csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4   Chelsea FC  18 sp 10 v 2 o 6 f 33 -25 mål 32 p

- always proud to be Blue -


16 - 22 dec 2019
    NÄSTA MATCH:

     26 dec  SOUTHAMPTON - kl 16.00

   TV

Nyheter v-51


SÖNDAG 22:
TACK TOMTEN! TACK CHELSEA!
Vilken underbar match, vilken fantastisk seger, vilket genomförande. UNDERBART HELT ENKELT. Tillsammans med Europa Leaguefinalen 2019 års bästa match av Chelsea.
    Nu vill vi se det fler gånger. Lärjungen läxar mästaren. Maktskifte!

En seger idag är förstås drömmen, det är det alltid när Chelsea möter Tottenham. Viktigare är dock att laget äntligen visat rätt inställning efter vad vi faktiskt bara kan kalla rent pinsamma förluster till Everton, West Ham och Bournemouth, alla matcher som Chelsea inte visade vinnarvilja nog i. Mot West Ham hade Chelsea inte en enda foul, tog inte alls kampen. Än mindre mot Everton som verkligen kämpade ned Chelsea och mot Bournemout verkade det som alla var bara intresserade av att spela handboll runt deras låga försvar i hopp om att någon annat skulle besvära sig och försöka göra något.
    Så att få se Chelsea verkligen vilja vinna känns som allra viktigast idag. Om in så går Tottenham förbi Chelsea och det kan bli väldigt svårt att ta tillbaka den CL-platsen.
    Förhoppningsvis kan Chelsea också försvara sig bättre nu när Rüdiger fått lite tid med övriga spelare. Vi hoppas väl på Tomori som hans partner idag och att de två haft en vecka på att spela ihop sig. Särskilt kontringar kommer att oroa oss, massor. För Chelsea är fjärde sämst på att stoppa det, Derby var bland de sämsta förra säsongen så det verkar vara ett område som Frank Lampard har klara problem med som manager. Spurs är näst bäst efter Leicester på att kontra! (Vi ska inte heller glömma att Chelsea tillhör de sämsta lagen när det gäller fasta situationer även om vi nog tycker det har blivit lite bättre sedan man övergav zonmarkeringen för ett flexiblare system).

LÖRDAG 21:
En stor artikel som går in på djupet om Frank Lampards fotbollsfilosofi från Sky. Läs den här>>

Vi är inte de enda som hoppas på en julklapp även om vi kanske drar oss för att dra samma slutsats som ett Chelseafan gör i Daily Mail när han jämför matchen med en drabbning mellan det goda och det onda. Läs hans önskan här>>

Snälla jultomten. Vi vill ha en julklapp. En stor härlig blå julklapp.
    Vi vill att Chelsea vänder sin usla form och vinner mot Tottenham.
    Vi önskar det så mycket att det värker i oss.
    Det skulle kunna göra nästan hela säsongen.
    Vi har varit snälla jultomten, vi har stått ut med Sebastian Mattsons hat i Expressen och allt skitsnack om Chelsea. Allt hat om att Lampard skulle få sparken före jul. Alla domedagsönskningar om att Chelsea är slut som toppklubb.
    Vi har varit tålmodiga och förstår att Chelsea kommer att vara upp och ned i år. Även om Ned är svårt att ta när det sker mot tre av de sämsta lagen i ligan. Vi har stått ut med allt hat vi alltid möter då vi ju är Chelsea. Vi har med största förvåning sett att folk har varit snällare mot oss, även om ordningen är klart återställd i engelska medier den senaste månaden med hat och skitsnack om oss. Vi önskar inte ens stora värvningar (bara RÄTT värvningar) i januari. Men snälla tomten, vi vill vinna mot Tottenham imorgon. Av så månge skäl men mest för att vi är Chelsea och de är Tottenham. Vi vill det mer än en topp-4-placering ilgan (åtminstone just nu).
    Vi kanske kan överleva en förlust bara Chelsea försöker, visar vilja och är så långt från det lag som spelat mot West Ham, Everton och Bournemouth som det är möjligt att komma. För vi skäms över det Chelsea då det är usel inställning som orsakade de förlusterna. Chelsea är så otroligt mycket bättre än så. Men det är nio poäng som kan kostat oss säsongen, låt det inte bli fler.
    Det är vår största julönskan, att Chelsea slår Tottenham imorgon. Vi behöver inga fler julklappar än det. Men vi behöver den.

