csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4   Chelsea FC  17 sp 9 v 2 o 6 f 31 -25 mål 29 p

- always proud to be Blue -


9 - 15 dec 2019
    NÄSTA MATCH:

     22 dec  Tottenham  - kl 17.30

   TV

Nyheter v-50


SÖNDAG 15:
Chelsea hade stora problem med försvarsstarka Liverpool (som även om de låg sist bara hade släppt in nio mål). Liverpool fick ett tidigt mål som England kunde kvittera och sedan var det ett par träträffar för Chelsea. Ji fick komma in för ett Chelsea som inte övertygade alls enligt rapporterna först när det var 15 minuter kvar, ganska svårt att begripa att det dröjde så länge. Hayes byten var inte bra, framförallt kom de väldigt sent, för sent.
    Det var ett mycket tungt poängtapp för Chelsea mot tidigare jumbon. Chelsea är nu fyra poäng bakom Arsenal om än med en match mindre spelad. De två oavgjorda matcherna mot sämre motstånd som Chelsea kostat på sig kan kosta titeln liksom förra året. (Lite trist att de kopierar männen och inte kan spela av sämre lag).
    Verkligen ingen bra helg för Chelsea det här.

Både Arsenal och City vann klart och stort i WSL inför Chelseas match mot Liverpool som ligger sist. Chelsea saknar åter Fran Kirby och Ji startar mycket oväntat på bänken.

Idag får vi hoppas på damerna. De spelar sin sista match innan uppehållet och behöver hålla trycket uppe på Arsenal och City. Chelsea har en match mindre spelad då deras match mot Everton blev inställd. Senare idag möter de Liverpool som inte imponerat den här säsongen. Efter matchen väntar ett helguppehåll för WSL.

LÖRDAG 14:
Det fanns i princip inget positivt alls att säga om dagens match förutom möjligen att Jorginho visade en del fina passningar och så förstås N'Golo Kanté. Allt annat var långt under de krav vi har rätt att ställa. Mest oroande dock var ju inställningen. Det var som de inte brydde sig rent generellt. De gjorde det säkert men det märktes verkligen inte. Nästa gång väntar ett Mourinhotänt Tottenham borta. Det här kan bli pinsamt om Frank Lampard och hans team inte kan få igång de här sömngångarna till nästa söndag.

Ligasäsongen har rasat ihop som ett korthus och tyvärr kan vi inte säga annat än - att Chelsea förtjänat det så uselt, så viljelöst, så tempolöst som de spelar. Chelseaspelarna borde skämmas allihopa över de matcher de spelat på sistone. Det är nästan värre än januari i år när vi åkte på smäll efter smäll, bl a 0-4 mot Bournemouth.
  Andra matchen i rad då motståndarna skapar två skott på mål och gör mål medan Chelsea....
    Chelsea är i fritt fall och ärligt talat som spelarna uppträder ser vi inget slut på det.

Millie Bright blev utsedd till Månadens Spelare i WSL för november. Grattis.

Chelsea Women förstärker också med Årets Spelare från skotska ligan. Hibernians Jamie-Lee Napier. Klar från januari. En ytter- wingback som kan spela på båda sidor. Gjoirde imonerande 22 måpl på 36 matcher från en sådan position förra säsongen. Hon är också landslagsspelare för Skottland,

FREDAG 13:
Från presskonferensen:
Första ämnet var Fikayo Tomoris nya kontrakt. Lampard öste beröm över backen och menade att han kommit en lång väg och att han tagit sig den vägen själv. Lampard uttryckte stort förtroende för honom,.
    Lampard tror en plats bland de fyra bästa är möjlig att nå. Chelsea måste fortsätta överraska för att ta sig dit. Chelsea har också fått en påminnelse om att de inte är färdiga än.
    Han har inte pratat med Giroud eller någon spelare om framtiden och kommer inte att så göra förrän i januari. Han vill att Grioud ska stanna och menar att Giroud visat på träning att han är fullt koncentrerad på Chelsea.
    Lampard duckade frågan om Nathan Aké och återköpsklausulen. Det är som det är var allt han ville säga och berömde Aké för vad han gjort i Bournemouth samtidigt som han sa vad han måste om att han är nöjd med försvarsbesättningen.
    West Hammatchen var en varning som han kan använda före alla matcher. Inklusive den imorgon. Han hade inte förväntat sig den svaga insatsen mot dem och att Chelsea skulle vika ned sig så.
    Han menade att han kommer att rotera på mitten, helt enkelt för att spara på spelarna med tanke på det intensiva schemat.
    Ang transfers vill han ha första klassens kvalitetsspelare. Spelare som gör Chelsea bättre men framförallt spelare som vill spela för Chelsea. Han kan föreslå spelare men det är många inblandade innan något kan hända.
    Han erkänner att Chelsea har ett problem med att stänga ned matcher. Det måste förbättras.
    Han ser inte alls vänsterbackspositionen som ett problem och berömde Emerson för dennes match mot Lille.
    Han vill inte likna Reece James vid någon annan spelare men betonar det föredöme Azpilicueta är för honom. Han gjorde dock klart att även om James spelat på mitten en hel del är det som ytterback Chelsea vill utveckla honom.
    Han gratulerade Klopp till hans nya kontrakt och betonade att det finns många mycket bra managers i PL.
    Tomori är fortfarande skadad men kan bli aktuell nästa helg. För Loftus-Cheek dröjer det ännu några veckor.
 
