csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
3   Chelsea FC  35 sp 18 v 6 o 11 f 63 -49 mål 60 p
länk
csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,    ej färdigspelad. i Mästare efter point per game
1     Chelsea W   15 sp 12 v 3 o 0 f 47 - 11 mål 39 p
länk W res
- always proud to be Blue -
<<50 år med Chelsea>>

Chelsea Women - CHAMPIONS - WOMEN SUPER LEAGUE 2019-2020
Continental Tyres Cup Champions 2020

6 - 12 juli 2020
    NÄSTA MATCH:

    14 juli kl 21.15 - NORWICH

  TV

Nyheter v-28


SÖBDAG 12:
TACK för det Bournemouth. Vår förre akademispelare Dominic Solanke satte matchförändrande 2-1 målet för dem mot Leicester. Kan vi nu hoppas på att Southampton kan göra samma sak imorgon, oj vad vi håller tummarna för det. Leicester föll ihop på nästan Chelseavis i matchen ikväll. Det tog Bournemout 1m41sek att kvittera på en straff som var en gåva, göra 2-1 och för Söyüncü tappa huvudet totalt och bli utvisad. Bournemouth vann 4-1 efter att Schmeichel hade en mardröm i mål (hade han hetat Kepa hade det varit rop hans avrättning eller något sådant). Solanke gjorde också det avslutande målet. Det var hans två första mål i ligan någonsin för Bournemouth.
    Vi Chelseafans är inte de enda som känt förtvivlan över vårt lags hopklappning den här helgen. Leicester har Sheffield i nästa match!
    Ingen kan ju klaga på det drama som avslutningen ändå lutar åt att bli.

Vi vill fortfarande väldigt, väldigt mycket ha Kai Havertz. För han har en talang och spetskvalitet som kommer att lyfta Chelsea både ett och två steg i många år framöver. Och ska han köpas är det nu han kan köpas. (Kanske för om Chelsea missar CL, glöm det). Nästa sommar kommer han kosta mer och många fler klubbar har pengar att köpa honom för.
    Men INTE innan Frank Lampard börjar bry sig om försvarsfrågan. Det är det omedelbara problemet och det måste också lösas. Det går verkligen inte att bara skylla på Kepa som gång på gång lämnas helt ensam med motståndare som är helt fria med honom, tre gånger igår. Kepa är den som får stå till svars för att hans lagkamrater överger honom. Vilket även social media sk fans borde inse om de använde huvudet istället för delen de sitter på när de tänker. (Ja, jag är partisk då jag spelat målvakt och vet att målvakten får ta skiten oavsett).
    Vilket är klart svårare för Chelsea är att de behöver inte bara en duktig försvarare, Chelsea behöver en ledare där bak. Christensen och Zouma kan vara duktiga men båda kan noll om positionsspel och är bolltittande mittbackar som glömmer bort att läsa spelet. Rüdiger har den senaste tiden närmast varit en clown där bak och har efter sin knäskada inte varit i närheten av att bli den spelare vi behöver eller trodde han var.
    Chelsea ska inte köpa någon lovande försvarare, det har vi flera av (glöm inte Ampadu, Tomori). Chelsea behöver en ledare där bak. Se vilken enorm skillnad van Dijk gör för Liverpool, han är en typ och en som inte låter sina lagkamrater komma undan som de gör i Chelsea. Sergio Ramos skulle göra underverk i Chelsea, Thiago Silva är utan kontrakt och Chelsea borde mer än något titta på honom. David Alaba är också ett alternativ liksom att slänga banken efter Koulibaly. Det är den kvaliteten Chelsea måste ha i sitt försvar för Lampard och Morris har visat att de klarar inte av försvarsfrågan. Chelsea har ett av Europas mest spännande lag på gång framåt,. Och kommer Havertz är det absolut så, men Havertz kommer inte till det Chelsea som spelade igår och som missar Champions League.
   Förutom Havertz vill vi inte höra ett enda jäkla rykte till om att Chelsea tittar på anfallare och mittfältare, det är en ledare där bak vi måste ha. En erfaren spelare. Mer en O'Connell än en Maguire. Han behöver kanske inte ens vara riktigt bra försvarare, men han måste kunna göra sina medspelare bättre. Lampard hade faktiskt behövt ha kvar Cahill men det förstörde ju Sarri, som så mycket annat i Chelsea.
    Alla pratar vänsterback, så illa är det inte på den positionen, det som är kris är ledarkvalitet där bak. Tänk att ha en Chopper Harris där. Eller allra mest av allt, en John Terry. Reece James har så mycket kvalitet men fattar inte att han måste vara nära sina motspelare inte ge dem två meter lucka hela tiden. Någon måste lära honom det, och uppenbarligen finns denne någon inte i Chelsea just nu. Azpi försöker leda genom exempel, dagens Chelseaförsvarare behöver ledarskap genom "fear", känns det som.

