csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4   Chelsea FC  10 sp 6 v 2 o 2 f 23 -16 mål 20 p

- always proud to be Blue -


21 - 27 okt 2019
    NÄSTA MATCH:

  30 okt    MAN UNITED - LC   - kl 21.05

  -

Nyheter v-43


SÖNDAG 27:
Chelsea tog chansen, de vände matchen mot West Ham med två snabba mål i 70 och 72a minuten av Sophie Ingle och Ji So-Yun. Djupt in på övertid Drew Spence, inhoppare, gjorde 3-1 till Chelsea.
    De vände underläge till vinst senast mot Arsenal och vände underläge till oavgjort mot Brighton så det verkar bli årets specialitet. Strax innan målen har också Bright en boll i ribban.
    Chelsea leder nu WSL och är enda obesegrade laget.

Ledande Manchester City förlorade till Arsenal vilket öppnar upp för Chelsea om de kan slå West Ham, en match som startade en halvtimme senare. Chelsea ligger dock under.

Grattis Kurt Zouma, som firar sin 25-årsdag idag.

Vi har ju redan noterat hur mycket bättre Chelsea har försvarat på fasta situationer i de senaste matcherna. Frank Lampard erkände efter matchen igår att det beror på att han ändrat taktik. Istället för den mycket kritiserade zon-markeringen kör Chelsea nu s k mix and match, dvs en kombination av zon- och manmarkering. Det vi efterlyste tidigt.
    Det är sådant här som gör vår beundran för Lampard så stor. Han är inte rädd för att ändra, han håller inte dogmatiskt fast vid en enda idé som vissa andra managers utan är öppen för att hela tiden ändra och anpassa sig. Det är i våra ögon vad som gör en manager stor.

LÖRDAG 26:
Blir inte Frank Lampard månadens manager för oktober bör de lägga ned hela den grejen.

Tänkte inte på det tidigare men det var ju ett perfekt trippel hat-trick av Christian Pulisic. Hade det hänt i samma halvlek hade det varit onaturligt bra. Han gjordee tt med högern, ett med vänster och nickade in ett.
    Det var också Pulisics första hat-trick i hela hans karriär. Inte undra på att han såg överväldigad ut och höll på att glömma ta hem matchbollen.
    Ändå blir vi rätt sura över hur laget lägger av och slutar spela i slutet. Chelsea har släppt in löjligt höga 16 mål och det har varit nästan samma sak hela tiden. De tappar koncentrationen, de tappar positionerna och de verkar sluta tänka ibland. Självklart beror det på orutin men det är bara en förklaring, ingen ursäkt. När vi möter City efter nästa uppehåll kan Chelsea lätt förlora med 5-6 mål på grund av detta. Något vi inte ser hos de absoluta topplagen. Hoppas Frank Lampard har noterat det och jobbar på det. Enda matchen nästan det inte har hänt ännu är mot Ajax.

Chelsea går från klarhet till klarhet och de som möjligen har tvivlat på Christian Pulisic såg hur smart Lampard har matchat honom och hur oerhört bra Pulisic har svarat mot kraven och hur han tagit till sig vad han ska göra för Chelsea. Hans första halvlek var fantastisk mot Burnley, som så många påpekade det var faktiskt Burnley - Pulisic 0-2.
    En magnifik första halvlek av Pulisic. Han fick också ta hem den gula vinterbollen.
    Det som skämde det hela lite var hur Chelsea tappade koncepterna och koncentrationen och släppte in två fullständigt onödiga mål sista fem minuterna. Det gillar vi inte.

En svår match mot Burnley väntar men också en match i PL2 borta mot Everton idag. Den matchen spelas före Burnley-matchen. Chelsea är obesegrade och leder, Everton ligger trea.
    Imorgon spelar damerna mot West Ham kl 16. Matchen visas gratis på The FA Player.

Det spekuleras i att Frank Lampard kommer att rotera och ändra spelmodell idag. Till en trebackslinje som prövats tidigare. Detta för att neutralisera hotet från Wood och Barnes. Vi får se. Billy Gilmour och Marc Guehi kan komma att vara på bänken och CHO vilas, liksom mer oväntat Azpilicueta. CSFC undrar om det inte i så fall vore läge att vila Mount också, men det kommer kanske i cupmatchen nästa vecka.

