2                               -             0               (1-0)

Adrian, Williams, Van Dijk, Gomez, Robertson, Fabinho, Lallana, Jones, Minamino, Origi, Mané

avb: Lonergan, Milner, Firmino, Salah, Oxlade-Chamberlain, Matip, Chirivella

Willian, 13
Ross Barkley, 64

CHELSEAS INSATS

7+

Efter riktigt skakiga första tre minuter tog Chelsea faktiskt över och gjorde första målet, lite grannt ack vare målvakten men vi var värda det. En högklassig insats av Chelsea i första halvlek och vi förtjänade mer än ett mål. Första halvlek 7+

Lite skakig inlednign av andra, Men i andra skulle vi gjort ännu fler mål

CHELSEA var väldigt mycket bättre än Liverpool.

SPELARE >> OMDÖME

BETYG
1-10

Kepa Arrizabalaga Hade en imponerande trippelräddning tidigt i matchen. Gav Lampard svar på tal. Har fortfarande dock problemet med att han vill kontrollera bollen för mycket när anfallare rusar honom. 7+
César Azpilicueta Räddade backlinjen de första minuterna. 6+
Antonio Rüdiger Solid efter en mycket skakig start. Höll stjärnorna på plats. 6+
Kurt Zouma Solid efter en mycket skakig start. En bramatch. 6+
Marcos Alonso Bra idag igen. 6+
Mateo Kovacic Riktigt bra igen och skadad före paus. Måtte den inte vara allvarligt. 7-
Ross Barkley Riktigt bra insats utan att få glänsa fram till han gjorde det. Fantastiskt solomål i andra. 7
Billy Gilmour Vilken första halvlek han gjorde. Bäst i Chelsea då. Vilken halvlek tonåringen gjorde. 18 år gammal. Han förtjänar absolut många fler chanser när Jorginho är avstängd (vilket tydligen inte sker som vi trodde). 7+
Willian Äntligen målskytt igen. Hans bästa match sedan Tottenham borta. Skadad också. lägg av alltså kan Chesea ha mer skadeelände 7-
Pedro Hans 200e Chelseamatch. Och nej, han är verkligen inte slut som fotbollsspelare. Som han spelat på sistone är han värd kontraktssnack framöver. Hade en otrolig chans som han missade tyvärr. 6+
Olivier Giroud Oroade men fick inte riktigt till det i första. Han är dock en uppspelpunkt som Chelsea verkligen saknat. Satte ett friläge i ribban via målvakten. Lampard kan tack sin lyckliga stjärna att han inte lämnade i januari 7-

Manager Frank Lampards INSATS

Lampard har stuvat runt, som han tvungen att göra efter alla skador. Oväntat att Jorginho var på bänken, vi trodde han var avstängd efter tio gula. Vi har inte fullt förtroende för startelvan men roligt att Billy Gilmour får starta.

Vi trodde inte Kepa skulle få starta, men vilken match han gjorde. Han är så mycket bättre än vad engelska medier och soc-mediefansen tror.

Kepa och Billy Gilmour fullständigt inspirerande uttagningar.

Bra byte också med Mount när Kovacic fick gå (VI VILL INTE ha fler skador) då vi trodde Jorginho skulle komma in.

Lamps du fick verklgien ihop det ikväll WOW

MATCHENS CHELSEA-LIRARE
Kepa men Gimour matchade honom

KORT OM MATCHEN - skriven live, vilket vi hoppas ursäktar felskrivningar. Ej korrläst.

Vi har fått en av de sämsta domarna, han var rysligt dålig i helgen. Men inte mycket att göra. Liverpool har blandat och gjort en kombo men försvarsmässigt ser de mycket starkare ut än Chelsea, liksom deras bänk.

