csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4   Chelsea FC  20 sp 11 v 2 o 7 f 35 -28 mål 35 p

- always proud to be Blue -


23 - 29 dec 2019
    NÄSTA MATCH:

     1 jan - Brighton - kl 13.30

   -

Nyheter v-52


SÖNDAG 29:
Det var en härlig vinst idag, den blir inte mindre rolig då vi inser att det var första gången Chelsea ens tagit poäng den här säsongen i ligan efter att legat under. Kanske en svaghet med laget som kan försvinna nu.
    Som tur var är nästa match också en bortamatch för vi är oroliga över hemmamatcherna nu. Brighton är också ett lag som försöker spela sin fotboll och inte bara parkera bussen som nästa hemmamatch (i ligan) mot Burnley som vi kan oroa oss för redan nu. (Även om vi ska spela mot Nottingham hemma före dem).

VILKEN VÄNDNING. Underbar seger och vem kunde tro det när man följde första halvtimmen. Men Chelsea kämpade sig in i det och lyckades stjäla vinsten. Det var inte helt orättvist heller med tanke på att Chelsea var klart bäst hela andra.
    Det var första gången i PL-historien som Arsenal förlorat till Chelsea efter att gjort första målet.

Det enda felet med helgfotboll i England är alla dessa managers ständiga gnällande på spelschemat. De borde skämmas allihopa. Visst de har rätt i princip, fotbollsspelare borde inte spela varannan eller var tredje dag rent fysiskt, åtminstone inte en del av dem. Men det ärju för fasen därför de har trupper om 25 spelare att välja från. Så vad gnäller de för? Käften Klopp, Guardiola eller vad ni heter. Detta är det unika med engelsk fotboll och kan ni inte med era jättetrupper och enorma pengasummor hantera det, välj att vara i länder som ställer lägre krav. Sluta gnäll, helgfotbollen är vad som gör engelsk fotboll unik och måtte det aldrig någonsin ändras. Hantera det eller lämna engelsk fotboll, så enkelt är det faktiskt. Är ni skickliga managers vet ni hur ni ska utnyttja era 25-mannatrupper, om ni inte är duktiga managers avslöjas ni! Men sluta gnäll under tiden! Det visar bara att ni inte klarar ert jobb tillräckligt bra.

LÖRDAG 28:
Tacka Norwich för det. Chelsea håller lite oväntat fjärdeplatsen fortfarande. Norwich hade Tottenham mot väggen men skänkte bort en straff och fick ett mål mycket kontroversiellt bortdömt (se nedan också, ännu en s k armhålsoffside). Detta trots att Norwich inte startade sin bäste spelare, Cantwell. Hade Tottenham vunnit hade Chelsea halkat ur CL-platserna.

Vi vidhåller, det är inget fel med VAR. Det är extrema fel med hur Mike Riley, PGMOL och England tolkar och använder det. De engelska domarna skämmer ut sig själva och jobbar snarast för att helt underminera systemet. Det måste till bättre riktlinjer och ALLA ligor måste följa samma regler och samma tolkning av reglerna. Engelsmännen ska inte få ha sina egna regler för hur VAR används och tolkas.
    Skyll inte på VAR för att det sitter skit bakom kontrollerna. VAR är ett objektivt mätsystem men regler måste klargöras. Offside är mätbart men hur det ska mätas och vilken kroppsdel som ska mätas måste klargöras och det måste förmodligen till en felmarginal. Matchdomaren ska fortfarande ta slutliga beslutet genom att kolla monitorn. Punkt slut.
    Utan VAR hade Chelsea inte slagit Tottenham, kanske. För fler fel än vad Taylor hade i den matchen har vi knappast haft sedan Øvrebøe-tiden. En usel domare räddades av VAR i den matchen men som England använder VAR i övriga matcher och övriga situationer förstår man irritationen även om anklagarna har 100% fel i att VAR förstör fotbollen, det är den engelska tolkningen av det och reglerna som gör det. Jämför med övriga ligor där man är fasen så mycket smartare och tror inte de vet bättre än alla andra. Skyll på Riley, skyll på PGMOL men skyll inte på VAR!

