Champions League 2019-2020
Grupp H
27 november 2019

CSFCs spelarbetyg
OBS. Detta är helt subjektiva åsikter och handlar inte om att hänga ut spelare eller tvärtom, utan ett försök att från en vinkel bedöma vad som syns och ses genom en tv-ruta där vissa delar av spelet aldrig kan bedömas på ett rättvist sätt. T ex hur spelare rör sig utan boll då kameran bara följer bollen, något som kanske straffar mittfältarna mest. Det är också en emotionell reaktion av en supporter i relation till de krav vi anses kan ställas på spelare av den kvalitet som konkurrerar i Chelsea.


Valencia   valencia     vs    CHELSEA   Chelsea 
        2                          -           2        (1-1)

Valencias start-XI

Cillessen, Costa, Garay, Gabriel, Gaya, Torres, Parejo, Wass, Soler, Rodrigo, Gomez.

avb: Domenech Jaume, Correia, Mangala, Gameiro, Vallejo, Lee, Coquelin

Manager: Albert Celades

Målgörare

1-0
1-1
1-2
2-2

Carlos Soler, 40
Mateo Kovacic, 41
Christian Pullsic, 50
Daniel Wass, 82

CHELSEAS INSATS


6+

Började väldigt bra men hade stora problem med Valencias omställningar. Chelsea har enorma problem med inspel då backarna oftast luras ur position, särskilt Zouma idag.

En kämpainsats mer än skönspel kanske men många chanser skapade och ännu fler givna.
En jättetavla av Kepa som gjorde en superräddning på straffen skänkte kvitteringen till Valencia på ett inlägg som inte ens var menat mot mål.
HUR kan Chelsea hela tiden släppa till så många inlägg från vänster?

Chelsea är roliga att se på och det finns onekligen mål i laget, men ska det bli framgångar också måste något radikalt göras åt försvarsspelet, inte minst på inlägg. Vi hoppas innerligt att Rüdiger snart kan börja spela.



SPELARE >> OMDÖME

BETYG
1-10

Kepa Arrizabalaga * Fin räddning vid halvtimmen. Mäste skärpa sig i sina utspel, en gåva idag igen som lyckligtvis inte gav mål. Han segar med bollen jämnt när han har den vid fötterna och får hela tiden anfallare på sig och hans utspel blir därmed usla. Vi förlät och förlåter allt för den straffräddningen. Å andra sidan släpper man in sådana mål som kvitteringen, då får man inte godkänt. Det var himmel och Helvete för honom idag. 6-
Reece James Många fina inspel och bra försvarsspel. Lite sämre i andra då han hade svårare att hitta position på inläggen. 6+
Andreas Christensen Solid insats. Lite matchrostig kanske, orsakade lite väl många hörnor. 6+
Kurt Zouma Hade inte direkt sin bästa dag. Lurades gång på gång ur sin position och valde att gå på fel spelare och bollar. 6-
César Azpilicueta Rätt anonym faktiskt, det hände inte så mycket framåt och det blev för många inlägg från vänster. (Valencias höger) Några viktiga blockeringar. 6+
Jorginho * Gör tyvärr en hel del felpass i dumma lägen, ofta djupt ned på mittfältet. Orsakade straffen men det var nog lite otur i det då spelarna fastnade i varandra. 6
Mateo Kovacic Han GJORDE MÅL, hans första i Chelsea. Direkt på Valencias vilket var viktigt. En utmärkt match i övrigt också. 7+
N'Golo Kanté * Inte alls lika bra som i lördags tyvärr. 6+
Christian Pulisic Aktiv men tog lite för god tid på sig när han borde varit mer instinktiv. 7-
Willian Missade öppet mål i inledningen. Och vad har hänt med hans fasta bollar. Hans hörnor är inte bra för att vara snäll. Gjorde några bra saker men fler dåliga tyvärr. 6
Tammy Abraham Mycket nära göra mål med en snabb vinkling men en toppräddning hindrade det. Utgick pga skada i halvtid. 7-
-    
Michy Batshuayi In för Abraham. 46. Ska han får revansch för sin usla behandling i Valencia förra säsongen? Lite väl många offsidespring. Skapade en jättechans men ännu en toppräddning räddade Valencia på den touchade bollen. 6
Emerson In för Jorginho. 72 Osynlig. 6-
Mason Mount In för Willian. 80. För kort tid för betyg. -
CHELSEAS BÄNK

