csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4   Chelsea FC  29 sp 14 v 6 o 9 f 51 -39 mål 48 p
länk
csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea W för målgörare
2     Chelsea W   15 sp 12 v 3 o 0 f 47 - 11 mål 39 p
länk W res

- always proud to be Blue -

Chelsea Women - Continental Tyres Cup Champions


2 - 8 mars 2020
    NÄSTA MATCH:

    14 mars Aston Villa - kl 18.30

   TV

Nyheter v-10


SÖNDAG 8:
Ingen hjälp från City som tycks utvecklat samma förmåga att förlora till United som Chelsea visat den här säsongen. De förlorade på en målvaktstavla men den ökända City-offensiven var väl kanske det klickade mest då de Bruyne saknades. Ursäkta två stora målvaktstavlor då Ederson skänkte bort ett till på övertid.

Oroande, det talas om att Mason Mount kan ha blivit skadad i matchen mot Everton vilket ska förklarat det tidiga bytet.

Kan vi få möta fler lag från Liverpool, det tycks vara medicinen för Chelsea. Vilka matcher vi gjort mot dem den här veckan.

Kepa behåller sin plats efter sin mycket fina match mot Liverpool. Samma gäller för matchens sensation Billy Gilmour. Det är hans ligadebut som starare. Däremot kommer Willian in för skadade Kovacic eller om det är avstängde Jorginho.
    Kepa, Azpilicueta, Rüdiger, Zouma, Alonso, Barkley, Gilmour, Mount, Willian, Giroud, Pedro
    Anjorin och Broja är på bänken, vilket både visar förtroende för ungdomarna men framförallt skadeläget.

Vi hälsar Carlo Ancelotti tillbaka till Stamford Bridge med stor värme, dock inte tillräckligt för att vi ska vilja tappa poäng till hans Everton. Chelsea behöver varenda pinne de kan skrapa ihop i sista delen av säsongen.
    Vi vill se Chelsea spela som mot deras lokalkonkurrenter Liverpool i veckan och absolut inte som mot Bournemouth förra helgen.

LÖRDAG 7:
Storslam för Chelsea W i Månadens. Emma Hayes blev Månadens Manager och Beth England blev MÅnadens Spelare i februari.

FREDAG 6:
Från presskonferensen:
Lampard började med att hylla Carlo Ancelotti och förklara att han blev aldrig förvånad när han fick gå för sådan är fotbollen.
    Cornoaviruset påverkar inte hur Lampard och laget förbereder sig. Det finns rekommendationer som att lagen inte ska skaka hand. Om det blir stängda läktaren påverkar det atmosfären men inte hur laget ska ta sig an matcherna.
    Han ville inte diskutera om Giroud ska stanna efter sommaren.
    Om Billy Gilmoour sa Lampard att han njöt av det men Billy är en smart kille som förstår att det är nu det riktigt hårda jobbet börjar.
    Roligt att höra var att Chelsea idag hade en in-house match där både Ruben Loftus-Cheek och Christian Pulisic spelade.
    Abraham tränar inte med laget än och Hudson-Odoi har fått en ny skada som mri-röntgas idag.
    Willian är ett frågetecken inför Everton och det bestäms sent. Kovacic däremot är borta. Lampard påpekade vår ovanliga skadelista den här säsongen. (Och det är bara att hålla med, för vi kan inte ens komma ihåg när det var så många skador tidigare om det ens hänt).
   
Marcos Alonso har haft en härlig månad och blivit belönad för den genom att bli nominerad till Månadens Spelare.

I helgen kommer vi att heja på Manchester City med alla möjliga medel. Slår de form- och flytlaget United i derbyt är det mycket bra för Chelsea. Att Wolves ska tappa poäng mot Brighton hemma är kanske för mycket att hoppas på. Arsenal ser också ut att ta poäng även det spelar mindre roll än om Sheffield gör det mot Norwich. Burnley mot Tottenham däremot kan sluta hur som helst.
    Chelsea måste förstås vinna mot Everton, hemma och det är inte på något sätt en lätt uppgift. Ancelotti har fått en bra utveckling i Everton. Chelsea har revansch att fordra efter den svaga insatsen på Goodison.

