csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4   Chelsea FC  13 sp 8 v 2 o 3 f 28 -19 mål 26 p

- always proud to be Blue -


18 - 24 nov 2019
    NÄSTA MATCH:

  27 nov  Valencia - CL   - kl 19.00

  TV

Nyheter v-47


SÖNDAG 24:
Många storsegrar den här helgen i WSL. Det har varit jämnare i matcherna tidigare omgångar. Även Chelsea vann stort borta mot Birmingham. Störst av alla faktiskt, 6-0. (Säsongsrekord för alla i WSL). Fast modepolisen har nog en del att säga om det där med orange strumpor till svarta tröjor och byxor. Svenskorna Eriksson och Andersson startade matchen. Fran Kirby saknades i truppen vilket vi hoppas är pga säkerhetsskäl då hon haft det tungt med skador.
    Målen gjordes av Ji 2, Bright 37, England 47+1, 63, Spence 48, 52
    Chelsea fortfarande i serieledning, fortfarande obesegrade. Härnäst väntar Everton borta nästa söndag.

Damerna har bortamatch mot Birmingham i eftermiddag, kl 15.45.

LÖRDAG 23:
Det såg oerhört lovande ut, väldigt bra spel och chanser men sedan slog övermodig naivitet till och visade att Chelsea har en hel del kvar att lära sig innan de riktigt kan utmana absoluta toppen. Vi får hoppas de lärde sig läxan inför Valenciamatchen. Vi deppar dock inte då vi inte räknade med vinst i den här matchen. Den visade bra saker men också varför Chelsea inte ännu är där vi ska vara. Lite oroande var hur Chelsea tappade orken.

U18-laget slog Arsenal i Premier League Cup med 2-1. Målen gjordes av Broja 16, Illing Jr 37.

Engelska domare fortsätter skämma ut sig och vägra använda VAR som det ska användas, vilket gör det näst intill omöjligt tydligen för (oftast) mindre lag att få rätt verkar det som. Det är inte VAR det är fel på, det är hur de engelska domarna missburkar VAR. Hoppas snart att Fifa och Uefa kliver in och pekar med hela handen. Vi trodde verkligen VAR skulle hjälpa den svaga engelska domarkåren, men de har ju lyckats göra det ännu värre.

Det står 1-1 i halvtid för U23 mot Wolves. Chelsea har gjort båda målen. Båda av backar. Det första av Marc Guehi i egen bur och sedan av Livramento framåt. Det blev också slutresultatet.

En artikel i Sky om hur Frank Lampard nådde sin framgång som spelare. Läs mer här>>
    Spoileralert, det handlar om inställning och attityd till stor del.

Chelsea har allt att vinna senare idag då ingen tippar att de ska slå Manchester City. Vi får hoppas på att Chelsea gör en bra match. Det är alltid svårbedömt efter ett landslagsuppehåll och tyvärr har City fått sin skadade målvakt Ederson tillbaka.

U23 spelar idag borta mot Wolves i PL2-ligan. Matchen startar 13.45. Chelsea U23 toppar ligan på samma poäng som Derby, men med en match mindre spelad.

Svårt skadedrabbade Marco van Ginkel är äntligen tillbaka i träning. Vi misstänker dock att det blir lån eller försäljning för honom i januari. Han hade en strålande säsong i PSV innan sin skada och de skulle nog vilja ha honom tillbaka.

FREDAG 22:
Sky har utsett matchen i morgon som Citys tuffaste utmaning hittills. De ser den som den största utmaning Pep Guardiola haft i sin managerkarriär då hans lag ligger sämre till än någonsin. Läs här varför de anser det>>
    Hans lösning på problemet är Sergio Aguero som har gjort fler mål på Chelsea än något annat lag. Kan vi stillsamt önska att han blir illamående före match eller något sådant...

