csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
3   Chelsea FC  12 sp 8 v 2 o 2 f 27 -17 mål 26 p

- always proud to be Blue -


4 - 10 nov 2019
    NÄSTA MATCH:

  23 nov  Manchester City   - kl 18.30

  TV

Nyheter v-45


SÖNDAG 10:
Ross Barkley har fått lämna återbud till Englands landskamper på grund av skada. Extra trist för honom då han presterat bättre i landslaget än i klubblaget den senaste tiden.

Egentligen är det ett feltänk som vi hade tidigare idag. Det är inte Manchester City som är enda utmanare till Liverpool. Däremot är engelska domare en utmaning för övriga fotbollsvärlden då de trots VAR vägrar döma efter samma regler som Fifa bestämt. För kanske är Chelsea och Leicester minst sagt lika stora utmanare till Liverpool med tanke på poängläget före söndagens uppgörelse vid iriska sjön. Liverpool var inte heller direkt överlägsna mot Chelsea när vi mötte dem i första fasen av Chelseas omställning.

Kalmar klarade sig med liten marginal kvar i allsvenskan efter slagit Brage i kvalet. Öster klarade sig kvar i Superettan efter kval och nya i den serien är Umeå. Det är en del som avgörs så här ärs. Förra helgen blev Djurgården Mästare.

Idag är allt fokus på om Manchester City ska rädda lite spänning i ligan. De är dock tungt skadedrabbade och spelar borta så de är för en gångs skull absolut inte favoriter, utan den äran tillkommer Liverpool som onekligen fått resultaten med sig den här säsongen än så länge.

Alan Pardew 2012 var den senaste engelska manager som vunnit sex raka matcher. Sammanlagt har bara sju stycken gjort det i PL.

Azpilicueta som vilades igår satte därmed stopp på en serie om 73 PL-matcher på raken utan skada eller vila... CSFC tippar dock att vi kanske får se honom återvända till den vänstersida han en gång gjorde till sin då Reece James imponerar så mycket. Azpi var inte riktigt bra till höger mot Ajax men var storartad till vänster i samma match i andra halvlek.

LÖRDAG 9:
Leicester petade ned Chelsea i tabellen på målskillnad (den är ju inget vidare för Chelsea) genom att slå ett svagt Arsenal och Jamie Vardy tog tillbaka en ensam ledning i skytteligan.

Oroande, det har framkommit att Christian Pulisic som har fem mål nu på tre matcher, har problem med en höftskada. Det var därför Lampard tog av honom. Vi önskar verkligen att han då får vila från landslagsuppdrag för USA men så lär väl knappast ske.

U18-laget piskade Tottenham borta med 5-3 i ungdomsligan. Målen gjordes av Bate, Haigh, Broja 2, Simons.

Tvåa i ligan, inte illa. Så får vi se om vi är kvar där när Leicester och City har spelat.

Emma Hayes har gjort som Lamps i PL och blivit utsedd till Månaden Manager i WSL.

Chelseas startelva är 24 år och 88 dagar gammal i genomsnitt. Den yngsta någonsin. Det är också den yngsta elva som startat i PL den här säsongen.     Chelsea vilar Azpi och Alonso, Jorginho är avstängd.

