1                               -                0          (0-0)

Dubravka, Yedlin, Schar, Clarke, Lascelles, Willems, M Longstaff, S Longstaff, Almiron, Saint-Maximin, Joelinton

avb:Darlow, Dummett, Carroll, Shelvey, Gayle, Krafth, Atsu

1-0

Marcos Alonso, 73

CHELSEAS INSATS

6+

Mycket svag start av Chelsea, riktigt dåligt faktiskt. Spelade upp sig och skapade det mesta sedan. Var det klart bästa laget i andra halvlek. Hade som väntat väldigt svårt att bryta upp Newcastle men klarade det till slut. Helt rättvis seger då Chelsea till slut var fullständigt överlägsna i allt utom antalet mål.

SPELARE >> OMDÖME

BETYG
1-10

Kepa Arrizabalaga Behövde inte ingripa i första halvlek. Vaket ingripande i andra men hade inte ett enda skott på sig i hela matchen. 6+
César Azpilicueta Ovanlig stillsam. Mer aktiv framåt i andra. 6+
Kurt Zouma Blandade och gav,några bra och några klumpiga ingripande. 6
Fikayo Tomori * Solid men kortet var onödigt taget på fel ställe på plan. Tappade koncentrationen vid några tillfällen. 6
Marcos Alonso * Nära en utvisning för en ful tackling. Samspelade bra offensivt med CHO. Matchhjälte. 7
Jorginho Utvecklats i sitt defensiva spel under Lampard och så får han ju också frihet framåt. Stod för några underbara passningar i andra, nästan Fabregasklass. 7
Ross Barkley Märktes inte mycket, fick gå av just före paus. Sjuk? Skadad? //Efteråt har vi fått veta att han skadades redan första minuterna (vilket vi inte såg på fulstreamen som inte ville) vilket kan förklara att han aldrig var med i matchen innan han fick gå av.// 6-
Mason Mount Nära göra mål tidigt. Vilades efter timmen då han visar tecken på att vara lite sliten efter alla matcher. Är nio matcher in på säsongen redan en nyckelspelare i laget. 7-
Willian Inte lika bra som före uppehållet men aktiv. Fortfarande svårt att få till avsluten men väldigt viktig ute på plan. 7
Callum Hudson-Odoi Mycket pigg, vände ut och in på sin bevakare. Assist till Alonsos mål. 7
Tammy Abraham Fick absolut inget att jobba med i första. Hade en nick i ribban i andra då han fick lite mer boll och gjorde det mesta bra utan att få ett mål. 7-
---
Mateo Kovacic In för Barkley. 43 Gjorde en fantastisk soloräd. 6+
Christian Pulisic In för Mount. 64 Bara en jätteräddning hindrade hans första mål. Varkar ha lite lågt självförtroende men gjorde flera fina saker i det lilla. 6+

Manager Frank Lampards INSATS

Kan verkligen inte varit nöjd med Chelseas start. Sa uppenbarligen rätt saker i halvlek då Chelsea fullständigt dominerade andra.

MATCHENS CHELSEA-LIRARE
Callum Hudson-Odoi

KORT OM MATCHEN - oftast skriven live, vilket vi hoppas ursäktar felskrivningar. Ej korrläst.

En seger idag skulle kännas väldigt bra. Det är hemmaplan och ett motstånd Chelsea ska slå på pappret. Det väntar också en rad väldigt tuffa matcher nu och att då inleda perioden med en seger och gärna en hållen nolla skulle kännas mycket bra, Newcastle har haft två veckor på sig för att förbereda sig inför den här matchen, Chelsea några få dagar då våra spelare varit på landslagsuppdrag. Vi förväntar oss ett kompakt Newcastle som inte kommer att bjuda på något så våra kreativa spelare måste leverera.

