csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4   Chelsea FC  21 sp 11 v 3 o 7 f 36 -29 mål 36 p

- always proud to be Blue -


30 dec 2019 -
5 jan 2020
    NÄSTA MATCH:

     11 jan - BURNLEY - kl 16.00

  -

Nyheter v-1


SÖNDAG 5:
Dagens cupskräll är att Derby slog ut Crystal Palace med enda målet. Att Middlesbrough tog Tottenham till omspel är också något av en överraskning.
    Tre cupmatcher återstår, två idag (bl a scouserderbyt) och en imorgon.

Chelsea hade samma motstånd, samma plats, samma datum och samma resultat, 2-0, i FA Cupen den här säsongen som förra! Kanske anmärkningsvärt eller bara slump?

Michael Oliver blev idag förste domare i England att använda VAR som det ska användas, dvs han använde monitorn vid sidlinjen för att ta ett beslut i matchen Crystal Palace - Derby. På tiden! Det var för ett rött kort för Palaces Milivojevic. (Kritiken från fotbollens regelskapare kanske äntligen togs upp av PGMOL).

Chelseas lag mot Nottingham Forest: Caballero; James, Christensen, Tomori, Emerson; Kovacic, Jorginho (k), Barkley; Pedro, Batshuayi, Hudson-Odoi
    Roterat och vi får hoppas det räcker mot ett topplag i Championship.

CHELSEA W   vs   READING W      3 - 1
Båda svenskorna Magda Eriksson och Jonna Andersson startar, men störst är att Sam Kerr gör debut redan från start idag. Napier på bänken. Kirby och Bachmann saknas.
    Kerr får ett jätteläge redan efter en minut men lyfter bollen över.
    Chelsea spelar väldigt riskabelt i försvaret och har nästan skänkt Reading ett par jättechanser att ta ledningen. 8
    Förutom Kerrs jättechans ger vi klart första kvarten till Reading. Inte riktigt vad vi väntade oss från Chelsea på hemmaplan men mycket av respekten för Chelsea försvann nog i Liverpoolfiaskot före jul. Tyvärr har svenskorna stått för några av de värsta missarna. Och i 15e minuten tar Reading också ledningen genom Farrah Williams och det är inte orättvist. Släkten är värst då Williams är fostrad i Chelsea.
    Chelseas start har varit nervös, massor med misstag och slarv inte minst i backlinjen.
    Direkt därefter går Readings målvakt ut och bryter hårt mot Sam Kerr utanför straffområdet. Direkt rött kort. Händelserik minut 16 Reservmv Laws in, anfallaren Chaplen får gå av. Kerr kan fortsätta som tur var, det var en överkörning hon åkte på.
    Ji sätter frisparken över, såg okoncentrerat ut.
    Chelsea har av naturliga skäl tagit över spelet mot 10-manna Reading men det ser ändå inte alls bra ut. Det är osammanhängade, oplanerat, stressigt och spel på måfå känns det som. Och när lägen dyker upp bränner de dem. 31
    Chelsea skapar chanser men oj vad uselt de förvaltar dem. Det är pinsamt att se. Emma Hayes måste slita sig i håret på sidlinjen av förtvivlan, inte undra på att de inte kunde slå bottenlaget Liverpool. Vad har hänt med det fina spelet från säsongsinledningen?
    Mycket mycket nära 2-0 till Reading på ett farligt inlägg som Berger tafflar med, men hon lyckas till slut få tag i bollen framför en Readingspelare. 38 Sedan passar Berger direkt till Readingspelare. Det är lyteskomik att se på Chelsea för tillfället.
    Försvarsspelet är rent ut sagt USELT och Chelsea har tur som inte ligger under med mer. Både Eriksson och Andersson har varit värdelösa. Den ende vi är beredda att ge godkänt är Sam Kerr som åtminstone försöker göra något vettigt i första.
    Så blir det en snabb kontring och två mot en kan Beth England runda målvakten och sätta bollen. 40 Mycket bra assist med en klack från Kerr., rent briljant. Bra mål bland mycket dåligt.
    Kerr nära att få en chans men en fot mellan. 45+4 Kerr har som sagt varit halvlekens behållning.
    Chelsea tog över spelet efter utvisningen och skapade chanser som slarvades bort tills Kerr och England kvitterade. Vi kan dock inte på något sätt ge Chelsea överbetyg, knappt ens godkänt för den halvleken. Det måste bli bättre i andra.
    - ANDRA -
Chelsea måste höja kvaliteten avsevärt även om motståndarna bara har tio spelare kvar på plan. Chelsea var sena ut efter halvtid men idel leenden så kanske höll Emma Hayes inne på kritiken. Vi hoppas desto mer på ett par snabba mål så vi kan börja försöka följa cupmatchen mot Forest.
    Chelesa har startat andra klart bättre än första och spelat riktigt bra även om de ännu inte haft klara chanser. 51
    Vild kalabalik och chans på chans men till slut lyckas Reading få bort bollen efter en hörna. Målvakten Laws dessutom skadad när hon träffar stolpen. 57 Det var verkligen chans på chans men också en bra räddning av målvakten till slut. Bollen ser absolut ut att varit inne innan dess men det är inte dömts mål. Ingen mållinjeteknologi här. Laws kan fortsätta.
    Drew Spence och Guro Reiten är de som förbättrat sig mest hittills i andra.
    Ingle av för Cuthbert. 62 Offensivt byte och det är ju rätt.
    Kerr missar ett friläge men på returen sätter Guro Reiten bollen från håll. 64 Mycket bra gjort. Kerr brode dock gjort mål men målvakten fick ut en fot, Kerr kom nog lite för nära henne. Men Reitens lobb in var en delikatess.
    Kerr hittar England vars nick dock är svag och målvakten räddar igen. 69
    Jättefint mål av Chelsea. Reiten skjuter och England nickar, Cuthbert kommer störtande och sätter returen. 75
    Kerr vilas. 76 Blundell in.
    Jättechans för Farrow när Eriksson gör bort sig igen ochFarrow fintar bort Bright, det är en riktigt bra räddning av Berger och sedan slarvar Farrow bort returen. Farrow kom in någon minut tidigare för Williams. 83
    Ji har ett jätteskott som stryker krysset, på utsidan tyvärr. 84
    Kontring av Chelsea som blir hörna men England borde sökt Cuthbert på andra kanten. 88
    Ny debutant när Jamie-Lee Napier för Mjlede. 89
    Kontring av England som åter går själv men skottet räddas ut till hörna.
    En mycket bättre, mycket bättre andra halvlek, framförallt av Reiten och Spence, men egentligen av alla. Sam Kerr missade två lägen då hon borde gjort mål men hon har inte spelat på flera månader så matchrost är tillåten. Hon visade dock vilken oehörd tillgång hon kommer att bli för Chelsea.

