csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
3   Chelsea FC  36 sp 19 v 6 o 11 f 64 -49 mål 63 p
länk
csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,    ej färdigspelad. i Mästare efter point per game
1     Chelsea W   15 sp 12 v 3 o 0 f 47 - 11 mål 39 p
länk W res
- always proud to be Blue -
<<50 år med Chelsea>>

Chelsea Women - CHAMPIONS - WOMEN SUPER LEAGUE 2019-2020
Continental Tyres Cup Champions 2020

13 - 19 juli 2020
    NÄSTA MATCH:

          22 juli kl 21.15 - Liverpool

  TV

Nyheter v-29


SÖNDAG 19:
Det blir ett Londonderby på Wembley, utan publik, i FA Cupfinalen 1 augusti. Chelsea mot Arsenal. Vilken underbart härlig revansch på norrmannen och hans 19 raka utan förlust. Förlusterna den här säsongen till United har verkligen svidit då vi inte spelat illa men fått siffror emot oss som om vi gjort det.

Tre- eller fembackslinje känns ju rätt men att sätta bäste spelaren just nu, Pulisic på bänken mer tveksamt men kan ju bli ett bra byte. Lampard går med sin cupmålvakt det gör inte United trots att de kanske har en bättre reservmålvakt. LIte frågande kanske till Uniteds elva också, räkna med tidigare och många byten.

Chelseas XI i FA Cupsemin:
Caballero, James, Rüdiger, Zouma, Azpilicueta, Alonso, Kovacic, Jorginho, Mount, Willian, Giroud
    Uniteds:  De Gea, Wan-Bissaka, Lindelöf, Bailly, Maguire, Williams, Matic, Fred, Fernandes, James, Rashford

Tungt skadedrabbade Leicester har inte heller något flyt, vilket faktiskt gynnar Chelsea. Trist för dem, tidigt självmål och så en kontring när de helt dominerade tillställningen och kvällen var förstörd för Leicester so ser ut att tappa den CL-plats de haft nästan hela säsongen. Det rann kväg sedan och inte mycket har fungerat för Leicester sedan omstarten. Tre mål på två avslut på mål! De har nu bara United kvar att möta och kan vara tre poäng när de möts. Målskillnaden är väldigt lika just nu. (De kan förstå passera Chelsea ändå, för Chelsea måste ju få fler poäng på sina två kvarvarande matcher)

Det är nu bekräftat att Nigel Pearson fått sparken med två matcher kvar. Hur familjen Pozzo resonerar och sköter sina fotbollsklubbar tilllhör de större gåtorna inomn fotbiollen. Watyford har nu sin fjärde manager för säsongen då reservlagsmanager Haydn Mullins tar över.

Om en liten stund kommer en av de där svåra stunderna i fotboll. När man typ gillar ett lag och tycker betydligt mindre om ett annat men av tabellskäl tvingas heja på laget man inte gillar, det vill säga Tottenham. För det är ju så att en vinst för Mourinho är bra för Chelseas CL-chanser. Lätt är det inte att säga det men för Chelseas skull är det bäst om Tottenham vinner.

Världen är underlig med pandemin som rasar och som bara ett fåtal verkar få bukt med och sportevenamang som är uan publik om de ens blir av, de flesta stora och viktiga är ju uppskjutna. Och fotbollsvärlden är inte annorlunda. Nigel Pearson tog över Watford när de var ett absolut bottenlag och nu är de 3 poäng före närmaste konkurrent och på väg att klara sig kvar i Premier League med två matcher kvar. Då får tydligen Nigel Pearson sparken av de italienska ägarna. Galenskap är ett milt ord. (Ej bekräftat men trovärdiga källor).

Att gissa vilket Chelsea som dyker upp till match tillhör det allra mest svåra som finns av allt den här säsongen. Vi har sett dem göra jättefina matcher, hämta upp 1-4 mot Ajax, slå City, slå Liverpool (innan de slutade spela efter att Chelsea spelade hem titeln åt dem) och så vidare och så oförklarligt usla insatser.
    Det enda vi är säkra på är alltså att vi inte vet vilket Chelsea som dyker upp. Vi trodde City var mindre opålitliga men de visade ju igår samma problem. Det handlar inte om spelarnas skicklighet det handlar uteslutande om attityd och inställning till matcherna.
    Så vi hoppas det är ett supertänt Chelsea som kommer till ett öde och folktomt Wembley (som verkade ännu dödare än andra arenor utan publik, eller om det bara berodde på bristen på engagemang hos Discoverys kommentatorer igår...).

LÖRDAG 18:
Mike Dean dömer morgondagens semifinal. Han har ett rykte om sig att inte tveka att döma straffar. United har redan fått 13 (tretton) stycken den här säsongen. Försvaret får vara försiktiga.
    Senast Chelsea var på Wembley mötter vi Manchester United och vann med enda målet, en straff av Eden Hazard.