Bournemouths skadelista är mycket stor, de saknar Charlie Daniels, David Brooks, Junior Stanislas, Adam Smith, Steve Cook och Lloyd Kelly imorgon. Nathan Aké är därtill borta i sex veckor och de har frågetecken kring Callum Wilson och Joshua King även om Eddie Howe hoppas King ska kunna spela mot Chelsea.

Det är Lucia och Emma Hayes skulle pryda varje lussetåg i mörkret som Chelsea spelat den här säsongen. Plumpen att förlora en oviktig match i ligacupen på straffar, i veckan överser vi med. Vi ser hellre på insatserna mot Arsenal och Manchester City som var otroligt bra. Att vi också väntar på världsettan Sam Kerr som kommer att förstärka laget skadar inte. Det ska bli enormt att se henne efter nyår.
    I helgen spelar Chelsea Women sin sista match för året. De möter Liverpool i WSL innan helguppehållet. Liverpool som tydligen satsat allt på männen senaste året och glömt bort sitt damlag. De är inte i närheten av det lag som de varit de senaste åren till stor del på grund av utebliven satsning på laget. De ligger i botten på WSL och Chelsea bör vinna matchen.

Med tanke på de lag som slogs ut, Ajax, Inter, Salzburg, Benfica blir ju Europa League ovanligt intressant. Ärligt talat ser den svårare ut nu än när Chelsea vann i våras.

TORSDAG 12:
Fikayo Tomoir har skrivit på ett nytt femårskontrakt med Chelsea. (5,5 år faktiskt) Chelsea gör nästan allt rätt just nu. Roman är PLs bästa ägare och Granovskaia är den bäste klubbchefen av alla. Utan konkurrens ärligt talat även om United kanske drar in mer pengar.

Grattis Malmö. Hoppas ni kan övertala Rosenberg att fortsätta spela i slutspelet. Vi är stolta över er prestation och de flesta av oss är avundsjuka då det ger er ännu mer pengar att köpa sönder svensk fotboll ; ). Sådan är fotbollsvärlden. Staty för Rosenberg nu! Han är den äkta MFF_hjälten. Medan Malmö nu tydligeni sparkar Rösler för vad han gjort! Fotboll alltså.
    Kommer de nu att köpa Djurgårdens Buya Turay, de är de enda som har råd att göra det?

Det här kan vi inte undanhålla er. Dagens val i UK är första valet sedan 2001 då Chelsea inte toppat tabellen när britterna ska rösta. (Sedan kan vi ju bara hoppas du röstar bort BoJo och tar sitt förnuft tillbaka när det gäller Brexit, för det är fortfarande obegripligt hur man kan rösta om något innan man ens vet vad man röstar om, som när de röstade om Brexit.)

Kanske inte så överraskande men Christian Pulisic har blivit utnämnd till USAs främste landslagsspelare under 2019. Det är förmodligen ugnefär detsamma som om han vore Årets Spelare i USA. USA har en del unga spelare på g, inte minst i Tyskland de har dock ännu knappast en kader av väldigt bra spelare så Pulisic står förstås ut i sin egen klass just nu. Vi glömmer dock lätt, inte minst för att han ser ju inte ut att vara det, att han bara är 21 år och rimligen kommer att bli väldigt mycket bättre.

Bara lag från de fem största ligorna,  England, Spanien, Tyskland, Italien och Frankrike, är nu i slutspelet i Champions League. Ett trist nog faktum att konstatera och med de förändringar som planeras kan det komma att bli än värre. Det är ju därför Uefa vill skapa B- och C-turneringar för de andra länderna .Det är inte oväntat men det är samtidigt ganska trist att det blivit så här, det som går att förändra är ju ändå att inte göra situationen ännu värre. En stor uppgift för Uefa om CL ska överleva utan att bli den liga vissa klubbar inom G18 jobbade för att det skulle bli, en europaliga.

Det är önsketider så vi önskar oss att få se Rüdiger ihop med Tomori på lördag. Vi önskar att Emerson tar alla hörnor istället för Willian. Sedan önskar vi ett Chelsea med rätt inställning och ett lag som får utfall på offensiven utan att skänka bort mål som gör oss nervösa över hur matchen ska sluta. För Chelsea ska slå det skadedrabbade Bournemouth, annars har vi inte i toppen att göra.

Chelsea Women förlorade till Reading i Ligacupen efter 1-1 vid full tid och 2-4 efter straffar. Nu gör det inte så mycket då de redan var klara för avancemang från gruppen men den fina statistiken utan förlust denna säsong är körd.

ONSDAG 11:
Det brukar finnas något lag man önskar i lottningen av slutspelet i Champions League. Inte i år. Det närmaste vi kan komma är nog ändå Leipzig. Bayern ligger sämre till i Bundesliga men har oceaner av rutin, vilket är viktigt som bara den i CL, så av de lag vi kan få blir det nog Leipzig vi får önska oss. Fast ska vi döma av tidigare lotter blir det väl Barcelona eller PSG (då föredrar vi Barcelona som är ojämna och om Messi inte kan spela inte omöjliga).
    Chelsea kan bara lottas mot gruppettor; utom engelska lag som slutar gruppetta och Valencia då vi redan haft dem i vår grupp. Därav de tuffa lott-möjligheterna, PSG, Bayern München, Juventus, Barcelona eller Leipzig.
    Lottningen sker på måndag och oddsen på en kvartsfinalplats för Chelsea är väl inte direkt låga.
    Någon klar favorit till att vinna CL som så ofta varit fallet ser vi inte i år. Det kan nog bli jämnare än någonsin och 5-6 lag kan säkert vinna det hela. Bereoende på lottning och dagsform.