Vi sa redan nedan att vi får inte glömma Chelseas osedvanligt skadefyllda år när Lampard och laget utvärderas efter säsongen. Vi visste redan innan säsongen att vi hade transferförbud, vi tog in en oerfaren manager och vi tappade Eden Hazard. Ändå drömde vi om att kunna ta en fjärdeplats.
    Säsongen har varit rätt omvälvande. Vi har sett bra och dåligt hos alla lag och inte minst hos Chelsea. Vi har kritiserat många saker, inklusive Frank Lampards arbete och det måste han tåla (och gör). Ändå, vi får inte glömma att kan Chelsea komma bland topp-4 och kanske till och få framgång i FA Cupen är säsongen faktiskt mer än godkänd, den är en ren succé. Chelsea bygger om och det kommer att ta ett par år till men framtiden ser väldigt ljus ut för oss.
    Sky diskuterar också om Lampard är en succé och är noggranna med att betona hur stor saknaden är efter Eden Hazard. Läs mer här>>

TORSDAG 5:
Callum Hudson-Odoi ska ha fått problem med rehaben av sin lårmuskelskada och verkar bli borta ännu längre. Som sagt, Chelseas skadeelände. Det är något vi absolut aldrig får glömma när säsongen summeras.

ONSDAG 4:
Vi möter Leicester i kvartsfinalen i FA Cupen. På bortaplan. Matchen spelas 21 eller 22 mars. Om in Derby överraskar imorgon är det bara PL-lag i kvarten i FA Cupen i år, rätt trist men kanske väntat då de fått enorma fördelar mot lagen från lägre divisioner i årets upplaga, inkl ett uppehåll som lagen underifrån som redan spelar väldigt många fler matcher inte fick.
    Det innebär också att matchen mot Manchester City, som också är vidare i cupen måste flyttas då den skulle spelats den 21.

Väldigt mycket prat om att Billy Gilmour borde byta nationalitet innan han tas ut i Skottlands a-landslag (faktum är att jag fattar inte att Steve Clarke ännu inte gjort det, men...) och att han ska starta på söndag.
    Förhoppningsvis matchar Lampard Gilmour försiktigt och på ett vettigt sett. Vi har ju sett hur Tomori gick upp och sjönk på kort tid då förväntningarna blev skyhöga på honom. Ändå tror CSFC att Gilmour måste vara ett alternativ på söndag med det skadeläge och avstängningar som klubben har även om svaga rykten säger att Kanté kanske kan bli aktuell på söndag.

Lottningen av kvartsfinalerna i FA Cupen sker efter kvällens matcher.

Det är tydligen hälseneskador på både Kovacic som vi kommer att sakna oerhört i så fall och Willian från matchen igår. Det är samma eller åtminstone liknande som Hudson-Odoi och Loftus-Cheek drabbades av i slutet av förra säsongen. RLC har först nu kommit tillbaka från sin skada.
    Vi vet dock inte hur allvarliga Kovacics och Willians skador är men vi vågar inte räkna med dem i helgen.
    Tydligen är Kovacics skada värre än Willians men ännu inga klara besked.

Jag erkänner, jag trodde aldrig Chelsea skulle slå ut Liverpool. Men de bara inte gjorde det, Chelsea var överlägsna. Chelsea rules.
    Enda smolket var de nya skadorna.

TISDAG 3:
Vilken underbar seger. Liverpool som alla anser är bäst av allt var fakstiskt utklassade av ett Chelsea som saknade mer än halva startelvan. Men Kepa, Billy Gilmour och laget WWOOWOOW

Fotbollens västa supprotrar fick en läxa ikväll. Som de fick i helgen också när de blev utklassade av Watford.
    Med mer än ett halvt lag på skadelistan slog Chelsea rättvist, totalt rättvist ut scousers ut. Kanskey slutar hajpen om den, men inte. De har fortfarande ligan inom räckhåll, bara världens storsta kollaps kan stoppe det.
    De är dock ute ur FA Cupen och snart ur Champions League.
    Vilken match Chelsea gjorde. Vilken underbar kille Billy Gilmour är och Kepa visade att han är faktiskt en världsmålvakt.