FREDAG 8:
Från presskonferensen:
Frank Lampard uppskattade att han blivit Månadens Manger och var noga att påpeka att han är inte ensam om att göra jobbet.
    Han blev tillfrågad om han haft en negativ reaktion över att Chelsea inte slog Ajax efter att hämtat upp underlägetet. Lampard vill inte se det så. Han vill bara ta med sig det positiva.
    Ross Barkley är fortfarande inte spelklar och Lampard kommer att diskutera det med landlslagesledningen. Mason Mount däremot är med i truppen imorgon.
    Han tittar inte så mycket på tabellplaceringen. Den är ingen han kan påverka. Det handlar bara om laget för honom och han anser att det finns mycket att förbättra.
    Han har upplevt att gå in i uppehållet med negativa känslor (Sheffield U-matchen) och positiva (Southampton-vinsten) så han känner bäda känslorna. Han vill gärna ha rätt resultat mot Palace men hyser den största respekt för dem.
    Han ser inte N'Golo Kanté som en defensiv mittfältare utan menar att det finns så mycket mer till hans spel och bidrag. Något vi förhoppningsvis ska få uppleva nu när han är frisk igen.
    Med Jorignho avstängd säger Lampard rent ut att Kanté kommer inte att direkt ersätta Jorginho utan han kommer att ändra uppställningen och spelmodellen något med Kanté. (Ska bli intressant att följa).
    Rüdiger har opererats och kommer att vara borta i tre veckor till.
    Chelsea har klarat sig bra utan Kanté, Rüıdiger och Loftus-Cheek hittills den här säsongen men självklart vill de ha tillbaka alla sina kvalitetsspelare.
    Folk är rastlösa över Loftus-Cheeks skada. Det har inte riktigt gått som de hoppades. Lampard tror inte han kommer att vara tillbaka före jul även om han inte ville säga det direkt.
    Att bli utnämnd tilll Månadens Manager kan tydligen vara en förbannelse, något Lampard hört men han ser den som en trevlig utmärkelse men ingen bekräftelse på hur de gör arbetet då så mycket påverkar och det från alla inblandade inte bara honom. Han oroar sig inte för någon förbannelse.

Frank Lampard är Månadens Manager för oktober 2019. Grattis. Välförtjänt.

TORSDAG 7:
Goda nyheter. Mason Mount tränar redan efter att linkat av efter timmen mot Ajax. Det var alltså ingen ny skada utan en tillfällig smäll.

Fikayo Tomori, Ross Barkley, Tammy Abraham och Callum Hudson-Odoi är uttagna till engelska landslaget. Även Mason Mount är uttagen men finns inte med på Skys lista, dock på BBCs.... Förhoppningsvis innebär det att hans skada mot Ajax inte var allvarlig. (Till nästa års trupp förväntar vi oss sex Chelseaspelare då Loftus-Cheek då också säkert har en hel del matcher i benen, och varför inte Reece James! England= Chelsea.)

Crystal Palace är bättre på bortaplan än hemma. Det är också Chelsea så det här är ett möte där Chelsea måste prestera på Stamford Bridge som de har presterat i de flesta bortamatcher. Efter galenskapsmatchen kommer många frågor att ställas och Lampard har en stor och viktig uppgift i att få laget redo, framförallt mentalt för sista matchen före uppehållet.

Galenskaparnas match var otrolig, men Chelsea har en mycket svår väg att ta sig till slutspel nu. Det kräver nog vinst mot Valencia i nästa match vilket är väldigt tufft, och mot Lille i sista matchen. Ändå, vilken galen match det var. Kan saker och ting gå mer fel och till slut ändå bli någorlunda rätt? Svårglömd är den och det vi verkligen ska ta med oss är Chelseas inställning, moral och vilja i andra halvlek. Den fullständigt älskar vi. (Vi önskar dock att de släppte in lite färre mål, typ tre eller fyra).

I vilket fall som handlar det nu om ligan och en sista match innan årets sista landslagsuppehåll med stor skaderisk. Vi har saknat Kanté, Christensen bl a sedan senaste uppehållet. Nu tror vi nog att Kanté ersätter Jorginho som är avstängd mot Crystal Palace. Chelseas hemmaform är dock inte så bra så det vore onekligen rätt underbart om Chelsea gjorde en riktigt bra hemmamatch också. Det är väl dags för det. Palace är dock ett lag som överraskat i år och det väldigt mycket tack vare bra försvarsspel och att de fått igång Jordan Ayew.

Ruskigt tråkiga resultat i Champions League igår. Men överraskningar sker ju inte alltid.