Vi påminner om att Viasat Premium (flyttad från Viaplay dit) visar Chelsea Women mot Reading och vi hoppas få se Sam Kerr göra debut. Klockan 13.30.
    Däremot visar inte Discoverys tv-kanaler Chelsea mot Nottingham Forest i FA Cupen. Att Viasat eller deras ägare släppt rättigheterna för de engelska cuperna till Discovery (vi tror också de gjorde det med Europa League men är osäkra där) är inte roligt för oss som gillar Chelsea och engelsk fotboll. Med tanke på hur uselt Discovery sköter tre cuperna är man minst sagt oroad över hur det ska gå för Allsvenskan när de nu ska ta över den. Vi är så långt infrån imponerade som det är möjligt att bli med allt från Discovery, från urval, matchvisning, kommentarorer/bisittare (de senare är ibland mer pratglada än kommentatorerna...något vi anser är en pest oavsett om de är duktiga eller inte), studio och hur de pressar in reklamen. (Ja vi vet att man kan prenumera på deras betaltjänst D Play som ger lite större urval åtminstone, men då Viasat förr också visade cuperna och ligan och CL får man välja och långt från alla kan ha alla betalkanaler).

LÖRDAG 4:
Inga överraskningar i dagens sena FA Cupmatcher. Wolves och Man U spelade 0-0 i en riktigt tråkig match och får ägna sig åt omspel på Old Trafford. Precis vad inget PL-lag önskar sig i ett tufft spelschema i januari., särskilt kanske United som har två ligacupmatcher att vänta också. Övrige PL-lag lätt vidare.

En påminnelse förresten, Chelsea inledde förra säsongens FA Cup 5 januari hemma mot Nottingham Forest. Samma motstånd, samma arena, samma dag, samma resultat (2-0)???
    Chelsea vann efter två mål av Morata som sedan lånades ut till Atletico Madrid och en straffmiss av Fabregas som sedan såldes till Monaco. Chelsea åkte sedan i femte omgången ut mot Man United precis som vi tidigare i höstas åkte ur Ligacupen mot Man United, på hemmaplan båda gångerna.

Ett ungt U18 tappade en tvåmålsledning hemma till Arsenal, 2-2, i sin liga de sista tio minuterna. De leder dock fortfarande ligan tre poäng före Fulham och fyra före Brighton som dock har en match mindre spelad. Chelseas målgörare: Lewis 31, Haigh 71

Fulham slog ut PL-laget Aston Villa, vilket inte var helt oväntat då Villa, svårt skadedrabbat, var tvungna att rotera ordentligt inför sin ligacupsemi på onsdag också. Dock, vilke mål Fulham gjorde. Managers svåger gjorde det vackraste 1,45 min efter han kom in som avbytare och dundrade in en 30metare i krysset. OJ.
    Brighton som hade vunnit mot Chelsea om det inte varit för Kepa förlorade till Sheffield Weddnesday, topplag i Championship, på hemmaplan. Det är upp och ned på sydkusten.
    Watford var tappade en 3-0 ledning mot Tranmere och får spela om på bortaplan efter 3-3. Tranmere ligger i botten på League One.
    Förra årets PL-lag Cardiff klarade bara omspel till League Two-laget Carlisle.

Börjar det nu för Necastle, den väntade formdippen? De klarade bara 1-1 och omspel mot Rochdale i FA Cupen idag. Den första "skrällen" i cupen.

Chelsea Women saknar Anita Asante, Adelina Engman pga skador sedan en tid men de är på väg enligt Emma Hayes. Maria Thorirsdottir som haft en fraktur kan springa igen och är också på väg tillbaka. Fran Kirby har varit sjuk med ett elakt virus och Emma Hayes är osäker på om hon kommer att kunna spela närmaste tiden. Hayes ger inga klara besked om nyförvärven förutom att de är spelklara, vi talar förstås om Sam Kerr och Jamie-Lee Napier. (Vår gissning är att Sam Kerr startar på bänken men får göra ett inhopp inför hemmapubliken och kommer att matchas in lite försiktigt inför den närmast titelavgörande matchen mot Arsenal framöver).