Från presskonferensen:
Frank Lampard har textat Mourinho och gratulerat denne till jobbet han lovacde oss supportrar att aldrig ta. (Vi tror inte Lamps gjorde samma påpekande i sina meddelanden).
    Lampard menar att Tottenham fortfarande är med i topp-4--rejset.  Allt finns där för dem att göra det.
    Lampard själv ger klart besked att han skulle aldrig ta ett jobb med Tottenham. Han tillbringade 13 år som spelare i Chelsea och även om han har vänner som stödjer nord-london-klubben så är det inte för honom.
    Han är mycket glad över att vara före City i tabellen, men han är inte nöjd med det. Han påpekar att det bara är tre månader in i historien just nu.
    Pulisic tränar och är med i truppen. Däremot ser det mörkt ut för CHO (vilket kanske förklarar hans svaga landskamp) då han har ett lårmuskelproblem. Inget nytt om RLC.(Rüdiger nämndes inte)
    Även om City har en del skador anser Lampard att de är lika starka som alltid.
    Han gav spelarna som inte var med i landskamper en ordentlig ledighet under uppehållet och förhoppningsvis innebär det att de kom tillbaka laddade.
    Han var mycket glad för Abrahams och Mounts landslagsmål då det höjer deras självförtroende ytterligare.    
    Så öste han en del beröm över Pochettno (som liksom Mourinho var ett ämne även om det inte rör morgondagens match).
    Lampard räknar med att kunna använda Kanté, Jorginho och Kovacic samtidigt. Han menar att Jorginho också måste få frihet att gå fram i plan. (Sarri måste rysa när han hör det).    
    Lampard betonar att han försöker bara se den närmaste framtiden då man som manager aldrig kan planera långsiktigt (apropå Mourinho men det är ju generella ord också).   
   
Jonna Andersson har förlängt sitt kontrakt med Chelsea till 2022.

Chelsea har ett på många sätt väldigt härligt läge imorgon. Ingen förväntar sig att Chelsea ska slå Manchester City, mästarna de senaste åren, på deras hemmaplan.
    Skadeläget är bättre än på länge om ännu fortfarande inte bra.
    City har visat sig ha stora problem bakåt. Å andra sidan har Chelsea släppt in väldigt mycket mål. 813--17 insläppta till Citys fördel, men det är inte bra för något lag i den position lagen befinner sig i).
    Det finns massor med självförtroende, Chelsea har sex raka och optimismen både på plan och läktarna är smittsam.
    Bara det inte blir som Sarris lag som ärligt talat skämde ut sig borta mot City i våras för att sedan skärpa sig ordentligt i ligaspurten, så är alla Chelseasupportrar nöjda även om det skulle svida förstås med en förlust. Det är dock inget som ändrar något för oss då ingen kräver en vinst, vilket vi kanske gör i nästkommande ligamatch, mot West Ham.
    Chelsea har allt att vinna från klockan 18.30 i morgon och i princip inget att förlora, förutom förstås det uppenbara, att inte få med sig tre poäng hem. Ingen kan dock någonsin i fotboll garantera att man får med sig några poäng.

Så måste vi väl kanske tillstå att vi kommer att heja vilt på West Ham på söndag. Det skulle roa vårt svarta hjärta att se Mourinho förlora första matchen med laget han lovade att aldrig träna. Å andra sidan är inte West Hams form särskilt lovande. (Ryktet går f ö att Levy redan gjort klart att Mourinho inte får några pengar att värva för i januari - hur kommer det att spela ut framöver?)

TORSDAG 21:
Två till tre veckor sägs det nu det ska ta innan Chelsea får besked om hur överklagandet av Fifas transferförbud gått.
    Däremot verkar det vara olika uppgifter än när nästa transferfönster öppnar. 27 december gäller för en del men tydligen ska det engelska fönstret inte öppna förrän 1 januari. Oavsett hur överklagandet går förväntar vi oss inte några stora värvningar. Däremot kanske vi förlorar två spelare, Giroud och Pedro.

ONSDAG 20:
Chelsea W slog Tottenham W i kvällens Ligacupmatch med hela 5-1.
    Alla målen kom i andra halvlek. Spence 49, Cuthbert (str) 57, England 59, 84, Cooper 76
    Chelsea är redan klara för avancemang till slutspel/playoff.