ONSDAG 6:
Vi kan fortfarande inte bestämma oss för om vi ska vara missnöjda med att Chelsea inte kunde slå nio mans Ajax eller beundra dem för att de hämtade upp ett 1-4-underläge? Egentligen spelar det ingen roll men matchen och framförallt hur allt gick till lär vi väl aldrig glömma. Reece James visade dock rätt attityd över att inte Chelsea vann.

Hur svårt det än är att glömma och ta sig förbi den galna matchen på Stamford Bridge igår så måste vi redan nu se framåt och en tidig match på lördag mot grannarna från söder om Thames väntar. Crystal Palace har en överraskande bra säsong, trots att Zaha kanske inte glänst som han brukar. Cahill har massor han vill bevisa på Stamford Bridge även om hans nemesis Sarri är borta. Chelsea saknar Jorginho som dragit på sig för många kort och är avstängd. Å andra sidan är spelare på väg tillbaka och räkna med en start för Kanté istället för Jorginho. (Vilket oroar lite då han därmed säkert blir uttagen till Frankrikes landskampar och det är ju skaderisk som bara den då). Därefter följer ännu ett landslagsuppehåll och direkt därpå säsongens tuffaste match på förhand, borta mot Manchester City. De har dock nästan lika dåliga chanser till förberedelser med landslagsspelare (och skador) som Chelsea. Vi tror det kan bli jämnt men favoriter lär Chelsea inte vara trots att det är bortaplan.

TISDAG 5:
Reece James är tydigen yngste målskytten någonsin i Champions League, vi vet inte om det stämmer men vi tar den uppgiften från Viasat.
    Rättelse: James är Chelseas yngste målskytt i CL, in den allra yngste.

Vilken galen match det var, ord räcker inte till. Tre lag på sju poäng i gruppen nu. Slutar lag på samma poäng räknas inbördes möten. Chelsea har plus på Ajax, just nu minus till Valencia. För Chelsea är nyckelmatchen Valencia borta nu, för Ajax är det Valencia hemma i sista omgången.

Det märks väl inte alltid i tv men idag kommer det att vara extra tyst på Stamford Bridge på Shed End där motståndarlagets supportrar brukar finnas. Detta då Ajax's supportrar är bannlysta av Uefa från att vara där. Ändå är runt 2000 Ajaxsupportrar i London. De hade tänkt gå på en reservlagsmatch för Leyton Orient, men den har flyttats för att undvika konflikter och ingen vet riktigt var de kommer att befinna sig, förutom att de inte finns på Stamford Bridge.
    De förväntas försöka ta sig till pubarna runt the Bridge vilket inte är en bra lösning efter matchen misstänker vi.
    Röda Stjärnan hade ett motsvarande förbud i sitt möte med Tottenham. Då uppdagades det att ungefär 200 supportrar hade fått tag i biljetter till andra sektioner. 48 säsongsbiljettsinnehavare på Tottenhams arena har nu stängts av för att de sålt biljetter till de serbiska fansen. Vi får se om något liknande händer i kvällens match.

Chelsea U19 leder med enda målet efter första halvlek på Cobham över Ajax U19. Målet gjordes av George McEachran i 32a minuten.
    Tyvärr kvitterade Ajax genom Douglas i början av andra. 51 min.
    Chelsea ligger trea i gruppen efter Lille och Ajax. Laget måste nog vinna sina återstående matcher för att ha en chans att gå vidare.

Chelseas U19-match mot Ajax i Uefa Youth League spelas kl 16.00. Tyvärr verkar det som den inte kommer att visas på Viaplay vilket gjorts tidigare.