Tillbaka till vardagen. Förutom lottningen av Champions League får vi nu koncentrera oss på ligan (och FA Cupen) i några månader. Det är nog bra det. Chelsea har en hel del att jobba med, en otrolig positiv potential och vissa saker som ännu inte fungerar särdeles bra. Först väntar en match mot svårt skadedrabbade, i försvaret, Bournemouth och det kräver engagemang och inställning lika mycket som mer glamorösa matcher. Chelsea kan annars förlora den CL-plats vi just nu håller inför nästa säsong.

Christian Pulisic gjorde inget mål men en mycket bra match och hyllas ordentligt i Guardian. Han ses som en spelare som är mästare i kurragömma, vilket är en mycket intressant analogy som vi kan komma ihåg när vi ser honom. Läs det gärna>>

Dagens Chelsea borde komma med en hälsovarning. Risk för hjärtattack.
    Det spelar ingen roll hur bra de spelar, hur övertygande de är. Plötsligt tappar de allt och gör matcher som inte borde vara spännande till nagelbitare.
    Frank Lampard har gjort mindre underverk men för att Chelsea ska utmana om några som helst titlar vilket är närmast ett minimikrav i klubben så måste han få ordning på försvarsspel som ibland blir obefintligt och en makalös oförmåga att spela av matcher som borde varit vunna för minst en halvlek sedan.

TISDAG 10:
Det blir Valencia och Chelsea som går vidare. Favoriterna Ajax är laget som får spela Europa League efter att förlorat till Valencia hemma. Chelsea var överlägsna Lille men höll ändå på att göra bort sig och tappa avancemanget.
    Lottning på måndag. Just nu kan vi lottas mot; PSG, Bayern München, Juventus, Barcelona eller Leipzig. Inte direkt på jultomtens önskelista på något sätt. Får se vilka som vinner sina grupper i morgon och hamnar i vår lottskål. (Är Bayern eller Leipzig Bästa lotten av dessa???)

CHELSEA U19 vs LILLE U19     1 - 1
Vi ska inte ha för stora förhoppningar i den här matchen då Chelsea matchar rena pojklaget och låter massor av riktigt unga spelare få pröva på internationell fotboll mot Lille som redan är klara till slutspel i Uefa Youth League.
    Det hindrade dock dem inte från att helt dominera starten på matchen och oroa Lille.
     Chelsea tar också rättvist ledningen genom Rankine i 15e minuten. Även om det nog var ett självmål.
    Minut 25 och debutantmålvakten Askew räddar ett friläge från Camara. Mycket fin räddning där han snabbt kommer ned med ena handen och stoppar bollen.
    Lilles målvakt replikerade med en bra räddning när George Nunn kom fri. 37
    En fullständigt underbar dribblingsräd av Bate. 58 Det hela slutade med en hörna efter ett nästan självmål (till).
    Uefa har nu gett målet till självmål av Ben Hamed och inte Rankine som Flashscore uppger.
    En väkldigt bra räddning av Lilles målvakt på en hög volley från McCleland. 67 Det var nära även på returen ur alldeles för svår vinkel dock.
    Lillespelare knäar en boll i stolpen och ut efter en lång frispark. 85 Nära kvittering. Chelseas unga lag med många debutanter har annars varit det bästa laget hittills.
    Lille som spurtat bra kvitterar och Aksew kan inget göra åt det. 88 Ramet gjorde det.

U19-lagets möte mot Lille U19 i UYL visas på Viaplay kl 14.00 idag.

Vilken match det kan bli ikväll.
    Om Chelseas spelare har tagit till sig den högst befogade kritiken efter svaga insatser på sistone. Det är som en cupfinal på sitt sätt då det handlar om att Vinna. Visst, oavgjort kan räcka om Ajax hjälper oss, men varför ska de göra det, de är redan klara och bryr sig föga om det blir Chelsea eller Valencia som gör dem följe till slutspelet.
    Vi ser fram emot det här med viss nervositet men också med tro och förväntan. Lille är klart bättre än de resultat de fått med sig i CL så om Chelseas spelare tror de kan göra som mot West Ham och Everton och mer eller mindre bara ställa ut skorna och inte kämpa lungorna ur sig, då åker vi dit. Everton gav ju oss en läxa, utan att verkligen vilja vinna förlorar man.
    Tyvärr spelar det ingen som helst roll för U19-laget hur det går mot Lille. De är för första gången utslagna före semifinal i Uefa Youth League. Inte ett resultat vi väntade oss, vi trodde de skulle få lättare att ta sig ur gruppen än a-laget. För det var ju egentligen bara de otroligt okunniga engelska sportskrivarna (de kan påfallande lite om fotboll utanför England) som menade att Chelseas CL-grupp var lätt.

MÅNDAG 9:
Kurt Zouma erkände på presskonferensen att det ibland saknas kommunikation i Chelsea under matcherna. Det såg vi ju verkligen när han stod och sov när Kepa försökte passa honom före tredje målet.