FREDAG 20:
Från presskonferensen:
Chelsea har inga skador äntligen, förutom Loftus-Cheek som är i träning men rätt långt från matchform enligt Lampard.
    Lampard är positiv till hur gruppen tränar och mår mentalt. De är öppna mot varandra.
    Lampard var med om en liknande svacka förra året och även om det är tufft finns det positiva saker att ta med sig, som att Chelsea ännu är på fjärde plats (vilket vi inte är om vi förlorar till spuds på söndag).
    Han vill inte prata om transferplaner i januari.
    Han har inget emot att möta Mourinho. Det var en stor grej redan förra året (Derby mot United, Derby vann förresten). Det stora är dock rivaliteten mellan Chelsea och Tottenham.
    Ang Arteta till Arsenal och Ancelotti till Everton. Han känner Ancelotti och har stor respekt för honom. Arteta är i en helt annan del av sin karriär. Han tror det blir bra med och för båda.
    Laget har jobbat på träningsplanen före att prata om decembers spel.
    Han tar inte efter Mourinho i något, han försöker vara sin egen inte en annan managers klon.
    Han vill inte se hemma eller bortamatch som grejen utan menar att det handlar om typen av match, vare sig det är hemma eller borta.
    Det har varit en hel del bra och en del dåliga ögonblick mot Spurs men de är inte viktiga, det är vad som händer på plan på söndag som gäller.
    Laget har haft en välbehövlig vila som Lampard tror de behövde då de verkat lite trötta på sistone.
    Det är alltid tuffa möten med Tottenham. Lampard har en full trupp att välja laget från vilket är tufft val men som alltid är det vad spelarna gör dag från dag på träning som gäller vid uttagningen.

Matcher har flyttats igen efter nyår. Matchen mot Leicester har fått en ny starttid. Mötet med Man United flyttas till måndagen 17 februari efter vinteruppehållet. Matchen mot Tottenham har också fått ny startid. Det positiva är förstås att vi därmed närmast garanteras få se matcherna i svensk TV.

TORSDAG19:
Grattis Fikayo Tomori som blev 21 år idag. Eller för att använda hans mindre kända, fulla namn: Oluwafikayomi Oluwadamilola Tomori. F d Chelseaspelaren Gary Cahill fyller också år idag, fast betydligt fler år.

Chelseas officiella sajt har dragit igång en omröstning om decenniets bästa Chelsea XI. Idag var det målvakten. Inte oväntat leder en målvakt med en maratonsträcka före tvåan. Vem hade dock väntat sig något annat? Petr Cech var som bäst en av de bästa målvakter som spelat i England - någonsin.

Inga överraskningar i Ligacupens semifinaler men det kan bli åtminstone ett lag som inte brukar vara i final framöver. Detta då Manc-klubbarna lottades mot varandra och i den andra semin blir det Leicester mot Aston Villa. Leicester som tappade en tvåmålsledning mot Everton men som gick vidare på straffar.