MÅNDAG 4:
Från presskonferensen:
Frank Lampard vill inte medge att avancemang är klart om Chelsea vinner mot Ajax imorgon. Det är en tuff grupp där alla lag kan ta poäng av varandra menar han.
    Chelseas egna förväntningar är höga utan att vara respektlösa mot motståndarna menar de att de ska gå vidare.
    Han tog lite kritik mot hur VAR används i England också när han påpekade att i Valencia-matchen var det ett osäkert ögonblick om en straff för Valencia och domaren tittade själv på det innan beslut togs. (Inte som i England där ännu har inte en enda domare tittat på en enda situation i monitorn på sidlinjen).
    Lampard hoppas på en liknande insats som i första mötet, men förhoppningsvis ännu lite bättre då han förväntar sig ett ännu bättre Ajax i den här matchen.
    Det handlar om detaljer och kanske alldeles särskilt i CL pga den höga kvalitetsnivån. Koncentrationen måste också vara på topp.
    Kanté är med i truppen imorgon. Rüdiger är hos en specialist (på bäckenskador) idag så där finns inget nytt att säga.
    Han menar att Mason Mount utvecklades mycket hos Vitesse och i Derby, ändå har hans utveckling den här säsongen överraskat Lampard och han kan bli ännu bättre om han fortsätter jobba för det. Han är kanske särskilt överraskad över hur mycket han utvecklats defensivt.
    Han pratade mycket om den frihet mittfältarna har och hur de tagit sig an den. Han uppskattar att få tillbaka en av världens bästa mittfältare och få honom att passa in i hans modell med att ta bollen framåt på plan.
    På frågan om CAS ev beslut menar han att det betyder en hel del, men just nu kommer det rätt långt ned på listan att tänka på möjligheten att värva i januari. Långt före det kommer matchen mot Ajax och sedan Palace.
    Han säger att Chelsea siktar alltid på att förbätrra sig men därbakom finns också det faktum att han är riktigt nöjd med hur laget utvecklas utan inköp av spelare. Nya spelare måste dock vara bättre än de som finns eller på annat sätt förstärka truppen.
    På frågan om varför VAR fungerar så mycket bättre i CL än i PL pekade han förstås på det faktum att monitorn vid sidan om används i CL men inte i PL.
    Han öste beröm över Jorginho och Kovacic och hur de sätter bollen i rörelse, hur de för den framåt, hur ledigt de rör sig och bollen. Det finns utrymme för förbättring för att nå de allra bästa lagen i de här sakerna.
    Han vill inte avskaffa VAR men menar att man måste fortsätta jobba med det. Men (liksom CSFC) påpekar han nytta av det mätbara momenten med VAR, det är inte det som behöver förbättras utan hur olika samma sak bedöms.
   
Christian Pulisic som hade en lite trög start om vi får säga så i Chelsea och framförallt från amerikanskt håll kommenterades det. Han köptes för dyra pengar och många ville se honom som Eden Hazards ersättare. Vilket var löjligt på nästan alla sätt, inte minst därför historiskt sett har Pulisic inte varit någon stor målgörare. På fyras säsonger i Dortmund gjorde han bara 13 ligamål, vilket är mindre än vad Hazard brukade åstadkomma i Chelsea per säsong. Detta på 90 matcher. Pulisic hade fyra mål förra säsongen och lika många säsongen innan.
    I år har Christian Pulisic redan fyra ligamål på bara åtta matcher och han har inte ens startat alla. Detta också i en mer målsnål liga än Bundesliga.
    Vi kan se det som ännu en triumf för Lampards sätt att matcha honom, eller att han nu spelar i ett bättre lag än Dortmund, eller.... Hur vi än ser det, Christian Pulisic må se äldre ut men han är bara 21 år gammal (född 18 sep) och fortsätter han utvecklas så här, då har Chelsea gjort ett lika stort fynd med honom som med Hazard som kostade 32m pund 2012 när han kom, Pulisic kostade 58m men med utvecklingen på spelarmarknaden är det väl kanske i princip ungeffär samma kostnad.