Vi har, och kommer att påminna om att det är 50 år sedan Chelsea riktigt kom in på fotbollskartan. Detta trots ligasegern 1955 men den kom ju så i skymundan då engelska FA förbjöd Chelsea att representera England iinternationellt i cuper. Plus förstås att fotboll var inte riktigt samma sak som femton år senare (eller idag). Dubbelfinalen mot Leeds är en av de mest klassiska finaler som någonsin spelats och vi är rätt många Chelseafans som helt enkelt inte tål Leeds än idag efter den holmgången. Den beskrivs också som den smutsigaste final som någonsin spelats och det gällde inte bara att det var rena leråkrar som spelunderlag.
    Daily Mail har intervjuet en del spelare om den finalen. Klart värt att läsa.>>
    Omspelet omdömdes en gång efteråt av en domare som ansåg det borde delats ut sex röda och tjugo gula kort i den matchen. Chelsea stod upp till det Leeds som försökt skrämma dem sönder och samman i första matchen, om vi säger så. Det viktiga var dock att de vann under extra perioden, 2-1.

FREDAG 3:
Chelsea Womens match mot Reading på söndag visas på Viaplay. Får vi se Sam Kerr göra debut? Matchen börjar 13.30.

Minnen är korta, ibland extremt korta i sportvärlden. Alla är till sig om Liverpool och att de gått obesegrade ett år. Faktum är dock att Chelsea 2005 var BÄTTRE än Liverpool 2019. Vilka säger det av beundrarna av Klopps gäng. Chelsea vann 38 matcher och tog 101 poäng mot Liverpools 37 vunna och 98 poäng. Som sagt minnen är korta i fotbollsvärlden och nästa nya skinande sak är alltid bättre än det som varit i sportskrivarnas universum. Särskilt när det gäller en klubb som är poppis på det personliga planet för så många av dem.

Frank Lampard var sjuk och missade dagens presskonferens inför cupmötet på söndag. Lite oroande känner vi flaggade Jody Morris kraftigt för att det kommer att bli ett ungdomslag som spelar. För oss gamla nostalgiker är Årets FA Cup särskilt speciell med 50-årsjubileet och vi vill gå långt. FA Cupen är också Chelseas enda chans till en buckla, åtminstone enda inom ramen av realitet.
    Billy Gilmour som tycks varit tänkt som en startare är också sjuk men Tomori ska vara spelklar efter skada. Alonso och förstås RLC är fortfarande borta.

TORSDAG 2:
Mer om jubileumströjan som Chelsea kommer att spela i mot Nottingham. Det fanns en anledning till att CSFC alltid tävlade i gula strumpor om vi säger så. Det var Ruud Gullit som såg till att de vita blev standard igen på 90-talet. Men ärligt talat, ingen nostalgi hur snygg den är, är värd 90 pund för en tröja som ska användas en gång, eller? (ni kanske fick en bonus till jul). Läs mer här>>

Det är lite konstigt är det inte?
    Chelsea hade två vinster, en förlust och en oavgjord i helgerna. Inte alltför dåligt facit men det som sticker i minnet är förlusten och poängtappet. Fast vi borde istället dubbelt njuta av att vinsterna var mot Tottenham och Arsenal på bortaplan! Det är ju matcher vi egentligen borde njuta ännu mer av och få oss att glömma vad som hände mot sydkustlagen!
    Det är uppenbart att många av oss Chelseasupportrar har vant oss vid framgång och därför har svårt att ta de oundvikliga dipparna som man förr i tiden var så van vid som Chelseasupporter.    
    Det sagt, vi vill vinna över Nottingham och ha en riktigt bra cuprunda nu.

NYÅRSDAGEN 1:
Även Arsenal hjälpte oss när Chelsea gav upp och slutade spela mot Brighton. Det innebär faktiskt att alla resultat har gått vår väg idag utom vårt eget. Av de fem lag som låg närmast oss i tabellen tappade fyra poäng. Det femte möter Liverpool imorgon.
  Den enda spänning Premier League kommer bjuda oss i år är kampen om fjärde platsen och förhoppningsvis en spännande nedflyttningsstrid också då Watford snart är ute ur träsket. Och vore det inte för att alltför många av Chelseas spelare tycker det är roligare att bara ställa ut skorna i vissa matcher hade det inte varit mer spännande om fjärdeplatsen.

Jättetack till Southampton (tja, de var kanske skyldiga oss det) och Watford som slog Tottenham respektive Wolverhampton och därmed plockade poäng av två av lagen som jagar Chelsea efter vårt fiasko idag. (trots att Southampton blev bestulna på en straff också - VAR-tolkarna i England blir bara värre och värre, det är ett rent skämt hur engelska domare misstolkar teknikologin som ska hjälpa dem. Är det med avsikt?)
    Det enda roliga med vår match var Kanté vars form är stigande och framförallt allt den så orättfärdigt negativt kritiserade Kepa Arrizabalaga fick visa varför han är förstemålvakt i Spanien. Han är en av världens toppmålvakter, men som alla målvakter är de också väldigt beroende av hur laget försvarar framför dem. Ingen kan direkt anklaga Chelsea för att gett honom den allra bästa hjälp i det under säsongen.
    Nu får vi heja vilt på Arsenal så även jagande United tappar poäng i jakten på oss. Då kan vi kanske svälja förtreten och se fram emot, med viss skräck, en hemmamatch som kan bli svårare än vad serietabeller visar. Nottingham mot Chelsea i FA Cupen. En cup Chelsea vann för 50 år sedan och i princip satte oss på den moderna fotbollskartan.

