csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4   Chelsea FC  31 sp 16 v 6 o 9 f 55 -41 mål 54 p
länk
csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,    ej färdigspelad. i Mästare efter point per game
1     Chelsea W   15 sp 12 v 3 o 0 f 47 - 11 mål 39 p
länk W res
- always proud to be Blue -
<<50 år med Chelsea>>

Chelsea Women - CHAMPIONS - WOMEN SUPER LEAGUE 2019-2020
Continental Tyres Cup Champions 2020

22 - 28 juni 2020
    NÄSTA MATCH:

    1 juli kl 21.15 - West Ham

  TV

Nyheter v-26


SÖNDAG 28;
LOTTNINGEN
Det blev det vi inte ville ha, då vi haft löjligt svårt eller åtminstone förlorat matcher t o m stort mot United fast utan spelat dåligt. Men det är ju också en chans att få revansch på dem för de matcherna. I vilket fall som drog Alan Shearer Chelsea mot Manchester United. Därmed möts Arsenal och City (ej helt klar men mycket troligt) i den. Så vi tippar förstås Chelsea mot City i finalen, vi har revansch att fordra där också för förlusten i ligacupen 2019.

Chelsea förlorade inte idag heller i FA Cupen till Leicester men vi kan ju inte säga att Chelsea övertygade. Det var långt från spelet mot City i veckan. För många rotationsbyten och Lampard var tvungen att justera i halvtid. Ändå rättvist om vi ser till kvaliteten på chanserna. Semifinal väntar på Wembley.
    Lottningen sker i halvtid i matchen Newcastle- Man City som börjar 19.30

Chelsea har aldrig förlorat till Leicester i FA Cupen, åtta möten. Hoppas den sviten fortsätter. Vi vill gärna ha en buckla också den här säsongen.

Leicester satsar på cupen, det märks på deras laguppställning. Schmeichel, Justin, Evans, Soyuncu, Chilwell, Ndidi, Praet, Tielemans, Perez, Barnes, Vardy
    Chelsea däremot roterar mer men det är ett intressant lag: Caballero, James, Rüdiger, Zouma, Emerson, Kanté, Gilmour, Willian, Mount, Pulisic, Abraham. 
    avb: Kepa, Alonso, Azpilicueta, Jorginho, Barkley, Loftus-Cheek, Kovacic, Pedro, Giroud
    Lite förvånande att Jorginho bänkas för andra matchen i rad till förmån för Kanté, det är kanske någon form av signal till att Jorginho är på väg ut eller är det bara att Lamaprd nu vill använa Kanté i den position han är som bäst i?

Leicester saknar Amartey och Pereira, Chelsea saknar CHO och Tomori. Annars verkar trupperna vara friska.

Vi förväntar oss att Chelsea kommer att rotera ordentligt idag. United gjorde det mot Norwich och det höll verkligne på att kosta dem matchen. De vann till slut i förlängningen efter att Norwich fått en spelare utvisad.

LÖRDAG 27:
Timo Werner gjorde 1-0 mot Augsburg i sin sista match för Leipzig. Han gjorde även det andra målet i 2-1-vinsten. Med det är han Leipzigs bäste målgörare genom tiderna. 95 stycken.
    Bayern vann Bundesliga vilket var klart sedan tidigare. Tvåa blev osannolikt ojämna Dortmund som avslutade med en brakförlust hemma, 0-4 mot Hoffenheim. Blir verkligen Favre kvar som manager där? Mönchengladbach tog den så viktiga sista CL-platsen före Leverkusen (något som sägs påverka en prislapp på Havertz! Vi får väl se?) men framförallt så vann Werder Bremen en jätteseger hemma, 6-1 mot Köln och gick därmed förbi Düsseldorf som förlorade till Union Berlin och åkte ut. Werder Bremen får chansen att kvala sig kvar i Bundesliga.