Halva säsongen är spelad nu och serien vänder.
    Det är omöjligt att säga vilket som är mest överraskande eller visar störst okunskap. Att vi tippade Sheffield United och Newcastle som säkra nedflyttningskandidater eller var de är i tabellen. Nog känns Sheffield som mest positivt överraskande då de ligger där de ligger genom bra spel, eget spel, egna tankar. Kanske kan delvis samma sägas om Newcastle ändå är känslan att en ordentlig formdipp väntar dem. Eller är det kanske Manchester Citys oväntat svaga höst, väldigt mycket sämre än väntad som överraskar mest? Det lär bli allt fokus på Champions League från dem nu, men de har en riktigt tuff uppgift redan i 16-delen. För även om Real Los Arrogantos Blancos är också väldigt ojämna är de i CL-spel under Zidane en annan visa.
    Inte oväntat men ändå är att Liverpool leder, det oväntade är att det finns absolut ingen utmanare till dem. De har verkligen inte imponerat i alla matcher, mycket långt ifrån ibland men de har hela tiden fått resultaten med sig - vilket är väldigt imponerade i sig när man inte spelar bra. Tyvärr kan vi inte säga detsamma om Chelsea. Chelsea har spelat bra mot topplagen men inte fått resultat med sig och de har spelat rätt uselt mot bottenlagen och absolut inte fått resultaten med oss.
    Vi är dock ändå i det hela nöjda med Chelsea. Vi visste ju vilka problem vi gick i säsongen med. Det som gör oss lite ledsna och besvikna är att det nästan alltid handlar om attityd, karaktär och inställning som sviker när Chelsea är usla. Kanske orättvist mot våra motståndare som slagit Chelsea, men ändå sant. Det är sannerligen mer att Chelsea har förlorat än att motståndarna har vunnit.
    Positivt överraskande har Leicester varit, men vi hade dem ändå med bland de sex främsta. Då är det mer negativt överraskande med Tottenhams svaga höst och att den enormt hyllade Pochettino fick sparken. Överraskande var också att den lycklige Mourinho tog över. Hans goda humör varade inte länge och än har han inte helt vänt skutan.
    Everton är också en klar negativ överraskning. De ser dock ut att fått en vändning nu. Watford har varit oväntat svaga, faktiskt riktigt oväntat - mindre oväntat att de haft haft rena slänggungan på managerposten. Aston Villa trodde vi mer på men de har inte fått utväxling på sina spelaraffärer, mycket likt Fulham förra säsongen.
    Att United ligger före Arsenal är lite oväntat med tanke på anfallskraften hos de senare. Att båda är utanför topp 6 i skrivande stund är dock inte överraskande.
    Mest trist är nog ändå att ligan redan är avgjord, det är bara de som alltid sagt att i år är det minsann vårt år, säger nu inget alls utan viskar bara om nästa match.
    Chelsea kan dock bättre vilket de visat stundtals men de är ju så ojämna och spelar så uselt på hemmmaplan mot lag de ska slå att vi tar inte ut något alls, men börjar längta lite efter en förstärkning i truppen som kanske kan väcka de som underpresterar då de bara gör det då och då medan de då och då visar enorm potential. Det är påfallande jobbigt att efter så många år nästan varje år kunnat lita på Chelsea och nu går de inte att lita på för fem sekunder då vi aldrig vet vilket Chelsea som dyker upp, förutom det faktum att de kan inte omsätta fasta situationer och är ineffektivare framför mål än ett lag ska få vara (det sistnämnda har vi dock klagat på ända sedan Costa försvann så kanske har vi svaret där).

Reece James är skadad och kommer inte att kunna spela mot Arsenal. Det är ett vristproblem.

Det är inte bara vi som är djupt oroliga över Chelseas hemmaspel. Det har även spridit sig till spelarna som kapten César Azpilicueta bekräftar i den här artikeln>>

Chelsea är ordentligt nederlagstippade i olika undersökningar inför matchen mot Arsenal. Vi såg dem inte innan Tottenham men vi antar det såg likadant ut då. Folk verkar inte ta hänsyn till att Chelseas spelare tycks bemöta olika motstånd väldigt olika.