Vad sysslar Chelsea med. De skänkte bort vinsten mot Brighton helt och hållet idag genom att sluta spela fotboll som ett lag i andra halvlek. Snacka om ett lag som inte går att lita på. Matchen skulle varit klar och presenförpackad redan i första.

César Azpilicueta som Sky försökte stoppa från matchen (i sin felaktiga laguppställning) gör Decinniets Första Mål. Något för rekordböckerna att komma ihåg.

Vi fick fel lag tidigare från Sky. Uselt. Azpilicueta spelar, medan Tomori är den som skadad. Det är en viss skillnad i rutin, erfarenhet, storlek och en del annat att inte hålla isär dem. Vi ber om ursäkt, å deras vägnar förstås.

Som alltid numer undrar vi mest, Vilket Chelsea Kommer Att Dyka Upp Idag på Amex Stadium?

Pulisic och Reece James tillbaka i laget medan Azpilicueta som fått en mindre skada vilas. Jorginho på mitten efter hans härliga inhopp senast. Ett offensivt ställt Chelsea mot Brighton.

Chelsea har släppt siffrorna från sitt brutna räkenskapsår. Omsättningen ökade till osannlika 446,7m pund men efter gjort vinst två år på raken blev det ett förlustår med 96,6m back. Detta på grund av ökade spelartransfers (observera att sommarens framgångsrika försäljningar har alltså inte räknats in). Det handlar om rekorddyra Kepa Arrizabalaga som klubben tvingades betala överpris för när C ourtois gick i strejk, Christian Pulisic, Mateo Kovacic och Jorginho. Det om något visar kanske att trots allt är elitfotboll ingen vinstmaskin. Trots vinst i Europa League och fler matcher där var bortfallet av Champions League också en stor del av förklaringen till förlusten. Läs mer här>>

Transferfönstret är nu öppet fram till midnatt sista januari.

NYÅRSAFTON 31:

GOTT NYTT ÅR

MÅNDAG 30:
Nästa möte i FA Youth Cup blir på Aldershot 15 januari mot Bradford City.

Att slå Arsenal borta är alltid härligt. Att komma tillbaka och för första gången i PL-historien vinna efter att Arsenal gjort första målet var extra roligt. Att vända matchen sista tio när man nästan helt hade gett upp framför tvn var ännu mer speciellt.
    Allra mest roligt var nog ändå att se Chelseas förvandling. Från att varit utspelade och ärligt riktigt dåliga och sämre än så faktiskt i en halvtimme var det otroligt svårt att tro att dagen skulle sluta i glädje. Den vilja och motivation och karaktär som laget visade efter att Lampard ändrat sin icke-fungerande taktik och formation, var det allra roligaste. Det visade ju också Lampards ödmjukhet inför uppgiften, han är inte rädd att ändra när han har fått fel. Sånt gillar vi, det är otroligt svårt att tro att Sarri hade reagerat och agerat på det sättet om vi ska ge vår förre manager ett tjuvnyp.
    Vi ska inte heller glömma att det var första gången Chelsea vunnit efter släppt in första målet den här säsongen. (Vi hämtade upp Ajax försprång till oagjort en gång dock vilket inte ska glömmas för det var också en väldigt speciell match).
    Vi hoppas det här innebär att säsongen vänder igen och att den dåliga formen gett sig.