Förklaringen till att Fran Kirby saknades i damernas väldigt imponerande vinst mot City var ett virus, ingen skada.

Från presskonferensen:
Som tidigare ryktades är Giroud och Tomori borta, med småskador. Däremot är det mycket roligt att Antonio Rüdiger är tillbaka i truppen och kan kanske starta imorgon.
    På pr-tränat manér undviker Lampard att ge klara besked om vad han egentligen tycker om Chelseas försvarsspel och målen de skänker bort just nu.
    Han medger att han är medveten om att Chelsea ännu inte vunnit hemma i Champions League den här säsongen. Det återstår mycket arbete för att nå målen och kanske beror det på att det är ett ungt lag (om vi förstått hans resonemang rätt).
    Chelseas dåliga form verkar varit väntad. Han har inte trott på något "invincibles" utan det är alltid upp och ned i en liga som PL.
    Han diskuterade om det finns en hajp runt Rüdiger (som ju byggts upp av att så många av oss längtar efter hans återkomst). De har försökt testa honom i matchliknande situationer. Lampard påminner om att det har inte bara handlat om att ge unga spelare chansen, utan att vi startade säsongen med sex allvarliga skador på viktiga spelare.
    Sedan har det tydligen åter varit rasistiska och homofobiska ramsor (som vi missat om sportskrivarna inte menade i Manc-derbyt). Lampard fördömde det förstås som alla vettiga människor gör.
    Det är tätt mellan matcher nu och det går inte att göra så mycket arbete på träningarna.
    Efter att menat att alla matcher är stora erkänner Lampard att matchen mot Lille som ju har karaktären av en utslagsmatch är hans hittills största utmaning som manager frö Chelsea.
    Han menar att spelarna är i bra fysisk form och ska kunna hantera det hektiska schemat som är just nu.
    Han vill inte gå med på att förlusten mot Everton påverkar hur han tänker kring transfers i januari nu. Han trycker på att man måste se det hela i ett större perspektiv, inte bara reagera på ett bakslag.
    Han menar att det psykologiska trycket av stora matcher som mot Lille är positivt för spelare som det var för honom, även unga spelare. Det är en möjlighet att utmärka sig.
    Han medger att Chelsea känenr större tryck och press när de spelar hemma, särskilt om de inte kan göra mål i första halvlek.
    Han har ingen lista på var eller hur Chelsea ska förstärka. Åter handlar det mer om helhetsbilder.

Fikayo Tomori och Olivier Giroud har inte tränat idag inför matchen mot Lille. Vi fruktar att det innebär att vi får samma mittbacksproblem som senast.
    Chelsea måste vinna över Lille. Har Chelsea tur att Ajax slår Valencia räcker oavgjort. Förlust och det är Europa League efter nyår.

Chelseas första match i FA Cupen, mot Nottingham, har flyttats från 4 till 5 januari.

Det räcker inte.
    Chelsea är på väg men saknar just nu hårdhet, tillräcklig vilja och ett försvarsspel. Alla tre sakerna är absolut nödvändiga om säsongen ska sluta positivt.
    Ändå ligger vi fyra i ligan och har chans att gå vidare i Champions League om...

Just nu är verkligen inte tidpunkten då en formsvacka ska hända men det verkar ändå blivit en. Tre förluster på fyra matcher är inte lovande. Två av dem dessutom till bottenlag och den tredje till ett annat lag i dålig form.

Lampard har gjort nästan allt rätt sedan han tog över i Chelsea.
    Det finns dock en sak han faktiskt inte lyckats med, snarare rent ut misslyckats med. Trots att problemet varit uppenbart redan från säsongens allra första match.
    Försvarsspelet är undermåligt. Det är det sämsta försvar Chelsea har visat upp det här årtusendet. Det håller knappt 90-talskvalitet. Faktum är att det är nog inte ens där heller.
    Det gick ett tag att dölja den skavanken någorlunda då mittfält och anfall har varit desto bättre. Nu påverkar dock det usla försvarsspelet hela laget. Det har sänkt tempot och det sprider osäkerhet inte bara hos den stackars målvakten som måste be böner inför varje match med tanke på vilken usel hjälp han får av sitt försvar, framförallt mittbackarna. Vi såg också mot Everton hur Kepa dessutom tvingades ta skulden för tredje målet av de s k experterna i studios och andra ställen för ett felpass som aldrig någonsin hade varit ett felpass om backen han slog bollen till hade varit med i matchen istället för att stå och sova och låta en spelare som var längre från bollen än han själv ta hand om den för att han inte väntade sig en passning från sin målvakt! Kommunikationsmiss mellan Spanien och Frankrike, eller bara uselt försvarsspel? Vi tror nog det var det sistnämnda alternativet. Kepa får också skulden för att inte vara duktig på inlägg, men hur kan han vara det när han inte kan lita på att mittbackarna framför honom ska göra sitt jobb. De klarar ju inte av att positionera sig i spelet utan boll, och absolut inte när bollen kommer dit där de ska vara. Försvarsmässigt håller Chelsea just nu inte Premier Leaguekvalitet på något sätt.
    Lampard har fått lite bättre ordning på Chelseas spel på fasta situationer sedan han övergav det strikta zonspelet på hörnor t ex. Nu spelar Chelsea ett mixspel med man-man och zon. Däremot har Lampard och hans assistenter inte alls lyckats få försvararna att försvara sig. Chelsea har släppt til 24 mål på 16 matcher. Det är långt ifrån godkänt och tar vi dessutom de målen mål för mål, är förmodligen 2/3 till 3/4-delar av dem rena gåvor till motståndarna. Inte resultatet av att motståndarna har varit duktigare än Chelsea. Sedan kan vi prata om att det är hela lagets ansvar att försvara sig, hur mycket vi vill eller inte vill.