FREDAG 25:
Från presskonferensen:
    Skadeläget är fortfarande inte roligt. N'Golo Kanté är ine spelklar och vi vet inte riktigt när han kan spela igen men Lampard menar att han måste bli helt frisk då det ju varit den ena efter det andra redan den här säsongen. (Det kommer mycket viktiga matcher efter nästa landslagsuppehåll så räkna inte med honom innan dess). Rüdiger är tillbaka i träning men inte aktuell. RLC förstås fortfarande borta. Barkley är borta till nästa vecka. Christensen förmodligen lite längre.
    På frågan om Pulisic förtjänar att starta sa Lampard att det gör han, men det gör också en massa andra. Det är ett bra problem han har att ha sådana valmöjligheter.
    Han tycker inte Burnley är en skrämmande plats att åka till för att spela men har allra största respekt för dem. De är väldrillade och spelar med två mycket samspelta anfallare. Med Chelseas tuffa spelschema handlar det just nu mest om rehab för spelarna för att de ska kunna spela redan imorgon.
    Lampard har sett många av Burnleys matcher och har stor respekt för dem.
    Lampard har ingen aning (ingen annan heller verkar som) hur det går med CAS men Chelsea tittar alltid på hur man kan förbättra sin trupp. Frågan är fortfarande när det kan ske.
    Sex raka vinster, hade han förväntat sig det, var frågan och Lampard säger att han hade inga sådana målsättningar. Målsättningen var att vara konkurrenskraftiga. Han tyckte också att Chelsea förtjänade lite mer poäng än de fick i säsongsinledningen. Hans fokus är att fortsätta som det är just nu.
    Han är inte överraskad över hur de unga spelarna har utvecklats. Han trodde på dem från start.
    Han känner inte direkt oro över Kantés skador utan det viktiga är att han blir ordentligt frisk efter en stor skada och några skador som han ser som följdskador. Det är det viktiga och som han påpekar spelade Kanté närmast nonstop i fyra år innan den här perioden.
    Han är inte heller oroad över Rüdigers skador över lång sikt. Han fick en allvarlig skada förra säsongen och sedan en ny skada efter en halvlek mot Wolves (den famösa incidenten då han klev på en metallyta och halkade när han klev av i halvtid). Rudi är dock snart tillbaka, kanske redan nästa vecka.
    Han är mycket nöjd med de två hållna nollorna i de senaste matcherna. Han var imponerad över hur Chelsea kämpade ned Newcastle. Han var ännu mer nöjd med insatsen mot toppmotståndet Ajax gav dem och särskilt hur laget spelade och agerade i spelet utan boll. Det är hur han vill se laget agera alltid. Hur de försvarade högt upp i plan men även lågt, hur Azpi tog tacklingar i målområdet. Det är mycket som ger honom stora förhoppningar under den senaste veckan (vi kan bara hålla med, vi som ser utvecklingen match för match).
    Inga målsättningar har dock förändrats på sistone. De är desamma som alltid och det är alltid att ta match för match. Det som hänt för honom är att han bara vill jobba hårdare och hårdare när han ser att arbetet som lagts ned ger resultat.
    Han lägger sig inte i och vet ingen om kontraktsförlängningsdiskussioner för Abraham och Tomori. Han vet att klubben älskar dem och att han vill förstås att de förlänger.
    Lampard avslutade med att hylla Sean Dyche för det långsiktiga arbete han gör och har gjort med Burnley.

TORSDAG 24:
Burnley saknar Berg Gudmundsson och har frågetecken kring Chris Wood inför lördag. Däremot verkar de få tillbaka förre Chelseaspelaren Jack Cork och Ashley Barnes. Utlånade Danny Drinkwater är tillbaka i träning efter sitt fylleäventyr därhan också skadade sig, men får inte spela mot Chelsea.