Billy Gilmour är två huvuden kortare än Giroud när han får en uppmuntrande kram. Vilken match för den unge skotten.
    Liverpool startar bäst och Chelsea har stora problem att få bort inlägget till Azpi tar hand om det. 1
    Riktigt svag start av Chelsea och Liverpool borde gjort mål redan. Mané får en gratischans 11m ut och skjuter rakt på Kepa. 3
    Zouma och Rudi måste verkligen skärpa sig om det här ska gå.
    Chelseas första anfall och det är Pedro som står för ett mycket bra inlägg som nästan når Giroud men VvD dyker upp. 4
    Nästa anfall slutar med Alonso offside. Lite positivitet dock efter de första tre skräckminuterna. 5
    Gimour har den defensiva rollen på mitten ser det ut som, ovant för honom.,.
    Pedro har en lite dålig touch efter en fin nedtagning på underbart pass men så hinner en försvarare upp. Hörnan nära att Azpi får in men den går halvmetern utanför. 7
    Gilmour styr och ställer utan boll, vad underbart att se.
    Svärt att se i tv förstås men det verkar som Gbåde Gilmour och Kovacic spelar den sittande rollen.
    Det har blivit en del kamp nu och Chelsea har hämtat sig från den inledande förlamningen. Mycket bättre nu.
    Stor chans och Mane försöker få en straff. Vilken filmning det var, trist han är så duktig men han filmar för mycket Mané. 9 Borde varnats för den. (Vid sdian av VvD och kanske Firmino som man helst hade sett i Chelsea av scouserspelarna, hade det itne varit för hans filmande).
    Bra av Barkley, Willian hittar Pedero fint men Pedro får inte bollen till Giroud. 11
    Just nu en riktigt bra match,.
    Barkley skjuter från håll och det är stenhårt och målvakten har problem. 11
    Gilmour har start fullständigt strålande.. Killen har uppenbarligen inga nerver. Chesleafansen är tokiga i honom. Han får enorm uppskattning.
    En boll når fram til Willian med lite tur. Och han missar, Men så får han en chans medan min fulstream hackar och bollen sitter i mål. Det är något av en målvaktstavla. Får se reprisen. Slarv i försvaret men det är en stor tavla ärligt talat. TACK för eet. 13 Han gjorde en riktigt bra enhandare bara sekunder innan från Willian. På ett bättre skott om vi ska vara ärliga.
    Streamen hackar som fasen, tack för det Telia och Discovery.
    Hörna Chelsea. 15. Rätt bra men bort av de röda.
    Strålande spel av Chelsea, Pedro, Willian, Alonso och Kovacic. Det slutar med en frispark när Barkley görs ned vid höger boxkant. 16 Bra kämpat av Barkley där.
    Liverpool kör mur med knäböjare bakom. Alonso sätter frisparken hårfint över mål något till höger. Inte ens halvmetern bort. 18 Han har nu varit oerhört nära att sätta en frispark i flera matcher.
    En trippelräddning av Kepa. 20
    Fulstreamen hänger igen och det är en gissningstävlan om vad som pågår. Återigen, jävla Telia och Discovery, kunde ni inte stängt ned i morgon.
    Tydligen hände det saker men inget mål undre hackandet. Frysningen. 25
    Liverpool hotar mer nu.
    Bra boll till Giroud och så dog skiten. Men Kovacic sköt, dock ej så bra även om riktningen var rätt. Enkelt för Adrian. 26
    Azpi slipoper kort för en tröjdragning på Origi. 27
    Alonson skjutr, blockeras av VvD och Willian sedan offside. 29 Barkley skulle skjutit inte passat Willian dock.
     Första halvtimmen har varit strålande fotboll och Chelsea har varit bäst. Väldigt mycket kvar dock.
    Stor räddning av Kepa igen på Manes skott, returen slår Liverpool dock bort. 31
    Riktigt farligt inlägg mot Giroud men denne är för långt bort och ett rött ben mellan. 32 Giroud borde varit närmare mål. Hörna. 32
    Hörnan hamnar hos Barkley men skottet utanför. 33
    Pedros inlägg centimeter från Girouds huvude. Barkley gör mål men det är avblåst innan.
    17 skott på mål redan. Som sagt, cracking game som de säger.
    Frispark och Kepa boxar bort ordentligt.
    VvD nickar ned men Rudi är med på det. 37
    Hörna Liverpool. Origi en mil över.
    Kovacic har problem. Behandling krävs och den magiska isblåsan måste fram. Sparkades ned för en stund sedan och har problem. 40
    Kovacic tvingas av och ersätts av Mason Mount. Räcker det med inte med skadehelvetet nu. 42
  Fulstremen dog och nu är det holländska som gäller men fortfarande blått mot rött.
   Bra av Mount till Willian och hans inlägg är så nära att nå fram. Chelsea behåller boll och Robertson panikrensar över linjen. Två mintuer tillägg.
    Girouds nick tyvärr en bra bit utanför.