ONSDAG 18:
CHELSEA U18     vs    HUDDERSFIELD U18    4- 0
V i hade inte ens fått igång sändningen innan Broja startade målskyttet i andra minuten. Det var sedan Chelsea hela vägen till 22 då Peart-Harris från svår vinkel gjorde nästa mål när målvakten var ute och vinmlade på plan.
    Matchen spelas under vidriga förhållanden med snöblandat regn på Kingsmeadow, fast gräsmattan ser onekligen fin ut. Det är ju en gammal matta från Stamford Bridge. Vi kan dock klart se att trivseln i vädret är måttlig. Det är inte den roligaste fotbollsmatch vi följt och vi skyller på vädret. Chelsea är dock helt i kontroll än så länge.
    Regnet verkar dock slutat strax före pausen. Chelsea har en tendens att överarbeta situationerna, istället för att gå rakt på mål. Något de onekligen gemensamt med a-laget.
    -ANDRA-
Huddersfield försöker starta piggare men är snart i underläge spelmässigt. En utmärkt aktion av Livramonte tvingas målvakten till en räddning och strax efter knockar han sin egen selare. Huddersfields målvakt har onekligen märkts i matchen, fast kanske inte av de skäl han vill.
    Några spelare, Ashley Cole och assisterande manager Jody Morris är på matchen. De ser lite frusna ut.
    Stackars spelare. Han som knockades av målvakten nyss har just blivit träffad av en stenhård boll i ansiktet från kort håll! OUCH
    Fint anfall av Chelsea, noga underbyggt och så en fin boll in till Broja som enkalt sätter bollen. 59
    En ordentlig miss av Peart-Harris när Huddersfields försvar igen skänker bort bollen. 65
    Härlig frispark qav Bate men målvakten lyckas rädda. 76 På hörnan rensas bollen på mållinjen.
    Broja kommer fri med målvakten och Armando Broja gör sig hat-trick. Bra aktion innan när han rullar upp sin försvarare. 80
    Nästa räddar målvakten med en fotparad från Broja. 81
    Simoeu nära mål men mv hinner rädda. 85
    Haigh görs ned och straff. Inte mycket snack. 90+1 De sätter den i ribban och Terriers får bort returen. Frågan är om den studsade innanför linjen, domaren säger nej.
    En till i ribban som studsar på linjen. 90+4
    Bäst i Chelsea Broja och Anjorin. Chelsea har startat jakten på en tionde titel. Nu väntar Bradford City, hemma. Det börj Chelsea klara.

FA Youth Cupmatchen mot Huddersfield U18 går att följa via Chelseas hemsida och app kl 20.00.
    Vi har inte den bästa upplagan U18 vi har haft men vi är rätt övertygade om att de hade slagit Liverpools ungdomliga lag som mötte Aston Villa igår. Hur mycket Liverpoolsupportrarna än försökte berömma dem. Villas andralag gick knappt på halvfart men hade ändå inga större besvär även om målvakten Nyland fick göra några räddningar.

TISDAG 17:
Liverpool spelade ett ungdomslag mot Aston Villa i Ligacupens kvartsfinal ikväll. Detta då deras förstaelva är i Qatar och ska spela World Cup för klubblag. De har fått specialdispens för detta. (Det är dock anmärkningsvärt att matchen inte gick att flytta). Inte oväntat vann Villa och gick vidare. City är storfavoriter att vinna cupen, igen. De möter Oxford imorgon.
    Också, efter sett Dortmunds försvarsspel i andra halvlek mot Leipzig kanske vi ska tona ned kritiken på Chelseas - för Dortmunds är inte bättre med mer erfarna spelare.

En intressant artikel om Mateo Kovacic och hur han har utvecklats och förändrats som spelare den här säsongen. Förra säsongen fattade vi knappt varför han fick speltid, nu har han kanske varit lagets konsekvent bäste spelare (med Kanté, som alltid har högsta lägstanivå). Läs mer här>>

MÅNDAG 16:
Emma Hayes är mycket upprörd över hur Liverpool behandlar sitt damlag och framförallt den plan de tvingas spelas sina matcher på. Läs mer här>>
    Och grottmänniskorna har en högtidsstund i kommentarerna. Som om inte engelsk politik vore nog.

Mötena mot Bayern har nu slagits fast. Det blir på Stamford Bridge 25 februari och returen på Allianz Arena där Chelsea vann Champions League 2012 den 18e mars.

Damerna har lottats mot Aston Villa i kvartsfinalen av Ligacupen. En turnering Chelsea aldrig har vunnit.

Chelsea mot Bayern Munchen i 16-delen i Champsions League. De är kanske inte det lag de en gång var, men oj vilken tuff lottning. Bayern Munchen har ton av erfarenhet och gick bra i gruppspelet.