Det som talar för Chelsea är väl att spelarna borde skämmas över sin slöa insats mot Southampton och att det är bortamatch. Det är också på papper en s k större match vilket förhoppningsvis ger dem lite energi. Därför hoppas vi får se mer av det Chelsea som mötte Tottenham än det vi sett på Stamford Bridge i december. Skam annars om vi ska vara ärliga för hur mycket man än pratar om oerfarenhet och ungdom så handlar det till slut om vilken inställning spelarna har till att göra jobbet. Det finns bara ett lag som kan glida igenom Premier League i år och de är redan långt bortom räckhåll i ligan.
    Emot talar ju att Arsenal har ett bättre anfall, de spelar hemma (vilket inte är ett minus för dem som det tycks vara för Chelsea) och framförallt de har en ny manager vilket gjort saker svåra för Chelsea alltför ofta senaste åren.
    Så även om det bara är en känsla är känslan att Chelsea gör bättre ifrån sig imorgon än de gjorde annandagen eller, tyvärr, kommer att göra ifrån sig mot Brighton, Nottingham, Burnley eller Newcastle i kommande matcher innan det är dags för Arsenal igen.

FREDAG 27:
CSFC har sagt vad vi tycker om´spelarnas attityd och om de inte redan skäms ögonen ur sig för sin insats mot Southampton kanske fakta om hur lite de ansträngde sig för att vinna matchen säger mer. Chelseas spelare sprang 3,5 km mindre mot Southampton än de gjorde i deras ögon viktigare matchen mot Tottenham. Det kanske inte ser så mycket ut men är en avsevärd försämring och lägre än de flesta lag löper. (Vi kan hålla med om att vinna mot Tottenham kan kännas viktigare att vinna än mot Southampton, men faktum är ju att så är det inte. Alla matcher ger samma poäng och är därmed lika viktiga). Måtte vi få se en bättre attityd på söndag annars måste Lampard börja bänka de spelare som inte vill anstränga sig.

Idag blev Sam Kerr klar även officiellt för Chelsea Women. Förre Chelseaspelaren och kolumnisten Eni Aluko jämför henne och Arsenals Miedema som damfotbollens motsvarighet till Messi och C Ronaldo. Läs mer här>>

Frank Lampard är på det klara med att fotboll är föränderlig och det är efter matcher som fiaskot mot Southampton som verkligen säger något om spelare och manager. Efter matcher som mot Tottenham är man världsbäst men efter matcher där det inte fungerar det är då man lär sig vad spelare och laget verkligen går för. Detta sagt som svar till journalister som tolkar det som att Lampard nu planerar att värva i januari.

Vem vågar tippa nästa match? Chelsea är mer upp och ned än en hiss utan stopp. Det är dock bortamatch och en match mot ett lag som vi kanske inte helt kan förvänta oss att Chelea borde vinna mot. Så kanske får vi se ett Chelsea som är intresserade av att vara Chelsea eller så blir det samma eländiga attitydlösa lag som nu skämt ut sig mot Everton, West Ham, Bournemouth och Southampton.
    Ärligt talat, det går inte ens att gissa vilket lag som tänker dyka upp.
    Därtill har ju Abraham tappat målsinnet och därmed saknar vi en målgörare. Något som Arsenal inte saknar, de saknar ju mer mittfält och försvar. De har dock en ny manager och vi har haft svårt mot lag som just bytt managers.
    Vi hoppas få se det riktiga Chelsea men vem vet?! Vore vi spelare skulle vi aldrig satsa pengar på ett resultat för det är inte att tippa, det är rent och skärt lotteri att försöka gissa vilket Chelsea som tänker dyka upp. Lampard har stora problem med attityden och inställningen hos sitt lag. Vi förstår nu klart bättre varför det talas så mycket om en anfallare. En sak är säker dock, vi behöver nog riktiga ledare i laget för känslan är att ingen tar ju tag i det hela utom Kanté och han är ju en som leder genom sitt spel, vi behöver en ledare av JTs kaliber som vägrar låta spelarna alibispela som mot Southampton, särskilt i första halvlek för det var pinsamt hur ointresserade de var av att representera Chelsea. Och detta på hemmaplan inför våra egna fans, och som sagt det är inte första gången så det finns inga ursäkter längre. Det går ju inte heller att bänka spelare för att de inte visar rätt vilja, då inget lag har en trupp tillräckligt stor för att bänka nästan ett helt lag på en gång. På något sätt var det väl typiskt att en spelare som varit krasslig i ett par dagar var den som kanske mest försökte men vi såg ju hur Mason Mount ändå mattades då han inte orkade fullt ut. Hela laget borde skämmas utom N'Golo Kanté.
    Det handlar inte om ålder eller erfarenhet. Det handlar om attityd och inställning. Det handlar om respekt för motståndarna och att inse att man måste ge allt oavsett motstånd. Det går inte att tro att man kan gå på halvfart och vinna en enda match i Premier League. Hur många bevis på det måste laget ha, och det är sannerligen inte så att det är en viss grupp spelare som underpresterar, det är ju hela laget. Frank Lampard har ett jätteproblem här och lösningen är på sitt sätt enkel och ändå så svår att få igenom. Jobbet måste göras mot alla, inte bara dem man vill göra det mot. I det påminner dagens lag just nu tyvärr en hel del om mycket tidigare årgångar av Chelsea som alltid var bra mot topplag och alltid underpresterade i de där matcherna som de inte brydde sig så mycket om.
    Vi är oroliga över att Lampard inte får ordning på attitydproblemet. Vi har också oro över hur ineffektivt laget är trots överlägsen individuell kvalitet i vissa matcher. Däremot har vi minskat vår oro över det skakiga försvarsspelet då de mest uppenbara misstagen har minskat sedan Rüdiger kom tillbaka, men är han för ensam?