Det blir klart överraskande Arsenal som ställs mot dagens vinnare i FA Cupfinalen. City var stora favoriter men har svårt att övertyga den här säsongen. De var rent svaga idag. Arsenal tog sina chanser som mot Liverpool i veckan (även om det då var två bjudningar från mästarna). City gjorde en riktigt svag första halvlek och Arsenal fick ett tidigt mål och spelade sedan skickligt på det resultatet. I andra var det typ spel mot ett mål men inte många bra chanser och det var Arsenals men en kontring räckte för att utöka ledningen. Deras reservmålvakt Martinez har dock varit bättre än förstemålvakten Leno sedan denne blev skadad. Deras baktalade försvar mycket solitt.
    United är favoriter i morgon tack vare sin form, särskilt anfallsmässigt. Så får vihoppas på en överraskning igen! Chelsea har haft ett förfärligt facit mot dem den här säsongen med tre förluster med skrämmande 1-8 i mål. Det är verkligen dags att ändra på det. (Batshuayi är den ende Chelseaspelare som gjort mål mot dem och han har inte varit nära att spela på hur länge som helst.).

FREDAG 17:
West Ham säkrade Premier League för nästa säsong genom en riktigt bra första halvlek mot Watford. Kul för dem, sämre för oss då det innebär att de inte har något att spela för mot Man United i nästa match. Trots att vi hjälpt dem genom att ynkligt förlora två matcher mot dem den här säsongen, avgörande för deras räddning.

Rättelse.
Vi vet inte om vi tolkade Skys artikel fel eller de gjorde fel. EZO har dock påpekat att Wolves eller United kan inte få Chelseas CL-plats om de vinner EL och Chelsea hamnar på fjärde plats. England får om något av de lagen vinner EL helt enkelt en femte plats i CL. Det känns ju rätt skönt ändå men uppgiften är sannerligen inte lätt och om allt går "fel" kan United och Leicester spela bort Chelsea från CL genom att spela oavgjort i sista omgången (och sådana saker har vi sett förr, inte minst i VM-matcher). Solskjaer litar vi absolut inte på. Han är ingen favorit här med hur han uppträder unitedarrogans kallar vi det.

De behövde inte sparka en boll, men blev klara för en återkomst till Premier League. Vi talar om (dirty) Leeds som för Chelseafans i en viss ålder aldrig kan bli ett lag att tycka om, även om de anförs av en f d Chelseaspelare (Patrick Bamford). De blev klara för PL genom att främste konkurrenten West Bromwich förlorade till bottenlaget (med Chelsealånet Trevoh Chalobah) Huddersfield. WBAs form är inte bra och det är mycket möjligt att Brentford går förbi dem i helgen. Squeaky Bum Time även i Championship.

Från presskonferensen:
Lampard välkomnar nyheten om att fansen kanske kan komma tillbaka i oktober.
    Kanté är fortfarande inte skadefri vilket nu gör skadan till värre än först meddelades. Inga andra skador men lite småproblem som ska utvärderas inför matchen på söndag.
    Ziyech har varit på plats en vecka och har delvis tränat själv delvis ned laget, men Lampard påpekar att det var länge sedan han spelade matcher.
    Han vill naturligtvis inte uttala sig om eventuella stora transfers i sommar.
    Sjävklart vill Chelsea vinna FA Cupen men det är inte lätt. United är i bra form och sedan väntar City eller Arsenal. Men självklart vill de vinna.
    Lampard ser det inte som en stor fördel att Chelsea spelade tidigare i veckan än United. (Solkjaer ser det annorlunda som han gnällde om redan igår).
    Lamaprd ser en stor förbättring i Pulisics spel, inte minst det fysiska spelet och han förväntar sig ytterligare utveckling.
   
Hakim Ziyech har gjort sin första träning med Chelsea och rapporterna säger att han såg mycket bra ut. Vilket är bra och skärpt med tanke på att han inte spelat fotboll sedan i mars.

TORSDAG 16:
Det är bara att hoppas på bättre domare och VAR på söndag men svårt att tro på.

Palace däremot bjöd motstånd och visade att Chelsea utan tvekan kan vinna över United, vars Bruno Fernades-tid nästan verkar över. Uniteds otroliga flyt fortsätter dock. Särskilt som deras första mål borde underkänts för vad som hände innan. United bedöms dock annorlunda. Så är det bara. Det sägs att bra lag har tur, sanningen är att de har mer tur än de förtjänar.
Det var flera mycket tveksamma domslut som gick Uniteds väg när de vann över Palace.

Ingen som helst hjälp av ett Sheffield United som inte var i närheten av det spel de presterade mot Chelsea. Även givet att Chelsea gjorde en makalös plattmatch.
    Kan vi hoppas på Palace?!