Vi lever i en alltmer svart-vit värld så det är inte oväntat att Chelsea hyllas i enbart en färg efter matchen igår och de misstag som gjordes (och de gjordes) slätas över och glöms bort. Ibland blir det hela rent löjligt men det är bara två dagar kvar till nästa match och om Chelsea inte då lever upp till hajpen får vi tillbaka rubrikerna om att Lampard får sparken till jul etc. Perspektiv är allt, och det saknas oerhört i sportskrivandet.
    Så vi säger bara som Frank Lampard. "That's the standard and we can't drop it."
     Det var verkligen ingen perfekt match mot Ajax, men det var ett stort steg framåt och framförallt var det en match som tydligt visar att Chelsea verkligen hela tiden går framåt och utvecklas. Vi lär säkert få en formsvacka men vi avvaktar gärna väldigt mycket med det och hoppas det var vad vi startade säsongen med.
    Nu Burnley. Det lär bli ännu tuffare efter det här då förväntningarna nu höjts hos samtliga. Burnley vill nog inget hellre än att ta ned oss på jorden nu.

ONSDAG 23:
Vi kan väl knappast ha en bättre CHELSEA-dag.
Chelsea slår förra årets CL-semifinalister på bortaplan och det är rättvist. Ungdomarna slog också Ajax på bortaplan och tog sig tillbaka till en chans att gå vidare.
    Och inte förglömma - Lille höll Valencia till oavgjort vilket är väldigt viktigt för Chelsea då vi så oturlligt och lite orättvist förlorade till Valencia hemma och måste möta dem borta. Glöm inte att vid lika poäng är det inbördes möten som gäller vid lika poäng.

Vilken underbar match Chelsea gjorde. Förtjänt seger också de Chelsea skapade de bästa chanserna. Andlös match som gick vår väg. Så viktig seger men vi hade nog inte klagat över oavgjort heller. Förlust hade dock varit smärtsamt.
Hjärta, motivation, inställning och vansinnestempo som de kanske inte alltid behärskade. Rättvis seger till slut är ändå vårt omdöme. Chelsea växer verkligen match för match, det är otroligt roligt att se utvecklingen då den är så uppenbart tydlig.

AJAX U19     vs    CHELSEA U19     0 - 1
Uefa Youth League, gruppspel
    Chelsea startade med några kända namn som Marc Guehi, George McEachran, Lamptey men vi saknade också spelare som Billy Gilmour och Charlie Brown som ska kunna spela i den här turneringen. Chelsea ligger sist i gruppen och Ajax leder den efter två raka vinster.
    Men vilket start Chelsa gör. MÅL redan i 2a minuten. Detta efter en perfekt slagen hörna där Chelsea ställde upp ett tåg men bollen slogs på den ende spelaren som inte stod i det och han satte den utan vidare besvär från försvararna. Målet av Ballo.
    Efter det snabba ledningsmålet har det mesta handlat om Ajax. Chelsea har bara fått sticka upp några få gånger men ju längre matchen gått lite mer har Chelsea också fått grepp om sitt spel. 20
    I 28e minuten letade sig en boll fram till Geuhi som kom fri med målvakten men som inte fick tillräcklig kontroll på den utan målvakten kunde rädda.
    Chelsea startade blixtrande och fick sedan mest försvara sig en bra stund utan att Ajax var nära att kvittera. Mot slutet av halvleken kom Chelsea tillbaka även i spel men också genom att skapa fler farliga chanser.
-ANDRA-
Tino Anjorin som överraskade startade på bänken byttes in i 61 minuten för Lewis.        
    Det dröjde ända till 68e minuten innan Ajax var riktigt nära att göra mål men stolpen och Ziger höll dem borta. Ajax har mycket spel men har inte åstadkommit så många farligheter ännu.
    Byte: Simons ut och Colwill in. 73
    Stor chans för Chelsea på ett kort inlägg men en rödvit fot hann först. 75
    Anjorin trär bollen just utanför stolpen. 77
    McEachran fick kort och en ganska farlig frispark emot sig i 90+2 men bollen rakt i famnen på Ziger. Sedan lite tur när bollen möjligen tog på en hand i straffområdet, men knappast om vi ska döma av den repris som visades. I vilket fall som var det offside innan.
    Chelsea har spelat klart bättre än mot Lille och Valencia även om Ajax hade något större bollinnehav. Chelsea skapade dock fler skott på mål och farligare chanser.
    Tabell>>

Chelsea har två möten idag mot Ajax. Både U19 och representationslaget möter gruppettan. Chelsea U19 ligger sist i sin grupp och har klart underpresterat i de matcher vi sett. Chelsea förlorade matchen mot Valencia på ett sätt som sved efter en straffmiss. Det var inte en match Chelsea förtjänade att förlora, men de gjorde det vilket har spetsat till vår situation.
    Båda matcherna visas, U19 kl14 i Viaplay och Ajax - Chelsea kl 19 i Viasat.