Detta har nu gjort att Chelsea viker ned sig i matcherna för de vet ju att de inte kan försvara sig och de kan inte spela med handikapp på det sättet. Statistiken är tydlig och skrämmande. Av tretton matcher som Chelsea legat under i halvtid har Chelsea förlorat tolv matcher nu!
    Det går inte att förklara bort.
    Det är om något, en stor anledning till oro över om Chelsea ska klara målet med en CL-plats i år. Risken är, om Chelsea inte snarast får ordning på detta, att Chelsea tappar CL-platsen redan före jul.

Före säsongen oroade vi oss inte alls för försvaret, det var anfallet som oroade oss. Vi tyckte försvarsuppsättningen var lovande med en bra mix av erfarenhet och ungdom. Sedan drog Rüdiger på sig en ny skada och trots Tomoris genombrott har försvarsspelet bara blivit sämre. Till den grad att det nu påverkar allt i Chelseas spel. För det finns inget förtroende för försvaret.
    Vi kan väl ändå inte skylla allt på att Rüdiger inte spelat mer än en halvlek. Det är ju tre till (minst) som är ansvariga för försvarsspelet. Men även Mr Pålitlig, César Azpilicueta går inte att känna igen i de flesta matcher längre.

Så om Chelsea ska värva i januari, då måste nog Chelsea värva till sig ett bättre försvar. Inte köpa till andra lagdelar innan försvarsspelet är justerat. För sämre än vad det är just nu är tyvärr inte en omöjlighet att det blir då sådana saker tenderar att sprida sig till övriga delar av laget. Det går inte att spela fotboll och ge motståndarna handikapp. Tre nollor har Chelsea hållit i ligan. Mot Brighton, Newcastle och Crystal Palace. Det är så långt från godkänt det kan bli även om den hållna nollan mot Ajax imponerade.

Varför det då så uselt? Tja, det är ju Lampards jobb att fixa, men vi skulle onekligen föreslå att de börjar prata om hur man positionerar sig i spelet utan boll! För när de är helt fel där så blir det helt fel även när bollen kommer in i straffområdet. Vi har ju också råkat ut för några riktigt konstiga mål som normalt inte blir mål. Som när bollen studsade i stolpen och i bakhuvudet på Kepa, andra målet i lördags ska inte bli mål, det finns några exempel till. Däremot finns det inte så många mål som vi kan säga att de målen går inte att försvara sig emot.

Vi är oroliga just nu med tanke på hur tuff den här perioden av säsongen är, och vi har några väldigt tuffa utmaningar framför oss. Den första förstås mot Lille då vi absolut inte kan gå ut och hoppas på att Ajax som inte har mycket att spela för ska hjälpa oss genom att besegra Valencia. Lille är bra, de må vara jumbo i gruppen med få poäng men de har varit med och hade kunnat få poäng i flera av de matcher vi sett med dem i CL.
    Vi föredrar ju att få spela slutspel i Champions League mot att spela Europa League med Arsenal och United efter nyår.

Så vi hoppas Chelsea ger oss vår tilltro och våra leenden tillbaka på tisdag kväll. Sedan kan vi börja se framåt igen. Bournemouth följer. Båda är hemmamatcher vilket oroar lite. då Chelsa haft det svårare på Stamford Bridge än de borde haft.
    Framtiden för Chelsea är fortfarande väldigt ljus, men inte utan problem. Problemet är också väldigt tydligt och borde inte vara omöjligt att lösa, även om det kan innebära tuffa beslut om vissa spelares framtid i klubben så att säga.


 

 

Rykten, notiser m m, v-50


SÖNDAG 15:
Kommentarerna på hemsidan är rätt återhållsamma från Frank Lampard efter den patetiska insatsen igår. I Daily Mail är han betydligt mer frispråkig och dömer ut laget nästan lika mycket som de förtjänar. Han dömer ut insatsen helt och menar att spelarna borde skämmas för att spela så inför hemmapubliken. Det är inte ett sådant fotbollslag han vill vara manager för, säger han. Läs mer här>>

Överraskande rykte och vi tar det inte på största allvar. Chelsea ska vara intresserad av en mittback från Brighton som inte platsar där men som gjort succé i Championship med Leeds, Ben White. Och ska vara beredda att betala 25m pund för honom. Skojar Daily Mail med oss? Vi kan inte tolka det annorlunda med tanke på att Chelsea har Marc Guehi som är minst lika bra och kan köpa Nathan Aké som är klasser bättre för "bara" 15m pund mer!

LÖRDAG 14:
Ännu en hollywoodkändis på Chelseamatch. Det visade sig att Mathew McConaughey, var på Chelseas match mot Lille och fick en egen tröja med Pulisics nummer. McConaughey är delägare i nya MLS-klubben Austin FC. En av de som kommer att komma in snart i MLS's expansion. Vi känner ju till att Will Farrell som är stor Chelseasupporter är delägare i Los Angeles FC som just gjort sin första säsong och gick till semi. Läs mer här>>

Känslan är att agenten vill ha igång ett budkrig, för efter att hört länge nu att United jagar Saul Niguez från Atleti har plötsligt Chelsea dragits in i rykteskarusellen. Fullständigt utan grund antar vi.