FREDAG 26:
Kvartsfinalerna i FA Cupen är som följer: imorgon Norwich mot Man United. På söndag övriga; Sheffield mot Arsenal, Leicester mot Chelsea, Newcastle mot City. Vi kan ju drömma; Chelsea slår Leicester och får möta vinnaren Sheffield-Arsenal. Vi har haft löjligt svårt av någon mystisk anledning mot United i år så vi möter gärna vilken annat lag som i finalen...

Veckans höjdpunkt måste vara tempoväxlingen Pulisic gjorde mot Mendy, oj vad han ställde denne. Skruven förbi Ederson var inte illa heller.

Vår "försvunne" spelare, den oturs- opch skadedrabbade Marco van Ginkel hade utgående kontrakt vilket han och klubben nu förlängt med ett år. Snyggt av klubben att ge honom en chans även om risken kanske är en ny utlåning sista året. Ändå skänker det ju honom en viss trygghet inför hans framtid efter alla svåra skador.

Vi njuter fortfarande av matchen igår, vilken insats Chelsea gjorde. Den kanske inte var felfri men vilket hjärta och uppoffring de visade. Hoppas de inte brände allt krut inför Leicester på söndag.

TORSDAG 25:
Sju matcher kvar, fem poäng till godo. Än är det inte klart. West Ham härnäst 1 juli. Men innan dess en cupkvart mot Leicester. Spelar Chelsea som idag ser vi fram emot lottningen av semifinalerna. Det kan onekligen bli City igen.

VILKEN MATCH man är precis slut och hur kunde det inte bli mål på de där två Chelseachanserna? Otroligt spännande och bra match som hade det mesta inkl en utvisning och extremt fina mål och nästan mål. Och, ja grattis Liverpool till titeln. Den kan vi bjuda på nu när vi tog ett stort kliv mot fjärdeplatsen. Sju matcher kvar att spela men först en FA Cupkvart att vinna, hoppas vi.

City har gjort klart att FA Cupen och att slå ut Real Madrid i returen i CL är prioriteterna nu. De har andra platsen i ligan och chansen att gå förbi Liverpool är obefintlig även om de skulle vinna allt framöver. Förhppningsvis märks den prioriteringen ikväll så Chelsea som är i större poängbehov få något med oss.
    Men nog känns det väldigt konstigt att veta att Liverpoolfans hejar på oss ikväll, väldigt konstigt.
    Lagen som ska göra det är:
Arrizabalaga, Azpilicueta, Rudiger, Christensen, Alonso, Kante, Barkley, Mount, Willian, Pulisic, Giroud
AvB: Caballero, Jorginho, Abraham, Pedro, Loftus-Cheek, Zouma, Kovacic, James, Gilmour
      City: Ederson, Walker, Laporte, Fernandinho, Mendy, Rodri, Gundogan, De Bruyne, Bernardo Silva, Mahrez, Sterling

Det är mycket svårt att bedöma hur Chelsea tar sig an den här matchen. Läget är att lagen bakom har närmat sig och en poängförlust är att bjuda in dem ordentligt. Särskilt med det spelschema som är.
    Samtidigt är spelschemat som det är och med tre matcher i veckan får vi vänta oss rotation. Inget att gnälla över, det är därför toppklubbarna måste ha 25 bra spelare. Citys Guardiola har ju flaggat för att han tar inte den här matchen som största prioritet utan det är kvarten i cupen mot Newcastle i helgen. Chelsea har också en kvart i cupen, mot Leicester som väntar. Chelsea har dock inte råd att göra samma prioritet som City har råd att göra.
    Är det en match Chelsea är redo att ge bort? Eller är det en match City är redo att ge bort? City har den bästa och bredaste truppen. Det vet vi så deras flaggning för att spela ett annat lag ger inte mycket större kvalitetsförsämring. Chelsea saknar Tomori och CHO, ingen av dem hade startat normalt tror vi. Däremot hoppas vi verkligen att Pulisic som var mycket avgörande i sin come-back, första matchen sedan nyåret på grund av skada får starta. Oroande är hur backlinjen ska sköta sig. Azpi litar vi alltid på, Alonso är bättre offensivt än defensivt men mittbackarna har inte övertygat på länge. Kanté i sin sittande mittfältsroll vill vi absolut se där men undrar. Han var suverän i andra delen av matchen mot Villa.
    Chelsea behöver poängen mer än City och det ger hopp. Chelsea har spelat en match mindre, det kan vara bra. Sedan är det ju det där med att en vinst eller ens poäng för Chelsea skänker Liverpool titeln. Det svider ju lite men är helt oväsentligt. Chelsea behöver poängen mest i den här matchen och förhoppningsvis spelar det roll, stor roll. (Fast att scousers skulle behöva få lite tacksamhetsskuld till oss är ju inte fel, vi ska ju möta dem igen. Vi hoppas också få möta City igen, i FA Cupfinalen!).