Vi hade fel. Kepa fick chansen i cupen, som andremålvakter normalt får. Den stora överraskningen är att Billy Gilmour startar. Zouma får chansen bredvid Rudi. Fyrbackslinje med Alonso och så Pedro som varit pigg och Willian som inte varit det framåt tillsammans med Giroud. En stor överraskning är Jorginho på bänken, vi trodde han var avstängd efter sitt tionde kort! TJa.
Hela XI:an.
Kepa, Azpilicueta, Rüdiger, Zouma, Alonso, Kovacic, Gilmour, Barkley, Willian, Pedro, Giroud.
avb:: Caballero, Tomori, James, Jorginho, Mount, Anjorin, Batshuayi   
    Liverpools elva ser nog något starkare ut, framförallt försvarsmässigt och på bänken.
Adrian, Williams, Van Dijk, Gomez, Robertson, Fabinho, Lallana, Jones, Minamino, Origi, Mane
avb: Lonergan, Milner, Firmino, Salah, Oxlade-Chamberlain, Matip, Chirivella

Tyvärr har Telia stängt ned, eller om det är Discovery som är ansvariga. Ärligt talat vi struntar i vilket men 770.000 teliaabonnenter missar nu matchen ikväll. Förhoppningsvis kan vi hitta ett annat sätt att följa matchen för chansen är nog rätt liten att Telia och Discovery kommer överens redan idag. (Discovery har ju rättigheterna till de engelska cuperna och senare i sommar även OS, och matchen ikväll visas på Kanal 9 för en del).

Det är fortfarande helt öppet, vilket lag kommer Klopp att ta ut idag. Det lag som tog Liverpool till den här omgången i FA Cupen eller sin starkaste elva eller mest troligt en kombo. I vilket fall som har han större urval att välja på än det hårt skadedrabbade Chelsea som förmodligen saknar sex troliga startspelare plus Kepa som hamnat i Lampards isbox ikväll.
    Chelsea har ändå gjort jämna matcher mot Liverpool i Supercupen och ligan. Om än förlorat på straffar och under ordinarie tid. Noterbart är kanske att av de 3 mål Chelsea gjort på Liverpool (straffläggning oräknad där Abraham tyvärr missade) saknar Chelsea två av målgörarna idag. Bara Giroud är tillgänglig.
    Det finns ett ganska stort frågetecken kring Liverpools form efter vinteruppehållet och det skulle inte förvåna om Klopp väljer att gå ut tungt med absolut bästa XI för att bevisa något efter deras tunga förlust till Watford. Kring Chelsea finns inga frågetecken kring form om vi får skoja lite; form är absolut inget Chelsea har överhuvudtaget. De är svårare att förstå sig på än kanske något annat lag i ligan. Inte minst hemma.
   FA Cupen borde dock betyda en hel del detta jubileumsår och vi hoppas att vi åtminstone får se dem spela i den snygga retrotröjan. Vi hade dock hemskt gärna velat vänta med att möta Liverpool till senare i turneringen för så här före match är Scousers jättefavoriter mot oss även om några av de engelska tipparna tror det blir lite jämnare än vad andra tror.