Emma Hayes är Årets Manager i WSL. Väl värt.
Bwthany England är Årets Spelare i WSL. Väl värt.
    Vi gratulerar dem och kan bara tycka det är synd att de inte fick göra trippeln då FA Cupen aldrig spelades färdigt. Siktet är inställt på Champions League nästa säsong.

Ingenting är enkelt visar en sammanställning från Sky. Chelsea kan sluta fyra i Premier League men ändå inte få spela Champions League. Detta om United eller Wolves vinner Europa League utan att vara bland de första fyra. Då tar de det fjärdeplacerade lagets plats. Kul. Lite som när Chelsea snodde Tottenhams CL-plats genom att vinna Champions League 2012.
    Läs mer här>>

Chelsea Women har påbörjat sin försäsongsträning.

Det är två matcher vi kommer följa extra ikväll, för det vore ju fullständigt underbart om Sheffield (Leicester) och Crystal Palace (United) kan överraska, helst vinna men överhuvudtaget ta poäng och göra Chelseas nuvarande CL-plats säkrare. Mest tror vi kanske på Shefifield som imponerade stort mot Chelsea och Leicester har inte direkt gått bra sedan omstarten, men helst vill vi ha en överraskning på Selhurst Park.

Liverpool hade ett rekord som Klopp ville ha, mest poäng någonsin. De kommer inte att slå det. De ska också vara glada över att inte fått spelare avstängda i förlustmatchen mot Arsenal. Deras motivation inför mötet med Chelsea nästa vecka är nu än lägre, men de vill nog fortfarande vara obesegrade på Anfield.

ONSDAG 15:
En straff för hands sent in på övertiden för Burnley gav dem en poäng och 1-1. Därmed kan Wolverhampton inte komma före Chelsea i sluttabellen. United är nu enda utmanare till att kunna snuva Chelsea på en CL-plats.

Hoppas det tänder en eld i Chelseaspelarna, inte minst inför nästa säsong. Liverpool kommer att få Premier Leaguebucklan på Anfield när matchen mot Chelsea är över.

PL har bekräftat tiderna för transferfönstret. Det öppnar 27 juli och stänger 5 oktober i år. Det måste dock få ok från Fifa först men det är förmodligen givet då andra länder har liknande förslag.

Vi bör kanske notera att när vi säger att Chelsea måste ha en poäng till är det ju om konkurrenterna går fullt, det finns ju möjligheter ändå att de tappar poäng och att våra 63 poäng nu kan räcka. Leicester och United kommer att tappa poäng, åtminstone en av dem då de möts i sista omgången. Men för att vi ska vara helt säkra vill vi ha och tror vi kommer behöva en poäng till.

TISDAG 14:
Vi hade verkligen hoppats på en förbättring i attityd, i bolltempo och allting egentligen. Inte fasen fick vi det i första mot Norwich, men motståndet var inte heller av den kvalitet som senast. Som tur var finns det några som går att lita på, även om de inte fick starta senast.
Vinst är ju dock det absolut enda som räknas även om det kanske inte hade blivit det mot annat motstånd. För inte ens den mest inbitne Chelseafanatikern kan säga Chelsea var bra ikväll heller. En rent patetisk match. 22 -2 i målchanser och ändå så dåliga! Anmärkningsvärt. Bara 6 av dem på mål......
    Ingen insats att minnas, igen, men ovärderliga poäng.
    En poäng till behövs, krävs. På något sätt tror vi mer att den kommer mot Liverpool än Wolves då Chelsea helt enkelt spelar bättre mot bra lag, och vi har redan pressat Liverpool i flera matcher och vunnit en.
  Chelsea måste dock spela oerhört mycket bättre i de tre sista matcherna för säsongen (plus Bayern). För mot ett bra lag duger verkligen inte kvällens insats. Vad har hänt med Chelsea de senaste två veckorna, bara Pulisic är någon att lita på.

Lampard vaskar om en del och det är de mer rutinerade som får chansen att visa om de ska vara med nästa säsong:
Kepa, Alonso, Azpilicueta, Rüdiger, Zouma, Jorginho, Kovacic, Willian, Loftus-Cheek, Pulisic, Giroud
    avb: Caballero, Christensen, Barkley, Abraham, Pedro, Mount, Hudson-Odoi, James, Tomori.

Vi är nog ganska många som inte är helt på det klara med varför City vann i CAS över Uefa. Vi har bara utgått att som vanligt har Uefa misslyckats att följa sitt eget regelverk och därför förlorat ännu en juridisk match mot bättre motståndare i idrottens överdomstol. Som tur var har EZ Olsson tagit en titt på det hela. Läs mer i menyn här bredvid eller här>>
    Han klargör också vad Chelsea måste göra nu för att ta den så eftertraktade CL-platsen.
    Vi håller också helt med om att moralen i Citys affärer och hur de försöker undgå FFP är högst tvivelaktig men domstolar dömer inte för moraliska felaktigheter utan juridiska.