LÖRDAG 11:
Spelade ett viljelöst, uselt Chelsea bort CL-platsen idag? Vi tror nog det. Ett lag utan hjärta, utan tanke, utan vilja ställde upp på Bramall och vi tror att de körde CL-chansen och därmed viktiga värvningar i botten. Nu måste nog Chelsea hoppas på att CAS räddar oss på måndag!
    West Haminsatsen var bedrövlig, första halvlek idag ännu värre. De var som de inte ville försöka och framförallt var de tydligen inte ett dugg förberedda på att möta ett lag som spelat på exakt samma sätt i 150 matcher nu! Första halvlek var förmodligen den sämsta av många riktigt dåliga den här säsongen.
    Chelsea skänkte bort den här matchen genom att inte vilja vara med och vara oförberedda. Grattis United och Sheffield. När det gällde som mest, och allt det där...
    Squaey Bum Time och Chelsea vek ned sig. Utklassade av Sheffield i den viktigaste matchen! Var det säsongens sämsta insats när det gällde som mest? Eller var Sheffield bara överlägsna Chelsea på alla punkter?

En vinst för Chelsea och om Wolves inte vinner imorgon mot Everton, då är Chelsea sämst femma. Vilket om CAS dömer på ett sätt kan innebära en CL-plats på måndag. Det kan Chelsea dock inte räkna med. En vinst är nödvändig hur man än räknar som vi ser det. Fyra matcher kvar och varje poäng kommer att behövas. Sheffield har dock hittat form igen så det blir sannerligen inte lätt. Chelsea har inte råd med koncentrartionsmissar som senast. (eller i de flesta matcher).
    Abraham är vald för sin rörlighet och det känns som rätt val. På defensiva mitten var valet inte så stort, Kanté och Gilmour är skadade och Kovacic är precis tillbaka från en skada. Därtill gjorde Jorginho ett bra inhopp senast.

Chelseas XI Kepa, James, Christensen, Zouma, Azpilicueta, Jorginho, Mount, Barkley, William, Pulisic, Abraham mot Sheffields: Henderson, Basham, Egan, O’Connell, Baldock, Berge, Norwood, Osborn, Stevens, McBurnie, McGoldrick.

Akademispelaren Lewis Bate har rest med Chelsea för att täcka upp mittfältspositionerna med Kanté och Gilmour skadade. Han lär knappast starta men det är första gången han är med i en Chelsea matchtrupp:

Fyra mål av i formspelaren Michail Antonio (som också gjorde mål på oss i den pinsamma matchen förra veckan) beseglade Norwich öde. Norwich lämnar Premier League igen, det står klart efter förlusten till West Ham och vår nästa motståndare efter ikväll har därmed absolut inget förutom äran att spela för mot Chelsea på tisdag (dit matchen flyttats). Vi ha rockså sett hur just nedflyttade lag spelar utan hämningar så det är långt från given seger. Chelsea måste dock vinna matchen och kan därför inte rotera alltför mycket inför semifinalen mot formlaget United nästa helg i FA Cupen på Wembley.

Hakim Ziyech har tränat med Chelsea, dock ensam med Petr Cech som åskådare, för första gången vilket den officiella hemsidan visar upp.>>

Det har gått under radarn, åtminstone har vi inte sett Chelsea kommentera det men Chelsea Women ska ha värvat Arsenals lovande unga spelare Silvana Flores förutom Melanie Leupolz och Niamh Charles.
    Det ståt också klart att Anita Asante som lämnar Chelsea på utgående kontrakt fortsätter sin karriär i nyuppflyttade Aston Villa.

Sheffield fick 2-2 på Stamford Bridge precis i inledningen av säsongen och det var kanske den första stora överraskningen om vad de skulle komma att prestera. De fick resultatet också tack vare ett självmål av Zouma i näst sista minuten. Vi tror fortfarande det här är vår kanske viktigaste match av de som återstår. En trepoängare skulle vara oerhört viktig för Chelsea, särskilt som CAS' beslut kommer på måndag. City är väldigt säkra på att beslutet går deras väg och det är nog vår känsla också, därför har vi aldrig trott på det här med att en femteplacering ska räcka. Chelsea måste nog komma sämst fyra och för att göra det före United som har haft en fantastisk rad av resultat både före och efter uppehållet sedan Fernades kom in.