MÅNDAG 2:
Det fanns flera saker att notera i U23-matchen mellan Chelsea och Everton. Det var inte den bästa U23-match vi sett, snarare var det ett ganska slarvigt och okoncentrerat Chelsea.
    Ruben Loftus-Cheek spelade och visade två saker. Han har klass och han är absolut inte färdig för att starta i a-laget. Han saknade tempo och var ganska försiktig i sitt agerande. Efter den långa frånvaro märktes också tydligt att det fanns en osäkerhet i hans agerande och positionerande ibland. Men hans fysik och osedvanligt fina bollbehandling (för en stor spelare är den mycket bra) finns där. Det måste dock göras i matchtempo i a-laget. Vi måste dock påpeka att han fick sannerligen inte mycket hjälp av sina lagkamrater so bara spelade förbi och över honom. Skrämskott när han utsattes för en mycket ful tackling och behövde behandling i slutminuten. Det gick som tur var bra.
    Roligt att se nye Bryan Fiabema få chansen, att sedan Chelsea TV satte diffusionsfilter på bilden hjälpte inte (fast det gick att reboota bort). Fiabema har bara spelat några få minuter i U18 så det är uppenbart att Chelsea tror mycket på honom.
    Chelsea som lag var bättre i andra halvlek men det var en kamp mot sömnen att se matchen. Chelsea var inte bra, Everton sämre. Den slutade 1-0 på en sen straff då RLC läts sig göras ned, (McCormick satte straffen otagbart), Chelsea behåller ledningen i tabellen.

OFFICIELLT
Unge Levi Colwill har skrivt på sitt första proffskontrakt med Chelsea. Tyvärr skadades han i U18-matchen i torsdags så han lär inte förekomma med U23-laget ikväll. De möter Everton. Laget leder sin division av PL2-ligan. Matchen kan ses via hemsida och app kl 20.

Från presskonferensen:
Chelsea kommer sakna väldigt många spelare imorgon. Kanté, Pulisic och Abraham som vanligt. Christensen har en mindre skada och med tanke på att RLC ska spela med U23 ikväll lär han knappast vara aktuell i morgon heller.
    (Vi ska nog inte glömma att Jorginho dessutom är avstängd).
    Abraham har varit hos en specialist i Barcelona men från Lampards knappa uttalande verkar det inte vara värre än vad Chelsea redan visste.
    Chelsea måste ge allt och spela med stort hjärta imorgon.
    Kepa är med i truppen och så vanligt managersnack om träning etc. (Räkna med att han inte får stå imorgon heller).
    Lampard förväntar sig att Liverpool spelar ett starkt lag.
    Han vill inte säga att Liverpools form efter vinteruppehållet har varit sämre.
    Han känner inget större tryck för att vinna FA Cupen. Han påpekar att hela landskapet i ligan har förändrats och det gäller att komma ifatt. Han gillar dock kvällsmatcher och menar att de har en speciell atmosfär.
    Lampard tycker inte att jobbet varit hårdare än väntat, han visste vad han gav sig in på och menade att det var tufft redan förra året i Derby.
    Det är inte någon vetenskap som säger att spelare revanscherar sig efter en förlust som kom efter en lång serie vinster. Det handlar helt om spelarnas reaktion.,
    Han påpekade att Chelsea också hade massor av skador i början av säsongen men spelarna som är skadade är mycket angelägna om att komma tillbaka och spela.

Tror aldrig vi har varit mer nyfikna, undrande och frågande inför en laguttagnng än över vilket lag Jürgen Klopp tänker ställa på benen imorgon.
    Det går inte ens att gissa.
    Tänker han spela spelarna som tog dem till den här matchen? Kommer han att matcha bästa möjliga lag? Kommer han att blanda och ge?
    Det är stor skillnad.
    Därtill hur påverkar brakförlusten till Watford laget och hur de ser på FA Cupen? Hur mycket påverkar det att de måste tänka på returen och att vända mot Atletico Madrid? (De har dessutom vårt nya bogeylag Bournemouth i helgen)
    Ligan är fortfarande deras och det ska väl motsatsen till underverk till för att de ska missa att ta hem den titeln. De kan fortfarande titulera sig mästare redan efter mötet mot Manchester City!