ONSDAG 24:
Från presskonferensen:
Lampard bekräftar att Tomori och CHO är ute ur leken. Tomori har någon vecka kvar och CHO söker matchfitness.
    Han är mycket nöjd med att Pedro och Willian är kvar säsongen ut.
    Han vill inte kommentera spelarrykten men sa att inga bud har lagts på spelare.
    Han har inte reflekterat över att Liverpool kan få titeln om Chelsea slår City. (Vi har och gillar det förstås måttligt men vi ser hellre att Chelsea vinner än bryr oss om Liverpool).
    Han är som alla andra besvikna över rasistbannern som några Burnleyfans lät flyga över Etihad häromdagen (Klubben lär identifierad de skyldiga och de är portade på livstid, helt rätt).
    Han var nöjd med att Chelsea hämtade upp ett underläge, matchen spelades i ett förväntat tempo men Chelsea måste undvika misstagen.
    Han bekräftade att diskussioner faktiskt fortfarande förs med Willian om nästa säsong. (Om det görs med Pedro verkade mer osäkert.)
     Han berömde City för deras styrka i hela truppen och vägrade säga mer om Foden än att han har en talang som är uppenbar men det är Peps spelare och han är den som måste uttala sig om honom.
    Han spekulerar inte i att komma ifatt Leicester. Han ser bara till Chelseas situation och att det krävs att ta så många poäng som möjligt.
    Matchen mot City blir ett bra tillfälle att visa kvaliteten hos spelarna och det är en utmaning för dem att ta.
   
Att Jorginho inte var med mot Villa överraskade oss. Vi hade under uppehållet lyckats glömma att han var avstängd två matcher för tio gula och inte bara en. Han är spelklar för imorgon. Frågetecken kring Tomori och CHO på grund av mindre skador.

En mycket läsvärd artikel om hur Timo Werner spelar och kan erbjuda Chelsea nästa säsong på den officiella sajten. Läs här>>

TISDAG 23:
OFFICIELLT
Pedro och Willian har förlängt sina kontrakt säsongen ut.

Vi har mött en del som lett lite överlägset när vi hävdat att Chelsea kan ta tredjeplatsen från Leicester. Idag ser det betydligt mer troligt ut för de har sannerligen inte övertygat i omstarten. Lamptey som Chelsea tvingades släppa till Brighton var överlägsen Chilwell ikväll. CSFC har gillat honom sedan länge men han trodde inte han skulle få chansen i Chelsea och valde att lämna, vi kan bara hoppas Chelsea har någon form av återköpsklausul. Chelseas spelschema är dock tufft och inte tuffare än på torsdag för om något lag övertygat i omstarten är det City.

OFFICIELLT
Chelsea Women har släppt en del spelare senaste tiden och nu börjat ersätta. Först in av de nya är nyblivne 21-åringen Niamh Charles som Chelsea tar från nedflyttade Liverpool. Hon har också valt nummer 21. En anfallare och engelsk u-landslagsspelare.