En mycket läsvärd artikel i Sky om vår just nu bäste spelare (Willian får ursäkta) Christian Pulisic. Läs den>>

Det är ju vår absoluta uppfattning att engelska VAR-domare är rädda för att rätta till fel deras kollegor gör på plan och aldrig har det varit tydligare än i torsdags. Det är en slags domare skyddar domare och då domarna på plan aldrig tittar på skärnar för det har Mike Riley bestämt att det får de inte, då blir det så att domarskrået stänger dörrarna för att skydda sig själva och varandra.
    Vi är inte ensamma om den uppfattningen och europeiska domarbasen Pierluigi Collina håller med om att det är en fara med VAR. Läs mer här>>

FREDAG 10:
Från presskonferensen:
Billy Gilmours skada var värre än väntat. Han opererades i morse och är borta 3-4 månader. (Så typiskt för en ung spelare som just slagit igenom och blir långtidsskadad (som CHO och RLC). )
    Lamps vill inte tro på form utan tar bara varje match för sig och en match i taget.
    Han vill inte diskutera spelarkontrakt när frågan om Abrahams kom upp men han ser det inte som kritiskt.
    Likaledes undvek han frågor om Havertz.
    Chelseas öde är i deras egna händer vad det gäller säsongen och Lampard menar att han vet inte vilka förväntningarna var.
    Han hyllade Chris Wilder som Årets Manager-kandidat.
    Förutom Gilmour saknas Kanté och Tomori. Kovacic däremot är med i truppen för imorgon.
    Han är glad över att Abrahams måltorka är över och hoppas det ökar hans självförtroende.
    Han är mycket nöjd med Jorginhos professinalism och det är därför han gjorde honom till vice-kapten.
    Kanté säsong har varit skadefylld och han missade försäsongsträningen. Den nya skadan är dock inte allvarlig.

Premier League har erkänt att alla straffsituationer som VAR-granskades var fel i gårdagens alla tre matcher. Pinsamt värre förd em för det var uppenbara fel och nu måste PGMOL börja använda monitorerna vid plan. Det engelska experimentet har förstört, tydligen på mening också, själva meningen med VAR. Det är också mer och mer uppenbart att VAR-domarna inte vill gå emot matchdomarna trots att det var fullständigt uppenbart t ex att Uniteds straff inte var straff då det inte ens var i straffområdet.
    CSFC såg två av matcherna och ansåg redan då att VAR gjorde fel som gav Southampton en straff och generalfel när United fick en, vilket också innebar rekord i straffar givna till en klubb. United har fått 13 straffar i år.

Skulle Chelsea slå ut Bayern München i Champions League väntar vinnaren mellan Napoli och Barcelona. Det hade inte varit så dumt.

Vi påminner om de viktiga matcher Chelsea har kvar. Mot mästarna, mot två Europajagande lag och en nedflyttningskandidat. Inte det lättaste: Sheffield, Norwich, Liverpool och Wolves. Däremellan en stentuff fajt mot ett lag vi egentligen inte spelat dåligt mot men inte fått något alls med oss i tre möten hittills, Man United i semi på FA Cupen. Lampard och laget kan verkligen inte slappna av. Alla mötena är oerhört viktiga, ändå känns det på något sätt som morgondagens mot Sheffield som hittat form igen är en nyckelmatch för att lösa det här. Vinst där och minst en vinst till (Norwich?) och vi ska klara det, tror vi.

Kan Chelsea hålla tredjeplatsen anser vi att han, Frank Lampard, måste bli främste kandidat till Årets Manager. Det var inte många experter som trodde Chelsea skulle bli bättre än sexa under de förhållanden som gällt. Visst Jürgen Klopps Liverpool har varit enastående men det är ett långvarigt projekt som burit frukt nu och i våra ögon ska Årets Manager vara någon som överpresterar inte någon som lever upp till förväntningarnara. Före omstarten var Chris Wilder absolut största favoriten. Nu borde det vara Lamps i konkurrens främst med Ralf Hasenhüttl. Om Chelsea klarar CL-platsen. Till Årets Spelare är vår favorit utan tvekan den som Mourinho skrämde bort från Chelsea, Kevin de Bruyne. Ende utmanare är egentligen Sadio Mané. Med hedersomnämnande till Danny Ings.

Det värsta med Premier League idag är att de vägrar använda VAR rätt och ger storlagen löjliga fördelar hela tiden. Hur i hela världen kunde United få straff för något som skedde utanför bxen och hur kunde Tottenham ens låtsas att de skulle få VAR-fördelar. Vi kan bara hoppas att Uefa sätter stopp för de ruskigt usla engelska domarna så den bästa ligan också har bra domare. FÖR det har de inte idag, snarare väldigt mycket tvärtom. Engelska domarkåren är förmodligen en av de sämsta i världen. Inte undra på att de inte får döma mästerskap utanför England!

TORSDAG 9:
Vi gratulerar Midtjylland till vinsten i danska ligan. De behövde inte domare för att hjälpa dem.

Det känns som ett slags mirakel om Villa ska ta poäng av United, ligans absoluta formlag, ikväll. Inte efter att United fick en straff som var löjlig.Engelsk VAR-bedömning är fortfarande pinsam. Och alltid för vissa lag. Det finns inte en Premier Leaguedomare som duger på internatiionell nivå och vi ser det varje vecka. Det är fan i mig pinsamt! Förhoppningsvis stoppar Uefa engelska VAR-domare nästa år. Aldrig i livet att Villa hade fått samma bedömning.
      Engelska domare kommer göra allt för att United tydligen ska få en europaplats. Det finns inte en engelsk domare som är ens i närheten av internationell kvalitet. Och deras VAR-rum är ett dåligt skämt. Engelska domarkåren sitter i fickan på vissa klubbar, det blir tydligare och tydligare när man trodde VAR skulle jämna ut det.
     Som med all teknik, det är inte tekniken det är fel på, det är idioterna bakom spakarna.
    United är bra nog att vinna själva, de behöver inte domare som hjällper dem.