Vi har problem med att hita en fungrande fulstream. Men enligt rapporter från andra källor har Chelsea börjat bra även om Zouma ställt till det lite.
    Till slut kom vi igång om än några minuter efter verkligheten. Den är dock dålig som bara den... eller är det internet som krånglar!?
    Vad vi kan säga frfån inledningen är Newcastle mer positiva framåt än vad vi kanske hade väntat oss. Vi hade gärna sett att Chelsea hade startat med gasen i botten men det har inte skett. Frågan är om inte Newcastle varit bästa laget förstga tio.
    Ännu har Chelsea absolut inte visat den form som var före uppehållet, snarare tvärtom. 10
    Bra brytning av Zouma på ännu en farlig kontring. Chelsea övertygar verkligen inte ännu. 11
    Chelsea har inte åstadkommit ett enda dugg, inte en målchans, ingenting. Newcastle dominerar statistiken totalt första kvarten och har helt klart varit bästa laget.
    Dubravka håller på att göra bort sig och ge Abraham en gratischans. 15
    Äntligen börjar Chelsea vakna. Fin boll från Jorginho till CHO som hittar Mount som vänder om och skjuter men rakt på målvakten tyvärr. 19 Fint anfall. Bra räddning även om det som sagt var rakt på, men det var ett hårt skott.
    Det är CHO och Mount som dragit igång Chelsea.
    Alonso gör en ful brytning och får gult kort, VAR kollar om det är rött! Gult står.
    Chelseas försvar ger bort bollen och Joelinton får en bra chans men nickar utanför. 25
    Willian vrider och vänder och skjuter men utanför. 26
    Chelsea spelar bättre nu men långt ifrån bra. De har dock fått grepp om Newcastle.
    Zouma felpassar och Chelsea får ta en frispark på mitten. 27
    Bra försvarsspel av Jorginho. 29
    Lascelles knockar nästan Abraham med een armbåge bakifrån och som vanligt nonchalerar Marriner det helt. Otroligt.
    Frispark i bra läge men Chelsea sätter den i muren. 32 Willian sköt.
    CHO i en fin aktion men Alonso kan inte få ordning på bollen med tre försvarare runt sig. 33
    Hörna för Chelsea. 37 Rakt i händerna på Dubravka.
    Marriner får bollen i ansiktet, han filmar en dykning och hela publiken enas om det roliga i det. Marriner tackar för applåderna. 40
    Hörna för Chelsea. 41 Nära att Abraham kom till men den touchar en Newcastlespelare till ny hörna.
    Kovacic på väg in. Barkley på väg av, måste vara skada eller sjukdom. Även om han inte varit framträdande är det ovanligt med sådana byten. 43
    Gult kort för en ful tackling på Willian, Clark den skyldige. 44
    Chelsea dominerar nu matchen men har svårt att komma till lägen.
    Tomori går in och träffar bollen men Almiron var först på bollen. Kort. 45+1 Chelsea får problem på frisparken, som så ofta på fasta situationer.
    CHO halvlekens Chelseaspelare.

Lampard lär nog ha en del att säga i halvtid även om Chelsea kom igång sent omsider i halvleken. De kan dock betydligt bättre. Ingen kan vara nöjd med insatsen i första.
      Oroväckande statistik, Lampard har ännu inte som manager vunnit fem raka matcher... Bruce är dock sämre, han har bara en vinst på 21 tidigare försök, mot Chelsea.