CHAMPIONS LEAGUE-LOTTNINGEN
Borussia Dortmund - PSG
Real Madrid - Manchesterr City
Atalanta - Valencia
Atletico Madrid - Liverpool
Chelsea - Bayern München
Lyon - Juventus
Tottenham - Leipzig
Napoli - Barcelona

Klockan 12 idag lottas Champions League. Hur den än utfaller kommer Chelsea att få en mycket tuff lottning. Datorerna har räknat ut att det sannolikaste är att Chelsea ännu en gång lottas mot Barcelona. Helst vill vi nog få Leipzig.
    Matcherna spelas först i februari så mycket kan hända både med Chelseas form, spelartrupp och det samma för blivande motståndare.
    Lottningen visas live (om de utdragna lottningarna kan kallas live) på Viasat Premium.

Ingen veckomatch utan lite vila inför helgschemat för Chelsea. En vecka som bör ägnas åt eftertanke och möjligen straffträning, och då menar vi inte att träna på straffar. (Fast att träna på hörnor borde de verkligen göra, och stoppa Willian från att ta dem).
    Ungdomarna i U18 ska dock gå in i FA Youth Cup. En tävling Chelsea fullständigt totaldominerat i massor av år men floppade i förra säsongen då de förlorade första matchen i FA Youth Cup mot Manchester United och åkte ut. I år möter de Huddersfield i första matchen. Ett lag som U18 borde vinna mot, Chelsea U18 leder ju också sin liga även om insatsen i Uefa Youth League med något äldre spelare inte var något vi vill komma ihåg.
    Det är hemmamatch på Kingsmeadow på onsdag.
    Damerna har gått på helgvila och återkommer med ett ok utgångsläge på nyåret och med två väldigt intressanta nyförvärv, Jamie-Lee Napier och framförallt världstjärnan Sam Kerr. Vi längtar verkligen efter att få se henne i vår blå tröja. Första matchen 2020 är mot Reading på Kingsmeadow 5 januari.

Frank Lampard står inför sin absolut största utmaning hittills som manager. Han har problem och han har inte mycket tid att hitta en lösning på dem.     Han måste lära sig hur man spelar mot låga försvar och han måste lära sitt lag hur man dyrkar upp sådana lag för ärligt talat, alla ser ju att Chelsea inte klarar av det och det är ju bara City och Liverpool som inte behöver bry sig om att försvara sig mot Chelsea. Det är inte lätt, vore det lätt skulle inte "sämre" lag använda den taktiken men det är ju nödvändigt att ett bra lag eller ett lag som aspirerar på en topplacering klarar av det.
    Får vi ge ett tips, sluta spela som om Hazard är kvar i laget (dvs lita på att en spelare ska göra det) och ska lösa alla problem och pröva någon gång att skjuta. Den ende som gör det är han som gjort minst mål de senaste åren, om än två på kort tid - Kovacic.
    Gå tillbaka till grunderna som fanns innan sista landslagsuppehållet för något hände under det och Chelsea har varit så under isen sedan det var.

Att förlora måste man acceptera, det som är så svårt att acceptera är att förlora på det sätt som Chelsea nu gjort i våra tre senaste förluster - det varken kan eller får eller ska man accceptera.
    Visst kan man förlora mot bra lag. Visst kan man t o m förlora mot lag man ska slå. Men att förlora med en sådan totalt bristande inställning som Chelsea nu gjort mot bottenlagen West Ham, Everton och Bournemouth är aldrig något som kan godkännas. Vi har ju inte förlorat mot bättre lag, vi har förlorat för att spelarna inte klarar av att spela mot lag som försvarar sig, för att de inte kan låta bli att göra avgörande misstag men framförallt för att de verkar ju knappt ens bry sig om att de förlorar. (Med några undantag. Det är dock inte att undra på att medierna nu försöker hävda att Kanté vill lämna Chelsea, för varför ska någon vilja stanna i ett lag som inte längre verkar vilja vinna?)
    Vi är upprörda och det med fog.