Manchester City saknar Aymeric Laporte, Aleks Zinchenko och Leroy Sane på grund av skador samt Bernardo Silva som är avstängd.

Guardian spekulerar i att CAS kommer att presentera sitt domslut i december, de säger dock inte under vilken del av december. I vilket fall som är vi övertygade om att Chelsea har förberett sig för alla alternativa utgångar. Skulle Chelsea få värva finns säkert planer för det. Kvarstår transferförbudet över januarifönstret (som alltså öppnar 27 dec) är det inget som oroar oss. Vi är alla imponerade av Chelsea så här långt och även om det säkert kan komma en formsvacka är vi inställda på att klara även det. Säsongens målsättning har aldrig ändrats, ingen kräver titlar den här säsongen men topp-4 är absolut målet.

Damerna möter ikväll Tottenham som gjorde en bra match i ligan mot Arsenal när det sattes publikrekord på Tottenham Stadium i söndags. Det är gruppspel i Ligacupen, en turnering Chelsea ännu ej vunnit.

Idag tar CAS upp Fifas transferförbud mot Chelsea enligt Chelseas överklagan. Äntligen behandlas ärendet av en oberoende och opartisk instans. Chelsea har dock nästan redan avtjänat straffet så lite konstigt känns det. Chelsea får dock just nu fortfarande inte värva i januari och det kan komma att ändras. Även om CSFCs önskan är att Chelsea inte ska värva annat om de kan värva fullständig världsklass. (Chilwell är välkommen men inte trolig). Även det bötesbelopp som Fifa ålagt Chelsea kan förändras.
    Medierna menar att Chelsea tror transferförbudet hävs då Manchester City slapp transferförbud för mer eller mindre samma sak. Vi avvaktar nog fakta först innan vi helt sväljer den anledningen men visst är det i allra högsta grad anmärkningsvärt att Chelsea fälldes men inte City. Så mycket för rättvisa inför lagen, eller hur Thomas Bodström? Sedan kan Fifa prata om antalet hur mycket de vill, antingen gäller reglerna eller så gäller de inte oavsett.
    Besked om hur CAS avgör ärendet dröjer dock några veckor till antar vi. Ärendet är dock principiellt viktigt och det är kanske det allra viktigaste med att Chelsea har tagit det till CAS för prövning (även om det kanske är andra som drar mer nytta av det om det hela tolkas till Chelseas fördel).

TISDAG 19:
Wales tog sista EM-platsen via kvalet. Fyra platser återstår genom ett sorts konstigt efterkval. Norge och Island har chans i det. Heja. (Vi tror Norge har ett riktigt bra lag på gång, om 1-2 år). Vore kul med fyra nordiska lag i EM. Löjligare, mer patetisk fotbollstrunering än 2020 lär aldrig förekomma, men det kanske kan bli intressant ändå. (Det talas t o m att de måste göra om lottningen i vår, fast den inte lottas förrän 30 nov. Största tankeplasket någonsin men det var säkert någon reklamare inblanad. Sagt av en sådan i hela livet :)
    Ampadu fick hoppa in i 50e.

Vi tippade att en eller flera managers skulle få sparken under landslagsuppehållet. Vi trodde dock kanske inte att det skulle bli Mauricio Pochettino, vi trodde han hade lite mer tid på sig med tanke på vad han gjort hittills. Men Pochettino fick lämna ikväll. Inga detaljer kända ännu.
    Det skylls på resultaten i ligan, i CL har det gått bättre. Ändå trodde vi nog han hade större förtroendekapital att hämta. Betydligt större men han och Levy har nog hamnat på kollisionskurs.
    Vi säger som förre Tottenhamspelaren Gary Lineker: ”Han hjälpte klubben att prestera över sin förmåga under flera år. Lycka till med att hitta en bättre ersättare. Det kommer inte att hända”. 
    CSFC är inte spurs-vänliga (vi var en gång pga bra uppförande av svenska spurssupportrar men inte ens det kunde uppväga hur illa vi tyckte om de engelska). För oss är detta lika fel som när Abramovich sparkade Ancelotti. Med tanke på det stöd, den budget Pochettino hade i Tottenham kan få managers gjort ett bättre jobb, det måste sägas.