 

Pedro, Caballero, Giroud, Mount, Batshuayi, Tomori, Emerson

* vid namnet betyder gult kort. ** två gula-utvisning. <*> utvisning, direkt rött

Matchstatistik CHELSEA

motståndarna

Målchanser-Avslut 18 19
Skott på mål 5 7
Blockerade skott 4 2
Hörnor 7 6

Bollinnehav %

49 51
Källa Flashscore

 

Manager Frank Lampards INSATS

Tog ut lite mer rutin men kan inte vara nöjd alls med hur Chelsea spelade på Valencias omställningsspel. Måste få till det på inläggsspelet i Europa framförallt.

 

MATCHENS CHELSEA-LIRARE
Mateo Kovacic

 


KORT OM MATCHEN - skriven live, vilket vi hoppas ursäktar felskrivningar. Ej korrläst.

Hörna efter 34 sekunder. Ett lovande anfall men sista bollen in blockeras ut. Willian tar den. Domaren har dock en del att säga till Jorginho m fl.
    Dålig hörna som nickas bort av förste försvarare.
    Willian får öppet mål och nickar bollen högt över. Vilken miss. 2 Att bollen studsade innan är ingen ursäkt.
    Chelsea fortsätter dock med sin starka start även om domaren tycker Chelsea 'r lite för starka odh har dömt alla frisparkar till Valencia hittills. 5
    Pulisic görs ned och domaren friar... men Valencia får minsann frispark i nästa omgång. I ett sådant där läge som vi haft så svårt för, inte minst mot Ajax. 6 Jorginho kortas dessutom. Ska det bli en sådan domarinsats? Zouma till hörna.
    Kort variant och sedan plockar Kepa inlägget.
    Inlägg som går förbi av Azpi men Reeces returinlägg är på tok för långt och inkast för spanjorerna. 9
    Bra boll fram för Pulisic att löpa på men bollen är för lång och han hinner inte fram före målvakten. 11 Det är dock nära att Pul får en tå på bollen visar reprisen.
    Pulisic får en frispark när domaren borde avvaktat. Lite långt ut, hade kanske varit bättre att fått spela vidare. 12
    Willian ska ta den. Usel. Varken skott eller pass utan en lös lobb direkt till målvakten.
    Bra inlägg av James till Abraham som inte fpr tag i bollen ordentligt men han är där. 14
    Det har nästan uteslutande varit Chelsea första kvarten men de riktiga farligheterna har uteblivit.
    Bra försvarsspel av James. Valencia vinner dock tillbaka boll och har lite sammanhållande spel för en gångs skull.
    Lågt inlägg fråm James och en billig avblåsning för Valencia igen.
    Jättechans för Valencia där Rodrigo spelar in bollen framför mål och Maxi Gomez missar bollen helt. Det var farligt. Chelsea var inte riktigt med där. 19 Valencia har två spelare fria med en Chelseaspelare just framför mål. Där hade vi rent ut tur. Det är Zouma som tappat position.
    DU milde vilken filmning som domaren går på men oj var Parejo mjölkar det. Löjligt. 21
    Jorginho passar fel och det blir en bra chans igen för Valencia. Men nicken är lam och lätt för Kepa. 23
    Valencia har hittat in i matchen bättre nu och de har haft de två farligaste chanserna även om Chelsea varit det bättre laget.
    Kovacic får en skänkboll i boxen då en rensning tar i ryggen på en vit. Hörna. 24 Hopskallning för Zouma och Paulista. Sjukvårdare in.
    128 -82 i passningar till Chelsa så här långt.
    Willian till Abraham vars dragning inte funkar och sedan drar han på sig en frispark när en spelare rusar in i honom. 28
    Jorginho tappar boll. Hans form i lördags och hittills idag har inte övertygat.
    Ny jättechans för Maxi Gomez i ett fint anfall. Ensam med Kep missar han mål helt. 30 VIlka chanser han fått. Kepa är tydligen på den dock. Hörna. Kort och bortkastad.
    Chelsea har stora problem med Valencias omställningar.
    reprisen visar att det var en riktigt bra räddning av Kepa vilket var svårt att se i första kameravinkeln. Så inte en så stor miss av Gomez som vi först trodde.
    Fult av Wass som kortas. Inget att snacka om, men det gör han förstås ändå. 32 Det var en riktigt ful armbågstackling a la hockey.
    Willians inlägg för nära målvakten som inte släpper retur. 33
    Bra av Kante som tar sig hela vägen men hans pass till Willian är dåligt. Inlägg till Abraham sedan får inspark emot sig. 34
    Det går för långsamt fram och lite för mycket bolltapp på mitten tyvärr. Det är problemet för Chelsea hittills.
    Slarv igen från Kepa, som han gjorde mot City och gratischans som försvaret dock reder ut för honom. 36
    En boll hittar fram till Kante som skjuter bakom sig själv så att säga och högt över.
    Willian stoppar upp ett anfall och lägger swedan boleln för snävt för James. Chelsea vinner dock tillbaka bollen och kan försöka igen. Härligt inlägg av James till Abraham men vilken räddning Cillesen gör. Makalös. 38 Bästa målchansen hittills.
    Kovacic har läge för att skjuta men då det är fel fot vänder han om, lägger upp för James vars skott går högt över.
    Chelsea är sega på en omställning igen och den här gången ger det mål. Direktvolley som Kepa inte kan hålla. 40 Frånmycket nära håll ska påpekas till Kepas försvar.
    Kovacic, den mest osannolike av alla gör mål direkt. En rensing bort och Kovacic vinner boll, vänder om och sätter bollen perfekt vid stolproten. Den har han och Chelsea längtat efter. 41
    Kepa segar igen och slår sedan bollen direkt till inkast. Vad sysslar han med på de enkla bollarna. 43
    Mycket fint spel av Chelsea, Pul till Kovacic som helt ren slår till men Cillesen är med och gör en andra toppräddning. 44 Kort hörna och Kovacis lägger sedan en hård boll för nick men ingen är med på den.
    Pulisic borde skjutit direkt men tar för lång tid och blir av med bollen i utmärkt läge. Anfallet slutar sedan i ny hörna. Två minuter tillägg. Abrham får inte träff på nicken och han och en spelare ligger kvar och behöver tillsyn. Frågan är om Abraham kan spela vidare, vi får se efter paus. Just nu är han ute och kan knappt röra sig. Höften.

Viasats kommentator pratar i nattmössan. Det är absolut inte Valencia som varit bäst, de har dock haft bäst omställningar och fler väldigt bra chanser. De två kanske bästa ändå är Chelseas och två toppräddningar från Cillesen.