Wycombe vann play-offmatchen mot Oxford och har nått Championship för första gången på 133 år.

Ikväll får vi se vad det nya Chelsea verkligen går för! En mening som gör en nervös bara att skriva efter de genomklappningar som är mer än ett mönster för dem. Lampard säger han har lösningen till Chelseas defensiva problem, då kan vi inte låta bli att undra - varför har det inte blivit bättre?!

MÅNDAG 13:
Det kallas inte Squeaky Bum Times utan orsak, eller hur Chelsea, Leicester och Man United?!

TACK FÖR DET SAINTS. Det började lovande men vände snabbt. Men på sen övertid satte de kvitteringen och tog två poäng från Manchester United. Det är så härligt så ord täcker det inte. Chelsea behåller sin position. Det ändrar dock inte så mycket, Chelsea måste nog ändå vinna sina återstående matcher.

Från presskonferensen:
Lampard sa att han inte var insatt i Citys problem med Uefa och CAS utan kan bara fokusera på Chelsea och våra matcher. Han var neutral och har aldrig litat på att någon femte plats skulle räcka.
    Chelsea måste avsluta jobbet och göra det på de matcher som är kvar.
    Han betonar att det går inte att undervärdera Norwich, de har haft otur med utgången av en del matcher och måste behandlas med respekt.
    Han och laget försöker lägga Sheffieldmatchen bakom sig och stämningen är god. Det är sådant som händer under en säsong menar Lampard.
    Christensens skada var inte allvarlig och han kan spela imorgon. Kanté kan inte spela men kanske mot United.
    Han vill inte avslöja någon laguppställning för imorgon, det gäller att ha fräscha spelare.
    Han ville inte diskutera något kring de finansiella apsekterna och FFP efter City-domslutet - naturligt nog då han är fotbollsmanager inte klubbledare.
   
Vi kan bara hålla med när Gus Poyet kritiserar Chelsea efter insatsen mot Sheffield. Läs hans kritik här som går ut på att man måste balansera defensiv och offensiv och inte bara köra huvudet i väggen i matcher när det inte går som man vill>>

Precis som väntat får Manchester City spela i Champions League och Chelseas totala brist på inställning mot Sheffield och delvis West Ham kan därmed kosta klubben CL-platsen. Nu måste Chelsea slå Nowrich, Liverpool och Wolverhampton för att få spela CL nästa säsong.
    CAS ändrade Uefas dom och istället för avstängning får de betala böter. Precis som CSFC hela tiden trott. Vi har länge sett att Uefa kan inte ens sitt eget reglemente och nästan varje bestraffning de utdömer ändras för de stämmer inte med vad de själva bestämt. Så uselt skött är organisationen fortfarande. Vi har ingen uppfarttning i själva skuldfrågan men Uefa klarar inte av sin uppgift att reglera eller ens bestraffa regelöverträdelser.
    Nu är det fjärde platsen som Chelsea är på väg att tappa som gälller och vi får hoppas på hjälp från andra klubbar. Som Bournemouth igår, Leicester har nu sämre facitg än Chelsea och det kan bli vår räddning om Chelsea tar sig samman. Vi hoppas förstås på Southampton ska göra det "omöjliga" ikväll och bryta Uniteds toppform.

Det är inte roligt när man inte har sitt öde i egna händer, men det är situationen Chelseaspelarna har satt sig själva och klubben i.
    Vi måste hoppas på att andra lag gör det Chelsea själva inte kunnat göra, framförallt att Southampton ska bryta Uniteds smått otroliga formsvit. Inte mycket tyder på det.
    Därför måste vi hoppas på något ännu mer otrevligt, att en domstol ska gå emot en fotbollsklubb och döma dem till att inte få spela Champions League när de lämnar sitt beslut måndag förmiddag (som är när det sägs att beslutet kommer). Vi har hela tiden trott att CAS skulle ändra Uefas beslut, nu tvingas vi hoppas att de inte gör det så att en femteplats i tabellen ska räcka.
    Chelsea har hållit en CL-plats nästan hela säsongen men vikit ned sig när det som mest gällde. Vi visste att säsongen skulle gå upp och ned, men aldrig trodde vi den skulle vara så ned att vi blev fullständigt utklassade och utspelade av Sheffield som startade omstartsdelen av säsongen så illa! När vi som bäst behövde en liten buffert.
    Så för att vi ska ha en bättre chans, eller kanske någon chans alls måste City och deras fans få lida idag...
    Chelsea har Norwich som blev klara för nedflyttning imorgon. Tro inte det blir en lätt match även om laget borde frusta av revanschlust. Vi har sett förr hur lag plötsligt börjar spela ut när pressen lyfts från dem, även om det är att lag vars problem i samma grad som Chelseas beror på bristande försvarsspel.
    Liverpool vill behålla och sitt rekord på Anfield så Klopp kommer inte skänka oss poäng bara för att vi hjälpte dem bli Mästare tidigare. Wolves i sista matchen är inte heller en lätt uppgift, för det kan bli så att det står mellan oss och dem då.
    Däremellan har vi alltså superformlaget United som vi har haft löjligt svårt mot den här säsongen i FA Cupsemin på söndag!