Frank Lampard har ingen veckomatch utan har hela veckan på sig att försöka få ordning på attityden, inställningen hos spelarna. Att några visat dålig form på sistone är en sak och då ska de förstås inte spela om det finns alternativ. Det är Lampards ansvar att se det och justera det. Utan att direkt peka ut vissa spelare är vi rätt oroade över särskilt över vissa spelare som fått hoppa in på sistone och inte ens verkar vilja ta chansen att spela till sig en startplats. Det är verkligen dags att knyta näven och visa vilja, moral och stolthet hos vissa spelare. Inte alla men några. Bara för att man fått ett nytt stort kontrakt är inte karriären klar. Lampard har ett stort jobb framför sig den här veckan och han är inte utan skuld själv med tanke på att han ändå är den som tar ut spelarna och matchar laget.

Det är Tottenham, fullpumpat under ny manager som alltid vill slå Chelsea för sitt eget revanschbehov som väntar och vi är inte optimister för just nu är Tottenham bättre än Chelsea. vilket kanske de flesta lag är om vi ska se på hur Chelsea spelat i december. Kanske är det mest positiva med den matchen att den spelas på bortaplan för Chelsea har varit som allra sämst inför sina egna hemmafans på Stamford Bridge. Kan inte spelarna tända till inför det och visa hjärta för klubben då kan vi kanske använda januarifönstret till att rensa i truppen.
    Det är inte kvaliteten hos Chelsea som oroar oss, det är inställningen och att de inte vill visa sin kvalitet.
    Det är risk att vi förlorat vår CL-plats lagom till jul och den lär inte bli lätt att ta tillbaka. Dessutom till våra motståndare på söndag. Ligan i sig känns dock redan avgjord trots att den inte ens är halvspelad. Vi ser inte längre något hot till Liverpool och det är nästan så gratulationerna kan hängas redan i de engelska julstrumporna.

 

 

Rykten, notiser m m, v-51


SÖNDAG 22:
Eden Hazard njöt lika mycket som vi av matchen idag. Se mer här>>

2-0-målet var Chelseas 100e mål mot Tottenham i Premier League. Det är fjärde högsta siffran mot ett enskild lag i PLs historia.

Mourinho efter matchen var dock rätt patetisk när han vägrade erkänna hur mycket bättre Chelsea var. Han försökte till och med hävda att Chelsea inte var bättre i hela matchen. Han menade att Sons inte var rött kort och ja, ursäkterna fortsatte i fler minuter. PINSAMT. Ni var utspelade, det är sanningen och det är också var medierna säger.

Sky ställer frågan om Jadon Sancho verkligen är värd 120m pund och låter i princip bli att svara på sin egen frågan. En tycker så och en tycker si. Läs>>
    CSFC håller inte med om prislappen men det gör vi så gott som aldrig numer. Till slut hamnar det ju ändå i det ständiga svaret, en spelare är värd det som en klubb är beredd att lägga på honom - åtminstone vid köptillfället. Är han 40m mer värd än Zaha? Knappast eller hur? Å andra sidan är Sancho bra mycket yngre, har klart längre karriär framför sig och CSFC är inte övertygade om Zaha i Chelsea. Så vi duckar nog också frågan och ser vad Chelsea gör istället. Dock, ska vi lägga en sådan hiskelig summa på en spelare, då ska han också komma när affären görs, inte till nästa säsong. Där är vi klara med vår åsikt.
    Vad vi undrar dock, varför ryktas det inte alls om Ajax's Ziyech?

Mario Pasalic gjorde ett mål när Atalanta utklassade Milan med hela 5-0 i Serie A.

Norwich och Southampton vill låna Marc Guehi i januari. Vi tror att ett lån för honom vore bra, och då kanske Southampton är bäst med tanke på avstånd även om han kanske får bättre matchning i Noreichs sämre försvar.
    I Championsship vill Swansea, Bristol och Nottingham låna honom.

Vi kände inte till det men det verkar som N'Golo Kanté har splittrad koncentration vilket en del hävdar gör att han inte är så bra som han brukar. Vi tycker nog han varit rätt bra. I vilket fall som genomgår Kanté just nu en elak juridisk process med en av hans agenter/representanter i Frankrike vilket kanske tar fokus.