Två vilodagar innan en av de mest påfrestande tiderna på säsongen inträffar. Vi talar förstås om att Silly Season öppnar. En tid av hopp för dem som anser att framgång måste köpas genom att ta in spelare, en tid då nästan varje kotte tycks ha ett namn på spelare de tycker Chelsea ska köpa och som enligt dem är helt rätt och en tid att förundras över de priser som gäller, särskilt i januari då lag egentligen inte vill sälja spelare och därmed kostar det ju också extra att få loss dem.
    Spekulationerna har redan pågått i månader och exploderade när CAS upphävde eller rättare sagt halverade transferförbudet och böterna.
    Som alltid nämns en massa namn som vi har mycket svårt att tro på. Inte minst då det finns fansajter som bara sysslar med, verkar det som, att hitta på och spekulera i spelare de anser Chelsea ska värva. Fast vi kan ju inte låta bli att undra om de är fan till fotbollsklubben Chelsea eller videospelen.
    Vi ser gärna en eller två värvningar i januari, bara det är rätt spelare. Vi har måttligt intresse för den sorts värvningar som Chelsea så ofta ägnat sig åt. Värvat bara för att en spelare varit tillgänglig. Vi vill verkligen se ett skifte i Chelseas värvningsstrategi och att de istället gör som Liverpool. Det vill säga noga identifierar vad som behövs och sedan skaffar rätt spelare till det.
    Vi vet alla vilka de hetaste namnen är. Chilwell, Sancho, Zaha och Werner. Plus ett antal andra som pushas för.
    Vi kommer inte kunna köpa Ben Chilwell, 23 år, och även om vänsterbacken är ett problem i laget är vi tveksamma om han är rätt person eller bara förs fram för att han är engelsman och fyller home-grownkriterierna. Leicester har dock klart sagt att de kommer inte att sälja i januari och det är en klubb vars spelare många är ute efter.
    Jadon Sancho är vi klart intresserade av även det nog är tveksamt om han säljs i januari. Prislappen är också rätt löjlig men han är engelsman och det höjer ju priset med säkert 20% bara det. Han är 19 år och redan etablerad bland toppspelarna och har mycket utveckling kvar. Han sägs dock kosta 100-120m pund! Å andra sidan gick ju Joao Felix för något liknande.
    Wilfried Zaha är också home-grown även om han representerar Elfenbenskusten. Han är 27 år och borde vara som bäst nu men vi är rätt ljumma till honom då han inte varit som bäst den här säsongen. Prislappen lär vara 80m pund vilket är för mycket.
    Timo Werner är klart intressant. CSFC har länge varit intresserade av honom och hans utveckling har exploderat den här säsongen. Han är 23, fyller 24 i början av mars. Han är rätt liten för en anfallare och borde kunna bli ett utmärkt komplement till Abraham med olika spelstilar. Vi tror de skulle kunna spela tillsammans i ett tvåmannaanfall också. Vi har sett en oväntat låg prislapp på honom som vi tvivlar starkt på, men då vi inte känner till hans kontraktssituation kan det vara en satt utköpsklausul eller att han sitter på utgående kontrakt. Frågan är om han vill lämna Leipzig nu då laget leder Bundesliga och har chans på titeln där.
    Övriga namn som det spekuleras i är inte jätteintressanta för oss och en hel del av dem är mest för en eventuell tippad utveckling. Vi undrar dock över namn som vi tycker borde nämnas, som Ajax's Ziyech. En drömvärvning som verkligen skulle sätta Chelsea på kartan är väl ändå Kylian Mbappé, med betoning på dröm.

Det finns spelare som vi tror Lampard tittar på att släppa men inte utan att täcka upp för dem. Framförallt tror vi Olivier Giroud försvinner, svårare är att gissa vart han går för de flesta tipsen om det gäller klubbar där han skulle hamna i exakt samma situation som i Chelsea. Pedro sitter också på utgående kontrakt och skulle säkert vilja lämna. Danny Drinkwater tror vi inte har någon framtid i Chelsea när han återvänder till klubben nästa måndag. Frågan är var Ross Barkley står?
    Vi vet dock inte om Lampard vill släppa spelare innan ersättare är klara. Intrycket är att han är rätt noga med att inte tappa spelare i januari utan att ersättare är klara. Så vi ska nog inte vänta oss besked förrän senare delen av fönstret som stänger 31 januari.

Mer reellt är dock att vi ska koncentrera oss på nästa match som är borta mot Brighton. Ett lag vi tror (åtminstone hoppas) kommer att spela sitt eget spel och inte bara möta Chelsea med ett lågt försvarsblock. Samtidigt är ju Graham Potter i allra högsta grad medveten om hur svårt Chelsea har mot den sortens motstånd. Så på något sätt är det kanske dumt av honom att inte välja ett spel han vet att Chelsea har stora problem med.
    De kommer från en viktig seger mot Bournemouth, de har hemmaplan. Chelsea är bättre på bortaplan än hemma men också ett av ligans allra mest ojämna lag. Man vet helt enkelt aldrig vilket Chelsea som kommer ut, faktum är att döma av söndagens match vet vi inte från halvtimme till halvtimme vilket Chelsea som redan är ute på plan. Det var en härlig vändning även om det satt oerhört långt inne men det gör ju upplevelsen bara bättre, plus att det förstås var mot en av våra största rivaler.
    En vinst är närmast nödvändig efter den usla månad som december blev trots vinsterna mot Tottenham och Arsenal som verkligen lyfte humöret. Chelsea är också ordentligt jagade bakifrån efter alla förlusterna senaste månaden. Lag som visat klart bättre form.
    På söndag väntar en match hemma igen, en match som Chelsea ska kunna vinna på pappret men det vågar man ju inte säga när det är hemma. Plus att det är en cupmatch mot Nottingham Forest vilket också säkert innebär att Lampard kommer att rotera rätt ordentligt och låta nyckelspelare vila efter helgernas schema.

 

 

 

Rykten, notiser m m, v-1


SÖNDAG 5:
Ett intressant rykte. Chelsea ska vara beredda att betala 60m pund för Bayerns David Alaba. Det vore faktiskt riktigt intressant om det går att genomföra även om prislappen är rätt hög. Han är dock fortfarande bara 27 år.
    Senare idag kom Bayerns tillfällige manager Flick ut och sa att det fanns ingen chans att Bayern skulle släppa honom trots att han bara har 1,5 år kvar på sitt kontrakt. Alaba själv har antytt att han kan tänka sig alternativ till att stanna i Bayern.

Fotbollens regelstiftare menar att engelska domare inte använder reglerna korrekt vid VAR. Vi håller helt och hållet med. Det gör inte domarna själva som är sura över kritiken. Läs mer här>>

Aston Villa måste betala hela Danny Drinkwaters lön på 110k om de ska få låna honom resten av säsongen enligt Daily Mail. Låter idiotiskt, måste ju vara bättre att låna ut honom även om Chelsea måste ta en del av lönen, det kan ju ändå dras från låneavgiften. Så vi ställer oss tveksamma till DMs påstående.