Kan Lampard få spelarna att fatta att det verkligen handlar om allt eller inget nu? Vi vet ju aldrig vilket Chelsea som dyker upp, vilket som supporter inte är lika roligt som det kanske låter.

HEJA SAINTS, överraska och gör det vi hoppas på, slå United ikväll. Villa överraskade, Bournemouth chockade och även om Southampton inte har något att spela för har de visat väldigt bra form, inte minst Danny Ings.

 

 

Rykten, notiser m m, v-29


SÖNDAG 19:
Chelsea slog Manchester United senast de möttes på Wembley, 2018 år cupfinal. Daily Mail på sitt långt ifrån oberoende neutrala sätt tar istället upp en semifinal för 24 år sedan för att förbereda inför matchen! Plus att de anser att Chelsea får kapitulera när det gäller att värva Lilels Osimhen. En spelare Chelsea uppenbarligen aldrig försökt värva, och som kostar mer än Timo Werner! (Han ska till Napoli sägs det).

United är obesegrade i 19 matcher nu och har som vi sett överlägsen statistik den här säsongen mot Chelsea. Antonio Rüdiger tror ändå att tungan på vägen kommer att bli Olivier Giroud.

Greame Souness som tycks hata det mesta i fotbollsvärlden som inte är Liverpool har övergett sina vanligaste hatobjekt och börjar nu med Chelseas Jorginho och Kovacic som han inte fattar varför Lampard spelar då han anser de är för ineffektiva. Och det är klart, siffrona för mål etc för dem är inte strålande men å andra sidan det är inte deras uppgift i laget heller. Vi undrar mest varför någon bryr sig om hans åsikter. Vi svenskar gör ju inte särdeles stora rubriker vad studiobisittare tycker men det är väl engelsmännens nedärvda behov av auktoriretsfigurer som spelar roll, även om de mest liknar gamla gnatgubbar.

Express som vi alltid kan lita på har en åsikt om Kai Havertz, oftast minst tre varje dag, menar nu att Willian kan blockera Chelseas värvning av den lovande unge tysken. Vi tror nog fortfarande att Willian kommer att fortsätta nobba Chelseas tvåårskontrakt i sin jakt på ett treårskontrakt. Willian fyller 32 om några veckor. Willian säger sig inte ha några andra konkreta kontraktsförslag men menar att han skulle skriva på direkt om Chelsea höjer sitt bud till tre år. Vi måste säga vi förstår Chelseas inställning men förstår inte varför 2+1 inte är något som diskuteras. Vi gillar verkligen inte Chelseas ålderspolicy då spelare idag sköter om sig på ett sätt som aldrig förr och har längre karriärer, samtidigt gillar vi inte sådana här närmast utpressningsliknande krav. Var finns viljan att lösa detta? Willian har varit utmärkt i omstarten, om vi undantar de tre senaste matcherna.

Det planeras kontraktsförhandlingar mellan Chelsea och Tammy Abraham. De har av någon anledning tydligen hela tiden skjutits upp. En del har trott det berott på Abrahams lönekrav, nu kommer en av dessa transfergurus och säger att det beror på att Abraham vill ha garantier om speltid nu när Chelsea värvat Timo Werner. Av alla idiotiska krav som ställs i fotbollsvärlden, ibland känns det som ett parallellt universum, är nog det dummaste krav som finns och ingen klubb eller manager kommer någonsin gå med på det om du inte heter Messi möjligen. Så varför bryr sig spelare om att försöka och ännu mer varför bryr sig någon om att ta upp rykten om det (förutom som vi, för att peka på hur dumt det är...).

LÖRDAG 18:
Niu jagar Inter N'Golo Kanté. De vill sälja Brozovic för att värva Kanté- Contes första säsong i Inter har inte riktigt gått som det var tänkt så ryktena går. De ska sälja massor och köpa massor. De vill också ha Giroud och Emerson Palmieri. Den sistnämnda är vi helt öppna med kan få lämna för rätt pengar.

Ni kan ju tänka er vad rykteskarusellen har gått igång nu när Eden Hazard, nybliven ligamästare i Spanien, säger att han vill återvända till Chelsea när hans kontrakt med Real går ut. Fantasy-lagen är redan klara i mångas ögon.