Den 20 november kommer CAS att ta upp Chelseas överklagan på Fifas transferförbud. Tydligen har Fifa slutat förhala och skickat in begärda handlingar. Utslaget beräknas komma innan januaris transferfönster. Vi gissar att allt kommer att handla om vad är en träningsmatch och vad är en officiell match. Vi får se. Läs mer här>>

Kanté, Barkley och Christensen tränade alla idag.

Chelseas U15 och U16 vann båda internationella ungdomsturneringar under oktober månad. Återväxten verkar onekligen lovande, fortfarande.
Läs mer här>>

Två hemmamatcher väntar vilket brukar vara positivt men som den här säsongen inte riktigt varit det. Chelsea har helt klart presterat bättre på bortaplan och tangerade ett gammal rekord med sju raka vinster i alla turneringar på bortaplan i lördags.
    Så nu måste något göras åt hemmaresultaten. Båda matcherna är förstås väldigt viktiga dessutom och kan bli ännu viktigare i förlängningen så Chelsea har inte råd med några bottennapp. Koncentrationen måste vara 100%-ig vilket absolut inte alltid varit fallet i Chelseas matcher. Faktum är väl att den enda matchen vi ger fullt godkänt i den faktorn är bortamatchen mot Ajax.
    Frank Lampard menar attmotståndarlagen står lägre och förväntningarna är högre när Chelsea spelar hemma och det har haft svårt med det. Kanske det, men att tro att Ajax kommer ställa sig lågt i en match så viktig som den på onsdag - tja, det köper vi inte. Palace däremot kommer säkerligen att betona försvarsspelet och Cahill har kanske lite extra att bevisa även om Sarri som mobbade honom totalt nu är borta.
    Nu väntar alltså Ajax först imorgon. Chelsea behövde minst tre poäng i det dubbelmötet och ordnade dem redan i första matchen. Ajax och Chelsea har sex poäng var. En vinst för något av lagen bör med största säkerhet innebära att de går vidare till playoff. Garanterat är det inte men nio poäng bör räcka långt. Då inbördes möten också spelar roll är det extra viktigt för Chelsea att hålla Valencia bakom oss. Särskilt kanske som vi har dem borta i nästa omgång. Mestalla är inte direkt känt som en av de mer välkomnande boratarenorna i världsfotbollen. (Att Lille tog två poäng från Valencia senast var oerhört välkommet).
   Poäng mot Ajx skulle bli väldigt välkommet, en vinst alldeles oerhört välkommet. Chelsea spelade väldigt bra, alla är väl överens om att det är säsongens bästa insats hittills, i Amsterdam och det spelet måste nog upprepas. Det finns dock en starkt tro på att Chelsea kan göra det och som sagt, det gäller också att hålla koncentrationen hela matchen och inte som Chelsea gjort i ligan på sistone lägga av sista tio.

Palace hade inte mycket att bjuda emot Leicester även om de var på hemmaplan. Chelsea är favoriter att vinna den matchen men Palace har visat sig svårslagna och med tanke på att Chelsea ändå är lite upp och ned (om än kanske mest upp) så tar vi absolut inget för givet i någon enda match.

Därefter är det årets sista landslagsuppehåll och med tanke på de skador som drabbade Chelsea senast är det oroande.Inte minst då efter uppehållet väntar ju Manchester City på bortaplan. Vi lär knappast bli favoriter i den matchen.

City spelar också veckans största match, Champions League inräknat. På söndag möter de hittills obesegrade flytlaget Liverpool som tycks få nästan allt med sig just nu, vare sig de förtjänar det eller inte även om själva begreppet förtjänar egentligen är omöjligt att använda i fotboll.
    Liverpool har hemmamatch och de spelar hemma på tisdag mot Genk, en match som ser väldigt lätt ut för dem. Manchester City får en dag mindre vila och möter Atalanta som förlorade i helgen och har noll poäng ännu så länge i Champions League. City är i det närmaste redan klara för playoff men spelar på bortaplan så resa tillkommer också. City är betydligt mer skadedrabbade än Liverpool därtill. Ändå är det ju dem alla utom scousers måste heja på för ligans skull på söndag.