Varken Ethan Ampadu eller Michy Batshuayi fick till vår överraskning chansen i sina respektiva landslag ikväll.

Han är en av de viktigaste nyckelpersonerna i Chelsea och för en gångs skull får vi en intervju med en av dem. Neil Bath är chef för akademin och en av männen som ligger bakom den revolution av ungdomsspelare vi får se på plan nu. Läs här>>
    För en Chelseasupporter är det närmast en plikt att läsa denna artikel.

Ikväll avslutas EM-kvalet och en av de två Chelseaspelare som är aktuella för spel är Ethan Ampadu och han behöver speltid efter behandlingen i Leipzig. Den andre är Michy Batshuayi som vi hoppas får chansen i Belgien då de redan är högt rankade. De möter Cypern i en redan avgjord grupp även om Belgien nog siktar på att göra den perfekt med bara segrar.

MÅNDAG 18:
Jorginho gjorde mål på straff när Italien utklassade Armenien och Kepa höll nollan när Spanien gjorde detsamma med Rumänien. Andreas Christensen kom in sent föt Danmark men innan Irland kvitterade.

Jorginho spelar men Emerson vilas för Italien i den meningslösa landskampen ikväll. I Sveriges grupp spelar Spanien för högre seedning och har Kepa i mål mot Rumänien.

Vi har ännu inte fått några som helst rapporter om skador i detta landslagsuppehåll. Förhoppningsvis är det också så. Det är dock några spelare som är aktuella för spel ikväll så vi får avvakta. Det vore dock skönt om vi slipper fler skador även om Chelsea har klarat sitt värsta skadeläge på bra många år oväntat bra hittills.

Chelsea går in i en viktig period. Kanske de viktigaste tio dagarna på mycket länge.

Först, på onsdag tar CAS upp Fifas transferförbud mot Chelsea till förhandling. Vi lär inte få besked om beslutet på ännu ett tag men besked kommer äntligen att ges av en institution vi har mycket större förtroende för än Fifa och deras egen Thomas Bodströms överklagandenämnd.
    Faktum är dock, vi struntar egentligen i vad CAS beslutar förutom att vi väldigt gärna vill ha klart besked om vad är en träningsmatch och vad är en officiell match. Något Fifa får hitta på eller får en spelare provspela i en match som arrangeras för det ändamålet. Vi ser gärna att Chelsea får rätt förstås. Det handlar ju en del om heder och ännu mer i det stora hela om praxis och prejudikat.
    Däremot är vi iskalla vad det gäller transferförbudet. Den viktiga delen av det är redan avtjänad och som vi ser det har det hjälpt Chelsea att sluta slänga pengar på duktiga spelare men som inte är duktigare än spelare som redan finns i klubben. Det kan hjälpa Chelsea oerhört i framtiden vad det gäller att identifiera spelare som för klubben framåt. Hur och vilka som ska värvas, var pengarna (och det finns massor med pengar i klubben nu att värva för när rätt spelare dyker upp) läggs. Det har redan hjälpt klubben och framförallt akademin något helt oerhört mycket.
    Utan transferförbudet tror vi inte att Chelsea hade vågat anställa Frank Lampard när Sarri hoppade av. De hade gått för ett känt och prövat namn. För oss är det den viktigaste och allra mest positiva effekten av hela historien.
    Näst viktigast är förstås att det innebär att Chelsea fick en manager som inta bara pratade om ungdomarna utan faktiskt satte kraft och tilltro bakom orden. Lampard har gett ungdomarna chansen och än så länge (och framöver tror vi) har det varit närmast en revolution i positiv bemärkelse. Något som kanske ilängden kommer att förändra hela den engelska (och flera länders) fotbollen. Att det blir mindre som den amerikanska lagidrotten och videospel där allt handlar om vem och vilka som köps och säljs. Att fotbollen får tillbaka något otroligt viktigt i förlängningen, det organiska förhållanden mellan klubb och fans är dessutom ett resultat av det. Chelsea är på väg att bli mer omtyckta som "andra-klubb" än vi varit sedan 60- och 70-talet.
    Lampard har dock inte bara varit extremt viktig för de unga spelarna. Se hur de andra mer rutinerade spelarna, framförallt Jorginho och Kovacic har utvecklats under honom. Chelsea är ett bättre lag på många sätt och framförallt kommer att bli ett ännu bättre lag framöver, trots att vi förlorade en av världens bästa spelare.
    Det är och kommer att bli så många positiva effekter av detta att en dag kommer vi bara känna tacksamhet över att Chelsea behandlades "orättvist" kontra andra klubbar av Fifa i detta.