Uefa har beslutat att matcherna i 16-delen som återstår att spelas ska spelas på lagens hemmaplaner, utan publik. Det innebär att Chelsea får åka till platsen för 2012 års triumf för att möta samma lag igen. Fast med ett tuffare utgångsläge. 3-0 måste Chelsea vinna med för att få till en förlängning och ev straffar. Det tror vi kan ske, men att Chelsea inte ska släppa in något mål och därmed måste göra ytterligare två, det tror vi nog mindre på. Att Chelsea inte ska släppa in mål, det hoppet har vi nästan gett upp den här säsongen. Det är frågan om hur många mål Chelsea behöver göra för att vinna matcher.

Det var på tiden. Men nu ska Fifa ta över full kontroll över användningen av VAR. Vilket kanske får de idiotiska tolkningar som engelska domare själva beslutat om försvinner till nästa säsong och bland anant tvingas att använda sidomonitorerna. VAR fungerar bra i de flesta länder även om det aldrig kommer att bli perfekt, men så illa som engelska domare har ställt till det har inget annat land lyckats med. PGMOL, den engelska domarkåren, måste tvingas följa samma regler på hur det ska användas som andra länder. Det är helt enkelt ett måste, England kan inte ha sina egna tolkningar av hur VAR används. Läs mer här>>

OFFICIELLT
18-åriga mittfältare Charlotte Fleming har skrivit proffskontrakt med Chelsea Women.

Chelsea har släppt in 46 mål den här säsongen. Liverpool som är 32 poäng före oss har släppt in 26 men bara gjort 12 mål mer. Det krävs inte någon större kunskap för att se vad och var Frank Lampard måste koncentrera sitt arbete nästa säsong. Och ja, vi vill ha Kai Havertz, inte minst för framtiden men vi måste stärka upp försvaret och inte bara skylla på målvakten.

Idag hoppas vi förstås på en jätteöverraskning och att Aston Villa tar poäng av Man United. Det skulle vara mycket bra för Chelsea, och Villa.

ONSDAG 8:
Ett mål på övertid för Sheffield som visat svag form efter omstarten mot en annan av Chelseas kommande motståndare, Wolverhampton. En spelare som hittat form dock är John Egan som Chelsea lär få se upp med.
    Inget av lagen skrämde dock inför kommande möten, men vi vet ju aldrig vilket Chelsea som dyker upp, inte ens nästa tjugo minuter av varje match.

FÖRÄNDRINGAR
CSFC.SE har förändrats lite som ni kanske observerat. Den synligaste förändringen är att högermenyn nu ligger till vänster om nyhetssidan och andra innehållssidor. Det har skett ett flertal andra förändringar som inte är lika uppenbara.
    Vi har gjort det då vi hoppas sajten ska bli lite lättare att använda, även om man fortfarande måste svepa, i iOS13 som varit lite osamarbetsvillig med den tidigare versionen. Nu är inte CSFC.SE på något sätt optimerad för mobila plattformar, därtill är omfånget och storleken på sajten lite för stor. Inte heller kommer den att optimeras för flera plattformar, för det saknas ekonomi att göra. CSFC.SE används fortfarande bäst på laptops och datorer.

Ikväll spelar Chelseas nästa motståndare mot ett av lagen som jagar Chelsea. Sheffield U har inte varit i närheten av den form de hade innan uppehållet men kanske vänder det nu. Lampard lär säkertfölja dem noggrant för att se hur han ska lägga upp spelplanen för lördag. Med hjärtat i halsen för fansen kämpade Chelsea ned Palace till slut men så spännande hoppas vi inte det ska bli på lördag. Chelsea måste dock antagligen vinna då United har Villa på torsdag och United visar hög form. Den här kampen kommer att gå serien ut, fyra matcher återstår för Chelsea och två av dem ser tuffa ut och ingen vet ju om Norwich gett upp när vi möter dem.

TISDAG 7:
Bra resultat i andra matchen. Leicester vann inte men fick en poäng och kan kanske hålla United borta.

Chelsea måste vara ligans mest underhållande lag för den som inte bryr sig. För ett Chelseafan är de en hjärtattack nörvarande i varje match. Ikväll gick det bra, för sex dagar sedan inte alls. Fyra matcher kvar och inget är klart. Nästa är Sheffield United som inte varit i närheten av Sheffield United för uppehållet. Det innebär inte att en enda Chelseasupporter i världen tar matchen för given. Vinst är dock förmodligen nödvändigt med tanke på hur lagen bakom oss pressar på. Men vilket genombrott för Pulisic sedan omstarten och var var den här Willian innan omstarten. Han spelar som han verkligen vill stanna och vi har varit kritiska till hans och hans agenters sätt att vara, men nu säger vi bara. Förläng kontraktet.