TISDAG 22:
Inga överraskningar i tisdagens CL-möten även om både Real och Bayern vann med mindre marginal än väntat, annars regnade det mål då grupperna verkar ovanligt ojämna.

Från presskonferensen:
Rüdiger tränar men är inte aktuell denna vecka. Ross Barkley kan förhoppningsvis spela på lördag. Kanté kan möjligen vara spelklar till helgen.
    Lampard ville inte dra några växlar på att Chelsea har fem vinster i rad. Det är en helt ny utmaning imorgon mot ett mycket bra lag.
    Han ville inte heller dra några direkta likheter mellan Chelseas framgångar med ungdomar den hrä säsongen och Ajax. Lampard menar att Ajax har producerat fina unga spelare under många år medan Chelseas framgång är rätt ny.
    Lampard menar att han ger sina spelare förtroende för att de förtjänar det. Det handlar inte om att han släppt fram unga spelare pga transferförbudet utan han har gjort det för att han tror på dem. Det är dock bara starten på den resa som spelarna och klubben måste anträda nu.
    Han tror det är en bra modell att ge f d spelare roller i klubben vad det innebär med klubbförståelse och identitet. Det är något Chelsea börjat med men som Ajax och Bayern jobbat länge med. Det gäller dock att spelarna är där på egna meriter inte bara för att de är gamla spelare. Chelsea har också många oerhört duktiga människor som saknar spelarbakgrund men som är väldigt värdefulla för klubben.
    Han vet inte om Chelsea medvetet försökt kopiera t ex Ajax och han tror inte på sådant utan varje klubb måste hitta sin egen väg.
    Så försökte några journalister få det till att Lampard såg rädd ut för Ajax på vilket Lampard bara svarade att det är så han ser ut. Han har en djup respekt för Ajax men han är inte rädd för dem. Han vet att det är en mycket tuff uppgift.
    Han anser att CHO är redo för Champions League, liksom flera andra spelare i truppen.
    Han medger att han har stora problem med att ta ut sitt lag då spelarna ger honom saker och prestationer att ta stor hänsyn till, som CHO i lördags, som Pulisic när han kom in, som Willian, som Pedro.
    På frågan om att Chelsea förr litat på Hazard säger Lampard att det handlar inte om att ersätta honom för det går inte då han är i klass med Messi och Ronaldo utan det handlar om att htita andra vägar.
   
Det är idag 23 år sedan Matthew Harding, den så omtyckte delägaren till Chelsea dog i en helikopterolycka. Hans minne äras numer med läktaren som bär hans namn.

Emerson tränade idag men både Ross Barkley och N'Golo Kanté saknades inför matchen mot Ajax. inte bra alls.

Kepa Arrizabalaga är en av tio målvakter som nominerats till det första Yashin-priset. Målvakternas nya motsvarighet till Ballon d'Or.

Har man inga markörer att träna med får målvakten (Willy Caballero) rycka in. Målgöraren från i lördags Marcos Alonso visar i vilken nätmaska en frispark ska sitta i den här instagram-videon.>>

MÅNDAG 21:
En artikel att läsa om våra nästa motståndare, gruppens hittills bästa lag, Ajax som verkar vara nästan lika bra som förra året. Läs mer här>>
    Chelsea har årets hittills tuffaste uppgift framför sig (Supercupen räknar vi inte då det mer är en propagandamatch).