Mycket prat om Jadon Sancho och att Chelsea slår ut United och Liverpool (och City möjligen) i den kampen. 120m pund kostar det. Huvalien. V i får se, det här är ett rykte som väl gärna får stämma även om summorna är häpnadsväckande. Det är också dåliga nyheter för vissa spelare i truppen. Det är svårt att tro på men det vill inte gå bort så man kan bara avvakta.

Mycket snack om att Chelsea värvat norske Fiabema. Faktum är dock att det var en värvning som Chelsea hela tiden kunnat göra då spelare till akademin aldrig någonsin var stoppade av transferförbudet, men som den gamla journalistsanningen säger; kolla aldrig en uppgift, det kan förstöra en hel story.

LÖRDAG 21:
Det är snart 50 år sedan Chelsea kom in i mångas hjärtan när de slog Leeds i en klassisk dubbelfinal i FA Cupen. Chelsea firar det med en speciell jubileumströja. En tröja där reklamen är diskret. En klar höjdare. Se den här>>

Chelsea har värvat. Norske Bryan Fiabema som vi pratat om förut har skrivit på för Chelsea. Han är bara 16 år så det kommer att dröja innan han kan bli aktuell för laget. Norge har dock en väldig talangutveckling just nu och kommer nog att bli bästa nordiska landslag om några år. Sverige ligger klart efter Norge idag när det gäller unga talanger, tyvärr.

United sägs vara villiga att betala Dortmunds sanslösa prislapp på Jadon Sancho (de kommer att värva löjligt framöver, som alltid för att köpa sig ur sin kris) ändå sägs Chelsea ligga klart bättre till om Sancho lämnar.

Arsenal har ny manager i Mikel Arteta och idag blev det klart att förre Chelseamanagern Carlo Ancelotti tar över Everton. De spelade idag 0-0 i Premier League.

Chelseas hemsida, liksom många medier, ägnar sig åt att utse Årtiondets lag. Så varför inte ge vårt val. Även om vi tänker ge vår bästa Chelsea-elva sedan Roman tog över.
    Petr Cech - César Azpilicuta, Carvalho, Terry, Cole - Kanté, Lampard, Robben - Drogba, Hazard, Anelka.
   Det kommer inte att överensstämma med den elva som röstas fram, det vet vi redan på högerbacken men vi står för den. Azpi har gjort otroligt mycket för vår klubb, på många positioner. Kanske överlever den inte ens här till imorgon.

FREDAG 20:
Transferfönstret för WSL och engelsk damfotboll öppnar redan 27 december. Chelsea har redan gjort klart med två nyförvärv. Världsspelaren Sam Kerr och unga skotskan Napier. Fönstret stänger igen 23 januari.

Apropå transferfönster är det alltid lika pinsamt att följa ryktena i dem. För hur ofta handlar ryktena om spelare eller ens spelartyper som klubbarna verkligen behöver?!
    Som bra försvarare. Nästan inget rykte rör de bästa försvararna. Det är bara anfallare och mittfältare det pratas om och väldigt många av dem det skvallras om till vansinniga prislappar är inte ens av toppklass.
    Nathan Aké känns som ett undantag då han spekuleras som aktuell för Chelsea men ändå på något sätt känns inte ryktet särskilt hett utan handlar mest om prislappen och återköpsklausulen. Mindre om hans kapacitet som är bra men han är inte en av världens främsta försvarare, ingen van Dijk om vi säger så.
    Det är ju ändå försvarare lag som Chelsea, City, United med flera mest tycks behöva! Fast det är klart, betala 88m pund eller va det var för en Harry Maguire, då måste man nog vunnit på lotto eller något först. För det måste varit något av de största överpriser som betalats för en spelare och då inräknar vi ändå rena floppar i det hela.

Arsenal gör en Lampard. Tar en oerfaren manager med legendstatus i klubben. Mikel Arteta är dock ännu mer oerfaren än vad Lampard var när han kom tillbaka till Chelsea. Arteta har ingen managererfarenhet alls bara som assisterande till Pep Guardiola vilket dock inte är illa. Han har nog dock ett ännu större projekt framför sig med Arsenal än vad Lampard hade med Chelsea trots att Hazard lämnade och klubben hade transferförbud när han kom.

