerad som vi tror oss behöva i försvaret men ett intressant namn. Han spelar vänsterback där det nu är ganska många rykten men Cucurella känns intressantare än många av de vi hört redan.

LÖRDAG 25:
Victor Moses vars framtid i Chelsea ser mer än osäker ut stod för en assist mot Genoa ikväll och kanske kan det leda till att han får fortsätta med Conte.

Willian som fyller 32 två dagar efter cupfinalen är mest aktuell för vår finalmotståndare nu. Arsenal är de som är villiga att ge honom treårskontraktet han kräver, enligt ESPN, som menar att han ska spela höger wing-back i Artetas system.
    Det är dit Chelseaspelare, go to die, om vi ska hårddra det en hel del, men Cech, Luiz nu kanske Willian. De var inte direkt på höjden av sin karriär när de valde Arsenal!

Alex Telles är tillbaka i ryktessvängen. Han lär kosta ca 22,7m pund och mest intresserade är, enligt The Sun, "Chelsea, Manchester United och Chelsea"... Vi undrar vilka de andra Chelsea är men tidigare sades det vara närmast klart med PSG. Men nu börjar Silly Season också officiellt på måndag så silly är det och lär förbli.

The Sun påstår att Burnleys Nick Pope nu toppar listan över målvakter Chelsea ska värva.

Valencia som vill förnya sin trupp lär vara intresserade av Kepa Arrizabalaga, men hur de ska kunna toppa hans lön hos Chelsea är ett mysterium då de samtidigt försöker bli av med spelare för att minska lönekostnaderna. De vill också ha David Silva som lämnar City i sommar.

Olivier Giroud ville lämna och försökte lämna Chelsea i januari men då Chelsea inte kunde hitta någon ersättare blev det inget, som tur var. Nu sägs det också att hans fru Jennifer spelade roll för att han skulle stanna. Hon är tydligen väldigt nära vän till Marina Granovskaia vilket ska spelat roll.

En 16-åring som Chelsea vill behålla ser ut att lämna klubben. Det är ju mode just nu bland unga engelska spelare att gräset är grönare på annat håll. Det ser ut som det blir Juventus för Samuel Iling-Junior.

Inter vill inte betala den summa Victor Moses skulle kosta dem att köpa loss som bestämdes när han lånades ut till dem, sägs det. Roma är nu en klubb som visar intresse för Victor Moses. En sak är klar, han tillhör de spelare klubben bör sälja nu när fönstret öppnar på måndag.

Man United är nu intresserade av Jan Oblak. Det räcker tydligen inte med David de Gea, Sergio Romero och Dean Henderson. Eller kommer medierna med det ryktet enbart för att Chelsea jagar målvakt?

Hakim Ziyech håller redan på att skaffa sig ett rykte på träningsplanen genom insatser som det här klippet där han passar fram Pedro. Tyvärr får han ju inte spela förrän nästa säsong startar 12 sep. Se här>>

Vi tror inte mycket på det men vi redovisar ändå ett italienskt rykte som säger att Chelsea är intresserade av Milans algerier Ismael Bennacer och kan tänka sig erbjuda Jorginho istället. Bennacer värderas till 50m pund och påstås inte vara till salu.

V i tror inte mycket mer på nästa rykte om ännu en mittfältare. Mönchengladbachs Denis Zakaria. Hanlär kosta 45m pund. Han kopplas med stor säkerhet till Chelsea enbart för att United lär visat intresse.

FootballInside som snabbt håller på att bli Englands svar på Le10Sport försöker nu få oss att tro att John Stones från City står på Chelseas önskelista. Om han inte platsar i Citys försvar är han knappast en uppgradering på Chelseas.

FREDAG 24:
FootballInside säger att Lampard är rasande på Kepa och kräver att han blir såld. Vi tror lika mycket på Football Inside som Le10Sport t ex så det struntar vi. Särskilt när de i samma artikel hävdar att Willy Caballero höll nollan i FA Cupmatchen mot United fast de t o m skriver ut resultatet, 3-1. Vilken nolla?
    Däremot ligger nog Kepa illa till och även CSFC som hela tiden stöttat honom och menat att han kan inte få ta på sig hela ansvaret för det usla försvarsspelet och alla insläppta mål så måste vi nog erkänna att hans självförtroende verkar knäckt efter de kampanjer som inte minst media utsatt honom för. Förtoendet mellan Kepa och försvaret verkar också kört, och tvärtom. Det syntes i slutet av matchen mot Liverpool då flera försvarare mycket irriterat vände sig mot honom och ansåg att han var alldels för passiv på linjen. När det gått så långt krävs det en hel del för att förtroendet ska finnas där.
    Att hitta en ny målvakt av den klass som krävs för att nå toppen lär dock inte bli lätt och förutom Jan Oblak och MArc Andre ter Stegen och några få till finns det inte många och ingen är så att säga aktuell på marknaden. Att värva Kai Havertz, vilket fortfrande bör ske då han nästa sommar förmodligen är ännu svårare att värva, blir lättare än att hitta en målvakt. Men skylla på målvaktter är alltid lätt. Se bara hur även Uniteds räddare under flera säsongen, de Gea nu kritiseras. Det ställs andra krav på målvakter än utespelare, så är det bara.