 

 

Rykten, notiser m m, v-45


SÖNSAG 10:
Inte förvånande kommer Burnley, enligt Daily Mail, inte att behålla Danny Drinkwater utan skicka tillbaka honom till Chelsea i januari. Efter att knappt synts till i klubben, skadat sig under ett fyllebråk och i princip gjort slut på sin karriär är det knappast förvånande att Burnley inte vill förlänga lånet. Han lär inte ingå i Chelseas trupp till våren heller även om han är tillbaka i klubben, det är vår övertygelse. Det kanske inte helt är hans eget fel efter den behandling Sarri gav honom men det är bara en förklaring, ingen ursäkt. Han ser tyvärr ut att bli den nye Winston Bogarde, bara i klubben för lönens skull.

Mirror pushar hårt för att Chelsea ska värva en mittfältare i januari. De är övertygade om att Chelsea är övertygade om att CAS kommer att korta transferförbudet och då kommer Chelsea att köpa Sergej Milinkovic-Savic. Vi kan bara undra om mittfältare verkligen är vad klubben behöver köpa då det är det område på plan vi är bäst försedda på redan idag.

LÖRDAG 9:
England sköter VAR lika uselt som de sköter Brexit. Vi upprepar att det är inte systemet det är fel på, det är hur engelsmännen använder det.

Ethan Ampadu fick hoppa in i 80e minuten i Leipzigs vinstmatch mot Hertha Berlin.

FREDAG 8:
Antonio Rüdiger ska ha opererats för sin ljumskskada i tisdags. Förra veckan sades det att han var spelklar nu är han borta ytterligare en månad. Allt för att han klev på en metallplatta och halkade när han gick ut efter den enda halvlek av fotboll han spelat, mot Wolves.
    Vi får se om Lampard konfirmerar detta vid presskonfersensen senare i dag.

Chelsea har enligt uppgift ingen klausul för att återkalla Ethan Ampadu från sitt lån till Leipzig. Tyvärr då Ampadu ser ut att få ett helt bortkastat år hos tyskarna.

Inter är senaste klubb som sägs vara intresserade av att värva Olivier Giroud. Antonio Conte satdar på erfarenhet i sitt bygge.

Willian har avslöjat att Barcelona faktiskt la fram ett konkret bud efter VM men att Chelsea nobbade det. Willian diskuterade det dock med sin familj men valde också att tacka nej. Han är inne på sitt sista år med Chelsea och det pratas ofta om en kontraksförlängning men ännu har inget hänt. Han öppnar också upp om att avsluta sin karriär i sin favoritklubb, och klubben han representerade innan han kom till Europa, brasilianska Corinthians.

TORSDAG 7:
Medierna verkar nästan se det som en klar övergång, att Ben Chilwell går till Chelsea och att Alonso då lämnar klubben. Vi är långt ifrån lika säkra på att detta händer. Inte för att vi inte skulle välkomna Chilwell utan därför vi tror att Leicester är väldigt trötta på att släppa sina bästa spelare till andra klubbar (vi ser ju också hur det fullständigt förstört Southampton som fick släppa alla sina bästa till Liverpool m fl).

Willy Caballero vars kontrakt går ut till sommaren planerar att återvända till Spanien och inte till sitt födelseland Argentina. Han kan tänka sig fortsätta spela i Spanien. CSFC tror dock att Chelsea kommer att erbjuda honom ännu en förlängning.

ONSDAG 6:
Mario Pasalic startade mot Man City i Champions League.