ANDRA
Tammy Abraham kunde inte forsätta, fick bäras ut på bår. Michy in och han vill ju ha revansch för hur han behandlades i Valencia under sitt lån förra säsongen.
    Chelsea kontrar med Pulisic och WIllian men så görs James ned ordentligt. Konstigt nog inte kort. 48 Inkäggsläge för Chelsea.
    Valencia får bort den, men det var en bra frispark in.
    Bats vänder och skjuter men blockeras bort. 49 Hörna igen men det händer ju för lite på Chelseas hörnor.
    Pulisic gör mål men domaren dömer bort det. Offside kanske. Bör väl VAR-kollas. Vilket också sker. Reprisen tyder dock på att domaren kan få rätt, svårt att bedöma. Tar lång tid. (Zouma nickade och Pulisic stötte in bollen). Det döms onsde så målet ska gälla. Men domaren tar ändå längre tid på sig.
    MÅL. Det tog sin tid men vissa bilder var tydiga onside, men Valencia gnäller då på andra saker. verkar det som. Kante slog inlägget och det var inte Zouma som nickade för bollen gick via Paulista. Garay varnas och missar nästa match för gnäll/protest.
    Gult kort för Azpi när han viftar med armen. 55 Farligt inläggsläge och vi fruktar dem alltid men Torrs nickar över.
    Ännu ett jätteläge för Valencia när Jorginho inte får en frispark han ska ha. Kepa på tok för långt ute men Rodrigo lyfter som tur var bollen över. Tur igen. 57
    Nu gäller det att hålle emot men inte genom att göå över till försvarsspel.
    Kante fälls när han försöker nå bollen i boxen, inte straff men ändå tveksamt.
    Kepa tafflar lite med ett inlägg som han dock sedan tar hand om , men hade han varit attackerad där...
    Kante och motståndar i kamp om boll, och Kante klarar sig från kort. Vilket inte skulle varit heller anser vi.
    Kante inlägg och Pul kastar sig fram men får inte träff på bollen utan bara touch. 61
    Willian bra inlägg till Pul som nästan får till det men svår boll och försvaren är på den så att målvakten kan ta hand om den.
    Straff till Valencia. VAR-kollas. Eller är det filning. Vi såg inte situationen live. Nog såg det ut som filmning men Jorginho kan ha Gays ben låst. Kommentatorn tycker straff. Och det gjorde VAR också. Chelsea msisade en mot Valencia kan vi hoppas på det samma.
    Parejo ska ta den. 64. Det händer saker i den här matchen. VILKEN RÄDDNING Kepa gör med ena handen. Han avvaktar länge och kastar sig och med ena handen uppe tar han bollen till hörna.
    Vaelncia kastar allt framåt nu, förstås. Oavgjort i straffmissar även om Barkleys väl var en ren miss och detta en perfekt räddning.
    Bats blir frispelar men han väljer att spela Willian men dåligt pass och målvakten räddar. Dock offside redan innan. 68 Vilken match det här är, våra nerver....
    Fin boll mot Bats igen, men han var nog offside igen. I vilket fall som gick den förbi. 69
    Tjugo minuter att hålla tätt, plus tillägg och det lär bli långt med två VAR etc.
    Bra täck av James. Valencia har bytt ut Costa för en stund sedan.
    Hörna Valencia då Kanté täcker inlägg. Det blir en anstormning nu.
    Ny hörna, nytt täck på inlägget. Rakt i händerna på Kepa.
    Wass bryter uppspelet, Zouma nickar bort. Pulisic lugnar ned.
    Uselt pass av Willian igen och inkast för Vzalencia då James omöjligt kan nå det passet.