Fotbollsmässigt är det förstås matchen mot Manchester City som gäller. En match vi för någon månad eller så kanske redan avskrivit som en trolig förlust.
    Just nu ser vi det inte så. Självklart är City favoriter. Inte längre dock jättefavoriter. Utan mer på grund av deras trupp (som dock har sina skador medan Chelsea äntligen börjar slippa sina, vi är kanske jämböridga på skadefronten just nu) utan allra mest för att vi möter ett väldigt bra fotbollslag på bortaplan.
    Vi ser dock absolut inte Chelsea längre som chanslösa. Vi ser snarare en chans att slå City även på Etihad. Långt ifrån givet, men lika långt ifrån omöjligt.

Sedan kommer nästa onsdag och en match som Chelsea förmodligen måste vinna för att avancera iChampions League. Vi förlorade snöpligt genom ett försvarsmisstag och en missad straff till Valencia. Det vill vi oerhört gärna rätta till. Vi tror det är fullt möjligt men liksom mötet mot City är det inget vi kan begära, knappast ens förvänta oss men fullt möjligt att det blir så.

Så det är onekligen intressanta tio dagar som väntar oss.

 

 

Rykten, notiser m m, v-47


SÖNDAG 24:
Chelsea hade större bollinnehav än Manchester City igår, vilket var trevligt men väldigt ointressant då vi förlorade matchen. Det blev intressantare när vi fick veta att Citys 47% bollinnehav var det lägsta som Pep Guardiola någonsin fått uppleva som manager, på 381 matcher!

LÖRDAG 23:
Valencia som Chelsea möter i en riktigt viktig match på onsdag genrepade mot ett bottenplacerat Real Betis och förlorade idag med 1-2.

Ross Barkley får nog akta sig så han inte sätter sin karriär på risk. Han gjorde bort sig nyligen med en fyllegrej och nu framkommer det nya fyllehistorier från uppehållet då han drog sig tillbaka skadad från Englands landslagstrupp för att åka till Dubai och skämma ut sig vilket sociala medier omedelbart plockade upp. Han är också helt petad från Lampards trupp mot City.

Chelseas böteslista blev en stor grej för ett tag sedan. Frank Lampard avslöjar nu att beloppen och böteslistan gjordes i samråd med spelarna och gick genom kapten César Azpilicueta. Böterna går till välgörenhet.

Conor Gallagher har gjort mål igen för Charlton. Det första i matchen mot Cardiff.

En ung rysk spelare attraherar intresse och därmed sägs Roman Abramovich vara intresserad. Det lär också Crystal Palace vara trots att få ryssar har lyckats i engelsk fotboll. Det handlar om CSKA Moskvas anfallare, 21-årige Fyodor Chalov.

FREDAG 22:
Det är bara att erkänna, hur mycket man älskar fotboll, tror på saker och ting så vet man ingenting. Vi trodde Dortmund skulle vinna Bundesliga mot ett genrerationsväxlande Bayern. Dortmund är sämre än någonsin. De förlorade stort mot bottenlaget Paderborn ikväll, pp hemmspan, och de engelska mediernas älskling Jadon Sancho, tja... verkligteten hinner ifatt. Han petatde Pulisic, Sancho skulle idag inte ens komma in genom dörren på Chelsea. Puilsic har redan gjort nästan fler mål i Chelsea än någonsin per säsong i Dortmund. Men United är villiga att spränga banken igen för Sancho... Därför älskar vi fotbolll - man fattar ingenting hur mycket man än ägnar sig åt det.