ANNANDAG JUL 26:
Halva säsongen är spelad men ligan känns helt avgjord redan. Liverpool har mer än ena handen på bucklan och de visar varför i match efter match. Lite trist är det allt för nog är det roligare när det spelas om titeln fram till våren. Det enda som fortfarande går att undra över är om de ska gå genom säsongen obesegrade. De har alla verktyg i lådan genom att de värvat smartare och bättre än något annat lag i England de senaste åren. De har värvat det som de behövt oavsett kostnad och struntat i att värva som nästan alla andra klubbar spelare bara för de varit tillgängliga. CSFC kan aldrig tycka om Liverpool men de har tagit det steg för steg och gjort i princip allt rätt. De har också redan gjort vad som kan bli årets värvning i Minamono till vad som är billigare än ett reapris. De har också ligans bäste manager i Jürgen Klopp och deras lag verkar sakna svagheter inkl att de har flyt och får med sig resultat även när de någon gång spelar illa - till skillnad från Chelsea.

Det är nog bäst att inte säga vad vi tycker om Chelseas insats idag igen på Stamford Bridge. Det är faktiskt rent otroligt att Chelsea fortfarande håller en fjärdeplats med tanke på hur genuint dåliga de är mot lag de ska vinna över.

Chelsea har inte förlorat på annandagen på 14 år, vilket är rekord för PL. Vi hoppas verkligen den trenden står sig idag. FACIT - Nej, de snarare skämde ut sig igen.

JULAFTON 24:
Southampton kommer sakna Moussa Djenepo och Yan Valery på annandagen. Det är tveksamt om Shane Long kan spela liksom Sofiane Boufal. Däremot är Højbjerg tillbaka. Danny Ings är i toppform och Saints brukar spela bättre borta än hemma (liksom Chelsea). Vi förväntar oss också att de kommer att spela med lågt försvar vilket är något Chelsea har väldigt svårt att möta. Vi hoppas dock att Chelsea kan spela med samma glädje och vilja som i söndags.

GOD JUL alla Chelseafans.

MÅNDAG 23:
Vi njuter fortfarande och håller gårdagens match som Chelseas bästa under 2019, med Europa Leaguefinalen förstås.
    Den kom efter en tung period och framförallt visade den ju att spelarna verkligen ville spela för Chelsea, ville ge precis allt (Abraham var så slut att han stapplade fram på slutet innan sitt byte). Det var så mycket vilja, så mycket Chelsea, en sådan härlig inställning.
    Det vill vi se massor av fler gånger.
    Ändå, helt felfritt var det ju inte. Ineffektiviteten är för stor. Chelsea borde gjort fler mål och dödat matchen mycket tidigare.
    Nu kommer vi på annandagen att möta det motstånd som vi visat oss ha nästan lika svårt som United för. Mot låga uppställda försvar. Lampard överlistade sin gamle mästare, ja han utklassade honom taktiskt. Nu gäller det att hitta ett vapen mot det som Hasenhüttl och Southampton säkert kommer att bjuda oss på Stamford Bridge. Ett lågt uppställt lag som skickar lång abollar på Danny Ings och hoppas hans jättefina form ska fortsätta.