Fram till nästa landslagsuppehåll (de känns som de är varannan vecka) har Chelsea en tuff matchperiod. Många matcher och många tuffa matcher. Det är sex matcher som ska spelas och två-tre av dem står absolut ut och ingen av dem är i ligaspelet.
    Först och främst är det dubbelmötet mot Ajax som efter den snöpliga och långt ifrån rättvisa förlusten till Valencia nu är superviktigt. ajax är hittills obesegrade den här säsongen. Chelsea måste vinna en av de matcherna tror vi annars är drömmen om att gå vidare ur gruppen i det närmaste död. Chelsea har spelat bättre på bortaplan hittills så kanske är matchen vi ska vinna redan tidigt (avsparkstid 19.00) på onsdag matchen som Chelsea ska sikta på att vinna. Då måste man dock spela minst två klasser bättre än mot Newcastle, framförallt måste man börja spela fotboll redan från start och inte efter en halvtimme. För då kommer matchen nog redan vara förlorad.
    Vi vet att Chelseas defensiv är inte den bästa och Ajax är ett lag som satrsar framåt, som alltid är offensiva och har kvalitet nog att vara det. Chelsea har också stor offensiv kvalitet så det är nog inte många som tror det här överhuvudtaget kan bli en mållös match. Som sagt dock, Chelsea måste nog ta minst tre poäng av Ajax om vi ska kunna gå vidare ur vår grupp. Möjligen försvinner Lille från diskussionerna på onsdag om de inte kan överraska mot ett Valencia som börjar se bättre och bättre ut. Vi håller tummarna för Lille förstås då poäng för dem hjälper Chelsea.
    Till helgen är det sedan ett sådant där möte som kan ge magknip. Burnley är aldrig en lätt motståndare. Punkt slut. De kan stänga till liksom Newcastle nästan helt lyckades med, men de har också mål i laget numer. En riktigt tuff utmaning alltså även om många fortfarande av någon skum anledning fnyser på den tanken när Burnley nämns, vilket väl egentligen bara visar okunskap.
    Chelsea visade i helgen att de också kan kämpa ned lag som försöker stoppa oss från att spela. En viktig lektion och något att bygga på då Chelsea är ett lag som är bra nog för toppen och då blir det många möten där motståndarna inte direkt bjuder upp till dans.
    Nästa vecka väntar också en match vi ser fram emot för vi vill ha revansch för freakmatchen på Old Trafford och slå ut Manchester United ur Ligacupen. Vi förväntar oss ett väldigt ungt Chelsea precis som mot Grimsby och ett United som kommer att vara klart mer ordinarie om vi säger så.

 

 

Rykten, notiser m m, v-43


SÖNDAG 27:
Mario Pasalic gjorde mål i Atalantas utklassning av Udinese, 7-1 slutade matchen.

Christian Pulisic fick av Tomori ett nytt smeknamn i veckan och det har verkligen satt sig. Han kallas nu Captain America, efter Marvels superhjälte, i varje artikel han förekommer i och de är väldigt många efter hans hat-trick igår. Amerikanerna vars fotbollskunskap kanske inte alltid handlar om riktig fotboll utan den handbollsvariant de kallar football har haft mycket svårt att inse att i Chelsea råder det stenhård konkurrens om de offensiva platserna och inte ens en världsmästare som Olivier Giroud får särskilt mycket speltid. De har också satt en fullständigt omöjlig press på honom t ex har amerikanska ESPN en särskilt artikel efter varje match som analyserar bara Pulisics insats. Läs mer här>>

Det är alltid trevligt att ha något att skratta åt på en söndag och Daily Mail bjuder på det när de tror att Newcastle ska få låna Reece James i januari.
    Även Leeds ska tydligen göra ett försök, vilket ska stoppas omgående efter hur dåligt de skött tidigare lån av Chelseaspelare. De och Leipzig ska aldrig få låna spelare från Chelsea fler gånger under nuvarande management.

LÖRDAG 26:
Ampadu tillbaka på bänken i Leipzig men han har fortfarande inte fått en enda spelminut och vi hoppas verkligen att Chelsea tar tillbaka honom i januari för det här lånet är fullständigt meningslöst.