TORSDAG 23:
Ett nytt rykte är José Gimenez från Atletico som ska lösa Chelseas försvarsproblem. Problemet är att han liksom Jan Oblak från samma klubb har en utköpsklausul om 109m pund och Atletico verkar inte alls angelägen om att sälja.

Leroy Sané som är på väg till Bayern från City har gratulerat Chelsea och Havertz till övergången. Vet han något ingen annan vet, eller tror han bara den blir av?

Vi kommer ihåg hur Chelsea snodde Tottenhams CL-plats genom att vinna CL 2012. Tottenham kan nu förlora sin EL-plats till Arsenal. Det kräver dock att Arsenal vinner FA Cupfinalen mot Chelsea, så den här gången får vi hjälpa Tottenham istället.

Nu jagar även Man United Jan Oblak. Medierna är om inte annat förutsägbara.

Vi trodde att Lampard har sparat Pulisic då han varit lite sliten men Pulisic har haft en mindre skada som Chelsea har mörkat. Synd, för tänk om han startat mot Liverpool så bra som han var när han kom in.

ONSDAG 22:
Ole Gunnar Solskjaer visar sig vara lika dålig förlorare som sina föregångare i United och har gått ut och gnällt väldigt efter matchen mot Chelsea om domare Deans insats och hur Chelsea/Lampard påverkat honom. Det är tungt att erkänna att man blev utspelade. Han hänvisar till egen expertis, hans son Noah. Läs mer här>>

Daily Mail har skrivit en positiv! artikel om Olivier Giroud. Den avslöjar inget nytt direkt men för en gångs skull är den värd att läsa för de positiva kommentarerna kring en CSFC-favorit som äntligen fått upprättelse den här säsongen. Läs här>>
    Hoppas han visar sin styrka och sin nytta ikväll. Han var suverän mot United.

Daily Mail hävdar att Liverpools målvakt var mycket nära att gå till CHelsea innan det blev Scousers. De lyckades genomföra affären med Roma 2018. Chelsea förde dock diskussioner med Roma men det sägs inget om varför de inte agerade snabbt nog, kanske trodde de ändå att Courtois skulle stanna och inte börja strejka.

TISDAG 21:
Två saker har upprepats idag, en är att Frank Lampard vill ha en målvakt till, även om Kepa stannar i klubben. Helt enkelt mer konkurrens. Det andra är lite mer spännande kanske, eller åtminstone lite mer konkret då ryktet går att Petr Cech åker till Tyskland på söndag för att prata med Kai Havertz och Bayer Leverkusen.
    Kai havertz påstås få en lön om 140k i veckan hos Chelsea. Chelsea hoppas också få honom för 72m pund, trots att Leverkusen sägs begära 90m.
    Mycket Kai Havertz är det just nu och ändå är känslan att inget kommer att bli klart förrän Leverkusens öde i Europa League är klart.

Chelsea ska vara villiga att dubbla Dean Hendersons lön om han lämnar Man United. Man U å sin sida lär erbjuda en lönehöjning till 100k och förmodas låna ut honom till Sheffield ett år till... Henderson har vad vi förstår kontrakt två år till med Man U, ett kontrakt de alltså vill förlänga nu. Chelsea påstås varit i kontakt med Hendersons representanter som det heter.

Man City vill ha Nathan Aké och Chelsea bevakar situationen. Det sägs att Chelsea fortfarande har en form av återköpsklausul (förmodligen en där de matchar en annan klubbs bud) för Aké.