Spanjorerna, sin vana trogen, försöker nu göra allt för att få det att se ut som om Chelsea ska förlora ännu en stor spelare. De hävdar att N'Golo Kanté nu vill lämna Chelsea. Vi tror inte ett enda dugg på det. Det blri dock knappast Barcelona fast de vill värva för Kanté ska inte vara intreserade av dem, utan snarare Madrid. Fast inte dem heller utan det skulle bli Juventus eller Bayern enligt det här fullständigt totalt icke underbyggda rykten från en obskyr spansk källa som lyfts upp av engelska tabloider.

Bryan Fiabema är en 16-pårng från Norge som Nigeria påstår är nigeriansk anfallare. Det återstår nog att se vilket land han väljer att representera; sitt födelseland och sin mors eller sin fars.Han har spelat för Norge i ungdomslandslagen, I vilket fall som är han dn yngsta som debuterat i Tippeligan och just nu har han en period av provspel hos Chelsea.

Frank Lampard verkar inte vara något stort fan av Pedro, lite förvånande då hans direkthet och speed ofta hade behövts när Chelsea kör fast. Pedro har också utgående kontrakt så han förväntas lämna. Bland intressenterna finns tydligen hans gamla klubb Barcelona vars fan välkomnar honom,

Eden Hazard har inte direkt haft någon drömstart i Real, mest negativ kritik och skador. Han har lovat (mer skämtsamt tror vi) lovat att återkomma till Chelsea när han är klar i Madrid och har berömmer Lampards start i Chelsea. Läs mer här>>

FREDAG 13:
Det har talats om Inter för Marcos Alonso men nu sägs det vara Atletico Madrid som är mest intresserade.

Franska rykten säger att Chelsea ska varit i kontakt med Neymars folk om en ev övergång från PSG. Av någon anledning tvivlar vi på detta.

Mycket prat om kontrakt i Chelsea. Tre spelare sitter på utgående kontrakt; det är Willian, Pedro och Olivier Giroud. Willy Caballero har också bara ett ettårskontrakt. Av de spelarna förhandlar Willian om nytt kontrakt. Både Pedro och Giroud förväntas lämna, kanske redan i januari.
    Därtill sägs det att Chelsea vill öppna förhandlingar med Reece James och Tammy Abraham om nya långtidskontrakt Båda har löpande kontrakt till sommaren 2022.

Precis som väntat. Evening Standard bekräftar vad vi är övertygade om. Leicester kommer inte släppa några som helst spelare i januarifönstret. Och varför skulle de? De har sitt bästa lag sedan den sensationella titeln, de är en välskött klubb utan ekonomiska problem. Tyvärr lär det inte stoppa några rykten om Ben Chilwell till Chelsea men vi är 100% säkra på att det absolut inte kommer att hända i januari.

En Bournemouthspelare som tillhör Liverpool erkänner att han fortfarande är i regelbunden kontakt med Frank Lampard. Det är fastbollspecialisten Harry Wilson, landslagsman i Wales som hade Lamps som manager i Derby förra året som menar att Lampard är den viktigaste influensen i hans karriär.

Ashley Cole uppmanar Chelsea att värva Ben Chilwell, han säger också att han har hört att Chilwell är ett Chelseafan. I vilket fall som misstänker vi att Leicester är mer än ovilliga att sälja trots prislappen om 60+m pund.

TORSDAG 12:
Förre akademispelaren Jeremie Boga har äntligen, vid 22 års ålder börjat leva upp till det löfte han var i akademin. Chelsea har ju sålt honom och han spelar nu i Sassuolo där han gjort succé Något som attraherat Barcelona. Chelsea kan dock sätta en ordentlig käpp i hjulen på det. Detta då Chelsea har en återköpsklausul enligt ryktena om ynka 3,5m pund för Boga (som enligt snack vi hört väldigt gärna vill återvända till Chelsea). Boga var fransman i Chelsea men har nu bytt nationalitet till Elfenbenskusten.

Vilka fullständiga idiotier man får höra vid silly season. Som när Ian Holloway påstår att United ska byta Pogba mot Kanté. Ett byte Chelsea inte ens bör fundera på i en tiondels sekund. Vad ska vi med en krångelnisse som Pogba till när vi har en av världens bästa och mest lojala fotbollsspelare i Kanté. I vår bok i en fullständigt annan klass än Pogba (förutom allt strul med denne, sociala medier och hans agent).

Willian antyder att han snart kommer att skriva nytt kontrakt med Chelsea. Hans agenter jobbar på det och enligt Willian ska det snart vara klart.
    Han har haft erbjudande från Barcelona och Atletico i somras men vill stanna i Chelsea och bo kvar i London där han och hans familj trivs väldigt bra.

Inter gnäller i italienska medier om att Chelsea satt en för hög prislapp på Marcos Alonson. 35m € är för mycket enligt dem som vill betala en liten lånesumma och sedan en köpoption. Vi kan bara stödja Granovskaia, Chelsea måste dra ned på lån och istället sälja spelare direkt.