Harry Redknapp tokhyllar Frank Lampard, vilket kanske inte är så förvånande då de är släkt. Han säger också att Lampard gjort Chelsea till klubben alla unga stjärnor nu vill komma till. Läs mer här>>

Sarri ger inte upp försöken att värva Emerson till Juventus. Det kommer inte att ske om Chelsea inte lyckas värva Ben Chilwell först. Så är det bara och ingen vet ännu om Chelsea ens får försöka värva Chilwell före sommaren.

TORSDAG 21:
Det handlar inte om Chelsea men om svenska mästarna Djurgården, eller deras lån Buya Turay som drabbats av en förhäxelse tydligen. Att idrottare är skrockfulla det vet vi, detta är dock nog ett steg lite väl långt fram. Läs mer här om hur han förhaxats>>

Det kommer oroande rykten om att Christian Pulisics höftskada är värre än tidigare känt och att han inte kommer att kunna spela på lördag. Vi hoppas det bara är ett rykte, vi har haft nog av skador den här säsongen.

Det tog inte lång tid. Mourinho drog igång sin Tottenhamsejour (hur lång den nu blir) med att kritisera Chelsea och Man Uniteds ungdomsupplägg. Snacka om att slänga sten i glashus... det är allt vi orkar säga om det. Mourinho är ju verkligen känd för att lyfta fram unga spelare, eller vad säger de Bruyne, Salah, Lukaku med många fler?

ONSDAG 20:
Det blev José Mourinho som tar över Tottenham. Lite fölrvånande är det då han brukar vilja komma till klubbar med stora transferbudgetar vilket knappast är fallet i Tottenham. Det känns som en kulturkrock på gång, men vi får se. Att han är en skicklig tränare är klart, det är ju hans personlighet som då och då skapar problem med media och spelare. Hans kontrakt gäller tilll sommaren 2023.
    Han brukar vara framgångsrik i början av varje klubbyte. Han tog Chelsea till mästare första säsongen, vann en cup med Man United och vi vet ju vad han åstadkom i Porto, Inter och Real Madrid. Han har dock inte kommit in mitt i en säsong (ok, en tredjedel in) tidigare och Tottenham har många problem, inte minst med spelare som velat bort.
    Trots att det gick väldigt snabbt lär inte Mourinho varit förstavalet, utan Daily Mail hävdar att det var Leicesters Brendan Rodgers, också han med ett förflutet i Chelsea.
    Vi kan väl också påminna om vad José Mourinho sa år 2015. Att han skulle aldrig kunna träna Tottenham då han älskar Chelseas fans alltför mycket = modern fotboll, saker förvandlas snabbt.

Två förbundskaptener har också sparkats, båda tog sina länder till EM. Mest uppmärksamhet väckte förstås att Moreno fick gå från Spanien för att Luis Enrique skulle kunna återvända. Att Åge Hareide fick sparken i Danmark har gått lite mer under radarn. Bulgariens sparkades tidigare. Kanske får fler gå. Fotbollens tålamod med långsiktighet är sämre än någonsin.

Vi tror aldrig på spanska medier. Den här gången går engelska emot dem och menar att Willian inte alls vill till Barcelona utan vill stanna i Chelsea och det främst tack vare Frank Lampard. (Vi tror att det handlar betydligt mer än om Lamps även om det säkert spelar roll, Willian var ju Chelseasupporter redan innan han kom och var ju nästan klar för Tottenham tills han fick reda på att Chelsea ville värva honom och då totalvände han.)

John Terry har i engelska medier fått skulden för att Chelsea inte värvade Aguero för många år sedan. JT förnekar att det händelseförloppet är som medierna rapporterat det. Varför är vi inte förvånade? Läs hur JT ser det hela här>>

Vi har kanske tappat fotfästet lite på sistone och till och med tänkt tanken att Chelsea kan utmana Liverpool den här säsongen. Enligt Jorginho är det dock inget som spelarna tänker på. Läs mer här>>

Apropå Mourinho hett namn för Tottenham. Det är oerhört svårt att tro på då Mourinho alltid, förutom i Porto, byggt sina framgångar på att köpa spelare. VIlken han aldrig någonsin kommer att få göra i Tottenham. Och deras akademi är inte direkt i klass med typ Chelseas.