Chelsea lyckades verkligen göra matchen spännande, helt i onödan. Riktigt bra blandat med riktigt dåligt och hjärtattackläge länge. De höll dock undan och klättrade, tillfällligt?, förbi Leicester så vi måste kanske heja på Arsenal i matchen mot just dem nu.

Billy Gilmour blir det som ersätter Kanté idag. Bats på bänken för första gången på länge.

Alex Ferguson lär myntat uttrycket, Squeaky Bum Time om det här skedet i säsongen. Det kommer sent på året men är här nu. Fem matcher kvar att spela och det är en hel del som står på spel och några okända faktorer. Mest okänt är kommer CAS ändra Uefas domslut kring Citys avstängning från Champions League. Det avgör om det blir en fjärde eller en femte plats i tabellen som ger spel i CL kommande säsong. Nedflyttningsstriden är fortfarande intensivt för flera lag. Det är ju femton poäng kvar att spela om. Vilket tekniskt sett sätter halva Premier League i riskzonen men i praktiken är det bara Brighton och nedåt som behöver frukta något. Och lagen nedanför dem förstås. Crystal Palace ligger precis före Brighton med 42 poäng och i praktiken ska det räcka till att få stanna kvar i PL.
    För någon vecka sedan såg vi på Palace-matchen och trodde att det var matchen mot ett lag som inte hade något att spela för. De har de nu, men Chelsea har klart mer att spela för efter förra veckans förlust till West Ham som bjöd in de jagande lagen. Det finns faktiskt inte utrymme för fler felsteg av den sorten för Chelsea. En press Lampard välkomnar, hoppas han kan förmedla det till sitt lag också. Chelsea har ett klart tuffare spelschema än United även om de två sista matcherna kan betyda väldigt lite för motståndarna, men sista matchen mot Wolves kan också betyda oerhört mycket för deras (och våra) förhoppningar om Europaspel av samma eller olika sort.
    Får se hur Chelseas unga lag klarar Squeaky Bum Time med tre spelare, varav två kanske mer viktiga, på skadelistan även om de förhoppningsvis snart är tillbaka.

Ryktet säger att Man City, och alla andra ska få veta CAS's utslag den 13 juli. Det är dock inte bekräftat.

MÅNDAG 6:
OFFICIELLT
Nathan som varit utlånad till Atletico Mineiro har anslutit till den klubben på permanent basis. Vi har ingen aning om vilken övergångssumma, om någon som kan kommit i fråga men det kan inte vara någon i sammanhanget större summa. Vi önskar honom lycka till, han fick aldrig arbetstillstånd och har inte heller kunnat representera Chelsea.

Kantés skada känner vi till, Tomori är borta till nästa vecka och Kovacic har kunnat träna men kommer inte att spela imorgon. Odds på att Jorginho får sin första speltid sedan omstarten.
    Lampard gillar vätskepauserna och de är lika för alla. Han försöker självklart utnyttja dem som coach men han tror inte det blir något permanent i matcherna.
    Han ser United som största hotet bakifrån då de ligger närmast och har ett bra lag och väldigt bra form.
    Pressen ökar hela tiden ju närmare säsongslutet vi kommer och Lampard erkänner att han njuter av det. Det är något laget måste kunna hantera.
    Han har stora förhoppningar om Loftus-Cheek, mer för nästa säsong men han kan bidra redan nu. Samma gäller för Hudson-Odoi (båda har ju fått säsongen förstörd av skador). Sedan får vi se vad som händer med Willian och Pullsic säger Lampard (man får nästan intrycket att han tror att Willian förlänger).
    Han vill inte säga om Jorginho startar imorgon men han berömde denne för hans professionalitet och vilja att delta.
    Han vill aboslut inte jämföra Hazard och Pulisic. Som spelare drog Hazard motståndarna in på sig medan Pulisic är mera direkt.
   
N'Golo Kanté är skadad och kommer med stor säkerhet inte kunna spela mot Crystal Palace imorgon. Vi vet ännu inte hur det står till med Kovacic. Tomori är nog fortfarande borta. Chelseas skadefacit den här säsongen har nog varit det värsta sedan Roman kom till klubben.

 

 

Rykten, notiser m m, v-28


SÖNDAG 12:
Konkurrenterna har växlat upp och Chelsea växlade ned. Inte vad vi hoppades på i det här skedet av säsongen. Chelseas fyra senaste matcher tyder inte på att vi når dit vi drömde och behöver för att attrahera de spelare som behövs (Watfordmatchen var bra, men det är undantaget och frågan om det var Chelsea som gjorde dem dåliga i den eller de själva).