Tills dess, tack för igår Chelsea. Det var mästarklass på den matchen och just mot Tottenham borta, bättre kan det knappt bli. Förutom förstås, massor av fler sådana uppvisningar. Som t ex på torsdag mot Southampton, eller till helgen mot Arsenal (som har ny manager dessutom).

Tyvärr måste vi också beröra publikens uppträdande. Vi skrev om unga pojkar som skrek Wanker till Kepa, rasistiska apgester och ord till Rüdiger för att han blev sparkad i bröstet av Son. Vi har sagt det länge nu, men det blir bara värre och värre hela tiden på fotbollsläktarna igen. Vi närmar oss det hemska 80-talet. Det är hur lätt som helst att se varför med den populism som regerar framföralt i politiken nu och som ger de här grottmännen (för det är nästan uteslutande män och småpojkar oroande nog) uppmuntran att bete sig som de gör. Det positiva är att de nästan alltid identifieras i England och därmed också portas, ofta på livstid. Vilket självklart är det rätta även om många av dem själva inte kan tycka straffet står i proportion till handlingen - men vad annat kan fotbollen gör?. Särskilt just nu när det sprider sig som en löpeld igen på läktarna.
    Ingen land är fritt från det här och att bara titta på andra länder och inte tro att det händer vårt eget land är den perfekta definititionen av att sticka huvudet i sanden. Engelska (eller svenska) supportrar beter sig inte bara uselt på internationella matcher. De gör det överallt där de i skuggan av folksamlingar tror de kan komma undan med det.
    STÄNG AV DEM ALLA, på livstid!

 

 

 

Rykten, notiser m m, v-52


SÖNDAG 29:
Burnley vill ha Conor Gallagher som är på lån i Charlton. Ryktet verkar handla om att köpa honom något som vi absolut inte kan tro att Chelsea är intresserade av. Gallagher lär inte vara till salu de närmaste åren men ett lån kanske är möjligt då Chelsea lär ha en återkallelseklausul i hans låneavtal och att få honom härdad och testad i PL är ju trots allt bättre än Championship.

Ännu ett Giroudrykte vi har väldigt svårt att tro på. Nämligen att han skulle gå till Juventus och återförenas med Sarri som han väl ändå hade ett ganska tveksamt förhållande till i Chelsea. Men mest tror vi inte på det för vi vet han vill ha speltid och det kommer han inte att få i Juventus heller.

Den så oerhört omtalade norrmannen, en av deras stora löften som kommer fram just nu, Erling Braut Håland var igår så gott som klar för Juventus enligt italienska rykten, Man United har trott i månader att han är klar för dem. Han skrev idag på för Dortmund vilket var överraskande då de som vi sett inte ens förekom i ryktena. Vi nämner det därför det kanske gör det mer troligt att Chelsea kan värva Jadon Sancho som vi gärna ser i Chelsea.

Förlusten mot Leicester blev Manuel Pellegrinis sista match som manager i West Ham. Inte oväntat även om vi trodde han skulle överleva till nyåret då det talade som två matchers respit.

LÖRDAG 28:
Vi är nog inte klara med managerbyteskarussellerna. Manuel Pellegrini lär ha två matcher på sig, möter Leicester senare ikväll. Nytt namn på listan och snabbt växande krav på hans avgång är Dean Smith (och därmed John Terry) i Aston Villa då fansen är djupt missnöjda med hur han spelar laget och använder de stora resurser han fick före säsongen.
Fansens åsikt är att laget är sämre än förra säsongen i Championship och det är inte bara för att Tammy Abraham är tillbaka i Chelsea. Smith är inte hjälpt av att Villa förlorade med 3-0 till Watford som bara hade 10 man kvar på plan under de två sista målen. (För oss själviska innebär det kanske att Jack Grealish blir tillgänglig till nästa säsong och CSFC vill långt hellre värva honom än Wilfried Zaha om vi säger så).