Bild säger att Kai Havwretz kommit allt närmare Chelsea. Detta då Leverkusen ska ha accepterat en betalning i omgångar för spelaren. Mycket snack också om att Kai Havertz själv ska valt Chelsea.
    Vi ska dock inte förvänta oss besked inom kort, det här kommer att dra ut på tiden i sommar. Mestadels kanske på grund av Europaspel för båda klubbarna.

Det var ju bara en tidsfråga. Declan Rice har kopplats till Chelsea så naturligtvis ska han nu till United. Ryktena lär väl inte minska efter hans kanon igår.

Ben Chilwell faller i rankingen så att säga för att komma till Chelsea. Leicester vill inte sälja och prislappen är därmed näst intill omöjlig. Därför ökar ryktena om Ajax's Tagliafico. Chelsea ska dock fått konkurrens där då Atletico Madrid lär ha ett starkt intresse.

FREDAG 17:
Brendan Rodgers häller kallvatten på mediernas ständiga spekulationer om Ben Chilwell genom att deklarera att Leicester kommer inte att sälja honom i sommar. Något som nästan alltid sägs tills prislappen är hög nog, men känslan är ändå att Leicester nu vill hålla ihop sin trupp och neka bud på Chilwell, Maddison, Ndidi med flera.

Däremot ökar ryktena om Coutinho till Chelsea igen. Vi trodde verkligen de hade dött ut, svältdöden. Men nu har bookmakerfirman Coral satt Chelsea som favorit att värva honom till 10-11. Vi är fortfarande inte ombord med det här ryktet. Coutinho tillför inte något till det Chelsea som är på g. Han gjorde några riktiga fina mål mot oss, men det innebär inte att vi ska värva honom. Vi tror inte heller att Lampard är ett dugg intresserad, Havertz är den han tror på, inte Coutinho.

Boris Johnson, premiärministern i UK, tror att fotbollen kommer att kunna börja med publik i oktober. Dtta förutsatt att några utsedda pilotprojekt går bra.

Real Madrid vann La Liga igår efter slagit Villarreal. Något vi egentligen inte bryr oss särdeles mycket om. Men, det är faktiskt riktigt goda nyheter för i det kontrakt Marina Granovskaia förhandlade fram med Real vid försäljningen av Eden Hazard fanns en klausul som ger Chelsea 18m pund i bonus om det här skulle ske.
    Chelsea har redan fått 13,5m för Mario Pasalic som sålts till Atalanta och 2,7m för Nathan som sålts till Atletico Mineiro. Vi kommer att få ca 48m i slutbetalning för Alvaro Morata och fler spelarförsäljningar kommer att ske. Så Chelsea har dragit in 82,2m pund redan innan transferfönstret har öppnat. Vilket är nästan exakt vad klubben spenderat på Timo Werner och Hakim Ziyech!
    Chelsea står väl rustade inför transfersäsongen som börjar nästnästa måndag den 27e.

Real Madrids president har också gått ut och sagt att klubben kommer inte värva spelare i sommar, vilket innebär en konkurrent mindre för Kai Havertz.

Football Insider säger att Man United blockerat försök av Chelsea att värva Dean Henderson. Inte oväntat. Frågan är vad Henderson själv tycker om sin situation? Henderson har kontrakt till 2022. Det talas redan om att han kommer att lånas ut till Sheffield United för en tredje säsong på raken.

Leicesters seger mot Sheffield kom med ett högt pris. De fick tre nya skador. Inget man ska gotta sig åt, men med tanke på hur tuff striden om CL-platserna är så måste man välkomna varje liten fördel. Leicester ska möta Man United i sista omgången och Tottenham i helgen. Man United har FA cupen mot Chelsea, sedan West Ham i veckan innan då Leicester i avslutningen.

TORSDAG 16:
Vem är förvånad? Inte vi. Solskjaer gnäller nu om att Chelsea får två dagar mer att förbereda sig på inför semifinalen på söndag. Vi tycker nog han borde bekymra sig mer om matchen mot Crystal Palace ikväll. HEJA PALACE!

Tuttosport menar att Juventus som inte kan bli av med spelare som mellanskillnad nu försöker låna Jorginho på ett flerårsavtal istället för att köpa loss honom från Chelsea. Inga fler lån av äldre spelare är vår absoluta inställning, men vi får väl se hur klubben gör och mycket beror nog på vad Jorginho själv vill.

