CHELSEAS INSATS

5+
o
6+

Otroligt slarviga på mitten och när domarna är som de är... Chelsea skänkte första halvtimmen helt och hållet till United kändes det som genom slarv och övermod. Orutin eller... Ingen Chelseaspelare får ens godkänt i första, i alla fall absolut bra betyg. 5+ är ett snällt betyg för första halvlek. Det var, förmodligen, den sämsta hittills och mot ett bättre motstånd hade underläget varit stort. United imponerar inte alls men så dåliga som Chelsea var...

En match med diametralt olika halvlekar av Chelsea. Första inte i närheten av godkänd. Andra helt annorlunda. Men en perfekt frispark och United forsätter få mål på Chelsea utan att ens skapa något.

SPELARE >> OMDÖME

BETYG
1-10

Willy Cabellero En superenkel räddning och så en straff. I första. Bättre än så var inte United men ledde gjorde de. 6
Reece James Kan betydligt bättre. 6-
Kurt Zouma Kändes osäker. 6-
Marc Guehi Bästa kortet i backlinjen idag. 6+
Marcos Alonso Ovanligt osynlig även offensivt. Orsakade straffen även om vi har svårt att svälja att det var straff. 6-
Jorginho Tog sin tid att komma in i matchen. 6
Mateo Kovacic * Hyfsad första halvlek. 6
Billy Gilmour Lite mer kräver vi faktiskt även om han är yngst på plan.hade det svårt. 6
Christian Pulisic Närmast att få godkänt i första halvlek. Dock långt, mycket långt från formen i helgen. 6
Callum Hudson-Odoi Hans första halvlek var rent underkänd. Var är den riktiga CHO? Han började bra efter skadan men tyvärr har bara blivit sämre. Han kommer igen men måste matchas försiktigt. Detta var nog hans sämsta insats hittills i Chelsea. 6-
Michy Batshuayi * Gjorde ingen glad i första halvlek. Sedan gör han ett perfekt mål ensam med fem röda försvare.... du milde. Var dock helt ensam som anfall. Fick noll hjälp. 7-
-
Mason Mount In för Gilmour. 70 Nä, han gjorde ingen skillnad. 6
Pedro In för Pulisic. 70 Inte nära att betyda något. 6-
Tammy Abraham In för Batshuayi. 78 För kort tid för betyg.

Manager Frank Lampards INSATS

En elva mycket lik den som mötte Grimsby mot ett mer ordinare United. Lampard står för sitt ord och sina idéer. Han tar inga risker alls med spelare på väg från skador vilket nog är klokt. Han är klok.

Han måste dock varit oerhört besviken på insatsen i första även om målet var en domargåva. Han förlorade stort coachkampen i första halvlek. Kanske även i andra.

Sa uppenbarligen rätt saker i halvtid för det var ett helt annat lag i andra. Ett bra Chelsea. Men att Bats hela tiden lämnades helt ensam där uppe.... slarvet okoncetrationen och inställningen dock inte godkänd.

MATCHENS CHELSEA-LIRARE
nej, vi vägrar ge någon den utmärkelsen idag

KORT OM MATCHEN - skriven live, vilket vi hoppas ursäktar felskrivningar. Ej korrläst.

Sex ändringar och det är en spännande elva som Lampard ställer upp mot Manu. Särskilt roligt att få se Billy Gilmour. Hade nog trott på Pedro som startare. Lampard har valt ett säkert defensivt mittfält.

Som tippat är Solskjaers lag mer likt hans vanliga. Enda överraskningen är att Martial startar på bänken och att de Gea inte ens är där. Annars är det i princip deras ordinarie startelva från de senaste omgångarna i ligan.

Lite oroliga över domarvalet men ingen tvekan om pappret gäller ska United egentligen vara favoriter då deras lag är betydligt mer ordinarie än Chelseas. Ingen VAR ikväll. V id oavgjot vid full tid är det direkt straffläggning.