Chelsea är nu helt beroende av andra lag och CAS för att få spela Champions League nästa säsong efter att presterat årets förmodligen sämsta insats och en fullständig genomklappning i den match de allra mest kanske behövde en seger för att behålla det minimala försprånget. Chelsea var mer utklassade av förra Championshiplaget Sheffield än vad de var av Bayern. Det kunde lätt blivit 5-0 om Kepa inte hade gjort ett par räddningar när han gång på gång ställdes ensam mot Sheffieldspelare. Everton måste nu ta poäng, helst vinna mot Wolves. Bournemouth måste ta poäng, helst vinna mot Leicester och Southampton måste vinna mot superformlaget Manchester United samt CAS döma till Citys nackdel i den dom som väntas imorgon. Vi tror inte riktigt på något av de scenarierna.

LÖRDAG 11:
Le10Sport, och ni vet vad vi tror om deras trovärdighet, hävdar att Chelsea öppnat förhandlingar med Lille om franske landslagsanfallaren Jonathan Ikone som även Inter ska vara intresserade av.

Chelsea sägs vara nära att värva Stokes Mohamed Sankoh. Det är dock en värvning mer för akademin då den nedeländske anfallaren bara är 16 år.

Sociala medier följde igår Hakim Ziyech när han med privatplan anlände till London för att starta sin Chelseakarriär. Han verkade ha trevligt med sitt entourage. För ingen är ju längre bara fotbollsspelare, de ska ha entourages.

Ni känner till formulan. Är Chelsea intresserad av en spelare och vice versa ska denne också till Manchester Unired.Så förutom Chelsea och City är nu också United på jakt efter Chilwell.

Experterna i engelsk press tippar att Sheffield United tar poäng från Chelsea i dagens nyckelmatch.

Mycket Kai Havertz just nu. Express som alltid är påhittiga säger nu att det orsakat friktion mellan Lampard och Granovskaia. Lampard vill ha Havertz och Granovskaia sägs vilja investera i försvaret. Låter som ett totalt påhitt då vi mer än tvivlar på att Granovskaia har fotbollsmässiga hänsyn på värvningsplanerna. Hon sköter det ekonomiska och ser till att saker och ting händer på bästa sätt för klubben.
    Detta lär komma från en av dessa självutnämnda transfergurus, McGarry som dyker upp varje transferfönster.

Chelsea, och en hög andra klubbar, lär vara intresserade av 18-årige uruguyanen Facundo Pellestri, som också har ett spanskt pass. Han lär kosta runt 10m i utköp från Penarol. Han själv lär dock vara mest intresserad av att gå till en spansk klubb och vi vet väl vad det innebär.

Halv elva på måndag väntas CAS beslut om Citys CL-öde.

FREDAG 10:
Det har sagt att Daniel Levy är emot det men nya rykten om att Mourinho vill göra allt för att locka Willian till Tottenham dyker upp hela tiden.

Billy Gilmours säsong ser ut att vara över enligt rapporter om en knäskada han fick mot Palace.

Chelsea vill fortfarande förlänga tammy Abrahams kontrakt. Kontraktet har dock redan förlängts automatiskt till 2023 då Abraham har nått ett visst antal matcher och mål i det nuvarande kontraktet som utlöste en automatisk förlängning.

Malamine Efekele snart 16 år (den 19 juli) från Monaco kallas den nye Mbappé. Han lär intressera Chelsea som enligt Daily News vill ha honom till sin akademi. Han lär kosta 9m!

Mateo Kovacic är tillbaka i full träning igen och kan bli aktuell för matchen mot Sheffield.

Lucas Digne är i fin form för Everton och då länkas han förstås till Chelsea då han är vänsterback. Många anser honom ett bättre köp än Ben Chilwell.

TORSDAG 9:
Leipzigs förre manager Jesse Marsch menar att Lampard kommer att få ut det bästa ur Timo Werner om han spelar honom på kanten med en central anfallare. En sak står nog dock klar, en anledning till att Chelsea inte viker sig i kontraktsförhandlingarna med Willian trots dennes storform just nu är ju Werner kommer in och att klubben även har Ziyech och Hudson-Odoi och Pulisic för kantroller. (Vi ser ju även hur United agerar annorlunda då Matic fått lite speltid och plötsligt får en treårsförlängning trots att alla trodde han skulle få lämna i sommar. Vi vet inte vilka som gör rätt men nog tror vi lite mer på Chelseas roll, även om vi inte vill se Willian i en konkurrentklubb som United, som lär visa stort intresse för Willian nu).
    Vi som kanske inte är lika insatta i Werners spel ser ju dock vilken speed ett anfall med Werner på en kant och Pulisic på andra skulle ha. De skulle blåsa förbi så gott som alla i igan. Läs mer om Marchs tankar om Werner här>>


Express börjar nästan bli kontinentalt fiffiga i sina påhitt. Nu hävdar de att Chelsea fått en 50m boost i att värva Havertz. Den nyfikne tolkade deras rubriker först som om priset gått ned med 50m vilket lät omöjligt. Vilket det är. Utan det är Express som menar att trots Chelseas fina ekonomi, många spelare som kommer att säljas och allt det där är det de 50m Chelsea kan tjäna på att kvalificera till Champions League som avgör köpet. Vi som naivt trodde att mer avgörande var just kvalificeringen då Havertz sägs vilja gå till en klubb i CL nästa säsong.