    Jorginho får gå av för Emerson. Jorginho har inte haft en bra match. Chelsea går över till någon slags fembackslinje.
    Inlägg som är livsfarligt men Kepa plockar ned framför huvudet på en vittröjad.
    Chelse slarvar igen med uppspelen och Kanté har samlat ihop till ett kort. 73 Det var absolut inte gult kort men domaren har inte matchen i sin kontroll och det var nog något slags ackumulerad bestraffning. Frisparken in men Gameiro nickar över.
    Christensen på ett inlägg och ny hörna. Chelsea är onekligen under tung press nu. Kepa tar hand om nicken. 75
    En kvart plus, att hålla ut.
    Mount på väg in. Chelsea vill ha någon med bollkontroll känns det som och ett kallt huvud.
    Chelsea måste få ned tempot och hålla boll bättre.
    Gameiro får en bra chans men vinklar bollen en bra bit utanför. Valencia tar sig fram på tok för lätt, hittills har de dock slarvat bort sina chanser. 77
    Soler av för Lee Kang-In. 78
    Chelsea slarvar åter bort bollinnehavet. Det krävs lite matchkontroll från Chelsea nu men det är ju i just det som Chelseas orutin brukar visa sig. Segern är långt från klar.
  Kepa varnad för maskning. Mount in 80 för Willian.
    Parejo skjuter, Azpi kastar sig och täcker bort bollen. Domaren tillåter att en boll som var ute får fortsätta spelas.
  Så åter igen ett sådant där jävla mål som tar i stolpen och Kepa släpper bollen då han ror den ska gå ut. Daniel Wass gjorde det. Var menat som inlägg. 82
    Bra chans för Chelsea . Valencia kontrar och Kepa kan ta bollen och Chelsea gå fram.
    Ska vi tappa matchen helt, nu är det Valencia som går för det. Chelsea lite chockade antar vi.
    Viktig brytning av Azpi igen. 85
    Farligt inlägg som chelsea bryter i sista stund. 86
    Paulista varnas för att tagit ned Mount tror vi det var. Vi hinner knappt med i allt. 87
    Zouma nickar bollen till rodrigo men Chelsea kan stoppa upp det Vlaencia behåller dock boll.
    En jätteknuff som inte blir gult kort. Den här domaren alltså. 88
    Bats tar emot och gör det bra men Chelsea förlorar boll då Valencia helt enkelt verkar vilja mer just nu, eller gör de det bara bättre....
    Bra av Bats om snurrar runt, skjuter och den tar på Paulista men Cillesen gör en tredje fantomräddning med fötterna. Kanske en hel del tur men.... 89 Det kunde varit matchen för Chelsea.
    Sju minuter tillägg efter alll dramatik.
    Det är ett enormt tryck på Chelsea nu, inte minst från läktarna.
    Kovacic kan vända. Det går inte så snabbt. Pulisic lyfter till James. James in men lätt för målvakten. 90+2
    Ge allt nu Chelsea tappa inte det här. Snälla.
    Gaya skjuter, Kepa tar den. 90+4
    Emerson bryter bra och Chelsea får ett anfall men Puls boll till Bats når inte fram. 90+5
    rodrigio vänder och skjuter men en bra bit utanför i sådant där läge som i tv ser livsfarligt ut. Borde passat men valde fel som tur var. 90+5
    Boll mot Mount men Cillesen kan ta hand om den när Mount inte når upp. 90+6
    SÅ ett inlägg från höger och vidöppet och spelaren missar mål. Rodrigo. Du milde tid. Det kunde varit tio mål i den här matchen. 90+6
  Moutn in och bollen precis förbi Bats. Det är sannerligen inte bara Calencia som har möjligheter. Hemspel till Cillesen men det struntar domaren i.
    Frispark på mitten. 90.7
   