United har startat piggt och Cabellero gör i våra ögon en tuff utspelsspark, väldigt nära en röd. 2
    Chelsea har börjat försiktigt, men så kommer en rätt fin kontring men bollen går ifrån Bats och enkelt för Romero. 3 Tyvärr dålig nedtagning av Bats.
    Boll in till Pul som vänder och skjuter men det täcks. 5
    Chelsea har börjat ta kommando redan.
    Hörna. Bollen saknas dock...vad är detta, den hämtas från mittplan-avbytarbåsen. Ny hörna. Usel hörna. Den andra nickas bort och någon frispark har upptäcks av en domare vi har vissa tvive kring tyvärr.
    Zouma nickar och står sedan bara still och väntar på Lingard. Hmm. Guehi får bort den.
    Bats frå frispark på mitten.
    Alonso söker Bats, bort av försvaret. 8
    Chelsea söker att komma bakom den rätt tröge Maguire. Ännu har bollarna inte funkat.
    McTominay kortas, självklart för ett överfall på mitten. Kovacic offret. 11 Nära orange-rött.
    Gilmour söker Bats men den är någon halvmeter fel. Pul startade anfallet. Han ligger lite bakom Bats, oväntat centralt. 12
    CHO är till höger men har inte alls fått komma in i spelet.
    Guehi täcker ut till hörna. 13
    Strumprullare in, en variant och det blir ett farligt skott. 13
    United har haft mer bol och James sätter bollen nästan på hörnflaggan.
    Inget lag har direkt dominerat första kvarten. Det gär lite sisådär.
    Bats får kort, det var riktigt billigt. 17
    Bats går löjligt långt ned, varför?
    Skärpan och koncentrationen känns inte helt hundra, för många enkla bollar till fel adress.
    CHO försöker men på försvarare, Gilmour kämpar för att vinna tillbaka. 20
    Chelseas bästa hot framåt är utan tvekan Pulisic men han ligger rätt lågt i förhållande till mål. Det behövs bättre pass och lite mindre chansningar.
    Tierney blåser hands för en axel.
    Maguire bufflar sig fram utan åtgärd och slår bollen över långlinjen. 23 Vi har ställt frågan sedan det hände. Hur kan han vara världens dyraste försvarsspelare? Han platsar inte i Chelsea som vi ser det.
    James in i boxen och Alonso kommer åt honom och världens billigaste straff är utdömd.
    Rashford ska ta den. Mål. Tyvärr ingen VAR för det hade aldrig blivit straff då. Cabellero går åt fel håll och enkel, lik förbannat dock en av de billigaste givna straffar vi sett. Domarskandal.
    Chelsea fortsätter slarva, vad är det här? Chelsea gör ju nästan United bra med massor av tavlor och misstag på mitten. Lampard måste vara vansinnig.
    Uselt slagen boll igen av CHO. 33 Han har verkligen underpresterat så här långt.
    James inlägg till hörna. 34
    Lingard skjuter lätt för Caballero. 36 Chelsea är fortfarane ärligt talat rätt usla.
    Bra inlägg men ingen är riktigt med på det och United kan rensa. 38
    Bats går för djupt och ingen täcker upp honom när han går ned. Vad sysslar de med?
    Caballero långt ut för att rensa. Chelsea är fortsatt riktigt dåliga tyvärr.

Chelsea buas av plan men all rätt.

Chelsea har skänkt ledningen till United, med mycket god hjälp av domaren förstås men spelet är verkligen inget att hylla. Lampard måste ta fram en blåslampa i halvtid för det här duger verkligen inte. Vi ger faktiskt ingen spelare godkänt i första. Vi ville ha revansch, inte säsongens sämsta halvlek. Mot ett riktigt bra lag hade det varit katastrof.