Visst det var en målvaktstavla å andra sidan var Adrian strålande tidigar mot oss. Chelsea förtjänade dock målet helt och hållet. Chelsea har klart varit bästa laget i första. Kliopp kommer att toppa laget i andra. Synd att vi inte har en större buffert. Chelsea har varit riktigt bra den här halvleken.

ANDRA
Min holländska är usel men Chelseas första var mycket bra. Klopp tvingas nog sätta in de stora kanonerna snarast.
    Mycket kvar men än så länge är man oerhört stolt över Chelsea.
    Liverpool startar bra i andra. 48
    Willian nere och det ser ine helt bra ut. Jorginho in. Du milde. 50
    Mpunt täcker nu Willinas potition. Det kan bli en lång andra halvlek. Vi får tydligen inte slut på vårt skadeelände.
    Första tio i andra inte i närheten av kvaliteten i första. Men vi är lite oroade över att Chelsea är lite mer passiva.
    Fortfarnade flemish i öronen men.
    Hörna Liverpool. 57Deras fjärde, Chelsea tre. Usel men långt ut så de k
    Kontring, Barkleym MOunt och Alonso men börja om. Gilmour ppå handen pp en röd. 58
    Mount sätter en frispark i ribban. 62 Lite förvånad över att Klopp inte toppat laget ännu men det är på g nu. Salah först?
    Barkley får bollen på mitten, han har alternativ men går rakt fram och från 20+ m sätter han bollen i MÅL: WOWOOWOW Det var från tio meter in på egen planhalve. VIlket solomål Han har en bössa. Lampard är härlig studis. 64
  Pedro fullständigt fri missar, sätter bollen på fptterna på Adrian. Lägg av. 67
    Nu kommer bytena. Origi ut, Firmino in och Milen in för Jones. 70
    Dålig frispark av scouser och ännu sämre efteråt. 71. Tjugo kvar att hålla det här.
    Girooud sätter ett friläge i ribban. DU milde. Där hade matchen varit avgjord.
    Hörna scousers. 75 MilnerInte bra.
    Pedro frsöker och görs ned brutalt av Milner. Det måste bli kort.det blri det.
    10-5 min kvar. Håll ut Chelsea. De thär är underbart. laget som experterna inte trodde någon kunde besegra är två mål ned mot ett otroligt skadedrabbat Chelsea.
    Salah in 80 lallana ut.
    Grioud nära men skottet i burgavaln. 86
    Den rensas bort med tur och Salah försöker men har inte chasn mot Azpi. Ruid har kramp. 87
    Reece James in för Giroud som gjort en bra matdch igen. 90 Fyra minuter tillägg.
    Hörna Liverpool. 90+2 Borty men y hörna lite onödigt av Azpi. Andra hög och Kepa boxar bort på linjen. Chelsea rensar.
    En sista chasn för de röda och den är usel.

CHELSEA VAR BÄST

Faktum är att Chelsea borde vunnit matchen med större siffror men Chelsea är Chelsea så vi missar det mesta. Ändå en stor match av Lampards lag. Liverpool var inte utklassade trots att de startade ett bätte lag på papper, men de var ganska ustpelade.

En underbar tisdag

DOMARTEAMETS INSATS - Chris Kavanagh + VAR

BETYG

Klart bättre än senast, å andra sidan det var inte svårt.

godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappast acceptabel insats. Under 5 är mer än underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättningarna är personligt omedelbar och subjektiv (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där. /Lindy

Besök csfc-facebook: facebook