BBC har en intressant intervju med Frank Lampard om livet som manager (ursäkta Head Coach) i Chelsea. Läs här>>

Nästan alla engelska tipskrönikörer tror på Tottenham på söndag och det är onekligen lätt att förstå med tanke på hur Chelsea spelat i december. Tottenham var utspelade av Wolves senast men vann ändå och det är ju vad Mourinhos lag gör och det är ingen tvekan om att det finns kvalitet i Tottenham även om de underpresterade under hösten. De var supertippade som topp-4-lag innan säsongen började. Undantaget är han som alltid brukar tippa emot Chelsea, Arsenalsupportern Charlie Nichols i Sky som tippar 2-2.

Det har dykt upp en ny aktör på skvallermarknaden som tyvärr får mycket uppmärksamhet men har oerhört låg trovärdighet. Ungefär som Le10Sport för något år sedan. Det är spanska El Desmarque som ni inte ska tro på.
    De hävdar nu att Chelsea lagt ett bud om 44,4m pund för Real Madrids Isco.
    Real Madrid ska dock mycket hellre försöka pracka på Chelsea James Rodriguez. en spelare ingen längre vill ha.

TORSDAG 19:
Alan Shearer har tagit ut fem Chelseaspelare i sitt Årtiondets lag. Petr Cech, Brana Ivanovic, John Terry, N'Golo Kanté och Eden Hazard. Vi kan hålla med men undrar lite över om inte Didier Drogba förtjänar en plats också, fast konkurrensen som anfallare är ju tuff.

OK, vad är realistiskt i fotbollsvärlden. Ja, inte är det prislappar på spelarna. Borussia Dortmund har enligt uppgift nu satt en prislapp om 127m pund för Jadon Sancho. Inte för att det lär stoppa ManU-supportrar från att hävda att deras klubb kommer att köpa honom. De köper ju allt annat och misslyckas med det så...
    Andra klubbar lär dock se det med mer eftertänksamhet. Å andra sidan är väl prislappen på Mbappé det dubbla eller mer....

Sky menar att Chelsea nu jagar Lilles Victor Osimhen, som gjorde ett mål på Chelsea i Champions League. (Noterbart är att han har ännu inte gjort mål för Lille på bortaplan). Vi vidhåller vår uppfattning, ska Chelsea värva ska de värva kvalitet nu inte för framtiden. Att det finns sådana som kallar sig Chelseasupportrar och som påstår att denne är hundra gånger bättre än Abraham, tja vad ska man säga. De får fortsätta leka med sina videospel.

Milanoklubbarna ska lagt ned ev intresse för Olivier Giroud.

Hemsidan, Chelseas officiella, har en intervju med Mason Mount. >>

ONSDAG 18:
The Sun hävdar att Besiktas jagar Michy Batshuayi från Chelsea. Än mer överraskande är att de vill låna Danny Drinkwater på 18 månader. Drinkwater är just nu utlånad till Burnley till 6 januari men det känns osannolikt att det lånet förlängs, lika lite känns det som om Chelsea har större intresse för honom. Han kostade 35m pund när han kom från Leicester man har inte lyckats i Chelsea och mobbades närmast bort från klubben av Sarri. Hans karriär har inte heller hjälpts av en del mindre väl gjorda livsval utanför plan.

Nya uppgifter säger att Chelseas återköpsklausul för Nathan Aké måste aktiveras före januaris utgång. Tidigare sades det att den gick ut i sommar. Vi lär väl få veta vad det är. CSFC ser gärna att Nathan Aké återvänder till Chelsea då vi anser honom vara bättre än några av mittbacksalternativen just nu. Särskilt då prislappen är någorlunda vettig för den vansinniga marknad där tonåringar nu kostar 100m pund.

Det är inte Chelsea men nog känns Liverpools värvning av Takumi Minamono för 7,25m pund som Årets Värvning alla kategorier. Han skulle passat in i Chelsea. Det är mindre än ett års lön till Callum Hudson-Odoi som ärligt talat varit en ren besvikelse sedan han förlängde sitt kontrakt (om den lönesumma om 150k i veckan stämmer). Även om vi fortfarande har stora förhoppningar om honom, men han måste börja visa lite av det han visade förra säsongen nu.