Barecelona lär fortfarande vara intresserade av att värva Willian så ska Chelsea behålla honom (alternativt tjäna något på en försäljning) måste saker och ting ske väldigt snabbt och avgörande i januari. Som vanligt handlar det om Chelseas idiotpolicy om att bedöma kontrakt efter passålder. En generell regel som måste avskaffas och varje spelare måste bedömas individuellt. Den här inställningen är fullständigt idiotisk, det finns inga andra ord för den. Särskilt numer då allt fler spelare håller väldigt hög kvalitet minst fem år längre än tidigare generationer pga alla framsteg inom idrottsmedicin, träning och kost.

Daily Mail har nu nått de tio bästa i sin ranking av unga spelare U23. Listan toppas förstås av Kylian Mbappé och det är väl en av de få saker vi kan hålla med om för annars är den så skum och spekulativ att man häpnar, partiskt också. Noterbart är att Chelsea inte har någon bland de 20 främsta och än mer noterbart är att Christian Pulisic inte har platsat på hela 50-listan vilket bara det totalt förnedrar dem som gjort den och tar allt värde från den. Men kan kan läsa den för att få ett gott skratt om man vill.

Helt väntat tippar Charlie Nichols i Sky Arsenal imorgon, något annat hade varit uppseendeväckande. Hans argumentation för 3-2 till hans lag, är dock svag så det är uppenbart att det är med hjärtat snarare än hjärnan. BBCs Lawrenson är försiktigare och tippar 1-1.

Kina har attraherat många utländska spelare till sin Superliga. Det är nog slut med det nu. Frågan är snarare om spelare som Arnautovic, Oscar, Fellaini istället kommer att återvända till England, Europa eller arabländerna. Detta då det införs ett lönetak om 2m pund efter skatt för spelarna per år. Förre Chelseaspelaren Oscar är den som tjänar mest i Kina med 400k i veckan i pund. Han lär få en ordentlig lönesäkning nu.

FREDAG 27:
Daily Mails högst förbluffande och obegripliga ranking av U23-spelare har nått nummer 20-10 i nedräkningen. Inga Chelseaspelare i den kategorin men den spelare vi kanske hoppas mest på i januari, Timo Werner rankas nummer 11. Det måste dock sägas att den som är skyldig till den rankinglistan tillhör inte de mest insatta sportskrivarna. Vi förbluffas hela tiden när vi tittar över listorna de publicerat redan.

Franska rykten har placerat Olivier Giroud i Rangers, vilket Rangers manager Steven Gerrard bara skrattar åt.

Italienska rykten menar att Man United nu också är intresserade av Timo Werner och att Lepizig vill ersätta honom med Milans Piatek om Werner lämnar. Intressantast är att de hävdar att prislappen på Werner ska bara vara 27m pund vilket låter oväntat lite. Vi vet dock inte hur hans kontraktssituation är vilket ju kan påverka priset.

Gårdagens förlust var första gången Chelsea förlorat två raka matcher på Stamford Bridge sedan 2011. Ännu värre är det kanske att höra Hasenhüttls erkännande att de kände ingen som helst oro över att komma till Stamford Bridge för att möta hemmasvaga Chelsea.
    Det är kanske bra att Chelsea nu inte har någon hemmamatch förrän mot Nottingham i FA Cupen. Även de lär knappast vara rädda för att möta Chelsea på Stamford Bridge, en arena som en gång var en fästning där Chelsea så gott som aldrig förlorade.

I början av månaden var det oerhört mycket snack om Ben Chilwell till Chelsea. Det dog ut när Rodgers förklarade mycket klart att det kommer inte att hända i januari, men också efter följt Leicester de senaste matcherna så kanske frågan också måste ställas Varför, då han knappast har spelat bättre än någon vänsterback i Chelsea, trots Emersons svaga match igår.

Callum Hudson-Odoi som ärligt varit mycket svag och rent ut dålig när han fått chansen behöver speltid men hans insatser befogar ju inte att han ska få det. Kanske vore det en bra idé att spela honom i U23 ett tag så han hittar tillbaka till sig själv och får nödvändiga minuter i benen. För en spelare som visade enormt självförtroende förra säsongen är han något av en skugga av det just nu.