Lite silly season-spel. Crystal Palace begär 80m pund för Wilfried Zaha som är bort på mästerskap udda år och Dortmund begär 100m för Jadon Sancho som följer Chelseas spelschema med landslagsuppdrag. Zaha är 27 år med massor av PL-erfarenhet. Sancho är 19 och saknar PL-erfarenhet.
    Vilket vore bästa köpet? Och då har vi inte ens tittat på hur de spelar, var de spelar och allt det där som spelar roll. För att inte tala om karaktären på spelarna. Sancho har ju också ett plus i att han redan är mycket god vän personligen med flera Chelseaspelare, och redan har konkurrerat med Pulisic. Är Sancho en ersättare till Willian? Är Zaha det? Eller är det på vänsterkanten de vill spela, där vi har Pulisic och även Hudson-Odoi?
    Det där med att värva är kanske inte så lätt som man kan tro av medierna som tror det bara handlar om att ta in en bra spelare.
    Plus att många hävdar att Palace kan vara intresserade av Giroud eller Batshuayi vilket skulle göra affären billigare så att säga...

ONSDAG 11:
För några omgångar sedan var Atalanta ohjälpligt sist i sin grupp. Ikväll tog de sig vidare som grupptvå till slutspelet i Champions League genom att slå Shaktar på bortaplan och ta den plats vi todde ukrainarna skulle ta. Mario Pasalic gjorde Atalantas andra mål.

Bournemouths Jordan Ibe har haft lite annat att tänka på än matchen på lördag. Han har varit uppe i rätten, anklagad för att kraschat sin Bentley in i ett café och lämnat olycksplatsen i somras.

Vi är inte fotbollsteoretiker så vi undrar lite över vad man kan säga om statistik och vad som måste förbättras. Är två mål på 19 chanser OK eller är det Uselt? Vi har ju sett liknande siffror hur många gånger som helst med Chelsea nu.
    Vad vi 'ändå måste säga är väl att ett insläppt mål på två chanser är dåligt om man släpper in det, eller som mot United i första matchen. Fyra mål på fem chanser!
    Enklast sett är väl att det är uselt både framåt och bakåt när vi tittar på statistiken och resultaten för Chelsea den här säsongen, också. (För det här har inte bara varit under Lampard, dåligt utfall på målchanser har varit aktuelt i flera säsonger nu, De säsongerna har Chelsea dock klarat av att försvara sig bättre.).
    Chelsea kan spela hur bra som helst, men det är resultaten som definierar klubben ändå. Det kan ingen statistik någonsin ändra på, för den enda statistik som egentligen betyder något är om antalet gjorda mål är större än antalet insläppta mål.

Daily Mail hävdar att det är en anfallare Chelsea kommer att värva och att Chelsea hade scouter att utvärdera Leipzigs Timo Werner och Lyons Moussa Dembele. Vi har inget emot någon av dem, av tillgängliga Dembeles föredrar vi Moussa till Ousmane. Fast ryktesmässigt är vi mer intresserade av Nathan Aké även om vi avvaktar och ser hur försvaret utvecklas nu när Toni Rüdiger äntligen är tillbaka.

Otack är världens lön. Det vet inte minst Carlo Ancelotti som ledde Chelsea i en av de bästa kampanjer klubben någonsin gjort 2010 och ganska kort efter fick lämna. Igår tog han Napoli till slutspel i CL och fick sparken efter matchen av ett Napoli som verkar göra sitt bästa på att förstöra sig själva. Nu är han aktuell för Everton. Grattis Everton om ni lyckas få honom.

Mycket prat om att Lampard ska pekat ut att det är en anfallare Chelsea behöver i januari. Som ni väl vet vid det här laget föredrar CSFC att man fixar försvaret först. Men sådant gillar inte silly season-folket så vi får väl se.

Tyske fotbollsexperten Raphael Honigstein tror Dortmund kommer att göra en Pulisic med Jadon Sancho i januari. Sälja men behålla som lån till sommaren. Det är många som rycker i den unge londonern. Chelsea sägs vara en av de klubbar som vill ha honom. Annars har det pratats allra mest om United och Liverpool.

TISDAG 10:
Mycket har sagt och det har redan utnämnts till Årets Mål, Sons solomål för spuds mot Burnley. Det var OK, som Chelseas kolumnist Giles Smith mycket riktigt påpekar. Men det var inte i närheten lika bra som Eden Hazards mot Arsenal 2017. Inte i närheten. Det var kanske likt John Spencers då nästan ingen försökte stoppa Son. Se båda Chelseamålen här>>

Vi tar det med en skopa salt då Daily Mail hävdar att Lille tänker vila sina bästa spelare mot Chelsea. Vi får väl se kl 20 när laguppställlningarna kommer.