Chelsea däremot, ja där funderar man ju mer i tiominutersperioder eller mindre hur de ska spela. De öppnade riktigt svagt mot Bournemouth, spelade sedan riktigt bra och gjorde som vanligt inte mål på sina chanser utan Marcos Alonso är på väg att bli Chelseas bäste målskytt, åtminstone 2020. De spelar ut Bournemouth helt och hållet och kommer ut i andra och har lämnat skor, vilja, motivation, koncentration och sunt förnuft i omklädningsrummet. Lampard säger att han tog upp allt med dem att de inte fick göra som de brukar göra i andra halvlek. De gjorde exakt det han påpekade att de inte skulle göra. Lampard måste känna sig förtvivlad över att inte nå fram till sina spelare. Enda glädjeämnet i andra är väl hur de försökte sista delen av halvleken men då skickade de in höga bollar när Lampard hade tagit bort den ende huvudspelaren!
    Skadeläget gör inte heller någon glad.
    Att dessutom skaffat sig ovanan att släppa in mer än ett mål på några få minuter det är så uselt att vi har inte ord för. Det kan bara handla om koncentration och motivation och totalt avsaknad av ordentligt ledarskap på plan. Vi saknar en JT något oerhört, en spelare som kan sparka de andra i häcken och få igång dem, eller ännu hellre se till att de slutar tänka på hemresan och semestern. Vi trodde Rüdiger skulle bli den spelaren men även han ser osäker ut då ingen vet vad som händer. Kanske kan RLC bli den när han väl får börja spela. Han skulle blivit inbytt istället för Willian som helt verkar tänka på vart han ska härnäst i karriären istället för att prestera för Chelesa. I framtiden kanske Reece James.
    César Azpilicueta är lagkapten men han är absolut inte den typen av spelare som får igång andra, han leder på ett helt annat sätt, framförallt genom att alltid försöka prestera på plan.
    Dribblandet med målvaktsrollen gynnar ingen och nu börjar det hela se småaktigt ut från Frank Lampard. Men han kanske nu förstår att det handlar inte bara om målvakten utan hur hela laget spelar.

Veckans andra match mot ett lag från Liverpool blir inte heller någon dags på rosor. Särskilt inte som den spelas där Chelsea är som sämst, på hemmaplan. Everton är ett helt annat lag sedan Ferguson och nu Ancelotti tog över. Ferguson visade ju redan i december var skåpet ska stå mot oss.

 

 

 

Rykten, notiser m m, v-10


SÖNDAG 8:
En Billy Gilmour-artikel från BBC. >>

Nya regler kring lån kommer att komma så nu kommer rykten om att Roman Abramovich nu funderar på att köpa in sig i en skotsk klubb för att komma runt reglerna. Läs mer här i skotska tidningen Daily Record>>

De siffror som nämnts kring Billy Gilmour sägs nu vara långt under verkligheten. Det handlar inte om en övergångssumma om 500k för honom utan snarare 2m pund för att bonusar och en saftig vidareförsäljningsprocent om 15%. En viktig milstolpe är när han gjort tio starter (står på tre nu) då en utbetalning ska kicka in till Rangers.

Dagens målvaktsrykte är Dean Henderson. Det har vi väntat på men risken är nog obefintlig att United skulle sälja honom till Chelsea. United har dock ett problem, han är på tok för bra för att vara andremålvakt så vad ska de göra, satsa på Henderson en ung engelsk målvakt eller sin stjärnspelare och högst betalde (åtminstone en av dem) David de Gea.

LÖRDAG 7:
Om det här ryktet och bilden på nästa säsongs tredjetröja stämmer borde Chelsea betala alla fans, för det är nog den värsta tröja som klubben någonsin tagit fram. Den är fullständigt vidrigt ful och hur kan klubben tro att vi vill dra på oss en röd tröja? Se här>>

Sparkningen av Carlo Ancelotti förblir den mest oförklarliga och konstigaste av alla händelser under Romans tid som ägare. Det var och är fortfarande obegripligt och tydligen var det så också för spelarna. Ironiskt nog fick han sparken i korridorerna på Goodison och nu kommer han tillbaka till Stamford Bridge som manager för just Everton. Läs mer här>>

The Sun menar att Chelsea redan tagit kontakt med hans agenter. De jagar enligt dem Bundesliga 2-klubben Bochums 18-åring Armel Bella-Kotchap. Han spelar i försvaret och har reprsenterat tyska ungdomslandslag fast han är född i Paris. Han lär kosta 6,5m pund.