ANNANDAG JUL 26:
Daily Star lanserar nu rykten som vi tror väldigt lite på. Men vi redovisar dem. Enligt dem ska Chelsea vilja värva två spelare från PSG, nämligen Julian Drexler och ännu mer förvirrande den 30-årige Idrissa Guye. Vi tror nog Star fått för mycket julglögg. Även om ryktet lär uppkommit i Frankrike. (Vidare koll visar att det är famösa Le10Sport som är i farten så vi kanske inte ska skylla på Star).
    Star hävdar dock också att Chelsea är intresserade av att betala 86m pund för floppande Coutinho, nu utlånad till Bayern. Vi tror inte mycket mer på det. Fel ålder och fel belopp.

Så har vi fått veta att i DMs ranking är Tammy Abraham nummer 30. Och vi fortsätter förundras över hur de rankat spelare.

Daily Mail rankar unga spelare (under 23 år) och håller förvånande nog spelare vi inte ens rankar högre än sådana vi ser på med intresse. Bara tiden kan säga. Noterbart är att Callum Hudson-Odoi faller i rankiing till plats 38, bakom förre Chelseaspelaren Jeremie Boga (33 - Chelsea har dock en mycket prisvärd återköpskalusul på Sassuolospelaren) och mindre förvånande Mason Mount (32). Vad vi väntar med en sorts spänning är att se vilka 30 unga spelare som är bättre, inte minst då Citys löfte Phil Foden bara är 37a. Får se var Jadon Sancho, Christian Pulisic, Tammy Abraham, Reece James, Fikayo Tomori hamnar om de kommer bland de 30.

JULDAGEN 25:
Den avslöjar säkert min ålder men nog var det på tiden. Ethan Ampadu har aldrig någonsin klippt sig, eller ens besökt en frisör. Nu har han gjort det och får hoppas hans fotbollstalang inte satt i håret. Se förvandlingen här, inte illa - hoppas han får mer speltid i Leipzig nu för hittills är vi grovt besvikna på tyska klubben när det gäller det>>

Express kör hårt på sin agenda att Chelsea ska köpa Sancho, Zaha eller Werner. Express har också sänkt priset på Sancho till 100m men menar att det ändå är för högt för spelaren som växte upp som Chelseasupporter. Vi kan bara följa det här och se vad som händer.

Vår förre tredjemålvakt Rob Green avslöjar att han var den ende som kunde/vågade säga ifrån till Maurizio Sarri att han bara hade en spelmodell och ingen plan B. Det är nog förståeligt med tanke på hur Sarri behandlade spelare han inte gillade och Rob Green som inte spelade en minut för Chelsea var väl den som riskerade minst av alla. Dessutom hade han ju helt rätt. Läs mer här>>

Vi tror att det här är ett koreansk fotbollsfan men han tycks ha lite olika lojaliteter då han började matchen mot Chelsea med en Tottenhamtröja med Sons namn och nummer 7 för att sedan ta av den och avslöja en Chelseatröja med Lampard och dennes nummer 8 på. Det är inte lätt när man har en nationell fotbollsidol som spelar för ett annat lag än det man egentligen gillar - så tolkar vi det hela. Se mer här>>

JULAFTON 24:
Icke trovärdiga Express hävdar att de minsann vet att Chelsea ska värva Jadon Sancho, Wilfried Zaha, Timo Werner och Isco i januari. Någon kanske är aktuell men om någon av dem ens går att värva vore det överraskande. Och en sak är klar, värvningskassan på påstådda 150m pund lär inte räcka långt med de namnen.

Tottenham har identifierat och stängt av den supporter som kastade en kopp med någon vätska på Kepa i matchen i söndags.

Det har redan kommit besked. Tottenham har misslyckats med att överklaga Sons avstängning efter hans röda kort. Mourinhos otroliga gnällande och försök att skylla på Rüdiger lönade sig inte. Sons avstängning om tre matcher för direkt rött kvarstår. Skönt, inte för att vi tycker illa om Son (snarare tvärtom är det en duktig spelare, men han gjorde fel och det är skönt att Mourinhos undanflykter, bortförklaring och försök att skylla på den utsatte spelaren misslyckades).