Nu börjar det bli så mycket hit och dit i medierna, antagligen bara där, om Kai Havertz har tagit beslut eller inte tagit beslut, om det är Chelsea eller.... och så vidare och så vidare - att vi kan inte längre ta något på allvar. Allt tycks hänga på vilken tidning man vill tro på. (Express är som alltid värst, åt alla håll).
    Apropå det påstår nu tyska medier att Havertz vill till Chelsea men Leverkusen vill inte godkänna en transfer före slutet av augusti. Skälet är förstås att Leverkusen är kvar i Europa League och finalen i EL går inte förrän 21 augusti. Det är skäl vi kan förstå. Vi tror dock att det stora problemet att överkomma är transfersumman.

Express menar också att Arturo Vidal är den perfekta ersättaren till Jorginho i Chelsea. Vi tror det är deras helt egna uppfattning.

Det är förstås också i Express som vi får veta att även Hartlepool United jagar Kai Havertz. Kanske lite mer för att skoja med medierna än på riktigt allvar.

David Alaba vill inte till Premier League. Han vill tydligen lämna Bayern men bara för Real eller Barcelona. Problemet? Ingen av de klubbarna verkar intresserade medan Chelsea och City lär ha intresse.

Det var en överraskning. The Sun har just talat om för oss att Thiago Alcantara är jagad av Chelsea. Vi misstänker Chelsea är lika överraskade som vi. Det talas om Liverpool men aldrig har Chelsea nämnts, men då Chelsea nu plötsligt nämns är förstås också United med i leken. Enligt tyska rykten försöker Alcantara nu sälja sitt hus i München och kommer lämna klubben. Förutsatt antagligen att klubben säljer honom, för han har fortfarande kontrakt med Bayern.

Lampard ska ha talat om för Ruben Loftus-Cheek att han matchar honom försiktigt i förberedelse för nästa säsong för att slippa nya skadeproblem. Chelseas skadelista den här säsongen har varit rekordstor så det låter vettigt.

ONSDAG 15:
Vi såg innan matchen hur Olivier Giroud pratade och gestikulerade med Christian Pulisic. Daily Mail säger nu att Giroud pratade med Pulisic om hur han ville ha bollen, och fick den för enda målet. Läs mer här>>

Jimmy Floyd Hasselbaink hyllar Olivier Giroud och jämför hans och Abrahams spelstilar och vad de behöver förbättra. Läs mer här>>

Daily Mail som försökt sälja Kepa till Atletico går nu ut och säger att Atletico vill inte ha Kepa i utbyte vid en affär om Jan Oblak. Inte för att vi trodde mycket på ryktet ändå.

Football Insider menar att Chelsea vill sälja Jorginho för att ersätta honom med Declan Rice vars prislapp ska gått ned till mer vettiga ca 45m pund.

Tyska experter häller kallt vatten på ryktena om att Havertz skulle vara nära Chelsea. Chelseas bud eller värdering ligger långt frn Leverkusens och de kommer bara låta honom lämna om pengarna är de rätta. Många klubbar är intresserade men få tycks ha pengarna. Real Madrid lär försöka med spelare i utbyte.

Det sägs också att Willian kommer inte acceptera ett kortare kontrakt än två år så det ser ut som han lämnar. Kanske därför hans form gått ned dramatiskt de två senaste matcherna.

TISDAG 14:
Nya rykten, vi vet inte hur sannfärdiga, säger nu att för Kai Havertz är inte CL-spel nästa säsong avgörande utan han försöker se till projekt som är mer långsiktiga än så. Konstigt nog startade de ryktena först när Chelsea på allvar hamnade i en situation de kunde förlora sin CL-plats.

Pat Nevin tar ett faktum som inte framgick i tv vid matchen mot Sheffield. Hur Sheffield hade preparerat Bramall Lane till sin fördel, och absolut inte till Chesleas fördel genom att försöka få mattan så svårspelad som möjligt för spelare vars spel bygger på vändningar, stopp och start. Läs mer här>>

Det ser ut som transferfönstret för Premier League kommer att bli mellan 27 juli och 5 oktober. PL-klubbarna ska rösta om det.

Det pratas också om att PL kommer att få publik från sdeptember, inte fulla läktare men en gradvis öppning.

Dagens målvaktsrykte är att Chelsea vill byta Kepa mot Jan Oblak. Oblak är en av världens bästa målvakter så även om vi gillar Kepa är det ju en förbättring. Frågan är om det är möjligt eller bara något Daily Mail hittar på? Oblaks kontrakt går ut 2023 och har en whopping 120m pund utköpsklausul!
    Oblak lär nobbat Chelsea innan Chelsea köpte Kepa.

MÅNDAG 13:
Chelseas defensiv är siffermässigt (och säkert spelmässigt) den sämsta detta århundrade. Det är 23 år sedan Chelsea redovisade en lika usel defensiv i siffror. Medierna menar, liksom vi, att Frank Lampard måste ta sitt ansvar för det. Vi förstår att han pratar om lagets skyldigheter och allas ansvar etc utåt, men det skrämmande är att trots att de gång på gång vikit ned sig när man minst anar det har uppenbarligen inget gjorts åt det. Det oroar oss för Chelsea har satt sig i en situation där de visserligen fortfarande har ödet i sina händer, förutsatt att de vinner samtliga kvarvarande matcher (vilket är tufft med tanke på att de bl a möter mästarna på bortaplan).