Idag är sista dagen för att skriva korta förlängningskontrakt till säsongens slut för dem vars kontrakt går ut 30 juni. I Chelsea gäller det Pedro och Willian. Nu sägs det att Pedro är villig att göra det, men vi har ännu inte hört något från klubben. Dagen är dock långt från slut.

Vi trodde det var dött då tillståndstiden gick ut under pandemin. Men nu har tiden för tillståndet förlängts till april nästa år och Chelsea har fortfarande ett aktivt tillstånd till att bygga om Stamford Bridge. Frågan är går det att finansiera i de tider som är och kommer? Brittiska regeringen har tagit beslutet i hopp om att pandemin ska följas av en byggnadsboom, så det gäller inte bara Chelsea förstås.
Läs mer om det hela här i Daily Mail>>

MÅNDAG 22:
OFFICIELLT
Det är nu officiellt vad vi har vetat en tid. Atalanta utnyttjar sin option att köpa loss Mario Pasalic (för runt 13,5m pund). Pasalic har haft en mycket bra säsong och sett till det gör Atalanta ett mycket bra köp. Lycka till Pasalic, även om vi aldrig fick se dig spela i Chelseas a-lag.

Torsdagsmatch i Premier League, är inte helt säker på om vi upplevt det tidigare. Det är dock på torsdag då Chelsea tar emot den kanske tuffaste motständaren (matchen) av de återstående åtta, Manchester City. (Ja vi möter Liverpool också men då är de säkerligen redan klara mästare och knappast lika motiverade, plus att vi redan har slagit Liverpool om än i FA Cupen).
  Kan Chelsea låta bli att låta Aguero göra mål som han plägar och få med oss poäng från den matchen skulle det verkligen bli trevligt och viktigt inför resten av säsongen.

Imorgon är också sista dagen för korttidsförlängningar av kontrakt och just nu ser det väl ut som varken Willian eller Pedro kommer att göra det. Vi vet inte om van Ginkel gör det, men där pratas det ju faktiskt om en riktigt förlängning, inte bara några veckor. Caballero och Giroud har redan förlängt inför kommande säsong.

I veckan avslutas också tyska säsongen och efter det blir Timo Werner Chelseaspelare, beroende på en läkarundersökning som vi inte förväntar oss några problem med. Tekniskt sett kanske han inte blir det förrän 1 juli.
    Vi hoppas också en hel del på att Marina Granovskaia ska göra underverk igen och få igenom en värvning av Kai Havertz. Fast det är inget att förvänta sig redan nu, men hon har ju visat tidigare att hon inte tvekar och avvaktar så...

 

 

Rykten, notiser m m, v-26


SÖNDAG 28:
Rykten om Declan Rice från West Ham har dykt upp igen fast med en skillnad. Lampard ska vara intresserad men inte av Rice som mittfältare utan vill omskola honom till försvarare. Med tanke på Rices prislapp är inte detta ett rykte vi sätter mycket tilltro till.

LÖRDAG 27:
Arjen Robben som var fantastisk i Chelsea, när han inte var skadad, vilket var nästan jämnt. Robben lämnade Bayern förra sommaren men gör nu comeback i klubben han startade sin karriär i, Groningen. Sånt gillar vi. Robben har vunnit ligan i England, Spanien, Tyskland, kan Groningen nu vinna i Nederländerna?

The Sun går nu och säger att Timo Werner tjänar 270k i veckan. Det är bra mycket mer än vad som tidigare sagts, ungefär 100k mer. Så vi tror inte en enda sekund på den uppgiften. Den verkar tagen mer ur luften än något annat vi någonsin sett. De har också klart sänkt den lön som de tidigare sagt Kanté har. Det verkar som de sitter och drömmer ihop sådana listor på kafferasterna :

Kai Havertz kommer sannolikt inte gå till någon klubb som inte spelar Champions League nästa säsong. Vilket de flesta av hans friare gör, det står klart redan nu. Det är väl bara Chelsea och United av de som sägs vara intresserade som inte redan är mer eller mindre klara för CL. Havertz fick börja på bänken idag i en mycket viktig match, det kändes nästan som en signal. Leverkusen har dock en cupfinal att förlora (för ingen tror väl Bayern inte vinner den också). Det pratas också om att missade CL-pengar närmast tvingar Leverkusen att sälja spelare, dvs Havertz även om de säkert får bud på Bailey också. Frågan är om prislappen sjunker vilket några spekulerat i.