Daily Mails senaste är att Juventus som inte vill betala men vill ha Jorginho nu erbjuder en annan spelare som hamnat på Sarris dåliga sida, den otroligt skadedrabbade Aaron Ramsey. Vi vidhåller, om Jorginho vill gå och Juventus vill ha dem ska de betala cash. Och mycket cash.
    Andra medier hävdar också att Adrien Rabiot också nämns som bytesobjekt. Samma sak gäller där, Chelsea behöver sälja spelare inte skaffa nya i våra ögon sämre spelare för de som lämnar. Chelsea har ett spelaröverskott som måste minskas, ut utökas annat än med riktigt bra spelare.

Två nya "agenter" pushar Kai Havertz till att välja Chelsea. Det är Antonio Rüdiger som var med att övertala Timo Werner och den siste vill också ha ett ord med i laget och försöker "sälja" Havertz på Chelsea.... jaja. Trevligt men vi tvivlar på att det är så enkelt.

Ett oväntat rykte är att Chelsea är villiga att låna ut Fikayo Tomori i ett försök att värva tillbaka Declan Rice. Chelsea påstås vara villiga att betala 45m pund. Vilket är långt under vad West Ham förväntas begära därav lån som mellanskillnad.

The Mirror ägnar sig åt fria fantasier utan någon som helst basis då de påstår att Chelsea kommer sälja Kanté eller Jorginho för att kunna värva Kai Havertz. Kunskap är ibland en bristvara för de som vill ha klickbeten. Chelsea har många spelare som kan och kansk eborde lämna, så många att redan där kan Chelsea ta igen större delen av pengarna för en värvning av en Havertz utan att behöva sälja ordinarie spelare.

ONSDAG 8:
En artikel om Chelseas senaste svensk till Akademin, Edwin Andersson som ansluter nu i sommar när Akademin återupptar verksamheten efter nedstängningen. Läs mer här>>

Metro säger att Said Benrahma, Brentfords lovande ytter i Algeriet mer eller mindre anses vara klar för Chelsea. Algeriska uppgifter säger klubbarna förhandlar och Benrahmas bäste vän (enligt uppgift) ska redan gratulerat honom på sociala medier till att han är klar för Chelsea. Synnerligen osannolikt då Brentford nog lär bli en av klubbarna som ska spela playoff till Premier League senare i sommar och vi kan inte tänka oss att klubben tillåter förhandlingar med en annan klubb under de omständigheterna

Det beror verkligen på vilken tidning, vilken sajt man vill tro. Alla är överens om att Kai Havertz vill lämna Leverkusen redan i sommar och att Chelsea leder jakten på honom. De är också överens om prislappen om 100m € eller 90m pund. Sedan skiljer det sig, Många säger Chelsea är villiga att möta den, andra säger att Chelsea inte är villiga att möta den utan bara värderar Havertz på dagens marknad till 70m pund. Leverkusen behöver inte sälja då Havertz har två år kvar på sitt kontrakt. De flesta anser också att Havertz vill bara gå till en klubb som är kvalificerad för Champions League nästa säsong. Alla klubbar som sägs vara med i leken utom United är för ögonblicket kvalificerade.

Det lutar åt att regeln om fem byten kommer att finnas kvar även nästa säsong, 2020-21. Detta då slitaget på spelarna med sena säsongsavslutningar och tidigt start på nästa säsong är stort.

Många rykten om att Kai Havertz ska ha bestämt sig för att lämna Bayer Leverkusen, och det för Chelsea.
    Vi avvaktar nog för så lätt lär den affären inte bli då Chelsea måste också möta en mycket hög prislapp. Enligt Bild är dock Chelsea villiga att betala de 100m € som Leverkusen begär, men vill dela upp betalningen i omgångar. Chelsea vill betala ca 70m pund enligt ryktena rakt av, klubbens värdering av Havertz och de resterande 20m som bonusar. En altl vanligare modell vid stora transfers och det var ju t ex så dealen med Real om Eden Hazard lades upp.
    Real Madrid och Man United vill också värva honom, inte minst Real men de kan inte göra det i sommar och försöker därför påverka honom att stanna ett år till i Leverkusen. Båda klubbarna måste sälja flertalet spelare för att kunna värva stort och som marknaden ser ut lär det nog snarare bli färre transfers än vanligt i sommar. Bayern är i exakt samma läge och hoppas också att Havertz stannar ett år till så de kan konkurrera om honom nästa sommar.
    Havertz som ser sig mest som en nummer 8 drömmer om att bära nummer 10 för en klubb. Det nummer Willian kanske lämnar efter sig. Om Marina G inte löser förhandlingarna med brasilianaren som visat sin bästa form på minst två säsonger efter omstarten.