FREDAG 6:
Ett nytt rykte är Genoas tonårige mittfältare Nicolo Rovella. Även Inter ska vara intresserade och har redan försökt värva honom.

Tottenham ska vara villiga att ge Willian det treårskontrakt han vill ha. Willian fyller 32 år i augusti och Chelsea ska erbjudit honom två år.
    Låt honom gå är vår reaktion även om vi hatar tanken på att Chelseaspelare går dit men Willians prestationer har varit sjunkande i flera år nu och att då ge honom ett långtidskontrakt... Vi har tappat spelare på grund av ålderspolicyn där vi inte såg samma försämring t ex Frank Lampard, Cesc Fabregas med flera. Det enda att beklaga är att hade Chelsea sålt 2018 hade de fått minst 50m pund för honom från Barca.

CSFC var först med att förutspå att Olivier Girouds tid i Chelsea inte är över. Nu följer de engelska medierna efter och menar att Giroud vill stanna och gärna förlänger med Chelsea. Det vore smart av Chelsea. Han ville ju bort i januari för att få speltid inför hans sista stora mästerskap, EM i sommar. Nu får han det i Chelsea och hans engagemang i klubben och hans professionalitet har aldrig ifrågasatts.

Dagens målvaktsrykte är Trabzonspors Ugurkan Cakir.

Oj vad snacket går om Billy Gilmour efter hans sensationella insats mot Scousers. Halva Europas storklubbar vill nu köpa honom. Manchester City och Pep Guardiola lär leda jakten men följs av de spanska arroganterna Real och Barca med flera. Det lär knappast hända men roligt för Gilmour om än säkert också ganska jobbigt med uppmärksamheten och att nu leva upp till helt nya krav.

TORSDAG 5:
Porto som aldrig varit blyga för att ta betalt kräver 40m pund för Alex Telles som sitter på utgående kontrakt (efter nästa säsong) som han förklarat han inte kommer att förlänga. Telles-ryktet är gammalt men slutar tydligen aldirg. Det lär finnas fler intressenter så kanske kommer de undan med det.

Brasilianska källor säger att Willian har nobbat Chelseas kontraktsförslag och att han redan har kontraktsförslag från andra engelska klubbar han funderar på. Han får dock bara sluta förhandskontrakt med utländska klubbar, inte engelska före kontraktet går ut 1 juli.

ONSDAG 4:
Vi erkänner vi fattar ingenting. Vi trodde Jorginho blev avstängd två matcher för sina tio gula kort. Ändå fick han spela igår. Nu säger Guardian att han är avstängd tre matcher!

Vi hade Kepa som vår MoTM igår. Många medier hade Billy Gilmour som vi menade matchade Kepa. Vårt val av Kepa var nog färgat inte bara av hans insats utan att han gjorde den efter en riktigt tuff period. Men att en 18-åring som bara spelat nio minuter i PL och bara gjorde sin andra start skulle vara en av de absolut bästa på plan mot ligasuveränerna Liverpool, det skänker oss en enorm glädje. Vi har ju följt honom ända sedan Chelsea köpte honom från Rangers som 16-åring för 500t pund, en enorm summa egentligen för en 16-åring som han var då. Frågan är hur många bonusklausuler det finns som kommer att ge Rangers mer pengar.
    Chelsea tog också Islam Feruz från Skottland, från Glasgow men Celtic och det var ett lika stort löfte enligt många men det var en fotbollssaga som slutade mer i moll. Han klarade inte av att ta det steg som Gilmour redan ser ut att ha tagit. Det är inte bara talang som gäller utan minst lika mycket karaktär.

Billy Gilmour var strålande igår och bland annat tunnlade han Fabinho som rankas mycket högt bland defensiva mittfältare. Gilmours kommentar till det var: "That’s football isn’t it… you have to go past players."