Leverkusen har bänkat sin bäste spelare i sista matchen för säsongen. Kai Havertz har inte fått starta trots att Leverkusen måste vinna för att nå CL (och Mönchengladbach förlora). Är det ett tecken på något?

Vår CL-vinnande manager Roberto di Matteo har två gånger försökt värva Timo Werner. Först när han var i Schalke men det blev inte och sedan när han var i Villa men då hade Werner redan gått till Leipzig.

tröja 2020-21Läckt bild på nästa säsongs tröja med nya sponsorn Tre eller 3. Storleken på deras logo kritiseras av många. Byxorna kommer att ha en svart revär.

FREDAG 26:
Chelsea har det på papper överlägset svåraste programmet för att nå CL-platsen (om vi undantar Palace, vilket vi gör). United har det i särklass lättaste. Intressant nog har schemaläggarna lyckats få in två matcher i sista omgången som verkligen kan avgöra alltihop. Leicester möter United och Chelsea möter Wolves.
    Förhoppningvis är Chelsea klara innan dess, och varför inte på Anfield i omgången innan. Det vore på något sätt passande då vi spelade guldet till Liverpool igår.

Det muttras ju om att Willian fortfarande är i diskussioner med Chelsea. Han eller hans agent har förnekat samtal med andra klubbar. Dags för Willian att bli lite smart. Han blir 32 om en månad. Aldrig Chelsea kommer erbjuda honom ett treårskontrakt med nuvarande villkor, men de lär erbjudit ett tvåårskontrakt. Är Willian smart tar han det och ser om ännu en förlängning kan ske i framtiden eller om han ska casha in i USA, Kina eller Mellanöstern om han vill spela längre. Varför byta klubb nu bara för ett tredje år på ett kontrakt? Särskilt inte som han är mycket tydlig med att han och hans familj vill stanna i London.
    Dags för Willian att vara lite smart och förlänga och ta det erbjudna kontraktet och vara med på den resa som Chelsea och Lampard nu bjuder oss på. Han har Lampards förtroende det har bevisats gång på gång. Han lär inte få vara med om något liknande i Arsenal eller Tottenham.

Metro hävdar att Kai Havertz har begärt en diskussion med Leverkusens ledning efter tyska cupfinalen, dvs efter 4 juli. Tyskland spelar sista omgången i helgen och Leverkusen måste vinna och Mönchengladbach förlora för att Leverkusen ska ta fjärde CL-platsen.

Newcastle sägs nu intressera sig för Timoue Bakayoko. Vi lär få se men prislappen tippas vara lite över 31m pund. Lite grann högre än vad vi sett tidigare. Bakayoko själv lär vilja till Milan. Vi får se men Chelsea måste sälja om de får chansen. Får klubben Bakayoko såld har den sålt för mer än de handlat och kan spendera mer. De har också en ackumulerad kassa. Chelseas läge är verkligen angenämt just nu. Vi tror dock en CL-plats är nödvändig för att attrahera de spelare vi vill ha. Trots de tidiga värvningarna av Ziyech och Werner.

Mer prat om att Chelsea tänker försöka värva David Alaba. Känns helt rätt men blir nog väldigt svårt. Bayern är inte direkt kända för att sälja spelare som är viktiga för dem.

TORSDAG 25:
Lite surt är det allt, Chelsea gör en fantastisk fotbollsmatch och ändå pratar alla bara om ett annat lag. Men nästa år utmanar vi dem och City ordentligt. Chelsea har något riktigt stort på gång.