Norwichs manager Daniel Farke varnar att Norwich nu inte har något att förlora vilket kan hjälpa dem mot Chelsea imorgon.

Medierna fortsätter sin kampanj med att sälja Chelseas spelare för dem. Är det inte Kepa som ska bort så är det numer den "skadeförföljde Kanté" som ska bort från Chelsea. Till Inter den här gången. Kanté som nästan aldrig har haft en allvarlig skada förr fick en skada i slutet av förra säsongen och spelade genom smärtan och förmodligen emot en del medicinska råd i Europa Leaguefinalen och har sedan fått betala priset för det genom att inte ha en ordentlig uppbyggdnadsperiod och därmed fått flera efter-skador. Det är knappast Kantés fel, snarare är det misshushållning av Chelsea som klubb med honom. Chelsea har i sin helhet haft fler skador i år än klubben haft på flera år sammanlagt tidigare, så om något fel finns måste det finnas i hur rehanb har skötts det senaste året.

Chelseas lånerapport>>

Turkiska rykten påstår att Chelsea är överens med Trabzonspor om deras målvakt Ugurcan Cakir. Vi ställer oss tvivlande, i maj var han klar för Liverpool... För 35m €.

The Atletic säger istället att det är André Onana från Ajax sm bli ny målvakt.

JT sägs vara intressant som manager för Bristol City men det förnekar Villas manager Dean Smith. Han menar att JTs fokus är helt Aston Villa. (Se nedan vårt förslag om att JT ska till Chelsea istället).

Le10Sport är i farten igen och vi tror inteett skvatt på dreas rykte om att Bayern vill värva Tiemoue Bakayoko. Där ska han ersätta Thiago Alcantara.

The Sun menar att Chelsea är intresserade av Schalkes amerikan Weston McKennie, 21. Mittfältaren förväntas klubben i sommar tydligen och Chelsea ska nu vara intresserade. Fast mittfältare är väl det klubben behöver allra minst just nu. Vi får dessutom tillbaka utlånade Connor Gallagher.

Ifall Aston Villa åker ur Premier League finns det en värvning Chelsea verkligen borde överväga.
    Det är att värva tillbaka John Terry till Chelsea för att jobba uteslutande med det försvarsspel som Frank Lampard och Jody Morris uppenbarligen antingen inte klarar av eller inte har tillräckligt stort intresse för.
    Matchen mot Sheffield var en karta på vad Chelsea inte klarar av försvarsmässigt. Saker som JT själv var mästare på. Han var aldrig snabb men ändå förlorade han nästan aldrig en duell för hanhade ett spelsinne och en närmast magisk förmåga att positionera sig rätt. Han visste var han skulle vara och han visste vad anfallarna skulle försöka. Han var en förstklassig markeringsspelare. Chelsea har idag ingen som ens är medelmåttigt bra på det.
    Vän av ordning kanske säger att Villa har inte direkt heller visat upp försvarsspel värt att nämna. Det är dock inte JTs direkta uppgift i Aston Villa. Han är assisterande manager inte coach.
    Ge honom en fri roll som coach i Chelsea. Han och Lampard är bästa vänner och det enda som får oss att undra är om JTs egna ambitioner om framtida managerskap skulle göra att han tackar nej.
    Reece James har så mycket talang. Ett av ligans absolut bästa inläggsfötter. Han är stor, stark och fysisk och ändå kan han inte spela försvarsspel då han alltid ligger för långt från den spelare han ska försvara mot. Christensen och Zouma kan vara bra, Christensen har generellt varit bättre den här säsongen än någonsin tidigare. Zouma är urstark och har mycket bra huvudspel. Hans brytning mot Palace var ett konststycke. Men båda har exakt samma problem. De kan inte positionera sig och därför kommer anfallarna förbi dem hela tiden och kommer helt rena med den stackars övergivne Kepa i mål. Rüdiger har inte stått att känna igen den här säsongen efter sin knäskada.
    Bara tänk vad JT kan lära de här spelarna. Därtill kommer Ampadu och Tomori men ingen av dem har stor erfarenhet och behöver erfarenhet. Helst från någon som spelar bredvid dem, men även med dem skulle JT kunna göra stordåd.
    Alonso är en av ligans i särklass bästa wingbacks men i fyrbackslinje är han bara ordinär. Azpi är klass men han är inte den som lyfter sina kamrater, utan bara en som kan inspirera dem genom sitt eget spel.
    VÄRVA JT!


Biljettinformation; finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

NEJ till näthat

 

Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!