Inte Chelsea men kanske något om faran över att vara lite för förtjust i ett idrottslag som "sviker". Läs här>>

Daily Mail hävdar att en amerikansk miljardär har gjort ett försök att köpa Chelsea. Todd Boehly är delägare i baseballaget LA Dodgers och ska ha försökt köpa Chelsea. Roman ska dock sagt nej då budet inte stämde med den prislapp han påstås ha satt på klubben. Tack för det. Vi vill absolut inte under några villkor ha en amerikansk ägare, vi har sett för många usla amerikanska klubbägare redan i engelsk fotboll. Deras syn på sport är enbart affärsmässig och det vill vi inte uppleva. Läs mer här>>

Lite tidigt att tänka på men Bournemouth ser ut att sakna alla sina fyra förstaval i försvaret på lördag mot Chelsea. Aké fick ju gå av med en lårmuskelskada i helgen. Trots att de är så skadedrabbade där bak har de inte släppt in fler mål än målskänkarna i Chelsea! (24 st båda två). Cherries fick också Callum Wilson skadad i helgen, oklart hur svårt och sedan tidigare är Joshua King borta. De måste nu lita på tidigare Chelsea-akademisten Dominic Solanke som aldrig levt upp till vad vi trodde han skulle bli. Vi kan bara hoppas att Chelsea ändå inte tror det blir en lätt match som de tycks gjort i ligan på sistone mot andra lag i nedre delen av tabellen.

The Sun har listat floppar och hittar som Chelsea värvat i januarifönstren. Det finns onekligen båda att välja på och det går också att diskutera vilka som är vilket. Noterbart är t ex att spelare som Mourinho ratade senare som Kevin de Bruyne och Mo Salah kom i januari. Spelare som idag är absolut topp i PL, i andra klubbar.
    Läs mer här och avgör själva om Torres, Ivanovic, Luiz, Cahill, Matic räknas hit eller dit>> CSFS's åsikt är nog den att Chelsea haft fler hits än floppar även om just de Bruyne och Salahs utsparkningar från klubben tillhör det vi allra mest klandrar Mourinho för under åren. Pulisic måste väl också räknas som en januarivärvning, även om han anslöt först i somras!

Chelsea (och Man U) lär skickat scouter att följa Atletico Mineiros mittfältare Marquinhos. Brasilianaren har dock ett nyskrivet kontrakt och vi ställer oss alltid skeptiska till rykten om mittfältare.

Aston Villa och Pedro är något det pratas alltmer om. Chelsera säljer nog gärna i januari om de kan få ut en del pengar för spanjoren vars framtid verkar begränsat under Lampard, och vars kontrakt går ut i sommar.

Ok, det är Express men nu börjar även Chelsea knytas till norske sensationen i RB Salzburg, Erling Braut Håland, eller Haaland som han kallas i England. Det talas också om en gynnsam utköpsklausul. Vi får se vad det här ryktet leder.

MÅNDAG 9:
Vi lär nog få höra betydligt mindre om hur Los Arrogantos Blancos ska köpa Kanté och andra spelare från Chelsea närmaste tiden. Real Madrid måste nämligen generera +200m € i spelar-försäljningar för att klara Fair Play-reglerna innan de kan köpa nya spelare. De hittar säkert en väg som Fifa godkänner dem att fuska på, men det roar skvallerpressen då de nu kan spekulera vilt i vilka spelare som Chelsea och andra klubbar ska köpa från Real Madrid istället för tvärtom. De pratar redan om januarirea från Real!

Klubbens lånerapport från förra veckan och helgen hittar ni här.>>

Skulle kanske inte skada om Frank Lampard tog ett snack med Emma Hayes om det där med att försvara sig och det där med att komma igen efter legat under. Hayes Chelsea kan båda delarna. Lampards Chelsea kan ingetdera. Han kan även ställa en del frågor om skillnaden på vinnarvilja hos de två Chelsealagen. :)

En spelare som Chelsea lär tittat på, fast vi tydligen helt missat det är Nice's Youcef Atal. Det har abrupt slutat nu då spelaren dragit på sig en allvarlig knäskada. Fast vem som hittat på att han var aktuell för Chelsea har inte framgått.

Jadon Sancho är enligt skvallrarna Lampards önskevärvning (det var en annan spelare för fjorton dagar sedan). Sancho som sägs vilja lämna Dortmund kostar facila 100m pund men som vanligt när Chelsea värvar från Dortmund köper de i januari och ordnar övergången till sommaren. Undrar dock vad Pulisic tycker om det, han fick väl nog av att tävla med Sancho i Tyskland.

Julen är önskelistornas gyllene tid och efter Chelseas katastrofala försvarsinsatser (eller brist på försvarsspel) på sistone har nu fansajterna bestämt att det handlar om att köpa Milan Skriniar, Kalidou Koulibaly eller Nathan Aké, eller allihopa.

Det ska säljas också. Mest pratas det om Olivier Giroud till Inter. Ämen även Nathan vars kontrakt också går ut i sommar lär vara intressant för Belo Horizonte eller Vasco da Gama. Nathan har inte spelat en minut för Chelsea och är för närvarande utlånad till Atletico-MG.

Inter vill låna Marcos Alonso som var som allra bäst under Antonio Conte i Chelsea men den nuvarande spelstilen passar honom inget vidare. Det pratas dock också om att Crystal Palace kan vara intresserade av honom.

Aston Villa sägs vara intresserade av Pedro.

Ja, som ni ser - CAS domslut i veckan har verkligen satt fart på sladdertungorna. CSFC tror inte särskilt mycket på de flesta rykten, mestadels för att vi inte tror de är möjliga snarare än att de är intressanta för Chelsea. Nathan Aké är kanske det som låter trovärdigast eller ska vi säga troligast, å andra sidan vet vi ännu inte hur allvarlig hans nya skada är och Chelsea behöver verkligen inga fler skadade spelare just nu. Att få loss toppnamn i januari är väldigt svårt även om det förstås har hänt.


Biljettinformation; finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!