Arsenal ska gjort en u-vändning om Willian igen. Nu vill de ha honom igen och är villiga att betala honom dubbla hans Chelsealön (tror vi), 250k sägs det.

Nu slutar i alla fall bytesryktena Jorginho mot Pjanic. Detta då Barcelona byter Arthur och lite pengar mot Pjanic.

Mason Mount och Eduardo (tidigare back-up målvakt) har betalat för säsongsbiljetter till sjukvårdspersonal så de kan följa Vitesse Arnhem. En fin gest tillsammans med fler spelare i klubben.

Sky hävdar att det är klart med att Pedro flyttar till Roma inför nästa säsong.

Enligt The Athletic ska Chelsea ha försökt värva Bayerns David Alaba som sitter på utgående kontrakt, men fått nobben. Synd då det vore en värvning som behövs. Vi skulle ha nytta av en erfaren försvarare som kan spela lite överallt.

ONSDAG 24:
Det är inte ens två omgångar spelade men vissa lag fortsätter där de slutade och något lag verkar förbättrat sig men Leicester (2 m) och Sheffield (3 m) verkar tappat det momentum och det spel de hade innan uppehållet. Kanske Burnley också. Oroande för de lagen. Chelsea möter Leicester på söndag i FA Cupen så vi kanske inte ska klaga om de tappat form, och de är ju också ett lag som vi kanske kan hinna ifatt i tabellen också.
    Erfarenheten från Bundesliga är att avsaknaden av publik verkar är svårare för sämre lag. Topplagen verkar helt enkelt ha lättare att spela utan publik än vad sämre placerade lag har. Slutsatsen är alltså att publiken är oerhört viktig särskilt på hemmaplan förstås för sämre lag än vad den är för de bättre lagen.
    Och, trots avsevärt mycket längre tid att förbereda sig för spel har inte Premier league redan haft osedvanligt många fler skador än vad Bundesliga har haft i sin omstart?

Pep Guardiola roterade åtta spelare mellan Arsenal och Burnley. Han fick Aguero skadad och nu lovar han, enligt Daily Mail, att vila spelare mot Chelsea imorgon. Vi tror det väl när vi ser det, men med tanke på bredden på Citys trupp kanske skillnaden ändå inte blir särskilt stor. Läs mer här>>

Richard Nartey en ung akademiprodukt som var utlånad till Burton under säsongen som ställdes in, kommer att släppas fri när hans kontrakt går ut 30 juni. Det har han redan fått veta, vilket förstås är en besvikelse men han talar i Guardian ut om sin utbildning, både fotboll- och skolmässigt hos Chelseas akademi. Läs mer här>>

En annan som pratar mycket om Chelseas akademi är förre spelaren Joe Cole som haft en period som coach där men som nu planerar vidareutbilda sig. Läs mer här>>

Frank Lampard förnekar ryktet nedan att Chelsea ska lagt ett bud på Kai Havertz. Inte helt oväntat då det kom från en källa vi inte hört talas om tidigare. Synd dock men siffrorna gick inte riktigt ihop, de var för exakta.

Oerhört intressant rykte från WinSport. De menar att Chelsea och Real Madrid har lagt sina bud (åtminstone första) för Kai Havertz. Bayern som tidigare meddelats verkar dragit sig ur jakten.
    Real Madrid ska enligt den här källan lagt ett bud om 72m pund och ett femårskontrakt värt 4,5m pund/år.
    Chelsea ska lagt ett bud om 80m pund, sammma längd på kontraktet men värt 5m pund.
    Ryktet är det mest specificerade rykte vi någonsin sett om en spelaraffär i det här läget och antingen kommer det från en extremt insatt källa eller så är det helt taget ur luften. Vi känner inte till WinSport som källa.