ANDRA
Newcastle är precis så disciplinerade och positionsstarka som vi fruktade men Chelsea måste kunna göra bättre ifrån sig. Mounts chans första halvlekens bästa och det räcker inte alls. Chelsea måste höja tempot markant för att bryta ned dem.
    Ännu dock inga som helst indikationer på att Chelsea vill höja tempot. 50
    Hur kom han undan med den tacklingen, inte ens frispark. Andra gången vi ifrågasätter det. Alonso ned med ont i foten. 52
    Väldigt bra aktion av CHO men han hittar inte skottläge, får dock hörna. 53 Zouma nickar men enkelt för målvakten.
    Tomori missar helt en nick och klättrar på spelaren istället. Chelsea har sedan problem med att få bort bollen till Willianoch Kovacic får bort den, men kontringen kommer av sig.
    Alonso vinner en hörna efter att riktigt fått tag i bollen. 55 Stoppas av Newcastle men ingen blå i närheten när bollen droppar ned.
    Ny hörna efter bra spel av Chelsea, Willians inlägg slås ut. 56 Abraham sätter nicken i ribban. Det var touch på bollen också vilket kanske räddade Newcastle.
    Frispark som avslutas med att Tomori försöker sig på en bicycleta, men ett par meter utanför.
    Chelsea har matchen i sin hand just nu men de måste ju göra målen också. Åtminstone ett. Newcastle oroar dock mindre nu än i första.
    Jorginho underbar boll till Azpi men ingen hinner fram på inlägget utan Schär vräker bort den. 59
    Tomori får ned bollen men inte under kontroll och Clark vräker sig fram och rensar 50-60m.
    Jorginho hittar Mount med ännu en underbar boll men Mount får inte ned bollen under kontroll för att sätta in den till Abraham. 60
    Pulisic på väg in.
    Lascelles med ännu en armbåge i nacken på Abraham, den här gången ser domaren det och ger frispark i alla fall. 62
    CHOs inlägg nära för Abraham. 64
    Mount som visat tecken på att bli lite sliten vilas för Pulisic. 64
    CHO ordnar en hörna. Newcastles försvar är fortfarande oerhört tätt. 66 Abraham nickar över. Hårt uppvaktad och sliten i.
    Lång boll fram som Tomori inte riktigt är med på, som tur var hinner Zouma fram. 67
    Willian tar upp bollen och efter touch når Abrahams boll Pulisic men Dubravka gör matchens räddning tyvärr. 68 Så nära amerikanens första mål. Det var ingen lätt boll Pulisicfick ta hand om efter toucharna av försvararna.
    Andy Carroll ska in och nicka för Almiron. 70
    Det är Chelsea match men resultatet är vidöppet fortfarande. Chelsea måste hitta en öppning under tjugo minuter nu. Målsnålt i alla matcher verkar det som.
    Tempot just nu har gått ned.
    Willian har lite probloem att få ned bollen, men ordnar det och skjuter ur svår vinkel. Räddning. 73
    Pulisic lägger upp bollen för CHO som hittar Alonso som slår bollen säkert i mål förbi Dubravka som hållit Newcastle i matchen. 73 Tog ned bollen med kroppen innan han klippte till. Skickligt gjort.
    Mycket välförtjänt ledning men det kan behövas fler mål även om Newcastle ännu inte hotat mål i andra halvlek.
    Pul till Azpi vars inlägg rensas bort. Bra anfall igen. 79
    Vilken miss av Abraham. Eller rättare, brytning av yedlin. Kovacic gör ett fantastiskt arbete och hittar Pul som lägger den till Abrham som bara ska stöta in bollen när Yedlin glider in och får bort bollen. OJ OJ OJ, ska det kosta oss poäng? 80
    Newcastles första anfall i andra eller.... det slutar dock med en volley som är på väg att gå över hotellet på Shed End.
    Förre Chelseaspelaren Christian Atsu in. 82
    Tio minuter att göra ett avgörande mål eller hålla rent och nollan.
    Idiotiskt bakåtpass och Chelsea får hörna på det. 83 Kort till CHO, som uppvaktad av två tar sig fram och passar Pulisic som inte kommer förbi sin försvarare och får bollen på sig i returen.
    Bruce kastar in Gayle för dennes första match för säsongen. Allt framåt nu.
    Lascelles sätter en hand i ryggen på Pulisic och får ut bollen till inkast. Gayle in för Saint Maximin. 85
    Pulisic vill ha frispark men det blir inkast för Newcastle.
    Håll rent nu Chelsea.
    Kepa går ut långt och får bort bollen när Newcastle börjar sätta de långa bollarna mot Carroll. Svår boll så bra aktion av Kepa. Svårt att vara vaken och koncentrerad i en match där han inte haft ett skott mot sig. 86 Carrol satte en armbåge på Tomori som är skakig efteråt. Risk för hjärnskakning?!
    Långt inkast, Alonso rensar långt. Tomori kommer in igen.
    Lång boll in till enNewcastlespelare som nickar en bit över. Newcastle satsar allt framåt nu. Alltid nervöst med bara uddamålsledning.
    Kovacics nick på mitten går fel men Willian reder ut det.
    Reece James ska in, Tomori av eller?
    Tre minuter tillägg.
    Newcastle chansar och kastar allt framåt förstås. Inlägg som Kepa lugnt tar hand om. 90+1
    CHO haltar av. Oroande men förhoppningsvis bara en smäll.

En fullständigt rättvis seger om än mycket svårvunnen, vilket vi kanske väntade oss också. Dålig start men tog sedan helt över matchen och en riktigt stark andra halvlek. Dubravka räddade Newcastle från sämre siffror. Hållen nolla grädde på moset.  Jorginho mycket bra i andra men CHO får ändå MoTM för hela matchen och assisten.

DOMARTEAMETS INSATS - André Marriner + VAR

BETYG

Han är absolut ingen hemmadomare dock, men sådana saker som han missar och tillåter... Tillät lite väl mycket armbågar tycker vi nog.

knappt
godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappast acceptabel insats. Under 5 är mer än underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättni Tiden ute mngarna är personligt omedelbar och subjektiv (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där. /Lindy

Besök csfc-facebook: facebook