Det var bara en tidsfråga innan medierna drömde ihop att Chelsea jagar Marc Andre ter Stegen från Barcelona. Nu är det i farten. Barcelona har dock haft noll kontakt med Chelsea i frågan och ter Stegen anses vara en av nu mycket få i Barcelona som de absolut inte kan tänka sig sälja. Vi vet dock inte vad hans utköpsklausul är, för Spanien har ju den konstiga regeln att vill en spelare lämna kan en klubb inte stoppa honom om en klubb betalar utköpsklausulen. Det var ju så Kepa blev världens dyraste målvakt när Courtois strejkade strax innan säsongen skulle börja och Chelsea köpte Kepa.

Ska vi tro medierna är hetaste tipset för ny vänsterback i Chelsea nu Robin Gosens från Atalanta. Det kan alltså bli en tredje tysk i Chelsea plus Pulisic som startade sin karriär i Dortmund! (Gosens har både tyskt och nederländskt medborgarskap).

Express som alltid har något att säga om Kai Havertz hävdar att de nu vet flera detaljer om det personliga kontraktet mellan Havertz och Chelsea. Vi tror nog det är väl tidigt att ens spekulera i.

Kommentatorn, medieexperten och f d Arsenalspelaren Paul Merson anser att Frank Lampard ska vinna Årets Manager. Vilket vi håller med om, särskilt om Chelsea kvalificerar sig för Champions League Vi tror dock det blir Chris Wilder som röstas fram.

Metro (och Daily Mail, vet inte vem som var först) säger att Chelsea erbjuder två spelare från a-truppen till West Ham i utbyte för Declan Rice. Enligt Metro är det Ross Barkley och Michy Batshuayi som gå andra vägen. Vi undrar vi, att Michy lämnar ser vi som givet men inte Barkley.

Media och en hel del platsfans vill ha bort honom, vi talar om Kepa Arrizabalaga men f d spelaren och coachen Ashley Cole menar att det är för tidigt och att han måste få en chans. Vi håller med då han trots allt stått bakom ett minst sagt läckande försvar i år och att skylla allt på honom är rätt löjligt. Men media och de där fansen är som de är och det är ju inte bara Kepa som står i deras sikte, utan även Marcos Alonso utan att de erkänner vad han är bra på om rätt utnyttjad.

United möter formlaget West Ham, Antonio i idiotform. United måste vinna och de är laget som har något att spela för. Ändå, WH kan nog ställa till det för dem. Alla vet ju nu att stäng ned Fernades och United är ett medelmåttigt lag även om de har tre bra anfallare. Deras backlinje är inte direkt imponerande heller. Maguire är Englands mest överskattade spelare och det redan före den idiotiska prislapp United valde att betala. Kanske gör West Ham oss en tjänst, vi har ju skänkt dem två vinster genom anmärkningsvärt uselt spel så lite grann är de skyldiga oss då de vinsterna räddade dem kvar i PL.

Emerson Palmieri (se nedan) lär kosta 27m pund om Inter vill köpa honom. Conte som absolut inte är god vän med Granovskaia efter hans bra och usla period i Chelsea vill ha ett billigare pris men misstankarna är att Marina tänker låta honom betala. Vi tror på ryktena om att Marina absolut inte gillar Conte, men hon jobbar för Chelsea inte för att ge Inter en bättre affär. Vi är ok med att en förlust på Emerson, Chelsea måste rensa och sälja spelare och vissa förluster är väntade. Så för Emersons egen skull sälj honom, för Något mindre. Han lär inte få spela för Lampard igen så. Conte har inte på något sätt levt upp till förväntningarna när han tog över Inter, ännu.

Atalantas Robin Gosens dyker upp igen som första alterantiv till vänsterback i Chelsea, om klubben köpe rhonom. Eler är det hans agent so vill ha ett bättre kontrakt för honom? Prislappen lär vara 27m pund. CSFC är ärligt talat mer intresserad av honom eller Tagliafico än Chilwell för en enorm summa. Alla är bra spelare men priset måste också spela roll och hur mycket folk än pratar skit om Alonso är han en underbar wingback, när Chelsea spelar fembackslinje. Vilket Lampard borde göra mer.

Daily Mail höjer sin hatkampanj mot Kepa Arrizabalaga och hävdar att Chelsea kommer att köpa en ny målvakt även om de inte kan sälja Kepa. DM är DM. Som vanligt tar vi DM för vad de är.