Lampars betyg till Billy Gilmour: “He’s a throwback to the days of midfielders as I grew up, when people said ‘can you put your foot in?’, Yes, ‘can you make angles always to get the ball?’, Yes, ‘can you play the right pass and pick the simple one at the right time?’, Yes, and he’s got all that."

Det var lite oväntat och glädjen ganska stor så vi får ursäkta att spelarbetyget inte blev helt komplett igår. Det har komplementerats idag.

TISDAG 3:
Tolkningsföreträde får man kanske kalla det. Rubrikerna är långt ifrån ense. Frank Lampard sa på presskonferensen igår "att varje spelare kontrollerar sitt eget öde" när han blev tillfrågan om Kepa. Beroende på vilken tidning man gillar/ogillar tolkas det helt olika. En del tolkar det positivt för Kepa, andra tolkar det precis tvärtom. CSFC tolkar det som att vi vet inte men vi tror inte Kepa står ikväll.

Frank Lampard har äntligen börjat ge Olivier Giroud speltid men för lite för sent. Åtminstone enligt italienska källor som hävdar att Giroud kommer inte att vara intresserad av en förlängning av kontraktet utan vill lämna för en italiensk klubb i sommar.

Varken Armando Broja eller Tino Anjorin spelade för PL2-laget igår, vilket var lite överraskande. De tränade med a-laget igår och nu spekuleras det i att de kan komma att sitta på bänken eller till och med få speltid då Cheleas skadeläge är tufft. Chelsea saknar sex möjliga startspelare och Christensen som bedöms sent inte kan spela.

Daily Mail som närmast är ett fanzine för Manchester United fortsätter hävda att United är favoriter att värva Jadon Sancho. Tyska källor som tidigare varit på det klara att Sancho kommer att lämna i sommar är nu betydligt mer osäkra och det talas om prislappar kring 140m € nu och att Sancho vill stanna. Tyska källor är också långt mindre övertygade än DM att United på något sätt är favoriter till Sancho om han väljer att lämna Dortmund. Det talas dock enbart om tre klubbar då de spanska jättarna inte verkar vara med i rejset; Chelsea, Liverpool och United.

MÅNDAG 2:
Väldigt mycket prat igen om Alex Telles från Porto. Det har pågått i åratal men inget har någonsin hänt. Nu har dock Telles ett utgående kontrakt och vill inte skriva nytt med Porto, så kanske.

Nytt här på CSFC är att vi lagt in en länksymbol under tabellställningarna ovan som tar er till resultatsidorna för herrarna och damerna.

En av de mer pratglada tv-"experterna" Scusern Greame Souness försöker nu pusha David de Gea till Chelsea för att ersätta Kepa.

De äldre lånen lyckades bra senaste veckan i klubbens lånerapport>>

Gents kanadensiske anfallare Jonathan David, ska vara aktuell för Chelsea.

Allt fler experter ifrågasätter nu öppet hur Frank Lampard behandlar Kepa Arrizabalaga, inte bara CSFC. Petr Cech har enligt vissa källor nu dragits in i det hela som teknisk rådgivare i ett försök att lösa situationen. Det tog Lampard mer än en halv säsong att fatta att Olivier Giroud är en bättre spelare än Michy Batshuayi. Det tog tid för honom att se hur han bäst kunde utnyttja Marcos Alonsos bästa sidor. Vi undrar lite ibland varför det är utländska spelare som behandlas annorlunda, sedan tänker vi på Tomori som inte fått speltid förrän i lördags och han var faktiskt inte förtjänt av att få spela från den insatsen. Så vi faller tillbaka till vår åsikt att Frank Lampard som omvittnat var en spelare som tränade hårdare än andra, vi tror helt enkelt han ser för mycket till vad som händer på träningsplanen utan att kunna översätta det till matchspel. Alla spelare är inte bättre på träning än match, väldigt många av världens största spelare genom tiderna har faktiskt varit rätt anonyma på träningsplan men har en helt annan sida i matcher.


Biljettinformation; finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

NEJ till näthat

 


Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!