ANDRA
Chelsea har inte åstadkommit ett enda skott på mål för första gången den här säsongen. PINSAMT.
    Kanske Lampards största utmaning hittills att få det här laget att börja spela fotboll! Ingen spelare tog chansen att på något enda sätt övertyga. De flesta stod inte ens att känna igen. Hemmaplan är tydligen inte Chelseas grej för de sämsta insatserna hittils har skett där.
    Chelsea måste lyfta sig minst två klasser. Ingen är ok. Pinsamt dåliga. Vi möter ett lag som inte är bra och ändå är vi sämst.
    CHO ramlar in i reklamskyltarna och det ser inte bra ut. 47
    Hörnan är OK, nära att en blå når den men icke. 48
    En boll rinner förbi hela försvaret men ingen blå hinner fram. Bästa chansen?! CHO seg och inte där han ska.
    Chelsea har visat mer vilja första fem än hela förra halvleken. Det lovar bättring.
    Det är nu intensitet och vilja i matchen.
    Pulisic flörsöker, långt utanför. 53
    Bra inlägg av James men ingen når fram. Det var en bra chans men ingen på rätt plats. 54
    En mycket bättre insats första tio i andra än hela första av Chelsea.
    Inlägg av James, dåligt inlägg. Kanske handssituation innan. Men domaren är ju Tierney.
    CHO spelar fram en Unitedspelare men James ordnar det. Vad är det med CHO, det här är en av hans sämsta insatser någonsin i Chelseatröjan om ni frågar oss.
    Så får han ett nästan friläge och skjuter en bit över. 57 Han är åtminstone med i matchen nu. Han måste dock göra oerhört mycket bättre för att reparera sin insats hittills.
    Chelsea är nu et bättre laget och visar en helt annan vilja och inställning än i den pinsamma första halvleken. Det måste dock till kvalitet och mål också.
    Bats mot fyra försvararen, snubblar sig fram och smäller in bollen vid stolproten. Vilket avslut. Hur gick det till. Det var fem försvare runt honom. Och ändå gör han mål. 61
    Rättvis kvittering.
    Martial på väg in.
    Hörna Chelsea. 65 Har vi gjort mål på hörnor ännu? Tror inte det. Enkelt bort av United.
    Martial in för Lindelöf. 66 Pereira in också för Lingard. 67
    United byter offensivt och satsar på att Chelsea fortsätter att ha Bats som ensam anfallare.
    Hörna United. 68 Bort och de får starta om. Zouma rensar. Bats nickar till United... Han år på tok för ensam där framme.
    Fred skjuter en bra bit utanför. 70
    Lampard byter ut Gilmour som haft svårt och Mount in,. 70 Och Pedro för Pulsici som varit en skugga av spelaren i lördags.
    Bats ramlar ensam med backarna, hade kunnat bli en bra chans.
    Chelsea har stora problem med Uniteds presspel. Varför undrar vi, så svårt ska den inte vara att stänga ned dem men mitten fungerar inte.
    Lång frispark. 72 Pedro orsakade den. Rashford tänker gå för det ser det ut som. Vilken frispark. Rakt i krysset från 30-35 m LÄGG AV. Guehi och Pedro flyttade sig och bollen gick som en pingpongboll fram.
    United är som senast, de skapar inget men får mål. Inte mycket Caballero kunde göra på den. Inte rättvist alls som andra varit.
    Pedro till James men skottet utanför, såg ut som hörna men inte. 75
    James förlorar en duell och det blir nästan farligt men Zouma reder ut det.
    McTominay borde får sitt andra men domaren skiter i det. Pinsam domargärning. 77 Det var närmast rött och domaren friar. Fribrottning.
    Barts lägger sig, blev inget av det och det skulle det inte vara heller. Så han får lämna istället. Abraham in. 78
    Young in för Rashford. 80
    Chelsea försvarar bra men de måste göra det för de slarvar oerhört framåt.
    Kovacic skjuter långt långt utanför. 86
    Abraham mycket irriterad på en Unitedspelare som tar bollen. Sedan fumlar Jorginho ut bollen.
    Martial försöker skruva in en boll, inte så långt ifrån. 89
    Inget pekar på att Chelsea ska klara detta. Det är slarvigt, okoncentrerat och dåligt.
    Ännu en usel hörna av CHO. Och det är slut. VÄRDELÖST

Säsongens sämsta halvlek, en värdelös domare och en perfekt frispark och United fortsätter få mål utan att ens skapa något. Chelsea är ute ur Ligacupen och laget ska skämmas för insatsen i första halvlek. Jävla vad det svider att vi gör ännu en usel insats mot just det laget. det positiva är väl at vi minskar antalet matcher som måste spelas men....spelarna måste skämmas över insatsen i första idag.

DOMARTEAMETS INSATS - Paul Tierney

BETYG

I våra ögon en av de sämsta domarna och tyvärr han levde upp till med många konstiga avblåsningar där axlar blev hands och dueller blev kort. En oerhör billig straff, men domaren är...som vi varnade för redan innan matchen. Hur kunde han fria McTominay från ett andra gult?

ej i närheten
godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappast acceptabel insats. Under 5 är mer än underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättningarna är personligt omedelbar och subjektiv (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där. /Lindy

Besök csfc-facebook: facebook