Chelsea ligger oerhört bra till inför transferfönstrets öppnande och har redan tagit hem kostnaderna för de nya värvningarna av Werner och Ziyech. (Bonus Hazard, slutbet. Morata, försäljning Nathan, Pasalic)
    Det är fler spelare som kommer att lämna. Dels akademispelare som släpps och kommer att glädja många klubbar lite längre ned i näringskedjan om vi får vara så cyniska. Dels måste Chelsea göra sig av med de lite äldre utlånade spelarna. Fem spelare måste säljas, även om de säljs med förlust. För att bekosta fler värvningar, öka utrymmet i lönekolumnen och för deras egen skull. Det kan inte vara roligt att vara lånespelare när man fyllt 25+. De är förstås Baba Rahman, Danny Drinkwater, Michy Batshuayi (han borde passa Palace eller Everton), Tiemoue Bakyoko (vill till Italien) och Victor Moses (kan stanna i Inter om Chelsea sänker övergångsssumman) framförallt. Närmast försäljning är dock Emerson Palmieri som inte ens räknas in bland de som vi ser måste lämna (men bör ge 25-30m pund från Inter).
    Vi gillar inte lån av äldre spelare, men vi får inte glömma att de lånas inte ut gratis. De ger inkomster i form av lånepengar och hålls borta från lönelistan. (Även om Chelsea säljer Bakayoko för 30m och han kostade 40m så efter två års lån blir det ändå en viss vinst!)
    CSFC uppskattar, gissar, att de borde inbringa mer än 70-75m pund tillsammans. Minst. (Drinkwater är nog den som blir svårast att få tillbaka något av investeringen för). Dvs i princip hela kostnaden för Kai Havertz, om vi säger så. (Och vi glömmer inte att Chelsea redan har en ordentlig transferkassa, vilket media alltid gör, efter två "tomma" fönster och tidigare bra försäljningar).
    Det finns också några bortglömda äldre lån som kanske inte inbringar massor med pengar men som förtjänar att få ägna all sin uppmärksamhet åt den klubb de spelar för, och som inte lär vara Chelsea. Vi tänker t ex på Matt Miazga, kanske Izzy Brown, Jake Clarke-Salter, Jacob Maddox, Davide Zappacosta, Kenedy, Jamal Blackman, Josh Grant, Luke McCormick, Lewis Baker, Danilo Pantic m fl. Sammantaget bör de ge, ändå, ett antal miljoner, >15m+. Alla bäckar små.
    Pedro kommer att lämna för Roma (troligen) och vi önskar honom all lycka till, han har varit ett härligt tillskott till Chelsea och förtjänar ett nytt äventyr. Willian borde ta sitt förnuft till fånga och acceptera ett tvåårskontrakt med kanske möjlighet till +1. Vad han än väljer tjänar Chelsea dock inga pengar om han lämnar. Vi kan önska honom lycka till i så fall, men enbart om han inte väljer de klubbar som nämns.

MÅNDAG 20:
CSFC är fans som ni mycket väl vet numer, men har vi rätt? Är hajpen kring Kai Havertz förtjänt eller....? Sky tar en titt på det i den här arrtikeln>>

Victor Osinhem är ett stort löfte, inget snack om annat men Napoli får betala 74m pund för honom. Han är ett par år yngre än Timo Werner som kostade Chelsea 50m €. Det är ju inget snack om vilket klubb vi anser har gjort bästa affären.
    Indikationen är dock om att priserna har inte alls sjunkit lika mycket som alla trodde för någon månad sedan. Det kommer att oroa många när transferfönstret officiellt öppnar på måndag.

Klubbens lånerapport>>

Daily Mail säger Kai Havertz är så gott som klar för allt utom att kommit överens med de personliga villkoren för en övergång till Chelsea. Prislappen ska sjunkit till 73m pund.
    Nu kommer det olika besked varje dag så vi avvaktar väl innan vi öppnar upp en skål. Men även The Athletic som är betydligt mer seriös sportsajt håller med, eller om DM snott det därifrån.
    Läs mer här>>

Ska vi tro Daily Mail så vann inte Chelsea rättvist igår för att de utklassade Manchester United och Lampard gjorde allt rätt, utan enbart för att Solskjaer gjorde allt fel och de Gea får nu göra en "kepa" i DM. De är verkligen snabba att skylla på saker och ting istället för att hylla - förutsatt vilka det handlar om.
    De framhåller också hur Mourinho gjorde sin förra klubb Man United en tjänst när Totttenham slog Leiecester. Att de gjorde samma tjänst till Chelsea nämns inte... men ingen har någonsin anklagat DMs sportsidor för att inte gynna en viss klubb.

Det var Uniteds 19e straff i alla turneringar den här säsongen igår. Inte för att den går att diskutera eller förklara bort, men något udda är det ändå. Frågan är om det är rekord?


Biljettinformation; finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

NEJ till näthat

 

Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!