Jody Morris förklarar Callum Hudson-Odois formsvacka. Vi hoppas verkligen han har rätt och vi kommer att ge CHO tid men visst är det lite oroligt att så fort han fick ett nytt synnerligen guldkantat kontrakt började han spela dåligt. För han var bättre i de allra första matcherna efter skadan än han varit den senaste månaden. Han är dock långt från den form han visade i våras. Vi vet dock att killen har kapacitet men hur många unga spelare har inte visat det under åren utan att sedan verkligen få ut den, mest känd förstås Ravel Morrison som inte ens lyckades i Östersund, Solanke är en annan som gjorde sitt första mål för Bournemouth igår. Tid är en bristvara för unga spelare, det är den hårda och orättvisa verkligheten, och särskilt i större klubbar med större trupper.

LÖRDAG 4:
Express hävdar att Mourinho vill värva Willian till Tottenham. Lycka till med det. Fast, tills Willian och Chelsea löst kontraktsfrågan kan det ju hända, den risken finns ju så är det alltid med utgående kontrakt. Tottenham har en liknande situation med Eriksen som uppenbart vill lämna och inte förlänga, Willian vill förlänga men Chelsea har ju sin idiotpolicy om ålder och kontraktslängd.

Italienska rykten! Ni vet vad det betyder. Chelsea ska ha gjort klart med ett kontrakt att presentera Zaha som ger honom 200k i veckan plus bonusar (högst i Chelsea tror vi).    
    Ett annat är att det är mer eller mindre klart att Emerson lämnar Chelsea för Juventus i januari eller i sommar! Det brukar handla om Inter.

Lewis Baker anklagas för att olovligen lämnat Schalke och träning. Därmed vill de avsluta lånet av Baker som haft svårt att få speltid i Tyskland, liksom Ampadu. Baker hävdar sjukdom och ska vara kvar i London medan Schalke vill att han ska återvända till klubben för att sköta om sig på plats.

Danny Drinkwater som skadade sig i ett fyllebråk tidigt i höstas och bara spelade 149 minuter för Burnley lär kostat dem 1m pund i lånehyra! Bra affär för Chelsea, men frågan är väl vem som betalade vad av hans höga lön.?

Rub it it: Domonic Solanke som krävde en jättelön om 50k som tonåring och inte fick det och därför lämnade Chelsea för Liverpool där han inte lyckades och blev såld till Bournemouth januari 2019 för klubbrekordet 19m pund, gjorde idag mål mot Luton, och fick det bortdömt för offside på lånespelaren Harry Wilson från klubben han lämnade. Detta mot Luton i FA Cupen. Det skulle varit hans första mål för Bournemouth!
    Han lyckades i 82a minuten till slut få sitt första mål, en strumprullare, ett år efter han anlänt till Bournemouth.

Om ni undrar över de konstiga starttiderna i FA Cupen i helgen, Chelseas match börjar 15.01. Det beror på en kampanj för bättre mental hälsa hos fotboll fans (får vi skoja om ett allvarligt ämne så är nog lagets resultat det som bäst stärker det). En kampanj som är mycket lovvärd men kanske lite ospecifik. Fotboll är dock något som kan nå människor så vi stödjer självklart alla sådana initiativ. Frank Lampard är också talesperson för kampanjen och han pratar själv om att han kommer från en familj som höll inne saker istället för att prata om dem.

Självutnämnde transferexperten McCready hävdar att Chelsea har haft samtal med Dortmund, i torsdags, angående Jadon Sancho. Resultatet lär vara att det kommer inte att hända något. Dortmund begär 103m pund (120€) för Sancho men ett jätteproblem är att hans agent kräver 46m (50€) och självklart ska Chelsea inte gå med på det. Branschen är mer än löjeväckande nu när en springpojke, vilket i grunden är vad en agent är ska kunna få hälften av vad själva spelaren kostar.
    Branschen är galen och har helt spårat ur vad det gäller agenterna, det måste fotbollen ta itu med och det snarast.

Wilfried Zaha har bytt agent till Pini Zahavi, som står Roman Abramovich nära. Ni förstår vilken slutsats alla medier drar av det. Just det, han är i princip klar för Chelsea.

West Ham-källor!!! hävdar att Chelsea gjort en officiell förfrågan om att värva Gabriel Barbosa som WH själva jagar.

Spanska fantasisajten El Desmarque hävdar nu att Chelsea jagar Barcelonas problembarn Ousmane Dembele.

Josh Grant sägs vara nära en permanent övergång till Plymouth Argyle efter att imponerat under sitt utgående lån. Han har varit där halva säsongen. Hans kontrakt med Chelsea går också ut till sommar så övergångssumman lär inte bli så hög.

FREDAG 3;
Bayern München ska gett sig in i jakten på Jadon Sancho.

Lokala napoleatanska rykten menar att Chelsea (och Tottenham) har varit i kontakt med Kalidou Koulibalys agent om en transfer. Som kanske skulle kosta 100m pund.

Lyon har kategoriskt sagt ifrån att Moussa Dembele inte är till salu. Ändå sägs det nu att Chelsea ska lagt ett bud om 34m pund som Lyon tackat nej till.

TORSDAG 2:
Frank Lampard har skjutit ned förslaget om att värva Zaha. Han ska ha sagt att Chelsea har inte övervägt honom och att alla transferplaner hålls inom stängda dörrar. Tänk om sådana uttalanden för en enda sekund stoppade spekulation, fast ska vi döma av alla rapporter de två första dagarna av silly season kan de flesta spekulationer redan avskrivas; som Dembele, Sancho, Chilwell, nu Zaha och så vidare.