Slarvade bort matchen och det var Kepa som både var matchhjälte och dumstrut.
   
Chelsea hade matchen i sin hand och Kepa kunde blivit matchhjälte, blev istället enorm syndabock. Fortfarande chansen att gå vidare men det kräver att Ajax tar poäng av Valencia antar vi (de har inte spelat ännu idag). Missade segern på en boll som inte ens var menad som skott och Kepa släpper den förbi sig i uselt omdöme. Hur kan Chelsea släppa itll så många inlägg i varje match?

Chelsea har fortfarande chansen att gå vidare men inte helt i egna händer. Vi måste heja på Ajax antar vi. Vi får se senare.

 

DOMARTEAMETS INSATS - Felix Zwayer, Tyskland + VAR

BETYG

Startade inte alls övertygande. Inkonsekvent, blåste för tidigt eller för sent, olika bedömningngsnivåer. Gick på spanska filmingar. Gav ett oerhört osäkert intryck vilket spelarna såg ut att uppfatta. Hade fel på Pulsicis mål men VAR räddade honom. Gav Kanté kort inte för en ojuste förseelse utan som någon slags ackumulering, tror vi. Ärligt talat en rent usel insats, som tur var drabbade den kanske båda lagen rätt lika.

ej
godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappast acceptabel insats. Under 5 är mer än underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättningarna är personligt omedelbar och subjektiv (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där.




Besök csfc-facebook: facebook