TISDAG 19:
Så olika spelare utvecklas. Serge Gnabry uppskattades inte i Arsenal alls, hamnade i Werder Bremen och sedan i Bayern och är nu hetast av alla.
Hat-trick ikväll mot Nordirland. Samtidigt börjar Englands stora hopp Jadon Sancho se sliten ut redan nu. Han höll Pulisic borta i Dortmund men nu är amerikanen klart bättre. Karaktär är alltid nyckeln till hur en spelare utvecklas. Vår känsla är att minst 60-40 till karaktär kontra talang avgör en spelares utveckling.

De fyra hetaste namnen att efterträda Pochettino i Tottenham är Bournemouths Eddie Howe, Julian Nagelsmann, Carlo Ancelotti och José Mourinho. Av dem är bara Mourinho tillgänglig. Vi kan inte tänka oss att Leipzig släpper Nagelsmann efter att de väntat ett helt år innan han tillträdde i somras. Bournemouth är nog extremt ovilliga att släppa Eddie Howe. Napoli verkar vara i totalt upplösningskaos så kanske Ancelotti gärna lämnar. Mourinho är stor bookie-favorit. Ny på oddslistan är Allegri som tagit tredjeplatsen ikväll (han är ju tillgänglig).
    Att sparka Pochettino och alla hans assistenter lär kosta Tottenham 19,6m pund. Att snåle Levy gör det är otroligt förvånande då han inte vill betala för att värva spelare.

Eden Hazard har öst beröm över Chelsea och Frank Lampard på sistone. (Önskar han att han vore kvar eller?) Nu tippar han dessutom att Chelsea slår Manchester City på lördag. Vi hoppas verkligen han får rätt.

Det talas om nytt kontrakt redan för 17-årige Tino Anjorin.
    Även för de något äldre spelarna Tammy Abraham, Fikayo Tomori och Reece James förbereds nya kontrakt så Chelsea kan binda upp dem längre tid. Vilket självklart är exakt vad klubben ska göra.

MÅNDAG 18:
CSFC var tveksamma och det är nog den största felbedömning vi gjort, vi trodde han var för liten och skulle inte passa den mer fysiska engelska fotbollen. Vi talar om när Sergio Aguero var aktuell för Chelsea. Vilken miss. Vi var dock inte ensamma om att tvivla på Aguero innan han kom till England. Vilket bara bevisar att man kan aldrig veta. John Terry gjorde tydligen samma bedömning enligt den här artikeln.>>

Ännu en mittfältare som vi inte fattar intresset för, men då Liverpool och Napoli också jagar honom enligt medier så. Det är Genks Sander Berge.

Efter landskampen jämför nättrollen Hudson-Odoi med Theo Walcott. Det är inte menat som beröm. Det ska bli intressant att se hur CHO tar sig an den här utmaningen för med hälseneskadan och mindre bra form just nu har han väl mött sin första motgång i karriären. Vi är dock inte ett dugg oroliga ännu men kanske testas hans karaktär nu?

De randiga arroganterna jagar Willian. Det har vi hört förut. Nu skriver deras husorgan Mundo Deportivo att Willian inte vill kontraktsförlänga med Chelsea för att han vill gå gratis till Barcelona.

John Obi Mikel avslöjar att Eden Hazard var den lataste spelare han spelat med. Tänk, av en anledning tror vi på det. Talanger har en tendens att ta sin talang för given. Det spelar ju liksom inte så stor roll vem som tränar mest och bäst, det är ju vem som är bäst matcherna som gäller och det var ju Hazard. Flitigast och hårdast arbetande i träning var utan tvekan Frank Lampard i Mikels ögon. Läs här>>

Januaris transferfönster öppnar faktiskt redan 27 decdember. Vilket innebär att Sam Kerr är spelklar redan till nyår då damerna och akademin inte omfattas av Chelseas transferförbud.


Biljettinformation; finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!