Italienska rykten, som vi tvivlar på, säger att Emerson Palmieri ska lämnat in en transferbegäran i ett försök att skynda på en exit från Chelsea. Han kommer säkert att lämna men vi tvivlar på att han ska lämnat in någon formell begäran om det. Men något pågår säkert i kulisserna och Inter ser väl ut att vara närmast honom.

TISDAG 7:
Chelsea har gjort två mål i åtta raka matcher vilket är ett rekord som stått sig sedan 1934. (Vi frågar inte om insläppta mål, eller hur)

Zahas kanon som folk som inget kan klandrar Kepa för håll en hastighet om 65mph, 105 km i timmen. Kepa är syndabocken för alla just nu, men folk måste vara rättvisa också. Hur många målisar hade tagit en sådan rökare?

Tammy Abrham startade säsongen strålande och snack om nytt förbättrat kontrakt började omgående och har fortsatt. Problemet är att Tammy Abrahams form absolut inte gjort det. Abraham har fortfarande inte förlängt och kräver att få lika mycket som CHO lyckades förhandla sig till när Bayern jagade honom. Dvs ca 130k i veckan. Lampard har sagt till både Abraham och CHO måste förbättra sig om de ska få speltid och vi kan bara hålla med. Och med köpet av Timo Werner och den dåliga formen 2020 har väl Abrahams förhandlingsposition försämrats rätt väsentligt.

Express säger att Inter bjudit 23m pund för Emerson. Lite lägre än tidigare värderingar men mer anpassat till dagens marknad. Att Emerson tillhör dem som lämnar Chelsea det är vi rätt säkra på. Det har aldrig riktigt klickat för honom i Chelsea oavsett vem som varit manager.

Länge sedan sist men med Bournemouths prekära läge både i tabellen och i pandemi-ekonomin pratas de nu om att de tvingas sälja Nathan Aké och då talas det alltid om en återförening med Chelsea.

Evening Standrad kallar den kobolt blå och då undrar vi hur färgseendet är hos den skribenten. Chelsea själva kallar färgen arktisk blå vilket stämmer bra mycket bättre. Vi talar förstås om Chelsea ovanliga ljusare blå andratröja som presenterats nu. Mörkt blå trim. Däremot undrar vi en hel del över kråkfötterna. Avgör själva vad ni tycker här>>

MÅNDAG 6:
Veckans lånerapport>>

Vi kan förneka förra veckans rykten om att Chelsea inte ska godkänt en kortare kontraktsförlängning för lånet Victor Moses, för det har Chelsea gjort. Han spelade i veckan men var skadad i helgen.

The Sun avslöjar att Christian Pulisic har gjort fler mål och mer dribblingar än Eden Hazard, vid motsvarande tid i deras Chelseakarriärer. Lovande. Sju mål för Pulsiic på hans första 20 matcher, Hazard hade 4. Hazard hade dock 6 assist mot Pulsiics 2, fast han fick ju straffen så kanske borde vi räkna det som tre... Läs mer här>>

Mycket Kai Havertz-rykten idag och de är positiva. Så positiva att man nästan luras att tro det kommer att hända snart. Det gör det dock nog inte för vi är tämligen övertygade om att prislappen är lite för hög och kommer att kräva tuffa förhandlingar och det krävs nog att Chelsea kvalificerar sig för Champions League. Det är dock trevligt att se hur övertygade andra är.

En del om Declan Rice som beskrivs kunna bli en ny John Terry i Chelsea. En liknelse både vi och säkert också Rice vänder sig emot. Det handlar väldigt mycket om att Lamps ser honom som en mittback. Däremot sägs det lite om den mycket tunga prislappen på Rice som nog stoppar en försäljning om West Ham inte trillar ur PL. Och det såg ju Chelsea till att de nog inte gör.

Fler och fler rykten om att Kai Havertz vill ha ett möte om sin framtid med Bayern Lweverkusen trots två år kvar på sitt kontrakt. Det är mycket Havertz med att han vill till PL, att Bayern inte kommer lägga bud och att Real Madrid förmodligen inte heller gör det men att Chelsea ska öppnat förhandlingar med Leverkusen om honom. Samtidigt går Rüdiger ut och bekänner sin stora beundran för Havertz av vad han sett honom i tyska landslagets träningar.
    Nog känns det som om det finns fog för optimism att han kan bli Chelseas tredje stora värvning om klubbarna kan enas om en prislapp för den som nämns i medierna är nog lite väl hög.

Samtidigt förhandlar Chelsea fortfarande med Willian som varit mycket bra i omstarten och visat en annan effektivitet än tidigare under säsongen. Jobbat hårt har han alltid gjort. Kan Chelsea och han enas om ett 2+1 kontrakt kanske det är en kompromiss som fungerar för alla parter. Annars lär United stå i kön numer.


Biljettinformation; finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

NEJ till näthat

 

Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!