TISDAG 23:
Sergio Agueros skada lär hålla honom borta från mötet mot Chelsea på torsdag, det kan handla om en månad men förhoppningsvis kan han spela igen den här säsongen. City behöver honom i Champions League.
De har dock dett ganska bra lag ändå som de visade mot Burnley igår.

The Athletic som brukar vara lite mer att lita på säger inte att det är ett rykte, utan snarare ett tips. De menar att Chelsea borde titta på Werners (fd) lagkamrat Dayot Upamecano. Han kostar mer än Werner, 54m pund men de tror att Chelseas fina kontakt med Leipzig kan speal roll. (Och vi måste nog börja erkänna efter senaste försvarsuppträdandet att Lampard nog också bör ta en titt på mittbackar för alla tre har underpresterat hittills).

Agent Rüdiger (som kan bättre än i söndags) var Chelsea till stor hjälp tydligen i värvningen av Timo Werner. Rudi var i kontakt med Werner flera gånger om att välja Chelsea. Läs mer här>>

Ännu inget besked om Discovery kommer att visa FA Cupmatchen mot Leicester på söndag kl 17. Fast de har väl kanske nog med fiaskot Dplay och Allsvenskan. Vi hoppas dock få besked senare i veckan.

Med Pasalics transfer och slutbetalningen för Alvaro Morata har Chelsea redan dragit in ca 61-62m pund i sommar. Och fler lär lämna för mindre summor men många bäckar små. Visserligen har klubben spenderat mer på Ziyech och Werner, men tillsammans är de ändå mindre än vad Chelsea fick och ska ha för Eden Hazard. Något för gaphalsarna som börjat tjata om finansiell doping att tänka på. Chelsea handlar för egna pengar, inte Romans pengar och inte på krita och inte för lånade pengar i bankerna. Chelsea är långt från att överskrida FFP-regler även om verksamheten gick minus förra räkenskapsåret då de stora transfersummorna då inte räknades in.

MÅNDAG 22:
Torsdagens motståndare City imponerade oerhört mot Burnley trots åtta ändringar i startelvan. De fick dock Sergio Aguero skadad och ursäkta, men jag ser gärna att de vilar honom på torsdag för han brukar såra oss djupt.

Chelseas lånerapport från helgen>>

Express är i farten och säger nu att Chelsea är mer intresserade av PSGs Layvin Kurzawa än Ben Chilwell, vilket ekonomiskt sett låter vettigt då Kurzawa blir fri transfer i sommar mot dryga 70m som Liecester sägs vilja ha för Chilwell som också jagas av City.

Express är också heta med ett rykte vars källa de är lite vaga kring om att Chelsea leder jakten på Kai Havertz. Vi hoppas det finns något fog för det pratet.

Ett rykte som vägrar dö är Philippe Coutinho. Vi förstår det inte men det säljer väl klick.
    Barcelona som är på väg att ge bort titeln i Spanien (och därmed säkert har en ny manager i höst) sägs vilja göra klart en affär inom nio dagar. De har sänkt priset till 62,3m pund, men hans lön är 240k i veckan och få lag om något är villiga att ta på sig det då det är en långsiktig kostnad. Anledningen till att de vill ordna en affär inom nio dagar är att Barcelona har ett brutet räkenskapsår och vill rensa böckerna.

Mer rykten om Dean Henderson, ett rykte vi inte alls tror på mest för att vi tror inte United är villiga att sälja under några omständigheter så länge de Gea svajar. Nu sägs det att Chelsea erbjuder 50m pund!

Chelsea är enligt vissa, inkl Daily Mail intresserade av en Bayer Leverkusenspelare. Som inte är Kai Havertz. Nämligen Leon Bailey som varit "aktuell" de senaste tre åren nu tror vi det är. Ska kosta 40m och ses också av United som ett billigare alternativ till Jadon Sancho. Vi tar det för vad det är, ett rykte utan mycket substans.

 

Biljettinformation; finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

NEJ till näthat

 

Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!