Pedro som har ett utgående kontrakt och lite speltid jagas av Fenerbahce på fri transfer till sommaren. Liksom Giroud blir vi inte förvånade om det kan ske redan i januari, det beror nog mycket på vad CAS säger då Lampard vill ha en full trupp. Chelsea är dock väl rustade på ytterkanterna även om Pedros speed erbjuder något de andra kanske saknar.

Inte sedan i lördags och upplösningen på allsvenskan har vi sett så många sura rönnbärskommentarer i olika kommentatorsfält som efter holmgången, galenskapsmatchen mot Ajax. Så det där med att Chelseahatarna minskar kändes väldigt osannolikt igår kväll. Det är tur för många att de har sociala medier att vräka ur sig dumheter på, för vad skulle de annars göra med all sin avund och hat?

TISDAG 5:
En påminnelse. Guardian hade en bild från gamla Stamford Bridge där handikappbilarna stod framför The Shed End och några spelare i diamantmodellerade Commodore-tröjor firade vinsten i division II och gick upp i eliten igen 1989. Påminnelsen var förstås att Eden Hazard, eller Thorgan Hazard eller Kylian Hazard var inte de första Hazards i Chelsea utan det var Micky Hazard som spelade i det laget.

Vi håller absolut inte med om premissen att Chelsea saknar själ som klubb sedan Roman köpte den och vi blev framgångsrika. Det tycker vi är struntprat även om vi förstår var det kommer ifrån.
    I övrigt är det dock en mycket intressant artikel om att Chelsea är på väg att bli andras andrahands-klubb så att säga. Att Chelsea håller på att bli en populär klubb. Ett begrepp som känns lite svårt att hantera för oss som blivit så vana att bli illa behandlade, framförallt i engelska medier.
    Läs mer här på BBC>>

Sedan det blev klart att CAS prövar Chelseas ärende 20 november har spekulationerna i vilka Chelsea ska värva i januari slagit i taket. Det är inte en, det är flera spelare och namnen är kända. Från Sancho till Chilwell. De minskade inte då Lampard klart sa ifrån att Chelsea alltid tittar på att förstärka. Vi har till och med fått veta hur mycket pengar Chelsea ska lägga ut. Vi tar uppgifterna med en stor nypa salt och framförallt avvaktar vi vad CAS säger.

Både Jorginho och Mateo Kovacic höljs, fullt välförtjänt, i beröm redan den här säsongen. Kovacic menar att hans utveckling åtminstone delvis beror på att han värvades permanent och slapp osäkerheten kring att vara bara ett lån. Kanske. Vi bredvid "skyller" gärna på Frank Lampard och hans spelmodell och den frihet han ger sina mittfältare.
    CSFC menade redan i sommar att Jorginho nog skulle utvecklas under Lampard när han slapp Sarris förutsägbara sidledespassande. Ändå, han har varit långt bättre än väntat och framförallt vilka pass han slår numer. Han är vår nye Fabregas och passet till Abrahams mål i lördags måste ses som ett av säsongens finaste även när alla 38 matcherna har spelats. Det var otroligt bra.
    Mateo Kovacic måste vi erkänna trodde vi inte alls lika mycket på. Vi var skeptiska till att Chelsea lade upp hela 40m pund för honom. Nu står vi där och tvingas, med stor glädje, erkänna att Chelsea och Lampard visste bättre än vi. Han har varit sensationellt bra även om han fortfarande inte lyckats göra ett mål. Det är dock inte allas uppgift och den uppgift han har gör han strålande. Vi är överraskande, positivt överraskade hur bra han varit.
    Tyvärr får inte mitttfältare alltid den uppskattning de förtjänar. Vi noterade det med Mikel som vi ofta kritiserad men när man såg honom live såg man hur mycket bättre han var än i tv där kameran hela tiden följer bollen. Detsamma gäller verkligen Jorginho och Kovacic, även om det är svårt att inte uppskatta ett pass som Jorginhos. För CSFC ett perfekt pass kan vara lika skönt och vackert som vilket mål som helst.
    Det finns inte ord för vad Lampard och Morris har åstadkommit redan med Chelsea, vihade enorma förväntningar och förhoppningar och de har överträffat dem. När laget blir mer rutinerat och får ännu mer stål i ryggen och håller koncentrationen hela matcherna kommer Chelsea att utmana även världens absolut bästa lag. Chelsea har redan visat att de kan stå upp mot Liverpool även om vi förlorat men inte varit i närheten av att bli utspelade på något enda sätt.