Ruben Loftus-Cheek har börjat träna mer ordentligt och siktar på come-back på nyåret.

Bayern München har ryckt i Chelseas talanger länge nu och lockat över flera av dem via CHOs bror. Nu ger Chelsea igen och ska ha lagt ett kontraktsförslag till Bayerns 16-årige löfte, centrala mittfältaren Torben Rhein.

Två spelare som ska, enligt medierna och önskelistorna, finnas på Chelseas radar spelade igår och båda imponerade så självklart tjuter sk fans på sociala medier om att Chelsea måste köpa Jadon Sancho och Timo Werner i januari. Vi tror inte någon av dem är köpbara även om det finns en liten liten möjlighet att Chelsea kan göra en Pulisici kring Sancho som Dortmund ser ut att tänka sig sälja enligt spelarens önskemål till sommaren. Dvs köpa i januari och låna ut resten av säsongen.

TISDAG 17:
Tabloiderna hävdar att Frank Lampard har lämnat en lista på sex anfallare som han vill ha till Chelsea. Enligt dem är det Sancho, Chukweze (se nedan), Leon Bailey (som det varit rätt tyst om på ett tag), Timo Werner, Wilfried Zaha och Moussa Dembele.

Telegraph menar att Chelsea jagar 20-årige yttern i Villarreal, Samuel Chukwueze. Han lär vara en speedkula som gillar att dribbla. Han är också Chelseafan sedan Mikels tid.

Guardian säger att Carlo Ancelotti är överens med Everton om att ta över som manager. Det är många f d Chelseamanagers verksamma i England nu; Mourinho, Ancelotti, Rodgers, JT kanske kan räknas in också.
    Sky bekräftade på eftermiddagen ett 4,5 års kontrakt med Ancelottis son Davide och Duncan Ferguson som assistenter.

Under tiden lär Arsenal som Chelsea möter 29e vara nära en överenskommelse med Mikel Arteta. Intressant val men vi ställer oss nog lite avvaktande ändå. Arsenals största problem som vi ser det är dock inte manager just nu utan kanske truppen.

Ryktena om 21-årige norrmannen och mittfältaren i Genk Sander Berge har dykt upp igen. Chelsea eller Liverpool sägs vara de som är intresserade. Vi undrar vi.

MÅNDAG 16:
Få spelare i Chelsea har kämpat rmer för att få spela fotboll än Marco van Ginkel. Han är äntligen på fötter efter ett skadeelände av nästan episka proportioner. Läs mer om hans tuffa kamp mot skadorna och hoppet om att få chansen under Lampard. >>

Amerikanska skvallersajten Bleachers som ändå är knuten till mer respektabla ESPN hävdar att Frank Lampard kommer sparka Kepa Arrizabalaga i januari.

Timo Werner står högst på amerikanska önskesajter, åtminstone före lunch på måndag. Det är nog någon annan efter lottningen.

Veckans lånerapport>>

Bournemouth Echo meddelar att Chelseas återköpsklausul av Nathan Aké för 40m pund löper ut i sommar.

Även Juventus jagar snart kontraktslöse Willian, som enligt reglerna får förhandla med icke-engelska klubbar i januari.

Inte oväntat med tanke på Chelseas usla form har silly seasonryktena gått upp i toppvarv.
    Som Bordeaux's Josh Maja som tidigare spelat i Sunderland. Maja är Londonfödd nigeriansk anfallare som imponerat i franska ligan. Han är bara 20 år.

Brightons lån till Leeds, Ben White nämnde vi redan tidigare och vi har väldigt svårt att förstå de ryktena, men 'tis the season som engelsmännen säger, även om det kanske mest används för helgerna som kommer.

Räkna med att ryktescirkusen kommer att explodera framöver även om många också, menar att Chelsea ska ta det kallt och inte värva alls i januari. Vilket är CSFCs inställning, om de inte kan få rätt spelare. Men att som förr bara värva för värvandets egen skull. Den tiden hoppas vi är förbi.


Biljettinformation; finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!