United vill utmana Chelsea i jakten på Timo Werner om vi ska tro Sun. Vilket vi sällan gör.
    Samma tidning säger också att Chelsea nu intresserat sig för den från Inter till Flamengo utlånade Gabriel Barbosa, även kallad Gabigol, efter att denne var bra i Wolrd Cup mot Liverpool.

Konkurrensen om Nathan Aké har ökat, nu är det inte bara Bournemouth som vill han ska stanna, City som vill värva, Chelsea som påstås vilja återköpa utan även Arsenal som vill ha honom. Kan det ha något med Citys förre assistent nu manager i Arsenal? Lägg därtill Tottenham och Everton, båda med före detta Chelseamanagers som nuvarande managers. Chelsea bör nog agera, särskilt som återköpsklausulen sägs gå ut sista januari, om de vill ha Aké.

Aston Villa fick sin rekordvärvning Wesley långtidsskadad vilket ska ha fått dem intresserade inte bara av Drinkwater utan också av att låna Michy Batshuayi.
    Och påstår Sun även Olivier Giroud är aktuell för ett lån, vilket vi tvivlar på är vad Chelsea vill då de nog ser en permanent transfer där.

Lyon har gått ut med ett officielt meddelande om att Moussa Dembele inte är till salu under några omständigheter.

Man City sägs vara intresserade av Callum Hudson-Odoi.

Engelska klubbar slår åter ned på oacceptabelt beteende på läktarna. Det handlar om två Brighton-supportrar och en från Chelsea som slängdes ut från Amex igår och senare arresterades. De kan vänta sig arenaförbud för en lång tid. Att folk aldrig lär sig.

Helt nytt men uppgifter når oss om att Chelsea ska lagt ett konkret bud på Dinamo Zagrebs eftersökte spanjor Dino Olmo. En gång från Barcas La Masia-akademi och enligt många rykten åter aktuell för Barcelona. Spanjoren har haft en strålande höst men var knappast någon vi trodde var aktuell för Chelsea. Olmo är 21 år och Zagreb beräknas kräva minst 40m € för honom. Att Chelsea lagt ett bud ska tvinga Barcelona att agera nu istället för som planerat i sommar. Något som gör att man kan tvivla på uppgiften som verkar användas för att skynda på en försäljning.
    Detta ska också väckt Tottenham som väldigt gärna intresserar sig för samma spelare som Chelsea.

Detta följs av rykten om ett annat konkret bud. Om 40m € för Lyons Moussa Dembele. Där är snacket om att Lyon, som är kända som tuffa föhandlare, sagt att Chelsea lär få återvända med ett högre bud för att de ska lyssna. Eventuellt kan Olivier Giroud komma att involveras i affären.

Roy Hodgson menar att Wilfried Zaha är inte till salu i januari. Vilket glädjer oss då det kanske stoppar det ryktet. Vår inställning är känd, avvakta och se vad som händer med Jack Grealish istället.

NYÅRSDAGEN 1:
Toksajten Le10Sport menar nu att Tammy Abraham kommer inte skriva på nyt tkontrakt med Chelsea på grund av lönekraven och att Manchester City därför kommer värva honom. Låter som en agent som jobbar hårt på att sprida konkurrensrykten genom en av de mest opålitliga medier som finns.

The Sun jobbar hårt på att pusha Chelsea till att värva Wilfried Zaha för 80m pund. Duktig spelare men CSFC ser mycket hellre, mycket hellre att Chelsea i så fall försöker värva Jack Grealish. Men kan klubben lägga 80m på 27-årige Zaha är det trots allt smartare att lägga 100m på Jadon Sancho.

Enligt italienska rykten ska Inter erbjudit 25m för Emerson Palmieri. Ta det. De säger dock att först vill Lampard ha en ersättare och det kan vi förstå då vi inte direkt har någon ung vänsterback heller.

Tydligen har de ynkliga sk twitterkrigarna eller falska supportrarna som vi ser dem som hoppat på N'Golo Kanté efter matchen mot Brighton. Vi kan bara undra vilken match de såg eller hur svarta deras glasögon var för de kan inte sett samma match som visades här i Sverige. Hade varit MoTM om Kepa inte hade varit den som räddade Chelsea.

FA Cupmatch mot lag från lägre division brukar automatiskt betyda ordentlig rotation. Det har Chelsea nog inte råd mot då det är Nottingham, ett lag på fjärdeplats som knackar på dörren till Premier League, som vann idag och har bra självförtroende.
    Chelseas enda realistiska chans till en buckla i år är ju FA Cupen och då det dessutom är 50-årsjubileum efter den fantastiska dubbelfinalen mot Leeds 1970 vore det rätt år att upprepa den succén. Så Frank Lampard och Chelsea måste ta den matchen på absolut största allvar och det är skandal att Discovery inte sänder med tanke på historiken här. Trots att det är hemmaplan är önskan om att vinna i FA Cupen större än någonsin även om vi är väl medvetna om Chelseas problem på Stamford Bridge. Pinsamt medvetna.