MÅNDAG 4:
Mounir Chouiar och Bryan Soumare från Dijon lär intressera Chelsea. Känns väldigt mycket som agenter är i farten för att sälja spelare. Eller en höna från en fjäder då en av Chelseas scouter har setts på deras match mot PSG. (Det är en scouts jobb att se fotbollsmatcher, så ta vad ni vill från den uppgfiten).

Skys förre domarbas Dermot Gallagher som analyserar domarna efteråt håller med oss, det var inte straff när Deuleofeu dök i Chelseas box efter minimal kontakt med Jorginho. VAR tyckte som vi vet annorlunda (Mike Dean satt där). Gallagher tyckte alltså det var det enda felaktiga VAR-beslutet under hela helgen.

Enligt Daily Mail tillhör Chelsea de som jagar Lyons Moussa Dembele. En spelare som fick sin start i Fulham, fortsatte i Celtic och nu gör succé i Lyon. DM spekulerar också i att Chelsea kommer att förlora Giroud (det tror vi också) och Michy Batshuayi och det därför Demeble är intressant. De tror dock det är en sommartransfer. Vi lär få se men vi är långt ifrån övertygade om att Bats lämnar.

Ethan Ampadu fick äntligen några minuter speltid och Kenedy gjorde sitt första mål för Getafe. Mer om lånen i klubbens rapport här>>

Inte Chelsea men det visar hur löst tränare sitter. Bayern München fick en spelare utvisad i lördags och förlorade stort till Eintracht Frankfurt (5-1), managern Niko Kovacs förra klubb. Fast nu är även Bayern, Kovacs förra klubb då sydtyskarna sparkade honom igår kväll.(Det gick säkerligen inte hem hos Bayernledningen att Kovac gick ut före matchen och utnämnde Frankfurts fans till de bästa i Bundesliga). Allegri som varit aktuell för United enligt skvallret lär vara en het kandidat men vi utgår från att Mourinho också kommer att nämnas.
    Det har nu kommit fram att Erik ten Hag i Ajax är deras förstaval. Något som säkert sätter myror i huvudet på honom bara dagen innan Ajax ska möta Chelsea i CL.

Missförstå frågan rätt. Är Willian vår nye Hazard?
    Vi tänker inte på att han fick ta över Hazards nummer utan mest på hur han spelat, framförallt i de allra senaste matcherna.
    Med Hazard var det ju väldigt mycket, få bollen till Eden och låt honom lösa det.
    Så är det inte med Willian för han är en bolljagare i betydligt högre grad och hans avslut är inte i närheten av vad de var för några år sedan.
    Det vi tänker på som var rätt tydligt mot både Burnley och Watford såg honom transportera boll oerhört mycket, vilket många berömde honom för. Vi var mer kritiska därför sista bollen för ofta hamnade fel.
    Likheten ligger förstås i att när Hazard fick boll är och var hans spelstil den att han drog ned tempot då få om någon kan tempoväxla som han gör med boll. Willian drar ned tempot genom att transportera boll i vad som ofta känns som onödan och därmed sänker tempot i Chelseas attacker och det är inte riktigt hur vi tolkar att Lampard vill att laget egentligen ska spela.
    Lampards Chelsea är inte lika beroende av en spelare som tidigare generationer av Chelsea, men om en spelare ska göra fler och längre bolltransporter är det rätt väg att gå?


Biljettinformation; finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!