Engelska, ja alla, spelarlöner gränsar ju på det obscent anmärkningsvärda. När ungdomsspelare har mer i lön i veckan än deras föräldrar tjänar i månaden. Det är dock som det är och här är enligt Sportrac lönerna i Chelsea. De är faktiskt lägre än väntat då vi onekligen hört högre siffror för flera spelare från annat håll. Bäst tjänar Kepa och Kanté tydligen med 150k i veckan. Två spelare förväntas höja sina löner väsentligt inom kort då de lär få nya kontrakt; Tammy Abraham och Fikayo Tomori.
    Vår förvåning är RLCs kontrakt. I listan finns också Michael Hector som är klar för Fulham i januari...
    Det är inte undra på att Chelseas ekonomi tillhör de bästa och mest välskötta i hela ligan. Lönerna är höga men ändå förmodligen väldigt mycket lägre än t ex i manc-klubbarna. Spelarförsäljning och köp har i flera år gett klubben överskott och vi vet alla vilka stora pengar deltagandet i de europeiska cuperna ger. Chelsea tjänar tack vare tidigare framgångar t ex bäst av alla engelska klubbar i CLs gruppspel! Framtiden ser bra ut trots att arenabyggt inte lär bli av, vilket är synd då Chelsea behöver en större arena. Men det går att ordna med en ombyggnad även om man inte når de 60.000 klubben kanske borde ha. Detta om man river hotellet och bygger en väldigt stor Shed End kortsideläktare.
    Se själva vad din favorit tjänar>>

FREDAG 25:
Willian har tagits ut i Brasiliens landslag inför nästa uppehåll. Skaderisk som vi ser det med tanke på vad som hänt under de senaste landslagsmatcherna.

Daily Mail tror att det är Lazios Sergej Milinkovic-Savic som Chelsea ska värva för 86m pund. De menar att klubben hade scouter för att kolla honom i veckan. De tror dock Lazio kommer släppa honom för 60m. Vi ställer som alltid frågan, är det mittfältare Chelsea verkligen behöver - vi har hur mycket talang och kreativitet där redan...?

The Sun är i farten igen och enligt dem ska Chelsea åer igen värva Callum Wilson och nu också Timo Werner. Chelsea är redan överbelastade anfallsmässigt men de flesta av oss räknar nog med att Olivier Giroud lämnar, kanske redan i januari.
    The Sun menar också att Chelsea är säkra på att transferförbudet lyfts och att de kan värvas redan i januari. Vi tvivlar med tanke på att ärendet inte ens kommit upp på dagordningen hos CAS.

Chaerlie Nichols, Sky och häpnadsväckande Arsenalpartisk, som verkligen inte gillar Chelsea, han har väl tippat Chelseaförlust i nästan varje enda match hittills menar att Chelsea kommer att förlora till Burnley.
    Att Chelsea får det svårt mot Burnley kan vi dock hålla med om och det gör även BBCs Lawrenson som tippar 1-1.

Lampard tippar att Jorginho en dag kommer att ge sig på managerbanan.

TORSDAG 24:
Chelsea lär vara intresserade av Australiens superstjärna Sam Kerr vars framtid är osäker. Chelsea är en av klubbarna som är intresserade av att värva henne men konkurrensen är mördade. Dels vill Chicago som honom tagit till ligafinal på söndag ha en kvar, dels vill storklubbar som Lyon, Bayern München och PSG intresserade. Barcelona och Chelsea lär ha lagt konkreta bud. Men vilket anfall Chelsea skulle ha med Kerr, Kirby, England, Cuthbert (även om vi kanske mer ser Kirby och Cuthbert som framtida offensiva mittare) och Bachmann... Kerr har vunnit skytteligan både i USA och Australien samma år då hon spelar för båda ligorna under kalenderåren.

Förre Chelseaspelaren, Fifa-ambassadören och prataren för qatariskaa BeIN sport Marcel Desailly hävdar att domarrummet VAR tittade på fel blder när Ajax icke-mål dömdes offside. Vilket nys. Som om det är ett tv-bolags bilder som ska avgöra sådant. Men det är ju bara ännu en konsekvens av f d spelare som inte gillar VAR och måste hitta på anledningar att diskutera det. Det har ju inte blivit mindre snack sedan VAR infördes om vi säger så. Det problem vi ser är ju som i England där VAR mest tycks finnas för att klappa domarna på ryggen och säga att de dömde rätt istället för att uppmuntra domarna att ta en ny titt på situationen.