Alla i Chelsea visade vilja mot Tottenham efter flera alibiinsatser på rad. Ingen dock mer än Mason Moun vilket kanske förklaras i den här artikeln. Läs här>>

MÅNDAG 23:
Man blir så trött. Rüdiger var utsett för rasism under söndagens match. Med gap, hat och gester. Den ende hittills arresterade är en Chelseasupporter som var rasistisk mot koreanen Son. Förhoppningsvis åker asen som utsatte Rüdiger dit, men ... fast det är ju Tottenham som bestämmer agendan nu då det är deras kameror och bedömningar.
    Kan mänsligheten med ledare som Trump, BoJo, Åkesson, Orban, Bolsonary, Erdogan och så många mer någonsin komma åt det här problem? För tio år trodde vi det, idag...

Skys domarbedömare menar att VAR hade rätt när de rättade domare Anthony Taylors grova misstag i matchen mot Tottenham. Går FA på den linjen kommer Mourinho gnälla massor närmaste tiden (se nedan) för då kommer Tottenhams försök att få Son friad misslyckas. Läs här>>

Gnällspiken José Mourinho hade ett vansinnesutbrott eller åtminstone ett fjantutbrott idag om att Son helt rätt åkte ut och kommer att stängas av för vad han gjorde mot Rüdiger. Visst det tog inte allvarligt och det skadade inte Rudiger men visst ska fotbollsspelare åka ut och stängas av för sådana förseelser. Det är tveklöst. Mourinho och Tottenham har överklagat och hoppas att Son ännu en gång ska slippa straff när han blivit utvisad. Förra gången var det en olyckshändelser när han svårt skadade en motståndare, den här gången var det för vad han indikerade han ville göra. Förhoppningsvis visar FA ryggrad och står fast vid avstängningen hur mycket Mourinho än idag har gnällt. Som sagt, det tog en månad sedan kom den Mourinho som fick sparken från Chelsea och United tillbaka och ansåg att hela världen är emot stackars honom och hans spelare (egentligen ska han vara glad att Sissoko och Alli inte också blev utvisade vilket de hade kunnat bli om domaren hade vetat vad han sysslade med i matchen). .

Lånerapporten. Det fortsätter gå väldigt bra för Mario Pasalic, det är nog lite synd att Chelsea har gett en förköpsoption på honom för kanske vore det dags att bedöma om han kan ta en plats i Chelsea. Läs mer här>>

Inte bara Eden Hazard njöt av Chelseas avfärdande av Tottenham igår. John Terry må jobba för Aston Villa men han kunde inte hålla sig från att häckla NE17-motståndarna genom att påpeka att vissa saker aldrig ändras. Läs mer här>>

José Mourinhos uppförande och kommentarer efter matchen är exakt varför vi Chelseasupportrar tröttnat på honom så enormt. Vi kommer aldrig glömma vad han gjord eför oss men en sämre och mer obehaglig förlorare är det svårt att hitta. Han gav ingen credd till Lampard för att denne överlistat honom totalt utan anklagade Lampard för att plagiera Conte, han förnedrade Rüdiger och försökte förminska honom efter Sons hjärnsläpp (vilket ju inte var första gången Son tappat koncepterna när det inte funkar för honom mot motståndare). Nä, fy fasen för den Mourinho. Det tog bara en månad för att han skulle komma tillbaka. Tottenhamfansen är nog inne för en resa nedåt med alltfler utbrott, tempementtapp och gnäll (särskilt när Murinho upptäcker att Levy inte tänker lossa plånboken för att han ska kunna köpa sig ur problemen som Lamaprd och Chelsea pekade ut för världen, i januari).

Det är egentligen en helt obegriplig anglo-saxisk tradition. Det här med jultröjor. Det måste ha något med ett behov av att en dag per år vilja stöka ut sig i något som aldrig mer används på grund av total brist på estetik.
    Fotbollsklubbar älskar dem. De säljs och köps och bedöms som de vore helgens stora händelse.
    Chelseas i år har en hemsk norsk lusekofta-design som får en att gnida sig i ögonen. Den rankas av Daily Star som den åttonde snyggaste (!) i ligan. Ändå är den mil snyggare än den som Arsenal vinner med! En del är åtminstone lite roliga.
    Se deras bedömning av jultröjor här>>


Biljettinformation; finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!