På söndag återvänder dessutom WSL med en hemmamatch mot Reading. Ett lag tjejerna brukar ha svårt för. Blir det Sam Kerrs hemmadebut? Chelsea måste ha en vinst efter fiaskot mot Liverpool i sista matchen före upphållet. Arsenal håller på att rusa ifrån och Chelsea möter dem på bortaplan redan 19 januari så det är viktigt att Emma Hayes får ordning på sitt lag omgående.

Ryktena om Fyodor Chalov ökar. Liksom kring Moussa Dembele som nu ska fått en prislapp om 67m pund.

Vad det gäller rykten kring Jadon Sancho har det blivit lite av till vilken klubb olika medier vill ha spelarna. De mest Man U-positiva skriver om honom dit och andra om honom till Liverpook, City eller Chelsea. Grundtipset börjar alltmer kännas som att han stannar i Dortmund till sommaren minst.

NYÅRSAFTON 31:
Kanske kan Danny Drinkwater få en chans till att rädda sin karriär. Det sägs nu att Aston Villa är intresserade av att låna honom när Burnleylånet tar slut på måndag.

Ryktena om Lyons Moussa Dembele, tidigare i Fulham och Celtic har ökat snabbt det senaste dygnet. Om det är för att medierna leker Följa John eller om det finns grund för det vet ingen. Metro hävdar att Lampard ska jämfört honom med Didier Drogba.

Enligt Telegraph ska Chelsea kontaktat Leipzig för att få veta om ryktena om en utköpsklausul finns i Timo Werners kontrakt. Det har talats om en summa från 25m till 51m pund.

Christian Pulisic som hade problem med en lårmuskel inför Arsenalmatchen förväntas vara tillbaka till matchen imorgon. det är dock frågetecvken för Reece James och Marcos Alonso.

Express har bestämt sig (åtminstone någon dag) för att det blir Nathan Aké från Bournemouth och ryske anfallaren Fedor Chalov (som de flesta andra tror hamnar i Brighton) som Lampard vill värva i januari.

Enlgit vissa vill Chelsea erbjuda Lyon Olivier Giroud och pengar för Moussa Dembele.

Andra däremot menar att Giroud ska bli mellanskillnad tilll Cfrystal Palace när Chelsea värvar Wilfried Zaha. Eller möjligen kan de tänka sig Michy Batshuayi som var på lån där förra säsongen.

MÅNDAG 30:
Lite oroande. Tariq Lamptey som vi följt med glädje i ungdomslagen och som gjorde en utmärkt debut, oväntat bra faktiskt, sitter på ett kontrakt som går ut i juni. Självklart ska Chelsea förlänga även om vi kanske ska förvänta oss ett lån för honom nästa säsong för att få mer speltid. Efter vad han visade mot Arsenal (och har visat oss i ungdomslagen) lär det vara en kö av Championshipklubbar som vill låna honom trots att han storleksmässigt inte är den störste spelaren.

Det är smått otroligt. Chelsea var det bättre laget och solklart det bästa laget i en timme respektive 45 minuter mot Arsenal. Ändå är det Arteta som hyllas i vissa medier, framförallt Arsenals hejaklack i Daily Mail, som menar att utom ett diskuterbart domslut och en solklart tavla av deras målvakt hade Arsenal förtjänat att vinna mot Chelsea för att de var bättre under en minoritetsdel av matchen. CSFC är öppet subjektiv för Chelsea men inte ens vi är så enögda eller blå/rödögda att vi skulle kunna skriva under på en sådan historieskrivning.

Spanska El Desmarque som vi är högst skeptiska till fortsätter pusha för att Chelsea kommer att värva Philippe Coutinho.

Inter vill ha både Emerson och Marcos Alonso. Självklart känner Antonio Conte båda väl och vet vad han får. Vår åsikt är att Chelsea inte ska sälja om de inte först ersätts. Alonso är som klippt och skuren för Contes föredragna trebackslinje medan vi undrar om Emerson i den formationen. Chelsea har dock sämre återväxt till vänster så först ersätta innan ev sälja och om sälja, kanske det ska vara Emerson först trots hans fina touch på fasta situationer.

Nya rykten om Bruno Guimaraes från Atletico Paranaenses. Det ska handla om Chelsea eller Arsenal för den 22-årigen defensive mittaren.

Det är som vi spekulerar här bredvid Silly Season så medier dammsuger marknaden för att hitta namn att föreslå. Express går vägen över spelare med utgående kontrakt för att Chelsea ska spara pengar. Chelsea själva har tre spelare i den kategorin; Willian, Pedro och Giroud. Express föreslår Jan Vertonghen (nej tack), Layvin Kurzawa (inte helt ointressant), Luka Modric (javisst även om han inte är i närheten av VM-året 2018) och José Callejon (nej tack).

Express pushar för namnen här bredvid och Lyons Moussa Dembele och Lilles Boubakary Soumare.

West Ham är nu senaste adressen som det snackas om för Olivier Giroud vilket låter smart om det är speltid han vill ha inför EM.

Daily Mail hävdar att Chelsea håller ögonen på Carlisles Jarrad Branthwaite. En ung försvarare, dvs en spelare först för framtiden. Det är en välväxt 17-åring, 195 cm och han spelar till vänster.

David Moyes är tillbaka i West Ham. Kontraktet är på 1,5 år. Han var där senast 2017-18 och räddade då klubben från nedflyttning. Efter en besvikelsens höst är nog uppgiften mer eller mindre densamma nu fast många trodde de skulle kunnat etablera sig som mittenlag.


Biljettinformation; finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!