Daily Telegraph hävdar att Roman Abramovich har avvisat ett bud från köpare i Mellanöstern om att köpa Chelsea. Skönt. Däremot är vi väldigt osäkra på att Telegraphs påstående om att det handlar om att Roman avvaktar till hans prislapp om 3 miljarder pund nås. Vi har ju levt med ryktena om att Roman kommer att lämna och sälja sedan han köpte klubben 2003 så det hela känns rätt slitet och gammalt numer.

Piet de Visser, som erkänt stått (eller står) Roman nära fortsätter uttala sig om Chelsea. Och precis som CSFC hävdar han nu att Sarri började spela Callum Hudson-Odoi enbart för att han fick order om att göra det. Sanningen dyker nog upp en dag, men tills dess är vi fullt villiga att tro på detta då vi hörde samma saker redan i våras.

ONSDAG 23:
Chelseas startelva mot unga Ajax var faktiskt yngre i genomsnittsålder än Ajax. 25 år för båda men 71 dagar plus för Chelsea mot 121 för Ajax.

Piet de Visser som fungerar som scout ibland för Chelsea rekommenderar Chelsea att värva tillbaka Nathan Aké från Bournemouth. Vi har svårt att tro att det händer.

Fortfarande inget besked från CAS när de ska ta upp Chelseas överklagan av Fifas transferförbud. Det är ju ett skämt då hela straffet snart är avtjänat utan att överklagan prövats. Fast delvis får väl Chelsea skulle sig själva som inte begärde att straffet skulle frysas dvs skjutas upp till ärendet var färdigbehandlat.

Misslyckas Chelsea med att värva Ben Chilwell är de intresserade av Basels Blas Riveros, det menar åtminstone The Sun.

TISDAG 22:
CSFC har antytt att det finns mer än en misstanke om vänskapskorruption när det gäller användningen av VAR i Premier League under den usle domarbasen Mike Riley. Förre elitdomaren Keith Hackett som ofta vågar säga saker rakt ut går på den linjen också i sin kritik av hur VAR används i England. Läs mer här>>

Mario Pasalic fick inte starta för Atalanta i den tuffa bortamatchen mot Manchester City.

Chelseas förre damkapten och landslagsmittfältare Karen Carney skriver på BBC hur viktig Willians rutin och erfarenhet är för Chelsea, inte minst i matchen imorgon. Läs här>>

Det tycks aldrig ta slut och sanningen är tyvärr den att det snarare ökar. Rasismen inom fotbollen har blivit värre igen och inte bara mer uppmärksammad. Det är inte heller bara spelare som råkar illa ut, även supportrar utsätts för rasism av andra supportrar. Vilket nu leder till att tre Chelseasupportrar som utsatte en fjärde Chelseasupporter för rasism nu kommer att stängas av. Läs mer här>>

NY Times meddelar att Chelsea är en av 24 klubbar som inbjuds att delta i Fifas senaste dumhet, det utökade World Cup för klubblag. Hoppas klubben tackar nej men det lär väl tyvärr inte ske. Det startar 2021.

MÅNDAG 21:
Azpilicueta skadade sig i slutet av matchen mot Newcastle, det ska dock inte vara någon allvarlig skada. Ross Barkley som skadade sig tidigt men ändå spelade nästan hela första halvlek undersöks idag, vi ser honom som tveksam mot Ajax. Allra värst är kanske att det ser ut som om Kanté också missar den viktiga bortamatchen mot holländarna (Amsterdam liggger i den nederländska regionen Holland). Christensen är borta i minst två veckor. Emerson är tillbaka i träning men var inte redo mot Newcastle och med tanke på Alonsos succé på sistone skyndar nog inte klubben honom tillbaka. Rüdiger är också tillbaka i träning men come-back är nog för tidigt redan nu. Loftus-Cheek har också börjat träna efter sin hälseneskada men vi räknar inte med honom förrän först efter nästa uppehåll.

Conor Gallagher fortsätter sin succé i Charlton. Här är klubbens lånerapport>>

Ajaxfans har ett förbud som gör att de inte får närvara på Chelseas hemmamatch mot Ajax i början av november. Många har ändå bokat biljetter till London innan förbudet kom, och de planerar därför att istället se Leyton Orients U21-lag den kvällen... Det lär nog bli en upplevelse, för Leyton Orient.


Biljettinformation; finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!